Keresés

Részletes keresés

Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 500

Megvolt a napi háromszori kenegetés, sőt még 10 óra fele is bekentem neki. Nagyon bízom benne, hogy helyrejön tőle. Ú, nagyon köszönöm az ötleteket, meg is csináltam a tojásos-tejes és a májkrémes-tejes variációt. Adom is be neki. Biztos nem fog tetszetni neki. :-S

Előzmény: shindo_a (498)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 499

Október vége, november eleje óta nyershúson él a drága. Hol pulykán, hol májon. Ez alatt az idő alatt, ha olyan kedve volt, próbálkozott nagyon apróra vágott virslivel, szalámival. Volt, hogy a főtt húst is megette, ha összenyomkodtam neki. Kedden és szerda reggel még olyan jól volt, hogy a kis pincsim konzerves kajája után sóvárgott, mert érezte, hogy adok neki. Megkínáltam őt is és úgy beverte, hogy öröm volt nézni. Szerda este óta viszont semmi. Kínáltam neki nyershúst, kenőmájast, tömlős sajtot, vettem neki Gourmet pástétomot, tejfölt és semmi. Egyedül a tejből ivott ma kétszer, bár nem sokat. Tegnap este ment a hasikája, de mivel szerda este óta nem evett, alig jött neki valami, szinte csak víz. Bár az is honnan, ha nem ivott semmit!? Ma egész nap én fecskendőztem a szájába vizet, adtam neki szépen elosztva ezüst kolloidot, majd kis Corsodyl-t. Adtam neki Calopet pasztát is. Érdekes, mindenhol azt írják, hogy a cicák hogy szeretik. Hát az enyém ki nem állhatja. J Minden baja van, ha a szájába nyomom. Olyan édes hangot ad ki, de közben nagyon sajnálom.  Illetve megpróbáltam a Betadint. Valamelyiknek hatnia kell!!! Most este még Zsálya teával ecsetelem neki, illetve fecskendővel adom neki, mert a nyelve tövén is van fekély.

A Medrol nálunk szintén elég régi történet. Azt is vagy október-november óta kapja változó dózisban. Most ott tartunk a doki szerint, hogy sajnos el kell hagynunk szép lassan. Mondta, hogy meg van a veszélye, hogy visszatér az alapbetegség, de muszáj lesz a vérképe miatt. Holnap tudom meg a részleteket, hogy miért is és mi lesz a kezelés folytatása. Szerintem holnap tuti infúzió lesz, legalábbis remélem, hogy az orvos nem mond le róla, mert szegénykém borzalmas állapotban van. Fekszik a kis ládikájában, néha kijön, de majd eldől, elmegy az alomhoz és vissza. Közben nézelődik. Hogy változhat meg egyik napról a másikra így az állapota?? Meg kell gyógyulnia! :(

 

shindo_a Creative Commons License 2014.01.10 0 0 498

Szia!

 

Ne hagyd, hogy az orvos lemondjon róla ,mert amint írtam az enyémről lemondott. Hidd el ha a napi háromszoros ,de lagalább kétszeri kenegetést megcsinálod akkor biztosan helyre jön.Csak nagyon fontos, hogy mindenhol bekend a nyelve alatt is , a szájpadlását  és az ínyét is. Jó tudom így könnyűnek hangzik , de csak rutin kérdés lesz a végére. A gyorsaság a fontos , hogy ne stresszeljük agyon a cicát. Gyorsan körbe kened és már kész is. Nem kell sokáig pepecselni vele ezért is kell sűrübben. Minden kezelésnél cseréljük az oldatot és a pálcikát is. Ha nem eszik akkor meg adjál neki nyers tojássárgáját kicsi tejjel kikavarva kész energia bomba. Ha nem issza meg akkor fecskdőböl. De ugyan ez mehet májkrémes tejjel is, és igen ha semmit nem eszik akkor nagyon fontos a Calo Pet paszta .Igaz az enyémet fecskendőböl etettem, mert ő egy hétig nem evett és nem ivott  és Calo pet pasztám sem volt. De a kezelés és az infúzió meghozta  az eredményt. Utána is még vagy két hétig csak a puha dolgokat tudta meg enni a táp az nem ment, de a lényeg, hogy evett.

 

     Jobbulást !

Előzmény: Babika28 (495)
manya1 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 497

Vegyél neki Calopet nevű tápot. Tubusos, minden tápanyag-vitamin benne van, a szájába nyomva életben lehet vele tartani, folyékony, szeretik az ízét.

Előzmény: Babika28 (495)
Szaniq Creative Commons License 2014.01.10 0 0 496

Szia Babika!

 

Nyers husival próbálkoztál? vagy esetleg tejföllel, mindegy csak csússzon. A tejfölt tedd a szája szélére, le fogja nyalni. A sült hús szerintem egy kicsit száraz neki, ha fáj a szája.

Ha Kófi nagyon nyáladzik, tehát gyulladt a szája, akkor én Medrolt szoktam neki adni, az kicsit visszahúzza a gyulladást egy ideig.

 

Zsuci, Anikó: részvétem a cicák miatt. Vigasztaljon titeket a gondolat, hogy nekik már nem fáj semmi, és egyszer majd a szivárványhíd alatt újra együtt lesztek velük.

 

Szaniq

Előzmény: Babika28 (495)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 495

Nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen! Ma már kenegettem neki és még most este is be fogom. Várjuk a csodát.. Holnap megyünk orvoshoz. Remélem nem mond le róla és ad neki infúziót. Az múltkor is sokat segített. Utána itthon mindent fel akart falni, még attól is eltekintett, hogy fáj a kis szája. Ma csak egy icike-picike tejet ivott, enni bármit tettem elé, csak megszagolta és elfordult. Apróra vágtam neki sült húst, azzal próbálkozott, de feladta. :(

Előzmény: shindo_a (493)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.10 0 0 494

Szia!

 

Nagyon sanjnálom a cicádat együtt érzek veled .Fogadd őszinte részvétem.

Előzmény: Zsuci84 (491)
shindo_a Creative Commons License 2014.01.10 0 0 493

Szia!

 

A gyógyszertári Betadint nem kell hígítani mert az már eleve hígított.Ahogyan lentebb is írtam három nap elteltével na meg persze az infúzió után már el is kezdett eszegetni. Ha kérdésed lenne megadom a számom késő este is felhívhatsz.  A számom :  70 / 6586618  vagy a vezetékes : 06/ 56-461-231

 

   Tünde

     

Előzmény: Babika28 (492)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 492

Zsuci84: Őszinte részvétem! :((

 

Sajnos a mi Dzsonókánk sincs jó állapotban. Szerda este óta nem eszik, iszik semmit. Mint aki meg se akarja próbálni, mert tudja, hogy úgyis fájna neki a fekély miatt.

shindo_a, meg szeretném kérdezni, hogy a Betadin-t  te feloldottad valamennyi vízben, vagy töményen használtad a fültisztító pálcikával?

Előzmény: shindo_a (471)
Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 491

Sok megpróbáltatás után ma reggel Csuri cicám elment...

 

Már az örök vadászmezőkön játszik Vendég nevű cicókánkkal...

 

LEUKÓZIS... 

 

Mindenkit kérek, nagyon vigyázzon a cicájára és ne adja fel a harcot... Nekünk anno 4 éve nem jósoltak csak pár hónapot... És itt voltunk, ilyen sokáig szépen... De ma reggel feladta...

 

... Megmaradt rengeteg oldatom, homeopátiás szerem... jelképes összegért szívesen átadom...

Babika28 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 490

Mi is még mindig hadilábon állunk a szájfekéllyel. Tegnap este óta a cicóm nem tud enni semmit. Ma elvittem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy a nyelve tövén és a nyelve hegyéhez közel van fekély. Kaptunk kapszulát (Mycosyst-gombaellenes szer) és ajánlotta a zsálya teát. Megmondom őszintén, annyi mindenem van már szájfekélyre (Corsodyl, Borax glicerin, Ezüst kolloid, Mercurius golyók, Diófalevél tea, Zsálya tea, plusz ma megvettem a Betadin-t is), de egyszerűen már nem tudom, hogy melyiket használjam, melyik lenne a leghatásosabb. Egy nap alatt, ennyi mindent be lehet adni a cicunak? Szombatra vagyunk visszarendelve a dokihoz. Remélem nem infúzió lesz a vége...megint. :(

kismadzag1 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 489

A Kis- és nagyobb állat fogorvos, Tigrist is lehet vinni :) vetfog pont hu

XIV. kerület Hermina út 30. 1146

Anikó222 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 488

Szia!

 

Megírnád a doktor nevét, és a helyet, ahol a végül  Fogait rendbe hozták?

Köszönöm

Előzmény: Évi2014 (487)
Évi2014 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 487

Kedves Zsuci, köszönöm a válaszodat!

 

Megírom a mi történetünket, hátha tanulságos lesz:

 

Berci cicám (8 éves) néhány hét óta nagyon gyenge és bágyadt, ínye gyulladt, piros volt, a szájában fekélyek. Az állatorvos szerint leukózisos, ezt nem lehet gyógyítani; az immunrendszere legyengült és ezért könnyen támadja meg és végzetes lehet bármilyen betegség. A fogköveket szerinte nem érdemes levetetni, mert az altatás nagyon megviselné és macskának a száját ecsetelni pedig képtelenség. Kapott antibiotikum szurit és „útravalóul” mondta, hogy inkább éljen a cica rövidebb ideig, de egészségesen, mint hosszan és betegen.

Én inkább hosszú és egészségséges, boldog életet szeretnék biztosítani kis barátaimnak. Úgyhogy elkezdtem a fórumon olvasott homeopátiás kezelést, amelyre úgy láttam kedvezően reagál.

Persze a „nemsokára biztos meghal” diagnózisba sehogysem nyugodtam bele, kerestem állat szájsebészetet, ahol jobban megvizsgálhatják és talán valamit tudnak segíteni. Igy is történt: A doktornő megvizsgálta és megállapította, hogy a cicámnak FORL fogbetegsége van, ettől lett fekélyes a szája is. Ez a betegség igen nagy arányban érinti a macskákat (több mint 60%!).

Rögtön elaltatták; 4 fogát ki is húzta, fogkőtelenített és a sebeit lekezelték, majd antibiotikumot kapott. Jelenleg lábadozik, jobban van. Ezután remélem jó esélyünk lesz arra, hogy sokáig és egészségesen velünk maradhasson (Amen). Az immunerősítőket, homeopátiás szereket persze továbbra is adni fogom neki.

Gondoljunk csak bele, ha a mi ínyünk, fogaink rosszak, sérültek és nem kezelik, mennyi bajt tudnak okozni még az erős immunrendszerünk mellett is, hát még ha kis kedvencünk legyengült szervezete amúgy sem tud védekezni, milyen súlyos további problémákat is okozhat. Sajnos vesztettem már el 2 cicát a nem kellően gyógyított fogak/szájsebek miatt, de akkor még nem tudtam, hogy ezen igenis lehet segíteni!

Fentieket azért írtam, mert remélem, hogy talán ezzel tudok valaki/knek reményt, ötletet adni a sikeres továbblépéshez hasonló esetben.

A cicáknak gyógyulást, jó egészséget kívánok.

Szeretettel:

Éva

Előzmény: Zsuci84 (480)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 486

Köszönöm, és remélem, hogy nagyon boldog újra! 

Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 485

Úgy sajnálom!!!! Részvétem...

Most már fent az angyalcicákkal kergetőzik...

Előzmény: Anikó222 (481)
Babika28 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 484

Anikó222 én is végtelenül sajnálom a cicódat. :((

shindo_a Creative Commons License 2014.01.08 0 0 483

Szia!

 

Részvétem, és végtelenül sajnálom.Teljesen ledöbbentett a hír, és nagyon is át tudom érezni a fájdalmadat.Sajnos ez a fájdalom örökre megmarad. De majd egyszer ha eljön az idő újra együtt leszünk az elvesztettekkel.

 


SZÍVÁRVÁNYHÍD
Egy híd köti össze a földet az Éggel,
ez a szivárványhíd, mely
csodás színekkel ragyogóan ível
földig érő tarka ívvel.
Innenső oldalán a hídnak
pompázó virágok nyílnak,
friss-zöldek a pázsitos rétek,
üdék a völgyek, dombvidékek,
örök a tavasz, nem esik a hó.
Van bőséggel ennivaló,
mindig lágy-meleg az idő,
a víz is mindig frissítő.
Ha egy kedvencünk kihűl,
erre a szép helyre kerül
Az agg, megtört állatok
itt lesznek újra fiatalok,
újra épek a megcsonkultak
és egész nap csak játszadoznak.
Az én macskám is itt lakik,
és nagyon vár már valakit.
Hisz egy hiányzik csak neki:
Nincs itt vele, ki szereti;
hát hancúrozik egész nap,
míg el nem jő a pillanat.
Most hirtelen abbahagyja:
- orra tágul, füle feláll;
lába remeg, szűkül a szempár,
rohanni kezd, megjött a gazdi!-
S hogy megérzett és meglátott,
hozzád rohan a barátod,
csókolgatod újra meg újra,
belenézel hűséges szemébe,
és indultok. Majd elérve
a csodák útjának végére,
a szivárványhídon együtt mentek át
és ez lesz nektek az igazi mennyország.

Előzmény: Anikó222 (481)
chatnoir79 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 482

Sajnálom, hogy nem sikerült :( Mivel nekem is még friss az "élmény", tudom, milyen érzés hetekig, hónapokig ápolni egy súlyosan beteg cicát, másrészt pedig megválni tőle örökre.

Előzmény: Anikó222 (481)
Anikó222 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 481

Köszönöm a tanácsokat, a kedvességeket, de a mai napon 10 óra 22 perckor az én Drága Maszat cicámtól búcsút kellett venni.  :)

Kívánom, hogy a ti cicáitok még sok-sok egészséges életet élhessen veletek.

Isten áldja a cicáitokat, és jó egészséget mindenkinek.

Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 480

legalább 1 hónapig kell a kúrát csinálni.... galajos oldat plusz homeopátia... ezek nem ütik az esetleges orvosi gyógyszeres kezelést sem... én egy télen át kezeltem a cicut... most is legalább 1-2 hónapig fogom...(ha bírja szegénykém... nem eszik, nem iszik...én táplálom... de remélem az étvágya hamarosan megjön a kezelés hatására...)

Előzmény: Évi2014 (478)
Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.08 0 0 479

a golyócskákat lehet sima vízben, tiszta jódos vízben, vagy fele-fele vízben is oldani... 1ml/1 golyó :)

én 4 éve sima vízben oldottam mindig, hisz akkor még nem tudtam, hogy a jódaquaban is fel lehet... és a jódaqua nagy részét az oldathoz felhasználtam, úgyhogy én most higítom, fele fele...

 

Előzmény: Évi2014 (478)
Évi2014 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 478

Sziasztok,

A homeopátiás kezeléssel kapcsolatban érdeklődnék:

  • a golyókat (arnika, thuja, arsenicum, mercurius) Jódaqua oldattal (töményen) vagy azt higítva kell feloldani?
  • ha higítva, akkor milyen arányban? (pl.x csepp y dl víz)
  • meddig javasolt egy kúra?

Előre is köszi,

Éva

Előzmény: Zsuci84 (476)
chatnoir79 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 477

Sziasztok, még mindig megvan a Vetrim, ha érdekel valakit... bontatlan csomag, tehát a védőfólia is rajta van!

 

Elérhetőségem: majoros.lilla@gmail.com

Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 476

Én ezeket a homeopátiás cuccokat adom a cicunak

 

Thuja 30ch (30 as higítás) napi adag:3x4-6 golyó
Arnica Montana 30ch napi adag:3x3-5 golyó

 

Adagolás:

Az összes golyó alapú készítményt úgy a legegyszerűbb beadni a cicának ,hogy mindegyik gyógyszernek kiporciózzuk a napi adagját,ezeket elkülönítve beleszórjuk annyi üveg vagy porcelán stampedlis pohárba amennyi gyógyszerfélét alkalmazunk,(jelen esetben 3-4 pohár).Mivel ezek a golyócskák nagyon nehezen oldódnak ,ezért egy fakanál végével porrá törjük majd golyószámnak megfelelően fél-egy ml jódos vizet adagolunk hozzájuk.

Példa: 3x6 golyó=18 golyó(napi adag)ehhez nyomunk fecskendőből 9-18ml jódos vizet.
A higítás mértéke attól függ hogy a cica mennyit hajlandó bevenni.
Törekedjünk az 1 golyó/1ml víz arányra.

Fém eszközzel ne érjünk a gyolyókhoz vagy a vizes oldatukhoz.

Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 475

Ma megcsináltam az oldatot.. a galajost

 

50g szárított galajt vettem gyógynövényesnél, arra ráöntöttem fél liter forrásban lévő vizet, fél napig állni hagytam.. textilpelenkán átszűrtem... beleöntöttem 1 dl tequila-t (csak ez volt itthon vagy házipálesz... de a páleszt NE!!!) 50 ml echinacea (NEM MENTOLOS Dr Theiss patikában kapható) és 1 dl jódaqua-t... másfél 400g-os nutellás üveggel lett... ez kb fél liter... bárkinek kérdése van, nyugodtan keressen... zsuzsa.berces@gmail.com vagy telefonon 30-2077137

 

Sok sikert... BÁTRAN!!!!

Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 474

Soha ne add fel.. jó ez a homeopátia... magamon is csak ezt alkalmazom, ha beteg vagyok.... amióta a cicának bevált :)

Előzmény: Babika28 (472)
Zsuci84 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 473

Sziasztok!

 

Gyors és rövid leszek

 

4 éve (2009 ősz) mérgezés... kórház, vérvizsgálat, Leukózis.....

Attila kezelése egy télen át, szigorúan lakásban tartva a cica... ivartalanítottuk, tavasszal védőoltás és kimehetett... 4 évig szépen elvolt a cica, tünetmentesen... folyamatosan kapott vitaminokat, a legjobb kajákat, télen bent volt... meg amikor akart, ki be mehetett...

2013 ősz, egy csomó volt a hátsó lába felett, műtét...(jóindulatú) legyengült, infúzió, vitaminok, szigorú szobafogság... néha azért kiszökött... nem volt gond...

December elején ismét romlott az állapota. Puffadt, folyadék a hasüregben... UH vizsgálat, vérvizsgálat... vízhajtó... légzése nehézkes ... hörgőtágító folyamatosan, emellett kanulön infúzió 4 napig (karácsonykor pont, de otthon tudtuk csinálni - már van gyakorlat sajna) most folyamatos kezelés, Furosemid (vízhajtó) Diaphyllin (hörgőtágító), ha ezeket nem kapja, nem tud feküdni, mert a tüdején víz van... emellett immunerősítés, speckó májvédő kaja (hepativ) és fecskendős etetés itatás (néha foghegyen eszeget).... most kezdjük újra a ragadós galaj kúrát, a homeopátia már hetek óta megy, Thuja és Arnica...

Ha bárkinek kel segítség az oldalt elkészítésében és Attilát nem éri el, hívjon bátran 30-2077137

 

További fejleményekről hamarosan beszámolok.... Drukkoljatok sorstársak!!!!

 

Üdv, Zsuzsi

Babika28 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 472

Anikó222: Bennem is teljes a bizonytalanság. Én nem nagyon hiszek a homeopátiás dolgokban, de azt sem tudom tétlenül nézni, hogy hétről hétre haladunk előre, minden héten az állatorvosnál és látványos változás nincs a cicu állapotában. Valószínűleg te is így voltál vele és ezért választottad a Virbagent. Én is most bízom ezekben a szerekben (Thuja, Arnica...stb), mert annyian írtak róla pozitív dolgokat, de ki tudja, hogy nálunk mennyire lesz hatásos...Nagyon szeretném, hogy hasson, nagyon!!!

shindo_a: Köszönöm szépen a tanácsot. :) Mindenféleképpen kipróbáljuk a Betadint. Remélem Dzsonókának is szépen rendbehozza a nyelvecskéjét és a száját. Már többször hallottam róla, de eszembe nem jutott volna, hogy a cicu szájában is használjam, pedig nyálkahártya fertőtlenítő. Ohh...:O

shindo_a Creative Commons License 2014.01.05 0 0 471

Szia!

 

Igaz nem kértél segítséget, csak olvastam a történeted és segíteni szeretnék .A saját tapasztalatomat szeretném megosztani veled.  Az én cicámnak macskanáthából kifolyólag volt fekélyes a szája, de olyan szinten, hogy a genny is folyt belőle se enni se inni nem tudott..A nyelve fele is már kezdett elhalni  már az amputálás is szóba jött. Mikor is írtam egy szegedi Dr nőnek tanácsot kérve.Már évek óta segít hasznos tanácsaival.Szoval ő Betadine oldatos fertőtlenítést ajánlott.Fültisztító pálcikát kellett beáztatni az oldatba és ezzel körbe kenni a száját de még a nyelve alját is. Naponta háromszor és pár nap elteltével lényeges javulás jelentkezett, ami az orvosunkat is nagyon  meglepte. De mikor megkérdezte mi történt?- teljesen elvolt képedve, mert ő teljes mértékben elutasította ezt az oldatot.Mondván, hogy szétmaratom a száját vele, de engem nem érdekelt mit gondol mert csak az a fontos, hogy a cicám megmentettem. 

Előzmény: Babika28 (465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!