Keresés

Részletes keresés

Fejo17 Creative Commons License 2014.08.11 0 0 2524

A ma 13,5 hetes es 18,3 kg-os kan kuvaszom (a kepek 12 illetve 11 hetes koraban keszultek).

 

Dömpi(ke) Creative Commons License 2014.08.11 0 0 2523

Som névre hallgató (tényleg hallgat rá)   3,5 hónapos "öleb"  
- sétából hazafelé már beveszi a kanyart a házunkhoz 

- már nem ugrál, ha visszük neki a kaját, türelmesen vár ("maradsz" parancsszóra)

- egyre kevesebben nyüszít, ha este egyedül marad a kertben

- tyúkokkal azért néha küzd, a macskát meg fél méterről ugatja, de azt nem érdekli. Szerintem játszana vele, csak a macska nem vevő rá :)

- Szeret focizni a fiúkkal

- Nagykutyák ugatásától fél séta közben (ez normális még ugye?)

kb. ennyi, nagyon szeretjük :)

lavanda Creative Commons License 2014.08.06 0 0 2522

Ha visszapörgetsz, láthatod, hogy ez egy nagyon jó topik volt, csak aztán valakinek kedve támadt szétverni. 

 

Én nem tudok neked segíteni. Csak azt tudom tanácsolni, hogy  írj csirkefogó69 topictársnak privátban. Biztos vagyok benne, hogy segít neked.

Dömpi(ke) Creative Commons License 2014.08.05 0 0 2521

Kár hogy senki nem jár errefelé, pedig szívesen vennék egy-két tanácsot.
Most pl. az a legújabb szokása 3,5 hónapos kuvaszomnak, hogy éjszakára befekszik a tyúkok közé az ólba! Először arra gondoltam, hogy bántja őket és azért megy este, hogy ne vegyük észre.....aztán kilestem: nem bántja őket, csak ott fekszik. Őrzi őket? Vagy társaságot keres éjszakára? Vagy esetleg fél?

Azért nekem jobban tetszene, ha a kutyaházba töltené az éjszakát.... Ki is "ebrudaltam" a tyúkok közül este vagy 3x, de pár perc után mindig visszament.  Szép látvány: a kuvasz fekszik a tyúkólban, a tyúkok meg sötétedés után kóvályognak az udvaron, mert azért tartanak tőle kissé. :)

Dömpi(ke) Creative Commons License 2014.07.31 0 0 2520

Köszönöm a választ! Nem akarom elkiabálni, de eddig jól haladunk a tyúkhoz szoktatással.  :)Este és reggel néhány órát egy udvarban vannak, együtt, néha kicsit kergeti őket de csak úgy mókából. (3 hónapos szuka) Remélem így is marad. Néha - ha erősebben hajtja - akkor rászólok és abbahagyja.
  más kérdés: normális az ha a kölyök hasa nem rózsaszín, hanem kb. fele szürkés árnyalatú? Ez valami pigmenthiba vagy más?

Előzmény: H.J (2519)
H.J Creative Commons License 2014.07.17 0 0 2519

Egy szűkebb zárt helyen zárd össze néhány tyúkkal.Ha kergetné őket szólj rá.A következő lépés a kertben ,szabadon levő tyúkok közé.Ha játékból közéjük csapna, kergetné őket, szintén keményen rászólni.Odaviheted egy harciasabb kotlóshoz is aki néhányszor az orrára koppint.Ennyi.Most kölyökként gyorsan megtanulja mit szabad és mit nem.

Előzmény: Dömpi(ke) (2518)
Dömpi(ke) Creative Commons License 2014.07.15 0 0 2518

Sziasztok!

Van egy 2,5 hónapos szuka kuvasz kölykünk. Nagyon kis ragaszkodó természetű. Hozzá lehet egy ilyen kutyust szoktatni ahhoz, hogy egy udvaron legyen a tyúkokkal együtt gond nélkül? Nagy gazdasági udvarról van szó. Ott lenne az állandó helye, az első (dísz)udvarra csak akkor jöhet(ne) elő, ha ott vagyunk. Akinek van tapasztalata legyenszíves írni, köszönet a válaszokatért.

Selymes Izabella Creative Commons License 2014.05.29 0 0 2517

Szia.

 

Jól gondolod, ez kínzás!

A Kuvasznak kell a terület, abban érzi jól magát, az élteti, hogy őrzi, védig a területet ahol él, és persze a családot. Arról nem is beszélve, hogy HATALMAS a mozgásigénye!! És a végén ugye csodálkoznak, ha "megőrül" és rátámad a gazdára is...

Vajon hol vezeti így le az energiáit...?

Bízom benne, hogy sétálni hordják a kutyákat, mert a szeretet nem csak abból áll, hogy megsimogatjuk és megetetjük a kutyát...

 

 

Örök kérdés ez az állatvédők körében... megmenteni mindenáron, vagy a kutya igényeit figyelembe véve adni csak örökbe.

Ha a kutya nincs jól tartva, nem megfelelő körülmények között él, akkor nem boldog és a nem megfelelő gazdi számára csak nyűg marad és igy telnek meg a menhelyek...

A felelősséget sok kutyatartó nem érzékeli... sajnos.

 

 

 

 

Előzmény: lavanda (2516)
lavanda Creative Commons License 2014.04.29 0 0 2516

Bejöttem, gondoltam, hátha jártok erre ...

 

A véleményetek kérem, mert már ott tartok, hogy gyanakszom,  hátha én hülyültem meg.

 

A helybeli menhelyre időnként kimentem a kutyákat ellátni. December elején kihoztam egy két hónapos agár-border collie keverék kölyköt, mert különben megfagyott volna. A kölyköt április 24-én vitték el tőlem, adták át egy német állatvédőnek. A kiskutyát - mint utólag megtudtam - ideiglenesen egy Bonnhoz közeli városban helyezték el. Hatod-hetedmagával egy tömbházi lakás konyhájában van. Ugyanitt van egy kuvasz is, szintén a mi menhelyünkről. A házhoz egy zsebkendőnyi területű kert tartozik, az itt készült videon láttam itt a kutyákat, nem tudom, hogy jutott eszembe a börtön udvara, meg a fegyencek, amint  ott körbe-körbe járnak...

 

Azt, hogy a kiskutyát hová viszik, milyen körülmények közé kerül, a német állatvédőtől nem kérdeztem, az idő rövid volt, a német nyelvhez rég nincs közöm. Azt, hogy a kiskutyát csak akkor adom át, ha a fajtájának megfelelő helyet találnak neki, a menhelyeseknek többször mondtam.

 

Botrányt csaptam, amikor az ideiglenes befogadó facebookos oldalán a fotókat, videokat megnéztem, s láttam, hogy a kölyök hová került. A válasz az volt, hogy a kutyák jó helyen vannak, hiszen szeretik őket, ha nem fogadják be őket, altatás várt volna rájuk. Na, az, hogy a kiskutyát valaha is visszaadom a menhelynek, soha nem merült fel.

 

Ezek után titeket kérdezlek. Én hülyültem meg, amikor mondtam, hogy ha egy kuvaszt, agár-border collie keveréket ilyen körülmények között tartanak, az maga az állatkínzás?! Vagy tényleg az a fontos, hogy az állat életben maradjon, bármi áron. Igaz, itthon van kuvasz fajtamentő (is), ahol a kuvaszok fizikai, lelki állapotával is törődnek, de ez a lehetőség mi menhelyünkön valahogy ritkán, legvégső esetben kerül szóba.

 

Megint bőbeszédű voltam, nézzétek el nekem!

 

 

 

 

 

 

Aldric01 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 2515
Előzmény: sanyi1987 (2513)
Aldric01 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 2514

Szia!

 

Nekem a jagdterrierem volt így. Azt mondták bolha allergiás, kapott cseppeket, meg fertőtlenítettük az ólat és környékét is. Megjegyzem az allergiához 1 bolha is elég. Később megint jelentkezett ugyanez. Akkor viszont tuti nem volt benne bolha, főleg, hogy 3 havonta megkapta a bolhátlanító cseppeket, mert járt kotorékokba is, ott összeszedhette volna.

Nem használtak ezek a dolgok. Egyik doki azt mondta szerinte ételallergiája van. Adjak a kutyának mást enni, pl. természetes kajákat. Kiderült igaza van, tápot havonta pár alkalommal kapott és mindig akkor hullott a szőre a hátán. Nem kap tápot azóta és nem hullik a szőre. Ahogy az emberi kajákba is már minden szemetet, vegyszert tesznek, így a z állatok ételébe is beleteszik ezek a multik, akiknek csak a haszon számít. Van amelyik állat nem érzékeny rá, de már egyre több érzékeny rá, ahogyan egyre több ember is. Próbáld meg neki, hogy ne táppal etesd.

Előzmény: sanyi1987 (2513)
sanyi1987 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 2513

Sziasztok! 

 

Négy hónapos kan kuvasz kiskutyának a hátán lévő szőr elkezdett barnulni illetve hullani. Jártunk vele állatorvosnál, de nem tudtak rá mondani semmit. Valakinek van ötlete, mi baja lehet? 

 

Előre is köszi. 

Sz.Norbert Creative Commons License 2014.02.10 0 0 2512

Sziasztok!

Elérkezett hát a pillanat, mikor a régen kommentált gyerkőcök felnőttek. Sikeresen bejelentem, hogy a babák úton vannak. Március elejére tehető a kiskutyák születése, ahogy számoltam 6 vagy 8 kiskutya lesz. Aki esetleg igényt tartana kiskutyára mindenféleképpen jelezze vagy hívjon fel a 06305938010-es számon.  A kutyusoknak nem lesz törzskönyvük, de a legjobb barát és házőrző lesz belőlük. Mellékelek néhány képet a szülőkről, hátha valakit elkapna a hév, hogy márpedig kell neki egy kiskutya.

Remélem minden fórumozó jó egészségnek örvend, sajna nem tudom nyomonkövetni itt az életet, de néha néha beleolvasok. Legyetek jók!

 

 

 

a.mannika Creative Commons License 2014.02.03 0 0 2511

Igen jól emlékszel :)

 

Nálunk a beengedés úgy működik, hogy odamegyünk a kapuhoz, és beengedjük az embereket, így nincs semmi gond - bárki bejöhet. Olyan előfordult, hogy kissé kevésbé bizalomgerjesztő alak tért be hozzánk akitől bevallom őszintén én is tartottam - őt egyből megmorogta és pórázra is vettem, nehogy gond legyen. Egyszer támadásos esetünk is majdnem volt, de szerencsére bírtam fogni, így nem lett belőle gond (egy illető szatyorral próbálta elhesegetni).

 

Nagyon sokan megfordulnak nálunk és eleinte aggódtam is hogy gond lesz belőle, mert a rokonok barátok gyakran átszaladnak valami szerszámért, és hát ha apa nincs otthon akkor is simán viszik ami kell. Érdekes módon ezt valahogy megszokta. Viszont amikor idegen munkások voltak nálunk csatornaépítésnél, már arra is morgott, amikor csak nekitámaszkodtak a traktornak. Úgy tűnik tökéletesen tisztába van vele, ki az aki bejáratos hozzánk :D

 

Ami nagyon tetszik, hogy nem szereti, ha valaki az engedélyünk nélkül jön be, és azokat is vehemensen megugatja, akik befelé bámulnak az utcáról. És hatalmas őrjöngésbe kezd ha valami szokatlan van a szomszédban (éjjel 11-kor jut eszükbe elzárni a vizet, vagy zseblámpával éjjel keresgetnek meztelen csigát a kertben... fura szomszédaink vannak :D )

 

Egyébként meg olyan mint egy macska. Ha valaki szimpatikus úgy dörgölőzik hozzá, mint egy macska - eszméletlen :D. Ha kirándulni megyünk vadidegenekhez is képes odamenni és simogatást kunyerálni. Népszerűsíti a fajtát :) 

 

Lehet hogy valaki azt mondaná rá, hogy nem elég kemény. Nekem tetszik hogy ha kell odateszi magát. De ha nem kell, akkor egy kezes bárány, és mindenkit levesz a lábáról :D Én pont ilyet akartam :)

Előzmény: csirkefogó69 (2510)
csirkefogó69 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 2510

Egyébként ha jól emlékszem, Dalos párja F.M.Plútó (vagy másik P betűs), az alomtestvére, Pajti az én kutyám volt.

Előzmény: a.mannika (2497)
csirkefogó69 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 2509

Talán te érdeklődtél a  napokban a lányom facebook oldalán Dalos anyjáról, a Hajnalról?

Maci (tk.-vi nevén Hajnal)  olyan vérmérsékletű szuka volt, hogy 10 évesen (!) a "MEOE HKK 2010. ÉV HASZNÁLATI ÉRTÉKFELMÉRŐ VERSENY LEGJOBB ŐRZŐ - VÉDŐ KUVASZA" címet nyerte.

Egyik lánya, B.B.Garas a szabadszállási pásztorkutyás találkozón az összes megjelent pásztorkutya szukák közül megnyerte a "legmorcosabb szuka" címet, vagyis ő fogta a csibészt legkeményebben, leghatározottabban. Amúgy Garast az utcán, vagy egy nyüzsgő piacon szinte bárki megsimogathatta, de az udvarba senkit nem engedett be.  ( Ki is lett próbálva.)

Előzmény: a.mannika (2508)
a.mannika Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2508

Szia! Nem, az anyja Bácskai Betyár, Dalos.

Előzmény: csirkefogó69 (2507)
csirkefogó69 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2507

Szia!

 

A képen látható szukának Bácskai Betyár Báró az apja?

Előzmény: a.mannika (2497)
misimókus73 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2506

Ok, köszönöm!

Éppen ma 15 hónapos a Bogyó kutya, kb. 2 hónapja kezte el őrizni a területét. Ha ha velem jön be valaki, azt körbe nyalogatja. De ha egyedül megy a terület felé, ugyanaz az ember akkor már csak tisztes távolságból figyeli és figyelmeztetően ugatja.

 

Úgy hogy alakul. :)

Előzmény: T-Adee (2505)
T-Adee Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2505

12hóig biztosan nem,felnőtt kifeljett Kuvasznak pedig kb 18 hó után mondható.

Előzmény: misimókus73 (2498)
T-Adee Creative Commons License 2014.02.01 0 0 2504

 

Egy Kuvasz ritkán kerül 100e Ft-ba,tk-es szép példányokat 40-60e Ft körül lehet venni.Én sem 100e ért vettem a kuvaszomat,és még törzskönyve sincs.Nem is kiállítási,kikozmetikázott díszkutyát akartam,hanem egy megbízható házőrzőt.

Egy kutya nem attól lesz jó kutya mert xy forintot adunk érte.

Így látatlanba nehéz véleményt mondani,látni,ismerni kellene a kutyust.

Nem stabil idegrendszerű példány bármely fajtában előfordul,a nem megfeleő neveléssel,és hozzánemértéssel is sokat lehet rontani a helyzeten.

Előzmény: Sweeney Todd (2501)
Selymes Izabella Creative Commons License 2014.01.20 0 0 2503

Sziasztok!

 

Ha van kedvetek olykor ide is benézhettek. :)

 

http://kuvasz.freeforums.org/kuvasz-forum-f3.html

 

 

vagy akár ide: 

 

https://www.facebook.com/pages/A-Kuvasz-és-Mi/503410399696738

 

Szeretettel várunk minden kuvaszrajongót!

 

Boldog Kuvaszos pillanatokat! :)

 

Sweeney Todd Creative Commons License 2014.01.17 0 0 2502

Sweeney Todd Creative Commons License 2014.01.17 0 0 2501

helló mindenki! a szomszédos kutyanevelés, meg labis topikból jöttem, kérdésem lenne.

 

másfél éves labradorom van, ő a harmadik kutyám, az előző kistestű keverékem 17 évig élt, szóval nem mondanám magam kifejezetten kezdő kutyásnak, de persze még sokat kell tanulnom róluk.

 

a szomszéd alapból zűrös családhoz beköltözött egy baba kuvasz. a belvárosba. ismerem a családot, tuti nem szántak 100+ezret egy jó helyről származó kutyára, szvsz szaporítótól van. most öt hónapos, már akkora, mint 30 kg labi kanom. már 8 hetesen is nagyon félénk volt a kuvasz, bújt láb mögé, egészen rettegett, nem volt meg benne az a barátságos közeledés az emberek felé, mint egy egészséges kölyökben. ez odáig fajult, hogy láttam már hébe-hóba őket szájkosárban sétáltatni, de nem jellemző. a kutya az emberekre morog, ki-kitámad. ajánlottam már nekik, hogy forduljanak szakemberhez, ez így nem normális, persze semmi. közölték, hogy azért ilyen a kutya, mert házőrzésre. mi is sulizunk, képben vagyok, hogy a házőrzésben nem az a lényeg, hogy a kutya ideggyenge legyen, sőt. egyre inkább tartok attól, hogy megtámad egy szomszédot. gyakori kuvik között a az idegileg terhelt egyed?

a.mannika Creative Commons License 2014.01.06 0 0 2500

Szia! Habár én nem vagyok valami tapasztalt azért leírom a gondolataim :D

 

Nekem egy két éves kuvasz szukám és négy hónapos mudi szukám van. A kuvaszom egyáltalán nem domináns, a legkisebb kiskutya volt az alomból, vele pl én nem voltam kemény, mégis kicsit bátortalan. Sok játékkal, bátorítással, olyan feladatokkal amik sikerélményt hoznak a kutyának, szépen lehet javítani a bizonytalanságon. 

 

A különböző kutyanevelési módszerekkel én is bajban vagyok... Van egy németjuhászos barátnőm aki Cesar Millan híve, ha egy kölyökkutya támad, ő rögtön megadó pózba kényszeríti. A kuvaszomon ezt nem igazán kellett alkalmazni, de a mudibabámon már annál inkább. A barátnőm szerint azért támad, mert domináns, a kutyasuliba ahol voltunk, kifejezetten tiltották a "lenyomást" mert szerintük a kutya fél, és azért támad; a megadó pózba kényszerítéssel pedig a pánikérzetet erősítjük. Hát én nem láttam a kölkön, hogy nagyon megviselte volna a lelkét, amikor nyakon csíptük ha rossz fát tett a tűzre. Sokkal inkább higgadtabbnak tűnt, mint akiben helyre lett téve valami...

 

Én sokmindent kipróbálok, és figyelem a kutyám reakcióját, látni rajtuk, hogy mi az ami jót tesz nekik.

Szerintem kölyökkorban is kell tiltani, csak nem mindegy hogy hogyan. A gondot sokkal inkább az jelenti, hogy ha valamit egyszer megtiltunk utána megengedünk. Hogy meddig lehet lemenni? Én jobban szeretek úgymond kézzel fegyelmezni, ha valami rosszat csinál, megfogom a grabancát és megrázom; ha pedig kutyát támad - pl volt olyan hogy a kuvaszom összeugrott a németjuhász haverjával egy labdán - akkor nyakbőrnél fogva földre kerül. Hallottam olyan módszerről is hogy üvöltözzünk a kutyával, és próbáljunk minden dühünket rázúdítani - nekem ez egy kicsit túl durva, távol áll tőlem, és nem hiszem tudnám helyesen alkalmazni.   

Előzmény: szvétyitszolnyísko (2499)
szvétyitszolnyísko Creative Commons License 2014.01.02 0 0 2499

Sziasztok! Elkezdtem visszaolvasni a topicot, hát eltart még egy ideig, de közben már lenne mondanivalóm. Jelenleg egy németjuhász szukánk van, és nagyon-nagyon szeretnék majd egy kuvasz szukát, de csak akkor, ha majd végre kiköltözünk a kertes házunkba. Az sajna még eltart pár évig. De addig is, minél több infot szeretnék magamba szippantani a fajtával kapcsolatban. Tudom, hogy a mostani kutyánkhoz képest még egy nem domináns szuka is kemény dió lesz! Kicsit (még) fázok is a gondolattól. Aztán közben ahogy olvasgatok, informálódok egy ideje, eszembe jutott, hogy én szegről-végről körül voltam véve kuvaszokkal. A keresztapáméknak kuvaszuk volt (kan). Na Őt módszeresen el kellett zárni, valahányszor jöttek hozzájuk. A nagybátyáméknak is kuvaszuk volt, de én úgy tudom, az szuka volt, őmellett be lehetett jönni. Kisgyerek voltam még, és emlékszem is rá. Sőt, a gyerek kori szomszédunk, amióta oda költöztek, kuvaszt tartottak. S ma is van egy ott. Mondjuk én nem tudom, hogy a kertszomszédokkal hogyan kellene viselkednie, de az a kutya abszolút mintha nem is figyelne minket, amikor hátra megyünk a kertbe. 

Örülök, hogy rátaláltam a fórumra, még van a netboardon is valami, de azt nem tudom, mennyire aktuális és mennyire élő topic. 

Ami miatt megszólaltam már most, mielőtt végigolvasom a topicot, hogy ez a 6 hónapos dolog szöget ütött a fejemben. MI a németjuhásszal tüköriskolába jártunk (és járunk). Ugye ott a kölyök kori ovi, és a szocializáció stb. De ott biza kemény regulázások vannak, ha egy kutya csúnyán viselkedik, és még igencsak 6 hó alatt van. Most akkor meddig lehet ezzel elmenni? Megmondom, miért izgat ennyire, a mi kutyánk abszolute omega típus. De szerintem, ha ezt az első hat hónapot figyelembe veszem, mi kicsit túlzásba estünk vele kapcsolatban. Mer egy abszolút bizonytalan kutya lett belőle. Az alapfok végén ki is jelentették és szerintem eltoltuk ezt az egész kölyökkori túlzott szigorral. Amikor amúgy is olyan kis bizalmatlan volt kölyök korától kezdve. Vajon lehet-e még valamit tenni? És szerintetek is emiatt lehet ilyen? Valakinek ötlet? Vélemény?

misimókus73 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 2498

Hány hónapos kor körül érik el a kuvasz kanok a végleges méretet?

Elsősorban súlyra gondolok.

a.mannika Creative Commons License 2013.12.06 0 0 2497

Kedves Józsi!

Ez azért egyéni ízlés dolga is, hogy kinek melyik kuvasz tetszik :D Az én kedvenc kanom, például Avar, a Dunamenti Jeles kuvasz kennelből:

 

Az én szuka kuvaszom félig Fehér Morcos, félig Bácskai Betyár, ezeket a kenneleket is tudom ajánlani.

Amit tudok tanácsolni: nézdd meg a kenneleket, a várható párosításokat, nyugodtan kérdezz rá a szülők jellemére a tenyésztőktől.

 

Remélem egy keveset tudtam segíteni,

Magdi

József788 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 2496

Kedves fórumozók!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék tavasszal vásárolni egy kuvasz kuttyot, de mindenképpen törzskönyvel együtt szeretném. Van javaslatotok hogy honnan érdemes vagy kiket érdemes előtérbe helyezni? Őrizni kellene a leendő kutyusnak egy udvart, és szeretném ha a megjelenésében is szép kuvasz lenne. köszönm a segítséget!

Üdvözlök mindenkit Józsi

 

a.mannika Creative Commons License 2013.11.06 0 0 2495

Pannának új lakótársa akadt, egy mudi :)

http://indafoto.hu/magnoka/image/19970389-235bc43f/user

A leányzó vasárnap költözött, teljesen odáig volt Pannáért, (ő viszont kicsit lassabban fogadta el az új jövevényt) már első éjszaka kinn aludt vele :)

 

Ha valakinek van névötlete, ne fogja vissza magát :) A kis mudi nagyon hízelgő, nagyon huncut, és nagyon eleven :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!