Keresés

Részletes keresés

seeman Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37783

Figyelek! :)

 

AF-D árak - Új: 110-130 ezer - Használt:  75 - 85 ezer

AF-G árak - ÚJ: 131-150 ezer - Használt: 100-120 ezer

Előzmény: Aga (37780)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37782

Kemény dió lesz, de azért készülök rá. az objektíveket úgy veszem meg, hogy lesz még kb másfél hónapom tesztelni.

Ez lesz a 4ik alkalom, hogy fotózok esküvőn. DE így hogy egyedül így az első.

Előzmény: Noxin (37781)
Noxin Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37781

Nem lesz egyszerű esküvőt fotózni, ha csak előtte kezdesz barátkozni az objektivekkel. Kéne egy kis rutin a használatukhoz. A fixekhez pláne.
És igaz hogy ingyen fotózol, de a párost akkor is érdekelni fogja, hogy miért maradt le a fotókról a gyűrűhúzás vagy más fontos pillanat. Igy elsőre biztos hogy vinnék tartalék embert magammal.
Természetesen mindenki elkezdi valahol ezt a dolgot, de azt hiszem neked ez most kemény dió lesz.

Előzmény: n.csongor79 (37779)
Aga Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37780

már megint a melléduma :))))

 

----------------------------------------

Tisztelt Fórumozók,

 

Eladnám a NIKON AF-S 1,8/85 mm G optikámat (gyáriszáma: 217195), dobozában, napellenzővel, sapkákkal és puha tokkal.

----------------------------------------

ez egy tegnapi hirdetés ITT az INDEX fórumon. és ez a ritkább, a D-s tucatszám cserél gazdát és az is egy szuper lencse kb fele ennyiért. 

 

70-200 2.8 egy frankó kis obi... csak baromi nagy, baromi drága és baromi nehéz. Ennek ellenére vannak akik azt használják telének esküvőn. Ahogy PH5 is írta, kb 2 obival végig fotózható egy egész esküvő és ahogy te is írtad, ez kb. a 35/85 de ekv és nem crop. Ehhez neked a 28.1.8 ami elérhető és mellé leginkább az 50 1.8 vagy esetleg a 60 2.8 makró és akkor már részleteket is tudsz fotózni.

Előzmény: n.csongor79 (37778)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37779

Mivel munkahelyről írok sietve  az előbb rosszul fejeztem ki magam.

Az 50-es látószöget már kipróbáltam otthon, meg használom is.  

Csak fix 50 1.8at nem próbáltam. Így azt hétvégén tudom kipróbálni élesben egy Canon gépen. Kiváncsi vagyok, hogy gyertya fényben mire képes.

Előzmény: n.csongor79 (37778)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37778

Sziasztok!

 

Köszönöm a pozitív hozzászólásokat és az építő jellegű tanácsokat és kritikákat.

/így megtartom a Tamront, meg a Zoom objektívet," csak nem fogom a kukába dobni :-) "  majd egyszer ha lesz rá keret lecserélm egy 70-200 2.8-as telére, meg egy jobb minőségű zoom objektívre /

Nekem nem fizetnek ezért az esküvőért. Nem is hívtak volna olyan fotóst akinek fizetniük kell. Mint említettem nekem ez pedig egy jó lehetőség a gyakorlásra, nekik meg arra, hogy a kompakt gépes rokonnál jobb képeket fogok csinálni. Na meg azért némi tapasztalatot már szereztem a többi esküvőn. Csak az objektív parkomar nem tudtam még fejleszteni. Templomban nem lesz. Csak városháza. Voltam megnézni, szép világos. Persze ha rossz idő lesz akkor a viszonyok megváltoznak.

A pár akikhez megyek abban biztosak lehetnek, hogy a maximumot akarom kihozni magamból és a meglévő rendszeremből. Rengeteget olvasok, könyveket is, szaklapot, fórumokat.  És köszönettel fogadom a tanácsokat is. 

 

Az igazi elképzelésem az volt, hogy veszek egy 85mm F/1.8 objektívet, de jelenleg hiánycikk. Ez állt a legközelebb az elképzeléshez + a 18-105 bentre a városházán a vakuval. És így a Tamront hanyagolnám. Azt csak megemlítettem az első hozzászólásban, hogy a meglévő berendezéseim lévén ezekből tudok vállogatni.

Telefonon beszéltem a Nikonnal és ott kezdtek győzködni, hogy ha sűrgős és nem tudok a 85-re várni akkor vegyek egy 50 mm F/1.4 G objektívet, de akkor vegyek hozzá egy 35 mm 1.8-at is. Közben külföldi fotós oldalakon meg esküvői fórumokon is szétnéztem. Ott megoszlottak a vélemények. Voltak többen akik DX re az 50et javasolták, de többen az 1.8 G változatot.

Egy helyen azt  hozták ki, hogy az esetek nagy részében a 85mm és a 35 mm van használva. De kaptam hasonló tanácsot fotós üzletből is amikor a 85-ös után érdeklődtem, hogy ne vegyek azt hanem inkább az 50-et mert azzal elérem a 75mm-t és a D7100ban lévő crop funkcióval a 85 fölötti szintet. Na ezek a dolgok gondolkodtattak el. Mert akikkel beszéltem mind komoly szakinak tűntek. A külföldi fórumokon olvasott hozzászólások, pedig olyanok voltak melyeket képekkel támasztottak alá és elemezték. Mindezek után hogy sok sok info zúdúlt a nyakamba gondoltam, hogy megkérdezlek benneteket. Sajnos itthon nem tudok fix objektíveket kipróbálni, mert senkinek nincs  körömben kivéve a fotósnak aki a mi esküvőnket is fotózta, de ő egész nap dolgozik.  Talán majd hétvégén lesz alkalmam egy Canonon kipróbálni egy gyertya fényes boresten egy nagy teremben. Az a gép sem Full Frames

így a látószög szempontből jó lesz kipróbálni.

ph5.5 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37777

Jó reggelt.

 

Te valamit nagyon félreértettél a kommentek kapcsán.

 

Te tapasztalatból adódó véleményeket vártál. És azt is kaptál.

 

Mindegy hol hol élsz... te munkáról beszélsz. Az elvégzett munka színvonala nem a kereslettől függ. Ha neked egy esküvőért 50zeret adnak csak pl az Alföld déli részén, akkor rosszabb munkát adhatsz ki a kezedből mintha 200ezer honoráriumod lenne? Elárulok egy titkot- NEM. Mint ahogy a kőműves sem épít rosszabb minőségben házat Békéscsabán mint Győrben. A tégla, a malter ugyanazt tudja.. a körítés változik.

 

Amikor írták hogy a 18-105 és a 70-300 nem erre való, akkor sem írtak semmi rosszat. Tapasztalati tényező.. hogy legfeljebb kültéren használható objektívekről van szó. Az esküvő csak kicsiny részlete játszódik kint. Pár éve mennek itt a kérdések hogy ki mit tud erről és erről a házasságkötő teremről... a kérdések nem véletlenek. Vannak olyan helyek ahol ISO1600 alatt neki sem tudsz állni fotózni. És akkor 2.8-as fényerejű zoomok használata feltételezett. A templomok jó része szintén hasonló. Sőt- még rosszabb. Egy 4.5- 5.6 fényerejű eszköz jű eséllyel élességet sem talál. Persze, lehet vakuzni. Mert régen is azt tették. Még régebben meg szekérrel jártak az emberek. Adott egy évszám... 2014. és adott hozzá egy elvárás. Vidéken, Budapesten.. mindenhol. És most azokról beszélek akik fotóst hívnak. 

 

Te milliós felszerelésről és milliós költségvetésekről beszélsz. Aga nem képviseli sem árban hírnévben a magyar elit fotográfusi kört. Már ha van ilyen egyáltalán.. mert ki lehet magunkat kiáltani a legjobbak egyikének... de mi alapján is? Felszerelés? Ismerek olyat aki full amatőr létére (pénze lévén) D4-t és D800-t használ hobbyra. Meg pro zoomokat. Elköltött 5 milliót, mert megtehette. De nem tudja kihasználni. És nem is akarja. De amikor évente cserél valaki 20-30-40 millás autót, annak ez nem tétel. 

 

Kell sok milliós technika egy j színvonalú sorozat elkészítéséhez? Nem. Én azt mondom hogy van egy adott feladathoz elvárható minimum szint amit hozni kell. Ez lehet egy D7100-is. De hogy hozzá tutira kell legalább egy Tamron 17-50/2.8 ( használtan 50ezer) és fölé egy pl Sigma 70-200/2.8 HSM II (150ezer)... vagy egy normális fix sor. És itt jön a vagy... illetve a de. Mit is szeretsz fotózni? Milyen módon szeretsz fotózni? Miként valósítod azt meg látvány terén? Kell az UWA? Kell a tele tartomány? Ezért nem lehet tanácsot adni... csak véleményt írni. Sem én sem más nem mondhatja neked azt hogy a 35mm-es lesz a tuti. Mert az obi az az. De kell az neked? Vagy 18-35/1.8 Sigma új zoomja alatt nincs is élet? 

 

Egy esküvőt 2 zoommal tisztességesen végig lehet fotózni. Vagy akár 2 fixxel is. Ha tudod hogy mit akarsz. De hogy melyik legyen az a két zoom vagy fix? Ezt neked kell kitalálni. Mert a jelenlegi parkod alapján 18-300mm (x1.5) vagy lefedve. Exposureplot nevű program csinál neked egy statisztikát. Nézd meg mi volt az eddigi esküvőkön a legtöbbet használt látószöged. Ez is egy támpont... vagy nem. Mert ha veszel egy 135/2 portréobit lehet hogy az lesz rágyógyulva a vázadra 90%-ban mostantól... 

 

 

Előzmény: n.csongor79 (37767)
Aga Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37776

Kedves kis pacimra még kiscsikó korában ültem fel és azóta folyamatosan etetem. Az, hogy most mekkora, csak az elfogyasztott tápláléknak és a folyamatos gondoskodásnak köszönhető. Szerencsére azzal, hogy biztonságot nyújtok a pároknak és nem hazárdírozok az Ő kontójukra, még senkit nem ijesztettem el.

 

Érdemes lenne viszont egy kis önvizsgálatot folytatnod, ha engem sztár fotósnak látsz... én vagyok a közép átlag... innen ahol én vagyok, még bőven van feljebb... árban, tudásban minden tekintetben.

 

A baj pont ott van, ahogy mondtad is, nem tesznek különbséget. Azt látják, nagy és hosszú, biztos profi. És a kompaktokhoz szokott násznép egy D70 képétől is elalél. De elmennél egy sebészhez vakbél műtétre, ha tudnád, hogy a doki előtte a praktikerbe vette a szikéjét meg egy kis folttisztítót a fertőtlenítéshez? A neve előtt ott van, hogy doktordoktor (névjegykártya mindent elbír)... A vizuális kultúra hiánya miatt nem csak a pár a hibás, hanem az olyan fotós, aki csupán digitális hulladékot gyárt. Sajnos természetes jelenség, hogy nagyobb és szebb ruha kell, mint a szomszédnak volt, több vendéggel, több fogásos étellel, csicsásabb helyen, mint a szomszédé... Persze a pénz fogytán, így vőfély az minek, majd a józsi kiabál, dj/zenekar az mindek, majd a kisöccs nyomkodja a winampot vagy jutyubról elindít valami listát, videó, áh az minek, úgy is lesz kamera meg mobil mindenkinél, egy fotóst azért hívjunk, dejó, csak 30eft és de szép virágokat fotózott tegnap...

 

Igazad van, nem mindenki milás gépekkel kezd fotózni... én is D90 környékén kezdtem el a családi kirándulásokon kívül mást is fotózni és szép lassan fejlesztettem a technikát... 1-2 fényerős fix, 2.8-as zoomok és mellette jártam tanulni nálam okosabb emberekhez... de eszembe nem jutott esküvőre elmennem! Az első esküvőt azután mertem bevállalni, hogy a D90 mellé lett egy D700-am is és olyan embertől is kaptam némi tudás morzsát aki látott már esküvőt (de ezeket az esküvőket még ingyen!)

 

Nálad viszont kicsit a szakmai múlt is sántít... 35 és 50mm obik között kb 2 lépés különbség van. Aki kicsit is ért hozzá és van tapasztalata az ezt a kettőt nem veszi meg párba, hogy legyen fényerős fixe. Vagy egyik, vagy másik ami neki látószögben szimpatikusabb. Olyan fotóst ismerek aki egy fix 50-essel fotóz végig egy eseményt mert olyan a látásmódja, de Ő tudatosan használja azt. A fenti felállással viszont se rendes teléd se nagy látód nincs. Ha jártál már esküvőn akkor tudod mire lehet használni egy 5.6-os fényerőt, így ne is mondd, hogy van 18-105 meg 70-300 ;) képzeld csak el azt a szituációt, amikor az 5.6-os rekeszed miatt csutkán kihajtott SB910 10-20 villanás után elkezd sípolni a szertartáson (pl templomban, hogy még az akusztika is jó legyen) minden kép után :) vicces szitu, nem? Bár szerintem elég kevesen nevetnek majd :(

 

Végezetül had zárjam annak az illetőnek a szavaival a postomat, akitől jelenleg is igyekszem minél többet tanulni, „az esküvő fotózás technika igényes, meg kell venni”   

Előzmény: n.csongor79 (37767)
Aga Creative Commons License 2014.03.20 0 0 37775

fasza, írtam egy szép hosszú postot amit a zindex szépen lenyelt... majd meló után újra...

Előzmény: n.csongor79 (37767)
nemethla Creative Commons License 2014.03.19 -1 0 37774

nemethlackukacinvitelponthu 

Előzmény: n.csongor79 (37773)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37773

Laci! köszönöm az észrevételt, a pozitív, de mérsékelten kritikus hozzászólásod.

 

Előzmény: nemethla (37770)
nemethla Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37772

Árnyaljuk a képet, de ez is igaz. Sajnos.

Előzmény: arnyekxxx (37771)
arnyekxxx Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37771

A magyar valóság az, hogy az emberek 90%-a nagyban tesz rá arra, hogy több milliós, vagy csak pár százezres géppel fotózzák az esküvőjüket.

 

A párszázezres gépekkel tökéletesen lehet esküvőt fotózni a tudást és tapasztalatot nem lehet pénzért megvásárolni. Az meg, hogy mi okoz örömöt a családoknak azt mindenki meg tudja nézni a fészbukon, az igénytelenség tort ül és kacag.  

 

 

Előzmény: n.csongor79 (37767)
nemethla Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37770

Nézd, Aga-t ismerve azt mondhatom Neked, hogy nem volt ő olyan magas lovon, mint az Te érzékelted. Azt tudnod kell, hogy időnként dömping van az általad feltett kérdésfajtából, és ez néha kiold bizonyos gátlásokat...

A válaszod alapján azt mondhatom, hogy ennyi múlttal a hátad mögött nem kellene bizonytalannak lenni a válaszban, tudnod KELL, mi a megoldás, a két fix töb mint egy elve alapján is...Amit a magyar valóságról írsz, aláírom és elfogadom, egyetértek. Sajnos ez teljesen így van. Ami fontos lett volna, az az, hogy ne ugorj ekkorát, ne "sértődj" meg ilyen könnyen, mert az életben nehéz sorod lesz. A net arctalan, nincs mimika, nincs ismeret a másik hangvételéről, a korábbi megnyilvánulásai kiváltó előzményeit meg még nehezebb felkutatni. Tehát ne alkoss pre-kompozíciót valakiről az első indulat hevében. Mivel Aga épp Nikonos, így jól is jöhet(ne) a szakmai tapasztalata, rutinja. Ha kíváncsi vagy rá, és "cipeled a táskáját". Én is, más is, mindenki, aki tovább akar lépni az életben, tanul és kritikus-elégedetlen-  a saját produktumával. Ez az alapállás Benned is megvan, csak tegyél még mellé egy kis olvasást és képolvasást. Mármint kezdd el a neked tetsző fotókat úgy nézni, miként valósítanád meg? Mi kell hozzá technikailag, és mi a beállítás, a fények kezelésének a titka, amitől az a fotó olyan jó. Ha ki tudod találni más fotójáról, hogy az hogyan készíthető el, máris sokat haladtál. Ha meg is valósítod a meglévő eszközeiddel, még jobb. Ha viszont még azt sem tudod elképzelni, mi kellett az adott képhez, olvass még.

Szép estét. Laci

 

Előzmény: n.csongor79 (37767)
Merci-autósbolt Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37769

FULL FRAME 

28-300 VR ED 3.5-5.6G  obi:52155093

D700 váz:2037496

 

Egyben eladó 586.000.-

Kihasználatlanság és hozzáértés hiánya miatt eladó.

Hibátlan karcmentes állapotban.

32GB CF+távkioldó+2db gyári akku+obi fordítógyűrű jár még hozzá. 

 

keszthelyipeter@freemail.hu

 

-Minarik- Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37768

A kitobit es a Tamront en is elfelejtenem. 

Ha meg obit keresel, en a leheto leg fenyerosebbet ajanlom. Nem csak a fenyero, hanem a nyitott rekessen elerheto elesseg miatt is. 50 1.4 volna az elso lepes. A regi D jo es viszonylag olcso.

 

Előzmény: n.csongor79 (37767)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.19 -1 0 37767

Objektív vásárláshoz kértem segítséget tapasztaltok alapján, de tőled inkább gúnyt és lekezelő szavakat kaptam. + egy javaslatot a táska cipelésre.

 

Gondolom ezt tapasztalatból írtad, mert neked volt alkalmad cipelni.

A honlapod sejteti, hogy kiknek cipelhetted a táskáját, mialatt nem szerényen fényezed magad.

 

Látom azt is az interneten, hogy már pár vitát kirobbantottál, mert te ugye sztár vagy a szakmában és ennek örömére mocskolod azokat akik nem a te szinteden vannak, mondjuk éppen haladók, vagy csak kezdők. Gondolom azt is tudod, hogy az ilyen arrogáns, magas lóról beszélők  veszítenek is a megrendelőkből. Nyilván a leendő, esetleg elvesztett megbízókkal is hasonló hangnemben beszélsz. Ez biztos jó néhány párban ellenszenvet vált ki, de ez a te privát dolgod. Ha pedig van elég munkád akkor ez nem okozhat neked gondot, csak akkor az a kérdés, hogy miért jó neked azokat kigúnyolni akik szeretnének majd szintén hasonló tevékenységgel foglalkozni, csak még más szinten vannak és jelenleg tanulnak, gyakorolnak, képzik magukat. Nyilván te is így tettél, csak voltak neves mestereid. Lehet neked sem volt egyből milliós berendezésed? És előfordulhat, hogy még nagyon sokan vannak így ebben az országban? Csak egy kis apróság: Itt Magyarországon az egyik kis városban él egy hivatásos fotós aki ezt tanulta, üzlete van több évtizede. D7000-el, egy zoom objektívvel és Metz vakuval járja a rendezvényeket, esküvőket és megél belőle. A városban több száz családnak okozott örömet és még ma is van majdnem minden hétre esküvői megbízása.

 

A magyar valóság az, hogy az emberek 90%-a nagyban tesz rá arra, hogy több milliós, vagy csak pár százezres géppel fotózzák az esküvőjüket. Feltéve ha hívnak fotóst és nem az egyik rokon fényképezi őket a kis kompakt géppel. Ha a referencia képek amit kapnak megfelel nekik és azt tudod is produkálni, vagy akár többet a korábbinál akkor nem fognak csalódni, sőt örömet viszel az életükbe. Ne feledd, hogy annak aki örül, hogy a gyűrűt meg tudja fizetni, vagy esetleg az öltönyre össze kell kuporgassa és a legszűkebb költségvetésű esküvőt engedheti meg magának , annak a párnak öröm, ha valaki baráti szívességből megcsinálja az esküvői képeit. És még ráadásul van is több mint 10 év tapasztalata, meg egy viszonylag jónak mondható berendezése, mert szeret fényképezni és folyamatosan fejleszti a tudását és a berendezését. Mivel felkértek ezért örömmel vállalom. Tudják, hogy mire számíthatnak és ezt választják. Tudják azt is, hogy mit tud az a fotós aki 75-150 ezerért megy el és tudják azt is, hogy mit kapnak 1 millióért. De nekik rám van szükségük, ezért is kértek fel. Szerintem jobb választás, mintha az egyik rokon aki szórakozni megy, a 35X optikai zoomos kompakt géppel készítené a portré és ceremónia képeket. Én pedig elvállalom, mert újabb lehetőség a gyakorlásra, tapasztalat szerzésre. Persze azt is tudják, hogy a minőségi szint nem az amit azok képviselnek akik hetente, havonta ezt csinálják. Ha tudnának érte fizetni, akkor lehet téged kértek volna fel. De  neked is tudnod kell, hogy mi a magyar valóság. Neked megvannak azok a megrendelőid akiknek a te képeid kellenek, ez helyén is van így. De nyilván azt is tudod, hogy ha valaki nem téged bíz meg, az nem azért van, mert vannak az én fajta hobby fotósok. Lehet pár év múlva már másképp beszélünk. De ahhoz hogy magas szintre eljusson valaki szükség  van jó szándékú segítőkre, alázatra és sok sok tízezer -százezer ingyen készített fotóra is. De ez nem abban jelenik meg, hogy táskát cipelnek. Ha neked van ilyen embered akkor szerencsés vagy és mondhatni gentleman is, mert ezzel munkát adsz 1 embernek. De lehet, hogy pár év múlva te fogod az övét cipelni, mert a sors kiszámíthatatlan. Van akinek szüksége van több milliós képekre és van aki beéri pár telefonnal készült fotóval. Az utóbbi gyakran azért, mert be kell érnie ennyivel  és nem tudja megfizetni az olyan " sztárfotósokat " mint amilyennek te tünteted fel magad, de még a legolcsóbb fotóst sem. Szerencsére azért vannak a szakmában értelmes, segítőkész és jó indulatú emberek is. Akik nem gúnyolódnak, nem elhajtják azt aki kérdez hanem esetleg elmondják azt, hogy mire van szükség és mi az ami kidobott pénz. Építő kritikával illetik. Valószínű körülötted is volt több jó ember aki megtanított és nem kiröhögött, ha olyat kérdeztél ami neki már csak természetes, vagy a kis ujjában van. Azt nem tudom, hogy hogyan tanultál ismert fotósoknál. Lehet a kapcsolatok alapján / mert itthon sajnos ez a menő/ eljutottál hozzájuk, lehet a szorgalom és a tehetség juttatott el hozzájuk, lehet iskolában-tanfolyamon, de gondolom nem azt tanultad tőlük, hogy nézd le és mocskold azokat akik nincsenek szakmailag veled egy szinten vagy éppen amatőrök. Gondolom arra sem biztattak, hogy lenézd azokat akiknek csak egy kukába való kit objektívjük és egy Tipa díjas tele objektívjük van amin tanulnak és esetleg amin elsajátítják az alapokat, a későbbi tudásuk miatt olyan megbízásokat kapnak amiből lehet majd olyan berendezésük lesz mint amilyen neked is van.  A helyzet az, hogy szerintem az emberek 90%-a /akik nem ebből keresik a kenyerüket/ apránként teszik össze a felszerelését, lépnek az évek alatt kategóriákat, párhuzamosan a tapasztalat szerzéssel.

 

Csak hogy az egyéb tanácsaidra is reagáljak több évet gyakoroltam már koncerteken, kiállításokon, sport rendezvényeken, fórumokon, országgyűlési képviselő választás kampányban, céges rendezvényeken,bulikon, természetben...Hobby fotósként kompakt géppel majd másod fotósként a D90el a fő fotós mellett esküvőkön, 1x pedig fő fotósként egy 1 órás gyors esküvőn.....és ezt mind ingyen és bérmentve azért, hogy gyakorolhassak. És eddig bárki megkapta a képeket elégedett volt és örömmel fogadta. Ez pedig engem ösztönöz. Filmes fekete fehér géppel kezdtem, a készített képek létrejöttét végig követtem. ültem apámmal a sötét kamrában a film előhívásnál és a nagyítónál nézve a képek előhívását. Igaz akkor még gyerek fejjel szemlélőként. Aztán pár évig abba maradt, utána lett egy automata filmes gép a családban. Ezt szeretettel használtam pár évig. Majd egy 10X zoommal rendelkező Olympus 2003 körül. Majd amikor bejött a D90 akkor vettem egyet és azzal már jártam a fent említett különböző helyszíneket. Ahhoz vettem a tele objektívet és az SB910es vakut. Tavaly decemberben pedig megvettem a D7100at. + pár hete egy 105 cm átmérőjű derítőt.

Szóval nem úgy vágok bele, hogy vettem egy gépet és elmegyek esküvőt fotózni.

De a pénz miatt, mivel lépcsőzetesen vásárolgatok nagyon meg kell gondolnom, hogy a fejlesztésre szánt 120-150 ezer forintot mire költöm.



Előzmény: Aga (37764)
Aga Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37766

Magányos farkas vagyok, de ettől függetlenül a következő eskire is viszek magammal valakit, de Ő kimondottan tanulni szeretne.

Előzmény: -Minarik- (37765)
-Minarik- Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37765

Szekundanst keresel? :)

Előzmény: Aga (37764)
Aga Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37764

látom, szeretsz viccelődni :))) de bármennyire is viccesnek tűnik az esküvő fotózás, ne rontsd el saját mohóságod miatt senki nagy napját kérlek!

Ami neked van, az kirándulásra frankó... mehetsz vele tájat, virágokat, családot fotózni a réten.

 

Pár dolog, ami még kelleni fog előtte:

 

Az esküvők menetének pontos ismerete, milyen vallás milyen, milyen szokások, tájegység, stb. 

magas szintű szakmai ismeret tárgy, portré, divat, riport és tájfotózás területeken (ezek mindegyike kell az esküvőn)

még egy gép, még minimum 1 vaku (jah, és nem árt, ha nem amatőr gép, hanem munkaeszköz!

obi park (a 18.105 kitobit meg a tamron 70-300-at kukázhatod) redundánsan

mindezek vakon történő használata

 

rettentő sok gyakorlás NEM ESKÜVŐN!

 

Ha mindez megvan, akkor keress egy szimpatikus profi esküvő fotóst és kérd meg, cipelni szeretnéd a táskáját!

 

 

 

 

Előzmény: n.csongor79 (37758)
ph5.5 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37763

Már már klasszikus...

 

Ha veszel egy fényképezőgépet- fotós vagy

Ha veszel egy zongorát- van egy zongorád.

 

Amíg valaki nem látja a látószögek közötti különbsgéget és eltérő felhasználási lehetőségeit annak nincs jó külsős tanács.

 

Én vennék egy 14/2.8-t. Abból a látószögből és a 24 Mp-ből lehet croppolni :D

Előzmény: joskabacsi (37762)
joskabacsi Creative Commons License 2014.03.19 0 0 37762

 

tök mindegy hogy milyen objektívet veszel, nem attól függ hogy milyen esküvői fotós leszel ... 

 

 

Előzmény: n.csongor79 (37758)
nemethla Creative Commons License 2014.03.19 -1 0 37761

Értelek. Szvsz a 85 mm fullframen az igazi, croposra az említett AF-es 35 + 50 igen jó.

Előzmény: n.csongor79 (37760)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 37760

Köszi a tanácsot. Voltam már pár esküvőn, még a sajátomon is tanultam a fotóstól. Akkor még D90el dolgoztam.

Néhány barátom esküvőjén is fotóztam másod fotósként tanultam a technikákat stb..

Mos jutottam el oda, hogy venni szeretnék egy jó portré obit.

Lehet valamit rosszul írtam. az 1.8 85mm ára kicsivel alacsonyabb mint együtt 1.4 50 mm és egy 1.8 35 mm

De egy 1.8 50 mm és 1.8 35 már olcsóbban kijön mint egymaga a 85 mm. Nehéz a döntés.

Előzmény: nemethla (37759)
nemethla Creative Commons License 2014.03.18 -1 0 37759

"sokat olvastam utána"

 

Eski és babi fotózás előtt érdemes sokat olvasni, eljárni tanulni valakihez, sokat fotózni azzal, ami van, mert egy újabb eszköz még nem megoldás a JÓ képekre.

A Nikon nem is adott rossz tanácsot, csak nem értem, miért kerülne egy 1,8/50-es árába a 35 és az 50-es ("1.8 35 mm és egy 1.4 50mm objektívet és majdnem ugyanabban az árban két fix objektívem lenne.")

Egyébként Af-es és jó af-es váz és obi mindkét feladathoz fontos. Agyerek izeg-mozog ( nem csak fexik), az eski pillanatia meg nem ismétlődnek. Csak egy másik eskün....

Bocs ha morcnak tűntem )))

Előzmény: n.csongor79 (37758)
n.csongor79 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 37758

Tisztelt Szakértők!

 

Esküvői portré és baba fotózáshoz szeretnék egy objektívet vásárolni.

Mivel már nagyon régóta nézegetem és sokat olvastam utána, terveim szerint Nikon F/1.8-at szeretnék vásárolni hosszú távra.

Rengeteg jó véleményt olvastam és sok képet is megnéztem.

D7100 gépre szeretném vásárolni. Viszont több helyről kaptam olyan

tanácsot is, hogy a DX géphez lehet jobban járok egy F/1.8 50mm objektívvel.

Az 1.5 szorzó miatt és a D7100on lévő 1,3 (18X12) telefotó funkció miatt.

Ezzel kapcsolatban vannak aggályaim, de szeretném kikérni a véleményeket, tapasztalatokat.

A Nikon-tól kaptam olyan javaslatot is, hogy vásároljak egy 1.8 35 mm és egy 1.4 50mm objektívet és majdnem ugyanabban az árban két fix objektívem lenne.

Vakum SB910. Van egy 18-105 kit objektívem + egy Tamron 70-300 F4-5.6

Előre is köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat.

 

Saliko Creative Commons License 2014.03.08 0 0 37757
Zoszi69 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 37756

Komoly! :)

 

Előzmény: Saliko (37752)
innerimages Creative Commons License 2014.02.02 0 0 37755

Ez inkább LÜKE gombot érdemel. ;)))

Előzmény: Aga (37753)
nemethla Creative Commons License 2014.02.01 0 0 37754

Előzmény: Aga (37753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!