Keresés

Részletes keresés

sdorci89 Creative Commons License 2005.02.10 0 0 541

Kedves Judit!

Nem tudom, hogy problémámmal megkereshetlek-e? 15 éves múltam decemberben és most töltöttem a 14. hetet. Eddíg nem szóltam a szüleimnek a terhességemről, mert nem akartam,
hogy estleg ne egyezzenek bele a babába és el kelljen vetetnem. Most már elmondtam. Volt nagy oribálás, meg családi cikrkusz, de úgy tünt, hogy minden rendben lesz, mert már úgysem lehet mit tenni. De az anyukámnak valaki azt mondta, hogy fiatalkorúak esetében akár
a 18. hétig is meg lehet szakítani a terhssséget. Igaz ez? Ha igaz, mit tehetek, hogy ne kényszerítsenek abortúszra. Ha tudsz kérkek segíts, rettentően meg vagyok ijedve!
Dorci 

Regős Judit Creative Commons License 2005.02.06 0 0 540

Kedves Zelszi!

 

Én semmiképpen nem eröltetném a helyedben a hús evést a lányodnál. Ha sok tejterméket eszik, akkor a kellő vitaminhoz és tápanyaghoz is hozzájut a szervezete. Valószínűleg átmeneti lesz a kislányod vegetáriánussága, de én ismertem olyan kislányt, aki 6 évig nem evett húst, aztán egyik napról a másikra újra elkezdte enni!

üdv:J.

Előzmény: zelszi (539)
zelszi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 539
Koszonom a valaszt, igyekszem betartani, bar mar remenykedtem, hogy van egy 'nagylanyom' :)
Lenne egy kovetkezo kerdesem. A lanyom kb. ket honapja nem hajlando hust enni semmilyen formaban. Olvastam errol, hogy tarthat nehany hetig, nem is eroltettem, de azert mar kezd sok lenni. Elotte nagyon szerette. Az etvagya most is kituno, nem is ertem hogy fer bele annyi minden. Rengeteg tejtermeket eszik (sajt, joghurt, turo), gyumolcsot, tesztat; zoldseget is, bar foleg a repa es a krumpli a kedvenc, de hust se felvagottban, se fozve, se csirket, se mast. Ha megerzi az izet valamiben, addig valogatja az etelt, amig ki nem szedi az osszes hust. Tudok valamit csinalni, vagy varjak tovabb?
Zelszi
Előzmény: Regős Judit (532)
unnepvaro Creative Commons License 2005.01.27 0 0 538
Köszi, Judit, nem tagadom, hogy ezeken lehet és hasznos is gondolkodni, de az eredeti kérdésemre azóta már választ kaptam egy másik fórumon. Profi szoptatási tanácsadók tapasztalata, hogy 2-2,5 éves korban a gyerekek néha tényleg "elfelejtik a helyes technikát". Tőlem nem idegen a pszichologizálás, persze gondolkozhatok azon, miért most történt ez, de a tény tény, hogy egy kislány, aki 25 hónapon keresztül tökéletes hatékonysággal és teljesen fájdalommentesen szopizott, a 26.-ra úgy szopik mint egy kezdő, lenőtt nyelvű cumizavaros csecsemő:) Hogy mi következik ebből, azt majd meglátjuk, elsőre csak az érdekelt, hogy van-e ilyen, de mostmár tudom, hogy van. Azért köszi!
Előzmény: Regős Judit (537)
Regős Judit Creative Commons License 2005.01.25 0 0 537

Kedves Ünnepváró!

Azt nem hinném, hogy kiesett volna a gyakorlatból a lányod. Szerintem inkább arról van szó, hogy talán ez jelzés arra, hogy lassan abba lehet hagynod a szoptatást. Lehet, hogy a szervezeted már
kifáradt. Szerinted mit szólna a lányod, ha abbahagynátok a szopit? Te, hogy éreznéd magad?
J.

Előzmény: unnepvaro (535)
tutpok Creative Commons License 2005.01.22 0 0 536

Köszönöm én is a gyors válaszodat. Elég rosszúl voltam, úgyhogy még megköszönni sem tudtam idáig. végül még aznap este felhívtam a háziorvosunkat és felírta azt az antibiotikumot amit te is ajánlottál.Szerencsére így tovább szoptathattam a babót. Elég kemény volt, mert 39 feletti lázam volt 2 napig, de úgy néz ki Pindur nem kapta el. kop, kop.

Még egyszer köszi, sokat segítettél!

T.

unnepvaro Creative Commons License 2005.01.21 0 0 535

Kedves Judit!

köszi a válaszod, egyszer már írtam rá egy hosszú levelet, de elszállt. A barátnőm szerelmi életében durva fejlemények vannak, de most nincs energiám írni róla.

Inkább kérdezek vmi egészen mást. Írtam, hogy még szoptatom a 2 éves elmúlt lányomat - kezdettől fogva igény szerint, tehát adok, amikor kér, és még elég gyakran kér. A családom és ismerőseim nagyon sokat bántottak ezért, de meg nem ingattak, mert a gyereknek és nekem is jó volt ez így. Én úgy látom, hogy lelkileg még mindig szükséglete (nyilvánvaló, hogy éhen nem halna nélküle), és teljesen el voltam szánva, hogy kivárom, amíg magától abbahagyja. A nagyobbik lányom is leállt magától, 2 év 7 hónapos korában, bár ő addigra már régen csak elalváshoz kérte, nap közben nem. De úgy látom, hogy a kicsi kezdi a TECHNIKÁT elveszíteni, létezhet ilyen? Elgyötörtek és fájnak a mellbimbóim, pedig igazán edzésben vannak, szinte 4 éve folyamatosan szoptatok! Amikor abbahagyja, a felső fogsora lenyomata látszik a mellemen. Nem harap meg, sőt, ha megkérem, tényleg próbál finoman szopizni, de lehet, hogy egyszerűen a szája már nagy ahhoz, hogy fájdalom nélkül szoptassam? Lehet, hogy ez hülyeség, de nem jut más eszembe. Tudnál segíteni?

köszi, Petra 

Regős Judit Creative Commons License 2005.01.19 0 0 534

Kedves Tutpok!

 

A legtöbb antibiotikum mellett lehet szoptatni! Sőt kell is. Mert, ha neked benne van a vírus a szervezetedben az könnyen megfertőzheti a babát is. Amennyiben  megvonod tőle az anyatejet, amely az pont az ő számára termeli az ellenanyagot. Az antibiotikumból valamennyi átjut ugyan az anyatejbe, de ez még jót is tehet a babának. Majdnem minden gyógyszerre rá van írva, hogy szoptatás alatt és terhesség alatt nem ajánlott. Ez legtöbbször azért van, mert nem próbálták k, vagy azért. mert, ha bármi más okból valami betegség fellép a gyógyszer szedése alatt ne lehessen a gyógyszergyárat beperelni. Sajnos, sok felnőtt háziorvos nem veszi figyelrmbe azt, hogy a kismama szoptatni szeretne. Szerintem hívd fel az orvosodat és mond meg neki, hogy írjon fel olyan antibiotikumot, ami mellett lehet szoptatni (pl. Augmentin). Én is ezt szedtem a mandulagyulladásom alatt. Persze csak, ha az állapotod engedi. Ezt mindenképpen az orvosnak kell eldöntenie! 

 

Mielőbbi gyógyulást kívánva: Judit

Előzmény: tutpok (533)
tutpok Creative Commons License 2005.01.19 0 0 533

Kedves Judit!

 

Nekem elég sürgős problémám lenne, légyszi, ha tudsz válaszolj hamar!

 

A háziorvos tüdőgyulladást állapított meg nállam, és antibiotikumot írt fel, ami mellett nem lehet szoptatni. A babám most múlt 4 hónapos és még szopik. azt mondta az orvos, hogy irassak fel tápszert, de én nem szeretnám abba hagyni a szpotatást. Még nem vettem be a gyógystert. kérlek írj, vagy aki tud adjon tanácsot! Fontos!

T.

Regős Judit Creative Commons License 2005.01.16 0 0 532

Kedves Zelszi!

Hát az biztos, hogy nem lesz könnyű a két pici gyerekkel.
Főleg, ha nics segítséged, ahogy írod.Szerintem az
a legjobb, ha tényleg úgy készülsz, mintha ikrek lennének.
 A féltékenység teljesen normális dolog. Fontos, hogy ne akard a kislányodat nagynak
kezelni. Hagyd, hogy ő is pici baba legyen, ha szeretne. Az természetes,
hogy nincs semmi ingyen. A kislányod kap egy tesót, de elveszíti az egyeduralkodóságát.
Jó, hogy ez viszonylag hamar történik. 
Ő már így fog szocializálódni. Csak nektek lesz fáradságos, de aztán együtt tudnak játszani stb.
Bocsánat, de én is nagyon fáradt vagyok, ugyan az én gyerekeim között 2 év van!

üdv: Judit

Előzmény: zelszi (529)
Regős Judit Creative Commons License 2005.01.16 0 0 531

Kedves ünnepváró!

Azért örülök, hogy viszonylag rendben teltek az ünnepek. Azt szokták momdani, hogy "család ellen nincs orvosság".
 Azt figyeltem meg, hogy általában azok gondolják azt, hogy ők mindent jobban tudnak másnál,
akik igazából nem biztosak magukban, és mindíg bizonyítaniuk kell, hogy ők bizony jól csinálják. Akik
igazán
rendben vannak magukkal, azok nyíltabbak mások felé, kiváncsian szemlélik az másságot, érdeklődnek s nem ítélkeznek. Szerintem is
az lenne a jó, ha nem csak addíg lenne érdekes valakinek a véleménye, ameddíg nincs meg a véleményünk róla. Utána már mondhat amit akar.
Ezek, az akár rossz példák, szerintem arra jók, hogy mi azt tanuljuk meg belőlük, hogy mi milyenek ne legyünk soha!
A barátnőddel kapcsolatban az a véleményem, hogy ez a viszony mindenképpen rosszat tesz a gyerekének. Megkockáztatom, hogy mardandó károsodást
okozhat. Az első három év az egyik legmeghatározóbb időszak egy gyermek életében. Ilenkor nagyon fogékonyak a gyerekek és akár tudatalatt épüéhetnek be olyan szorongások
amelyeket később sem fog tudni feldolgozni. A gyerek biztos érzi, hogy valamimi nincs rendben, és mivel a gyermeki világkép nagyon egocentrikus, ezért
úgy érezheti, hogy vele nincs valami rendben. Jobb lenne, ha a barátnőd átgondolná, hogy mit szeretne és nyiltan felválalná a döntését. Először saját maga és a férje előtt, aztán a saját szintjén a gyereke előtt is.
üdv: Judit 

Előzmény: unnepvaro (527)
gergelykeke Creative Commons License 2005.01.13 0 0 530

Köszönöm a hozzászólásokat! Nem mondom, hogy nem estek jól. Igen. Én is úgy gondlom, hogy nem vagyok annyira gáz fickó, mint azt a kedves nejem gondolja rólam. Most is lefektettem a nagyobbikat és játszottam a picival. Sajnos az a baj, hogy a mi a kapcsolatunk már azelőtt nem volt relhótlen, hogy a nagyobbik gyerek megfogant. Én már akkor fontolgattam, hogy kilépek a kapcsolatból, mert kezdett ellaposodni. Aztán terhes lett és maradtam. Akkor örültem, úgy gondoltam a sors rendelte így. Lehet, hogy tényleg. Nem tudom. A második gyerek még várhatott volna. de most már örülök neki is. Igen a párterápiát Judit is ajánlotta. Lehet, hogy az kellene, mert én már kezdem feladni. Ma telefonált ő. Talán a jövő héten találkozunk. Nem tudom. Most nagyon fáradt vagyok. Azért köszönöm a támogatást.

G.

Ja, szerintem.

Előzmény: zelszi (529)
zelszi Creative Commons License 2005.01.13 0 0 529

Kedves Gergelykeke!

 

Valoszinuleg en is olyanba szolok bele, amihez semmi kozom. Elnezest ezert. Nem tudom mennyit segitettel otthon, vagy van e mas segitsege a felesegednek? Mi par evre kulfoldon vagyunk, segitseg semmi, a nagyritkan kilatogato nagyszulokon kivul, igy terhesseg, szoptatas alatt, egyaltalan pici gyerekkel (lassan kettovel) nem egyszeru a helyzet. En is kivagyok idonkent, orulok, ha alszok. De pont ezert a ferjem megprobal segiteni, amennyit tud, ha kell, pelenkaz, oltoztet, furdet, ha mast nem, vigyaz a kislanyunkra, amig en elmegyek baratnokhoz, vagy veluk vasarolni, vagy egyszeruen csak beulok egy kad vizbe, es nehany oran at azt csinalhatok, amit akarok. Nagyon kellenek ezek a gyerekmentes orak, hiaba imadjuk oket, azert idonkent sok beloluk, plane 'bezarva' a negy fal koze. Igy a ferjem nem csak nekem segit, de maganak is, hiszen pihenten, feltoltodve ritkan van 'fejfajasom'...:)

Zelszi

Előzmény: gergelykeke (525)
unnepvaro Creative Commons License 2005.01.13 0 0 528

Ja, és kedves Zoé!

nagyon köszönöm, amiket a kérdésemre írtál, nagyon sokat segített a barátnőm kisgyerekéről való gondolkodásban, egy csomó mindent máshogy láttam volna nélküled! Gyere vissza a fórumra!!!:) Engem is nagyon érdekel, amit a fogorvos lány kérdezett tőled az ovikról!

unnepvaro Creative Commons License 2005.01.13 0 0 527

Kedves G!

most visszaolvastam mindent, amit eddig írtál, mert nem akarok rész-igazságokra reagálni. Szerintem:

- Te egy kivételes pasi vagy abból a szempontból, hogy mélységében és tudatosan gondolkozol a nehézségeidről

- képes vagy látni a feleséged helyzetét, nézőpontját is (ha nem is a viták hevében, de már mikor írsz róla, mindenképp)

- képes vagy segítséget kérni, és beismerni, hogy nem megy az, amivel próbálkoztál.

Nagyon jó, hogy beszélsz róla, ne hagyd abba!

De a köztetek lévő problémák már nem biztos, hogy azon a szinten vannak, amit egy tanácsadó fórumon meg lehet oldani. Hiába látod te az ő szemszögéből is a helyzetet, ha ez rajtad pillanatnyilag nem segít, és ha ez nem kölcsönös. Róla nem tudtunk meg sokat, nem tudni, szerinte mennyire komoly a helyzetetek. Ha belátja, akkor lehet, hogy belemegy vmilyen közös gondolkozásba (pszichológus, párterápia segítségével). Ha nem, akkor vhogy rá kell döbbenteni, hogy részedről tényleg komoly és tarthatatlan ez az egész - erre nagyon jó lehet, amit Judit mondott, hogy elmész pár napra. Ezt már nem tudja annyival lesöpörni, hogy "persze már megint sörözik a haverjaival ahelyett, hogy velünk lenne".

Szerintem amire szükségetek van, az az, hogy mindketten kb. ugyanúgy lássátok a problémátok nagyságát (értsétek, mi bántja a másikat), és KÖZÖSEN javítsatok a kapcsolatotokon. Ha ezt eléritek, akkor sem leszel vasárnapi apuka, ha végül együtt mégis úgy döntötök, hogy külön folytatjátok, mert a jó kapcsolat megmarad.

Szerintem:)

Hát tudom, hogy egyszerűbb tanács lenne, hogy éjjfélkor vigyél ki temetőbe 3 csokor fokhagymát és Mekka irányában dobd el a fejed fölött - főleg mert ezt egyedül is meg tudnád tenni, de szerintem a kapcsolatotok rendezéséhez 2 ember kell (ahogy az elrontásában is többen működtetek együtt). Amit én látok, hogy benned van készség a problémamegoldásra.

P.

zelszi Creative Commons License 2005.01.13 0 0 526

Kedves Judit!

 

 Most a nyolcadik honapban vagyok. A terhessegre nem igazan reagalt sehogy a kislanyom.  Nott a pocakom, sokszor megmutattuk neki, hogy ott a kisteso, simogassa meg a pocim, es altalaban meg is tette, de ennyi. (A pici, ha minden igaz fiu lesz.)  A szopizasi kedve sem valtozott. Az etvagyan nem tunt fel, hogy megvaltozott volna a tejem ize. Most is szoptatom, naponta haromszor, reggel delben es este. Ezek mind elalvas (reggel tovabbalvas) elotti szopik. Lehet, hogy ha nem lettem volna terhes, mar lecsokkentettem volna csak az estire, de mivel azt gondoltam a masodik miatt ugyis visszaszokik, nem erolkodtem.

Udvozlettel:

Zelszi

Előzmény: Regős Judit (523)
gergelykeke Creative Commons License 2005.01.12 0 0 525

Kedves Lányok!

 

Az a nagy büdös helyzet, hogy én is tudom, hogy szar az ügy. Én sem akarok vasárnapi apuka lenni. És igaza van a JUditnak, hogy ezzel az egésszel magamat köpöm szemen. De azért én is férfi lennék, vagy mi a feleségem egyfolytában terhes meg szoptat meg ideges meg fáradt, meg mostne, meg most fáj a fejem. Jó tudom, hogy ez rosszúl hangzik, főleg sok nő számára. Én igenis tisztelem és becsülöm a női nemet, de fakír nem vagyok. Nekem is vannak vágyaim, és ezt talán a feleségemnek is meg kellene értenie. Tudom, hogy ezt az egészet végülis a gyerekek szívják meg, de mit csináljak. Szerinted?

G.

Előzmény: unnepvaro (524)
unnepvaro Creative Commons License 2005.01.12 0 0 524

Kedves Judit!

Túléltük az ünnepeket, bár koránsem volt az egész boldog mézeskalács-sütögetés, de azért próbáltam arra gondolni, amiker írtál, és legalább én nem kezdeményeztem vitákat a nővéremmel. Ő persze nem nagyon állta meg szó nélkül, hogy a kisebbik gyerek még velünk alszik, szopik stb., de próbáltam elengedni a fülem mellett. Nem tudom miért, vannak ilyen emberek, akik misszionárius módjára nem tudnak lejönni arról, hogy meggyőzzenek: csak az ő útjuk helyes. Nekem sem tetszik, hogy rácsap a gyerekei fenekére, meg hogy nagyon ritkán dícséri meg őket, de ez egyrészt nem az én dolgom, másrészt mindent összevéve kiegyensúlyozott gyerekek, akik e mellett sok jót is kapnak a szüleiktől. Ő miért nem tudja azt nézni, hogy a gyerekek jól vannak, szociálisak, mindenhol jól érzik magukat? Az általam halálosan elkényeztetett gyerekeim, akik nem tanultak meg 4 hónaposan egyedül játszani, majd örökre magányosak lesznek, mert az oviban, iskolában nem játszik velük senki! Mert ugye nem tudnak egyedül játszani... Esküszöm a gyereknevelés legnehezebb része az a sok jó tanács! Mindegy, ez már nem számít, csak még itt kidühöngtem magam:)

Viszont új fejlemények vannak a viszonyt folytató barátnőméknél is. Azóta kitálalt a férjnek, és most már hivatalosan "gondolkozik", melyiket válassza. Otthon lakik, de találkozgat a szeretővel is. Én nem tudom, hogy ez a nyílt bizonytalanság meddig bírható egy kis 2 éves számára komolyabb következmények nélkül? Te mit gondolsz?

 

Ezt egy kicsit neked is írom, gergelykeke. Nem okoskodni meg ítélkezni akarok, tudom, hogy nem egy paradicsomi párkapcsolatból vezet az út egy szerető karjaiba, de átgondoltad a következményeket? Lehet, hogy a feleséged nem fogja humorosan felfogni, és hamarosan ott találod magad, hogy minden második vasárnap elviheted a gyerekeid az állatkertbe, azt' annyi. NEM csak a közül lehet választani, hogy szenvedsz a feleségeddel, vagy szeretőd lesz! Szerintem. 

 

Regős Judit Creative Commons License 2005.01.12 0 0 523

Kedves Zelszi!

 

Először is gratulálok az új Jövevényhez! A Te eseted tipikusan az az eset, amire azt mondják, hogy "egyik kicsi másik pici". Az biztos, hogy előszőr meg kell várni, hogy mit reagál a terhességedre a gyerek. Még elég pici, szerintem emlékszik is rá, milyen volt amikor ő volt a hasadban, ezért szerintem teljesen természetesen fogja fogadni. A kis korkülönbség miatt ők szinte ikrek lesznek. Erre fel kell készülnötök. Valószínűleg a baba megszületásekor valóban jobban fogja igényelni a törődést, de ez teljesen természetes. MInt  az is, hogy féltékeny lesz rá. Az nem lenne egészséges, ha nem lene az. Van egy pár kérdésem. Szopizik még a kisgyereked? Fiú,vagy lány? Hányadik hónapban vagy ?

Válaszolj, ha tudsz!

üdv: Judit 

Előzmény: zelszi (521)
Regős Judit Creative Commons License 2005.01.12 0 0 522

Kedves Gergelykeke!

 

Az a helyzet, hogy én nem vagyok ilyen megértő, mint Tétimi! Szerintem a megcsalás nem egyenes dolog, és arra üt vissza aki megteszi. Azt is mondhatnám, hogy gyáva dolognak tartom. Muszáj leírnom, hogy emailben mi már többször értekeztünk G.-vel, ezért többet tudok a kapcsolatukról, mint az a topicból kiderül. Véleményem szerint nem tetted jól, hogy engedtél a kísértésnek. Én most is azt javaslom, mint már annyiszor, hogy, ha úgy érzed, hogy mindent megtettél a feleségedel való kapcsolatodért, de kudarcot vallottál, vagy már nem szereted őt, akkor inkább lépj ki a kapcsolatból tisztán (már amennyire ezek után lehet), és tiszteld meg őt és ,magadat annyira, hogy nem kezdesz hazudozásba. Még akkor sem, ha gyerekeid vannak. A gyerekek úgyis érzik, ha valami nincs rendben, és csak szoronganak. Jobb, ha nem mérgesedik el a kapcsolatotok, mert az a gyerekek rovására mehet. Én a helyeben egy kis időt kérnék. Talán el mehetnél egy hétvégére egyedül valahová, hogy átgondold a dolgot. Talán, ha a felséged érzi, hogy komoly a baj, kicsit jobban összeszedi magát. De, ha elkezded ezt a megcsalós játszmát, komoly a veszélye, hogy a kapcsolatotok sem fog megjavulni, és még magadat is megutálod!

Ne haragudj, ha kicsit keményebb voltam, de én ezt a lépésdet komoly dolognak tartom!

üdv: Judit

Előzmény: gergelykeke (519)
zelszi Creative Commons License 2005.01.11 0 0 521

Kedves Judit!

 

Masodik gyerekemet varom, az elso 16 honapos lesz, mire megszuletik a baba. Nem nagy kulonbseg, de mi szerettuk volna igy. A kerdesem az lenne, hogy fel lehet e kesziteni valahogy a 'nagyot' a kicsire? Vagy hagyjuk, varjuk meg hogyan reagal?

Milyen valtozasokra keszulhetunk fel vele kapcsolatban? Sokfelet hallottam, hogy visszaesik kicsit, ujra babas lesz, raadasul feltekeny a picire. Ezek remhirek, vagy tenyleg van bennuk valami?

Elore koszonom a valaszt:

Zelszi

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.11 0 0 520

Nerm szeretnék beleszólni, de szerintem ne mondd el a feleségednek!Most még van esély az újrakezdésre, de ha elmondanád, szerintem felégetnéd a hidat.

Egyébként mi történt köztetek (a másik lánnyal)?

Az is elofordulhat, hogy ez a kapcsolat jót fog tenni a házasságodnak. Otthon türelmesebb, megértobb leszel, esetleg így a dolgok maguktól is megoldódnak. Vesztenivalód nem sok van. Én azt vallom, amirol nem tud, az nem érdekli. 

Így visszaolvasva - nem lehet most egyszeru nektek a feleségeddel!

Előzmény: gergelykeke (519)
gergelykeke Creative Commons License 2005.01.11 0 0 519

Kedves Judit!

Ahogy én is olvasgatok különböző topicokat, úgylátszik, hogy csak a nőknek van problémájuk.
Én már szinte szégyenlem, hogy férfi létemre, lelkizek itt. De sajna, elég gázban vagyok. Már írtam, hogy nem oké a házasságom, Sajna ez nem javult az elmúlt időben.
Sőt. És ami a fő gáz. Jelentkezett az a bizonyos harmadik. A nyár végén egy buliban megismerkedtem egy helyes huszonéves csajjal, de akkor még nem történt semmi. Bíztam benne, hogy még rendbe jöhet
a dolog a feleségemmel. Nem mertem kockáztatni a gyerekeimet sem. Aztán pár hete összefutottunk az utcán, beültünk kávézni és számot cseréltünk. azaz ő adta meg a számát, még egyszer, amit ez esetben nem dobtam ki.
Amikor múlt héten újra csúnyán összevesztünk, és amikor a hidegben császkáltam az utcán  megtörtént. Felhívtam őt, találkoztunk. És minden... Jó volt újra fiatalnak lenni. De most írtóra kivagyok. Nem tudom mi történik velünk. Én nem ilyen életre vágytam Ez annyira nem méltó hozzám, hozzánk.
Jó, mondhatom, hogy soha többé nem találkozom vele, de ez úgy sem igaz. Mondjam el a feleségemnek, de akkor mindennek vége. Én nem akarom a gyerekeimet elveszíteni!
Judit, egy férfinak is tud esetleg segíteni, hogy mit csináljon?
Köszönöm, és várom válaszát!
G.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.09 0 0 518

Szia!

Te aztán jó gyors vagy! Most teljesen belemerültem a Hogyan szoktál le a dohányzásról? c. topik olvasásába. Én már lehetőleg a terhesség előtt szertnék leszokni róla, már csak azért is, mert azt a bizonyos gyógyszert el kell hagynom ( a Zyrtecet). Márpedig, ha azt nem szedhetem, akkor biztos, hogy fulladni fogok. Az allergológus azt mondta, hogy ezt a tablettát már akkor se vegyem be, ha csak próbálkozunk. Tehát a "baba-projekt" beindításakor rögtön el kell hagynom a gyógyszert. Remélem hamar megfogan a kis trónörökös, mert állítólag a terhesség kedvezően befolyásolja azt aszthmát.

Várom a válaszod, de szívesen olvasnék hasonló problémákról is!

Köszi előre is! 

Előzmény: Regős Judit (517)
Regős Judit Creative Commons License 2005.01.09 0 0 517

Kedves Tétimi!

 

A dohányzással kapcsolatban saját élénnyel is szolgálhatok (sajnos!) A kislányom születése előtt én is cigiztem. Jó, nem voltam láncdohányos, de főleg bulizáskor, vagy, ha ideges és , vagy fáradt voltam rágyujtottam. Próbáltam én is a teherbeesés előtt leszokni és általűban addíg ment is, ameddíg nem jött meg az adott hónapban a menstruációm és nem derült ki, hogy nem vagyok terhes. Akkor azon nyomban rágyujtottam. Mielőtt még kiderült, hogy terhes lettem éppen egy jó nagyot buliztunk és persze cigiztem is. Amikor pedíg pozitív lett a terhességi tesztem egyszerűen letettem a cigit és azóta sem gyújtottam rá. Na azt nem mondom, hogy nem volt kísértés, az első időben rendszeresen álmodtam, hogy cigizem, aztán olyan nagy megkönnyebülés volt, hogy csak álmodtam az egészet! Amikor az emberben ott mocorog egy kis élet, sokkal könnyebb megállni a káros szenvedélyt, aztán amikor szoptattam nem lett volna hozzá gusztusom, hogy cigis lehellettel pusziljam meg a gyerekeimet.A gyerek sok mindent megváltoztat egy ember életében.

Tudományosan, a terhesség alatti dohányzás bizonyítottan kis súllyal való születéshez, súlyos esetben koraszüléshez vezethet. Ez tény! Ennek ellenére sok szakember azt mondja, és én is így gondolom, hogy, ha valaki annyira kívánja a cigit, hogy attól stresszel, ha nem szívhat el egy szálat sem, inkább szívjon bele egy -két slukkot, vagy ne adj Isten eg szálat is szívjon el, minthogy idegeskedjen, mert az még rosszabbat tesz a babának. Mivel a terhesség első 12 hete a legsérülékenyeb időszaka a terhességnek, ilyenkor még a terhességek kb. 10%-a megszakad, és a terhességet sem lehet azonnal kimutatni, ezért  mindenképpen  ideális, ha még a teherbe esés előtt leszoksz a cigiről. DE, ha mégsem sikerül, úgy ne aggódj, amikor eljön az ideje, a természet és főleg a magzat is segíteni fognak! 

Az asztmában nem vagyok kompetens, de megkérdezem majd a szüleimet akik orvosok és hamarosan válaszolok erre is!

Sok sikert! Judit  

Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.09 0 0 516

Sziasztok!

Most, hogy végigolvastam a topikot, kérdeznék:

már benne vagyok a korban, szeretnék kisbabát. Allergiás és aszthmás vagyok, de dohányzom. Semmi féle képpen sem szeretnék a terhesség alatt dohányozni, már most szeretném lerakni a cigit. Ma már alig dohányoztam, és már nem is szeretnék. Nem egyszerű, de kipróbálom magam. Nem is mondtam senkinek a tervemet. Főleg itt a munkahelyemen nehéz megállnom, mert már hozzá tartozott a munkámhoz a cigizés. Most egyébként úgy rágyújtanék!

Akkor a kérdésem: a teherbe esés előtt mennyivel kell lerakni a cigit? Én kb. a nyáron szeretnék teherbe esni. (Még előtte nyaralni szertnénk egyet a párommal.)

Igazából tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hogy aszthmásan mire számíthatok a terhesség alatt. Az orvosom mondta ugyanis, hogy az egyik gyógyszerem nem szedhetem, a Zyrtecet. Nincs kimutatva, hogy károsítja a magzatot, de az sem, hogy nem.

Szóval, tapasztalatokat kérek!! Illetve a Judit véleményét is várom ezzel a dohányzással kapcsolatban. De gyorsan plíz, mert nem állok jót magamért!!:-)

Regős Judit Creative Commons License 2005.01.08 0 0 515

Kedves Juli!

 

Szerintem teljesen normális, hogy öt hónaposan háromszor kel fel a babád szopizni. Nem kellemes, az teljesen megértem, de "sajnos" normális. Ettől függetlenül, ha gondolod, megkínálhatod őt egy kis gyümölcspéppel. Nálunk az alma-banán mix a nyerő. Elvileg hat hónapos korig elég az anyatejes táplálás, sőt akár tovább is, de vannak olyan babák akik már korábban  igénylik a hozzátáplálást. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ettől kevesebbet fognak szopizni. Ilyenkor még nem esznek mennyiseget, inkább csak izlelgetik az ételt!

üdv.: Judit

 

U.I. Köszönjük, már sokkal jobban vagyunk!

Előzmény: kerteszjulko (514)
kerteszjulko Creative Commons License 2005.01.07 0 0 514

Kedves Judit!

 

Köszönöm az emailemre adott válaszodat, és remélem jobban vagytok!

Kérésedre a jövőben a fórumra írom a kérdéseimet. Rögtön meg is kérdezném, hogy szerinted normállis-e, ha az 5 hónapos gyerekem még mindíg 3-szor kel fel éjszaka szopizini? Nem lehet, hogy nem elég már neki az anyatej, és el kellene kezdenem a nellétáplálást?

Köszi: Juli

Regős Judit Creative Commons License 2005.01.05 0 0 513

Kedves Mindenki!

 

Igyekszem az emailekre sorban válaszolni, kérlek legyetek egy kis türelemmel! SAjnos az egész családom betegeskedik (lányomnak középfül gyulladása van, fiam taknyos+kötőhártya gyulladásos a férjem meg én spontán torokgyulladással küzködünk), szóval ezért egy kicsit akadozik a válaszadásom, de igyekszem mindenre választ adni!

 

Köszönöm a a megértéseteket és mindeninek boldog új évet kívánok! 

Judit

Előzmény: fogtündérke (512)
fogtündérke Creative Commons License 2005.01.04 0 0 512

Kedves Judit!

Az ünnepek alatt nem tudtam írni, de látom senki se nagyon:) Köszi a megnyugtatást, valóban ez alatt a pár hét alatt is már sokat változott a helyzet, mintha máris sokkal jobban el tudná fogadni, hogy más vigyáz rá! Azt, hogy a gyerekvigyázók tényleg jól bánnak vele, nagyon remélem, és talán ez abból is látszik, hogy mindig jó kedvű, ha érte megyek, nem vár, mint a messiást, nem is haragszik, amiért egyedül hagytam, egyszerűen ott is jól érzi magát.

 

Kedves Zoé!

Lehet, hogy hülyeség, de azért megkérdezem:) Nekem borzalmas emlékeim vannak az óvodáról, állandóan összehasonlították, összemérték a gyerekeket - csupa ki rajzol legszebben, ki dobja ügyesen a babzsákot stb. feladat + aki vmit nem tudott, azt megszégyenítették (reggelinél nem ülhetett le az, aki nem tudta, milyen hónap milyen nap született!!!). és jaj volt annak, aki nem tudta magától bekötni a cipőjét. Minden sarok tele volt sarokba állított gyerekekkel, szóval egy igazi rémálom volt, oké, 25 évvel ezelőtt, Budapest 2. kerületében. Ezekkel az emlékekkel felvértezve rendesen tartok attól, hogy egy éven belül oviba adjam az egész életében csak babusgatott, szeretgetett kisfiamat. Azért remélem, hogy ma már ez nincs így, és talán akkor is csak nagy pech volt az a hely, de érdekelne, hogy mik az ovónők számára a szabályok? Hogy kezelik a gyerekek közti konfliktusokat, hogyan fegyelmeznek, mit csinálnak (csináhatnak) azokkal a gyerekekkel, akik nem ugranak első szóra, és szeretnek ellent mondani? Ez a probléma jobban izgat, mint a gyerekek összehasonlítgatása, mert abból ugyan én annak idején nem kerültem ki valami jól, de természetesen az én kisfiam úgyis a legszebb, legokosabb, legügyesebb mindenben:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!