Keresés

Részletes keresés

dengisz Creative Commons License 2010.11.12 0 0 306

Egyetértek azzal is, hogy a teremtésről is szól, mint a Biblia, ami szintén kódolt szöveg. Meglepődnének egyesek, ha tudnák, mi áll a Bibliában helyesen olvasva. És meglepődnének azon is, mit takar például a héber, a zsidó, és Mózes szó. Éva evett az almából. Vajon mit talált "Éván" a Nasa, hogy azóta is visszajárnak oda? És gyönyörűen meg lehet érteni a teremtéstörténetet belőle a maga valóságában. Persze csak az érti meg, aki a teremtés folyamatában önmaga is megtette az első lépést, az öntudatra ébredést.

dengisz Creative Commons License 2010.11.12 0 0 305

Ejnye, no. Akkor elmondom, mi is ez az Arvisura. A II. Világháború környékén a kijevi Magyar-hegyen talált pergamenek tartalma. Az a lényeg, hogy ezt mi nem tudhatjuk. Ezért leírták egy mesés történet formájában az igazságot. Az Arvisurát nem szószerint kell értelmezni, hanem a szavakba rejtették el az igazságot a múltunkról. Maga az Arvisura szó mit jelent?

Ehhez tudni kell, hogy vannak felcserélhető betűk. Pl. D/T, G/K/H, B/V/F/P, C/SZ/S, DZS/J/CS, H/L...stb. AZ R-betű minden esetben R. A magánhangzókat is megvariálták. Az Arvisura szó: AR=R(é) / VI=B(u) / S=SZ ------> Rébusz, azaz rejtvény. A szó végi "ura" pedig író, vagy erő, esetleg őr. Ezt még nem tudom. Tehát valószínűleg: Rébuszíró.

A nagybetűs elnevezésekben van a lényeg.

 Egy példa: Töröngöly. Ki ez a Töröngöly? Nos ilyen nevű ember nem létezett, de létező város volt a mai Törökország területén Derinkuyu nevű földalatti 12 emelet mély város, amelynek 8 emelete ma is bármikor megtekinthető, az alsó négy még régészeti feltárás alatt van. A szó: Derinkuyu pedig eredetileg, és magyar nyelven azt jelentette: lyuktorony. Bizonyíték van rá, hogy ebben a földalatti városban már a hettiták is éltek. Ahol Töröngöly neve előfordul az Arvisurában, ott megjelenik Szikila neve is, ami nem más, mint a Siculi szó. A szikuli pedig székely. Mindent másképp kell értelmezni, mint ahogy oda van írva. A magyar nép őseinek legfontosabb élőhelyei az évezredek folyamán valóban Egyiptom, Szíria, Mezopotámia, Anatólia, Kazahsztán, Erdély, és a Kárpát-medence volt. De a világon mindenütt megfordultak, ezért felesleges a többit felsorolni. Mi elsősorban délről származó nép vagyunk, északon csak bizonyos törzseink éltek ideig-óráig.

Helyettesítsétek a szavakat létező helyekkel, a történelemből ismert kifejezésekkel, és feltárul a csoda. Csak szét kell boncolni a szavakat, és jól összerakni.

 

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.01 0 0 304
akkor most nem ártana a sci-fi-t és fantasy-t definiálnod.

utána az Arvisura kategorizálását szívesen várom ismét:-)
Előzmény: bélasuska (303)
bélasuska Creative Commons License 2010.11.01 0 0 303
teljesen mind1, ki mit szeretne és kinek mi tetszene

a nyelvek élnek, mégpedig a használóiban, és lehet, hogy másképpen alakulna ha a nagy többség nyelvművelő, író stb lenne, de a többség nem az :)

azt, hogy a "topic" vagy a "téma" fog elterjedni, megragadni arra csak a tömegeknek van hatása
Előzmény: kisharsány (302)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.31 0 0 302

 

 Jó, pontosítsunk: mit nevezel/tartasz vágyálmaimnak, ill. mások vágyálmainak ?

Előzmény: bélasuska (301)
bélasuska Creative Commons License 2010.10.31 0 0 301
hál'istennek a nyelvek nem vágyálmaidnak, vagy mások vágyálmai szerint működnek...
Előzmény: kisharsány (300)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.30 0 0 300

 

 téma:

 

  TEM v. TĚM, (1), v. TÖM, gyök, melyből több szócsalád vette eredetét, u. m. 1) tem v. töm ige, melyből temet, temetés, temető, temetkezik, tömeg, tömkeleg, tömlő, tömhüdik, tömhüdt, tönkesz (tömkesz), temény, temérdek v. tömény, tömérdek származtak. Mindezek valami sürüen öszvenyomott, aránylag szük terimébe szorított sokaságra vonatkoznak. (Czu-Fo)

 

 téma: A TESz latin-görög eredetre vezeti vissza.

 

 Ha komolyan kérdezed.

 

  Egyébiránt sokkal korrektebb, ha a nyelvben meggyökeresedett szót használsz, mintha átveszed az angol - magyarban semmivel össze nem függő kifejezését.

 

 Az Alternatív-ot nem mi húztuk a fejünkre, avval "felékesítettek" bennünket.(Egyébiránt ebben az a közröhej, hogy a nézetek azon részére - és itten elsősorban nyelvvizsgálati vonalról ered a dolog - "sütötték rá ezt a cimkét, mely éppenhogy konzervatív) (:Értsd: a nemzet, és a külhoniak többszáz/ezer éven keresztül tudtak, írtak,vallottak egy nézetet eredetünkről. Ehhez képest "jött egy alternatíva/szemléletváltozat, a XIX.szd. közepétől, szemben a konzervatív, azaz hagyományőrző, vagytán maradi nézettel. Azután ez az - akkor - alternatív/változatszemléletű nézet "beült az előd helyére, és konzervatívnak tartja magát, főleg aképp, hogy az eredeti újratérnyerését már alternatívnak bélyegzi !!!

 

 'Hát nem röhej ????

 

 Másrészt az én helyesbítésem nem "ősmagyar" szemléletű, soha nem is gondolok ilyenre. Magyarra gondolok

 

 üdvözöllek: kisharsány

Előzmény: bélasuska (299)
bélasuska Creative Commons License 2010.10.29 0 0 299
és mi a helyzet az "alternatív" és "téma" szavakkal ? ... ezek sem éppen az ősmagyar szókincstár részei...
Előzmény: kisharsány (298)
kisharsány Creative Commons License 2010.10.28 0 0 298

 

 Ez itten nem topic kérlekszépen - bár néha topognak itt-ott, tehát akár topik is lehetne - hanem téma, mely az alternatív elméletek rovatban van. a rovat-ot tehát jól, magyarul jelölted, ezért megítélek egy hangszórót.

 

 baráti üdvözlettel: kisharsány

Előzmény: bélasuska (297)
bélasuska Creative Commons License 2010.10.28 0 0 297
ennek a topicnak nem a "Sci-fi fantasy" rovatban kellene lennie?
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 296
nem olvastam végig a hozzászólásokat bevallom.

gondolom minden elméletet és annak ellenkezőjét is megtalálnám, mint úgy általában a neten mindenről és csak a káosz nőne a fejemben:-)

Csak annyit kérdeznék, hogy az arvisurában említett nevek és családfák valódiságáról van valamilyen infó?

Mert ugye az addig rendben van, hogy Attila neve egészen hiteles ( :O)) , de a többi névnek van valós háttere? itt gondolok például Deédes, Nekese, Daróc, Szalajka, Mályinka stb vonalra.

Ezt a családfát hitelesen nyomon lehet követni valahol?
Előzmény: Kipiev (290)
rugbista Creative Commons License 2010.10.10 0 0 295
Üdvözletem!
Kérdésem az a szöveg ismerőihez, hogyan is van ez a Drezdából hazatérése a manysi sámánnak? Nikor tértek haza? És amikor hazatértek (a szerző és a sámánfi) akkor ki bombázta Szombathelyet?

Egyébként meg teljesen egyetértek telivér úrral: az ostobaság a legnagyobb ellenfele a magyar őstörténetnek! A magyar őstörténet eléggé nyitott, hogy új eredmények születhessenek benne, de ezek megalapozottak legyenek, ne hozzanak szégyent hamisításokkal és a szakértelem teljes hiányával a magyar népre.
Előzmény: Pusztai Telivér (286)
xyioze Creative Commons License 2010.04.26 0 0 294
predi te hogy tudsz írni magyarul hol születtél mi az ország neve mert ahhoz lévén jól tudsz írni. Azt sem tudod mit beszélsz.
predi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 293
Igen, nagy vallásalapító lehetett volna. Pont mint Mohamed. Ő is a látomásaiból alkotta meg a Koránt.
Előzmény: Qedrák (21)
predi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 292
"nem ismert tényeken nem illik jópofáskodva gúnyolódni"
TÉNYEEEK???
Látomások. Fantáziálások.
Hol van egyetlen igazolt tény is az Arvisurában?
Előzmény: turtur (12)
predi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 291
Mióta hívunk egy XX. század végi regényt mítosznak???
Előzmény: turtur (11)
Kipiev Creative Commons License 2008.08.08 0 0 290
Annyira szeretem azt, hogy valaki el se olvassa könyvet, és rá is vágja: sehol semmilyen bizonyíték nincs ezekre, csak néhány kődarab...és hasonlók. Nos ez nem egészen így van...egyike vagyok azon keveseknek, akik végigolvasták a könyvet. És a könyvben is szerepel, hogy a rovósámán(ok) mindig aranylemezre vésték le az Arvisurákat, és én szabad szemmel is láttam jónéhányat Peruban...még annak idején Kuszkó rejtette el oda, márha valaki hisz ebben. NEM-hivatalosan Magyarországon is van néhány aranylemez, bár azok még újnak számítanak, az utóbbi században vésték le őket. Én hiszen ennek az egésznek, mert bizonyítékok vannak az ereditiségre...ennyi. Csak ennyit szerettem volna...ha kérdésetek van, írjatok.
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.06.21 0 0 288

Peched van, ismerem a művet és az előtörténetét is. A tudósok közötti első publikálásért folytatott harcot persze be lehet illeszteni valami összesküvés-elméletbe, de teljesen felesleges, a Tárih-i Üngürüsz semmi rendkívülit nem állít a magyarság őstörténetével kapcsolatban - szemben pl. az Arvisurával. Hiszen az más ismert középkori krónikákkal mutat párhuzamsoságokat, természetesen egyedi jellemzők megléte mellett.

 

"a számítógépes korszak a finnugrizmus halálos ítéletét hozta magával"

 

Ne keverd össze a vágyaidat a tényekkel. A (finnugor) nyelvészetnek tudományos szinten az internet kb. annyit "árt" mint a Nemzeti Múzeumnak nekirepülő lepke. A Kiskegyed horoszkóprovata sem fogja megrengetni a csillagászatot, függetlenül attól, hányan olvassák.

Előzmény: Törölt nick (287)
Pusztai Telivér Creative Commons License 2008.06.21 0 0 286
Az igazi tudományos kutatás (amely folyamtosan zajik nyelvészeti, genetikai, történeti területen is) valóban politikafüggetlen. Nincs értelme azon filozofálni, hogy egy tarsolylemez, egy genetikai marker vagy egy igekötő jobboldali vagy baloldali. Az ún. "alternatív" kutatók viszont amellett, hogy általában nem képesek megütni a megfelelő tudományos színvonalat, arról is megismerszenek, hogy rendszerint a jobbszélről szidják a Habsburg-német-osztrák-komuinista-MTA-zsidó stb. világösszeesküvést, amelyik megakadályoza őket abban, hogy eredményeket érjenek el. He ezen badarságok helyett kisé elmélyülnének a szakterületen és képesek lennének valami nemzetközileg is elfogadhatót produkálni, az persze maga lenne a csoda. De erre még várni kell. Ehelyett valóban inkább akadályozzák a kutatást azáltal, hogy lassan teljesen szalonképtelenné tesznek témákat a sok marhasággal, amit ontanak magukból. Ezek egyikét-másikát akár érdemes lenne vizsgálni, de ílyen körülmények között persze ez még nehezebb, tehát pont ellentétes hatást érnek csak el.
Előzmény: duále (281)
kisharsány Creative Commons License 2008.06.11 0 0 284

 

 

 "Látuatok feleym szümtükhel, ysa ewrdewngnec fyokaia az tewmiénnec füstietül hogi vylagnac megien. Es my ewrvendezewnc az ew morgolodhasanac..."                                                          (számomra) ismeretlen prédikátor a IX.sz.-ból.

 

  kisharsány

 

 

kisharsány Creative Commons License 2008.06.07 0 0 282

 

 

  Kedves nemszélsőjobb !

 

    barátian kérdném: ki hozta ide be a politikát? mit jelent itt a jobb, meg a szélsőjobb ? Itt IGAZSZÓLÁS-ról folyt eddig a szó. Jó lenne ezután is.

    Szerinted ezen értelemben ki a jobb/szélsőjobb ? (Nem tudom van-é más párosítás a szótáradban?: pld.: középjobb, bal-jobb, tekintve, hogy a magyar nyelvben a jobb, az jobb, mint a rosszabb, vagy mint a jó)

    Szerinted ezen értelemben ez minek az ellentéte: balnak, kevésbé jobbnak ? Főleg, hogy "zsákmányolni is szok" ?

    Szerinted: mindazok, kik Budenzig, meg Huhnsdorferig itt éltek e honban, meg írtak szerte e világban - témánkban - azok mid jobb, meg szélsőjobb ?

    Szerinted mindazok, kik élnek e világban, s a szemüveg nincs rajtuk, s így látják: a finnugorizmus nyelvi elmélete, melynek segítségével összemosott származási elméletet is prejudikálnak: egy bornírt baromság, s ezt tényekkel, adatokkal, forrásokkal alátámasztják: jobb, és szélsőjobb ?

    Szerinted mindazon külhoni, külnemzeti egyének, kik szintén a fentiek szerint gondolkodnak, s publikálnak: mindők jobb, meg szélsőjobb ?

    Szerinted hogyan kellene megtisztítani ? Radírpók ? Politbürő ? TTT ? netán keményebben?

    Lehet, hogy nem is gondoltad komolyan, vagy nem gondolkodtál. Akkor elnézést a tirádáért. Ha igen: a Tiéd. (de senki másé)

 

 kisharsány   

 

 

Előzmény: duále (281)
duále Creative Commons License 2008.06.02 0 0 281
Az őskutatásunkat meg kellene tisztitani a melldöngető,büszkélkedő nacionalizmustól,hogy ne a szélső/jobboldal zsákmánya legyen.Mert ha nem sikerül a POLITIKAMENTES és pártsemleges alapot megteremteni akkor a fene megeszi az egészet !
karla54 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 280

Kedves Emen! Tudom, melyik filmről beszélsz, csak kicsit kevered a dolgot. A filmet Halmy György készítette, és a férfi, aki beszél Harkai István. De ő nem gyerekkorában találkozott Paál Zoltánnal, hanem már felnőtt korában. És ő volt az, aki a gyerekeknek mesélt táborokban a régi dolgokról, az arvisurákról. Őt azért választotta ki Paál Zoltán, mert neki kellett kiadatnia az arvisurákat. Ezt meg is tette. Amúgy meg nem volt Schmidt Éva adatközlője. Halmy Györgyön keresztül ismerkedtek meg.

Harkai István még él. Ha jól sejtem, ő is rovósámán. De ebben nem vagyok egészen biztos.

Abakán79 Creative Commons License 2008.03.22 0 0 279

 A szabírok nem az Uralnál kialakult Magyar Törzsszövetség törzsei ill. népei voltak.

Szerintem eléggé talányos , hogy miért éltek a Földközi tenger partján, vagy közelében Egyiptomig, esetleg néha a sumérokig. Valamiféle sajátos "hunfajú beduinoknak" lehet őket tartani, bár ez sem teljesen igaz, egy részük ugyanis -katonaként- bizony vándorolgatott ebben a térségben. Mindenesetre hunfajú népek voltak, akiket II. Endre király is megkímélt a szentföldi hadjáratakor. Az Arvisura szerint József tekton -Jézus apja- szabír volt.A származásukkal kapcsolatson talán azt lehet mondani, hogy Ők közvetlenűl az Ataisz elsüllyedése körűl érkezetek, azonban nembiztos, hogy erről a nagy szigetről, esetleg egy egy délibb -szintén elsüllyedt- helyről.

 Az Ő megfoghatatlanságuk az ókor bizonytalanságait, háborúit, időjárási eseményeit...stb..tükrözik.

Előzmény: Motun (278)
Motun Creative Commons License 2008.03.22 0 0 278
Érdeklődve olvasok a szabírokról...
Ezek a szabírok akik szét voltak szóródva az általad említett területeken azonosak azokkal a szabírokkal (Megyer,Tarján,Jenő a csonka Gyarmat és a "kök türk" Kürt) akik szövetséget kötöttek az onogur (Nyék,Kér és Keszi) törzsekkel, és lettek akik lettek?
Előzmény: Abakán79 (275)
Abakán79 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 277
 A baszkok..vagy baszkorok Euzkádi vezetésével mentek el a Földközi t. keleti medencéjéből a mai hazájukba. Ez a "menés" hajóval történt. Ennek oka ismert (Arvisurában). Vizkája pedig szintén az Ő egyik vezérük neve. Nagyon is rokonaik. Mellesleg a baskírok egyik -elég nyughatatlan- törzse voltak. A másik baskír törzs az Uralnál él ma is. Még Attilla nagycsatájában is résztvettek ők, Kossut nevű hadnagyukkal.
Előzmény: Abakán79 (276)
Abakán79 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 276

Alapvető---ami alapvető.

  A suomák a 24 Hun Törzsszövetség területéről -Ordosz környékéről- az egyik leghamarabb eltávozott nép voltak. Ezen a nagy fennsíkon két helyen is éltek ők, egymástól valamellyest elszakadva. Még jóval Jézus megjelenése előtt elmentek, de részletekben. Először "felderítettek", azután távozgattak. Példáúl Riga fősámán ie. 1700 körűl távozozz innen...a róla elnevezett helyre, de Virolájék is hamar... Ebben az időben olyan törzsek, hogy magyar még nem léteztek itt -vagyis nem alakultunk ki- így ő más hunfajú népekkel érintkezhettek. Amiért szerelmesek lettek északba, azt csak találgatni lehet..először talán az volt a helyzet, hogy északon nem nagyon voltak pusztító földrengések, a másik ok, hogy a járványok a hidegebb környezetben nem terjedtek, a harmadik ok az, hogy eltávozásukkor már sok volt erre a sivatag, kialakult a Góbi (Góbé) és a Takla Makán is, részben a felmelegedés, részben a túllegeltetés okán..a negyediket nem tudom, esetleg a kínaiak agressziója....sem a öbbit.

Abakán79 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 275

 A szumír nem azonos a szabírral. Szumír a róla elnevezett nép fejedelme volt, aki az utolsó nagy özönvíz után -amikor népe északra, Marinába vándorolt- utánnukment és hazaterelgette őket...

A szabír pedig egy másik nép neve, akik legismertebb hazája a Földközi tenger 

melléke, egészen Egyiptomig voltak szétszóródva, II. Endre Szentföldi útján még találkozott a képviselőikkel, aki  elkísérték pár emberét Urukba.. A szabír is hunfajú nép.

kisharsány Creative Commons License 2008.01.10 0 0 274

 

 

  Barabási László ír róla a  Magyarul gondolkodni-ban (Fríg 2006) 171.oldal. Tőle kérdezd meg. Előtte viszont érdemes elolvasni a könyvet - mint Barabási többi könyvét is. (:Nemcsak érdemes - illik is :) Rosszul emlékeztem: nem prefektusi jelentés, hanem császári levél amiben szó van róla, és a csíkszeredai rendőrfőnöknek íródott. - a hegyek között élő káldeus papok az stimmel.

 

 kisharsány

Előzmény: Emen (273)
Emen Creative Commons License 2008.01.10 0 0 273
Erröl az erdélyi prefektusi jelentésröl lehetne valamivel többet tudni?Esetleg hol lehet elolvasni?
Előzmény: kisharsány (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!