Keresés

Részletes keresés

glad Creative Commons License 2005.06.16 0 0 10

Kicsit OFF

 

"...Mondjuk azt nem tartom kizártnak, hoy az elválasztós diéták sikeresek lehetnek, biztos van oylan, aki meg is tudja magyarázni, miért...."

 

A 90napos szétválasztos diéta egy nagy baromság.

Nem azért fogysz tőle, mert szétválasztottad az ételtipusokat, hanem azért mert gyümölcs nap kivételével olyan szintre van korlátozva a kalória bevitel, hogy ennyi erővel bármit ehetnél.

Ráadásul a 90 nap úgy meggyötört, hogy 1 hónapon belül garantált a súly visszanyerése.

Ne használjátok ezt a diéta fajtát!!!

 

Tudom javasolni az "ésszerű fogyokúra" topicot.

Előzmény: Beebite (3)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.15 0 0 9

Szepjoestet!

 

Loft, ne offold szet a frissen szuletett topikomat :-))))

Volt egy kollegam regen, vasaggyal egyutt lehetett 50 kilo (fiu volt), es az anyukaja nap mint nap megpakolta hatalmas, gyonyoru, inycsiklando szendvicsekkel: ropogos oriaskifli tobbfele felvagottal, paradicsom, uborka, salata, sajt benne - hmmm.... A srac igen lassu evo volt, altalaban 3/4 oraba telt, mire vegzett egy ilyen darabbal. Addigra mar mindenkinek folyt a nyala korulotte. Aztan volt, hogy kizavartuk a kulso laborba, mire par nap mulva egy kulso laboros kollega (jelentos uszogumikkal a hasan) rosszallasat fejezte ki...

 

Beebite: Persze, egyen az ember kevesebbet, es mozogjon... En egy eve jarok konditerembe, es nemcsak az erogepeket nyuzom, hanem a kardiot is, becsulettel. Es nem eszem sokat. Ehhez kepest a kilok nem mennek le (sot...). Meg nagyobb baj, hogy centimeterben sem lettem kisebb egyeniseg :-/

En amugy boldogan megeszem a csirkesziv-porkoltet ceklaval (Norbi 1-es), este hatkor. Finom a nokedli, de hajlando vagyok megalkudni :-) Mert a porkolt is finom :-)))

A kakaoscsigaval meg sziven utottel :-)) Az egyetlen dolog, ami hianyzik itt a dajcsoknal!

 

Bigfat0 - te fiu vagy vagy lany, es milyen magas/hany kilo, ha nem titok? Es mennyire tartod az update-et szigoruan?

> ha eddig nem ettünk meg 1 kiló sonkát este 10kor, akkor ezután se fogunk...

Nem a fraszt :-)) Ha vajas kenyeret nem szabad, valamivel csak jol kell lakni... Raadasul tegnap pl. Norbi 1-es uborkasalatat ettem (fuszer, paradicsom, Feta sajt - mennyei volt), es ugy, de ugy megfajdult a gyomrom, hogy reggel arra ebredtem! Bezzeg a "rendes" etelektol soha nincs ilyen panaszom!

bigfatzero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 8
Halihó :) erre is talált megoldást Norbi mester, a jojófogyókúráktól dagadók mintájára :)olvastam valamelyik könyvében... próbáld ki, h. 1 hétig csak napi 600 kcal-t eszel! lehet h. azalatt a hét alatt majd ledobsz 1 kilót, de visszajön kamatostul ha utána elkezdesz zabálni :)
Előzmény: Törölt nick (2)
bigfatzero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 7
Ja, ez is egy nagy tévedés, hogy a '3' as kajákra azt hiszik abból bármennyit lehet tolni 12ig, pedig Norbi mindenhol azt hangsúlyozza, h. ritkán, mértékkel, és délelőtt ha nagyon muszáj, de jobb fokozatosan elhagyni...amúgy nem is hiányoznak már azok a kaják, ez a másik pozitívum, pedig én is voltam masszív csokifüggő, de inkább én is az a típus vagyok akire délután jön rá, reggel még 'tartom magam' aztán ha du. meg nem szabad akkor azt is meg lehet szokni, vagy lehet kotyvasztani valamit polisweet-tel :)))
Előzmény: Beebite (5)
bigfatzero Creative Commons License 2005.06.15 0 0 6
Jaj de jó, van egy ilyen topik is, sziasztok :)... nos, én kb. 5 hete update-ezek, és semmit se fogytam, sőt, híztam egy kilót :D mondjuk előtte egy 6 hetes diétával fogytam 5öt, azért tértem át utána az update-re mert ahhoz a diétához képest még ez is maga volt a liberalizmus :DDD de az is igaz, hogy nem korlátozom a mennyiséget, úgyhogy még örülhetek h. csak 1 kiló jött vissza... igaza van sztem azoknak akik azt mondják, attól fogy az illető ha kevesebb kcal-t visz be mint amennyi kellene... + gondolom abból indul ki Norbi, h. ha eddig nem ettünk meg 1 kiló sonkát este 10kor, akkor ezután se fogunk... talán ha az ember ugyanannyit v. kevesebbet eszik mint régen, és azt az update szerint ütemezi át, akkor esetleg fogyhat... nézzétek meg norbi.hu-n a fórumokat, pl. a 'mit ettél ma' címűt, hát azok alig csipegetnek, így nem csoda ha fogynak :DDD viszont, annyi pozitívumot észrevettem magamon, hogy a lassabb felszívódású szhidrátok miatt talán, egész nap egyenletes a teljesítményem, nem alszom be meg ilyenek, és ez vizsgaidőszakban hasznos tud lenni :) mindenesetre a cukor meg a fehér liszt visszaszorítása ártani nem árthat, kivetnivalót meg bármi ilyen 'életmódprogramban' lehet találni :)
Beebite Creative Commons License 2005.06.14 0 0 5

hajjjajj, bizony, adósod vagyok:) majd igyexem erőt venni magamon, és majd részletekben törlesztek:))

 

ON:

Lefogyni bárhogy lehet, akár még a norbi móccerrel is, a lényeg: sok mozgás kevés kaja:) Illetve, kevesebb, mint amennyi a szervezetnek kell. Kovinak, Katinkának, vagy nekem több megengedhető, és mégis fogy az ember:)

norbi sztem egy módszert talált fel, hogyan lehet "rávenni" magunkat, hogy ne együnk sokat. De azt továbbra sem hiszem, hogy ha valaki reggel 10kor benyom 10 kakaóscsigát, akkor fogyni fog:)

 

De ilyen szabályok, hogy ehetsz te csirkepörköltet nokedlivel csak délelőtt 11kor egyed, oda vezetnek (normáliséknál), hogy nem eszik csirkepörköltet:))

Norbi módszerét egyébként támadják a dietetikusok:) Mondjuk ez sem számít, ha használ, ebben neked van teljesen igazad:))

 

Előzmény: Szipolyka. (4)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.14 0 0 4

Kit latnak szemeim :-)))) Bee, regota logsz mail-lel!

 

No de hogy on-ok is legyunk :-)

Elolvastam a konyvet, igen. Elolvastam a hozza irt kommentarokat is, amik szinten sokatmondok.

Elsosorban az gondolkoztatott el, hogy a Norbi _valoban_, _nagyon_ kover volt. Tehat nem arrol van szo, hogy eleve anorexias modellekkel reklamoznak testzsirmagnest vagy szuzteat vagy egyeb sz.rokat (esetleg messze nem azonos kover modellekkel osszehasonlitjak: ilyen volt, ilyen lett), hanem adva van valaki, aki tenyleg igy fogyott le, es igy tartja a sulyat tovabbra is. Namarmost, ez valami. A taplalkozastudomany pedig (szerintem) meg annyira ingovanyos, hogy tudja a fene, melyik elmeletnek higgyen. Talan annak, amelyik mogott eredmenyek is vannak.

 

Pont ezert nyitottam ezt a topikot: hogy kideruljon, a Norbi egy urleny es a Katinka- meg Kovi-sztorik mesterseges csinalmanyok, vagy netan a modszer tenyleg mukodik. Boldog lennek, ha kiderulne, hogy vannak emberek, akik igy fogytak. Akar ertem a biokemiajat, akar nem...

Előzmény: Beebite (3)
Beebite Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3

Te, Szipolyka, te elolvastad azt a könyet, és még van kedved kipróbálni?:) pont neked, aki azért nem messziről ugatod a biokémiát?:)

Sztem a dolog nyitja az, hogy ha a mezei egérkének megtiltjuk, hogy a szokványos kajapárosításait (hus krumplival) zabálja, akkor kevesebbet fog enni, és még ha mozog is, akkor kész a siker.

 

Magában a módszerben semmi reális tudományos okot nem látok, és én inkább 30at akarok leadni, de 3-t se sikerült:)

Igaz, betartani könnyű volt, nem úgy mint a 90 naposat, amit el se kezdtem, mert ott is alapvető bajaim vannak a "szénhidrát" és a "keményítő" megkülönböztetésével:)

 

Mondjuk azt nem tartom kizártnak, hoy az elválasztós diéták sikeresek lehetnek, biztos van oylan, aki meg is tudja magyarázni, miért.

Sőt, örülök, sőt, kalapemelés, ha van sok ember, aki lefogyott update "módszerrel", legyen bár akármi a valódi ok.

Előzmény: Szipolyka. (1)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 2
Ez itt OFF, de én hízni szeretnék. Nem tudok.
Előzmény: Szipolyka. (1)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.14 0 0 1

Rendben, akkor ez megvolna :-)

Egyeb?

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 0
n0rbi
Szipolyka. Creative Commons License 2005.06.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Akit erdekel a Norbi update, netan kiprobalta es megosztana velunk - akar pozitiv, akar negativ! - tapasztalatait, az jojjon es meseljen...

Jo lenne, ha ez a topik NEM arrol szolna, hogy hogy nez ki a Norbi meg ki mennyire utalja, hanem a modszererol es az altala elert (vagy el nem ert) eredmenyekrol.

 

En magam 3-5 kilotol szeretnek megszabadulni, sehogy nem akar osszejonni. Kis sulyfelesleget sokszor nehezebb leadni, mint nagyot :-/

Ettol fuggetlenul, minden eredmeny erdekel, en csak bemutatkoztam topikszempontbol :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!