Keresés

Részletes keresés

W_B Creative Commons License 2013.01.29 0 0 883

Drukkolok !

 

Linkeld majd be ide is a cikket.

Előzmény: NO DAS (882)
NO DAS Creative Commons License 2013.01.29 0 0 882

Idul a harc!

Februárban lesz a tárgyalás!

Ennyire nincs bevétele a DAS nak, hogy rámegy a saját ügyfeleire és PERLI ŐKET!

A tárgyalás után a médiákban is megfog jelenni a cikkem!

A DAS perli a saját ügyfeleit! címszóval, jó kis reklám lesz nekik!

A saját esetem fogjuk leírni, csakis az igazat!

 

 

 

Ha harc hát legyen Harc!

 

Előzmény: NO DAS (846)
Debra002 Creative Commons License 2013.01.25 0 0 881

Eleinte nagyon aktívak, és jók...aztán hátradőlnek, és leszarnak.

Sőt...a mostani jogszabály változásokról még lövésük sincsen. Pár embernek ajánlottam őket eleinte. Nos, mostmár mindenkit lebeszélek róluk.

Előzmény: Mapedka (880)
Mapedka Creative Commons License 2013.01.25 0 0 880

Sziasztok!

 

Na nekem eddig jó tapasztalatom volt a Das-nál...Családi biztosításom van. Mellém álltak teljes válszélességgel! De most megváltozott a véleményem, eddig én követeltem a válalkozótól vissza pénzt, meg hasonlók, most rajtam követelnek így nem áll mellettem, sőt elutasított! Szak zsargonnal válaszoltak amiből kb semmit nem értettem ezért felhívtam Őket és azt mondták olvassam el a mailt amit írtak, abban minden érthető. Hát ebből a mailból nem lehet azt megérteni, hogy miért utasították el a kérelmemet, miért nem segítenek, paragrafusokkal van tele a levél. ( megnéztem ezeket, de hát semmi) A hölgy akivel beszéltem nem magyarázta el laikus szemmel az egésszet, mindig azt ismételte minden ott van a levélben...Tehát érthetetlen a számomra. Most azon a ponton vagyok, hogy felmondom, mert így nem ér az egész semmit. Nekem most ez a véleményem!!! Szép napot Mindenkinek!

 

Mahatka Creative Commons License 2013.01.15 0 0 879

Sziasztok!

Jogi környezetben dolgozom, ezért nem fontos számomra a jogvédelmi biztosítás, ugyanakkor az egyik biztosító jogvédelemmel foglalkozó ügynöke is voltam. Ha összehasonlítok egy ügyvédi irodát, és a jogvédelmi biztosítást, nálam az ügyvédi iroda győz. Több oka van. Az egyetlen, ami übereli az ügyvédi irodákat, hogy a jogvédelmi biztosítás szinte európa egész területére érvényes, persze, csak meghatározott ügyekben. De, aki külföldön van, vagy készül,egy ilyen biztosítással a zsebében hátra dőlhet.

Ugyanakkor a hazai pályán az ügyvédek verik a biztosítók jogászait, mert a biztosítók főként gyakornokat bíznak meg, szegények pedig a gyakorlat alatt szereznek tapasztalatot, honnan a csudából tudnának jó tanáccsal szolgálni. Másrészt a megbízással dolgozó ügyvédi irodák eljárnak ugyan a biztosító ügyeiben, de szívesebben járnak el saját ügyfél érdekében. Mindemögött a pénz áll, mint motiváció.

Tehát, nem mind arany, ami fénylik, a biztosítók ugyanazt teszik jogvédelemmel, mint más biztosítások esetén... szedik a pénzt, és ígérnek.De! A Maslowe törvény alapján az alapszükséglet után a biztonság következik, ezt kihasználva minden olyat bebiztosítanak, amire az emberek többségének nincs is szüksége. Példaként a sok bank-ügyfél lakásvásárlás jogvitánál egyetlen jogvédelemmel foglalkozó biztosító se vett részt az ügyfél érdekében! Hogy is van ez? ha a bank összenőtt a biztosítással, akkor ott is csak betétgyűjtés folyik, nem? Akkor hol marad a jogvédelem?

Debra002 Creative Commons License 2013.01.12 0 0 878

Én kötöttem.3 éve, (most fog lejárni)

Eleinte nagyon jó volt, sok értelmes, és használható tanácsot adtak..

Aztán kaptam tőlük egy olyan tanácsot, amin buktam 489 000,-ft-o.

Mossák kezeiket.

Erre ráfizettem.

Most tárgyalok egy másik jogbiztosítóval

cinyoka Creative Commons License 2013.01.03 0 0 877

igaz! Bár engem "csak" 2 évig nem engedtek el, évi 38 ezret perkáltam nekik, két ügyem lett volna (AAA autó, és egy kisebb szerződéssel kapcsolatos) gondolom nem kell modmanom, hogy semmit nem tudtak sinálni! Előtte meg ment a parasztvakítás, "bármilyen gondom van, csak hívjam fel ezt és ezt a számot és egyből ott terem majd a helyszinen a dasos jótündér én meg nyugodtan hátradőlve figyelhetem milye jók is ők..." nagy xar az egész!!!!

 

jogvédelem biztosítás köthető - a das díjának töredék árán - már több bizosítótársaságnál is ...

Előzmény: nilsmasterson (875)
venuto Creative Commons License 2013.01.02 0 0 876

   Szerbusztok . 

 

Most  lett  volna  októberben , hogy  meg  kellett  vón  hosszabbítsam  az  éves dasz  ( kis  kezdőbetű  a  Nemecseknek ! ) éves  40 000 forintos  tagságomat . 

Nem tettem . 

Volt 3 kérésem feléjük ( B10-es  veteránautómra 7000 helyett  136 000-t  talált  ki  egy  biztosító és A  0-t , volt  egy  lakás-közösköltség dolog , meg  a  3.  az , hogy 100-zal a 34-éves  Nagypolszkimmal mentem egy helyen , ahol csak 80  engedett ). Egyet  sem  tudtak  elintézni , de én  kettőt  is . Bővebb  infóért  forduljatok  hozzám , ők  meg  fel . 

 

   Venuto

nilsmasterson Creative Commons License 2012.12.06 0 0 875

"- én kimondottan rákérdeztem a szerződéses időszakra. Azt a választ kaptam, hogy 1 év, de lehet akár fél év is, csak akkor drágább."

 

Hazudott, megpróbált félrevezetni, 3 évig nem engednek el!!!! Csak ezt nem szokták hangoztatni. A helyedben rákérdeznék erre a 3 évre, már csak kíváncsiságból is, hogy mit felel erre.

Amiről beszélt, az 1 év vagy fél év, az tulajdonképpen a fizetés ütemezése.

 


Előzmény: dbm_ (873)
W_B Creative Commons License 2012.12.05 0 0 874

Szia,

 

ha végigolvasod a fórumban leírt tapasztalatokat, akkor sikoltozva fogsz menekülni ha meglátod a DAS-os macát.

 

"Az DAS képviselő azt mondta, hogy nem szoktak ilyet odaadni előre."

 

Hát persze, huszon-valahány oldal; arra építenek, hogy nem fogod ott helyben az egészet végigolvasni.

 

"Ez kicsit elbizonytalanított cseppet. Aztán amikor azt mondtam Neki, hogy furcsa, hogy a jogvédő nem támogatja az ötletemet, hogy mielőtt aláírok egy szerződést elolvassam, akkor azt mondta, hogy rendben, majd Ő ad nekem egyet. Ez milyen hozzáállás?"

 

Ez olyan, mint ha az orvosod akarna műtét közben megöldni, vagy az ügyvéded per közben becsapni. :-)

 

"- én kimondottan rákérdeztem a szerződéses időszakra. Azt a választ kaptam, hogy 1 év, de lehet akár fél év is, csak akkor drágább.

 - jól tudom, hogy 2 csomag létezik? VIP és családi? Melyik mennyibe kerül?"

 

Ezeket a DASos macától kell megkérdezni; bár ő  nem fogja tudni, mert tegnap még műkörmös volt, holnap meg már edénykészletet akar nyugdíjasokra rásózni, de biztosan fog valamivel kábítani.

 

Ami lényeges; ne írj alá semmit, amíg nem olvastad el alaposan, és nem értetted meg teljes egészében !!

 

De ha a gondolkodásnak erre a fokára már eljutottál, akkor semmi szükséged a DAS-ra. :-)

Előzmény: dbm_ (873)
dbm_ Creative Commons License 2012.12.05 0 0 873

Sziasztok!

Elsősorban olyanok segítségét várom, akiknek van DAS szerződésük

 

- elgondolkodtam a szerződéskötésen de mielőtt szerződni szeretnék el akarom olvasni a DAS-os szerződést. Az DAS képviselő azt mondta, hogy nem szoktak ilyet odaadni előre. Ez kicsit elbizonytalanított cseppet. Aztán amikor azt mondtam Neki, hogy furcsa, hogy a jogvédő nem támogatja az ötletemet, hogy mielőtt aláírok egy szerződést elolvassam, akkor azt mondta, hogy rendben, majd Ő ad nekem egyet. Ez milyen hozzáállás?

 

- én kimondottan rákérdeztem a szerződéses időszakra. Azt a választ kaptam, hogy 1 év, de lehet akár fél év is, csak akkor drágább.

 

- jól tudom, hogy 2 csomag létezik? VIP és családi? Melyik mennyibe kerül?

 

Köszi a válaszokat!

 

killmark Creative Commons License 2012.11.14 0 0 872

Gondolkodtam a biztosításon.

A topicot végigolvsva már látom,sosem fogom megkötni.

Ez is egy lehúzós cég.

Zajzon Creative Commons License 2012.11.14 0 0 871

Örülök hogy neked csupa jó tapasztalatod van velük. Sajnos én nem igy jártam. Engem egy motoros oldalon talált meg egy hölgy aki felvilágositott hogy milyen cégtöl is van. Én nagyon örültem neki hisz hallomásbol már értesültem a cégröl. 

A hölgy a corvin negyedben fogadott egy csilli villi irodában /csupa jó benyomás elsöre/

Ismertette miröl is van szó. Megkérdezte volt e már balesetem? Elmeséltem neki hogy sajnos fél éves volt az autom mikor a szabályos parkoloban lévő automat egy idiota rommá törte és közel másfélmillios kárt okozott amit ráadásul nem is ismert el ugyhogy közel egy évig tartott a hercehurca amig a biztositoó fizetett de semmi értékvesztést csak a javitási költséget.

Ekkor az hölgy gyors számolást végzett hogy ha akkor is a D A S jogvédelmében lettem volna nos akkor az értékvesztés miatt autobérlés miatt stb stb miatt kb 3.2 milliot kiperelt volna emberünkböl. Én a luzer kezdem azt hinni megfogtam az isten lábát de itt még utötte az amugy is izzásban lévő vasat hogy ehez jön még lakással kapcsolatos és munkaüggyel kapcsolatos jogvédelem. Ekkor már remegtem az izgalomtol hogy hol kell aláirni. Nos kézségesen meg is mutatta. Persze 3 évröl szó szem esett de nem is ez a legnagyobb bajom. Akkor ott akkor is aláirtam volna ha elmondja a 3év hüségidöt. 

Igy csak ugy gondolom én felelötlen voltam hogy nem olvastam el részletesen a szerzödést /jó lecke volt/ az üzletkötö vagy D A S meg simán gusztustalan vagyis megtévesztő.

De ismétlem nem a 3 év hüségidövel van bajom. 

Idén kaptam mint sokan mások Szombathelyröl egy levelet hogy hát ejnye bejnye 50 helyett 70el mentem és ez nem szép...

A képeken az autom nem látszodott vagy amelyiken igen ott a rendszám nem és a képen is az szerepel hogy az autom sebessége 42km/h.  Nosza gondoltam erre van a D A S majd ök jol segitenek. A hölgy akihez kapcsoltak közölte hogy 30ezer forint nem olyan sok és a rendörségnek biztos van más felvétele is ugyhogy ezt ki kell fizetni. Magyarul ugy lepattintottak mint a huzat.

Én azért saját szakállamra ezt nem hagytam annyiban és kb 3honap és 2-3levélváltással késöbb a rendörség elállt a büntetéstöl.

Kicsit keserü marad a szájizem azért...

A másik eset nyáron volt egy kedves hölgy ugy 50km/h val fékezés nélkül rongyolt az automba én agyrázkodással korházba kerültem helyszinelés korház rendörség a hölgy persze nem ismerte el hogy ő volt a hibás az persze mindegy hogy piros lámpánál állo autoba rongyolt bele.

Gondoltam sebaj van D A S majd ök segitenek nos a helyszinelő rendör több tanácsot adott mint a cég.  Nem nem arrol beszélek hogy segitettek volna bármiben is hanem még baromságokat is mondtak. 

Ezek után ugy éreztem semmi szükségem a D A S ra ugy gondoltam nem fizetem be a következő részletet és igy megszünik a jogvédelem. Nos nem kell mondjam rosszul gondoltam. 

Hamarosan fenyegető levelet kaptam hogy beperelnek ha nem fizetek. Csodás semmiben sem kaptam segitséget de engem akit védeni kellene egyböl birosággal fenyegetnek.

Felhivtam az üzletkötömet akiröl kiderült öt már kirugták akihez meg átkerültem baszott egyszer is felhivni akkor is mikor kellett volna.

Hamar rájöttem sajnos 3évig fizetnem kell de ismétlem ezt nekik is elmondtam nem az a baj hanem hogy semilyen segitséget sem kaptam amit meg a második esetnél igen nos azzal a seggem törülhettem ki.

A legvége az volt hogy nagyon remélik hogy megváltozik a véleményem roluk és lesz olyan ügyem amiben tudnak nekem segiteni. Na ez csapta ki végleg a biztositékot. Magyarán azt mondta reméli lesz még olyan balesetem mikor jogvédelmet tudnak nekem nyujtani.

No comment.....

 

Előzmény: killerpicur (867)
yetee69 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 870

Simlis,szemét cég,bizony,szó sem volt a 3 évről,anno!

Előzmény: panxer (869)
panxer Creative Commons License 2012.10.29 0 0 869

"Na ezért kell, hogy kikösse a das a 3 évet, hogy egy olyan ember aki saját hibájából nem kaphat segítséget, de ügyvédi orák mennek el azzal is amíg az ő ügyeit intézik, és a leveleit írogatják, ne tudjon úgy lelépni, hogy X adósságot hagy hátra."

 

Erre van egy tuti megoldás: előre el kell kérni 3 évre a díjat, egy összegben. Ez cirka 100 ezer Forint körül lehet. Mivel ennyit megér a szuper szolgáltatás, ezt megtehetik.

 

Hogy miért nem teszik? Talán mert az emberek túl drágának találnák, esetleg részletesebben elolvasnák a feltételeket, és így nem lehet őket csőbe húzni?

 

Másrészt pedig a DAS-nak is jobb lenne, ha hagyná futni "ingyen" a rossz ügyfelet. Mert mi fog történni a következő két évben? A rossz ügyfél további ügyeit kell intézzék, leveleket irogassanak, stb. Ez sincs ingyen!


Előzmény: killerpicur (867)
W_B Creative Commons License 2012.10.28 0 0 868

"Ugyan úgy, ahogy egy megkeseredett volt das-os próbálja lejáratni, az előző cégét, mert valami nem sikerült neki, és most próbál bosszút állni. (Annyi ilyet alkalmaztam már én is sajnos, aki engem okolt a saját kudarcáért.)

(W_B)"

 

Én szerencsére soha nem voltam semmilyen jogviszonyban ezzel a dassal, alkalmazottja pláne nem voltam; inkább elmennék A McDonalds-ba, mint hogy embereket csapjak be...

Előzmény: killerpicur (867)
killerpicur Creative Commons License 2012.10.28 0 0 867

Hozzánk a barátaink álltal jutott el a das, kb 1 éve.

Sokat gondolkoztam rajta, hogy mit is csináljak, mert én nem hiszek ezekben a biztosítós hülyeségekben, nincs is csak ami elengedhetetlen, és ésszerű.

 

Végig bogarásztam, pár fórumot, megkérdeztem a barátomat, aki engem beajánlott, és végül találkoztam egy emberükkel, és beléptem én is.

 

Nekem ugyan még nincs 4 éves tapasztalatom, de az eddigi hozzászólásokat átnézve, volna mit rendbe tenni a fejekbe.

 

Elősször is aki a das-nál dolgozik, az kicsit hiteltelen, ha itt próbálja megvédeni a céget.

(oroszlánlány)

 

Ugyan úgy, ahogy egy megkeseredett volt das-os próbálja lejáratni, az előző cégét, mert valami nem sikerült neki, és most próbál bosszút állni. (Annyi ilyet alkalmaztam már én is sajnos, aki engem okolt a saját kudarcáért.)

(W_B)

 

Ez az igazi baj itt Magyarországon, hogy mindenki meg akarja mondani a tutit másoknak, de úgy hogy közben saját magáról elfeledkezik.

 

(tipikus, más szemében a szálkát, a sajátjában még a gerendát sem)

 

 

Én nem bíztatok senkit sem arra, hogy legyen tag sem arra hogy ne.

 

De mint ahogy a mi eseteink is mutatják, minden lehetséges. (Alább leírom őket)

Sajnos a barátommal aki ajánlott, és velünk is volt azóta hideg-meleg a nagybetűs élettől.

 

De mindenki a saját életéről kell döntsön, ebben pedig nem a legjobb vadidegenek magasztaló, vagy ócsároló véleményére hagyatkozni, hisz nem tudunk minden előzményt.

 

Én halgattam a barátomra, mikor azt mondta szerinte jó dolog, de ő a barátom.

 

Nekem két alkalommal kellett a konkrét segítségüket kérnem, bár az ingyenes tanácsadást, gyakran használom.

 

Valóban lehett googlézni, ha valamit nem tudsz, és ha jogász vagy talán ki is igazodsz rajta, mert az azért ugye mindenki tudja, hogy minden jogszabálynak van ellenszabája, kivétele, kitétele, stb.

 

Nekem erre sem időm sem kedvem, persze ha valaki ahelyett hogy próbálna azzal foglalkozni amihez ért, mindent maga akar megoldani, akkor sok sikert.

 

Nekem a vállalkozásom mellett ezekre nem volt időm, és már elegem is volt belőle, hogy hülyének néznek mindenhol, meg abból hogy kib*** papír országban élünk, és már ahoz is 6 engedély kell hogy kitörölhessem.

 

Amikor idén áprilisban a 6-os úton egy kiskirály, a német hárombetűs csoda terepjárójával megelőzött, csak nem számolt rá hogy jönnek szembe, és az előttem haladó és közém bevágott, hogy ne legyen frontális balesete, belesatuzott, és persze én már nem tudtam megállni, és bele mentem.

 

Persze án voltam a hibás szerinte, szerintem meg nem, így hát rendőrt hívtunk.

 

Szerintetek ráfutásos balesetre, mit mondtak a rendőrök, ki a vétkes?

 

Na akkor hívtam a DAS-t, mert éreztem, hogy nem állok jól.

Illetve először a tanácsadót hívtam akivel kötöttem a szerződést, és ő igazított el.

 

Elmondták, hogy mit tegyek, és hogy legyen sok tanum, meg fotóm, akik igazolják ami történt.

 

De ami a legfurcsább volt, elősször a vadidegen ügyvéd, próbállt megnyugtatni, kérdezgetett, hogy nincs-e személyi sérülés, meg hogy én jól vagyok-e, és ha csak a legkissebb jelét is érzem hogy sérültem, vagy szédülök, stb akkor nehogy bármit is aláírjak, és mindenképp kérjek mentőt, meg ilyenek.

 

Már kicsit kellemetlen volt, és nem értettem a dolgot, mit agonizálnak ennyit?

(Pedig csak nem szoktam hozzá, hogy így foglalkozzanak velem.)

 

Ezután elindult a hivatali hozzuk-vonjuk, de amikor új fejlemény volt, küldtem tovább a dasnak, hogy most mi van?

 

Érdekes, hogy az eddigi hozzászólásokkal szemben, engem spec vissza hívott 2-3 hét után a tanácsadóm, hogy mi van azóta?

Sőt még egyszer be is ugrott, igaz a céghez, mert akkor ott voltam, de átbeszéltük hogy mi lehet eztán.

 

Ezek után már nem lepett meg, hogy saját magam előzetes szakértői véleméynt kellet csináltassak, saját pénzen, hiszen tudtam, hogy az nincs benne a szolgáltatásukban.

 

Végül a tanuk és a szakértő, alapján, osztott felelősséget hozott ki a rendőrség.

De itt még lógott az én károm, mert ez csak arra volt jó hogy ne kelljen fizetnem.

 

Eztán a bömbist, egy levélben kerestem meg, hogy hogyan szeretné rendezni, a dolgot?

 

Hát sehogy!!!!!!

 

Hát én meg elindítottam ellene egy polgári peres eljárást, a DAS-al, ami még mindíg tart.

Ami viszont biztos, eddig 3-alkalommal voltam személyesen a kirendelt jogászomnál, és 5-6 levélválltás történt.

 

A tagdíjamon kívül tőlem semmit nem kértek.

 

Ezzel szemben

 

A barátom aki engem ajánlott, kiment németbe dolgozni, mikor itthon elküldték a munkahelyéről.

 

-Ő például sérelmezte, hogy a DAS nem képviselte, munkaügyi perben, pedig már ügyfél volt.

 

-Aztán mikor kint elhelyezkedett, az albérletből, ahol laktak el lopták minden cuccukat.

 Tudható volt, hogy a szomszédben lakó román brigádból volt valaki, de német rendőrség le se sz****.

 Itt megint hívta a das-t, és megint csak nem kapott segítséget.

 

-Végül mikor a német rendszámú autójával hazajött hétvégére, itthon este a fia elkérte, hogy elmehessen vele buliba.

 Egy rendőrségi igazoltatás kapcsán, 300.000Ft- ra birságolták a fiát, mert nem volt kölcsönadási papírja a német rendszámú autóról.

És persze itt sem segített a DAS.

 

Most már ő is ki akar lépni belőle, és mikor ezt elutasították, ő is arra hivatkozott, hogy az ostoba tanácsadó nem mondta hogy 3 évig kell fizetni.

 

Hát milyen rossz neki nem?

Csak pár apróság, ami viszont az ő dolgait kicsit más fénybe helyezi.

 

1. A munkáltatója azért küldte el mert ittasan ment be dolgozni, egy vasárnapi szülinapozás után.

(irónikus, hogy ha beteget jelent, még mindig lenne itt állása.)

 

2.A rablás kapcsán, a dasnak valóban képviselnie kellett volna, és mivel közös a tanácsadónk, tudom, hogy a német rendőrség nem foglalkozott a dologgal, és így nem volt elkövető, aki ellen képviseljék a barátomat.

 

(itt még a német rendőrségnek azért írtak egy hivatalos levelet, de a hatóság végül nem találta meg az elkövetőket)

 

3.Mivel egy időben minden "jólmenő" vállalkozó rátért hogy szlovák rendszámú autókkal járjon, ez állambácsinak nem tetszett, mert nem ithonra fizették, az adókat.

Hát jött az ötlet, és kitalálták, hogy külföldi rendszámú autót, csak úgy lehet vezetni, ha van hozzá kölcsönadási papír, aminél nem elég hogy tól-ig szól hanem adott napra kell legyen írva.

 

Persze erről megint csak nem készültek óriásplakátok, meg arról sem, hogy a minimum bírság ezekben az esetekben 300.000 Ft (mert így állam bácsi pénzénél lesz).

 

(Ezt spec azért tudom, mert én is elkezdtem, egy ilyen folyamatot, de szerencsére, nem csináltam szlovák céget, hisz ott sem minden fenékig tejföl.)

 

Márpedig a törvény nemtudása nem mentesít.... úgyhogy nem tudtak vele a DAS-osok sem mit kezdeni.

Viszont láttam a levelet, amiben a DAS leírja a barátomnak, hogy mit tehet, kb 2 A4-es oldalon.

 

 

Ezek után a barátom is úgy döntött, hogy nem fizeti tovább mert semmire sem jó.

Szentül meg van győződve, hogy ő minden esetben a szerencsétlen álldozat, és nem tehet semmiről sem.

 

Viszont még neki is lenne 2 év amíg fizetni kéne.

Mikor ezt a tanácsadója közölte vele, fel volt háborodva, és ki kérte magának, hogy őt átverték, mert ezt senki nem mondta.

 

Szintén fura, hogy én kezdettől fogva tudtam, hogy mi ez és mennyi időre szól, és hogy mire jó, ha nem voltam biztos, akkor meg kérdeztem, attól akivel a szerződést kötöttem.

 

Na ezért kell, hogy kikösse a das a 3 évet, hogy egy olyan ember aki saját hibájából nem kaphat segítséget, de ügyvédi orák mennek el azzal is amíg az ő ügyeit intézik, és a leveleit írogatják, ne tudjon úgy lelépni, hogy X adósságot hagy hátra.

(persze ezt mint vállalkozó én megint máshogy látom)

 

(De azt had kérdezzem meg, hogy vajon, egy munkálltató oda adna előre több havi bért, úgy hogy nem írat alá egy papírt, hogy X évig nála fogsz dolgozni, és bármikor leléphetnél?)

 

Sőt velem még egy külön nyilatkozatot is alá irattak, hogy vállalom a 3 évet, tehát nemhiszem, hogy a barátomnak ezt nem tették volna meg, ráadásul ugyan az az ember.

 

Ja és minden papírból amit alá írtam kaptam egy példányt is.

 

Tehát az lenne a lényeg, hogy minden fontosabb dolgot próbálltam érinteni, amit az eddigi hozzászólásoknál olvastam.

 

A helyzet az, hogy valóban a hülyeségre nincs orvosság.

 

Amikor valaki lusta a saját részét hozzátenni egy probléma megoldásához, akkor a leg egyszerűbb másokat okolni, a saját kudarcunkért.

 

Olvasni kell, nimdent amit aláírsz, és akkor nem érhet meglepetés.

Ha pedig valamit nem tudsz, akkor ne játszd el, hogy profi vagy benne, inkább kérdezz olyat aki valóban az.

 

Én azt tudom, hogy némelyek véleményével szemben, ha félre tettem volna az évi 78000 ft-ot (nekem ilyen van) és nem fizetem be mint tagdíj, akkor a balesetem kapcsán, most kb fizethetnék 60.000 bírságot mert engem akartak elmarasztalni.

Valamint meg sem fordulna a fejemben, hogy bepereljek, valakit, mert bár csak céges ügyekben voltam régebben ügyvédeknél, de azt tudom, hogy röpködnek a százezrek.

 

Akik így gondolkodnak, azok ne fizessenek lakás biztosítást sem, de amikor leég a kecójuk, akkor  próbálják újjá építeni abból a pénzből.

Kb két zsák cementet kapnak érte.

 

Egy szó mint száz mindenki csináljon amit jónak gondol.

A problémákat senki nem oldja meg 100%-ban senki helyett, csak az a kérdés hogy a googlézés, és az okoskodás, meg a nagyot mondások, mennyit érnek ha tényleg nagy baj van?

 

A barátom valószínű csak addig lessz dasos amíg muszály, én meg addig amíg csak lehet.

Ettől még jó barátok vagyunk, csak más az értékrendünk.

Én felelősnek érzem magam a családomért, mert tudom, hogy nem fogom tudni mindegyikőjük gondjait megoldani, sem pénzelni.

De ha ebben csak egy kis iránymutatást kapok, és amikor tényleg vétlen vagyok akkor segítséget, akkor nekem már megérte.

 

A barátom bár jó ember, de olyan nyerészkedést szeretett volna amire nem volt lehetősége, és mikor nem sikerült, meg volt sértődve.

 

A későbbi kritikák végett, elmondom, hogy most azért voltam itt mert a lányom annyi idős lett, hogy neki már külön kell egy szerződés, és kíváncsi voltam miket írtak azóta a cégről.

 

Nem vagyok sem beépített ember, sem marketinges, egyik oldalon sem.

Egyszerűen egy rengeteg hitellel rendelkező vállalkozó vagyok, aki próbál naponta a családjáért dolgozni, és nem engedheti meg magának, hogy a bajok a fejére nőljenek.

 

Valamint rendkívül bosszent hogy mindenhol, a saját embereim között is csak a felelősség áthárítását látom.

Mindenkit górcső alá lehetne venni.

 

A Jogvédelem, nekem már természetes, mert hozzá vagyok szokva.

 

A tanácsadóm lehet, hogy az egyetlen normális, az országban, de nekem eddig mindig segített, és bátran ajánlom bárkinek.

 

Ha valakinek korrekt kapcsolattartó kell, akkor írjon nekem, a todi@warrior.hu címre, és megkérdezem tőle, hogy tovább adhatom-e a számát.

 

Bocsánat a hosszúsága miatt, de remélem ez így elég komplex és átfogó kép az emberekről, mert ugye az tiszta, hogy a DAS csak egy név, de azok az emberek akik ott dolgoznak azok adják a lényegét.

 

Ugyan úgy ahogyan nálatok, és nálam is.

 

Üdv.

Tóbiás Dénes

(én nem restellem a nevem adni az irományomhoz)

W_B Creative Commons License 2012.10.27 0 0 866

Persze, egy évest.. mivel nem reagált az itteni DAS-ügynök egy potenciális ügyfélnek, ezért megteszem én;

NINCS egy éves szerződés !

A DAS-nak az a lényege, hogy aláírod a 3 évet, és tetszik, nem tetszik fizetsz !

Előzmény: killmark (865)
killmark Creative Commons License 2012.10.12 0 0 865
Franc tudja, én nem látom hülyeségnek....
De 3 évre nem kötök le.
Ha elémtesznek egy 1 éves szerződést, belemegyek.
dr.szeléné Creative Commons License 2012.10.12 0 0 864

És ha komolyabb ügyed lesz, úgysem fognak semmit csinálni...

Előzmény: killmark (862)
W_B Creative Commons License 2012.10.12 0 0 863

Én az összes hozzászólást végigolvastam, és nem csak itt, hanem más DAS-sal foglalkozó fórumokon is.

 

Konklúzió:

 

Ha olyan jó dolog lenne a DAS amilyennek hirdeti magát, akkor nem kéne 3 évig kényszeríteni az ügyfelet hogy maradjon, hanem  önként is maradna.

 

A DAS ügynökök gyorstalpalón végztek; tegnap még műkörmösök voltak, holnap már a szuper életbiztosításra akarnak telefonon rábeszélni. Ezek csak általánosságokat mondanak, és szeretik elfelejteni a 3 éves kényszert.

 

Ha problémád van, akkor csak annyi segítséget kapsz, amit 1 perces guglizással te is megtalálnál.

Előzmény: killmark (862)
killmark Creative Commons License 2012.10.12 0 0 862

Visszaolvastam 300 hozzászólást.

Gondolkodtam korábban a szerződéskötésen, de 3 évre előre nincs az az isten,hogy lekössem magam.

Jellemző rám ,telefon előfizetést is csak hűségidő nélkül vagyok hajlandó kötni.

Úgyhogy ezzel hülye szabállyal buktak egy ügyfelet.

évre előre tervezni NEM LEHET ebben az országban,lehet hogy 3 év múlva már ország sem lessz.

kicsimag Creative Commons License 2012.09.28 0 0 861

Csak az a gond, hogy a D.A.S. "ügyvédei" nem sokat érnek....ha te magad írsz egy levelet ennek a biztosítónak, akkor is ugyanezt tették volna...

 

W_B Creative Commons License 2012.09.12 0 0 860

Igen, a D.A.S. tényleg hasznos annak, aki nem tudja értelmezni a (díjkalkuláció alatt lévő) "GFB + CASCO kötés" gombot..

 

Sorban: "Vissza" ; "Újraszámol" ; "Mentés" ; "GFB + CASCO kötés"

 

 

Mondhatnám úgy is, hogy aki ennyire hü..e, annak kell a D.A.S..

Előzmény: Csőmester (859)
Csőmester Creative Commons License 2012.09.12 0 0 859

Ezt kapjátok ki. Allianz oldalán van egy Casco kaltulátor. Aki kalkulál, annak az Allianz automatikusan megköti a szerződést, hiába nem tesz az ember erre semmilyen nyilatkozatot. Majd egy hónap múlva, amikor érzékelik, hogy nem lett befizetve a díj, telefonálnak, perrel fenyegetőzve, hogy legalább az egy hónap legyen kifizetve.

 

Na, fel lett világosítva a telefonon fenyegetőző csajszika, hogy a DAS-es ügyvédeimmel beszélgessen erről. Rögtön meghunyászkodva elbúcsúzott.

kazettatok22 Creative Commons License 2012.09.04 0 0 858

A szartól nem lehet szabadulni: felhívtam őket, hogy le akarom mondani most, mert nem leszek a következő fordulókor Magyarországon. Nekem az a 4. évem lesz ebben a szarban, ami továbbra sem jó semmire tapasztalatom szerint. Erre azt mondta a nő a telefonba, hogy csak akkor lehet lemondani (1 hónappal a forduló előtt), az nem jó ha most küldöm, mert az ők nem őrizgetik addig. Már a levelet. Ha már kifizettem a 4. év második félévi részletét, és nem akarom megkezdeni az ötödik évet, leakarom mondani azt nem tehetem meg szerintük, csak januárban. De akkor én meg már külföldön leszek és nem óhajtok velük külföldről levelezgetni.

Szóval a szar tapad az ember cipójére... Ismétlem, nekem már lejárt a moratóiumom. Elküldöm a lemondásomat 3x tértivevényes levélben ősszel, hogy felmondtam a fenébe, és nem januárban fogom, amikor nem leszek itthon.

A számlát amiről 4 évig vonták, megszüntetem decemberben, onnan már le nem szedik. Ha ezután is zaklatnak majd vele, a Versenyhivatalhoz és a Fógyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez, stb-hez fordulok.

Előzmény: oroszlánlány (821)
oroszlánlány Creative Commons License 2012.09.04 0 0 857

Nem, egyáltalán nem etikus elhallgatni a 3 évet. Mi több, a felvett ajánlaton ez szerepel. A kötvényen úgyszintén.

 

Nem is védem az etikátlan üzletkötőt egy percig sem. És tudom, hogy a róla alkotott kép a D.A.S. képe, amit megváltoztatni igen nehéz, amennyiben rossz a tapasztalat.

Előzmény: nilsmasterson (855)
oroszlánlány Creative Commons License 2012.09.04 0 0 856

"A hozzászóló leírta; ügy tették a csoportos beszedési megbízást a többi aláírandó papír közé, hogy nem szóltak neki róla."

 

Akkor még egyszer: A számlaszám megadása nélkül nem működik a CSOB!!! Azt csak és kizárólag az ügyfél adhatta meg!

Előzmény: W_B (854)
nilsmasterson Creative Commons License 2012.09.04 0 0 855

És egy olyan fontos információ elhallgatása, hogy 3 évig nem lehet felbontani a szerződést, szerinted mennyire etikus? Mert én direkt mondtam az üzletkötőnek, hogy tisztában vagyok a DAS előnyeivel, azokat ne is sorolja fel nekem. Kértem, hogy csak a hátrányokat, kikötéseket mondja. Kitalálod mit mondott??? Segítek... "Nincsenek hátrányok, csak előnyei vannak!" Jaja, csak nem nekem.

Előzmény: oroszlánlány (853)
W_B Creative Commons License 2012.09.04 0 0 854

Hány éve is vagy DAS ügynök...? :-D

 

A DAS-nak pont az a lényege, hogy a 3 év hűségre nem hívják fel a figyelmet, az ügyfél úgy írja alá, hogy nem tud róla.

Legalább egy tucat esetet leírtak itt alább, amikor így volt.

Persze, amikor ez kiderül, az sohasem a DAS, hanem az ügynök hibája, aki akkorra általában már messze jár, más területen dolgozik.

 

(Költői kérdés: ha olyan jó dolog a DAS, akkor miért kell a 3 éves kényszer ?)

 

A hozzászóló leírta; ügy tették a csoportos beszedési megbízást a többi aláírandó papír közé, hogy nem szóltak neki róla.

 

Persze, miért nem nézte át alaposan mielőtt aláírta, az apró betűket is, de ha valaki jogsegélyre szerződik, akkor nem számít rá, hogy a jogsegélyező fogja megvezetni..

Előzmény: oroszlánlány (853)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!