Keresés

Részletes keresés

borzimorzi Creative Commons License 2009.11.21 0 0 2269
A fehér az ablakom alatt? Nem tudom, nem is érdekel. Most kinéztem, már nincs ott.

A s.bábonyi piros Suzu? Honnan tudjam, kié? Nem mindegy? Ha a helyi cigányok kultúremberek lettek volna, őket se érdekelte volna. Behajtott egy utcába, majd az utca végén ki is hajt. Senki magánterületére nem tévedt. Épp csak nem engedték, hogy az utca végéig eljusson, nekik muszáj volt baltákkal szétverniük. Agyrém.

Vagy szerinted, ha az a piros Suzu egy kálkápolnai villanyszerelőé vagy egy érdi cipőfelsőrész-készítőé, akkor már joguk van szétverni? Vagy mi?

Erőszak egyelőre csak a cigányok részéről lett elkövetve.

Az meg nem bűn, hogy szerinted a gárdisták is szerettek volna erőszakoskodni. Nem tették. És csak ez számít.

Ha a gondolat bűn lenne, akkor be lehetne csukni az összes peepshow meg sztriptízbár komplett nézőközönségét nemi erőszakért.

Biztos az én agyam működik furán, hogy a tetteket nézem és nem azt, hogy szerinted (vagy bárki más hisztériakeltő) szerint mit szeretnének csinálni az akárkicsodák. Amíg az akárkicsodák nem tesznek semmi törvénybe ütközőt, addig lehetnek akármilyen ellenszenvesek és gondolhatnak akármilyen csúnya dolgokat.

Ha szerinted a tettek nem számítanak, viszont az általad feltételezett, de semmivel sem bizonyított negatív gondolatok büntetendők, akkor szerintem nem biztos, hogy abban a helyzetben vagy, hogy megítélhesd, másoknak hogyan működik az agya.

Csaxólok.

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (2267)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2266
Már megtörtént. Az OCÖ éppen most gyűri a betiltás érdekében a parlamenti pártok fejeseit.

De remélem, lesz annyi eszük, hogy nem tiltják be, mert az +10% annak a pártnak, amit ugyanezek egy nappal később fognak megalapítani.

Már így is 5% felett lesz a Jobbik 2010, pedig nem érdemli meg. Hát még akkor micsoda támogatása lesz az utódjának, ha betiltják!

Csót:
b
Előzmény: balacy (2265)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2265
Rá kell mondani, hogy szélsőséges, náci, meg rasszista.

Ne legyünk már naivak, ennyire egyszerű a dolog. Jó esélye van, hogy erre irányuló (akár csak kommunikatív, akár tényleges) kezdeményezés hamarost napvilágot lát. Tudod: torta!
Előzmény: Wormie (2262)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2264
erőszak és fenyegetés erőszakot és fenyegetést szül.

Igen, pont ez történt.

Alig, elvétve voltak esetek a hírekben, amíg a Gárda el nem kezdett masírozni, előtte nem is igen voltak ilyen esetek, de a Gárda váltotta ki az ilyen reakciókat és számosságuk nőt.

Húha... :)
Előzmény: Törölt nick (2260)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2263
Az állam gyenge és pipogya, de csak azért, mert a törvényhozói hatalom olyanok kezében van, akiknek lételeme a mutyi. Ha nem így lenne, akkor eleve lenne jogszabály arról, hogy nem lehetnek egy párt vezető tisztségviselői semmilyen civil szervezetnek sem alapítói, sem vezetői, mert összeférhetetlen a két tisztség. Továbbá nem lehetnek politikából élő személyek vezetői semmilyen olyan szervezetnek sem, amelyik bármilyen pályázaton közpénzt nyert vagy pályázik közénzre. Slussz. (Ahogy a köztisztviselők sem lehetnek pártok vezető tisztségviselői. )

Ha lett volna ilyen jogszabály - 20 év alatt lehetett volna már! - akkor a gárda meg sem alakulhatott volna, hiszen alapítóinak személyi összetétele átfedésben volt a Jobbik vezetőinek körével.

Azért nem létezik ilyen jogszabály, mert akkor a nagy parlamenti pártok sem delegálhatnák a mutyipénzek perselyéül szánt pártalapítványaik vezetői tisztségeibe saját vezetőiket.

Miközben sans géne siklasz el efféle összefüggések felett, túl könnyedén minősítgetsz hol ezt, hol azt politikai hőbörgésnek.

Amúgy meg közterületen fegyver nélkül az sétál, aki akar. Vagy autózik.

Ami meg azt illeti, hogy a cigányok szerint az is provokáció, hogy egy Suzuki behajt a szomszédságukban levő közterületre, pl. egy utcába, akkor ilyen alapon szét lehetne verni azt a fehár Suzukit is, amelyik itt áll az ablakom alatt. Sose láttam még errefelé, biztos provokáció. :-)

A putrisoron autóval végighajtani pedig, jobb ha tudod, nem provokáció. Hanem ún. nyomornegyed-turizmus. . Olyan, mint a katasztrófa-turizmus, csak S.bábonyban a jelek szerint veszélyesebb. Kenyában, Indiában, Brazíliában évek-évtizedek óta jól menő üzlet. Itt is az lesz, csak majd helikopterről...

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (2260)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2262

a gárdást és a Jobbikot már rég be kellett volna tiltani

 

Bocsánat, mellékszál, de nem tudok elmenni mellette!

Egy demokráciában hogyan is akarsz betiltani egy törvényesen bejegyzett pártot?????

Előzmény: Törölt nick (2260)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2261
Igen. Vélhető, hogy a helyi önkormányzatok és a polgárőrségek megoldják azt, amit a rendőrség nem tudott állami keretek közt. Akár a forrásoldaluk, akár a tárgyi feltételek sokkal jobbak, mint az állami rendőrségnek. De valóban jó jelzésértékű a dolog, mert az állam kezdi elismerni, hogy nem bir a helyzettel és próbálja lepöckölni ezt helyi szintre. Ahogy a szab.sértési limit emelésekor is átpöccintette a szabad-rablásos finanszírozását egyes rétegeknek a dolgozó/vállalkozói rétegre.




Előzmény: Törölt nick (2257)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2259
Ennyire nem várom rosszra fordulását a helyzetnek. A jelen az, hogy azok a csoportok, akik meg tudják venni a védelmet, azok előnyben vannak. Akik magánterületen lévő lakóparkokban tudnak venni lakást, azok akik a céges telephelyeket öriztetni tudják, stb. stb.

Hogy egy olyan helyzetben mi lesz, amit Te leírtál azt nem tudom, reméljük nem lesz ezzel tapasztalatom.
Előzmény: borzimorzi (2255)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2258
Sajnos, számukra nem ez az alternatíva, kedves Geo!

Sokáig hittem benne én is, hogy ha iskolai végzettséget, munkát adunk közpénzből mindenkinek, akkor nem lesz bűnözés. De kiderült, hogy tévedtem. Igazság szerint már a Kádár-korban kiderült, mert egy bizonyos rétegben már akkor is sokan voltak, akik alibiből, kapun belüli m unkanélküliként is csak adig jártak be a gyárba, amíg meg nem kapták a csp-t meg az igazolást, hogy jogosultak eü-szolgáltatásokra. Aztán hó végéig nyomukat se látta a munkaadó.

Mostanra, mivel már régen nincsen teljes foglalkoztatottság, ez még nyilvánvalóbb.

A szubkultúra hagyománya és elvárásrendszere felülírja a többségi társadalom emberbaráti szándékait. Pláne, ha (látszólag) még anyagilag is megéri! Ha az a hagyomány, hogy sok a gyerek, akkor belekényszerítik a gyerekszülésbe az éretlen gyereklányokat is. Akik 12-13-14 évesen nyilvánvalóan nem életre szóló kapcsolatokba szülnek gyerekeket. Szakmájuk így persze nem lesz, még a 8 általános is hibádzik. Minden egyes plusz forinthoz csak úgy juthatnak hozzá, ha újabb gyereket szülnek. Tehát ezt fogják tenni. Közben persze reménykednek, hogy majd valaki elveszi őket, de erre egyre kevesebb az esélyük. Egyre silányabb figurákkal állnak össze, egyre rosszabb kapcsolatokba szülik a gyerekeket. Kinek kell egy funkcionális analfabéta nő 3 gyerekkel, aki 20 évesen olyan lestrapált, mint egy harmincas? Mennek egyre lejjebb a lejtőn. S közben a kormányzat a hülyén kialakított szociális ellátó rendszerével egyre tolja őket lejjebb, egész a végső elnyomorodásig, akár az elképzelhető legmegalázóbb emberi helyzetekig.

Amikor végre egy tanul, akkor a szubkultúra elvárása az, hogy a bűnözés szolgálatába állítsa tudását. Választhat, hogy szakít az övéivel, és normakövetőként teljesen asszimilálódik, vagy megteszi, amit várnak tőle. A legtöbb az utóbbit választja. Tele vagyunk olyan mindenféle cigány alapítványokkal és más szervezetekkel, amelyek közpénzt nyúlnak le hol erre, hol arra, teljesítés meg sehol. Szoc.pol.-csalások, a javadalmazásukért semmit sem végző kisebbségi önkormányzati képviselők, áljogvédők és mohácsi vészek. Az ÁSZ jelentése szerint 2006-ig eltelt 10 évben cigányügyre költött 120 milliárdból csak egy töredék hasznosult. :-(

Csót:
b


Előzmény: Törölt nick (2252)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2256
Olyan, amelynek a célja a tagok vagy csoportok élet és vagyonvédelme.
Előzmény: Törölt nick (2253)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2255
Ja, és egy helyen tévedtél: nem az a helyzet, hogy "nem mindenkinek van lehetősége vagyonvédelmi cégekkel biztosítani a biztonságát. " Hanem az, hogy bizonyos körülményak közt senkinek sincs lehetősége.

Ugyanis, ha a hordák megindulnak és rabolni, dúlni kezdenek, akkor az önvédelmi cégek munkatársai odahaza fognak maradni, és védelmezik a családjukat. Mit veszíthetnek? Egy állást? Mi az a családjuk életéhez képest?

Tehát ezek a cégecskék csak addig küldenek ki járőröket, amíg relatíve rend van. De ha elszabadul a pokol, akkor mindenki csak magára számíthat.

Csót:
b
Előzmény: balacy (2251)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2254
Stimmt.

A kormányzat Európa második legdurvább adóprésébe szorította bele a magyar polgárokat. Ehhez képest Európa sereghajtói vagyunk minden, közpénzből finanszírozott közszolgáltatás terén, legyen az az eü, az oktatás, a vasúti közlekedés vagy a közbiztonság. Ez tarthatatlan.

Valahol persze mulatságos látni, hogy pont azok, akik a privatizációt mint csodaszert ajánlgatták és mantrázták a csodatételeiről szóló hittételeiket ész és gyakorlati tapasztalatok nélkül, s a rosszul kivitelezett privatizációk sikertelenségeiből sem okultak, azok most rínak, mint a sebes seggű csirke, csak mert a piacgazdaság minden téren működik.

Az embernek egy élete van. És azt meg akarja védeni mindenáron. Sokra képes az ember a vagyona védelmében is. És ha a kormányzat ebben az ügyben semmit sem tesz, ha szabadjára vannak engedve olyan ösztönlények, akik képesek bizonyítatlan álhírektől hiszterizálódni, és csoportosan agyonverni egy vétlen autóst Olaszliszkán vagy baltával verni szét egy sima piros Suzukit, amelyik behajtott a lakóhelyük közelében egy s.bábonyi közterületre, akkor a polgárok magánerőből fogják elvégezni a kormányzat helyett a munkáját. Fogcsikorgatva, mert ugyanaz a kormányzat csillagászati árakat hajt be tőlünk adó formájában, az el nem végzett munkája fejében.

Ha így megy tovább, hamarosan itt is az lesz, mint Dél-Amerikában, hogy fegyveres testőrök fogják hordani az úrigyerekeket az iskolába és onnét haza. De ott legalább relatíve becsületesek a kormányzatok, mert legalább alacsonyan adóztatnak, és tisztába van téve, hogy az önvédelem viszont nagyrészt mindenkinek magánügye, vegyen fegyvert vagy szerződtessen testőrt és oldja meg a feladatot.

A jelenlegi kormánypártnak nem kellett volna ország-világ előtt lejáratnia magát és az országot azzal, hogy egy nyilvánvalóan, saját bevallása szerint is notórius hazudozót tett meg és tartott meg miniszterelnöknek, akkor talán lenne még benne bizodalma az embereknek. De azokban, akik olyan kaliberű figurákat szabadítanak rá az adóforintjainkra, mint Gyurcsány, Bajnai, Hagyó és a többi, azokban nincs bizalom. Egy szikra sincsen.

Aztán most csodálkoznak, hogy zuhanórepülésben van a népszerűségük. Normális mértékben kritikus választóközönség esetében már a parlamenti küszöb alatt kellene lennie.

Csót:
b
Előzmény: balacy (2251)
balacy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2251
de az állam erőszakmonopóliumát SEMMILYEN szín alatt nem szabad átruházni egy önszerveződő -nem mellesleg átideologizált- civil képződményre.

Állami funkciók közül a közrend, a biztonság stb. jelen esetben kiemelt funkció.

Ha és amikor az állam képes és hajlandó ellátni ezeket a funkciókat, akkor és ott egyetértek Veled, ha bármelyik (képes és hajlandó) közül valamelyik hiányzik, akkor nem. Normál esetben teljesen igazad lenne, de jelenleg a közrend fenntartása, és a vagyon és életbiztonság területén az államnak van mit tenni. Ami jelen esetbe a tevőlegességet kívánja és nem a kommunikatív eszközöket.

Amig az állam nem tölti be ezt az űrt, addig bizony más fogja. A piacon soha nem keletkezik sokáig űr, azt valaki be fogja tölteni, ha pedig ezt a Jobbik igéri, akkor a Jobbik fogja, ha pedig a gárda akkor a gárda.

Lényegesen előbb kellett volna észbe kapni, hogy sem a jogi, sem a kommunikációs eszközei az államnak nem voltak hatásosak (igazából sehol nem váltak be), a mostani helyzetben meg főleg nem fognak beválni. Az emberek bizalma abban, hogy az állami szervek megoldják ezt teljesen elveszett, így várható hogy sokkal több ilyen önszerveződés lesz, mert nem mindenkinek van lehetősége vagyonvédelmi cégekkel biztosítani a biztonságát.

Előzmény: ayantaqe (2239)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2250

Még egy:

 

Komolyan gondolod, hogy ne önvédje magát az egyén...??

 

Hát akkor mit csináljon??? Nyissa ki a kertkaput, házajtót, és tessékelje beljebb az őt kirabolni szándékozókat??? Így legalább nem éri meglepetés... :-(((((

 

Nem sokkal más a helyzet, ha feltesz három lakatot, vagy négy kapupántot. Csak 10 perccel késlelteti a kirablást. :-(

 

Előzmény: Törölt nick (2248)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2249

Te ezt jó példának találod...?

 

Elvileg lehet. De gyakorlatban???

 

Ez a kommentelő meglátta a lényegét. :-(

 

 

Ez az egész a gyakorlatban mit jelent? Mariska néni tyúkjait már nem durrantják meg,mert inkább odaadja nekik?A suliba már nem veszik el senki zsebpénzét,mert a konfliktuskezelés eredménye szerint a srácok inkább átadják nekik megelőzve a konfliktust?

 

 

Amíg nem lehet kimondani, hogy az érintettek is hibásak a helyzetük ilyetén alakulásában, és nem kizárólag a többségi társadalom fenenagy rasszizmusa (erős idézőzelben!) juttatta őket oda, addig nincs miről beszélni. :-(  Megint csak arról van szó, hogy a többség mit tegyen.

 

Az adott példa 1-1 esetben beválhat. De tömegesen semmiképpen.

Vagy te el tudod képzelni, hogy a mercis, csodapalotás uzsoráscigány majd elmegy a putrisorra, és az áldozatánál felássa a kertet?

 

UFO-jelenség lenne... :-)

 

Miért a többségieknek kell mediációs tanfolyamot elvégezni??? Nem inkább a cigányoknak kéne együttélés normái tanfolyamot végezni???  Vagy esetleg a kettőt párhuzamosan.

 

Előzmény: Törölt nick (2248)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2247

Félreértettél.

 

Az önvédelem alatt NEM a MG-t értetttem, hanem az egyes emberek "privát" önvédekezését.

Ami gyakorlatilag lehetetlen normál anyagi körülmények között.

 

Előzmény: Törölt nick (2246)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2245

Ráadásul, elég érdekes körülmény, hogy  némely esetben az utóbbi időben kifejezetten cigányok hívták a gárdát, hgoy segítsen nekik, mert etnikumon belül nem tudtak zöldágra vergődni a sanyargatóikkal.

 

Hová vezet ez...?

Előzmény: [virgo] (2242)
Wormie Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2244

az állam erőszakmonopóliumát SEMMILYEN szín alatt nem szabad átruházni egy önszerveződő -nem mellesleg átideologizált- civil képződményre

 

 

Szerintem senki nem vitatja ezt!

DE!

Ha az állam fenntartja magának az erőszakmonopóliumot, akkor lássa is el ezt a tevékenységét! Az állampolgárok befizetett adóiból.

 

De az nagyon nem megy, hogy fenntartja magának az e.sz.m-t, viszont nem csinál semmit (kicsit elnagyolva).  Ráadásul (és még itt sehol a MG) törvényileg ellehetetleníti az önvédelem bármilyen formáját. Úgy értem, hogy a hatásos önvédelemét...

 

Kérlek, ne kezdjük el elmenni önbíráskodás irányba, mert az valóban téves út.

De azt se mondjuk, hogy a szegény falusi parasztember csilliárdokért szereltessen fel távfelügyeleti kamerákat, meg másik csilliárdért kössön biztosításokat.

Mert ez irreális.

 

A keleti végeken az állam kivonult a rendfenntartásból gyakorlatice.

Előzmény: ayantaqe (2239)
[virgo] Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2243
a kisebbségi komplexusod itt és most irreleváns és bármilyen értelmes párbeszéd kisiklatója, ezt azért hozzátenném.

Hálás lennék, ha a pszichoanalizist kihagynád a vitánkból.
Előzmény: ayantaqe (2241)
[virgo] Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2242
igen, gond van a cigányokkal, igen, meg kell regulázni őket, igen, még ezer dolgot ki kell találni erre a problémára, de az állam erőszakmonopóliumát SEMMILYEN szín alatt nem szabad átruházni egy önszerveződő -nem mellesleg átideologizált- civil képződményre.

A rettegésben élő falusi embert nem érdekli már az efféle magyarázkodás. Ha gárda védi meg őt, akkor hozzá fog fordulni. Ebből a szempontból tökéletesen lényegtelen már, ki legitim és ki nem az. Ezt meg neked kellene megérteni, de te továbbra is elvekről óhajtasz vitázni, hát lelked rajta.

Előzmény: ayantaqe (2239)
ayantaqe Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2241
a kisebbségi komplexusod itt és most irreleváns és bármilyen értelmes párbeszéd kisiklatója, ezt azért hozzátenném.
Előzmény: [virgo] (2238)
ayantaqe Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2240
nem baj, beszélgessünk róla. ígérem, nem fog átcsapni személyeskedésbe, demonizálásba, stb, ha te is tartod magad a topik és a jóízlés kereteihez.

ez nem csak rád vonatkozik. (kivéve borzimorzit, aki nekem persona non grata, ezért elnézést is kérek, de ezt akkor is fenntartom)
Előzmény: balacy (2233)
ayantaqe Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2239
a gárda valóban következmény, de ez NEM legitimálja a nyilvánvaló provokációikat, ezt értsétek már meg.

igen, gond van a cigányokkal, igen, meg kell regulázni őket, igen, még ezer dolgot ki kell találni erre a problémára, de az állam erőszakmonopóliumát SEMMILYEN szín alatt nem szabad átruházni egy önszerveződő -nem mellesleg átideologizált- civil képződményre.

ha ezt legitimnek tekintitek, az alkotmányos jogrendet teszitek illegitimmé, ennyi.

csak erre próbáltam, még ha nem is túl kedvesen, rávilágítani.
Előzmény: [virgo] (2231)
[virgo] Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2238
Az a kurva értelmiségi elitizmus, annyira elegem van már belőle... szerintem nem csak nekem. Ezek sose fognak leszállni a magas lóról.
Előzmény: Wormie (2236)
borzimorzi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 2237
Jól rávilágítottál a lényegre, grat!

Itt egyesek azt képzelik, hogy nekik kizárólagos joguk van mindenről megmondani a tutit, kit ennek bélyegezni, kit meg annak. S amikor ezt egyesek a józan észre hallgatva megkérdőjelezik, akkor nem is az álláspontjuk, inkább saját vélt, a minősítgetéshez fűződő kizárólagos joguk védelmében feldemhednek.

Ez a szerencsétlen gárda sehol sem lenne, ha a rendőrség végezné a dolgát. Ha a felderített bcs-k után kapnák a fizut meg a jutalmat, nem pedig annak függvényében, hogy hány embert sikerült a feljelentésről lebeszélni és így kozmetikázni a statisztikát.

Ettől még nem értek egyet ennek a gárdának a létezésével, alá is írtam a petíciót ez ügyben. Hiszen szerintem erre is vonatkoznia kell(ene) annak a szabálynak, melynek szellemében a munkásőrséget feloszlattuk. Egy pártnak se legyenek ilyen egyenruhás szabadcsapatai!

De erről volt 20 év törvényt hozni. Vajon miért nem hoztak? Akik most a leghangosabban rínak, azok az elmúlt 20 évből 12-ben hatalmon voltak. Mi tartotta vissza őket attól, hogy meghozzák a szükséges törvényt? Marha egyszerű pedig, csak ki kell mondani, hogy párt vezető tisztségviselője nem lehet senki, aki valamely társadalmi egyesületben is tag vagy vezető. Ahogy a köztisztviselő sem lehet pártban vezető tisztségviselő. De azt is ki lehet mondani, hogy párttag nem lehet tagja semmi olyan civil szervezetnek vagy egyesületnek, amely valaha is közpénzre pályázik vagy közfeladatot lát el. Akár ilyen messzire is el lehet(ne) menni annak érdekében, hogy ne jöjjenek létre efféle párthoz kötődő szabadcsapatok.

Miért nincsen ilyen jogszabály? Azért mert alapjaiban ásná alá a mutyiköztársaságot. Akkor ugyanis nem lehetne a vezető kormánypártnak címzett kenőpénzeket exkormányfői vezetéssel működő, szégyenszemre éppen Stancsicsról elnevezett alapítványban zsebelni befelé. És sorolhatnám, mert alighanem a jövendő kormánypártnak is van kenőpénzek fogadására szakosított alapítványa, és oda is a párt vezetőit delegálják...

A gárda létre sem jöhetett volna, ha a mai polelitnek nem a mutyi lenne a lételeme és legfőbb célja!

Csót:
b

Előzmény: [virgo] (2231)
Wormie Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2236

Az a baj, hogy egyesek a tények teljes zárójelbe helyezésével csak nyomják azt a szöveget, amit a "saját tábor" sajtója eléjük tálal. Látom más (vadabb) topikokon is. MEgírja pár - bizonyítottan - helybéli leírni, mi is a helyzet, erre jön néhány nagyokos és leugatja. Mert ők innen Bp-ről jobban megmondják a tutit. :-((((((

Ez nem párbeszéd.

Előzmény: [virgo] (2231)
Wormie Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2235

Elnézést, igazad van. Kicsit elragadtattam magam.

 

Előzmény: Törölt nick (2228)
balacy Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2234
Ébredjetek már fel, mielőtt még késő lenne

Már késő. Akár felébredni, akár tenni érdemben valamit. Az elmúlt 20-30 év alatt elkövetett hibák mennyiségi/minőségi változása megtörtént, visszacsinálni nem lehet. Vagy lesz egy új irány, vagy komoly gondok lesznek. Mindegyik nagyon fájó lesz, mert a sok jog után jön a kötelesség emlegetése is.
Előzmény: [virgo] (2231)
balacy Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2233
Talán a Gárdát kérdezd meg. Az én válaszom sokkal több leütést kívánna, mint amit az nekem megér. Nem vagyok jó abban, hogy ezerszer kivesézett dolgot újra és újra leírjam. Főleg nem akkor amikor az okozat okozatát kellene elmondani, akkor amikor az alapok is sok sok témát érintenek... Aki itt él az országban nagyjából tudja azt, amiről szólt a dolog, illetve van, aki nem, de ezen nem az én feladatom változtatni.
Előzmény: ayantaqe (2230)
balacy Creative Commons License 2009.11.19 0 0 2232
Engem érdekelne, hogy mikor kezdene megváltozni sok ember véleménye a dologban. Komolyan jó lenne még 4-8 év a mostani irányvonalból és akkor kiderülne, hogy a lét vagy a tudat az ami behatárolja a elképzeléseket ebben a témában. meddig lehet mondogatni, hogy nincs .....bűnözés, a ráázzsisták provokálták, meddig lehet elhitetni azt, hogy mindig és mindenkor a a többségi neonok a hunyók.

Érdekes lenne egy ilyen irányvonalat végignézni, hogy a jelenlegi trend meddig tartana a választások nélkül, hogy milyen korlátozó intézkedéseket hoznak és miképp kommunikálják a dolgokat.
Előzmény: borzimorzi (2222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!