Keresés

Részletes keresés

ave én Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1457

Marit Björgen minden idők legeredményesebb női sífutója az olimpiákon

ave én Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1456

azért durva előnyben vannak azok a nők pár sportágban, akik férfinak születtek (Björgen pld.). ez ellen tenni kéne valamit

losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1455

Na kezdi már.

ave én Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1454

norvégoknál 11-ből 10 arany sífutásból

geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1453

a felsorolt rádiókból mindent. mert miközben csak egy országos kerrádió maradt, ezeket a módfelett rétegadókat istenien lehet fogni szinte bárhol. és kábeltévé is van már mindenütt, meg mindigtévé is. szóval ja, sztem is. ;)

Előzmény: losik (1452)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1452

Hát ezek közül Mucsaröcsöge alsón Mari néni mit tud fogni? :)  A mise meg a ref istentisztelet nem ugyanaz. :)

De befejezem mert már csak kötegszem.

Nyilván meg lehetne mindent oldani, de ezek nem tudják. Marad nekünk a stream. De mondjuk a ZDF-en is azelőtt kapcsoltak inkább a paralelslalom valahanyaddöntőire mielőtt épp megléptek a norvégok. Mire találtam másik streamet már fél perccel vezetnek lassan.

 

Előzmény: geodo1 (1450)
Dhomasson Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1451

Úgy rémlik semmi nem lett végül abból a kiemelt közvetítési rendszerből. (nem is tudom, hogyan gondolták) A kézi BL döntő is csak a DIGI jóindulatán múlt, hogy mehessen az mtv-n.

Én úgy tudom, hogy összeállhatnak mással, más országban is van, hogy 1-2 eseményt kisebb sport televíziók adnak, vagy közösen vásárolták meg a jogokat. Az mtv is passzolt már át foci eb meccseket a sport tv-re. Amit nem adnak élőben, nyugodtan mehetett volna pl a sport tv-n, attól még később leadhatta volna az mtv. 

Az, hogy nyárin sok a magyar, az nem magyarázat arra, hogy olyankor miért maradhat el a főzőműsor és a mise.

 

Én nagyon bízom benne, hogy ha ez jelenti manapság a közszolgálatiságot, akkor soha a büdös életben nem vásárol többet olimpiát a köztévé.

Előzmény: losik (1448)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1450

de hát ez nincs így: pax tévé, mária rádió, katolikus rádió, kossuth rádió. mindenütt megy a mise, első háromban szinte csak az.

 

de úgy látom nem szeretnéd megérteni: minden másban amiket felsoroltál van választási lehetőség, a misétől a gyerekműsoron és főzőműsoron át a természetfilmekig. a téli olimpia a kivétel, ott ez az egy mód van (vagy lenne), h követhesse akit érdekel.

Előzmény: losik (1449)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1449

De ott meg mások igényeit elégítik ki :)

Előzmény: geodo1 (1446)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1448

Az egész olimpia csak egy teher az mtv-nek. Még a sportosztály munkatársai is lenézik, Szujóval az élen. Csak senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz vagy megvásárolják a jogokat.

 

Dehogynem. Hiszen törvény van rá :) Összeállni meg nem lehet senkivel. Arról meg nem ők tehetnek, hogy nincs Eurosport, ahol nekünk fanatikusoknak lenne hol nézni.

Ettől még dilettánsok és természetesen lehetne jobban is csinálni, még mielőtt azt hiszi bárki, hogy nekem ez tetszik. De én tisztában vagyok vele, hogy az emberek nagy részét nem érdekli ez az egész. Amúgy a nyári olimpián azért volt annyi közvetítés mert ott sok volt a magyar.  Nem magyar eseményt ott sem sokat adtak, csak az amerikai kosarasokat.

Előzmény: Dhomasson (1444)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1447

na és igen: legalább online lehetne követni. de még ez se elérhető a magyar tévénél.

Előzmény: Dhomasson (1444)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1446

mondom: van 3 rádióadó és két tévé, ahol kielégíthetik a közszolgálati igényeiket a misére vágyóknak. ez nem elég? miközben te nem tudod másutt nézni ezt az eseményt. ha volna ES, senki sem aggódna; ad a királyi tévé annyit amennyit akar és úgy, ahogy akar. de sajnos nem így van.

Előzmény: losik (1445)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1445

ez igaz, de ha a sífutást adják, és nem az istentiszteletet, akkor négy ember a református fórumon (vagy másnap a piacon) ugyanígy fog "anyázni" mint mi itt. Az ő közszolgálatukkal mi lesz? :)

Előzmény: ave én (1443)
Dhomasson Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1444

Régebben többen nézték a téli olimpiát? Aligha. Mégis normálisan közvetítették, pedig ennyi csatornájuk sem volt. Portugáliában, Romániában nagyobb nézettsége van? Aligha. Mégis egy csatornán egész nap olimpia van.
Ez a rendszer volt, amelyik szorgalmazta, hogy a kiemelt sporteseményeket, köztük a téli olimpiákat a köztévé sugározhassa, hogy mindenki láthassa? Igen. Akkor mi változott azóta? 

Mi akadályozza az MTV-t, hogy online közvetítsen mindent? Semmi, mégsem teszik.

Szerintem az olimpia ugyanúgy közszolgálati feladat, mint a református mise. Igen, a téli is. Egész Európa felfogja ezt, csak mi magyarok keresünk kibúvót? A nézettség teljesen mellékes. Ja, és a nagy közszolgálatiság nyári olimpiákon miért nem érvényesül? Olyankor miért maradhat el a református mise és a Gasztroangyal?

Az egész olimpia csak egy teher az mtv-nek. Még a sportosztály munkatársai is lenézik, Szujóval az élen. Csak senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz vagy megvásárolják a jogokat. Vagy, ha így álltak hozzá, akkor nyugodtan összeállhattak volna pl a Sport tv-vel.

Előzmény: losik (1440)
ave én Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1443

"nem biztos, hogy a sífutásnak több nézője lenne mint a református istentiszteletnek"

 

erre csak kereskedelmi tévék hivatkozhatnak, közszolgálati nem

Előzmény: losik (1437)
ave én Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1442

"a váltó eredményességét a leggyengébb ember határozza meg"

 

ez nettó hülyeség

Előzmény: Fradista Utazó (1436)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1441

egyrészt, most lehet őket felmenteni csak értelme nincs sok: arra ugyanis nincsen semmiféle elfogadható magyarázat, h mondjuk egy curling éremmeccsről elkapcsolnak 1-1 kővel az egyik end vége előtt azért, h síkrossz előfutamokat mutassanak. és ezt és ilyeneket megcsinálják napi szinten, sokszor. ez egyszerű szakmai hozzá nem értés.

 

másrészt, számtalanszor végigbeszéltük: öt csatornán egy téli olimpia eseményeit békésen le lehetett volna zongorázni. még csak hetekig tartó tervezést se igényelt volna. megint csak: amit igényelt volna, az a hozzáértés. sportszakmailag és tévézésileg.

 

harmadrészt: istentiszteletre van perpill 3 rádióadó és asszem két tévé, köztük közszolgálatiak is. mesére van vagy hat, közte közszolgálati is. főzőműsort se kell az MTVA-nak csinálnia, van teljesen ezt nyújtó csatornából vagy három. a téli olimpiát viszont, fájdalom sehol, de totálisan sehol máshol nem követheti az akit ez érdekel. nincs bé, cé, dé verzió. csak ez az egy. és ez a nem mindegy!

 

on top of that: és még akár ez a mennyiség is elég lehetett volna. csak rohadtul nem így.

 

aztán, annak se látom én értelmét, h ezt tovább boncolgassuk, h a sportrészleg egyedül volt a hülye vagy az MTVA volt kompletten. hiszen egyrészt utóbbi a főnök, az a felelős. ha a sportosok a hülyék, mér tette őket oda. meg aztán, meg kell nézni a további műsoraikat, hogy meglegyen a kérdésedre a válasz: sorozatosak a hamisítások, torzítások, tévedések, a gagyi, az elagott megoldások képileg és tartalmilag egyaránt.

Előzmény: losik (1440)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1440

Jó, de a köz vagy milyen csatornának nem csak a sportrajongókat kell kiszolgálni, hanem mindenkit. Azt is, aki vasárnap délelőtt istentiszteletet, főzőműsort, mesét és minden mást akar nézni. Őket annyira nem érdekli a sífutás, mint minket ezen műsorok. És amúgy lehet van 5 közszolgálati csatorna, de abból az m3 nem is tudom mennyire az, meg az sok helyen nincs. A Duna world meg ugye "világcsatorna" és külföldön nem adhatják az olimpiát csak az ottani csatornák, úgyhogy ez is patthelyzet. (Bár a sima Duna tv is hasonló, és ott megy a jégkorong. Erdélyben is lehet mondjuk ezt látni? ) Az m2 meg mesecsatorna, a gyerekeket k.rvára nem érdekli, hogy miért nincs az esti szokásos meséjük, hanem ordítanak. Ott csak este nyolc után lehet adni dolgokat. ezt meg is teszik.

 

Ettől függetlenül persze meg lehetett volna ezt sokkal jobban is oldani. A kérdés az, hogy ez a teljes MTV hibája vagy csak a sportrészlegé?

Előzmény: geodo1 (1439)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1439

ez a gondolatmenet ott hibádzik, hogy ez egy elvileg köz(a gyakorlatban ugyan kormány..) szolgálati tartalomszolgáltató. ergo, teljesen indifferens, h mennyien nézik. ha megvették a jogokat az azt feltételezi, h azt gondolják, ennek a közvetítése közszolgálati feladat-akkor viszont tessék ellátni tisztességesen. az elmúlt két hét nem volt az, sokkal inkább a dilettánsok tora: ugyanis arra nincs mentség, hogy láthatóan nem is értenek hozzá (ahogyan és amikor váltogatnak a sportágak között, stb.), ráadásul ugyanebben a mennyiségben is meg lehetett volna szervezni úgy, h nagyságrendekkel kevesebb kritika érhesse őket.

 

és lehet, h londonban mennyiségileg minden rendben volt, de az is borzasztó színvonaltalan volt sokszor-na és a sok lényegről lemaradásról, csúsztatott élő (de valódi élőnek hazudott) közvetítésekről ne is beszéljünk...

 

ettől még a foci vb-n nem lesz gond, de ennek nem az mtva az oka hanem az esemény jellege: egy nap kettő-három meccsre lesz idő (ráadásul időeltolódás is 'támogatja' majd őket).

Előzmény: losik (1437)
szerencséslegény Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1438

Nem értek azzal egyet, hogy azért ne adják, mert sokakat nem érdekel. Meg, hogy 48 km-en át nem történik semmi. Az MTVA kizárólagosságot vásárolt, s van öt darab csatornája. Nem hiszem, hogy nem lehet egy - egyesek szerint - rétegműsort, mint a téli olimpia az egyiken adni.

A többin menjen a normál műsor. 

Engem speciel érdekelne az 50 km-es. S nem érek annyit, mint néző, mint egy református Istentisztelet néző? 

A kizárólagosság szerintem nem csak jog, hanem kötelezettség is.

Erre jó példa női hoki döntő. Elintézték 15 percben, este 11-kor. 

Előzmény: losik (1437)
losik Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1437

Nézd én is nézném az 50 km-t reggel akár két és fél órán keresztül. De azért lássuk be nem sok mindenkit érdekel ez ilyen sokáig, főleg úgy, hogy valószínűleg 48 km-ig nem fog történni semmi.. MI téli sport rajongók el vagyunk kényeztetve a Eurosport miatt, és most, hogy nem adják ők, így persze rossz.

Persze van egy csomó csatorna meg minden meg lehetne oldani, de írtam már egyszer, hogy nem biztos, hogy a sífutásnak több nézője lenne mint a református istentiszteletnek. És annak is meg van a maga ideje, amikor adni szokták gondolom. Mi akik ide írogatunk úgyis tudunk nézni streameket, vannak azért egész jók is. Akik meg nem azoknak meg épp elegendő az az összefoglaló, és az sem baj, ha nem élőben megy.

Ami a magyarokat - hagyományosan- érdekli az a jégkorong és a műkorcsolya. ezt meg adták is nagy mennyiségben. Ezen kívül meg a biatlon volt még az amit azért többet adtak élőben.

A foci vb-vel meg ne példálózzunk. Ott nem lesz semmi baj. A mennyiséggel a londoni olimpián sem volt gond, mert az is érdekelte a népet.

Előzmény: NB2 (1426)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1436

A váltónak alapvetően ez a lényege. Ahogy más sportágakban is mondják: a váltó eredményességét a leggyengébb ember határozza meg. Érdemes megnézni a tegnapi váltóból Kanada eredményét. Kanada a hetedik lövészetig ott volt az érem közelében, végül lettek talán nyolcadikok, az utolsó emberük másfél percet veszített az ukránokhoz képest. Az olaszok a második embernél bukták el: vezető helyen vette át, majd 1:20 hátránnyal adta tovább (1:40-nel értek be a célba). Ukrajnának viszont nem volt igazán gyenge embere, mert ott voltak ezek a nem klasszis, de mindig az eleje felé lévő versenyzők a csapatban.

Előzmény: Omega12 (1424)
szerencséslegény Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1435

Az MTVA ma is hozza a formáját. Délelőtt a meglévő öt darab csatornán egyetlen percet se ad. Egyetértek azzal, az illetővel, aki azt írta, hogy már várja az olimpia végét. Amennyire vágytam rá, annyira elegem van.

 

Gondolom a foci vb-vel nem fogják merni ezt tenni, mert... Gondolom mindenki érti mit akartam írni. 

Holgery Creative Commons License 2014.02.22 0 0 1434

A csehekben nincs semmi meglepetés! Két top atlétájuk van Soukalova, és Vitkova, akik 2., és 4. emberek voltak a váltóban. Az első emberük, Puskarcikova jó középmezőnybeli versenyző ő magához képest nagyot teljesített. A 3. emberük Landova, sem tett semmi meglepőt, ő így teljesít mindig. Az egyéni versenyeken kb. a mi Szőcs Emőkénkkel szokott hasonló eredményt elérni.

Csak két jó emberrel, egy nemzeti váltó ennél többet nem tud kihozni egy versenyből. Érdekesség, hogy a csehek tavaly a (ráadásul hazai rendezésű) VB-én megpróbálkoztak azzal, hogy Vitkova-Soukalova sorrendben kezdtek. Első helyen is álltak a harmadik váltásig, aztán jött a két szerényebb emberük, és 10. helyen zártak a végén.

Ez ilyen, 4 jó ember nélkül nehéz! Szép volt Ukrajna!

Előzmény: NB2 (1426)
NB2 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1433

egyetértek, leszámítva azt a rosszat, hogy azt a 6 órás meccseket lehetett volna 6-kor adni és nem felvételről este fél10-től

Előzmény: Nyugdijas_szektor (1432)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1432

A hokitorna közvetítési rendjét még meg lehetett volna indokolni valahogy, ugyanis a mostani lebonyolításban gyakorlatilag semmi jelentősége nem volt a csoportmeccseknek.

Előzmény: Omega12 (1430)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1431

Nem akarok én sem offolni, nem a híradók politikai tartalmáról beszélek, hanem szigorúan csak a szakmai részről: riporterek, vágások, hírszerkesztés, háttérképek, stb.

Egész egyszerűen annyira lesüllyedt a köztévé szakmai színvonala az elmúlt években, hogy a mostani botrányos sportműsorai nem lógnak ki a sorból (sajnos).

Előzmény: Fernando1 Hierro (1425)
Omega12 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1430

Mérei Andrea azt mondta, hogy a hoki döntőt is közvetítik természetesen élőben. 

Tényleg ennyire hülyének néznek minket? Minden természetes volt csak az nem, hogy valamit is élőben közvetítsenek. A hokitorna mérkőzéseit is csak az egyenes kieséses szakasztól közvetítették élőben teljesen. 

fortune hai Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1429

olyankor veszik sorra a világvallásokat

http://www.youtube.com/watch?v=PHExCwaI6Zk

Előzmény: NB2 (1426)
bendeguz90 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 1428

Teljesen mindegy. Megvették, akkor minden mérkőzést élőben kell közvetíteni. (Vagy, hogy ha nem az M1-en akarták adni , akkor mehetett volna a pl. a Duna TV-n)

Előzmény: ave én (1423)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!