Keresés

Részletes keresés

Eva Wiemer Creative Commons License 2014.04.15 0 0 404

Zolika! Egyet nem ertek Nalad; olyanokkal, akiknek soraibol arad a lelki betegseg, mert feltehetöen soha, sehol, semmilyen eredmenyt nem tudtak elerni az eletükben es önmagukat dicsöitik a sok-sok "okos es okosnal is okosabb" kerdeseik dicseretevel, egyaltalan miert valaszolsz? Ezeknek ugysem eleg, ha megirod, hogy sznobok. A tulzott önbecsüles olyan betegseg, ami ellen jozan esszel nem is erdemes harcba szallni. Hagyd, füstölögjön az illetö (pl. olyan mint Heroica) magaban, majd akkor megunja, ha nem kap Töled valaszt. Eva

Előzmény: *Zolika (163)
Eva Wiemer Creative Commons License 2014.04.15 0 0 403

Heroica, nem vesztettel semmit, mert az uj verzio lenyegesen gyengebb, mint az elözö volt. A kerdesek legnagyobb resze rendkivül primitiv, az ujakat, az ertelmes emberektöl szarmazokat nem fogadjak el, a bevezetett jutalmazasi rendszerrel pedig elertek, hogy tökeletesen atlathatatlan. Ugy tünik, hogy ezzel az idetlen szisztemaval (aminek persze a hattereben nyilvanvaloan a penzszerzesi szandek all) megszürtek a jatekosokat, rossz iranyba. Megszüntetve ezzel az egeszseges jatek-es versenyszellemet.

Előzmény: heroica (303)
Eva Wiemer Creative Commons License 2014.04.15 0 0 402

Hallo "Eleg legyen"!

 

Ha megtanultal volna kicsim magyarul, es nem csak Edesanyadrol nem beszelnel igy, akibe elküldtel egyeseket, a nemi szervedet (ami valoszinüleg tamogatasra szorul, különben nem lennel ilyen dühöngö allat) maskent nevezted volna, mondjuk ugy, hogy nem lenne a pofad ennyire ocsmany. Mindezen felül pedig az "ugyanez", ugyanaz" egy szoba irando. Az "ugyan ez" es "ugyan az"-kifejezesek ugyanis teljes mertekben mas ertelmet adnak annak, amit ki szerettel volna fejezni, barha inkabb ne tetted volna. Kerdes: olvastal te eletedben egyetlenegy könyvet? Abbol lehet ugyanis valami emberi stilust tanulni. Rad ferne.

Előzmény: Törölt nick (335)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 400

Ez tökéletes!

 


Még ezer csoda vár ránk a Földön!

Hatalmasra nőtt a jövőbe vetett hitem:-)

Előzmény: *Zolika (398)
heroica Creative Commons License 2014.03.31 0 0 399

Befejeztem a kérdésgyártást. Van még aktív (bár már nem sok), de elég volt. Sok sikert a maradóknak (vagy nem...). Elképesztően gyenge kérdések kerülnek (?) be a játékba, ha bekerülnek egyáltalán, ehhez én már nem vagyok hajlandó statisztálni. Van egy szint, ahol már én is meghúzom a határt.

 

Akik arra se kíváncsiak, hogy mi az az Ivy League - miközben odamennek tanulni -, fogalmuk sincs, mi az a defenesztráció, no meg persze nem is érdeklő őket (de mivel olyan ezoterikusan hangzik, ki vele), a földrajznál megrekednek a távolságoknál, a Csajágaröcsöge-Istenpuszta-Budapest vonalon, azoknak én nem vagyok hajlandó több kérdést beküldeni. Felesleges, mert az értelmi szintjük megrekedt az óvodásokénál.  Bár, ez szégyen az ovisokra, mert ők legalább még érdeklődnek a világ dolgai iránt, az érdektelenség a kamaszkorban kezdődik.

Koccintsunk a feltörekvő ifjúságra.

Egs! Ivó!

*Zolika Creative Commons License 2014.03.30 0 0 398

Kérdésgyártósor:

"Hanyadik bolygónk a jupiter?"

Jelölő megjegyzése:

"a Földünknek egyetlen egy bolygólya van >a Hold De direkt beugratni az embereket,vétek.Vagy nem ismeretszerzÛ játékról van szó ....."

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.22 0 0 397

Csak meg ne tudja az asszony:DDDDD

Előzmény: Delej1987 (396)
Delej1987 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 396

Na,küldtem be kérdést Fekete Lászlóról is,Törőcsik Andrásról is,az én részemről megtettem,amit megkövetelt a haza,szerintem ilyen futballistákról minden kérdés érdekes..Naná hogy elfogult vagyok,ha ebből a szarból nem is tudunk kikeveredni,a BLASZ 3-ban is Hajrá Lilák,mindörökké Újpest! Asszonyt,lakást,munkahelyet lehet cserélni,klubot és hazát nem..

etheen Creative Commons License 2014.03.03 0 0 395

Azért a játék kérdésbeküldés-oldala messze nem tökéletes!

Jó néhány új beírt kérdésem nem jelent meg az új verzióban, egyszerűen eltüntette!

Most találtam meg az elmentettek között, még szerencse, hogy ott megvan. Persze most már nem lehet újból beküldeni, túl jók ahhoz.

etheen Creative Commons License 2014.02.23 0 0 394

szerintem csináltak egyet

Előzmény: Törölt nick (383)
Delej1987 Creative Commons License 2014.02.19 0 0 393

Köszönöm a választ mindkettőtöknek.Azért ez így megnyugtató..

Előzmény: heroica (390)
fürkészhenzsi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 392

Köszönöm a válaszokat, ezt is meg a többit is.

Előzmény: *Zolika (391)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.18 0 0 391

Nincs ilyen adatom. És nem is tudok sehol lekérdezni ilyet.

Előzmény: fürkészhenzsi (387)
heroica Creative Commons License 2014.02.18 0 0 390

A kérdésgyártósor a selejtező. Ha azt túléli a kérdésed, akkor kerül tezo (döntő) elé.

Előzmény: Delej1987 (388)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.18 0 0 389

Az a selejtező. :) A kérdésgyártósor.
Azt nem tudom, hogy a döntős kérdések is átesnek-e a kérdésgyártósoron.

Előzmény: Delej1987 (388)
Delej1987 Creative Commons License 2014.02.18 0 0 388

Amiket a kérdésgyártósorban látunk ,azok a döntős kérdések? Az enyémek elvéreztek a selejtezőben,ezt még túlélem...Ha ezek,a kérdésgyártósorban látott,ordító helyesírási hibáktól hemzsegő kérdések a döntősök,számos kérdést vet fel..Ilyen gyenge a felhozatal,vagy a kérdéselbírálók hadilábon állnak a magyar nyelvvel....

fürkészhenzsi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 387

Az „átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés forduló első helyezettje” kérdést azért tettem föl mert a két fizikai témájú kérdésemmel ami játékba került kaptam egy 3/7 szintű kérdésbeküldő kitüntetést(csak a 20. legjobb voltam azon a héten).

Kíváncsi lettem volna hogy a legjobb beküldő, hány játékba kerülő kérdésért kapta meg a 7/7, szuper csillogós, csilli-villi kitüntetését. J

Erre irányuló információid vannak esetleg? Egy becsült adatod van, vagy rá tudsz esetleg kérdezni valakinél?

Előzmény: *Zolika (386)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.17 0 0 386

Majd elfelejtettem: 300-ból olyan 10 és 70 között kerül be. Nem lehet ezt pontosan megmondani.

"Illetve meg tudnád mondani, hogy átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés első helyezettje?" - ezt meg konkrétan nem értem.

Úgy látom egyébként, hogy a meghirdetett témakör a játékosok többségénél csak mint ajánlás merül fel. Nem probléma, úgyis én osztom be a kérdést.

Semmilyen "peremfeltétel" nincs. Ha nincs még olyan kérdés, akkor nagy valószínűséggel bekerül. Már ha elég érdekes. Mert olyan kérdés sincs az adatbázisban, hogy Mennyi 2+2? - és nem is lesz.

Előzmény: fürkészhenzsi (384)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.17 0 0 385

"Ki volt Göncöl, akinek szekerét az égbolton láthatjuk?" - 2007 óta játékban van a táltos.

 

Előzmény: fürkészhenzsi (384)
fürkészhenzsi Creative Commons License 2014.02.17 0 0 384

Tisztelt *Zolika

 

Arról tudnál információt adni, hogy a döntőbe került 300 kérdésből átlagosan mennyi kerül be a játékba?

Gondolom tudsz egy becslést adni erről a személyes tapasztalataid alapján.

Illetve meg tudnád mondani, hogy átlagosan mennyi játékba kerülő kérdéssel végez az első helyen mondjuk egy biológia vagy fizika témájú kérdésbeküldés első helyezettje?

 

Végigolvasva ezt a fórumot már nem lepődtem meg azon, hogy a fizika témában beküldött 25 kérdésemből mindössze 3 jutott a döntőbe.

(Természetesen a saját kedvenceimet viszonylag hamar kukázta a demokrácia, de sebaj.)

Sőt azon sem lepődtem meg amikor (utólag végiggondolva) a „Mi volt a foglakozása Göncölnek…?” kérdésemet selejteztétek a döntőből.

Valószínűleg nem megfelelő témakörben küldtem be. Kérlek erősítsd meg vagy cáfold ha nem így van. Gondolom inkább illett volna az irodalom témakörbe még akkor is ha egy csillagkép eredetére tettem fel a kérdést.

 

Szeretném fejleszteni a kérdésbeküldő tudományomat, ezért szeretnék többet megtudni arról, hogy milyen szempontok alapján selejtezitek le a döntőbe jutott kérdéseket.

Mivel a selejtező olyan amilyen, így bízom benne, hogy ha alaposabban ismerem a peremfeltételeket amiket ti alkalmaztok a döntő során, akkor több kérdésem élné túl az utolsó fázist.

Végül is még mindig a döntő a legobjektívebb része a kérdésbeküldésnek.

 

A most zajló biológia kérdések elbírálása során kiszórtad a: „Melyik NEM fehér?” kérdésemet. Leírnád hogy mi volt az oka?

Túl specifikus volt a válaszok némelyike? Vagy túl könnyű volt a válasz? Netán túl nehéz?

Ebben az esetben -ellentétben a Göncölös kérdésemmel- tippem sincs, ezért kérdezek rá itt.

Remélem ha megtudom a választ nem követem el legközelebb ezt a hibát és már el sem indítok ilyen kérdést, vagy javítom a hibát és legközelebb játékba kerül.

 

Réges-régen még 2003-2004 tájékán küldtem be kérdést amit visszadobtak.

Akkor azzal az indokkal, hogy már túl sok olyan típusú kérdés van az adatbázisban, ami igaz is volt, így természetesen elfogadtam és most újult lelkesedésemben nem is kísérleteztem vele.

Ez így remek volt, mivel volt visszajelzés, így volt mit végiggondolni, hogy mit kellett volna másképpen csinálni.

 

Előre is köszönöm válaszaidat,

 

Üdvözlettel

fürkészhenzsi

Előzmény: *Zolika (203)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.17 0 0 383

Ahamm, komoly:)

 

Következő sztori, amiből kérdésbeküldést fabrikáltam, de nem küldtem be. Sz'al... nézem a tévét a napokban és a hegedűről volt szó. Aztán látom a riportban, hogy a hegedűt összehozták a cigányokkal. S ekkor a riport felteszi a kérdést a végén: hogyan jutottak a cigányok az első hegedűhöz? Ez megfogott. Mint jó honfis a kérdést nem ismétlem meg, de adok 4 választ, ok?

 

1. ajándékba kapták

2. ellopták

3. találták

4. megvették

 

Várom tippeteket:)

Előzmény: Vesely (373)
fürkészhenzsi Creative Commons License 2014.02.16 0 0 382

Ugyan már! Én a napokban az alábbi tippelős kérdéssel találkoztam:

 

Hány luka van egy nőnek?

 

Egyből jelöltem sértőnek, de felmerült bennem a kérdés, hogy mit keresett a honfoglalón az az egyed amelyik ezt a kérdést méltónak találta arra, hogy beküldje!

Előzmény: Törölt nick (372)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 381

De honnan tudod, hogy nem ő a G A Z I ?

Mert neki meg szoktad engedni a trágár beírásokat, még csak el se magyarázod ilyen szépen, mik a csúnya szavak.

Amiket te is használsz, persze csak az illusztráció kedvéért.

Előzmény: Zacc/KV (380)
Zacc/KV Creative Commons License 2014.02.15 0 0 380

Előző hozzászólásodat kukáztam. Ez már majdnem szalonképes de egy-két jó tanács:

"kurvára zavar" helyett NAGYON ZAVAR, a "degenerált" nem szinonímája a rutinos játékosnak, a "bebassza" helyett a BEÜTI a helyes szó. 

 

Remélem, a jövőben ennek szellemében fórumozol.

Előzmény: simply city (377)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.15 0 0 379

Megtisztelő lenne, ha felfognád, miről beszéltem. De mivel láthatóan nem ment, így megerősítettél a hitemben, hogy te valóban nem az autista vagy.

Előzmény: simply city (377)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.15 0 0 378

Én mindent megteszek, hogy így legyen. Anyag lesz/van hozzá, az biztos.

Előzmény: Femacska (375)
simply city Creative Commons License 2014.02.15 0 0 377

Nem tartom magam annak, a saját tudásomból játszok és kurvára zavar hogy vannak olyan degeneráltak akik ezen lógnak napi x órát és bebasszák a választ pontosan mert már százszor találkoztak vele, vagy megveszik a segítséget és rányomják mert ők a nagymenők. Csak ennyi a panaszom.

Előzmény: *Zolika (376)
*Zolika Creative Commons License 2014.02.15 0 0 376

Gondolom, te nem tartod magad autistának.....

Előzmény: simply city (374)
Femacska Creative Commons License 2014.02.15 0 0 375

*Zolika remélem még időben kérdem, lesz az idén bolondbajnokság?

 

Vesely Creative Commons License 2014.02.12 0 0 373

Ez komoly?! :D

Előzmény: Törölt nick (372)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!