Keresés

Részletes keresés

janderka Creative Commons License 2024.03.23 0 1 604

Jankának addig (és akkor) lett volna jelentőssége, ha továbbvitték volna a Nyina ügyet. Hogy esetleg megvilágosul és kipakol a rendőrésgen. Persze nem a farkasligetin - mert ott mindeki korrupt -, hanem mondjuk a megyein. De ezt az egészet valszeg elejtették már az írók. És helyére beemelték a Tamás féle zsaruhaver (mára megírt) zuhanásának történetét. Innnetől viszont nem tudom Raja mit genyózik ennyit Trixivel. Örüljön hogy mindeki kussol a kiscsaj haláláról - oszt jónapot. Adjon egy kis szét a kismamának és dobja ki a francba. Persze akkor véget is érne ez az egész - pedig csak most kezdődött el. Csak azt nem tudom még, hogy én egy ilyen Stoh féle korrupt kollégagyilkolós történetre kiváncsi leszek-e hosszútávon.   

Előzmény: Tulipántoss (603)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.23 0 3 603

" Sajnálom, hogy Jankát a második évadra nem írták ki......"


Egyetértek soraiddal! Valóban tényleg tehették volna a demenciával küzdő Jankát,  akár egy intézetbe is. Semmi jelentősége a karakterének!

Bevallom, amikor Tibor a férj telefonált, Janka pedig mászott a csónakba, még izgulni is elfelejtettem!  

Az volt mindennek a csimborasszója, amikor tegnap Janka azt hiszi, hogy még mindig tanító, és kirándulni visz egy busznyi iskolást?! Mert ez így működik?! Jah! Nem érdemes még taglalni sem, hogy miért?! Szürreális volt az egész jelenet és punktum! Remélem azért, hogy Janka (Nagy Kálózy Eszter) nem éli bele magát ennyire a szerepébe?! És főleg nem viszi haza a karaktert?!

Előzmény: Ilhilla (601)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.23 0 3 602

Lám lám, csak megjelent Ibolyka az általa feltüzelt polgárokkal tegnap este?!😉

 

Amikor pedig hipp-hopp a tömegből már be is ugrott Zsiráf irodájába, és rámenősen (avagy pofátlanul(?) elkezdett a polgi asztalán matatva kapkodni, ordibálni, húúú, elkapcsoltam pár percre. Az már meg sem lepett, amikor a barátnőjével egymás kezéből kapkodták a mikrofont, és mint a széllel béleltek kapták be a szájukba a hangszóró végét, hogy hangosabb tudjanak ordítani, jajjjj te drága medve anyám.....de felesleges volt!


Tegnap este viszont Raját figyeltem jobban, mint máskor!

Nagyon jól játsza a negatív karakterét. ( Nagyon lehet utálni is ezért. 😮 ) Remélem, nem fogják beskatulyázni a negatív szerepkörökbe?! 

( Egyébként,  Jaskó Bálintot először 2017-ben, az "Oltári csajok" c. sorozatban láttam talán először. Majd 2020-ban a "Bátrak földje" c. sorozatban, a  "Hazatalálsz" c. sorozat első évadában, Bálint is szerepében.  Mindhárom sorozatban negatív karaktert játszott.

Tudjuk, hogy a Bátrak földjében szintén szerepelt már a jelen sorozatban is játszó, Tamás (Hajmási Péter) és Dénes (Bányai Miklós) is.  Ott  figyeltem fel Bányai Miklósra, aki pont akkor érkezett haza Mexikóból a szerep kedvéért.  Bányai Miklós jelenleg kétlaki életet él. Hollywoodban is sokat tartózkodik. Szerepelt már amerikai sorozatokba. Forgatott pár napot Julia Robertssel is. Mozgalmas élete lehet a színésznek?!

 

Mindezt csupán azért jegyeztem meg, mert "azt mondja a fáma, hogy a 2. évad  elején (azaz hamarosan), már kiírják Kántor Dénes főhadnagy  karakterét, mert utazik vissza Mexikóba (? )   
Ezt viszont azért sajnálom, mert nekem szimpatikus a színész, és inkább őt néztem volna a sorozat 50. részig, mint Takács mamát-papát és Kőváriékat, Jankát  és Tibort! 😫

Ilhilla Creative Commons License 2024.03.23 0 1 601

"kezd végre megvilágosodni", miért is üldözi az alezredes Tamást és mi a szerepe ebben az egészben Katának azon túl, hogy Tamás legjobb barátja volt a szeretője.

...de legalább van annyi esze, hogy a telefont eltette, jó helyre!

 

Sajnálom, hogy Jankát a második évadra nem írták ki (betehették volna egy jó intézetbe már), mert nincs jelentősége a karakterének és kár minden este nevetségessé tenni (általa az ilyen betegeket is!), amikor azért szinte mindenki sejti, nem így van a valóságban az ilyen betegséggel küzdők és a környezete élete. Engem ez az egész felháborít, bosszant és elkeserít.

Apádfüle Creative Commons License 2024.03.22 0 0 600

Több színdarabban láttuk már Grisnik Petrát. Sokkal jobb színésznő, mint amit ebben a sorozatban produkálnia kell, de én mégsem kedvelem szegénykét. Lényeg, hogy még jóval a sorozat előtt elneveztük zsiráfnak a testalkata miatt, ezért engem nagyon zavar, hogy most a főnökét illetik ezzel a becenévvel. Valahányszor Zsiráfot emlegetik, mindig eltelik pár pillanat, mire leesik a tantusz, hogy nem Zitáról van szó. :)

Előzmény: luci87 (599)
luci87 Creative Commons License 2024.03.22 0 0 599

Bocsi,Zsiraf az alpolgi beceneve,Zitara gondoltam en is:)! Nagyon magas az a lany,biztos azert.

Előzmény: luci87 (598)
luci87 Creative Commons License 2024.03.22 0 1 598

Mar az elozo évadban is irritalt Cili meg Zsiraf..most is.

Kőkapu1 Creative Commons License 2024.03.22 0 0 597

Mennyivel nagyobb poén lett volna, ha Brigi kiveszi Dénes kezéből a fegyvert, lelövi a dobozokat, aztán közli, hogy lövöldözés megvolt, jöhet a B terv. :D

 

Erről jut eszembe, hogy Zita eddig sem volt piskóta, de mostmár kimondottan idegesítő. Nem is értem, hogy Brigi miért fogadta vissza a lakásába. 

 

 

 

Mazsola0070 Creative Commons License 2024.03.22 0 0 596

Ne fenyegess! A mai részben is fog szerepelni???

Előzmény: Tulipántoss (594)
gombóc63 Creative Commons License 2024.03.22 0 0 595

Pedig sokatmondó a járása, nem lehet nem észrevenni, hogy ez a műtét nem sikerült olyan jól. De tegnap is szánalmas volt az egész jelenése.

Előzmény: Tulipántoss (594)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.22 0 3 594

"Ami még "jól állt" neki a Família Kft-ben, az itt már groteszk!Nagyon látszik, hogy nem sikerült jól a csípőprotézis műtét sem."


Így igaz! De most ismét okosodtam!  No de figyelmetlen is voltam! Miért?!😮😕

Azért mert, én nem figyeltem a művésznő "járását! Meg a "csípőjének a ringását" sem! 

Csak a "nézését!" És két kezének a mozgását! 😏

(Ma este bizisten,  csak a járását fogom figyelni!) 😆

Előzmény: Ilhilla (592)
janderka Creative Commons License 2024.03.22 0 0 593

80 múlt szerencsétlen. Örüljön hogy él és ne akarjon 50-nek tűnni. Igen, egykor a nyakába tudta még venni a lábát. Akár még 20 éve is - ami nagy szó volt már akkor is. De ma már nem. De hát ez van, amikor a család foglalkoztatja egymást - tudomást nem véve a valóságról. 

Előzmény: Ilhilla (592)
Ilhilla Creative Commons License 2024.03.22 0 1 592

Ami még "jól állt" neki a Família Kft-ben, az itt már groteszk! Nagyon látszik, hogy nem sikerült jól a csípőprotézis műtét sem. 

Előzmény: Tulipántoss (589)
Böszőke13 Creative Commons License 2024.03.22 0 1 591

A leírtak miatt gondoltam, inkább olvasom itt a hozzászólásokat és mellőzöm a sorozat megtekintését....

Előzmény: Tulipántoss (589)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.22 0 1 590

Huh, most látom, hogy mennyire egy volt a gondolatunk?! 😉

Előzmény: Mazsola0070 (587)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.22 0 3 589

Remélem a sorozatban ez volt az utolsó olyan epizód, ahol Ibolya Cilike nagy jelenete vitte el a műsoridőt, mint a tegnapi részben. (Teljes kiábrándulás!) 


A már az előzőleg felsorolt "nemkívánatos" karaktereken felül, örülnék, ha a Kővári házaspár, Janka (Nagy-Kálózy Eszter és a férj, az alkoholista Tibor (Kárász Zénó) karaktere is eltűnne a sorozatból.  Sok ember életében éppen elég szomorúság, bú- és bánat van manapság!  Ne kelljen már ezt a kínlódó Jankát látni minden este.


Elég nézni ezt a ripacs, hadonászó Ibolykát. Ordít állandóan, mint a fábaszorultféreg, azt hiszi mindenki süket, mint ő?!

Elég a pletykás barátnőkből is! A  hiperaktív Irma, meg a majomszájú Terka sem hiányozna nekem a sorozatból.

( Tejószagúatyaisten, hogy néz ki ez Sztárek Andrea?! ) 😮


"Boldogságom határtalan", felbukkant a nagypapa Jordán Tamás is..........pedig azt hittem már, hogy egy nagyon távoli tmk-műhelybe helyezték át.

(Persze elfér a közel nyolcvan epizódszereplő között. Ennyien voltak kb. az első évadban. Azaz minden epizódra jutott egy karakter belőlük, illetve minden második epizódban  pedig akár kettő is?! 😮

Visszaolvasva a neveket, jóformán már egyre sem emlékszem! ) 😂

Mazsola0070 Creative Commons License 2024.03.21 0 0 588

Ja, meg nekem Stohl megjelenése a helyi rendőrkapitányságon kb. olyan volt, mint amikor a Keresztanyuban a Gálvölgyi adta Sótonyi ezredes megjelent a makkosszállási rendőrkapitányságon.

 

Nem tudom, ez tényleg így van rendőréknél, ha egy (ez esetben nem is sokkal) magasabb rangú rendőr megjelenik egy városi rendőrkapitányságon, ott azonnal élet és halál ura lesz, leválthatja és lefokozhatja a helyi rendőrkapitányt? Mert szerintem nem...

Előzmény: Mazsola0070 (587)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.03.21 0 2 587

Na, hiányoltuk Laci bácsit és unoka Balázst, ma megkaptuk őket....:) (bár én Jordánt továbbra sem láttam a főcímben, de lehet, hogy csak rosszul figyeltem).

 

Esztergályosból meg úgy tűnik erre az évadra főszereplőt csinálnak, legalábbis eddig eléggé töményen kaptuk finom és visszafogott színészi játékát....

 

Persze ezt a demens középkorú mama szálat is elfelejthetnék, de nem. 

Előzmény: Tulipántoss (584)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.03.21 -3 0 586

Erre már valaki bedobott egy elméletet, hogy Rajmund az, aki Vitéz papa és Edit kalandjából született, csak a nagyhatalmú férj rakatta el az intézetbe.

 

Már az első félben is jellemző volt, hogy elég lassan hömpölyög a történet, ezt most is így érzem a fodrászat sorsával - a kisboltos csajról meg tényleg kiderült, hogy nem is olyan bamba, mint ahogy kinéz meg viselkedik, illetve amit az arca is mutat (ellenben csúnyának nem nevezném) - illetve Trixi gyerekével. Azt persze én se gondoltam volna, hogy a "cseh kapcsolatok" pont egy kisvakondot fognak jelenteni... de akkor már miért nem egy másfél métereset?! (Elég jól ismerem a kínálatot, és nagy része be is lett szerezve évről évre, közvetlenül a gyári boltból Brno-ban, ahol 30%-al olcsóbb... :-DDD ) 

Előzmény: janderka (583)
gombóc63 Creative Commons License 2024.03.21 0 0 585

Tegnap este ugyanezt gondoltam én is. Még egy rész a fodrászatról és Esztergályossal....:-(((( szörnyűűű.

Előzmény: janderka (582)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.20 0 3 584

Azt, hogy Takács Laci  bácsi "reumás" volt-e, vagy megemelte magát a nehéz  szerszámos ládájával, nem tudom!😮

Miért?! Azért mert annyira nem figyeltem Takács papát, mert amikor megláttam Jordán művész urat, sosem kötötte le a figyelmemet😏.   Ezért sem hiányolom.

Ibolykát túlbeszéltük, node ahogy tegnap ágált mindkét kezével, ahogy fenyegetve mutogatott, az mindennek a csimborasszója volt! Mint egy idegbeteg karmester! (Még a 100 tagú cigányzenekart is félre vezényelte volna bizisten.)

Egyébként az unoka Takács Balázs (Cserdi Zsolt) az ezermester a jövő héten már  látható lesz.

Előzmény: Mazsola0070 (576)
janderka Creative Commons License 2024.03.20 0 1 583

Tamás meg nem a balesetben elhunyt anyjától van, hanem az ex-szerető Edit néntől... Bár ez elég neccesen történhetett volna, az akkor már élő nővére tudta (vagy emléke) nélkül. 

Előzmény: Beavis Butt-Head (580)
janderka Creative Commons License 2024.03.20 0 0 582

Figyeljétek meg, hogy a sztori igen hamar el fog kanyarodni (ha már el nem kanyarodott) az eredeti bűnténytől és szerelemféltéstől. Mostanra ugyanis minden idevonatkozó konfliktus és harc elült már. A (nem is olyan távoli) események már csak hivatkozási alapok egy full független új bűnügyi mese csócsálásához.

Nyina halálának ügye hivatalosan lezárult - még ha maradtak is gyanús mozzanatok. Kántor már nem nyomoz. Tamáska és főleg Orsika se mutat már nsgy érdeklòdést a lány "gyilkosainak" felkutatására. 

Van viszont egy új Katánk és annak egy titkos (flashback)viszonya a megöngyilkolódott zsarukolléával, meg egy semmiből felbukkant Katakényszerítővel. 

Persze még nem biztos. Hisz csak az első új epizód ment le. 

 

Előzmény: Ilhilla (577)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.03.20 -1 0 581

Balázsról először én is azt hittem, hogy neki is kakukkoltak, de aztán beugrott az a jelenet, amivel még mindig ott van a főcímben.

 

Ja, Dénestől ez nem volt semmi, hogy ilyen gyorsított ütemben leakasztott két nőt. De így legalább Brigi fejéről sikerült azt a ronda kontyot is levarázsolni... ha a suszternek van a legrongyosabb cipője, a pedagógusnak meg a leghülyébb gyereke, akkor a fodrásznak csak ocsmány frizurája lehet?! Ezt ráadásul Ibolya is igazolja...

 

(De már csak azért se jó az a hajviselet, mert kiemeli azokat a kemény, fiús arcvonásokat, amik után senki nem lepődik meg azon, hogy a valóságban Réti Adrienn a saját neméhez vonzódik, ahogy itt írta valaki...)

Előzmény: Mazsola0070 (576)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.03.20 0 0 580

Meg is lepődtem volna, ha az IRL kislánya mellett ki bírt volna maradni a meséből.

 

Csak aztán azt ne hozzák ki, hogy a sorozatban is tőle van a gyerek, nem Tamástól...

Előzmény: janderka (571)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.03.20 0 0 579

 felesleges ilyen hiteltelenül alakíttatni a színésznővel egy ennyire beteg személyt (nincsenek is tisztában ezzel a betegséggel, hogyan is tudnák ábrázolni azt!).

 

Abszolút igazad van, tegnap eszembe is jutott Anthony Hopkins finom játéka Az apa c. filmben. Összehasonlíthatatlan. 

Előzmény: Ilhilla (577)
janderka Creative Commons License 2024.03.20 0 1 578

Ráadásuk Mátyássy Bence tesója (az Áron) a sorozat egyik rendezője... 

 

Belterj! Még ha a fogyaszthatóbb fajtából is. 

Előzmény: Tulipántoss (574)
Ilhilla Creative Commons License 2024.03.20 0 0 577

Utalás, célzás, hogy hová tűnt az öreg és unokája, eddig nem volt.

 

Én azt vártam, hogy végre megszabadítanak bennünket Janka asszony "kínlódásától", mert már semmi értelme a szereplésének. A szőnyeg sztoriról már sokan tudnak, felesleges ilyen hiteltelenül alakíttatni a színésznővel egy ennyire beteg személyt (nincsenek is tisztában ezzel a betegséggel, hogyan is tudnák ábrázolni azt!).

Előzmény: Mazsola0070 (576)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.03.20 0 0 576

Jordán által játszott karakter kiírásának volt bármilyen előzménye az első évadban? (Pl., hogy Laci bácsi reumás és elmegy fél évre kúrálni magát egy fürdőhelyre, vagy valami.)

 

De ha nem is volt, azért legalább annyit érdemelt volna (illetve érdemeltünk volna mi, nézők), hogy a kiírhatatlan Ibolyka az idegesítő ide-oda rohangálásai és kiabálásai közben mondott volna egy fél szót arról, hogy hol a férje.

 

De eltűnt (eddig) Balázs, az unokájuk is (biztos együtt mentek valahová nagypapival), aki Brigire nyomult, de az vele nem akart dugni (nem úgy, mint Kántor nyomozzal, akinek sikerült rövid időn belül egymás után megdugni a colos titkárnőt és Brigit is, biztos ebből is lesz konfliktus.) 

Előzmény: Tulipántoss (570)
Tulipántoss Creative Commons License 2024.03.20 0 2 575

Tóth Andi egy személygépkocsi volánjánál ül és teljes erőből, dühösen veri a kormányt! :D 😮

 

"Tééényleg?! Ez nagyon izgi lesz?! Vagy mégsem?! 😂

(Jó ritmusérzéke  van, ezért remélem, legalább ütemre püföli?!

Előzmény: Ilhilla (572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!