Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44631

Ekkora feneket keríteni egy ilyen dolognak...

 

Küldtek már engem is el. "Bocsánat, nem tudtam, hogy nem szabad itt fotózni. Egyébként teljesen magáncélra szántam, de ha gondolja, kitörlöm." Eddig nem mondta senki, hogy "tessék, rajta csak!" Azt' arrébbmegyek, és nem zavarjuk tovább egymás köreit.

 

Ha meg még külön jelzőket is használ, hát az az ő baja, csak saját magát minősíti.

Előzmény: HáBé (44616)
ksly435 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44630

Mint már többen is mondták... "bolhából elefántot".

 

Ezzel az egésszel csak az a gond, hogy most bármilyen bejelentést is tettél (és Ő bármit is kap) úgyis MI szívjuk meg, mert Ő ezt a történetet a maga szemszögéből továbbadja a munkatársainak és mostmár ott nem csak egy "ellensége" lesz a fotósoknak, hanem annyi amennyit ellenünk tud uszítani.

 

Csináld csak tovább nyugodtan reméljük végül az összes buszsofőr megutál minket!

Előzmény: HáBé (44622)
Aron_son Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44629

Lehet, hogy nem ártana azt tennem néha :)

Előzmény: HáBé (44628)
HáBé Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44628

Nyugíííí... Hidd el jobb lenne. Gondolkozz egy kicsit!

:-)

Előzmény: Aron_son (44627)
Aron_son Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44627

Na nehogymár, ezek képesek lesznek kirakni "áthúzott fotógépet" még a végén...

Előzmény: HáBé (44616)
HáBé Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44626

A VT kocsijai valóban ÖBB-sek voltak, a színük is erről árulkodik.

Előzmény: BPO-105 (44625)
BPO-105 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44625

A VT-sek azok ÖBB-sek, nem Bundeswehresek, ugye?

Előzmény: boz-021 (44613)
-Husika- Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44624

Na, hess vissza a homokozóba. :))))

Előzmény: verval (44623)
verval Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44623

Unalmas vagy!

Előzmény: -Husika- (44621)
HáBé Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44622

"Érdekes, a győri sulinetet pedig a söprűvel kergetik meg, mégis kussolnak :D"

 

Lehet, hogy élvezik, vagy azt hiszik, hogy ez az élet.

 

Tudod, van az a mondás, hogy:

- Ti haldokoltok?

- Nem, mi így élünk.

 

3,5 évig éltem életem 80%-át a "Kexvárosban". 3,5 év alatt összesen 2 pici rámmordulás volt csak a fotózásért, gyakorlatilag nem volt gond a fotózásból se pro, se kontra.

 

"Nah arra is kíváncsi lennék, mit adnál elő."

 

Én inkább arra szánalmas, köldöknéző, vállvonogató hebegésre-habogásra lennék kíváncsi, amit ő a főnöke előtt adna elő, ha pl. a jutúbra felkerülne az egyenruhában seprűvel kergetőző dolgozó...

Ez munkahely és nem óvoda!

 

--------------

Alig hiszem el, hogy miközben azért hozom nyilvánosságra a konfliktusok töredékét (mert pl. az érdi balhékról nem is írtam), hogy másokkal hasonló ne fordulhasson elő, jössz Te és lehurrogsz.

Mintha Neked nem lenne érdeked, hogy ne támadjanak rád fotózás alkalmával. Mert azzal, hogy teret adunk az esztelen agressziónak, "legalizáljuk" azt, hogy egy járművezető megtámadhat bárkit, aki fényképezőgépet emel a buszára. Lehet, hogy elsimitunk 1-2 helyi konfliktust, de ha látja a balhésabb fajtája, hogy megteheti, akkor nyeregben érzi magát és legközelebb is meg fogja tenni, sőt, akár tovább is megy.

 

Ha nincs nyoma az ilyen eseteknek, akkor a pl. Volánbusz joggal hiheti, hogy ilyen esetek márpedig nincsenek. Nem célom, hogy meghurcolják a magáról megfeledkezett járművezetőt, de az sem, hogy legközelebb is így közeledjen akár utashoz, akár fotóshoz. A fegyelmi büntetéseket épp az ilyen esetekre találták ki. Nem kirúgás, csak sárgalap.

Aki pedig ettől vérszemet kap és agresszívabbá válik, arra pedig hosszútávon nincs szükség a közforgalmú személyszállításban. Sokan állnak sorba, hogy munkát kapjanak az országban és meg tudnák becsülni, ha álláshoz jutnak.

---------------

"Nem nyitunk neked egy Topikot? :D"

Szerintem, ne!

Előzmény: Trendliner (44620)
-Husika- Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44621

Lejárt szöveg.

Előzmény: verval (44618)
Trendliner Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44620

Érdekes, a győri sulinetet pedig a söprűvel kergetik meg, mégis kussolnak :D Nah arra is kíváncsi lennék, mit adnál elő.

 

Nem nyitunk neked egy Topikot? :D

Előzmény: HáBé (44616)
Trendliner Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44619

Nah már kezdek kíváncsi lenni arra a hegyibeszédedre is, amikor otthon Husika a képedbe vágja, hogy nem volt meg a kozmikus orgazmusa és éppen minden nyüwes.

 

 

Előzmény: HáBé (44615)
verval Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44618

És?

 

Ilyen mindenkivel történt és fog is történni. Akinek nem tetszik nézegesse otthon a buszon honlapokat és ne fotózzon.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy:

 

Ilyen volt 1978-ban

2003-ban

és

2011-ben is

..........

Előzmény: HáBé (44616)
KPK-299 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44617

Ezért nem kelllett volna ekkora dolgot csinálni.Most ki tudja hogy főnökje mit mond tesz a sofőr elen.Lehet hogy kirúhgják.Lehet csak tényleg figyelmeztetik.Biztos nem érdemlte ezt meg.Azért mert nekem beszólnak azért nem teszek panaszt.Mondjátok nyugodtan ha nincs igazam.

Előzmény: HáBé (44616)
HáBé Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44616

Most hívott egy hölgy a Volánbusztól. Elnézést kért, mondta, hogy a járművzetőt figelmeztetésben részesítik.

Kértem, hogy e helyett inkább az időszakos oktatásokon hangozzák el, hogy mi a teendő a fotósokkal (mármint, ha van velük, velünk teendő egyáltalán).

Úgy érzem, ez viszont elvárható lenne a cég részéről.

 

Van valami belső szabály, hogy a járműveikről csak engedéllyel készíthető felvétel, megkértem rá, hogy ennek jogszerűségét vizsgálják felül. Valamint tájékoztattam arról is, hogy az autóbuszállomásokon nincs feltüntetve a fényképezési tilalom, úgyhogy ezt vagy pótolják (nem hiszem, hogy pótolnák, rajtuk röhögne ugyanis akkor a fél világ), vagy tábla híján ne görgessenek akadályt a forgalmat nem gátoló fényképészek elé.

HáBé Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44615

Kedves 2018!

 

A jelenlegi "inerciarendszerben" mindenképp igazad van. Jobb is, ha egy járművezető a feszültségét nem vezetés közben "vezeti le", hanem talál valaki bűnbakot és azon kitölti a felgyülemlett mérgét.

Kivéve, ha az a bűnbak épp nem mi vagyunk.

 

Különösebben nem is zavart volna az érdeklődése, hisz számtalanszor előfordult már, hogy számonkérő hangon közeledő járművezetőről kiderült, hogy semmi baja a fotózással, csak épp nem tudta magát kellőképp kifejezni a köszönés és a bemutatkozás fázisában.

Ami az ominózus járművezetővel kapcsolatban bosszantott: azt nehezményezte, hogy ŐT fényképeztem le. Megnyugtattam, hogy a képen nem látszik. Meg is mutattam neki a képet, mert nem tűnt verekedőnek, nem tűnt úgy, mint aki kirántaná a nyakamból a gépemet és összetörné. Ezek után is hajtogatta a magáét, sőt, igazándiból akkor kapcsolt rá.

 

Tehát esze ágában sem volt tisztázni a vélt sérelmét, mindenképp (nem lévő) erejét akarta fitogtatni felém. Ezt pedig engedtesék meg, hogy ne toleráljam.

 

Mivel a kép semi olyan momentumot nem tartalmaz, amely szabálytalanságra utalna, ezért végképp érthetetlen volt a vezető viselkedése és komolyan nem értem, hogy a kép miért is ne lenne közölhető. Ha találsz rajta aggályoságot, kérlek, jelezd és nyitott vagyok a kompromisszumra.

 

"Jogilag persze neked van igazad, de erkülcsileg is?

A mai világban örül az ember, ha van munkája."

 

Ezzel én is így vagyok, ezt én is átérzem. Nekem is miden szolgálatban Damoklész kardjaként lóg felettem, hogy bármikor fegyelmit kaphatok, bármikor lapátra kerülhetek. Azzal a súlyosbító körülménnyel, hogy kisebb munkakedvvel megáldott munkatársaim vétségeiért is nem egyszer engem vesznek elő. Ez megerősíti bennem azt, hogy aki tényleg megbecsüli a munkáját, az tényleg becsülje is meg azt.Ha pedig az ügyfélen (nálunk az ügyfél az utas), veri le a bánatát, akkor az a helyzet nehezen menthető.

Utasokkal is kell időnként konfrontálódnom. legsűrűbben akkor, ha az egyik Flirt motorvonatot pl. szippantás, vagy egyéb hiba miatt ki kell venni a forgalomból. Ilyesféle párbeszéd szokott lezajlani:

 

HB: - Elnézésüket kérem, a vonat elromlott, kiáll a forgalomból, xxxx-kor Komáromba a 3. vágányról fog indulni a vonat. Elnézésüket kérem.

utasok: - jaj, mámegint? anyád! kösz, hanyadik vágány? k*vaanyád! nemigaz!

HB: ha kell, tucatszor is elmondom, hogy elnézésüket kérem.

 

Így is lehet. Pedig az én lelkem is érzékeny és ha valaki Édesanyámról csúnyát és alaptalant állít, azt én is legszívesebben pofánvágnám egy péklapáttal...

 

--------

 

Írod, hogy ritka és elővárosi vonalhoz méltatlanul gyenge a szolgáltatás, amit a Volánbusz Felétek nyújt. Ezt a járművezetők alacsonyabb szintje szereti úgy kommunikálni, hogy vagy viseld el az ő mindennapi apró szemétkedését (beszólogatását, zsebre dolgozását, fülkében dohányzását, időnként horrorisztikus vezetési stílusát, feleséged, lányod mindennapos apró zaklatását, stb...), mondván örülj, hogy ez is még megvan.

Ez nagyon súlyos csúsztatás, ráadásul a fele sem igaz. Nézzük csak a legegyszerűbb példát, a zsebre dolgozást: az a viteldíj nem jelenik meg a kasszában: ergo arra a járatra nincs szükség.

 

"Majd beszélek az érintett vezetővel mit gondol erről az egészről..."

 

Engem is érdekelne, mert nem tűnt elveszett esetnek. Kár, hogy megfeledkezett magáról.

Nem hiszem, hogy igazán bántódása lenne az ügyből, legfeljebb kap egy kis szóbeli ejnye-bejnyét.

 

"Remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal,ha véletlenül mégis, a célom nem az volt..."

 

Én köszönöm, hogy leírtad, kérlek ha beszélsz a vezetővel, mindenképp mutasd meg neki a képet, vagy add meg neki a linkjét, hadd lássa, hogy barátra támadt és nem ellenségre.

 

Üdv: HB

Előzmény: 2018 (44614)
2018 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44614

Kedves HáBé,

 

én rendkívül tisztellek eddigi munkásságaidért, de

szerintem ez a fotózásos-buzizásos sztori már szarrágás a javából.

 

Jogilag neked van igazad, senki nem vitatja, de a sóföröknek

így is egyre roszabb a helyzetük és a munkakörülményeik.

 

Lehet ez a fickó hajnalban 4.00-kor kelt végig nyomta a napot,

(pl. a Mácsai vonalon lenyomnak 18 órás műszakokat is. Törvénykönyv? ugyanmár...

de a Püspökszilágyi vonalon is bőven van 12 órás műszak feletti)

lehet volt már 4-5 kellemetlen utasa és az utolsó fordánál meg valaki fotót készít róla...

 

Jog ide vagy oda, neki ez rosszul esik még akkor is ha jó napja volt.

 

Nekem is volt már hasonló esetem, ilyenkor elnézést kérek és megígérem nem

rakom ki a netre.

 

Az még eszembe se jutna hogy feljelentsem (egy ilyen miatt), még akkor sem ha anyámat szídja, mert ha emiatt kirúgják, az a te lelkeden szárad.

 

Jogilag persze neked van igazad, de erkülcsileg is?

A mai világban örül az ember, ha van munkája.

Mindenkinek van éppen elég baja.

 

Ez egy olyan viszonylat ráadásul, ami nagyon ritka (ezzel járok én is dolgozni)

örülök,hogy néha erre téved a járat.

Leszarom milyenek a soförök, inkább normális közlekedés kellene,

mert pl.hétvégén se oda se vissza nincs buszom a 7-19-ig tartó őrbottyáni munkaidőmhöz, így ilyenkor kerékpárral járok még télen is!

 

Sztem a sóföröknek van épp elég bajuk. Ne cseszegessük őket.

 

Majd beszélek az érintett vezetővel mit gondol erről az egészről...

 

Remélem nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal,

ha véletlenül mégis, a célom nem az volt...

Előzmény: HáBé (44563)
boz-021 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44613

2003-2004, a Transman-osokat passzolom.

Előzmény: Batti89 (44612)
Batti89 Creative Commons License 2011.02.07 0 0 44612

Ez a KMY és LHZ-s sorozatok mikori gyártmányuak?

Ugyanilyen tipusúak vannak a VT-transsmanál is?

bobalt Creative Commons License 2011.02.06 0 0 44611

Á, ilyen sosem lesz...

Előzmény: boz-021 (44610)
boz-021 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 44610

Ez a szerencsétlen cég egyszer tudna egy olyan döntést hozni, ami miatt nem kottáznák - nnnnnnnna az csoda lenne...

Előzmény: bobalt (44609)
bobalt Creative Commons License 2011.02.06 0 0 44609

MB Tourismok és Travego esetében nem hinném, hogy Balkánról lehetne beszélni...

Max. jól hangzik, de nulla köze van a valósághoz.

Előzmény: Törölt nick (44595)
Trendliner Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44608

Mi meg téged nem. Ez Pest-megye.

Előzmény: Törölt nick (44605)
-Husika- Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44607

Különben sem hinném, hogy bérelt buszokat csak úgy át lehetne fényeztetni.

Előzmény: Törölt nick (44605)
Irisbus Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44606

Wooooooooow!

 

Atomsúlyosan jók ezek a nem flottaszínű kocsik, kell ilyen is! :)))

Előzmény: setra415HD (44575)
Törölt nick Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44605

Téged is szeretünk. :)

Előzmény: -Husika- (44603)
ELK671 Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44604

 

 Üdv! egy ex VB Gödöllőről...:)

-Husika- Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44603

Most őszintén, neked semmi se jó? Ki van nyalva az utasok segge, te meg azon lamentálsz, hogy nem egyforma színűek a buszok? Hát ki a jó rossebet érdekli ez, mégis?

Előzmény: Törölt nick (44595)
Irisbus Creative Commons License 2011.02.05 0 0 44602

*****

Előzmény: Trendliner (44590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!