Keresés

Részletes keresés

barrix Creative Commons License 2002.10.21 0 0 188
www.nemzetiszinhaz.hu
Előzmény: Szürke Csacsi (187)
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.10.21 0 0 187
Nem tudjátok, hol lehet/érdemes jegyet kapni a színházba? (Anyukám jegyet szeretne ajándékba) Andrássy úti központi jegyiroda pl. nem esik nagyon ki nekem, ott jó jegyek vannak? Lehet kapni egész hónapban, vagy rohamozzam meg őket, amikor cucc érkezik? Fogalmam sincs, mekkora most a kereslet.
kábelbúvár Creative Commons License 2002.09.24 0 0 186
"Nyolc nappal a beadási határidő lejárta előtt egyelőre egyetlen pályázat sem érkezett a Nemzeti Színház Rt. vezérigazgatói posztjára a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához. "

Ha továbbra se lesz, akkor KINEVEZNEK valakit, vagy várnak addig, amíg véletlenül betéved valaki?

andike Creative Commons License 2002.09.23 0 0 185
Más színházak összes páholyából látni az egész színpadot?Én már ültem olyan helyen,ahol időnként csak hallottam a darabot.:))
Előzmény: MsOutsider (184)
MsOutsider Creative Commons License 2002.09.22 0 0 184
Olvasom a HVG-ben (vélemények rovat, Koltai Tamás: Nemzeti allergia):
"Kétméteres parlagfű nő a Nemzeti Színház melletti telken..." - az életnek van érzéke a szimbólumokhoz.
"... felére csökkentették azoknak a páholyoknak az árát, ahonnan nem látni a szinpadot" - vajon mennyibe kerül így az, hogy nem látunk semmit?
adatvihar negyvenketto Creative Commons License 2002.09.20 0 0 183
Szia *

voltam mar 1x a nemzetinel, jopofa volt. tegnap benyeltem egy ecstasyt es szetszivtam az agyam, majd par haverral lenzetem.. hat. KURVARA BUSZKE VOLTAM HOGY MAGYAR VAGYOK. szal azer ugy atgondolom hogy azt a penzt amit leadozok ERRE koltottek, EZ IGEN.

szal nemtom, biztos lattatok mar paran a helyszinen azt a brutalitast amit felhuztak az epulet kore (utveszto, kilato, park), de ha belegondolok h jon 1 kulfoldi, es meglatja ezt a csodalatot, mogotte lagymanyosi hid (szinten future), duna tuloldalan IBM, ericsson (datapark), szal ezt nemzetkozi szinten megbologatjak szerintem.

tegyuk fel h jon 1 osztrak turista, akinek megvan a kepe magyarorszagrol. meglatja ezt a durvasagot, szerintem nem meglepo ha otthaggya az allat. amikor ott alltam a park kozepen, es leneztem a hajorol a mesterseges toba, IGEN BAZKI, EZT MAGYARORSZAG CSINALTA, es ez NEMZETKOZI SZINTEN EGYEDULALLO.

szal nemtom miert fikazza mindenki, 1reszt kurvajol nez ki, masreszt szentem ennel jobb hejre nem is lehetett volna epiteni..

csucs.

peace

Kis_Joe Creative Commons License 2002.06.03 0 0 182
Helló!
MrZoleeka Creative Commons License 2002.04.10 0 0 181
bazz a mai napra szól a jegyem, semmi kedvem elmenni. vajh miért?
zoleeka@tragédiája.hu
:o))
Foti Creative Commons License 2002.04.05 0 0 180
Majd ha az új kormány azt akarja, hogy legyen a gödör helyén színház (-hívjuk nemzetietlennek, jelezvén, hogy ez nem a nemzeti színház-), akkor majd lesz a gödör helyén színház.

Egyre kell majd csak figyelni 4 éves cikluson belül el kell készüljön, különben annyi az ügynek.

Megjegyzem, ha vmi földből kiemelkedő kultúrális intézmény, szórakoztatóközpont, étterem, stb. készülne ott, nem bánnám.

Előzmény: Monika X (179)
Monika X Creative Commons License 2002.04.05 0 0 179
A napokban láttam a tévében többeket, köztük Bálint Andrást a Nemzeti Színházról beszélgetni. A lényeg az volt, hogy elkészült ez a szép épület, de ezzel ki is fújt a téma... Egyetlen színháznak adták meg a támogatást. Így az országnak van egyetlenegy korszerű, európai színvonalú színháza. Máshol szinte patkánylyukakban kénytelenek játszani, bár ez - a művészek dícséretére legyen mondva - a mostoha körülmények ellenére nem befolyásolja az eredményt, vagyishogy így is színvonalas, jó előadásokat tudnak sokszor létrehozni. Szerintem azt a gödröt se kéne elhanyagolni, ahova először épült volna a Nemzeti... Ki kellene vágni azt a garnitúrát, akik ekkora költségvetésből akartak színházat építeni és majdan mégis meg kéne egy másik színházat is építeni... Az a gödör rendeltetését tekintve úgyis erre készült. És ha az új Nemzetiben javarészt drámákat játszanak, miért ne játszhatnának ott másmilyen darabokat, szintén korszerű feltételek között, nagyobb nézőtérrel? Ez a kormány már úgyis temérdek pénzt elkótyavetyélt hiábavalóságokra, akkora pazarlás még ennek a színháznak a felépítése sem lenne...
metabolic man Creative Commons License 2002.03.26 0 0 178
Tegnap este megvolt A Vihar bemutatója, technikai gikszer nélkül (ott voltam, láttam...) Csak a végén a függönnyel, meg a vasfüggönnyel volt probléma (de már csak a tapsnál) egy új színháznál ennyi talán előfordulhat.. A színpadtechnika tényleg különleges, a darab olyan,amilyen (ez nem tartozik WS legnépszerűbb, legegyszerűbb művei közé) Jók: Benedek M, Iglódi I, Vida Péter, Nagy-Kálózy E.)A többiek halványabbak, Hollósy F-nek például kár volt eljönnie a Katona J Sz-ból, hogy egy "részeg" kabinetalakítást domboríthasson a Nemzet Színházában. Ennél ő (és még sokan mások, pl. Bán J., Balikó T.) többet tudnak.

Körülöttem sokakat elnyomott 5-10 percre a buzgóság (de ez persze biztos véletlen)

Viszont: előadás előtt körbeültem az összes fajta széket (zsöllye, balkon, oldalpáholy, karzat széle-közepe stb.), és mindenhonnan látszik a teljes színpad! (jó ,lehet hogy mélységében nem, ezt nem tudtam megállapítani) Szóval nem kell mindent bevenni, amit az újságok írnak.

A színház belülről kifejezetten barátságos, elegáns. Szóval, sokaknak savanyú a szőlő, de a színház azoké lesz, akik járni fognak bele...és csak nagyon kevés kokárdás embert lehetett látni. Igaz, ez elvileg nem a bemutató, hanem a 3. előadás lett volna, és csak a színpadgépezet (vagy a próbák elhúzódása) miatt lett első a sorban. Így nem procc vagy pártos, hanem normális színházi közönsége volt a bemutatónak. Ugye, milyen furcsa lehetett??

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.18 0 0 176
Én tv-ben láttam csak az előadást és persze tudom, hogy a látvány nem ugyanaz, mint élőben, igy igazán nem akrom minősiteni. (Nekem tv-ben nem tetszett, de lehet, hogy szinházi előadás után változna a véleményem.) Viszont több dolog rettenetesen zavart: isonyatos odafigyelést igényelt, hogy megértsem amit a szereplők mondanak, Ádám tekintete engem is meglehetősen fiusztrált, Ádám és Éva szerepére találhattak volna fiatalabb szereplőket is, bár Papp Verával igazából semmi bajom.
Khorne Creative Commons License 2002.03.18 0 0 175
Megjegyzés:
1. Az egész adófizető polgárok pénzén épitett szinházba, csak az elit fog járni, mert a többi nem engedheti meg magának (van aki azért mert 250km-re lakik) ergo ez valóban csak hatalom fitogtatás és a közpénzek elherdálása.
2. Pofátlanság, emberek százezreivel megfizettetni egyetlen szakmának a menybemenetelét, holott jószerével kb a színészeknek csak a fele játszik szeretetből.
3. Mennyit is keres egy szívátültetéshez aszisztáló sebészorvos? Mennyit keres egy statiszta vagy agy apuka által belökött nevesincs szinész a Nemzetiben?? Jaaaaaaaaa Annyit? Hol itt a reális mérték?
ragazzo Creative Commons License 2002.03.17 0 0 174
A Népszabadság honlapja a következő "szavazást"
indította:

"A nemzet színháza lesz-e a Nemzeti?
• Igen, mert végre elkészült
• Nem, mert pártpolitikát szolgál"

Ne beszéljünk arról, hogy a szavazás hihetetlen könnyen manipulálható, így az eredmény tökéletesen hiteltelen. De maga a felvetés ezzel a választási lehetőségekkel egyszerűen gusztustalan, és szégyellheti magát a NOL, mert jó úton van affelé, hogy már látatlanban megutáltassa sokakkal ezt a nagyszerű új színházat.

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 173
"A magyar színházi szakmának egyébként nincs sok erkölcsi alapja ahhoz, hogy engem a hatalomnak való lefekvéssel vádoljon. A "szakma" olyan hihetetlen könnyen tolerálta a moszkvai pártkongresszusokat celebráló sztárrendezők működését, olyan nagyvonalúan felejtette el a színházigazgatói posztok elnyeréséhez korábban elengedhetetlen párttagkönyvek íróasztalba süllyesztését, hogy nekem nemigen tud erkölcsi alapon szemrehányást tenni."

Disznó. Igy lehet a zavarosban való halászást legitimizálni.

A Szinház? Ketyerés Trabi, építészeti hacs-pacs.

És kié?

A modernkedök évtizedekre alávltottak a Magyar Szinjtszásnak.

Kár.

szenior Creative Commons License 2002.03.16 0 0 172
Áll a ház ! Pesten, a Duna partján. Ritkán járok arra. Vidéken élek, nem sok dolgom Pesten. A többi színházban sem fordulok meg, ebben sem fogok, még ha Nemzetinek hívják is. Hanyadik színház ez Pesten ? Sokadik ! A többi nem a nemzeté ? Mivel jobb ez a többinél ? Olyan technikai lehetőségei vannak, ami nincs meg a többinek. El lehet térni a megszokott színházi előadásoktól. Még távolabb kerül egymástól a néző és a "művész elit". Az első előadás már ezt példázta.
Áll a ház ! Sokunktól távol. Földrajzilag is és művészileg is.
Foti Creative Commons License 2002.03.16 0 0 171
Nekem is tetszett a nyitóelőadás.

Azt még szokni kell, hogy az egyik főszereplő a kette metróval utazik, d emióta a vígben a lóvátett lovagok pannónia motor vonultak be már inkább nem csodálkozom semmin.

Ádám szerepében nagyon zavart, hogy a színés tekintete több mint talányos. Csak azt nem lehet tudni, hogy éppen hova néz. Ezt leszámítva éveztem.

A színpadtechniához nem értek, szerintem nem a virtuozitás adja az előadás értékét, hanem a szereplők.

Az épület is megszerethető. Szívbe úgyis majd a randik, az elcuppanó csókok ültetik - esetleg a jó előadások is ;-)

edoo Creative Commons License 2002.03.16 0 0 170
Értettem, akkor van péntekenként időd lesimítgatni a hátszőreidet,mivel Lovasék megnyugtatóan kedvesek, finomak és tárgyszerűek..., csak kokárda alatt az i/gazság!!
Előzmény: naiv (169)
naiv Creative Commons License 2002.03.16 0 0 169
Van egy olyan mondás:

"ha az ellenség tudja mit akar az ellenség, az ellenség legyőzheti az ellenséget".

Hát ezért elég sokat hallgatom Jusztot és bandáját (Mészáros, KGB-Bandi, stb.) bár közben feláll a szőr a hátamon.

Hát meglehetősen gyengék és hazudósak.

Előzmény: edoo (168)
edoo Creative Commons License 2002.03.16 0 0 168
Szerintem te életedben nem hallgattál még Jusztot, csak pénteki Sajtóklubbot./A fröcsögés az utőbbiban van/
Brekegésileg meg ajánlom Kondor "elfogulatlan"
megállapításait.
Előzmény: naiv (167)
naiv Creative Commons License 2002.03.16 0 0 167
Nos nem saját fülével halotta ezt Szili,

csak valamelyik pártfarizeusa brekegését szajkózta tovább Juszt beintésére.

Előzmény: edoo (166)
edoo Creative Commons License 2002.03.16 0 0 166
Ezen szenzációs megállapításaidat már "éhesen" várja a sajtó levelezési fóruma/pl. MN, Demokrata, MFórum../, remélem ma még futárpostázod nekik. Ja nemcsak Szilinek van jó hallása, te csak örülj, hogy kicsit nagyot hallasz!...
Előzmény: naiv (165)
naiv Creative Commons License 2002.03.16 0 0 165
Végre menyílt a Nemzeti Színház!

1. Nagyon tetszik (már többször megnéztem az építés folyamán nappal, és legutóbb a nagy budapesti kereszténybálból, amit a BME új épületében
tartottak, éjjel - kiviligítva láttam).
Impozáns kívül, belül. Jó minőségű, maradandó anyagokból készült, bár stílusa eklektikus mégis kellemes benyomást kelt. (Az első választási forduló
után közvetlenül lesz módom belülről személyesen is élvezni az előadást, mivel az elhós szekérnél akkorra kaptam jegyet).

2. A TV-ből követtem az előadást.

1. A szinpadtechnika virtuóz, csodálatos, látványos szinházi előadásokra ad módot. A színpadképek gyorsan válthatóak, lenyűgöző, mozi szerű
látványok alakíthatóak ki.(lásd az eggyel korábbi cikkemet a paranoiás Magyar bálintról, a témával kapcsolatosan - egy szava sem volt igaz, úgy, hogy
nagyon savanyú a szölő, meg kellene talán örülni tanulni). És vonatcsattogást sem hallottam melyre Szili Katalin hívta fel a figyelmem, dögöljön a
szomszéd tehene stílusban, az ATV Juszt féle rendszeres "hörgök-fröcsögök a polgári kormány ellen, tegyen az bármit" műsorban).

3. A Szikora rendezés kifejezetten jó, modern és mégis visszaadja a madáchi zsenialitást, egyedül Ádám helyett kerestem volna minimum 10 más
sokkal jobb színészt! Nincs orgánuma, nem interpretálja a szövegét kellően. Alföldi jó volt, Papp Vera is. Hiányoltam az Úr hangját, ide is lehetett volna
megfelelő orgánumú színészt találni. De ezeken a dolgokon lehet még segíteni.
Cigány TV narrátorsága avitt, konform, felkészületlen és fantáziátlan volt sok fiatal riporter százszor jobban megoldotta volna ezt a hálás feladatot.

4. A lényeg gyönyörű új Nemzeti Színházunk van! Szép előadásokkal. A színház felhúzza az addig meglehetősen elhanyagolt területet (kerületet) is,
prosperitást fog generálni, emeli az ottlakók igényszintjét, világvárosiasítja a Petőfi híd alatti városrészt is, a szembenlévő egyetemi újvárossal együtt!

5. Megnézném a Vihart is, melynek zenéjét Schwajda számára és a magyarok iránti tisztelete kifejezéseképp Vangelis INGYEN komponálta, (erről a
sztoriról is mélyen hallgatott a szenzációra éhes sajtó).

MrZoleeka Creative Commons License 2002.03.14 0 0 163
blackfriars Creative Commons License 2002.03.14 0 0 161
Foti, fenti hozzaszolasom persze neked is szol.
Előzmény: Foti (157)
blackfriars Creative Commons License 2002.03.14 0 0 160
Igen, eleg demagog vagy. Egyreszt ezeknek is elni kell valamibol. Ezzel a sok baromsaggal meg mar majdnem azt mondtad, hogy mindenfajta muveszeti forma elösködö az allam testen, le veluk! Eljen az anyagilag megfontolt kulturalatlan bunkosag. A Nemzeti meg a szinhaz egyelore ket kulon dolog. Ne verjuk mar el a port az egesz szinhazi szakman es muveszeten, csak azert mert politikusok baromsagokat beszelnek es tesznek!
Előzmény: Törölt nick (159)
MrZoleeka Creative Commons License 2002.03.13 0 0 158
És ki rakja zsebre azt a sok zsetont Madách ?? :o))
Előzmény: Foti (157)
Foti Creative Commons License 2002.03.13 0 0 157
Mai hír a nyitóelőadás közvetítésének 20 mFt-os jogdíja.
A Kultúrális min állja.

Nagyon demagóg vagyok, ha azt mondom, a színjátszás kiemelkedőségeinek illene ezt ingyé, zokogva a meghatottságtól, hogy végre van nemzeti előadni ??

MrZoleeka Creative Commons License 2002.03.13 0 0 156
Tegnap volt vm előzetes féle Az ember tragédiájából láttátok???
Valami borzalmasan sikerült feldolgozás lesz ez.
Mit fog kapni ez mű kritika gyanánt holnap után ?!?!
Huh kiváncsi leszek, már bánom, hogy jegyet vettem rá, max végig röhögöm de mit fog szólni aki nem tudja ill nem is akarja nem komolyan venni ezt a remek darabot?
Szürke Csacsi Creative Commons License 2002.03.13 0 0 155
A kollégám azt mondja, hogy a műszerek kimutatják a beszűrődő vasúti zajt, de füllel nem vagy szinte nem érzékelhető.
Előzmény: Szürke Csacsi (153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!