Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mooc01 Creative Commons License 2020.01.15 0 0 379

A sok lehuzos kolcsonzot inkabb kerulnem. A nem tul tavoli multban meg mi is megszivtuk (igaz nem itt BP-en) holott gondosan csekkoltam mindent, elolvastam az aprobetus reszt is, korbeneztem, dokumentaltam a kocsi allapotat es megis jott a fejfajas.

Ha van ra mod akkor az ilyet jobb elkerulni szerintem, mintsem bemenni randomra az egyik repteri kolcsonzobe, mindenfele eloinformalodas nelkul.

Persze lehet csak en vagyok tulon tul paranoias...

Tshu-hash Creative Commons License 2020.01.14 0 0 378

Ez esetben barmelyik repteren jelenlevo kolcsonzonel. Kerdes, hogy mekkora auto kell, mekkora a budzse, szukseges-e autopalyamatrica, hasonlok.

Előzmény: Mooc01 (377)
Mooc01 Creative Commons License 2020.01.13 0 0 377

Sziasztok,

 

Kulfoldi rokonoknak hol lenne erdemes autot berelni 1 het itthoni joves-menesre, lehetoseg szerint repteri felvetellel es leadassal?

[fidelio] mariska50 Creative Commons License 2019.12.14 0 0 376

A goldcar szabályzatát ismerem, ők elfogadnak debit kártyát. Azoknál a szolgáltatásoknál van kizárólagosan hitelkártya elfogadás, amikor a kulcsot automatából lehet felvenni és leadni, elkerülve így a pultos ügyintézést.

Azt nem értem, hogy miért nem adják vissza a biztosítékként fenntartott pénzt, hiszen bármikor lekérhető elektronikusan, hogy van-e az autónak autópálya, parkolás vagy szabálysértés tartozása.

 

A bérleti szabályzatuk egyértelműen azt írja, hogy a szerződésben foglalt ügylet befejezésekor a pénzt azonnal vissza adják. Részükről ez egy gombnyomás. Hét napnál több nem kell ahhoz, hogy a pénz visszakerüljön. Itt nincs semmiféle könyvelés, minden elektronikusan történik.

Előzmény: monakir (374)
Jazmina-da Creative Commons License 2019.12.10 0 0 375

Sziasztok! Olvasgatom itt az autóbérléses gondokat! Mi is  belefutottunk egy  ilyenbe, pedig minden évben  többször  is  bérelünk autót külföldön. Két  éve  a Car Trawler online oldalon béreltünk ami a GoldCar autója  volt. Kifizettem mindent  bérleti  díjat, AXA-t stb. leleveleztem  velük,hogy  semmi  további  fizetendőm  nincs. Majd  amikor  megérkeztem a GoldCar reptéri irodájához elkérték a bankkártyámat,gondoltam ,hogy letét , máskor  is  volt ilyen. De nem  ez  történt,hanem ismét  kifizettették velem a kocsi  bérleti  díját ismét  biztosítást és amikor mutattam a visszaigazolást,hogy  ezeket mind  kifizettem el sem  vette a  pasi  a kinyomtatott visszaigazolást ,számlát ..,   ,mondván,hogy  neki az nem kell. Hónapokig leveleztem a két  céggel mert ugye  ez  két  cég  volt,a közvetítő és a  GoldCar de nem  jutottam semmire .. Dobálták a labdát  egymásnak .Úgymond 2x  fizettem a kocsiért a biztosításért és  kb. 2  hónapig ültek a letétnek nevezett  pénzemen. Szóval  figyeljetek oda .. Bár most ismét autóbérlés  előtt állok Tenerifére  de  már  előre  parázok.. Tudom,jön most a  válasz,hogy  olyat kell  választani aki megbízható, de ezek a többiek akik nem megbízhatóak, mit keresnek még piacon az átvágós  akcióikkal ?  

monakir Creative Commons License 2019.12.03 0 0 374

Sziasztok!

Tud valaki segíteni abban, hol lehet debit kártyával autót bérelni Barcelonában? Dec 25-jan 5-ig szeretnénk. 

Alább olvastam, h a rentalcarsnal is van esély, de én nem találtam olyan céget, aki nem a dombornyomottat kérné. 

 

Kacsa55 Creative Commons License 2019.11.27 0 0 373

Értem, köszi a választ!

Bementem ma az OTP-hez, ahol ugyanezt mondták. (Illetve ott kicsit hosszabb időszakot, "akár több hetet" említettek.)

Egyrészt megnyugodtam, másrészt kicsit mérges vagyok, hogy mi kerül 10-15 napba egy banknál, hogy a feloldott pénzt elérhetővé tegyék. Mindenesetre folytatom a várakozást.

Előzmény: dundalk (372)
dundalk Creative Commons License 2019.11.25 0 0 372

már feloldották az összeget, és nem rajtuk (hanem a bankomon) múlik, mikor érkezik vissza a pénz. 

pontosan így van.

 

Az tehát nettó hazugság, hogy a bankom miatt nem kapom vissza egy hete a 400 eurómat.

Nem az. pl. OTP-nél kb. 10-15 nap mire ez átfut. 

 

Előzmény: Kacsa55 (371)
Kacsa55 Creative Commons License 2019.11.25 0 0 371

Sziasztok!

 

Az autóbérléshez kapcsolódó letét vissza nem fizetésével kapcsolatban szeretnélek kérdezni titeket, hogy ilyenkor mit lehet tenni.

Röviden felvázolom a történetet. 

 

Másfél héttel ezelőtt Szardíniára utaztunk a barátnőmmel, és a Ryanair-en keresztül foglaltunk autót. Mindennel elégedettek voltunk, ugyanis meglepően olcsón sikerült autóhoz jutnunk. (A Locauto szolgáltatását választottuk, ahol a Ryanair-en keresztül történő foglalásnál a Fiat Panda 4 napos bérleti díja 28 euró volt, emellé kötöttünk egy önrész-fedező biztosítást az Axánál, aminek összege 6300 Ft volt. A kocsi tehát gyakorlatilag teljes biztosítással, korlátlan km-rel együtt kevesebb mint 16 ezer forintba került 4 napra.)

Megérkezés után a reptéren aláírtuk a szerződést, ahol a feltételek átbeszélése után fizettünk még 2 extra díjat: a baleset esetén felmerülő autómentési szolgáltatás díja 11,5 euró volt 4 napra, az üzemanyag költség előre történő kiváltása pedig 35 euró volt (így üres tankkal vihettük vissza az autót). Az egy tanknyi üzemanyag egyébként éppen elég volt a 4 napos nyaraláshoz, így mindennel együtt összesen 31 ezer forintba került a Fiat Pandánk Szardínián - azt gondolom, ez meglehetősen kedvező ár. 

 

Minden rendben is lett volna, de itt jön a probléma: a szerződés aláírásakor levontak 400 euró letétet arra az esetre, ha valami történne az autóval. (Ebből a letétből finanszírozták volna a károk önrészét, amit az Axa utólag megtérített volna nekünk.) A bérlés végén visszavittük az autót, mindent rendben találtak, és kérdésemre elmondták, hogy az önrészt teljes egészében vissza fogják küldeni, ennek átfutási ideje a bankunktól függ.

 

Nos, az autó leadása óta eltelt egy hét, de a 400 euró továbbra sem érkezett vissza. Érdeklődésemre azt mondták, hogy már feloldották az összeget, és nem rajtuk (hanem a bankomon) múlik, mikor érkezik vissza a pénz. Csakhogy ezt cáfolja az a tény, hogy a bérlés díjának kifizetése előtt levontak egy 0,01 eurós teszt összeget, (hogy ellenőrizzék a kártyám valódiságát,) és ezt az összeget egy héttel ezelőtt vissza is utalták - lám, a bankom egyből iktatta a befizetést! Az tehát nettó hazugság, hogy a bankom miatt nem kapom vissza egy hete a 400 eurómat.

 

Kérdésem tehát, hogy nektek van-e ilyen tapasztalatotok, mennyi időn belül szokták visszaküldeni a letétet, és (ha továbbra sem jön meg a pénz) szerintetek hova tudok fordulni a problémával kapcsolatban?

 

Köszi a választ előre is!

Tshu-hash Creative Commons License 2019.11.09 0 0 370

Igen, be tudjak ilyenkor is terhelni, es nagy valoszinuseggel be is fogjak. Nem csak birsagok eseteben mukodik igy, hanem mas egyeb felmerulo koltseget (ut-, autopalyadij, hasonlok) is be tudnak igy hajtani. A helyedben azert kernek a birsagrol is egy konkret masolatot. Azzal szamolj meg (ha esetleg meg elerheto, akkor nezd meg a szerzodesen abban mit irnak errol), hogy vannak cegek, ahol a birsagon felul ilyenkor meg plusz adminisztracios dijat is felszamolnak.

Előzmény: Suburbia2 (369)
Suburbia2 Creative Commons License 2019.11.08 0 0 369

Sziasztok!

Angliában béreltem majd 1 hónapja autót a Hertz-től, és utólag jelezték, hogy állítólag valami parkolási bírságot kaptam a bérlési időszakban, és ezt szeretnék behajtani rajtam. A bérléskor a hitelkártyámon beterhelt összeget azóta már feloldották. Kérdésem, hogy így utólag a kártyámról simán le tudják vonni az összeget? Vagy ne foglalkozzak vele?

 

Köszi a válaszokat előre is!

dundalk Creative Commons License 2019.11.08 0 0 368

a rentalcars-on ott van (legutóbb még ott volt) minden autónál, hogy elfogadott-e a betéti kártya, nem kell külön kérdezni.

Előzmény: Tshu-hash (367)
Tshu-hash Creative Commons License 2019.11.08 0 0 367

Kifizetni ki tudod a weboldalon, ha van a kartyadon eleg fedezet. A depozitot mindig a berles kezdetekor terhelik ra a kartyara, amikor alairod a szerzodest. Raadasul a rentalcars oldalan kotott premium biztositas sem a berbeado ceg sajatja, tehat altalaban ok ilyenkor is annyi kauciot terhelnek, mintha nem kotottel volna naluk semmit. A legegyszerubb egyebkent konkretan megkerdezni azt az irodat, ahonnan berelnel, hogy elfogadjak-e a debit kartyat is. 

Előzmény: malkolm1981 (366)
malkolm1981 Creative Commons License 2019.11.07 0 0 366

Üdv. 

 

Csak az autóbérléssel kapcsolatban szeretnék kérdést feltenni.  Nekem csak Debit bankkártyám van, tehát nem hitelkártya. A rentalcars oldalon szeretnék bérelni egy autót. Az oldalon eljutottam odáig, hogy kifizethetem a teljes bérlési díjat prémium biztosítással.

 

Kérdéseim: 

- Ha kifizetem a teljes összeget, a DEBIT kártyát meg tudja terhelni a deposit-tal? (természetesen "akarom" hogy megterhelje, hiszen muszáj)

- Írták, hogy csak hitelkártyát tudnak megterhelni, most akkor miért engedi a rentalcars oldal, hogy kifizessem a foglalást debit kártyával?

 

Egyszerűen nem értem, hogy miként kell foglalni. Legyen már kedves valaki leírni, hogy Debit kártyával hogyan kell foglalni.

 

Kérem, hogy aki nem tudja, az ne adjon tanácsokat, ne kavarjon.

 

 

Várom szíves válaszotokat.

 

noresz87 Creative Commons License 2019.09.22 -2 0 365

Sziasztok!

 

Aki Mallorcan bérelne autót, írjon nyugodtan és segítek benne! :)

 

 

- full biztosítással

- letét nélkül

- korlátlan km-rel

 

nora.traveller14@gmail.com

HNNAnita Creative Commons License 2019.09.18 0 0 345

Sziasztok! Nem egyértelmű sajnos számomra sem az autobérlés. A letétnek kell a hitelkártyán meglennie vagy az önrésznek is? Portugáliában Faro reptéren akarok bérelni. Tud vki esetleg segíteni? Köszi! 

Tropea Creative Commons License 2019.09.10 0 0 363

Alapvetően neked van igazad abban, hogy a helyszínen érdemes mindent rendezni, de az emberi tényezőket sem szabad elfelejteni. Más az, ha nem várnak rád a családból, illetve a szállásadó a megbeszélt időpontban a préri közepén, és van türelmed a küzdelemre. Sajnos sokan hajlamosak vagyunk az egyébként is drága nyaraláson irracionális döntéseket hozni a pillanatyni kényelem céljából.  Miközben itthon odafigyelünk arra is, hogy mire költünk el egy ezrest a megszokott környezetben, távoli vidéken a fáradtságtól vezérelve (pl. "együnk végre valamit az első helyen") időnként rosszul döntünk, és szórjuk a pénzt. Egy külföldi nyaraláson a sok százezer forint elköltése mellett pár 10 000 Ft (végleges vagy ideiglenes) feláldozása relatíve kevesebbnek tűnik, főleg euróban kifejezve.

 

Az is a gond az autóbérléssel, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy. Egyrészt nem látod át a trükkös tételekre bontott számlát, másrészt be van fizetve egy komoly összeg a közvetítőnél, harmadrészt pedig nem lesz kocsi a feneked alatt, amíg nem írtad alá a szerződést.

 

Teljesen más, ha például egy éttermi számlával próbálnak meg átverni. Sajnos sokadjára tapasztaltuk most is Pugliában, hogy még a Tripadvisoron is kiváló osztályzattal szereplő éttermekben megpróbálják átverni a külföldit, föleg ha alkoholt is fogyasztott. Most példálul 80 eurós számlát hoztak ki az 50 eurós helyett. Ilyenkor az ember, ha nem balfácán, és van egy kis nyelvismerete, reklamál, és nem fizet, amíg nem kapja meg a rendes számlát. Ha pedig nem adnának igazat (ilyen még nem volt), ott lehet őket hagyni az általunk helyesnek tartott összeggel, vagy akár 0 euróval. Az a nagy különbség az autóbérléshez képest, hogy te már megkaptad amit akartál, mehetsz tovább a parttalan vita esetén, hacsak nem küldenek rád verőlegényeket. :-)

Előzmény: dundalk (361)
Tropea Creative Commons License 2019.09.10 0 0 362

Nem kizárt, hogy úgy van, ahogy írod, de egyelőre több ellenérv van ezzel szemben. 

 

1. Omaha 80 hozzászóló visszakapta az RC-től az összes "road tax" és "location surcharge" címen levont összeget annak ellenére is, hogy maga az autóbérlés összege magasabb volt költségekkel az RC-nél, mint a Budget (nálam Avis, de ugyanaz a banda) számláján költség nélkül.

 

2. Továbbra sem logikus nekem, hogy egy válaszható extra után az adón (VAT) felül miért kellene további költséget fizetni, és ezáltal megemelni az útdíj és a helyi költség tételeket. Ha ez így is lenne, vajon százalékosan miért kellene kevesebb útdíjat fizetni a drágább extra, mint az olcsóbb bérlési tétel után? Nálam ugyanis így jönne ki a matek (kb. 80 euró helyi költség és útdíj a 208 eurós bérlésre, valamint 70 euró körüli ugyanilyen extra költség a közel 300 eurós biztosításra, valamint egy 120 eurós tankolási opcióra).

 

3. Sok mindent elolvastam az autóbérlésről, többek között az általad régebben ajánlott oldalakat is, de sehol nem találkoztam azzal, hogy a méregdrága* helyi biztosításra még további költségeket kellene fizetni tematikailag oda nem illő címeken.

 

Ettől függetlenül lehet, hogy nem nekem lesz igazam, és éppen azzal fog elküldeni az RC, amit te is mondtál. Mindenesetre pontosan ugyanilyen szituációban tavaly még az ügyfélnek adtak igazat, ha hiszünk a hozzászólónak.

 

* Kb. 300 000 Ft önrész kiváltására utólag már hülyeségnek tartom a közel 100 000 Ft-os helyi biztosítást. Nyilván annak tükrében is, hogy nem történt semmi az autóval. Nekem mindenesetre nem kellemetlenek a dél-olaszországi vezetési, parkolási élményeim (igaz nem is kerestem a helyet soha a főtértől 2 méterre, ahol egymásnak ütközve állnak az autók), így legközelebb beérném egy olcsóbb közvetítői biztosítással ilyen hosszú úton. Éppen 2 hétre a legelőnytelenebb helyi biztosítást kötni, mert ilyenkor a legrosszabb ár-érték arányban. 15 napos bérlésig ugyanis egyre drágább, utána pedig 30 napig már állítólag nem emelkedik tovább az ára. A helyi biztosítás rövidebb utakra jó amikor abszolút értékben nem olyan sokkal több, mint a közvetítő visszatérítési ajánlata.

 

Előzmény: dundalk (361)
dundalk Creative Commons License 2019.09.10 0 0 361

Azt tisztázzuk, hogy egyoldalon állunk. Nem feltétlenül egyszerű több részkommentből rekonstruálni egy számlát tételesen.

 

A számlázás szerintem szándékosan nem egyértelmű.

Ha te fizetsz 100 eurót mondjuk a RC oldalán abban benne van az adó meg illeték. ugyanez a kölcsönző számláján tételesen le van bontva, így a bérleti díj kevesebb lesz, a többi meg külön tételként szerepel majd.

Ha veszel valamit a helyszínen pl. biztosítást, akkor azt megint csak adó+illeték is terheli. Szerintem a 80 euró többlet a biztosításodat terheli, nem a bérleti díjat.

 

Továbbra is azt mondom, hogy ott a helyszínen kell rendezni az ilyen nem egyértelmű helyzeteket, fáradtság stressz és síró gyerek ellenére is.A te pénzedről van szó, amit a kölcsönző inkább a saját számláján szeretne látni. Aláírás után otthonról már nehéz lesz bizonyítani, hogy nem akartad aláírni. 

Előzmény: Tropea (360)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 360

Arról is érdemes beszélni, hogy az Avis már azzal összezavarja az ügyfelet, hogy a bérleti díjat kisebb összegben jelöli meg, mint a Rentalcars. Cserébe viszont olyan nagy költségeket számol fel, amellyel együtt a bérleti díj már magasabb, mint a Rentalcars-nál befizetett összeg. Utóbbiban viszont ugye benne vannak elvileg ezek a költségek. Mindez jól nyomon követhető omaha80 előbb idézett hozzászólásában. Az én esetemben (2 hetes bérlés, középkategóriás autó) 287 euró volt a Rentalcars-os befizetés, ám az Avis úgy számolt, hogy 208 euró a bérlés, és kb. 150 euró az útdíj és a helyi adó. Valójában tehát a különbözettel, kb. 70 euróval loptak meg (azaz 50 ezer forint helyett kb. 20 ezerrel). Érdekes viszont, hogy omaha80 esetében nem kizárólag a különbözetet, hanem az összes költséget visszafizette a Rentalcars.

Előzmény: Tropea (359)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 359

Csak ismétlésként omha80 tavalyi hozzászólása:

 

"Szia,

 

a bérlés rész így nézett ki a számlán: 

 

Rental Costs Group B (€) Quantity Net Price VAT (22.00%) Gross Price
Product 1H                                        84.43      18.57        103.00
11 day group B rental, including Damage Waiver, Theft Protection and unlimited free mileage
20 % discount (on time and mileage only) -16.89 -3.72 -20.61

 

És a rentalcars-os megrendelést meg így vonta le:

Prepayments (Voucher) -101.57 -22.35 -123.92

 

Ill. ezt utalta vissza végül a rentalcars:

Fees and Surcharges
Location surcharge 41.66 9.17 50.83
Road Tax 22.55 4.96 27.51"

 

Egy másik hozzászólásban azt is leírta, hogy vett a helyszínen önrészt nullázó biztosítást. Ehhez viszont nyilvánvalóan semmi köze a location surcharge és a road tax megjelölésű tételeknek, hiába hazudták ezt pl. nekem is ma a helyszínen. Egy csomó oldalon olvasható, hogy ezt repülőtéri kölcsönzők szokták költségként (és nem választható extraként!) felszámolni, mert őket is sarcolja a repülőtér. A probléma ott kezdődik, hogy a közvetítő (az esetünkben a Rentalcars) az ügyfelet biztosítja arról a foglalás során, és az online fiókban megtekinthető, ám nem nyomtatható visszaigazolásban, hogy a bérleti díjban benne vannak a fenti költségek. A nyomtatható és egyben a helyi kölcsönzőnek átnyújtandó visszaigazoláson ez már nincs rajta egyértelműen igazolható módon. Ezért vehetnek szerintem palira egy csomó embert. Ilyenkor felesleges a Rentalcars ügyfélszolgálatot hívni, mert ők vélhetően nem veszik fel abban a pillanatban a kapcsolatot a helyi kölcsönzővel. A helyi főnököt kérni tényleg jó ötlet lehet annak, aki nem fáradt, kialvatlan kisgyerekkel került sorra hosszú várakozás után úgy, és nem is kell még órákat autóznia.

Előzmény: Tropea (358)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 358

Nem igaz, hogy nem érted. Ugyanígy nem értetted a tavalyi hozzászólónak sem. Mindketten vettünk biztosítást, de ettől függetlenül felszámoltak olyan költségeket, amelyeknek ehhez semmi közük. 

 

I

Előzmény: dundalk (357)
dundalk Creative Commons License 2019.09.09 0 0 357

"helyszínen vásárolt teljes védelemhez tartoznak" ja hogy biztosítást vettél nem adót fizettél. azért ez nem ugyan az.

mit lehet tenni? felhívni a rentalcarst, tisztázzák a helyzetet. hívod a főnököt, de nem aláírni az önkéntes választást, ha nem önként választod.

Előzmény: Tropea (356)
Tropea Creative Commons License 2019.09.09 0 0 356

Mégis mit kellett volna tennem, ha nem volt olyan egyértelmű igazolás a kezemben, amely alátamasztotta volna az igazamat? A másik hozzászóló is így járt. Úgy tűnik, hogy nem egyedi esetről van szó. Aztán lehet, hogy majd megjárom, és nekem nem fizet ugyanilyen szituációban a Rentalcars, mint a fórumtársnak. Mindenesetre hiába készültem előre, lenyúltak. Leadásnál is próbáltam reklamálni, és olyan hazugsággal álltak elő, hogy ezeket a díjakat nem fizethettem ki előre a Rentalcars oldalán, mert a helyszínen vásárolt teljes védelemhez tartoznak. Na persze, a helyi díj és az útdíj. Maffia... 

 

 

Előzmény: dundalk (355)
dundalk Creative Commons License 2019.09.09 0 0 355

"helyi adók és az útdíj" na ez biztosan nincs 50.000 forint, főleg ha előre fizettél mert akkor már az árban van. Általában ez úgy 10-20%-a a teljes bérleti díjnak reptértől függően.

Gondolom aztán simán belementél, hogy utólag rendezd meg alá is írtad még úgy is, hogy nem értettél egyet..

Előzmény: Tropea (353)
noresz87 Creative Commons License 2019.09.08 -2 0 354

Sziasztok!

 

Aki Mallorcan bérelne autót, írjon nyugodtan és segítek! Full biztosítással, letét nélkül, korlátlan km-rel!

nora.traveller14@gmail.com

Tropea Creative Commons License 2019.09.07 0 0 353

Mi pontosan ugyanígy jártunk Bariban az Avis céggel a Rentalcars oldalon keresztül foglalva. Hiába mondtam az ügyintézőnek, hogy a foglalásban már benne vannak a helyi adók és az útdíj, hajthatatlan volt, és ezeket is felszámolta a helyszínen kb. 50 000 (!) Ft értékben. Az a baj, hogy a Rentalcars az online fiókban feltünteti, hogy ezek benne vannak a kölcsönzés árában, de a helyi ügyintézőnek átadandó visszaigazolásuk már nem egyértelmű ebben a tekintetben. Mindjárt megyünk haza, és remélem, hogy mi is visszakapjuk ezt az összeget a Rentalcars-tól, miután reklamálunk a bérlés lezárásakor. 

Előzmény: omaha80 (287)
dundalk Creative Commons License 2019.09.02 0 0 352

itt egy példa a feltételekből:

 

Letét

Ez az autókölcsönző EUR 500.0 összegű letétet kér az átvételkor. 

 

Biztosítási fedezet terjedelme

Töréskárra vonatkozó biztosítás: Adó nélkül; Önrész 1,390 EUR

Lopásbiztosítás: Adó nélkül; Önrész 1,500 EUR

 

Mindent fedező csomag: 30 EUR naponta Adó nélkül; Önrész 0 EUR

 

tehát 500 euró letétet hagysz, van önrészed az adott kár esetére maximálva, és van egy biztosítás amit megvehetsz helyszínen, ahogyan látod ezzel az önrész nulla lesz.

Van vagy 15 kölcsönző és ezek a számok eltérhetnek. Ha bármi kétséges kérdezz a foglalás előtt tőlük.

 

(A goldcar, Rhodium, interrent triumvirátust került ha mód van rá)

Előzmény: aksoko28 (349)
Tshu-hash Creative Commons License 2019.09.01 0 0 351

A kinezete alapjan a cartrawler adja a hatteret, mint sok masik legitarsasagnak is. Szerintem nem magara az oldalra kell odafigyelni (persze arra is erdemes), hanem a kolcsonzo cegek ertekeleseit megnezni, azoknak utananezni.

Előzmény: aksoko28 (350)
aksoko28 Creative Commons License 2019.09.01 0 0 350

A Ryanair oldalán elérhető autóbérlésről vannak tapasztalatok?

Előzmény: aksoko28 (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!