Keresés

Részletes keresés

nori Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1092
Kedves Bukoba Mandaka,

Az Iszolda Kedvencek rovatába is kiteheted a macsok képeit, az enyémek már ott vannak!
nori

Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1091
Az biztos, hogy szépek, foleg Lufi (Maxx-Cats Lufi). Tervezek egy web oldalt, ahova a macsok képeit akarom feltenni, ha meglesz, majd értesítelek Benneteket, és megnézhetitek öket. Az meg, hogy rosszak, az nem kifejezés. Remélem, mire hazaérek, az ágyam még mindig száraz lesz. :-)
Caty Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1090
lujza, :)))
A mi macsijaink még nem tudnak ilyen szép szabályosan kilépni, ám Banditának azt már sikerült egy klaviatúrán való táncolással elérnie, hogy a gép a "kék halál" nevezetű jelenség kíséretében lefagyjon egy kicsit...

Bukoba Mandaka, :)
Mi ez a tragikus hangnem? Tévedni emberi dolog.:)
Egy a lényeg, a macsik szépek (és rosszak:))! Tök mindegy, milyen a típusuk, vagy hogy a gazdi teljesen tisztában van-e a standard fajtanévvel.:))

lujza Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1089
:-)volt olyan macsunk, aki alt+ctrl del betukombinaciot is nyomott, igaz, regi billentyuzeten. :(
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1088
Mivel már több életveszélyes fenyegetést is kaptam és az idöm lassan lejár, ezért megteszem, amit meg kell tennem. Egy korábbi hozzászólásomban elkövettem azt a hibát, hogy Pamacsot colourpoint himalájának tituláltam. Hiba volt. Mea culpa!!! A himalája és a colourpoint ugyanazt jelenti. Szóval ez van. Ha nem írok többet, akkor okuljatok az esetemböl. Ne kövessetek el hibákat.
Caty Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1087
Megnyugodtam. Eszerint a macskáim csak üzemszerűen funkcionáltak. Ha a Te cicakjaid is ezt művelik a gazdikkal...! :)))
lujza Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1086
1/2 5 kor az egyik kiscicank megharapta az orromat. kidobtuk. 3/4 5 kor a masik rault a fejemre.
Caty Creative Commons License 1999.08.23 0 0 1085
Halihó!:)))

"Hétvégi" matskás tapasztalatok:

1. Csütörtök, hazaérkezés: lakás romokban, a konyhaablakban lakó növénykéim egyike macska által elkövetett, különös kegyetlenséggel végrehajtott landolás után elhalálozott..
2. Csütörtök este Matrix -nézés után kistesóm nálunk aludt. Ennek örömére a két macsi játszótérnek nézte őt, és a lakást (fotel borulás stb.). Alvásban nem igazán volt részünk...
3. Szombat: viszonylagos béke, már ami a macsi viselkedését illeti. Szerintem kifáradtak az előző két nap randalírozásában.
4. Vasárnap: ébresztő hajnali ötkor, Bandita kajáért csengetett...Aztán kis csend, majd 6 órától Maszat vékonyka hangon és idegesítő rendszerességgel nyarvogva kunyerált bebocsájtást a hálószobába, mert unatkozott.
5. Vasárnap este: Bandita két és fél órás mozdulatlanságra kárhoztatta Páromat, aki kénytelen volt szándéka ellenére több filmet is végignézni, mondván, nincs szíve odébbrugdalni a macsit, aki kényelmesen rátelepedett a lábára, és mély álomba merült rajta.:))
6.Ma hajnalban, miután Párom jószívűségének köszönhetően a macsik a hálószobában aludtak, Bandita négy órakkor rajtam keresztül gázolt át, mivel valami repülő izére vadászott. Ezután a macsikat kizártam a hálószobából. Ötkor Bandita kajáért csengetett...

Ma reggel azt is kénytelen voltam megállapítani, hogy legjobb, ha a cirmos macska hullajtja a szőrét. A cirmos szőr ugyanis jól mutat fehér és fekete ruhákon egyaránt...:))

Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1084
Nem tapasztalok sok különbséget, talán annyit, hogy Pamacska aktívabb egy kicsit mint Lufi. Lufi igazi arisztokrata, csak ritkán hízeleg, leginkább csak komótosan sétálgat és a lakás különbözö részeiben lerogyva alszik. Pamira néha rájön a bolondóra, olyankor felmászik mindenhova. Meg persze nagy tolvaj, elsosorban a fürdokád szüröjét, illetve a ruhacsipeszeket cseni el.
Maminti Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1083
Nálunk krémszínű és sötétszürke szőrszínek dominálnak... :) Kobold és Arisz is folyamatosan vedlik, szerencsére mindketten rövidszőrűek (Arisz a perzsa mamától a szőre puhaságát örökölte, nem a hosszát). Viszont kisebbik idióta kiscicám kezdi a frászt hozni rám: valamelyik nap eltörtem a cukrosüveg kupakját. Háromszor körbesepertem a konyhát, fel is mostam, és még két napra rá is azt vettem észre, hogy Ariszka a fene tudja honnan megtalált üvegcserép darabkát rágcsálja... Csak úgy ropogott a foga alatt... Könnyebb szívroham kíséretében szedtem ki a szájából... Hál istennek macskabaja sincs... :)
Caty Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1082
Áááá, azért nem olyan borzasztó a helyzet. "Csak" két cirmos lakik velünk jelenleg, és Anyuéknál sincs már perzsa cica (hosszú évekkel ezelőtt abbahagyták a tenyésztést, szerencsére).
Gyanítom, hogy hosszúszőrű kedvenceid után több szőr marad, mint az én két cirmos szörnyetegem után...:)

A himalája és a perzsa macsik között van viselkedésbeli különbség?

Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1081
Caty,
Nem irigyellek, nálunk ez a két hosszúszörü legény is eszméletlen mennyiségü szört termel, akkor a sok cirmos szörnyü lehet. Ahol vettük Pamacsot, ott is rengeteg hosszúszörü cica volt együtt, csak most látom, hogy mekkora türelme kellett, hogy legyen a tenyésztönek a szörtermés miatt.
Caty Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1080
Bukoba Mandaka,:)
Igazad lehet abban, hogy a stressztől jobban hullik a cica szőre, rémlik, hogy valamelyik macsis könyvben olvastam már ilyesmit. Na meg a szőrhullatás-beli különbség a fajtájukból is adódhat, bár hogy a perzsa mats kevésbé hullajtja a szőrét, mint a himalája cicc, szokatlan a számomra. Annak idején, amikor még Anyukáméknál laktam, és elég sok perzsa macsink volt, annyi szőrt vedlettek le magukról, hogy abból már egy egész fonalüzemet el lehetett volna látni.:)) Mindenesetre a rövid, cirmos szőr is remekül mutat a fekete gatyómon, ezt ma reggel is kénytelen voltam nyugtázni...:)
Caty Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1079
Ma reggel:
Bandita macskám kinyilvánította azon véleményét, hogy én egy szívtelen és galád gazdi vagyok, mivel este "csak" egy adag vacsorát adtam neki. Ezt úgy hozta a tudomásomra, hogy hajnali 4 órakkor elképesztő nyarvogásba kezdett, majd úgy döntött, hogy ha már se a nyávogásra, sem a szokásos csengetésére nem fáradtunk ki megetetni őt, akkor megpróbálja keresztül kaparni magát az ajtón. Erre már kiment a párom, és leszidta a jószágot, egyben felrögzítette a csengősort olyan helyre, ahol a mats nem éri el. Persze mivel nem volt még kaja-time, enni nem adott a cicceknek. Emiatt aztán mindkét mats vad csatározásba kezdett a nappaliban, bosszúhadjáratként. Az asztal szerencsére nem borult, de a rajta lévő cuccok igen. Így reggeli idillünk két kialvatlan gazdiból, két követelőző macskából, és egy romhalmaz nappaliból állt...
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1078
Mint azt már Gyötörnek írtam, Pami himalája kék colouproint, tegát világos színu, míg Lufi perzsa és fekete. Ideálisan látszik a levedlett szor a ruhámon, mivel fehér ing és fehete naci a munkahelyi viseletem, az ingemen Lufi, a nacimon Pami szore a domináns. Egyébként a viccet félretéve látványosan jobban vedlik Pamacska Lufinál, és lehet valami ebben a stressz dologban is, mert tegnap mikor elvittem öket dokihoz, Paminak még jobban jött a bundája. Szerintem érzékenyebb a lelke mint Lufié. Én is érzékelem a folyamatos vedlést, de ennek intenzitása a két cicánál teljesen eltérö.
Caty Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1077
Buboka Mandaka,
Ahogy én tudom (és tapasztaltam), a szabadban lévő cicák tavasszal-nyáron levedlenek, ősszel pedig elkezdik növeszteni a dús téli bundát. Azok cecakok, akik egész évben a lakásban laknak, télen-nyáron szinte folyamatosan vedlenek, nem olyan intenzíven, mint szabadban élő társaik, ám elég nagy mennyiségben ahhoz, hogy a gazdik idegeire menjenek:)))Viszont ugyanilyen folyamatossággal növesztik újra a bundájukat, úgyhogy nem annyira látványos a téli és a nyári bundájuk közötti különbség, mint a szabadon kószáló cicáknál.
Pami milyen típusú és színű mats?
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1076
Nos, nálunk két szobamats van, de csap Pami hullajtja a szorét. Lufi, akinek roppant dús bundija van, szinte egyáltalán nem. Szóval ez a szobacica elmélet lehet, hogy egyes példányoknál nem müxik???
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1075
Kedves Gyötör,
Az én Pamacsom egy himalája kék colourpoint cirmos, 10 hónapos. A szorét o is nagyon hullajtja, pedig dupla adag vitamint kap naponta. Tegnap voltunk dokinál, aki azt mondta, hogy valószínuleg a stressz okozza nála ezt, mivel Lufi, aki nagyobb és erosebb is nála, néha-néha elpáholja.
Gyötör Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1074
nori, :)

Yv, biztos, nem tudta eldönteni, hogy hol is van! :)
Ha megszokta reggel, hogy az ajtó egyik oldalán nyávog és bemehet, erre az első nyávogás után kint találja magát - összezavarodhatott. :))))

Caty, igen szoba mats és ezzel részben megnyugtattál :), részben elkeserítettél. Azt reméltem előbb-utónn nem lesz ennyi szőr szerte-szét a házban. :(

Caty Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1073
Kedves Gyötör, :)
Bocs, hogy belekotyogok, de ha Pamats mats szobamats (márpedig az, nem?), akkor bizony állandóan vedlik. Nyugi, szerintem biztos, hogy nem beteg. A mieink teljesen mezei rövidszőrűek, de mivel lakásmatsok, egész évben hullajtják a szőrüket, anélkül, hogy rajtuk meglátszana a szőrhiány...Nem tom, hogy csinálják. Viszont a levedlett szőrmennyiségből már jópár pulóvert megköthettem volna...:))
Yv Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1072
Mostanában walamiféle állat pusztítja Apa galambjait, ezért tegnap este Lucy (macskagyilkos) kutyunk hátra lett költöztetwe a kertbe. Ami pedig cica-felségterület. Pacni ki se mert menni, csak feküdt bent a szobában és nézett kifele. Pedig a kuty meg wolt kötwe. De miért pont a kedwenc játszóhelyén? :)
Aztán Anyáék úgy döntöttek, hogy a cica bent alszik.
Reggel Macsira rájött walami furcsa dolog. Mert amíg lent tartózkodtam (uzsi csomagolás+indulás) ki-be járkált. Állandóan az ajtó előtt ült és csúnyán nyáwogott, hogy ki ill. be akar jönni:)
nori Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1071
bocsánat, Tudja
nori Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1070
Yudja
Gyötör Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1069
Bukoba Mandaka,
eszerint már két Pamats is van a Tasztalon. A tied milyen márka? :-)
A miénk cica állandóan hullajtja - váltja a szőrét, már négy hónapja. Lehet, hogy beteg? :-O Eddig ez nem tünt fel! Egyébként meglehetősen élénk, és szerintem a bundája rendbe van ...

nori kedves,
:)))))))))))
és a lányod ugye nem hiszi, hogy most neki lett egy gondoskodó cica mamája is? :-)

nori Creative Commons License 1999.08.19 0 0 1068
Kedves mindenki! Ez itt egy újabb macskasztori
kisebbik vörös cicánk, Cicus, a lányom kedvence, vagy inkább Cicusnak a lányom a kedvence. A lánynak az emeleten van a szobája, tegnap Cicus a szokott módon, a tetőtéri ablakon bement hozzá egy halk nyávogást hallatva, majd egy egeret tett az ágyára, és halkan közölte: nyau
Lányom azóta még jobban imádja, mert szerinte Cicus őróla akart gondoskodni.
nori
:-))
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1067
Akkor a mi fenevadaink kivételt képeznek, mert a mi kajánkból nem nagyon fogadnak el. Nyomul mindketto, de egy kis szimatolás után elvonulnak. Talán Lufi kenyér illetve Pamacs sültkrumpli imádata a kivétel.
A másik mánia Lufinál az ásványvíz. Ha meglát egy üveggel, rögtön letelepszik elé és átölelve az üveget bámulja a buborékokat. Pamacs imádja a gimpet vitamint, Lufi meg a Kit Bits-et.
Apropó, tudtok valami jó szorregeneráló készítményt, ugyanis pamacsnak nagyon hullik a szore.
Gyötör Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1066
Matkakakjából eddig a Whiskas volt a nyerő, bár újabban inkább a Sheba játszik - mármint, ha lehet kapni. Szárazeleségből egyértelműen a Royal Canin junior, mostanában pedig már egy-két felnőtt állatoknak készült fajta is.
Nomeg ugye minden amiből mi eszünk, de erről a régi hozzászólásokban unalomig találhattok elrettentő példákat. :)
Bukoba Mandaka Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1065
A mi macskáink meg mostanában rákaptak a Royal Canin tápra, és azon kívül csak a pulykamell sonkát hajlandóak megenni. Régebben adtunk nekik Whiskas, meg Purina konzerveket, de mostanában bele sem szagolnak. A tejre teljesen gerjednek, de perzsa létük miatt azt nem kaphatnak.
Yv Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1064
A fésüléssel nekünk is wannak problémáink. Cicáink közül kettő szőre igen hosszú és úúúúútálják a fésűt. A kopaszításon már mi is gondolkodtunk, de a maccs nem jött elő a megrendelt időpontra:)

Nálunk szerencsére nincs gond a jelöléssel, miwel egy fiú és két nem fiú cicánk wan. Amíg két fiú wolt, addig jelöltek rendesen, jelezwén, hogy Öwék a ház.

Mostanában akaratosak a Drágák. Ki és bekéredzkedésük abból áll, hogy ülnek az ajtó előtt és igen nagyon nyáwognak. Mintha legalábbis egy kutya tépné Őket éppen szét:) Anya elkényeztette Őket. Ezért hétfőn macska-nyáwogásra fürödtem. ŐArtúrsága ki óhajtott menni, de én még a fürdőkádban csücsültem. Newelni kell Őket néha:)

A Ti cicáitok mit esznek? A mieink husit kapnak, párizsit és tápot. De a tápok közül nagyon wálogatósok. Egyszer wett Anya Cicmix newűt. Azóta is a kutya eszi:)

nori Creative Commons License 1999.08.18 0 0 1063
Nem, nem, csak ha jól emlékeztem, igen barbár eljárásnak tartod az ivartalanítást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!