Keresés

Részletes keresés

Arax Creative Commons License 2000.03.20 0 0 465
Szia Gy_Rozi,

nem tudom, melyik orvosok látták eddig a kutyusodat. Az Állatorvosi Egyetemen van egy Diószegi dr. nevű orvos. Nagyon jó dokinak tartom és ő az egyetlen, akinek a szavára ilyen esetben adok, pedig egyébként nem ő a kutyáim orvosa. Tudod, ha valaki képes megműteni egy menthetetlennek mondott esetet és utána egész éjjel bent virraszt a kutya mellett, az sokat elárul róla.
Ha még nem voltál nála, menjetek el és hallgasd meg az ő véleményét is. Mindig őszinte, nem akar mindenáron műteni, de ha szükséges, akkor azt is megmondja.
Remélem, tudtam segíteni valamennyit, de ha most nem mész el hozzá, más esetekben akkor is nagyon ajánlom!

Üdv

Arax

Előzmény: Gy_Rozi (464)
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.03.20 0 0 464
Egy számomra nagyon fontos dologról érdekelne a véleményetek:

13 éves uszkárunk combján néhány éve megjelent egy kis zsírcsomó, és szép lassan növögetni kezdett, most már elég nagy, de a kutyát abszolút nem zavarja. Eddig nem nagyon látta azóta állatorvos, mert beteg nem volt, az oltásokat pedig egy ismerős tenyésztő adja be. Most viszont egy másik betegség miatt el kellett vinnünk orvoshoz. Két orvos vizsgálta meg a csomóját és elég különbözően reagáltak:

1. Azonnal meg kell műteni, mert már olyan nagy, hogy elvékonyodhat rajta a bőr, és kifekélyesedhet. (Az azért ide tartozik, hogy ezt biztosan nem anyagi érdekből mondta, hanem tényleg ezt látta jó döntének.)
2. Nem nyúlna hozzá, amíg a kutyát nem zavarja, mert egyrészt az altatás kockázata ilyen korban már jelentős, másrészt nagyot kellene vágni, kellemetlen, fájdalmas lenne utána a gyógyulás, és ha már benőtt az izmok közé, akkor a műtét nem sikerület 100%osan, vagyis a csomó egy része bentmaradna.

Azt mindketten megállapították, hogy zsírcsomó, és jóindulatú.

A család egyelőre műtétellenes, de érdekelne, hogy ti hogyan döntenétek ilyen helyzetben

Előre is köszi a véleményeket

Rozi

bocs, hogy hosszú voltam!

Robin Creative Commons License 2000.03.20 0 0 463
Mig Koko123 előkerül...
Nálam úgy zajlott, hogy a kutyu kb 2 héten keresztül reggel fél ötkor kelltem és onnantól számítva kb. két óránként levittem, egészen kb éjfélig. A férgesség nem tartós állapot, ha kímélni akarod a környezetet, meg különben is , jó ha begyűjtöd a mellékterméket. Vannak nagyon jó kölyöktápok, ha ilyet adsz, garantáltan kolbász formájú lesz a melléktermék. Ha Bp-iek vagytok, és a Bajcsit be tudjátok iktatni, ott van az egyik legjobb tápos üzlet a Delectus, (azt hiszem Fehérhajó utca sarkánál).

Arra figyeljetek, hogy egy másik kutyával se kerüljön kapcsolatba. Ha jön valaki, kiskutyát felkapni, 'Még nincs meg minden oltása!' - ilyen felkiáltásra minden normális kutyás a sajátját azonnal visszahívja.

két hét után a hajnali és éjszakai megmarad, de a napközbeni kb 5 alkalom 2-3-ra csökken. Nálunk úgy illeszedett a séta/pisilés a kajával, hogy előtte mindig, evés után meg kb 20 perc fél óra múlva szintén séta, ha nem alszik el.

Az elején nagyon kell figyelni, ha helyezkedik, keresi a helyét, ölben odavittem ahol végezheti a dolgát és biztattam, hogy szabad, és nagyon megdícsértem ha sikerült. Nagyon gyorsan átállt. De én vittem a fűre, a lakásban való tepsire járás nem lesz ennyire egyszerű.

Herceg Creative Commons License 2000.03.16 0 0 462
Élőhalott vagyok -irtad, na, ez nekem is ismerős, bár MI még csak két napja ismrjük egymást... Hogy oldod meg? Mesélj!!!

Köszi,
Üdv!

Előzmény: Koko123 (442)
SaGa Creative Commons License 2000.02.23 0 0 461
berku!

Gerry köszöni szépen, jól van. Kicsit megkeveri az időjárás, de
egyébként csak úgy öregesen (két hét múlva 9 éves lesz)...
Mindjárt megyünk sétálni. Napok óta nem én vittem le este, mert
közbejött ez-az. Ilyenkor egész jól meg tud sértődni...

SaGa

Előzmény: berku (459)
sas Creative Commons License 2000.02.21 0 0 460
Köszi a választ, valoban változtatnom kéne egy kicsit az életvitelén.
Sajnos mostanában alig van idom rá, bevallom kicsit el is hanyagoltam.
Előzmény: Robin (457)
berku Creative Commons License 2000.02.21 0 0 459
Köszi a jókívánságot!
A kutyus lány, talán ezért is volt a nagy tolerancia Bertalan részéről. Bár szerintem még a Kicsi túl kicsi ahhoz (8 hetes), hogy a nagy érezze a különbséget , de soha nem lehet tudni. Azért is vettünk lányt, hogy kijöjjenek majd egymással, ha Berci ott nyaral (remélem, így lesz) és a családon belüli dominanciakérdések miatt is, az ugyanis már most látszik, hogy anyukám nagyon el fogja kényeztetni. A kézben tartásra mi is utaltunk, meglátjuk az eredményt.
Nagyon eleven egyébként, a hétvégén kivittük a kertbe (addig csak bennt volt), nagyon tetszett neki, utána alig bírtuk befogni, amikor el kellett mennünk.
Gery hogy van?
Előzmény: SaGa (458)
SaGa Creative Commons License 2000.02.19 0 0 458
berku!

Itt vagyok, csak ritkán jutok időhöz...

Csocsóhoz: a picik naggggyon aranyosak, csak kézben kell őket tartani
őket már az első naptól, mert hamar önállóak lesznek. Az mindenesetre
meglepő, hogy egy felnőtt blöki morgás nélkül átadja a helyét egy
kölyöknek. Bántani sosem szoktak kicsit, de azért azt tudatják, hogy
hol a helyük...

Anyukádna jó egészséget és sok örömet a kicsivel!

Ja: fiú vagy lány?

SaGa

Előzmény: berku (453)
Robin Creative Commons License 2000.02.17 0 0 457
sas,
létezik depresszió a kutyáknál is. Titi miután megoperálták a lábát, három hétig háromlábon volt kénytelen élni. Az első időben kímélni akartam, és a minimumra csökkentettem a sétát, csak leültünk és nézelődtünk. Neki ez nem volt elég, szép lassan átváltozott. Először fásult lett, nem várta a sétákat, nem örült a barátainak. Miután ezt láttam, elindultam vele a korábban megszokott útvonalon, bár nagyon lassan haladtunk, és csak nagyon kis távolságra tudtunk elmenni. Napról napra jobb lett a kedve és a végén úgy szaladt három lábon, hogy nem tudtam lépést tartani vele. Azóta rendben van minden, a lába is meggyógyult - amennyire lehetett.

próbáld meg kizökkenteni a megszokott dolgokból és nézd meg mi történik, változik-e a magatartása?

Előzmény: sas (454)
cukorfalat Creative Commons License 2000.02.17 0 0 456
bur!

lehet, hogy furan hangzik, de a legjobb orvossag, ha egy kulonleges helyre teszed ot a szived melyen, es beszerzel egy kolyokkutyat. O is jobban orulne, ha boldognak latna
cuk

Gorcsev Creative Commons License 2000.02.17 0 0 455
Burmi, ez nagyon szomorú dolog, részvétem... de azé' hadd jegyezzem meg, hogy ha a kutya már összeesik, én azonnal orvost hívtam volna...
Előzmény: Törölt nick (450)
sas Creative Commons License 2000.02.17 0 0 454
Sziasztok,

Elöször is: Burmi igazán sajnálom, ami a kutyusoddal történt.

Én most járok elöször ebben a topicban, sajnos nincs idöm elolvasni mind a 450 beirást, ezért elöre is elnézést, ha olyasmit kérdezek, amiröl volt már szo. Amennyiben ez igy lenne, akkor elegendö, ha megirjátok, hol olvashatok rola.

Naszoval: az én kutyám 11 éves, alapvetoen élénk, és szerintem a korához képest nagyon aktiv. Viszont az elmult néhány honapban arra lettem figyelmes, hogy rengeteget eszik, szinte egyfolytában. Amit elé teszünk, mindent elropizik. Ez azért fura, mert eddig ilyet sosem csinált, csak annyit evett, amennyire szüksége volt, és a többit a tányéron hagyta (nincs is elhizva). És gyakran ül a fal felé fordulva és csak bámul. Játszani már nem nagyon szeret.
Lehetséges a kutyáknál depresszio vagy csak simán unatkozik?

Igazán örülnék, ha megosztanátok véleményeteket.
Elöre is köszi.
üdv, sas

berku Creative Commons License 2000.02.17 0 0 453
Burmi, együttérzésem.

SaGa, itt vagy még valahol? Képzeld, anyámnak vettünk egy kis fekete csau csaut! Egy tünemény. Nálunk is volt néhány órát, Bertalanunk igencsak el volt képedve. De nem volt féltékeny, még az alvószőnyegét is hajlandó volt megosztani.

Robin Creative Commons License 2000.02.15 0 0 452
Burmi,
nehéz dolog megválni tőlük, olyan kedvesek és annyira a szívünkhöz nőnek az évek alatt. De tudjuk, hogy ők nem élnek velünk életünk végéig - éljenek hát úgy hogy nekik is jó legyen, amig élnek. Gondoljatok erre akkor is amikor még messze a búcsú!
Előzmény: Törölt nick (450)
Robin Creative Commons License 2000.02.15 0 0 451
Koko123,
ilyenkor télen előfordul gyakrabban. Olyasmi tisztul igy ki a pocakból, ami nem odavaló - nyáron inkább a füvet részesítik előnyben. Titinél legalábbis igy figyeltem meg. Valamiért az emésztésükhoz kell emészthetetlen rost anyag és a fában elég sok a cellulóz. Ha zavar, nézd meg hogyan teheted rostban gazdagabbá azt amit tőled kap enni (gréti mixre gondolok, de tehetsz egy kis búzakorpát is a kajába).
Előzmény: Koko123 (449)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.14 0 0 450
Szervusztok!

Ma szomoru hirt kaptam otthonrol, a nagymamatol, ma reggelre Tobias (11 eves kan, fekete rovidszoru, nagytestu, eredeti setateri keverek) rovid betegseg utan meghalt. Csutortokon este lattam utoljara, akkor meg semmi baja nem volt, jo kedvu es eleven volt, tegnap tudtam meg, hogy valami gaz van, mert nem eszik es szedul, osszeesik, ma reggel hivtunk volna orvost...

Es itt szeretnek emleket allitani Greeencat lengyel hegyi pasztoranak (9 eves szuka), Heppy novemberben leukemia miatt halt meg.

ez most tok sz@r

Burmi

Koko123 Creative Commons License 2000.02.14 0 0 449
Hello!

A kiskutyam ha botot rag a kertben, meg is eszi amit lerag rola. Szerintetek normalis ez? A kakijaban neha egy rakas fadarabot talalok.

Koko123

wheaten Creative Commons License 2000.02.09 0 0 448
Sziasztok Kutyakedvelők!

Már régóta figyelemmel kísérem a kutyával foglalkozó topicokat!
Úgy gondoltam, hogy megpróbálok egy (Magyarországon és Európában is) ritka kutyafajtának
kis hirverést csapni. Ez a fajta a Soft Coated Wheaten Terrier! (Magyarul: Lágyszőrű buzaszínű terrier) Találkoztatok már vele?
Kb.: 30-40 darab lehet az országban....
Nálunk lakik egy kedves példánya már lassan 2 éve, haláli kutya, igazi terrier.


Ő Brian. A kép tavaly nyáron Ópusztaszeren, a Közép-Kelet Európa Kupán készült.

Ha többet szeretnétek tudni róla: EXTRA.HU/WHEATEN címen tovább ismerkedhettek vele.. Gyertek nézzétek meg! Vagy találkozzatok vele valamelyik kiállításon.

Sziasztok: Wheaten

Koko123 Creative Commons License 2000.02.02 0 0 447
Hello!

Felkerult harom kep Ford-rol a ZOO-ba, akit erdekel nezze meg :) Az eltelt ido alatt viszont rengeteget valtozott, szoval meg kuldok uj kepeket is. Eg es fold a kulonbseg :)

Koko123

Reske Creative Commons License 2000.01.20 0 0 446
Kedves Kutyabarátok!

Háziállat szépségverseny cimmel topic nyilt a Nettón!
Akit érdekel, megnézheti a benevezett kutyusokat!

Nem vagyok jó linkelő, de a piros irásos topicot keressétek, vagy ide menjetek:

http://internetto.hu/forum/forum.cgi?a=t&t=9005751&uq=57&tp=01x

Sziasztok

Catty Creative Commons License 2000.01.13 0 0 445
Hello Robin!

Nem biztos, hogy rossz egyedekkel talalkoztal, bar az en kutyam tenyleg nem kergeti a macskakat... Egyszeruen megall es percekig meregeti oket, aztan elveszti az erdeklodeset. Lehet, hogy az en kutyammal van a baj?:)
Nalunk is padloszonyeg van, de en nem tapasztaltam, hogy a talpamba szurt volna a szor... ezt most a tulevelekkel gyakran tapasztalom viszont :)
Hogy velem alszik, az eros tulzas, bar szoktunk neki helyet szoritani az agyon, ha mar nem birom tovabb nezni a banatos szemeit, amivel kozli,hogy o miert nem helyezheti magat kenyelembe?:) A szuleimnel meg jobb dolga van, ott sajat kanapeja van, ezt tenyleg teljesen kisajatitotta maganak :)

Catty

Előzmény: Robin (443)
Catty Creative Commons License 2000.01.13 0 0 444
Szia Cowboy!

Koszonom a gratulaciot Argos neveben is :o)
Nem vagattuk le a farkat, szerintem szebb igy, bar az teny, hogy sok mindent lever vele, es amikor orul, mindig azon mesterkedem, hogy csak a labamat el ne talalja vele. Oromeben altalaban a fejem magassagaig ugrik, a Tieid szoktak ilyet csinalni? Van egy fotom, ahol egy ugrasa van megorokitve, hat amikor meglattam a kepet nem akartam hinni a szememnek, hogy mekkorara fel tud ugrani.
A hosszu farkaval az idei karacsonyfankon (is) kart okozott, de volt mar ra pelda, hogy egy pohar uditot vert le az asztalrol :) De ettol fuggetlenul, en azt mondom, szebb, ha nincs levagva.

Catty

Előzmény: Cowboy (441)
Robin Creative Commons License 2000.01.13 0 0 443
hello Catty,
bocs a kicsit kései reagálásért...szóval eddig ahány vizslával találkoztam, az mind 'beállt' az idegen macsra, és több közülük ment utánna árkon bokron. Persze lehet, hogy csak kevésbé jó egyedekkel találkoztam. A szőrrel kapcsolatban ahol padlószőnyeg van, ez ott forul elő. Talán nálatok más a padló. Különben helyesek, kedvesek és szeretik az ember fotelját és ágyát igénybevenni, ha lehet kizárólagos joggal. A tied is veled alszik?
Előzmény: Catty (421)
Koko123 Creative Commons License 2000.01.12 0 0 442
Szia!

Nos, lassan 10 napja osztom meg a lakast Ford-dal, a kis fekete kan doggal. Harom honapos mult par nappal, es sajnos a tenyesztonel nem kapott egyetlen oltast sem, ugyhogy en adattam be vele meg a vasarlas napjan az elsot. A tenyeszto szerint o volt az utolso szulott, es az osszes kolyok kozul a legaktivabb, de leg agresszivabb is(az anyjat lattam, az apjat nem, de a tenyeszto es az orvosuk szerint 107 cm magas volt! Direkt megkerdeztem, mert nem hittem el: ez valoban a marmagassag!). Az agressziojarol nalam meg nem tett tanusagot, azonban roppant kiegyensulyozottnak, nyugodtnak es batornak tunik. Egyreszt egy rossz szava nem volt a koltozkodesre, egy ejszaka alatt itthon erezte magat, egyszer sem sirt, csak jatszott vegig. Kocsiban teljesen nyugodt, csak a macskakovet nem szereti, olyankor morog egyet. Ha ithhon marad egy kicsit, szinten nem problemazik, nyuszit utanam kettot, kaparjka az ajtot 5 masodpercig, majd elmegy jatszani vagy lefekszik(meglestem:). A dokinal sem szolt egy szot sem az injekciora, es azota (tegnap) tulesett egy koldokserv-mutoten is, mely soran - bar az orvos minden esetben szolt, hogy most sirni fog a kutyus - szinten meg sem nyikkant, csak hozzam bujt. 9 kilos, 5 kilos adaggal kezdtek az altatast, de a vegen kiderult, hogy egy 30 kilos kutyanak valo adagra volt szukseg :) A mutet utan a kocsiban egyszer jott ra a siras (allitolag az altato elvonasi tuneteitol), de ez is csak fel percig tartott, mire hazaertunk mar fuggetlenul attol, hogy felallni alig tudott, rogton jatszani akart :) Azota ugyanolyan aktiv mint elotte volt, ha nem aktivabb. Roppant gonosz kis kutyus egyebkent, ha leulok a gep ele, vagy telefonalok es nem vele foglalkozom, azonnal elkezdi azokat a dolgokat ragni, amirol tudja, hogy nem szabad :) Gazdinak ket nap alatt egyertelmuen elfogadott, engem kovet mindenhova, olembe fekszik, es nekem mindig szot fogad. Ezalatt a masfel het alatt mar siman erti a nevet (nem ez volt a regi neve, a torzskonyvben Benji szerepel), a "gyere ide", "ulsz", "fekszik", "jo kutya" es "NEM" parancsszavakatszavakat. A "NEM" persze nem tartozik a kedvencei koze, es ezt kifejezesre is juttatja, de ha csunyan is nezek ra, akkor szot fogad. Lassan szobatiszta is, egy helyre teszi a dolgokat. Sajnos a negyedik injekcioig nem mehet ki a kertbe (macskak jarkalnak at rajta neha, es egy masik kutya is van kint), en pedig olyan vagyok mint egy elohalott, akkor alszom 1-2 orat amikor a kutya engedi :D. Van rola fenykepem digi kameraban, majd ha rajovok hogy kell, felrakom. No, ennyit rola, most a kerdesek:
- etelmennyiseg. Egymastol teljesen eluto tanacsokat kaptam eddig. A tenyeszto nemi szaraz kutyaeledelt adott hazokoszttal es tejjel. Az interneten keresztul e-maileztem egy amerikai tenyesztovel, o azt hangsulyozza, hogy lehetoleg CSAK 23% feherje, 12% zsir szaraztapot kapjon felontve vizzel, es NE kapjon plussz kalciumot, mert akkor tul gyorsan nohet, es nagyobb a diszplazia esellye. Ezzel szemben a tenyeszto akitol vettem ragaszkodott a kalciumhoz, mert maskulonben - a tapasztalata szerint - osszerogy a kesobbiekben a kutya. A doki szinten felirt neki kalciumfoszforikum-ot. Nalam szaraztapot kap ledaralva, tejjel felontve, es nemi gyumolcsot, zoldseget, illetve C vitamint a vizebe.Eddig haromszor kapott enni, en ezt lassan atvittem napi negy alkalomra, feleves koratol kezdve akarok lemenni haromra. (Allitolag csokkenti a gyomorfelfuvodas/csavarodas esellyet?) Az amerikai tenyeszto receptje alapjan a kovetkezo adagokat kellene, hogy kapja egy nap (A csesze 0.22 dl-t jelent kb.):
3 honapos - 3-5 csesze (4-et kap, minten kajalas alatt egy csesze)
4 honapos - 4-6 csesze
5 honapos - 5-7 csesze
es igy tovabb
Ez igy korrektnek tunik?
- kikepzes: legfokeppen milyen dolgokra?
- mozgas: mennyit mozoghat? mikortol lehet futtatni, ha lehet egyaltalan?
- mennyire birja a telet odakint kesobb? (ugy tervezem, hogy ha mar a kertben is el majd kesobb, aludhat a konyhaban estenkent ha hideg van).
- mennyire beketuro mas kutyakkal szemben, lehet-e poraz nelkul setaltatni, vagy kivinni a harmas hatarhegyre/akarhova ahol mas kutyak is futkaroznak?
- es komolyan minden lehetseges tanacs, otlet, tapasztalat a doggal kapcsolatban!

Elore is koszi szepen!

Koko

Előzmény: Szimba (437)
Cowboy Creative Commons License 2000.01.12 0 0 441
Kedves Catty!
Megkaptam a képeket, Argos is gyönyörü! Gratulálok hozzá! Látom, az Ö farka sem lett levágva, amit futás közben, gyors kanyarodásnál az egyensúly megtartására használ. Igaz, többnyire csak örömét fejezi ki vele. Vagy ha vendég van, az ülögarnitúra és a dohányzó asztal közé helyezkedve minden falatot követ a tekintetével. Ilyenkor nemcsak azt jelzi, hogy azt bizony Ö is szivesen megenné, de közben praktikusan a dohányzó asztalon lévö poharakat és tányérokat is le tudja söpörni.
Amikor az idösebbik még kölyök volt, az egyik barátunk meglátta, hogy nincs levágva a farka, felkapott egy kést, elkapta a kutya farkát és közölte, levágja. Nem lehet egy vizslának hosszú farka, az övéének sem volt. Nem tudom, hogy ezért, vagy azért mert útálja az alkoholt, de ezután mindig kerülte. Pedig a srác alkoholjában mindig van egy pár ezrelék vér. (Bármennyire illik a leirás Wágner Úrra, NEM Ö volt). Csak akkor állt el a tervétöl, amikor megnyugtattam, nálunk ugyanaz a szabály van, mint náluk: A kutya farka nem lehet hosszabb a gazdájáénál. Azóta kerüli ezt a témát.
Mára ennyit,
Üdvözlettel,
Cowboy
aBeta Creative Commons License 2000.01.12 0 0 440
Udvozlet a tisztelt tagoknak !

Lattam, letezik, tudja valaki, hogy hol lehet kapni ?

Villogo fenyekkel ellatott nyakorv-szeruseg, ami este a parkban segit megtalalni (illetve nem elveszteni) az ebet.

Inkabb mail-ben segitsetek, ha van info. Köszönöm!

aBeta

BIGdaddy Creative Commons License 2000.01.12 0 0 439
Sajnos nem megy annyira gyorsan, nemsoká költözünk új lakásba és miután "belaktuk", csak utána tudok kutyát vásárolni. De a vizsla az első helyre került, a középsnaucerrel együtt :)
A másik amiben még nem döntöttem, hogy 1 vagy 2 legyen. Ha egy, akkor lehet vizsla, de ha 2, akkor az talán már túl nagy (35 nm + 2 felnőtt + x kutya). Vagy egy megakicsi kutyával együtt tarthatnám, de az később (felnőttként) nem tudom, milyen lenne.

Ezért kértem már egy másik topicban is segítséget piciny ebforma (nem csivava, palotapincsi) kutyákkal kapcsolatban. A magam részről esetleg egy törpesnaucert vagy valamilyen extrapici terriert tudok elképzelni mellé vagy a kicsikből kettőt.

Itt is kérek segítséget: piciny, ebforma kutyatípusokat keresek.

Előzmény: Cowboy (438)
Cowboy Creative Commons License 2000.01.12 0 0 438
Most kaptam egy vadász kollégámtól egy vadászújságot, 5 oldalas cikk van benne “A legjobban titkolt kincs” cimmel. Természetesen a magyar vizsláról szól, összehasonlitja a többi vadászkutyával és a legjobbnak tartja. Mivel elsösorban vadászoknak szól a cikk, csak röviden emliti, nemcsak Ö, hanem az egész család ezt a kutyát szerette meg a legjobban. BIGdaddy! Még nem szántad rá magad egy vizslára?
Szimba Creative Commons License 2000.01.07 0 0 437
Szia!

Bocsi, de nem volt időm hamar válaszolni!
Előszőr is üdv a dogosok táborában!:-)))

A diszplázia a masztiffoknál sajnos nagyon gyakori, oda kell rá figyelni mindenképpen!
Sajnos a szembetegségek is gyakoriak, mind a szemhéj be- és kifordulás.:-(((

A szemhéj betegség már kiskorukban is látszik, a diszplázia szűréssel meg sajnos várni kell 2 éves koráig.

Most sincs sok időm, de annyit még mindenképpen ideérnék, hogy a dog, megfelelő kiképzés nélkül halálos_fegyver!!!
(Mondjuk az enyémet támadásból visszatudom hívni.):-)

A kiképzést már féléves korban el kell kezdeni, mert később egy 70 kilós kutyát nem fogsz tudni megtartani!!

Most csak ennyit, kérdezz bátran

Szimba
(A nickadómat megnézheted a Zoo-ban)
Egy kék dog kislány

Előzmény: Koko123 (423)
greeencat Creative Commons License 2000.01.05 0 0 436

A mi kutyánk is ilyen volt picinek, mint ez a képen. Ő lengyel hegyipásztor volt.
Láttam múltkor egy óriási, gyönyörű, hófehér kutyát. Olyan volt mint egy újfunlandi fehérben. Nem tudjátok véletlenül milyen fajta lehetett?

Előzmény: Wágner úr (435)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!