Keresés

Részletes keresés

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484656

Tudod miért nem késik a 105-ös, 178-as, 16-os és a 216-os busz? Azért mert az autók elől le van zárva a Lánchíd (a bringások előtt viszont az úttest sajnos nem és ezért is megbaszhatná az anyját a főpolgármester, de az már egy másik kérdéskör). Ebben a képletben szerintem éppen az a baj, hogy pontosan járnak ezek a buszok, mert ha késnének akkor az azt jelentené, hogy normalizálódott végre a város forgalma - vagyis szgk-val is át lehet kelni a hídon, tehát a belvárosban enyhült a dugó. A másik dolog amiért normális lenne, mert ami késik az bizonyítottan mindig megvárja az utast. ..és ez is mind-mind olyan logika, amit nem használunk pedig nagyon kellene mert kényelmessé lesz tőle az életünk. Főleg hogy 6-12 perces az indítási idő, vagyis igazából Te mint utas talán észre sem veszed hogy a busz mondjuk már 9 percet késik vagyis éppen az egyel korábbira száltál fel, miközben úgy érzed az csak 3 perces késéssel jött. :) Na most. Amikor az önkormányzata egy-egy nagyvárosnak kormánypárti akkor van egy gazdag nagybácsi aki a nagyobb beruházásokba ilyen-olyan módon úgyis besegít (lásd Tarlós idejében Budapestet, illetve az utóbbi ciklusban Debrecenben, Győrben, stb. hogy mik történtek) vagyis szaporodnak a beruházások). Aztán egy város attól lesz (lehet) jó hely, amikor rendszeresen sok a közcélú beruházás benne és amikor pedig nem sok akkor valami buzi folyton sír a fészbúkon, hogy-hát a kormány így meg úgy. :)  

Előzmény: keton (484654)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484655

Persze hogy baj, de legalább ő érti. :D 

Előzmény: keton (484654)
keton Creative Commons License 1 napja 0 0 484654

Ami egyébként elég baj. Én részemről a legszívesebben kitiltanám a pártokat az önkormányzati választásokról, mert ennek köszönhető, hogy pusztán pártszimpátia/logika alapján kerülnek megválasztásra, nagyon sokszor városvezetésre teljesen alkalmatlan mukik. Pro és kontra is. A kampányban egyáltalán nem is számít, hogy ki mit akar kezdeni a várossal, ha megnézed a plakátokat, a 95%-án még valami szlogen sincs, csak mosolyog valaki egy logóval. A kutyapártos csókának volt valami olyan szlogenje, hogy "nehogymá' olyan legyen a polgármester, aki még főzni se tud", ez volt kb. a választók felé a legkomolyabb kommunikáció a képviselő/helyi pógijelöltek részéről. Siralmas.

Előzmény: inrock (484653)
inrock Creative Commons License 1 napja 0 0 484653

Volt egy munkatársam, ő mindig az aktuális kormány emberére szavazott a polgiválasztáson, függetlenül attól, hogy a parlamentin mire szavaz. Azt mondta, hogy ha nem kormánybarát ember van ott, akkor Fehérvár nem kap elég pénzt a következő időszakban, ami egy olyan nagy városnak probléma.

És igaza van.

Előzmény: Alex Raps (484651)
inrock Creative Commons License 1 napja 0 0 484652

A függetlenojjektív média pedig hozza a szokásost. Megy a maszatolás, hogy miért is nem nyert annyira a Fidesz (országosan). Tök égő...

 

A balos összefogás savanyú képét  tévében látni pedig, miközben kommentálják a eredményt :D

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484651

Így van. A dolog gyakorlatban úgyis a helyére kerül. ..és hogy idézzek innen a topikról a Budapestieknek valakitől aki sajnos csak ritkán látogat meg minket és arról hogy milyen az amikor nem kormány barát egy város politikája: "Mi nem volt tiszta*?". :D

 

 

*Ez a mondatocska Hódmezővásárhely kapcsán hangzott el hasonló helyzetben hosszú évekkel ezelőtt.

Előzmény: keton (484650)
keton Creative Commons License 1 napja 0 0 484650

Az is lehet, hogy ez viszonylag hamar megoldódik magától. A közgyűlésben ugyanis egyáltalán nem ilyen "szép" a helyzet, a Geri mögött álló erők 16%-on állnak, a többségnek közelében sincsenek (mint ahogy más párt sem). Lesz itt még fejfájás.

 

(Az mondjuk egy érdekes jelenség, hogy a főpolgármester-jelöltek listájára mind a két esetben nagyon durván kevesebb szavazat érkezett, mint magukra a jelöltekre, pedig elég egyértelmű, hogy bárki bármit akar csinálni főpolgiként, a közgyűlés támogatása nélkül sokra nem fog menni.)

Előzmény: Alex Raps (484643)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 484649

Így

Előzmény: fargo (484645)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 484648

Ráadásul nagyon szoros, símán változhat

Előzmény: Alex Raps (484643)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 484647

Ne felejtsük el, hogy itt egy zsigerből hazudozó faszjancsi a regnáló pógi, és az sem igaz amit kérdez.

Előzmény: Alex Raps (484643)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 484646

Itt Lütyemityén biztos befutó lett a polgármesteri Évi, 94 szavazatot kapott, ami 52%.

Meglepően sokat hasított ki magának a könyvelői Edina, 74 szavazattal (41%) lett második, ami különösen azért érdekes, mert deklarálta a csajszi, hogy ő csak másodállásban akar pógi lenni, megtartja a könyvelői főállását. Ami szerintem járhatatlan, tekintve hogy egész embert kíván póginak lenni, még egy ilyen kis faluban is. 

A mihazánkos szomszéd csávóra 12-en szavaztak, ebből kettő ő meg a felesége, 3 a Misi meg családja, oszt a többit nem t'om. Nem is érdekes. Minden marad a régiben...

 

Zalaegerszeg hozta a papírformát: 73%-ot kapott a Balaicz Zoli, egy kicsit sem csodálom, többet is érdemelt volna.

Amin kiakadtam, hogy egy ismerős, akit korábban nagyra becsültem, beállt DK-snak. AsztaQva! Hogyan? Miért?

 

Csak gondoltam elmesélem, a falubéli suhancok éjszaka bementek Körmendre, a Rába mellé homokzsákot pakolni. 16-20 éves fiúk meg lányok, tucatnyian. Hajnalig zsákoltak, mert hogy árad a Rába. No ez a nem mindegy. Büszke vagyok rájuk...

Előzmény: fargo (484645)
fargo Creative Commons License 1 napja 0 0 484645

Budapesten Niedermüller, Pikó meg Baranyi is pógik lettek?

Tényleg azt tesz oda a budapestiek elé az ember, akit csak akar, ezek Hitlert is megválasztanák :-DDD

 

A Karigeri 324 szavazattal történő nyerése elég durva. Lásd mint fent. 

Szerintem sem szabad erőltetni az újraszámlálást, hacsak nincs tudomásuk konkrét csalásról. No de 20+ ezer érvénytelen szavazat között azért lehet hogy akadna 325 Vitézyre leadott... Na mindegy, ez legyen a budapestiek problémája :-D

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484644

Győrben pedig Borkai kúrta el és itt jön képbe az, hogy aki erkölcseiben nyiltan elbukik annak miért nem szabad később sem beleszólnia a közéletbe. Borkai ostobán* elszippantotta a szavazókat a Fidesz jelöltjétől és így egy alapértelmezetten (hagyományait tekintve) jobboldali beállítottságú város liberális irányítás alá került.

 

 

*Állítólag ő is a jobboldali értékeket valló formáció része, vagyis ha nem jelölteti magát akkor a választóinak nagyobb része a Fidesz jelöltjére szavaz.

Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484643

A szavazatok újraszámlálásáról vaskos a véleményem. Ilyesmit tenni _normális_helyzetben*_ azért tilos, mert hosszú távon kontraproduktív. Addig nincs baj amíg megerősíti az első összeszámolás eredményeit, viszont ha attól eltér - esetleg olyan módon, hogy fordít az eredményen - akkor az megingatja a választási rendszer hitelességébe vetet hitet. Be kell nyelni a buktát és tanulni a vesztés okaiból azért, hogy legközelebb győzni tudjunk. Minden más csak ront a helyzeten.

 

 

*Az a normális helyzet amikor nem merül fel a csalás gyanúja és úgy gondolom, hogy ez most szóba sem jöhet.

Előzmény: kopiteki (484642)
kopiteki Creative Commons License 1 napja 0 0 484642

Még nincs vége

Előzmény: Alex Raps (484641)
Alex Raps Creative Commons License 1 napja 0 0 484641

Jó szoros volt a Karácsony-Vitézy párharc. 

fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484640

óóóbozmög :-DDD

Előzmény: BlackStar (484639)
BlackStar Creative Commons License 2 napja 0 0 484639

ééérted. Hadri Ánusz :DD

Előzmény: fargo (484625)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484638

Érdekes módon pl Zalaegerszegen mindössze 13 regisztrált, más EU-s ország állampolgára volt szavazásra jogosult. Itt Lütyemityén meg 30, wow.

Előzmény: fargo (484637)
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484637

végre láttam valami pontos, hiteles adatot Lütyemitye Csillagváros lakosságáról:

-- 351 fő állandó lakosa van,

-- 298 jogosult szavazni az önkormányzati választáson,

-- 268 jogosult szavazni az EP választáson,

-- szóval 30 szavazó korú, külföldi állampolgár él a csillagvárosban,

-- ez azt jelenti, hogy kb 45 külföldi állampolgár van itt összesen, kölykökkel együtt, ami a népesség kb 13%-a,

-- 183-an jelentek meg szavazni, ők mind leadták a voksukat az önkormányzatra is, tehát külföldiek egyáltalán nem szavaztak!

-- ez 61,41%, elég magas,

-- végül csak 3 polgármester-jelölt volt, én borítékolom, hogy a korábbi csajszi fogja megnyerni, szerintem 60-70%-ot kap, de ezt majd meglátjuk pár óra múlva,

-- ami még várható: valószínűleg a belpesti xarházi pártok 0 (zéró) közeli szavazatot fognak gyűjteni, de lesz mondjuk 3 DK-s, meg néhány nőverős...

 

fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484636
fargo Creative Commons License 2 napja 0 0 484635

 

Pulpa kütte. Jónagyot! Mennnnyetek xavazni :)

 

 

Alex Raps Creative Commons License 2 napja 0 0 484634

Megy az agytágító mantra a mainsteram médiában arról, hogy a Liszt Ferenc repteret mennyire drágán sikerült megvenni, de ezt a nótát már ismerjük a visszavásárolt MOL részvények kapcsán. :D Lehet páraknak nincs még meg, de például a MOL részvények osztalék ágon 3 éven belül megtérültek és amikor ezt egy fészbúk vitában elővezettem akkor volt már olyan ellenérv is, hogy "nem azért fizetjük az adót, hogy abból befektetés legyen". Persze ugyanez a szereplő előtte arról írt, hogy elbasszák a közpénzt. Szóval a következetesség valóban mindent visz. :D  

Visszakanyarodva a nemzetközi légikikötőnkre: Ha csak a mainstream mantrát nézzük akkor nyilvánvaló a sírás, hiszen meg fog térülni. ..és nem közép-, hanem rövid távon.  

bollinger Creative Commons License 3 napja 0 0 484633

Én kvázi nettót annyit fizetek Budapesten, (kicsit kevesebbet) mint Bécsben. Nyilván nem segédmunkásokról beszélek. Egyszerűen elképesztő az elszívőerő és ez a fiatal diplomásokra igaz jellemzően.

Előzmény: wadam (484632)
wadam Creative Commons License 4 napja 0 0 484632

ja most jövök rá, hogy n em is a nettó-bruttóra reagáltál... sorry

Előzmény: wadam (484631)
wadam Creative Commons License 4 napja 0 0 484631

hát én még nem találkoztam ilyennel, hogy ne érdekelné, hogy bruttó-e vagy nettó

sőt a total costjával is számolnak egy munkatársnak (egyéb adó és járulékterhek, irodai eszközök és hely költsége, cégesautó stb-stb.)

Előzmény: dokeee (484630)
dokeee Creative Commons License 4 napja 0 0 484630

Ez még egészen nagy cégek felső vezetőit sem érdekli, legalábbis, ha nem tulajdonosokról van szó.

Előzmény: keton (484629)
keton Creative Commons License 4 napja 0 0 484629

A nettó vagy bruttó Magyarországon is sok gondot okoz, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalóknak... :) A 25 év alattiak SZJA mentessége pedig teljességgel érthetetlen számukra. Hogy ez ne jelentsen lemorzsolódást, gyakorlatilag az SZJA kedvezmény végén automatikusan meg kell emelnünk a bruttó bérüket egy hatszámjegyű összeggel, mert nem értik, hogy "nem a cég csökkenti a bérüket". De a kedvencem mégis az, hogy tavaly egy távozó kollégát meglepetésként ért, hogy a saját felmondását neki kell megírnia. Az oktatásunk ezekben a praktikus kérdésekben sajnos siralmasan teljesít. Egészen elképesztően nincs fogalmuk a pénzről, és félreértés ne essék: nem tőzsdecápáknak kéne lenniük, csak azt felfogni, hogy mondjuk a cég pénze nem egy titkos szobában terem a pénzfán, hanem abból van a fizetése, amit a tudásából értékesíteni tudunk a piacon.

Előzmény: Alex Raps (484627)
Alex Raps Creative Commons License 4 napja 0 0 484628

Egy véleményem szerint furcsa történet margójára: A fészbúk szerint pedofil vagyok egy kb. 3 évvel ezelőtti fényképes posztom miatt. Persze valamiért büntető feljelentés nem született - Miért nem? Hiszen a pedofilia minősített bűncselekmény! - viszont ez a húzás arra jó volt, hogy nem trollként közreműködő igazi jobber posztolóként 72 órára a választások előtt letiltsanak. Most azt fontolgatom, hogy önfeljelentem magamat és aztán a vizsgálat lezárásáról szóló rendőrségi (ügyészségi?) határozattal a kezemben bírósági keresetet nyújtok be ez ellen a gittegylet ellen hitelrontásért amely alapján kártérítést fogok követelni. Sokmindent megtehetnek, de mindent nem. Ha pedofilt találnak akkor tessenek a dolgot rendesen végig csinálni.

Alex Raps Creative Commons License 4 napja 0 0 484627

Majd legközelebb kérdezd meg tőle, hogy - "ez nettó v. bruttó?" Hidd el nekem hogy fogalma nem lesz. :D Legtöbbjük át sem számolja a saját forintos bérét €uro-*ra soha és ezért amikor elkezd bezzegezni valaki valahol €uro-ban kifejezett bérrel (v. árakkal) akkor behelyettesít tudatalattiban a "sok" meg a "kánaán" kifejezéssel. :)

A nappalos BKV buszvezető átlagbére* 2098€ ami nettóban 1395€. Az éjszakások _átlagosan_ 2730€ csinálnak ami nettóban 1816€ és ha az ember életét nem a mindenszarizmus hatja át akkor ebből az egy példából megérti, hogy a magyar gazdaságpolitika mitől tekinthető az utóbbi 10 évben akkor is sikeresnek, ha furcsa általában németes nevű elegánsan felöltözött baloldali korábban politikus közgazdászok** mégis azt nyilatkozzák, hogy nem. ..és nem. Nem ez a fenti bér a konklúzió, hanem körülbelül a félút, de már ez a bér is mindenképpen "Európai". 

 

 

*Azért szeretem ezt a foglalkozást példának felhozni, mert ehhez éreccségi' sem kell. Nyolc elemi és egy 6-12 hónapos tanfolyam, amelyet a cég fizet (plusz valami apró pénz - nettó 200-230 eFt körül - fizetés, ezt pontosan nem tudom) meg egy C v. B kategóriás jogsi bőségesen elegendő hozzá. A munkavállaló ha jól emlékszem alá kell írjon 2 évet, amelyből a mai bérek mellett nem nehéz idő előtt kiszállni.

**akik a maguk idejében politikai helyzetben bizonyítottan kudarc emberek voltak, mert sem az inflációt, sem a jegybanki kamatot sem pedig a foglalkoztatás adatait semmi módon nem tudták úgy igazítani, hogy az itt élőknek az jó legyen, de most szakértenek ezerrel és hintik a mindenszarizmus magvait az agyakba. 

Előzmény: fargo (484626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!