Keresés

Részletes keresés

zsupla Creative Commons License 2007.05.07 0 0 59
Hát tudod, éjjel fél 3-kor, nem túl nagy a kedvem hozzá. Azért köszi. Én azt hiszem a rendőrséghez fordulok.
Előzmény: Törölt nick (58)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.07 0 0 58
Üdv.

Zaklatás ellen nincs ötletem, de pár hónapja még naponta(!) hívogattak, hogy menjek el mindenféle cégek bemutatóira, ingyen üdülésekre, tanfolyamokra, váltsak tarifacsomagot ... stb. Mintha napról a másikra száz telemarketinges kapott volna aranyszegélyű névjegykártyát a mobil számommal. Egy hét után rájottem a megoldásra: felveszem a telefont, "persze, érdekel az ajánlat mik a részletek?". Aztán mikor elkezdi mondani zsebre teszem a telefont, de nem nyomom ki! Öt - tíz perc után ránézek addigra már bontotta a vonalat. Kb. egy hónap után abbamaradtak a hívások. Azt nem tudom hogy emiatt, vagy elfogytak az ajánlatok, de a lelki békémnek jót tett a módszer, az tuti! A múlt héten a vonalason hívtak fel, az már automatikusan mellé tettem, öt perc múlva már csak búgott. Kíváncsi leszek hívnak-e még.
Egyébként úgy tudom a 3mp már nem működik ha hívnak vedd fel nyugodtan ha leteszi hát leteszi. Ha nem akkor meg zsebre/mellé kell tenni és késsz. Had fizessen. Ha tévedtem akkor bocs.
zsupla Creative Commons License 2007.05.06 0 0 57
Ja, nem megy a számcsere! Létfeltétel ez a szám!
Előzmény: zsupla (56)
zsupla Creative Commons License 2007.05.06 0 0 56
Sziasztok!
Ismét zaklat valaki, mert brekeg az egy szem béka TÓBAN. Nem ír ki számot. Mit tegyek.?? Minden éjjel felhív és brekeg a telefonba. Csak sejtem, hogy ki lehet. A béka védett álllat.
Van megoldás?
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 55
Kedves Rainman!
Érdemben intézhetem ügyeimet a szolgátatónál, vagy meghatalmazással, vagy a párom elintézi. A telefoneos ügyintézéshez ez sem kell, mert a számlán van egy kód ami felhazsnálásával ezt megtehetem. (független attól, hogy nem a nevemen van)

Igen, ha elveszted a sim-et akkor letiltják a számot és kártyát is, mint ahogyan azt írtad. Onnantól az a kártya értelemszerűen használhatatlanná válik, és Te kapsz egy új kártyát ua. telszámmal.
Én is ezt írtam abban a hsz-ben amire válaszatóltál.
Viszont abban a hsz-ben amihez kedves Fatmo hozzá szólt ( a legeső) leírtam azt is, hogy nem lehet a szólgátatóval mit kezdeni, mert a hűségnyilatkozatom miatt nem tudok sim-et cserélni. Tehát abban a hsz-ben benne van, hogy voltam a szolgáltatónál és megpóbáltam számot cserélni, de nem lehet. Az tök mindegy, hogy miért nem lehet, ha nem lehet. Attól a hűség nyilakozat Téged nem korlátoz semmiben, mindent intézhetsz, csak telefonszámot nem cserélhetsz.
Rajtatok kívül mindenki más megértette amit írtam, nem vesztek el a részletekben, egyszerű humoros tanácsot kaptam ezt ki is próbáltam és működni látszik.
Ezért nem értem, hogy tulajdonképpen mit rágódunk, és beszélünk el egymás mellett
Igazán elnézsed kérem és tényleg nem szeretnék azon a magas lovon csücsülni, de írtam valamit a hsz-ben amire válaszoltá, leírtad ugyanazt amit én és próbáltad megmagyarázni, hogy én butaságot írtam.
(Ezt már csak zárójeleben merem leírni, mert valószínűleg megint én leszek a rossz, de kezdem azt hinni, hogy Ti ezt élvezitek)
Ezért részemről is lezártnak tekintve az ügy, mindenkitől bocsánat az off-ért, Fatmo Tőled is bocsánat, de ettől még nem érzem, hogy igazatok lenne. Annyi, hogy leközölebb betű nélkül fogom hagyni, ha úgy érzem valami nem passzol oda ahová írták.
Előzmény: rainman (54)
rainman Creative Commons License 2006.08.31 0 0 54

Már ne is haragudj pümpücke, de a polémiát végigolvasva nem nagyon csodálkozom azon, ha valaki nem akar leszállni rólad...

 

A 37-esben kb ennyi volt a hűségről: "A sim kártyám a párom cégének a nevén van titkosítva," illetve: "Sim kártyát nem tudok cserélni, mert még egy év szerződésem van rá."

 

FatMo ezen infók alapján a 44-ben adott egy tippet, mire Te 45-ben ledorongoltad.

Aztán 46-ban az eredeti felvetésedet a ledorongolás után egészítetted ki azzal, hogy csoporthívás is képben van, de maradtál fenn továbbra is a magas lovon.

 

 

Aztán 51-ben próbáltad ragozni a sim-kártya és telefonszám összekötöttségét, miszerint elvesztett sim-kártyát pótolnak ugyanazzal a számmal, de új számot nem adnak ugyanazon kártyára.

 

Na most itt bukik kissé a mutatvány, merthogy én már hagytam el készüléket, kártyával. Letiltattam azonnyomban. A KÁRTYÁT.

Aztán lett egy új kártya ugyanazzal a hívószámmal. Na most akkor ha jó lenne az okfejtésed, akkor két kártya lenne forgalomban ugyanazzal a számmal. De én valahogy nem érzékelem azt, hogy a letiltott kártyát bárki is használni tudná az én aktív kártyámon lévő (és eredetileg mindkét kártyához tartozó) számmal. Merthogy - józan paraszti ésszel végiggondolva - a kártya beégetve tartalmazhat egy egyedi azonosítót aminek semmi köze a hívószámhoz eredetileg (ami letiltható) és a szolgáltatónál egy adatbázis tartalmazhatja a kártya-hívószám összerendelést. (és azt hiszem FatMo erre utalhatott, amikor az alapismereteket emlegette)

És ha ez így igaz, akkor bármilyen kártyához egy terminálról bármilyen számot hozzá lehet rendelni a szolgáltatónál.

 

A hűségszerződés meg nem más, mint egy darab papír.

 

Van pl. vezetékes előfizum, mondjuk hűséggel. Nehogy az legyen má', hogy hűség alatt nem tudok semmit intézni az előfizetésemmel kapcsolatban! Pl. kiegészítő szolgáltatást kérni, korlátozást, áthelyezést, titkosítást, számcserét, stb...

 

Talán inkább az a probléma, hogy mivel a párod cégének előfizetésében van a kártya-szám-készülék (nemkívánt törlendő), ezért te magad nem tudsz érdemben intézkedni az előfizetés ügyében, akár köti hűség, akár nem.

És a legutolsó 53-asodhoz: "Most pedieg gondolkozhatnál egy kicsit magadon, mert én mindenkitől kértem segítséget nem Tőled, "

Az én nyelvérzékem azt súgja, hogy a mindenki-ben FatMo is beleértendő, szóval nem értem az utólsó kitételt, miszerint "nem tőled"

 

Az utólsó kiabálós mondatodat meg kifejezetten sértőnek érzem jómagam is, noha nem nekem szólt.

 

 

Szóval nem csodálkozom továbbra sem azon, hogy valaki rádszállt.

Legnagyobb sajnálatomra....

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.31 0 0 53
Én azt gondolom, hogy így a legjobb, nem hiszem, hogy ennél jobban tisztába kell lennem az "alapokkal", a szolgáltatómnál is megérdeklődtem a lehetőségeimet.
Hidd el, lehet Te náluk is jobban tudod az "alapokat", én sajana velük köttömet szerződést. Ha arra találtam volna kiutata akkor nem itt kérek, humoros akár morbid segitséget.
Most pedieg gondolkozhatnál egy kicsit magadon, mert én mindenkitől kértem segítséget nem Tőled, és azt másoktól meg is kaptam és ezt illendően meg is köszöntem.
MOST IS KÖSZÖNÖM A HATÉKONY SEGÍTSÉGET AZT ELŐTTED MEGSZÓLALÓKNAK.
Előzmény: FatMo (52)
FatMo Creative Commons License 2006.08.31 0 0 52
Már rég nem akarok segíteni neked. A hozzászólásod többi részéből pedig süt, hogy az alapokkal nem vagy tisztában. Ezennel részemről lezártnak tekintem a kérdést.
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.31 0 0 51
Már bocsánatot kérek, de ha azt írom, hogy a sim kártyára van szerződésem, akkor az nem azt, jelenti, hogy nem tudom lecserélni a telefonszámomat?
Hisz egy telefonszám tartozik a sim kártyához, tehát ha telszámot cserélek akkor új simkártyát is kapok, vagy is nem értem miért kötözködsz velem.
Én valóban nagyon szeretlek, azért is mert segíteni próbálsz, de folyamatosan elbeszélünk egymás mellett.
Ha elveszted a sim kártáyádat akkor tudnak adni Neked egy új kártyát ua. telszámmal.
Ha új számot akarsz, akkor a simkártyádat is cserélik.
Na ennél jobban nemtom elmagyárzni, miért egy értelmű amit leírtam.
Előzmény: FatMo (50)
FatMo Creative Commons License 2006.08.28 0 0 50

Azt mondtad, hogy olvassam végig a hozzászólást mielőtt válaszolok. Én végig olvastam, semmiféle csoport kedvezményről nem írtál benne! Azt írtad, hogy a sim kártyádra van egy év szerződésed. A válaszom tökéletes volt, telve segítő szándékkal, te viszont nem voltál képes tökéletesen megfogalmazni a körülményeket és ezek után még ki is oktattál, hogy olvassam végig a hozzászólásodat.

Ebből meg "A válasz nem szalon képes. De biztos kitalálod" egy kukkot nem értek. A szavakat értem, de totál értelmetlen.

Nem lehet, hogy te csak képzeled ezt a zaklatót, hogy foglalkozzanak veled? Nem kellene specialistához fordulnod? Segítségre van szükséged? Tök jó gyógyszerek vannak már!

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.28 0 0 49
A válasz nem szalon képes. De biztos kitalálod :-)
Nem kioktattalak, csak tudattam, hogy nem segítettél.
Előzmény: FatMo (48)
FatMo Creative Commons License 2006.08.26 0 0 48
Mindenesetre azért kösz a kioktatást! A hozzászólásod alapján van egy hűségnyilatkozatod, sehol nem írtál semmiféle csoport hívás kedvezményről. Bocs, hogy segíteni akartam! Sok sikert a zaklatódnak!
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.22 0 0 47
Én azt javaslom, h ha nem vagy túl fonots ember kapcsold ki a telefonod egy 3-4 napra, ezzel azt hiszik h megáltoztatad és talán már nem fognak utána zaklatni! Nálam régebben bejőtt! De engem nem ilyen sűrűn hívogatak! Próbáld ki szerintem ezt a variácíót, ha még nem próbáltad!
Előzmény: Garreth (43)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 46
Ja nem teljes a válasz nem a sim kártya a hűségnyilatkozat áldozata hanem a rajta lévő telefonszám. A csoport hívás kedvezmény az arra van.
Előzmény: FatMo (44)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 45
Mielőtt válaszolsz egy hsz-re légyszíves olvasd végig:-))
Köszönöm:-))
Nem tudom megváltoztatni a számom, mert még egy év hűségnyiltkozaznyi idő hátra vvan.
Előzmény: FatMo (44)
FatMo Creative Commons License 2006.08.13 0 0 44
Változtasd meg a telefonszámodat. Azt megteheted hűségnyilatkozattal is.
Előzmény: Törölt nick (37)
Garreth Creative Commons License 2006.07.10 0 0 43

Üdv!

Mobiltelefonon zaklatnak lassan két hónapja,felveszem,pár másodperc után lerakja,ezt kb napi 10.15ször. Mára meguntam. A hívást szűrni nem tudom,számot nem szeretnék cserélni, mobiszolgáltatóm ügyfélszolgálata szerint nem adhatják ki a számot,és ha rendőrséghez fordulok,akkor csak a rendőrség mint eljáró szerv kapja meg a tel.számot,én meg sem tudom ki a telefonáló.

Mit tehetek?

Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.08 0 0 42
Az Országos Rendőrfőkapitányság kék száma. :-)
Majd lepődik egyet.
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.08 0 0 41
Kipróbálom, köszönöm, milyen szám ez?
Előzmény: Gyedmaroz (39)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.08 0 0 40
Igen próbáltam, de titkos, ezért csak rendőrségi nyomozás esetén ügyészi engedélyre adják.
A kör bezárult.
Előzmény: Gyedmaroz (38)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.07 0 0 39
Próbálj meg egy átirányítást csinálni. Van olyan, hogy átirányít, ha foglalt. Add meg a +36 80 201 303 számot. Amikor hív, nyomd meg az elutasítás gombot, így átirányítódik az előbbi számra.
Előzmény: Törölt nick (37)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.07 0 0 38
A telefonszám alapján próbáltad már kideríteni a nevét, címét?
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 37
Sziasztok!

Segítségeteket kérném (vicces; morbid; vagy kevésbé elegáns is érdekel)
A sim kártyám a párom cégének a nevén van titkosítva, a barátaim lelékre kötöttem, hogy nem adhatják meg senkinek.
Ennek ellenére rám akadt valalami diletáns kb fél éve. Változatos időpontokban hív a nap huszonnégy órájában bármikor előfordulhat. Ki írja a telfonszámot nincs titkosítva.

Mindent próbáltam rendőrség, rendőr barátok, szolgáltató, felvenni a telefont és ordítani, nem felvenni és csendesen tűrni. Felvenni és kedvesen elmagyarázni, hogy beteg anyámnak én vagyok egyedül csak engem tud hívni éjszaka ha sgítségre van szüksége.
Ennek ellenére nem tudom lerázni.
Sim kártyát nem tudok cserélni, mert még egy év szerződésem van rá.

Ez az ember szerintem csak kitalált egy számot bepötyögte és véletlen egy nő vette fel elmentette és azóta hívogat, és rajatam kívűl szerintem másokat is zaklat.

Várom a kreatív ötleteket
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.06 0 0 36
Na, zajlik az élet!
E- mailben reklamáltam és lett következménye!!!
Elkezdtek jönni a mélcímemre a tékomos szpemek. :-)
Előzmény: Gyedmaroz (35)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 35
Na, várjatok picit.
Itt nem arról van szó, hogy telefonkönyvből kiszedi boldog- boldogtalan.
Akik hívnak, azok a T-Com megbízásából teszik. Ezt a T-Com is elismerte, amikor reklamáltam.
Tudják milyen vonalam van, milyen díjcsomagom.
Csupán csak egyszerűen szarnak rá, hogy mit vállaltak a szerződésben.
Tudják, hogy a mezei fogyasztó kiszolgáltatott.
Most mi a fenét tehetek?
A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjéhez fordulhatok, akik max. összevonják a szemöldöküket, amitől a tékom majd hanyat- homlokon hatódja magát.
De a legidegesítőbb mégis az, hogy nincs ott egy értelmes ember, akinek el lehetne mondani, hogy az ilyen agresszív és ostoba vigéckedés kontraproduktív. Ha egy hónapon belül már a huszadik ügynökük zargat a leglehetelenebb időpontokban ugyanazzal a hülye ajánlattal, de úgy, mintha egy debilnek magyarázna, hát, én biztosan nagyon fogom nemszeretni ezt a céget.

Előzmény: rainman (32)
Phoneuser Creative Commons License 2006.07.03 0 0 34

A telefonkönyvben lévő paragrafus jel, mint tudjuk nem a telefonáló ügynököket korlátozza, csak a levélküldözgetőket, mert általában csak a házszámot nem írják ki, a telefonszám meg nyilván ott van. Kivéve, ha titkos (bár a cégemnek van egy "titkos" száma, évek óta bent a telefonkönyvben).

Persze a 111-1111...999-9999 típusú hiénáktól ez sem ment meg, nekik meg nincs gondjuk telefonkönyvre :-)

Előzmény: rainman (32)
Phoneuser Creative Commons License 2006.07.03 0 0 33
Általában telefonkönyvből, vagy CD-rŐl dolgoznak. Nem nagyon érdekli őket, hogy a szolgáltatód adjon rá engedélyt, esetleg listát, ezeknek nagy része ugyanolyan hiéna, mint a többi telemarkentinges cég.
Előzmény: Gyedmaroz (31)
rainman Creative Commons License 2006.07.03 0 0 32

aztán elképzelhető olyan is, hogy az 111-1111-től elkezdi hívni egy automatata a számokat egészen a 999-9999 ig. Ez ugye nem arról szól, hogy a telefonkönyvi paragrafus-jelet figyelembevenné, hanem úgy bumm bele. amely szám kicsöng, és beemel, azt már megtalálták.

 

Megtanálta a pol-marketing úgy OV mint GYF, úgy az invitel, a tele2, mint a T-com nevében fellépő.... És ezen esetben felejtős lehet az egyedi letiltás.... :-(((

 

 

 

Előzmény: Gyedmaroz (31)
Gyedmaroz Creative Commons License 2006.07.03 0 0 31
Igen, csak éppen az a baj, hogy az Általános Szerződesi Feltételek szerint ha én nem engedélyezem, akkor ők nem használhatják az adataimat közvetlen üzletszerzésre.
Hát, ennyit ér ma egy szerződés.
Előzmény: Phoneuser (30)
Phoneuser Creative Commons License 2006.07.02 0 0 30
Ezek a T-Com nevében telefonáló "munkatársak" is általában vigécek, van egy csomó ügynök, meg viszonteladó, akik egymással versenyezve próbálnak valamit eladni.
Előzmény: Gyedmaroz (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!