Keresés

Részletes keresés

Ágibági Creative Commons License 2001.05.28 0 0 4
Piglet, nagyon kíváncsivá tettél!!!

Már egyébként is alig vártam, hogy letudjuk ezt a hülye álomvizsgát, és belevethessem magam az ilyen könyvekbe, de nem fogom kibírni addig!

Azért összefoglalnád nekem róla a legfontosabbakat? (Különösen az ekcémát és a szénanáthát illetően) Én csak annyit tudok, hogy "kutyaharapást szőrivel".

Előre is köszönöm : Ági

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.28 0 0 3
Sziasztok!

Ágibági:
Próbáljátok ki a Bio-Fontana nevezetű cég ekcéma elleni krémjét. Szerintem zseniális. Nekünk a homeopátiás dokinénik ajánlotta. Tutira nincs benne kortion, és csodásan elmulasztja.
Ezenkivül a tej szinte biztosan nem okozhatja, mert a tejallergia az sokkal korábban jelentkezik. A tojás esetleg, de az sem túl valószínű.
Érdemes még a csokoládétól, kakaótól eltiltani. Tehát tej marad, kakaó megy.
A citrusfélék, és a paradicsom érdemes még kipróbálásra.

Ja és mindehhez a homeopátia. A lányom tojásalelrgiája félév alatt olyan mértékbe csökkent, hogy még a dokink is elámult. Mármint nem a homeopátiás:-)))

Piglet

Elayne Creative Commons License 2001.05.28 0 0 2
Szia Agibagi!

Az en fiamnak is volt ekcemaja, 8 honapos koratol kb. 3.5 eves koraig. Mi is kencekkel kezdtuk, aztan rajottunk arra, amire iceberg, megprobaltunk kitalalni, mi okozza. Nagyon sok probalkozas utan vettuk eszre, hogy futesi szezonban sokkal erosebb (neki amugy a karjan es a laban volt), ugyhogy valoszinuleg a szaraz levego okozta, amugy semmi mas osszefuggest nem talaltunk. Tavaly mar nem jelentkezett, remelem vegkepp kinotte.
Szoval tenyleg probaljatok kiszurni, mi okozza.

Ágibági Creative Commons License 2001.05.28 0 0 1
Szia Iceberg!

Azt mondod, hogy mindig valamilyen allergiára vezethető vissza a dolog? Már olvastam erről a feltételezésről - csak sajnos még nem eleget.
Most, hogy így kiömlött 2-3 nap alatt szinte biztos vagyok benne, hogy tényleg van alapja ennek a dolognak.
Én nem voltam soha az a reform-kismama, aki 3 éves koráig csak babatejet ad neki és a védőnéni minden utasítását pontosan betartja, ezért most egy kicsit lelkiismeret-furdalásom is van. Azzal nyugtatom magam, hogy mikor elkezdődött (pár hónaposan) még tuti nem evett mást, mint a legtöbb baba. (Töltött káposztát legalábbis még nem adtam neki akkoriban :o)) Az arcán mindig fennállt ez a dolog, most viszont már a többi testrészét is érinti. Pedig mióta diagnosztizálták, csak fürdetőkenőccsel fürdünk, állandóan kenegetjük, stb...
Szóval nem értem. Mondjuk napi 2x2,5 dl kakaót megiszik. (reggel és este) Most az estit elhagytuk, hogy hátha. Meg az eper is felmerült, azóta azt sem kap. Más ötletem egyelőre nincs.

A kortizonos krémekről még csak rosszat hallottam (és tényleg csak ideig-óráig hatnak). Konkrétan azonban nem ismerem a negatív hatásait. Te tudsz valamit róluk?

Üdv : Ági

Előzmény: iceberg (0)
iceberg Creative Commons License 2001.05.28 0 0 0
Ágibági!

Az én fiam volt 4-5 hónapos korában ekcémás.
Nekünk is mindenféle vacakságokat (= kortizonos krémek) felírtak,használt is ideig-óráig,
de nekem nem nagyon tetszett,hogy az arcát és (éppen a cumizós) ujját ezzel kenegessem.
A leendő okokról mindenki mélyen hallgatott,hát nekem kellett a tettek mezejére lépnem.

Tedd Te is ezt.
Próbálkozz kiszűrni az allergizáló tényezőket,(lehet ez étel,ital,mosó-ill.tisztítószer,...)
és figyeld a reakciókat.
(Nálunk a citrusfélék okozták,és/vagy a sárga - ill.narancssárga szinezékek)

Slusszpoén?
Az ekcéma támadását visszavertük,cserébe "megkaptuk" a szénanáthát...:((
Sajnos ebben a pakliban potenciálisan az asztma is benne van...:((

Előzmény: Ágibági (-)
Ágibági Creative Commons License 2001.05.28 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Hároméves Ati fiamnál gyerekkori ekcémát diagnosztizált a bőrgyógyász. Mivel senkit nem ismerünk a környezetünkben, akinek hasonló gondja lenne, abban bízom, hogy Közületeke találok valakit, aki átesett /esik ilyenen és esetleg tud hasznos tanácsokkal szolgálni.

Nálunk az elso tünetek az arcán, néhány hónapos korában kezdodtek száraz, piros folt formájában. Ezt gyógyszertári baba-testápoló gyakori használatával viszonylag tünetmentessé tudtuk tenni.
Az én Atim azonban nemhogy a kinövés jeleit mutatná e téren, de ha lehet a helyzet még tovább romlott: most már nem csak az arcán, de a könyökhajlataiban, füle mögött, a fütykösénél és az alkarján is megjelentek, szinte egyik napról a másikra ezek a száraz, pikkelyes foltok.
A mi borgyógyászunk gyerekkori ekcémáról beszélt és zsírosító krém mellett kortizonosat is adott.
Ez utóbbit a leheto legkevesebbet szeretném csak használni, de ilyen eroteljes kiömlés esetén ez nehéz lesz. Nem értem, miért súlyosbodott a helyzet!
Segítsetek!

Köszönettel : Ági

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!