Keresés

Részletes keresés

pihe6 Creative Commons License 2014.08.22 0 0 147

Sziasztok! Nálunk is vannak egerek, a kanapé karfáján találtam egérürüléket szépen sorban...nagyon klassz...kiraktam egy humánus egérfogót, meg két hagyományos fogót. A hagyományos fogókról a kis disznó lelopta a sajtot meg a párizsit, végül a humánusba belemászott. Viszont kiderült, hogy egy ici pici egérke, és arra gyanakszom, hogy nem csak ő van egyedül ilyen bébi egérként. Szóval nálam, a kuglóf alakú fém fogó vált be...a többieket nem tudom, hogyan fogom becserkészni.

MiKL Creative Commons License 2014.08.16 0 0 146

Előzőhöz itt a kép (rájöttem, hogy ide is lehet rakni):

 

 

MiKL Creative Commons License 2014.08.16 0 0 145

Sziasztok!

 

Valami motoszkál a padláson (vagy a falban) éjszakánként, de nem tudom eldönteni mi lehet az. Egér lenne a legkézenfekvőbb, de akármilyen mérget/csapdát raktam fel jobbára érintetlen maradt. Az egyik méreghez hozzányúlt valami, ez lehet, hogy egér volt?

 

https://www.dropbox.com/s/u0jco34347c5b2p/P1060619.jpeg

 

 

Peti134 Creative Commons License 2014.08.01 0 0 144

Elég régi az utsó hozzászólás de SEGÍTSÉG!

Tegnap láttam kirohanni a konyhából egy kis szürke mezei egeret. Nos ez berohant a hűtő mögé, addig anyám attól rettegett, amíg egyszer csak előbukkant még egy, az meg a szobában a szekrény mögé bújt, nem elég hogy nem kussolnak(a hűtő mögötti még most is cincog) mindenhova odaszarnak, felborították a felmosóvödröt(ami szerencsénkre üres volt). A szobába bezárt egér nem tudom mit csinál, anyám az én szobámba aludt, ahol csak akkor van nyitva az ajtó amikor ki vagy bemegyek, tehát egy egér bezárva a szobába.

 

Na de itt a kérdés: Mit csináljak?

Van ragasztós csapda, egy héttel ezelőtt észleltünk egy egeret, azt elkapta, de ezek elkerülik, pedig volt benne díótól sajttól kezdve az illatos egérkaja meg minden.
Tehát ragasztós csapda kilőve.

Én macskára gondoltam. Az biztos eltünteti ezeket a szemeteket?

 

A másik kérdés pedig az, hogy honnan a fenéből jött be?

A WC ajtaja mindig csukva, átrágási nyom nincs rajta.

Az egyik szemét a konyhából jött, de oda hogy jutott be? Full beton a ház, azt szerintem nem tudja átrágni.

 

Kérlek segítsetek!

 

Tibbe Creative Commons License 2014.01.21 0 0 143

Csak egy macska segítene.

Előzmény: fönök (142)
fönök Creative Commons License 2014.01.20 0 0 142

Soha. Nekem a felújított házban folyékony beton van, elvileg mindent ki kell, hogy töltsön, mégis állandóan bejönnek az egerek.

Előzmény: Tibbe (141)
Tibbe Creative Commons License 2012.09.16 0 0 141

Jön az ősz, esett egy nagy eső, költöznek befelé az egerek.. Mit csináljak? Sohasem lesz vége?

Tibbe Creative Commons License 2011.12.27 0 0 140

kiderült, mi/ki a rágcsálás forrása?

Előzmény: futóék (139)
futóék Creative Commons License 2011.12.10 0 0 139

Sziasztok!

Látom elég régi az utolsó hozzászólás, de SEGÍTSÉG!

Éjszaka rágcsálásra ébredtem, sajnos nem tudtam pontosan bemérni, honnan jön a hang. Mire megmozdultam, és égve hagytam a lámpát a zaj abba maradt.Honnan lehet tudni, hogy biztosan egér-e? Vagy valami a padon, vagy a falban: könnyűszerkezetes házban lakunk.

 

Tibbe Creative Commons License 2010.12.14 0 0 138

:)

Azért a 220-as egérölő nem túl biztonságos a nem egerek számára.

 

Felfüstölni?:O) Hol? Régen felaggatták a nénik a kolbászok helyett, és felfüstölték az egérfogókat? milyen fával?

Előzmény: vg62 (137)
vg62 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 137

Jó sztori.Rendeltem egy ultrahangos riasztót,és amíg vártam rá,elromlott a mikrosütő.Megjavítottam,de a burkolatot nem raktam fel rögtön,aznap este lecsapott a villanyóra,egyszer,aztán már nem.És másnap,ahogy fel akartam tenni a burkolatot,hát ott volt a mozdulatlan egér,az egyik hőérzékelőn,amit rövidre zárt.Ez volt a halála.

Nem is rossz ötlet ez,valami 220 voltos egérölőn gondolkozom,hogy tervezek egyet.És még jelez is,mert levágja a biztosítékot.Hajrá,kínaiak,lehet fejleszteni az ötletet.

Szóval,emiatt nem tudom,hogy a riasztó hatásos,vagy nem?

És még egyet,amit kevesen tudnak,ezt mindig elfelejtik közölni az üzletekben:mindenfajta egérfogót sikeres használat után,vagy ha hozzáértünk.meg kell füstölni,(mint a kolbászt),különben drámaian lecsökken az esélye,hogy egyetlen egér is oda fog merészkedni.Ezt az öregek még tudták,mára már nemigen forog közszájon.

Tibbe Creative Commons License 2010.12.09 0 0 136

Pár naponként rakom ki az újabb zacskókat.

Elfogy, de remélem nem ugyanaz az egér szokott hozzá, mint a kábítószerhez, mert döglött egeret, sem a nyomát még nem láttam (Nem szagoltam:) )

Előzmény: Törölt nick (134)
Tibbe Creative Commons License 2010.11.29 0 0 135

Nálam is rágcsálta ismét valaki a zacskót, de az előző nem lehetett, hogyha hat a méreg.

Vagy nem hatott, és visszajött enni még egy kicsit?

Semmi nyoma döglött egérnek.

Remélem valahol kijjebb van a vacka...

Előzmény: Törölt nick (133)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 134

Az esőben lehet egyébként valami... szerintem azért jönnek be eső alkalmával, mert a járataikba befolyik a víz, elönti... stb. Most hogy locsi-pocsi lett figyelem is a lyukakat... most nincs, majd holnap.

Előzmény: Tibbe (132)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.27 0 0 133

A közelemben egyáltalán nincs semmilyen nagy cég telephelye, sőt semmilyen cég, műhely... stb. Minden esetre ennyi egérrel én még soha nem találkoztam eddig egyik télen sem.

 

Nekem a belerágástól számítótt kb. egy hét telt el mire megtaláltam a döglött egeret. Ez is véletlen volt, bakancsomat kerestem a szekrény aljába.... akkor már jó büdös volt, 24-48 órája biztos döglött volt. Elképzelhető, hogy kiment ahol bejött, ha ott van a vacka. Ha azonban nálad lakta be magát valahová, akkor sajnos oda fog elbújni döglődni, mint az én esetmben is a szekrénybe. Aztán ha szerencséd van mint nekem, akkor nem a dögszagra leszel figyelmes először...

 

Reggelre az egyik mérges zacskó fejjel lefelé volt fordítva, a méregből meg még a szoba közepén is volt... csak az egér lehetett, mert zárt ajtó mellett alszom...

Előzmény: Tibbe (132)
Tibbe Creative Commons License 2010.11.26 0 0 132

Én úgy vettem észre, hogy akkor jönnek be jobban, ha kinn esik az eső.

Talán kevesebb rágcsálóirtást csinálnak a nagyobb cégek, ránk hagyják, irtsuk mi?

No, én nem láttam egy élő és egy döglött egeret sem, mióta kitettem a zacskókat. Két napra rá láttam, hogy az egyikbe belerágott valamelyik., Azóta ismét, remélem ez már a párja volt. Viszont nem csak élőt nem láttam, de döglöttet sem.. Lehet, hogy ahol bejött ki is ment?

Ugyan mennyi idő múlva hat a méreg?

Az én kutyáim nem foglalkoznak az egérrel.. egér végigsétál, farkasszemet nézünk az egérrel, aztán tovább áll... mármint az egér.

Hát bátor egerek.

Lehet, hogy a sokféle egérirtótól amelyik megmaradt, már igen okos lett és bátor?:)

mutálódnak?:(

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.26 0 0 131

Kiraktam, már másnap reggelre ki volt rágva.... az egyik egér (miért ne oda, a kurva anyját...) az akasztós ruhás szekrényembe döglött bele, szagra figyeltem fel... öltönyöm, téli kabátom, ingjeim... had ne soroljam fasza dögszagú lett. A szekrényt hipós vízzel kimostam... öltönyök tisztítóba, kabát, ing, pólók mosásba mentek... és még mindig kapar, magyarul nem egy geci egér volt, hanem kettő minimum..... most az előbb is hallottam kaparászni a szekrény felől a kis rohadékot. Ha a kutyát behozom és szaglászik, kapargat akkor akár egész éjjelre bekussol az egér, gondolom befosik az egérke tőle.....

 

Akkor kisszoba... már minden sarokba volt egérlyuk... betömöm az egyiket téglával, begipszelem, bevakolom... másnap a mellette lévő sarokba van luk.... becsinálom, akkor a következő... Így mentünk körbe a szobába... persze mire felfedezem az újabb lyukat, addigra már az egész család bent van.... annyira unom már.

 

Nem tudom mi ez a sok egér most, eddig életembe nem tapasztaltam ennyi....

Előzmény: Tibbe (130)
Tibbe Creative Commons License 2010.11.19 0 0 130

Igen-igen!:)

Körülnéztem ma az üzletben, s mondanom se kell, tavaly óta megsokszorozódott az egérirtók választéka.

Ilyet vettem én is, amire azt írták, hogy kutya-macska nem kóstolja meg. Azt a változatot, amelyikben zárt zacskókba van az irtószer, és nem kell a kis zacskókat kibontani, majd az egér magának kirágja állítólag, mert olyan az illata.

Mindenesetre a ragasztótól sokkal kényelmesebb.

Ma pakoltam ki pár zacskót, nagyon kíváncsi vagyok az eredményre.

Sokaknak lehet ilyen gondjuk, ha ilyen hatalmas választék van rágcsálóirtó szerekből.

 

Azt nem tudom, hogy az egér mennyi idő múlva, és hol fog elpusztulni... ez még egy érdekes dolog lesz...

Előzmény: Törölt nick (129)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.19 0 0 129

Protect valami... itt vettem a boltba. Szürkés-fekete dobozban van. Rá van írva, hogy egerek és patkányok számára csalogató az illata, íze pedig a fogukra való. De más állat (kutya macska) számára rossz az illata, sőt keserű az íze és kiköpi. Ha a szájába veszi nem gond, mert gyomorsavban oldódik csak. Gyerek is az íze miatt nem eszi meg... kutya a közelébe sem megy. Egyszer megszagolta, azóta nem nézegeti.

Előzmény: Tibbe (128)
Tibbe Creative Commons License 2010.11.18 0 0 128

Nekem minden fajta fogót kiröhögnek az egerek. Kieszik a diót, a sajtot, s minden egérfogó abban megy tönkre, hogy töltöm fel a kajával..

 

Melyik az a méreg, amelyiket nem eszi meg a háziállat?? Mi a neve? Kutyáim vannak. féltem őket.

Ők nem zavarják el az egeret, simán végigsétálhat az orruk előtt...:)

 

A ragacs bonyolult és undorító. Próbáltam.

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.16 0 0 127

Az istenfaszát már az egeremnek....

 

 

kb. 3 hete van az a tetves geci a szobábmban, jól el van a szemétláda a szekrénysor mögött, onnan hallom állandóan a kaparászást. Máskor is volt, ragacs 1-2 nap alatt megfogta, de most.... hiába húzok szét mindent, hiába kergetem.... semmi,

 

kutya, macska érzi, meg van bolondulva mind2 a szobámban, de nem fogják meg....

 

van kint ragacs

 

fogó

 

olyan méreg amit nem eszik meg a házi állat, ha a mérgezett egeret megeszi nem lesz semmi baja.... .

 

 

Napok óta füldugóval alszom (mert egyébként is rossz alvó vagyok, minden szarra felébredek), mert ez a tetves geci annyira kapar, rágcsál, hogy felébredek rá. TV mellett egyszerűen meghallom, ha rágcsál.

 

Éjjel ha kapar felkelek, megmozgatom azt a dobozt, szekrényt ahonnan hallom.... pár percre abba hagyja... lekapcsolom a villanyat, 2 perc és már kezdi is. Az idegeimre megy.

 

 

Most is itt kapar a kis geci.... jobbra tőlem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destroyah Creative Commons License 2008.10.11 0 0 126

humánusságot mint olyat nem tudom értelmezni ezekkel a jószágokkal kapcsolatban... :)

 

acélmagvassal egyeljem? vagy jó a sima ólom?

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.11 0 0 125
fogj egy virágcserepet vagy poharat és támaszd ki egy fél dióval de a dió bele belülre nézzen az egér megrágja a dió belét és ráesik a virágcserép ez humánus vagy vegyél légpuskát és állj lesbe ha előjön bumm lődd le
Destroyah Creative Commons License 2008.10.08 0 0 124

mi az idén lettünk készen a házferlújítással, és költöztünk be, tehát újdonság erejével hatott, hogy így őszrte tele vagyunk egérrel a melléképületben/legalábbis nagyon remélem, hogy a házban nincsenek/...

ehhez hozzá kell tennem, hogy betegesen félek/undorodom minden egér-patkány szerű rágcsálótól /amúgy 190 vagyok és 120 kiló :) /

van egy fatárolóm, amiben a múltkor láttam iszkolni egy egeret, és ezzel szomszédos helyen a frissen leglettelt falban találtam egy egérlyukat, és a mennyezetben úgyszintén.

raktam ki ilyen kék mérget oda, ahol a kutyák nem érik el. eddig két dögöt találtam a kutyakennelben /ex disznó ól/, de úgy gondolom vannak még vendégeim...

 

pár kérdés:

- igaz, hogy ha egerem van, akkor patkány nincs?

- egyáltalán honnan lehet a patkány jelenlétét észrevenni?

- az egérragsztót hová, mire, milyen csalival, milyen technikával érdemes letenni úgy, hogy a bulldog meg ne találja?

 

előre is köszönöm!

 

idioty Creative Commons License 2008.09.15 0 0 123
Én a párommal 2007 decemberében vásároltunk egy régi talán 77-es házat. Ami persze vályogból van. Felújítottuk a házat, a padlóba padlófűtés került + 10 cm vastag beton. Viszont a beton néhol nem ért teljesen hozzá a falhoz, mert a dilettáció (vagy mi miatt) kellett tenni a fal és a beton közé nikecellt. És mivel régi házról van szó, a külső beton megrepedt a ház sarkánál. Ahol szépen az egerek betelepültek a ház falába. Kiváncsi lennék mekkora járatrendszert alakítottak ki a falban, míg ide nem költöztünk...
Hallottuk már régóta, hogy kaparásznak az egerek, de azt hittük a beton miatt úgy sem jöhetnek be. Hát mivel volt a beton és a fal között hézag, ott bejöttek. Egérragasztóval kettőt fogtunk meg egy nap alatt. Valószínű, hogy nincs bent a házban több egér, de most este hallottam tisztán, hogy az egyik belső falnál kaparnak. Legalább két métert ástak be a vályogba. Ott ahol áskálódtak, körül tettem egérragasztóval. Plusz vettünk egérriasztót is. Elektromosat. Mivel ultrahangon működik, az csak akkor hatásos, ha már bent vannak a házban. Akkor elvileg annyira zavarja az egereket a zaj, hogy inkább elköltöznek, tehát valószínűleg nem egyből hat, hanem kell neki 1-2 hét. Na már most az ultrahang nem hatol át a falon sem, meg a betonon sem. Pont ahol hallottam, hogy kaparászik, felette van egy konnektor, bedugtam oda az egérriasztót, és fél órán belül abbahagyta a kaparászást. Lehet, hogy a lyukon "behallatszott" az ultrahangos hang...
Szóval nem biztos, hogy működik, de érdemes mindenkinek kipróbálnia. Mivel az ultrahang nem nagyon verődik vissza, ezért egy szobába érdemes többet is tenni. Plusz olyan egérriasztót érdemes venni, ami nem egyfolytában adja az ultrahangos jelet. Ha jól értettem, akkor az egerek ultrahangon kommunikálnak egymással, és ezért zavarja őket ez a jel.

Amit érdemes szerintem csinálni az egerekkel:
- mindenképpen egérragasztót tenni az egér lehetséges útjába, és bele tenni valami ennivalót,
- érdemes szobánként két ultrahangos egérriasztót tenni a biztonság kedvéért,
- érdemes egérmérget is kitenni, mert állítólag nem csak megeszi az egér a mérget, hanem elviszi a fészkébe is, ahol a többiek is esznek belőle (ezt még nem próbáltam, csak ezt hallottam).

Lenne viszont egy pár kérdésem:
- milyen ennivalót érdemes tenni a ragasztóba?
- ha a méregtől meghalna az egér a falban, mennyire lenne büdös a házban?

Remélem, hogy segítettem valakinek!
Mi a párommal csak 3 napja szenedünk élesben az egerekkel, de ez a pár nap igazi rémálom volt nekünk!

üdvözlettel: idioty
Tibbe Creative Commons License 2008.04.09 0 0 122
Lehet, hogy tele a padlás egérmúmiával?:)
Előzmény: Altamara (121)
Altamara Creative Commons License 2008.04.09 0 0 121
Végül mit csináltál? Milyen megoldást találtál?
Előzmény: Bosompen (113)
Tibbe Creative Commons License 2008.03.10 0 0 120
Ezen a télen nem jöttek hozzám az egerek át.
Az idén nem hordott be terményt a földről a szomszéd a góréjába.
Így nem kellett csapdázni, se ragasztani:)
cstibi78 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 119
Először arra gondoltam, hogy menekülnek, mert nem találnak már a házon belül ennivalót. (A lakórészről elterelésként ugyanazon a szinten hagytunk egy kis kukoricát a garázsban.)
A deszkadarabot, amit a lehetséges nyíláshoz tettem teljesen végigkentem ragasztóval, az egerek a külső oldalán "csoportosultak", bentről nem juthattak el addig.
Ezek szerint elképzelhető, hogy most jönnek majd a hidegek? :((
Előzmény: Tibbe (118)
Tibbe Creative Commons License 2007.01.31 0 0 118
befelé? talán úgy érzik még most jön a tél?
Előzmény: cstibi78 (117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!