Keresés

Részletes keresés

Tündi2003 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 21574

Sziasztok!

 

A húgomnak van egy netbookja, beépített vodás modemmel. Tudom én ezzel a géppel használni a saját vodás mobilstickemet, vagy ütközni fognak?

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.20 0 0 21573

Májusban volt egy éve, hogy vettem egy mobilnetet 2 éves hűséggel, és egy ZTE internetmegosztót (router). Utóbbi, az utóbbi időben 1-2 óránként lefagy. Telefonon érdeklődtem, szerinte egy szoftverfissítés lenne a megoldás, vigyem el a délutáni őrékban a technikai emberükhöz.

Na az első helyen kiderült, hogy  ehhez neki nincs szotvere, hagyjam ott. Nem hagytam... (folyt.köv.)

matyas53 Creative Commons License 2011.01.23 0 0 21572

Üdvözetem! Találkozott-e valaki a következő problémával? Vodafone internetet használok szinte csak linux op rendszerrel, decemberben módositottam a korábbi 6 Gb-os korlátot 8 Gb-ra. A következő számlázási időszak végén volt két nap lelassitás. Ezután az Ubuntu linux nem lépett fel a netre, illetve kapcsolat után azonnal ledobott a net. A visszagyorsitás után a kapcsolat rendesen létrejött. Ugyanez van még Debian linuxal is. A Mandriva linuxnál jó a kapcsolat (persze csigalassú), és jó a Windows-nál is. E hónapban megint lassitottak, a helyzet ugyanaz..

 

Üdvözlettel: Mátyás

Tündi2003 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 21571

Én már tavaly októberben elkezdtem szenvedni a Vodával. Azt hiszem, ide is írtam róla. Hiába volt kapcsolat, nem volt net. A weblapok betöltése közben "a kapcsolat alaphelyezetbe állt" "nem találja a kiszolgálót", "a webhely túl sokáig nem válaszol" stb. ( a végén már a modemet se találta, illetve "eszköz letiltva" típusú üzeneteket kaptam.) A Voda szerint ahol én lakom, ott van net, ezért megnézték a modemet, szerintük jó (de közben a SIM kártyát átrakva a Vodától kapott kölcsönmodembe se ment a net), azt javasolták, telepítsem újra a Windowst. Megtettem, utána sem működött, majd a végén már a Windows se ment. A géppel sincs baj, a szervízben kétszer nézettem meg. Ekkor szereztem egy másik windowst, azzal mostanáig minden oké volt, erre most két napja megint kezdi: nincs net (bár a Connect Lite főablakban jelzi, hogy ennyi meg annyi a letöltési sebesség), még sincs net. Néha van, aztán félórát nincs. Az egyik weblapot megnyitja, ott elolvasok valamit, nyitnám a másikat, és már megint nincs net. Komolyan nem tudom, mi legyen. A két éves hűségidőm (így persze a modem-garancia) is már lejárt. Arra gondoltam, hátha a SIM kártya a rossz. De hogy lehet az, hogy nem jó, aztán pár hónapig jó, aztán megint nem jó?

Rolf242 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 21570

A cfoSpeed tud adatkorlátot kezelni, beállítod, és adott forgalom után letilt/szól/nyafog :)

Ezzel meg is tudod nézni a teljes forgalmat. ( forgalomkorlátozás magyarul )

Minden byte forgalom számít, le is, fel is.

Ha a jobb alsó sarokba kiteszed a CfoSpeed "kilométeróráját", akkor láthatod van-e indokolatlan adatforgalom. 

 

 

Előzmény: seepheerd (21569)
seepheerd Creative Commons License 2011.01.14 0 0 21569

Nem böngészem igazán és youtube sincs, csak email és facebook megy, bár utóbbi tényleg zabál. Most figyelem a cfoSpeed-del, hat nap aatt 600MB le és 240MB fel. Kérdés hogy adatforgalom alatt csak a letöltést értik vagy mindkettőt?

 

Kértek egy csomó adatot és majd levélben küldik a részletes kimutatást.

Előzmény: Rolf242 (21568)
Rolf242 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 21568

8GB hamar "elfogy" ha jó a kapcsolatod, és eleget böngészel :)

1 kis youtube, ilyen-olyan online media, stb...

Meg kéne nézned, nem kommunikál-e bármilyen program a háttérben, ami zabálja a byteokat.

Backdoor/Trojan proggik, vagy loggerek, más figyelők amelyek sunyin adatok küldenek egyfolytában.

IObit 360 security ( ingyenes ) megér egy rendszervizsgálatot.

http://www.iobit.com/security360.html

Egyszerű, de hasznos kis forgalomfigyelő, és loggoló proggi:

http://www.soft4ever.com/StatnPerf/En/index.html

Ha "üresjáratban" is forgalmat tapasztalsz, akkor valami egyfolytában "dudál" a rendszeredben.

 

 

 

 

 

Előzmény: seepheerd (21567)
seepheerd Creative Commons License 2011.01.10 0 0 21567

Köszi. Szóltak valamikor 6GB fölött, csak furcsán soknak tartom a 8GB-ot ilyen rövid idő alatt, levelezés és facebook mellett, bár utóbbi megeszi a 80MB-ot naponta ahogy nézem.

Előzmény: Rolf242 (21566)
Rolf242 Creative Commons License 2011.01.09 0 0 21566

Ügyfélszolgálattól. Megadják a forgalmi adatokat.

Fordulónap a szerződés aláírásának a napja +1-3 nap.

USB-s modemet bedugod a laptopba, és megnézed az SMS-ket, lassítás előtt figyelmeztetnek, valahol 7GB körül. Utána mág 1 SMS, akkor a korlátozásról.

Előzmény: seepheerd (21565)
seepheerd Creative Commons License 2011.01.09 0 0 21565

Halihó! Vettünk egy 8GB-os mobile net csomagot routerrel. Ma lekorlátozták, és ez gyanúsan rövid idő. Hol vagy hogyan lehet megtudakolni a napi "fogyasztást" visszamenőleg? (Elvileg minden hónap 25-től számolnak, ugye?)

Rolf242 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 21564

Alakít a Voda, két év vergődés után ( alig volt jelszint, ping borzalmas )  felszereltek egy új cellát, és most hasít a NET.

6 Mbit/sec a letöltés, és 1 Mbit/sec körül van a feltöltés. Egész nap! :D

Meg is köszöntem nekik email-ben.

Alakul ez, csak lassan :D

Üdv.:

R.

 

petike87 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 21563

 

Sziasztok!

 

Nemrég indult három új mobilinternet szolgáltató (Btel, Drávanet és Externet) a piacon.

A műszaki hátterüket a Vodafone biztosítja a számukra, így csomagjaik a Vodafone által

szélessávval lefedett területeken érhetőek el. A csomagok 1G, 3G és 8G forgalmi kerettel rendelhetőek, túlforgalmazási díj mentesen. Hűségidő nélküli, 12hónapos és 24 hónapos

hűségidős opciók vannak. Bizonyos csomagok csak meglévő előfizetőinknek elérhetőek,

ezek ára azonban jelentősen kedvezőbb a többi csomagénál.

Várhatóan rövidesen minden, a piacon lévő mobilinternet csomag elérhető lesz a

http://www.valtsvelunk.hu/mobilnet/

portálon. Akit érdekel, hogy a T-Mobile, Telenor és Vodafone meglévő kiskereskedelmi mobilinternet csomagjai mellett milyenek érhetőek el még a piacon, annak érdemes

körülnéznie itt.

 

Üdv,

 

Péter

 

ezustgolyo Creative Commons License 2010.11.03 0 0 21562
Sziasztok van egy Huawei K3715-ös modemem eladó 8e ért ha valakit érdekel írjon a mailomra, köszi és bocs.
Rolf242 Creative Commons License 2010.10.28 0 0 21561
Ha van szekértő cimborád, akkor újratelepítteted a teljes rendszert.
Előtte lemeted a cuccaidat, és később visszamásolod.
Win7, vagy XP. A Vista csak kutyát dobálni jó.
A tákolás ritkán segít, ha kontárok végzik.
Előzmény: Tündi2003 (21560)
Tündi2003 Creative Commons License 2010.10.02 0 0 21560

Ti mit csinálnátok a helyemben?

 

Kb. 7-10 napja kezdődött, egyre gyatrább volt a net, sokszor fel sem engedett, lapok betöltése közben "a kapcsolat alaphelyzetbe állt", és hasonló hibaüziket kaptam, vagy gyötrelmesen lassú volt. Mivel a havi limitem végét jártam, előbb csak azt hittem, lassítanak, de amikor míg végül kiírta nekem, hogy nincs eszköz, majd nincs SIM, és az új hónap kezdete után is ugyanez ment, akkor felhívtam az Ügyfélszolgálatot. Beállításokat csináltunk, beállítottuk a 3G kizárólagosságát, ilyesmik. Ezután már azt az üzenetet kaptam, hogy "eszköz letiltva". Az Ügyfélszolgálat ekkor közölte, hogy akkor ez modemhiba, vigyem szervízbe.

 

Elvittem, kaptam cseremodemet, amivel - és itt a poén - ugyanolyan gyötrelmes volt a net ("Kapcsolat alaphelyzetbe állt" stb.), de legalább az eszközt felismerte. :) A modemet tegnap visszakaptam azzal a szakvéleménnyel, hogy a világon semmi baja nincs, a kedves user telepítse újra gépét. Esetleg, ha a kedves user 10-nél többször úgy vette ki a modemet a gépből, hogy nem választotta le szabályosan, akkor ez eredményezheti azt, hogy a gép többé nem ismeri fel az eszközt, de erre is gyógyszer az újratelepítés.

 

Újratelepítettem a Vistámat azokról a lemezekről, amiket nekem kellett megcsinálni helyreállítólemezként még anno, amikor vettem a gépet. Ezután beraktam a modemet. Eredmény? Eszköz letiltva, nem ismeri fel. Ezen a ponton (mivel éjfél volt már), inkább elmentem aludni.

 

Ma újra próbáltam. Eredmény: nincs SIM, tegyem be a modembe. Anyád. A második poén most jön, ezután, mikor már kivettem a modemet a gépből, a gép el se indult!!! A bekapcsoláskor az idők végezetéig mutatta a Várjon feliratot, és nem történt semmit. 5-6 próbálkozás után feladtam, és mégegyszer újratelepítettem az egészet. Ekkor már dél volt. Ezután az eszközt - természetesen - nem találta, SIM-et nem találta. Ekkor már csak újraindítottam, amikor nagynehezen megtalálta az eszközt, de valami datacard-dal továbbra is baja volt. HSDPA, 3G jel van, de internet nincs. Semmilyen oldalt nem lehet megnyitni.

 

Az ügyfélszolgálatot felhívtam, előadtam a bánatom, elvégeztük újra az összes beállítást, semmi hatás. Azt találta ki a srác, hogy vagy telepítsek fel egy új oprendszert, és próbáljam ki azzal, vagy próbáljam meg a modemet egy másik gépen, vagy ugorjak el egy mekibe, és nézzem meg, hogy ott működik-e, mert ha igen, akkor lehet hálózati probléma.

 

Másik oprendszerem nincs (gyárilag telepített Vistám van, amit ha lecserélek, elvész a garancia), másik gépem sincs, így maradt a meki. Most onnan írok, wifiről, mert a modem persze nem megy (nincs SIM).

 

Mi az ördögöt tudok csinálni MÉG? Ha elviszem szervízbe, akkor ők tudnak mit kezdeni a problémával? A vodás srác szerint lehet, hogy a Vista és a Vodafone Connect Lite nem szeretik egymást, ütköznek. Másfél évig nem ütköztek, most igen?

 

Félek tőle, hogy végleg elromlik minden a gépen is.

 

Végső esetben, ha sehogy sem fog működni, akkor vagy kérek új modemet (ha lehet, és persze attól függően, hogy mennyit kell érte fizetni), vagy szolgáltatót váltok. No persze, már csak 2 és fél hónap van hátra a hűségből...

Robi Golf Creative Commons License 2010.09.24 0 0 21559
Köszönöm a tanácsodat :-)
Előzmény: Rolf242 (21558)
Rolf242 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 21558
Hali! :)

"Ha az ember csak szörföl, barátok köztet néz"
Az elsőt igen, a másodikat nem nagyon kéne.
A 2GB hamar elfogy, ha a retekklub REMEK Silverlight streamingjét nézed.
Nincs túlforgalmazási díj, csak a csiga szintjéra lassítanak az adott számlázási ciklus végéig, amivel már nem nézeheted a kedvenc sorozatodat.
És két évet ne írja alá, sok idő az, nagyon :)
Üdv.:
R.
Előzmény: Robi Golf (21557)
Robi Golf Creative Commons License 2010.09.23 0 0 21557
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a vodafone 2GB-os internet mennyire elég???
Ha az ember csak szörföl, barátok köztet néz :-D tanulmányaihoz tölti le az anyagokat, nem mp3 hadát töltöm le és nem egész nap a yútúbon vagyok :-D
Tapasztalataitok szerint megéri azt a pénzt?? Igaz az hogy nincs túlforgalmazási díj??
blueboy29 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 21556

elnézést a nem ide illő kérdésért, de  nem tudok belépni a my vodafone   -ba, már regiztem  de  amikor beirom a jelszót meg telószámot akkor ezt irja ki :  (Bejelentkezési adataidat hibásan adtad meg, vagy lejárt a bejelentkezésre rendelkezésre álló időd. 
Próbáld újra!)

amugy mindent  jól adtam meg,,,,

 

 mikor megkaptam a jelszót egyből be akartam lépni de akkor sem engedett már be, kértem uj jelszót , megkaptam  de  ugy sem jó , ugyanez a hibaüzenet.   valami tipp?  esetleg nem szünetel a szolgáltatás? nekem  az egyenleg ingyenes lekérdezéséhez kellene leginkább,,   szolgáltatónak már irtam imélt de még nem válaszoltak,,

 

előre is köszi a válaszokat.

 

 

üdv

semgza Creative Commons License 2010.08.12 0 0 21555
ha nem küldenek egy ideig felszólítást akkor elévülhet, illetve sokszor meg lehet a behajtó céggel egyezni akár a felében, stb.
Előzmény: J.Liana (21554)
J.Liana Creative Commons License 2010.08.11 0 0 21554
Köszi a választ. Igen tudom hogy már van Vitamaxos net is... de akkor még csak ezek voltak. Végül is csak ez érdekelt, hogy mit tudnak velem csinálni így. Inkább fizetek, a francnak kell adóság.
kacagógerle Creative Commons License 2010.08.11 0 0 21553
Egy darabig küldik a felszólításokat,ezt követően átadják az adósságbehajtó cégnek.Ezentúl majd a behajtók küldik a fizetési felszólításokat.Ha nem jutnak eredményre,akkor bírósági végrehajtóhoz kerül,és ha van fizetésed akkor vonni fogják belőle havonta,ha valami ingóság vagy ingatlan a neveden akkor ezt lefoglalják,ill. ingatlan esetében bejegyeznek a széljegyzetbe a tulajdoni lapon.
Ha nincs a neveden semmi,akkor kamatozik addig amíg nem örökölsz valamit vagy a nevedre nem kerül valami.Ezt követően már abból tudnak foglalni.

Egyébbként a vitamax internet is 3 rugóba kerül,és nem kell hűségszerződést kötni.
Előzmény: J.Liana (21552)
J.Liana Creative Commons License 2010.08.11 0 0 21552
Helló!
Az érdekelne, hogy 2 éves hűség megszegése esetén mik a következmények. Természetesen tudom hogy pénzbírság és mivel a második év felénél szedtem meg így 25ezer. De az érdekelne, hogy mi történik ha nem fizetem ki. Egy gigás mobilinternetről lenne szó, ami havi 3e, de mivel nem használtam ki így lemondtam. Már csak 5 hónap lenne vissza a 2 éves hűségből ami ugye 15 lenne „csak”. A boltban azt mondták hogy ha visszakapcsoltatom is kéne fizetnem érte plusz tizen akármennyit. Na, lényeg a lényeg. Azt szeretném megtudni, ha én mint tanuló, semmi keresettel ezt lemondtam, akkor mivel büntethetnek amennyiben nem fizetem ki az adott összeget?
J.Liana Creative Commons License 2010.08.11 0 0 21551
Helló!
Az érdekelne, hogy 2 éves hűség lemondása esetén mik a következmények. Természetesen tudom hogy pénzbírság és mivel a második év felénél szegtem meg így 25ezer. De az érdekelne, hogy mi történik ha nem fizetem ki. Egy gigás mobilinternetről lenne szó, ami havi 3e, de mivel nem használtam ki így lemondtam. Már csak 5 hónap lenne vissza a 2 éves hűségből ami ugye 15 lenne „csak”. A boltban azt mondták hogy ha visszakapcsoltatom is kéne fizetnem érte plusz tizen akármennyit. Na, lényeg a lényeg. Azt szeretném megtudni, ha én mint tanuló, semmi keresettel ezt lemondtam, akkor mivel büntethetnek amennyiben nem fizetem ki az adott összeget?
Devil23 Creative Commons License 2010.08.08 0 0 21550
Hát én minden este szeretek netezni, nem szeretem azt, hogy 3-4 nap vagy 1-2 hét után lekorlátozzák a netemet:) Utána kőkorszak:) Hiába volt nekem 4 gigám, hiába osztottam be nagyon jól, akkor is eléggé hamar lekorlátozták (2 hét múlva). Szoktam csetelni, néha videózni, myvippezni, iwiwezni, levelezni, mást nem nagyon.
Előzmény: vé_gyé (21549)
vé_gyé Creative Commons License 2010.08.07 0 0 21549

Üdv

Azért csak megkérdem mire kell az a sok adat, mire használod a gépet?

 

Én is odafigyeéssel kijövök a250 megával ha meg nekilódulok akkor is benne vagyok az 500 Mb  ban.

 

 

végyé

Előzmény: Devil23 (21547)
vé_gyé Creative Commons License 2010.08.05 0 0 21548

Üdv

 

Az gáz ha valaki nem tiltja ki az automatikus frissitést, de itt más lehet, azt a gép számlálója hozzáadta volna.

A számlálók között van durva eltérés ami esteleg adódhat eg yakaratlan számlálótörlésből is.

 

Vagy a jóisten tudja............

 

végyé

Előzmény: araffai (21546)
Devil23 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 21547
Most már végre átmentünk augusztus 20-ától 4GB-os csomag helyett 8 GB-os csomagra, ami sokkal jobb lesz, többet tudok majd netezni, a 4GB-os gondolom sokkal jobb mint a 8GB-os, mivel én sűrűn netezek este, éjjel, nappal mondjuk nem használom a neten olyan sűrűn. Max. 10 percet. Én örülök neki, hogy csomagot tudtam váltani. Sokkal boldogabb és nyugodtabb vagyok:)
araffai Creative Commons License 2010.07.25 0 0 21546
Csak egy ötlet...

Nem lehet, hogy nálad is mint nálam a Windows frissítések autómatikus letöltése húzza meg az adatforgalmad.

Én már sajnos belefutottam ebbe a problémába!

Á.
Előzmény: payagyerek (21543)
semgza Creative Commons License 2010.07.12 0 0 21545
szerintem külön számolja a fel/le irányt, de fizetni úgy tudom a kettö összegéért kell.
Előzmény: payagyerek (21541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!