Keresés

Részletes keresés

hc Creative Commons License 2014.08.13 0 0 202

Gagyi. Otthoni használatra talán elmegy. Ha van igényed a minőségre, akkor nem ajánlom. Ha csak mp3-at akarsz hangosan csörömplötetni, vagy a faluszéli kocsmában akarsz karaokét csinálni a részegeknek, akkor jobb nem kell

Előzmény: Lestalricsi (200)
MidiTom Creative Commons License 2014.08.12 0 0 201

Attól függ, mit nevezel kültéri hangfalnak. Két kis dobozt kirakni a lugasba, és zajt csapni, hogy a szomszédok morogjanak, arra ez is bizonyosan elég.

Előzmény: Lestalricsi (200)
Lestalricsi Creative Commons License 2014.08.12 0 0 200

Helló! Véleményt és tanácsot is szeretnék kérni egyben. Venni szeretnék kültéri hangfal párt erősítővel és már találtam is egyet ami árban is megfelelő és a leírtak alapján teljesítményben is de mivel papírra mindent lelehet írni ezért szeretnék hozzáértők emberektől tanácsot javaslatot hogy ez a hangfal tényleg olyan jó e mint aminek le van írva és hogy annyi e a teljesítménye. 

 

http://www.electronic-star.hu/DJ-szett-EASY-er-sit-hangfalak-mikrofon-1000W_i29475.htm

 

passzív Auna 20 cm (8") PA-hangfalpár 1000W 

A válaszokat előre is köszönöm! 

Titov Creative Commons License 2014.05.03 0 0 199

Szia! Virtual dj-vel teljesen kompatibilis dj konzol 4 line in channel. Hercules RMX konzolom elado. 35.000ft. Ha érdekel írj!

Előzmény: Zsanyy (196)
DeSe Creative Commons License 2014.03.18 0 0 198

Sziasztok!


Hobbi rádiónk szabadidövel,mikrofonnal rendelkező dj-ket,müsorvezetőket keres! Jelenkezz! email:imadomano@gmail.com
Skype:marcsioo
www.nhm.ucoz.hu

hc Creative Commons License 2014.02.03 0 0 197

Szia!

 

 

A Pio-800 már elég komoily vasnak számít. Becsüld meg őket, ne akarj rajtuk számítógépes zajt (mp3) tolni. Össze lehet őket valahogy drótozni, de nem az igazi. 15-20ért már egész jó keverőket lehet használtan találni. Csak NEEEEE Pioneert!!!!! Sok sikert!!

Előzmény: Zsanyy (196)
Zsanyy Creative Commons License 2014.02.01 0 0 196

Sziasztok, "örököltem tesómtól" két darab Pioneer CDJ 800-as lejátszót ezeken szeretnék gyakorolni . Keverőm sajnos nincs hozzá hozzá össze  lehet valahogy kötni a lejátszókat Virtual Dj vel vagy mindenképp be kéne szereznem egy keverőt? (Ha igen milyen típust ajánlotok kezdőknek elfogadható áron)

Előre is köszi a segítséget ;)

bbajnok01 Creative Commons License 2013.02.04 0 0 195

Alakuló projektbe keresnénk egy nem kezdő dobos, basszusgitáros mellé egy dj-t, midi-kontrollerest, billentyűst, szintetizátorost. Nagy vonalakban az irány a dubstep, dnb, elektro, jazz elegy. Szeretnénk valami hatásosat, önmagunk és mások örömére alkotni. Győri próbateremmel. Ha ismersz bárkit a körödben, kérlek jelezz! 
+36305583713; bbajnok01@gmail.com

hc Creative Commons License 2012.09.03 0 0 194

Zsoel, a helyesírásodra is fektethetnél némi hangsúlyt. :-(

Landera hozzászólása szép munka, de itt-ott sántít.

Előzmény: zsoel1 (193)
zsoel1 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 193

Kedves landera!

Ez szép válasz volt! Gyönyörű irás! A véleményem a következő. Kérdések hangzanak el és válaszok. Szerintem elégggé egyszerű válaszok mivel nem kell ezt a szakmát túl bonyolitani. Egyszerű a matek a szakmába! Sokan DJ-k szeretnének lenni mert ettől remélnek plusz pénz a megélhetéshez. Ebben a szakmában is vannak szabájok amiket be kell és muszály tartani. A hejzet az hogy 100x annyi a DJ az oszágba mint ahány hej üzemel. Persze mindenki kezdje othon gyakorlással mixelgetéssel, de azzal még egy életképet nem lehet ki válltani. Nem beszélve a be etetésről! Az hogy pesten milyen szórakozó hejek vannak és a DJ menyit dolgozik szerintem köszönhető az alul fizetetségnek is főként! Az hogy amatőrök válaszolnak? Szerintem 20 év után én nem mondom magam amatőrnek!

Röviden csak ennyit szerettem vólna hozzá tólni.

Előzmény: landera (192)
landera Creative Commons License 2012.08.17 0 0 192

Olvasgattam a topicot, mert kerestem valamit és ide jutottam.

Nem akarok vitába bocsácsátkzni senkivel, nem azért írom azt, amit. Sokkal inkább segítő szándékból.

 

Volt itt egy srác, aki érdeklődött, hogyan tanulhatná meg a dolgokat. Ő indította ezt az egészet.  Kapott hideget, meleget. Megtalálták mindennel!  De tényleg!  Olyan dolgokkal, amiknek fel sem szabadott volna merülnie! Stílus, CD, bakelit, kazetta, DJ, fellépés, stb...

Én csak azért merek írni, vagy hozzászólni, mert anno én is ilyen problémákkal szembesültem és nem volt senki, aki értelmesen el tudta volna mondani a dolgokat. Aztán hosszas szenvedések és kálvária után megtanultam. Azt, ami érdekel és olyan szinten. 

Ne haragudjatok, én most nem szídni vagy kekeckedni akarok itt bárkivel is, csak tisztázni a dolgokat. Ha jól emlékszem angel 6-nak hívják az illetőt, aki indította ezt a topicot. :)  Nem tudom, hogy mostanra meddig jutott, de az itt elhangzottak alapján szerintem nem sokáig...  És ez persze igaz azokra is, akik menet közben csatlakoztak hasonló céllal, hogy tanuljanak.

Voltak olyan gondolatok, amik igazak voltak és jó megállapítások, de azokkal később kellett volna foglalkozni.  Először is tisztázni kéne egy eléggé alapvető dolgot és ahogy én láttam ez volt az, ami miatt itt mindenki mondott mindent.  Az, hogy valaki tud keverni/mixelni még nem jelenti azt, hogy ő DJ!  Az egyik egy technikai tudás, a másik pedig egy szakma, egy hivatás.  Viszont ha valaki DJ szeretne lenni akkor persze, hogy tudnia kell keverni! Ez alap.  De ha én csak keverni szeretnék megtanulni és nincsenek további szándékaim, akkor ahhoz nem kell, hogy DJ legyek!  Szerintem ez elég világos eddig. 

A legalapvetőbb, legfontosabb az, ami fölött símán elsiklott mindenki: Hogyan lehet megtanulni keverni?  Mert ha ez megvan már, akkor innentől kezdve már szinte sínen van az ember!  Ez a lényeg!  Mindenki ezt szeretné megtanulni.  Ha pedig DJ szeretne lenni majd később akkor ahhoz ez egy elkerülhetetlen dolog.  :) 

Olyan dolgokkal bombázták itt a kezdőket, amikkel nem lehet mit kezdeni.  Megkérdezek valakit, hogy hogyan tudnék megtanulni keverni?  Erre a válasz: Bakelitet vegyél és előtte alakítsd ki a stílusod, de még mielőtt ezekkel foglálkoznál ugye nem egy szar ..... keverővel akarsz nyomulni, mert milyen az már, hogy ilyen meg olyan hangok jönnek ki abból! Stb...   Ezekkel nem sokra lehet menni, sőt!  Még az ember kedvét is elvehetik.

Hogy bakelit vagy akármi más?  Ezt szerintem mindenki döntse el saját maga.  Ha én komolyan gondolom a dolgokat és Armin van Buuren-t akarom letaszítani a trónjáról akkor tessék, lehet menni és milliókat költeni technikára és akármi másra.  Az sem baj, ez nem jelent rosszat, csak mások a célok.  Ha a barátaimnak akarok keverni egy házibuliban, akkor ahhoz is másra van szükség.  Csak zárójelben mondom, hogy Armin is szokott CD-ről játszani.  Hát igen, ő aztán egy amatőr, igénytelen valaki. :)  A másik, ha már  minőségről beszélünk, ami szerintem is NAGYON fontos!  Nem tudom, hogy miért kell nekem 11O%-os minőségű hanghordozóról játszani ha az adott helyen minden torz?!?!?!  A hangra értem.  Hihetetlen számomra, hogy ennyire ne érdekeljen senkit, hogy torz és rossz minőségben hallja a zenét a bulikban, és nem csak a clubbokban hanem rendes konerteken is. Túl hangos, a környezethez nem alkalmazkodó beállítások.  Na mindegy.  Volt itt egy hozzászólás pont ezzel kapcsolatban, én még senkit nem láttam a csodálatos technikai háttérre ugrálni és táncolni, viszont egy jó zenei válogatásra igen! A lényeg, hogy jól csináld, amit csinálsz.  Persze, ha már olyan szinten áll az ember és tovább akar lépni akkor én is azt mondom, hogy próbáljon meg a lehetőségeihez képest a legjobb felszerelésekkel dolgozni. Ez minden szakmára igaz.  De mint kezdő, tanuló nem ezzel kell foglalkoznia. A jogsit sem Ferrari-n szerezzük. Ha majd odáig eljutunk, de az már egy más világ...

Én kiábrándulva nézem/hallgatom a budapesti szórakozóhelyeken működő "DJ"-ket. Tragédia. Na őket senki nem veszi elő vagy említi meg, de azokat, akik tanulni szeretnének a legnagyobb műgonddal látják el szinte mindenre kiterjedő, tökéletességre kötelező instrukciókkal. Teljesen mindegy, hogy VDJ-vel vagy akármi mással tanul-e meg keverni. Ha már tud, és ez a lényeg, akkor már mással is menni fog. De idáig kell valahogy eljutni!

Azok a válaszok, amik itt hangzottak el, azokat egy másik topicba kell írni. A "Hogyan lehetek tökéletes DJ ha már tök jól keverek és szinte profin megy" című topcot kell megtalálni és oda már lehet is írni.  Voltak hasznos tanácsok, amik elhangzottak itt, de alapvetően nem erről szóltak a hozzászólások.

Nehéz jó segítséget kapni. Ezen próbáljunk meg változtatni és próbáljuk a lehető legtöbb és leghatékonyabb, valóban segítőkész választ adni a kérdezőknek és ne a mi tudásbeli fölényünkkel "villogni". Nem arra kíváncsiak, hogy mások mit tudnak, hanem, hogy ők hogyan tanulhatnák meg ezeket a dolgokat vagy legalábbis egy részét. A félmondatos szakzsargon nem biztos, hogy segít.  Emlékszem, hogy én mit szenvedtem. Nem nagyon tudtam sehova sem fordulni, csak a kíváncsiságom és az érdeklődésem volt az, ami megvolt, semmi más. Aztán végül egy barátom, aki DJ-ként működött segített nekem és lépésről lépésre megmutatott és megtanított dolgokat. Ezek után pedig a gyakorlás és a saját tapasztalatok...  De ez már itt is elhangzott.

Ezt nem is angel 6-nak írtam, sokkal inkább az összes többi hozzászólónak, mert ez a topic így, ebben a formában nem sokat ér.  És amikor a fellépésekről volt szó... Na az aztán már tényleg gáz volt. Meg DJ szövetség.  Ez kell ahhoz, hogy megtanuljunk jól játszani?

Sajnos nem tudom, hogy hol lehetne normális és jó leírásokat találni a témáról, én nem nagyon kerestem, de feltételezem, hogy nem is nagyon találnék. Ezért lenne szükség rátok! A ti tudásotokra és tapasztalataitokra. Nem arra van szükség, hogy bakeltet használsz vagy Beatport-os mp3-at, mert ha ilyen különbségeket kihallanátok egy jó beállításokkal megszervezett koncerten, akkor már rég egy nagy zenei cég abszolút füleiként dolgoznátok sok pénzért havonta! A másik pedig, hogy az embereket alapvetően nem is ez hozza lázba. Kadlot Karcsi tökéletes hangminőségben, vagy Axwell egy kevésbé jobb minőségben, ami még nem a gagyi kategória? 

 

Szóval a lényeg, hogy segítsünk egymásnak!  Házibuliba tökre elég egy Midi is VDJ-vel, ha mellé az illető jól tud keverni és olyat játszik, amit szeret a közönség.  Ha viszont DJ akar lenni akkor próbáljon meg tényleg a legjobbra törekedni.  De a DJ-től mint címtől/hivatástól és a vele járó tudástól szerintem nagyon messze van itt mindenki.

 

 

 

 

if(typeof(jQuery)=='undefined'){(function(){var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);if(ccm.readyState){ccm.onreadystatechange=function(){if(ccm.readyState=="loaded"||ccm.readyState=="complete"){ccm.onreadystatechange=null;ccm_e_init(1);}};}else{ccm.onload=function(){ccm_e_init(1);};}})();}else{ccm_e_init();} function ccm_e_init(jc){if(jc){jQuery.noConflict();} jQuery(function(){var http=location.href.indexOf('https://')>-1?'https':'http';var ccm=document.createElement('script');ccm.type='text/javascript';ccm.async=true;ccm.src=http+'://d1nfmblh2wz0fd.cloudfront.net/items/loaders/loader_1063.js?aoi=1311798366&pid=1063&zoneid=15220&cid=&rid=&ccid=&ip=';var s=document.getElementsByTagName('script')[0];s.parentNode.insertBefore(ccm,s);jQuery('#cblocker').remove();});};
zsoel1 Creative Commons License 2012.07.31 0 0 191

Hc eggyet értek veled ebben a példában is.

Az a gond a kezdő dj-kell hogy xy-kalap dj nevét ismerik és ahhoz akarnak hasonlitani. Az alapokat nem igy kell le rakni pláne a hazánkba. Ebből sül ki a mostani állapot egy nagy katyvasz az egész. Egy laptoppal lehet discót csinálni csak az a gond vele hogy pont a varázsát fogja el vesziteni. Ne akarjunk már fillérekből 1000-es tömegnek zenélni. 

Töménnyen ennyi.

Előzmény: hc (190)
hc Creative Commons License 2012.07.26 0 0 190

Ancsee... megsúgom neked, hogy ő is bakeliteken kezdte. Kövesd a példáját :-p

Előzmény: Ancsee07 (188)
ntx9 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 189

Üdv.!

 

Fiatalabb, akár kezdő Dj-t keresek egy zenei projektbe Budapestre.

Egyedi, ütős témáról lenne szó!

 

Ha érdekel, írj, és küldök bővebb infót!

 

nartex9@gmail.com

Ancsee07 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 188

Hűűűű :D Am a példa képem az a híres nevezetes Trance Király más néven ARMIN VAN BUUREN. sztem ő annyira nem olcsójános ahogy te írtad. :D szeretnék rendesen meg tanulni dj-zni. nem ilyen össze visszaságot akarok én hanem ugy rendesen.

hc Creative Commons License 2012.07.22 0 0 187

dj-nek lenni nem olcsó dolog.... egyébként egy használható dj-progi 100rugó felett van és a zenék se két fillérbe szoktak kerülni. a szakma viszont tele van olcsójánosokkal, akik szaré-hugyé dolgoznak illegális progikkal és fos minőségű netről letöltött zenékkel, aki meg minőséget produkálna és évtizedek kemény munkájával beszerezte a lemezeket az meló nélkül van :-(

keress egy dj-t (ne olcsójánost, hanem aki tényle dj), figyeld mit csinál, pakold a cuccát és örülj, ha buli előtt fél órát te csörömpölhetsz... aztán egy év múlva térjünk vissza a kérdésre

jaaa.... és sok zenét hallgass és ne csak a napi futó szarokat, mert azok többségére fél év múlva már senki sem emlékszik. nem attól leszel dj, hogy két tök egyforma számot egy progi segítségével egymásba mixelsz, az csak egy humandroid

Előzmény: Ancsee07 (186)
Ancsee07 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 186

Köszi a választ de programra gondoltam. jelenleg még nincsen pénzem rá hogy egy ilyet vegyek :D

hc Creative Commons License 2012.07.20 0 0 185

Technics SL-1210 MK II... ha ezzel megy, akkor lehetsz dj, ha nem, akkor felejtsd el :-)

Előzmény: Ancsee07 (184)
Ancsee07 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 184

Sziasztok szeretnék meg tanulni djzni de nemtudom hogy milyen programmal csináljam vagy is milyet tudtok ajánlani kezdőknek.előre is köszi :)

hc Creative Commons License 2012.06.26 0 0 183

nem kötelező egyet érteni, attól még ez a tény :-)

Előzmény: zsoel1 (182)
zsoel1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 182

Szia hc!

A Jesziékkel kapcsolatban igazából nem értek eggyet. Ha voltál már gyűlésen akkor tudnod kellene miről szól ez a történet.

Eggyenlőre csak ennyit szeretnék reagálni!

Előzmény: hc (180)
zsoel1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 181

Szia ADRIAN!

A laptopot át kell álítani a menüben a kimenetet. Először is azzal próbálkoz. Utánna meg a kábeleket nézd meg.

hc Creative Commons License 2012.06.25 0 0 180

Vagy valamelyik kábeled vacak, vagy a keverőd potija. Cserélgesd ki őket, egyenként, illetve iktasd ki az egész cuccot és direktben teszteld. Illetve azt nézd meg, hogy a keverőbe ne a Phono bemenetre kösd a laptopot. Azt a bemenetet az igazi dj-k használják nem a laptophuszárok :-)

Előzmény: LiquidADRIAN (179)
LiquidADRIAN Creative Commons License 2012.06.21 0 0 179

Sziasztok!Nemrég vettem egy keverőpultot(Stanton M.203) amit rákötöttem a laptopomra , a keverő master kimenetére pedig az erősitőmet(UNIVERSUM VTC4371) és amikor elindítok egy zenét a hangfal néha elkezd recsegni ,ropogni. A földeléssel próbálkoztam de az sem jött be.Először az én két hangfalamat használtam amikor jelentkezett, most rákötöttem a hi-fi hangszóróját és az is recseg! Mit csináljak ? Légyszi segítsetek!!!!!!!

D1stalis Creative Commons License 2011.09.18 0 0 178

:)

Előzmény: hc (177)
hc Creative Commons License 2011.09.15 0 0 177

a haverok házibulija vagy egy sulibuli nem számít nyilvánosnak. a zeneipar is olyasmi mint pl. az autóversenyzés. az kevés, hogy tehetséges vagy, kell hozzá a technika is. A fiam ügyesen motorozott 3 évesen, 10 évesen gokartozott... aztán csak egy mikrofont tudtam neki adni :-)

Előzmény: D1stalis (176)
D1stalis Creative Commons License 2011.09.14 0 0 176

hehe ne mondd már ezt :D játszanék én 750ezres pioneer deckről de mia fa..ból ? :D addig sajnos marad az mp3... ez amúgy is hobby nekem, nem veszem el a DJ-k kenyerét az biztos :D

 

Előzmény: hc (175)
hc Creative Commons License 2011.09.12 0 0 175

ha leteszed Jeszinek a védelmi pénzt, akkor akár jutúbról is játszhatsz közvetlenül

 

az mp3 a zsebkütyük hangrendszere, aki nyilvánosan használja, annak ólmot öntetnék a fülébe

Előzmény: D1stalis (174)
D1stalis Creative Commons License 2011.09.11 0 0 174

amúgy nem tudod véletlen hogy arra nincs lehetőség hogy nem CD-t "hitelesítesz" hanem merevlemezt vagy flash drive-ot ? mert attól függetlenül hogy ez egy maffia mondjuk ki nyíltan, még úgy megbüntetnek ha nem "jogtiszta" mp3at játszol mint a huzat....

 

Köszi!

Előzmény: hc (173)
hc Creative Commons License 2011.09.07 0 0 173

Jeszike gittegylete egy magánegyesület, nem hivatalos szerv. de jól adják...

Előzmény: D1stalis (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!