Keresés

Részletes keresés

Andidandi Creative Commons License 2010.02.23 0 0 59
Sziasztok!
Először is köszönöm a hozzászólásokat. Sajnos "elaludt" szegény macs. Elvittük végülis az Állatorvosi Egyetemre, ahol alaposan megvizsgálták és az eredmények alapján nem volt más megoldás csak az altatás :(. Rengeteg beavatkozás, ugyanennyi sugárkezelés stb. stb. Akinek fehér szőrű macskája van és a füle hegyén akár csak egy pici hámlás is megjelenik, azonnal vigye orvoshoz és mindenképpen kérje a mintavételt vagy a nem tudom hogy hívjákot. Sajnos az én cicámmal először semmit sem csináltak, csak annyit mondtak, hogy gomba, meg ilyen hülye kis betegségeket diagnosztizáltak, aztán "belehalt" a bőrrákba. Mégegyszer köszönöm a válaszokat! Jó egészséget minden cicusnak :).
tuzer Creative Commons License 2010.02.21 0 0 58

Tiszteletem, fórumlakók!

11 éves dúr (a "kan" már rég oda) cicánk (fent) kb. fél éve fogy, 7 kg-ról most 6-ra. Orvos szerint lehetséges a férgesség, kezelte is, de változás nincs. Ránézésre semmi baja, jön-megy, ugrál, szőre fényes, fülei tiszták, szép és .... (ha valaki emlékszik a reklámra). Sok évvel ezelőtti gond miatt urinary tápot kap, eszik rendszeresen.

Van erre nézve vkinek tapasztalata? Előre is kösz, mert ha a jószág nem változik pozitív irányba, engem visznek elaltatni!

panther76 Creative Commons License 2010.02.20 0 0 57
Szia!
Hógolyó (fehér) cicámnak voltak ilyen tünetei. 2008 őszén kezdődött kisebb sebbel az egyik fülén. Akkor még nem gondoltam semmi rosszra. Bár ivartalanított kandúr volt- máskor is megharapta már másik macska-, azt hittem, most is ez történt. A tünetek nem múltak el, 2009 őszétől folyamatosan - szinte naponta- jártunk az állatorvoshoz. Az orvos kitisztította, csonkolás nem történt, seb nem javult. Azt mondta, hogy a macskáknál van egy ilyen tünetekkel járó betegség és arról érdeklődött, hogy van-e a cicának étvágya, milyen a közérzete. Bár vékonyabb volt a macs mint más években, de étvágya volt, viszonylag sokat aludt, de ő már 13 éves múlt. Kb 4 hete súlyosbodtak tünetei. Seb -ami időközben egyre nagyobb lett- szinte mindig szivárgott, a cicus nehezen lélegzett, keveset evett. Múlt hét csütörtök este sajnos meghalt. Én azt javaslom, hogy míg a macs állapotában nincs látványos romlás, ne altasd el! Korábban ilyen betegségről én sem hallottam.
Előzmény: Andidandi (54)
twuvn Creative Commons License 2010.02.16 0 0 56
Szia Andidandi!
Nekem is van egy fehér cicám, de szerencsére neki még semmiféle problémája nem volt. Igaz, hogy nekünk is mondta az orvos, hogy kicsit gyengébb az immunrendszerük,könnyeben lesznek betegek , de ilyen szindrómáról még nem hallottam. Elaltatni semmiféle képen nem hagynám. Akkor másik orvost kell keresni, vagy harmadikat. Biztos van valami gyógymód, nem hiszem, hogy egy olyan cicát el kellene altatni, akinek jó a közérzete.Ne hagyd magad!
Altatás szerintem csak akkor jöhet szóba, ha az a beteg állat érdekeit szolgálja, és most nem hinném, hogy erről lenne szó.
Sok szerencsét, és kitartást!Remélem találsz egy jó orvost!
Előzmény: Andidandi (54)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.14 0 0 55
Sziasztok!

A cicámnak megfázásra utaló tünetei vannak(folyik az orra,köhög,nem eszik és nagyon lefogyott).
Gondolom ilyenkor ajánlatos elvinni orvoshoz,de mielőtt megtenném szeretném megkérdezni tőletek aki járt már hasonló cipőben,hogy ilyenkor az orvos mennyi díjat számol fel körülbelül.
Biztosan függ ez a betegség fajtájától is,de mégis megközelítőleg.
Úgy hallottam akár 30ezer forintot is elkérnek vizsgálattal és gyógyszerrel együtt..

Köszönöm.
Andidandi Creative Commons License 2010.02.07 0 0 54
Sziasztok!
Nem találkoztam itt a fórumon olyan problémával, ami a cicámnak van. 7 éves fehér macskáról van szó, akinek a füle vége kezdetben szőrhiányos és egy kicsit sebes volt. Elvittem állatorvoshoz, aki azt mondta, hogy ez úgynevezett "fehér macska szindróma". Utánanéztem a neten, de erről semmit nem találtam. Többször vittem orvoshoz, legutóbb eltávolította a fülének az elhalt részét (csonkolás volt), de a probléma visszajött és egyre gyorsabban terjedt. Most ott tartunk, hogy óriási seb van az egyik fülén (a csonkolton), sőt már a fülkagylóban is csúnya elváltozást tapasztaltam. Az orvos azt mondja, nem tud mit tenni, mert ez rákos elváltozás és el kell altatni, olyan stádiumba ért a betegség. A gond csak az, hogy a macska eszik, iszik, dorombol, egyszóval tök jól van, csak nagyon csúnya sebes a füle és a fülkagyló. Légyszi, ha valaki találkozott már hasonlóval írjon, mert már mindenki azt javasolja, hogy el kell altatni, de nem hiszem el, hogy ha ennyire súlyos a helyzet, akkor közben miért jó a cicám közérzete. Nem akarok altatást addig, amíg meg nem bizonyosodtam arról, hogy ez a legjobb megoldás. Előre is köszönöm a választ!
SZnéKati Creative Commons License 2009.12.24 0 0 53
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon. Lenne egy kérdésem tapasztalt cicatartókhoz. Van egy két éves ivartalanított lány cicám. Szép példány. Néhány hete észre vettük a hátán egy világosabb csíkot. Azt gondoltuk, hogy valahol lehúzta a hátán a szőrt, de úgy néz ki hogy egyre nagyobb a csík. Gondoltunk valami élősködőre, de nem vakarózik. Nem tudom mi lehet. Ha valakinek van ötlete szívesen venném. Köszönöm!
az egyszarvú gyöngytyúk Creative Commons License 2009.10.09 0 0 52
aarab:

Mindenképpen tanácsos konzultálnod az állatorvosoddal is, hiszen ő tudja leginkább megmondani, hogy az állatkád milyen környezetben él és milyen féregtelenítési módok ajánlottak emiatt. Ennek ellenére én is a spot-on elkötelezett híve vagyok.
aronvonal Creative Commons License 2009.10.02 0 0 50
Köszi a választ laciazallat:))
(Jó a neved:D)
Jó hogy kicsiknek is lehet adni.
Üdv
laciazallat Creative Commons License 2009.10.02 0 0 49
ahoj! A kiscicáknak én is inkább a cseppentést ajánlom, mivel kicsik még.. Én is ezt a Profendert csepegtettem a macskámra és tökéletesen hatott. Semmi baja sincs. Én hátra a tarkójára csepegtettem, onnan legalább nem tudja lenyalni. Mellékhatás csak akkor lehetne, ha a szájába kerül szerintem, de az is max hányás formában. Ennek a lehetőségét viszont ezzel a tarkós megoldással simán ki tudjátok zárni.
aronvonal Creative Commons License 2009.10.02 0 0 48
Túl szép hogy igaz legyen ez a csepegtetős módszer:)
De biztos működik.
Mellékhatásai vannak?Ha esetleg sikerül lenyalni a cicának magáról?
galkriszti24 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 47
Nagyon aranyosak ezek a kiscicák, gratula a megmentőknek!!!
Visszatérve erre a féregtelenítős dologra, hát szerintem ezekkel is meg kéne szenvedni mire beadná valaki nekik a féregtelenítő tablettát, csepegtetés egyszerűbb lenne szerintem:)
ferrocomolus Creative Commons License 2009.10.02 0 0 46
Sziasztok!



Makkegészséges, állatorvos által ellátott talált cicáink gazdit keresnek! Kihagyhatatlan alkalom, hogy megmentsetek 2 kedves cicát! Egy építkezésen, a konténerek alatt találtuk őket. Mielőtt összeszedtük őket, senki nem törődött velük, félénkek, és nagyon soványak voltak. Már több mint négy hete etetjük, ápoljuk, simogatjuk őket, így ennek köszönhetően mára már mindegyik kedves, barátságos, szobatiszta, és korának megfelelő aktivitású és súlyú. Kedves szerető gazdik jelentkezését várjuk. A cicák kb 10-12 hetesek, külön-külön és együtt is elvihetőek. A cirmos kislány, a fekete kisfiú. Féreghajtót, bolhairtót már kaptak, egy-egy fürdésen is átestek. Nagyon várják már az új gazdikat!!! : )



Ha valaki szeretne felelős, szerető gazdija lenni valamelyiküknek, hívjon bátran a 06202321163-as számon!

A további képeket itt is megnézhetitek:
http://www.expressz.hu/allat_noveny/macska/hirdetes-16538749/

Köszönöm!




martonAnn Creative Commons License 2009.10.01 0 0 45
azért mindenképpen kérdezd meg az állatorvosod erről a kezelésről :-) ő biztosan fog tudni tapasztalatokat mondani erről.
Előzmény: Töhötömke (43)
Zsáromm Creative Commons License 2009.10.01 0 0 44
Egy ismerősöm próbálta és ő ajánlotta nekem is. 3 macskám van.. azokkal megetetni a tablettákat napos meló volt, de ez a cseppentős változat tényleg leegyszerűsíti a féregtelenítést.. én kifejezetten csak ajánlani tudom!
Töhötömke Creative Commons License 2009.10.01 0 0 43

na jó ez jogos.
de mi van ha ő az ördög, és körbeforgatja a fejét ? :D

Na komolyan. Szóval nem gond ha 2 cicámat kezelés után összeeresztem, mert úgyis beszívódik. Remek, akkor azt hiszem teszek egy próbát ezzel a Profenderrel.

köszi a segítséget
Előzmény: martonAnn (42)
martonAnn Creative Commons License 2009.10.01 0 0 42
A nyakát azért nem tudja megnyalni a macska :-) valamint elég hamar beszívódik tudtommal...
Előzmény: Töhötömke (41)
Töhötömke Creative Commons License 2009.10.01 0 0 41

Sziasztok!

Nekem is előjött ez a féreg-probléma. Sok jó tanács volt, ahogy visszaolvastam.
De ezt a nyakra csepegtetőset nem nyalja le?
Vagy olyan helyen van, hogy nem éri el? És mi van ha két cicám van, és megszeretgetik egymást :) ?
bizgenty Creative Commons License 2009.09.28 0 0 40
Én úgy tudom, hogy egy tubus egyszeri alkalomra elég, azonban ezt a műveletet csupán 3 havonta kell elvégezni !
Előzmény: morfolgus59 (39)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 39
De ezt az értéket is úgy kell nézni hogy azért ez elég sokáig elég.
Előzmény: bizgenty (38)
bizgenty Creative Commons License 2009.09.28 0 0 38
Ha a Profender-re gondolsz, akkor az olyan 1500-2000 forint körül mozog .
Előzmény: candygrapher (35)
morfolgus59 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 37
Igen ezért is kell a vemhes macskának féreghajtót adni! Másik lehet hogy a kiscicák nem igen tesz jót ha már születésüktől kezdve van nekik.
Előzmény: cirmo88 (36)
cirmo88 Creative Commons License 2009.09.28 0 0 36
Sajnos megszületéskor is lehetnek már férgesek a cicák én úgy tudom, még az anyjuk hasában is lehet fertőzésveszély:(
Előzmény: Peremy (31)
candygrapher Creative Commons License 2009.09.24 0 0 35
és milyen árban lehet beszerezni ezeket a készítményeket?
Előzmény: guszti87 (34)
guszti87 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 34
Ez jó kullancsokra és más külső élősködő ellen is.
Előzmény: candygrapher (33)
candygrapher Creative Commons License 2009.09.24 0 0 33
Ez csak a férgek ellen jó?Vagy más ellen is hatásos?Itt különösen a kullancsokra gondolok...
Előzmény: guszti87 (32)
guszti87 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 32
Ez mind vényköteles termék, szóval először állatorvosnál kell felíratni, utána pedig megtalálod szerintem bármelyik állatpatikában.
Előzmény: Peremy (31)
Peremy Creative Commons License 2009.09.23 0 0 31

Az én cicám mindig a lakásban van, és sose kapott nyers húst. Így kicsit nyugodtabb vagyok.
De ezek után feltétlenül be kell szereznem ilyen spot-on terméket.
Ti hol veszitek?
Előzmény: guszti87 (30)
guszti87 Creative Commons License 2009.09.23 0 0 30
Ha 3 havonta használod, az a 100%-os biztonság, de olyan cicáknál pl, akik egész nap csak a lakásban vannak és mondjuk nem esznek nyers húst nem biztos, hogy olyan sűrűn kell, tehát "lakhelytől" függően kell alkalmazni ezeket a szereket is.
Előzmény: turnrer (27)
turnrer Creative Commons License 2009.09.23 0 0 29
Elég nagy segítség az bizt.:)Én a Spot-on nevű féregtelenítőt használom.Még nem olyan régóta,de eddig semmi bajom nincs vele.
Előzmény: Peremy (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!