Keresés

Részletes keresés

jszilviii Creative Commons License 2022.01.05 0 0 1231

Sziasztok! A Magyar Postával 2021.12.29.-én feladtam egy ajánlott, elsőbbségi levelet Németországba 2270 Ft-ba került. A nyomkövetésnél csak annyit látok, hogy felvették a csomagom 29.-én, de azóta nem látok semmi változást...Eddig 10-szer telefonáltam valamint e-mailt is írtam, de senki sem tudja hol van a levelem. Kitöltöttem egy nyomtatványt és kerestetem a levelem, ennek 30 nap az átfutási ideje, mert megkérdezik a külföldi postahivatalt is, amit nem is értek, mert Magyarországon tűnt el a küldemény..... (DNS mintát küldtem vele Németországba, a labor által küldött borítékban, így sajnos pótolhatatlan, 107 euróba került :( )

Szerintetek mire számíthatok? Járt már valaki így? Ha nem lesz meg mennyi kártérítésre számíthatok?

raider Creative Commons License 2021.12.24 0 0 1230

Rendszeresen eljátszották velem is, sőt előfordult az is, hogy a postára bementem és átvettem, és utána került be a postaládámba az értesítő, hogy ittjártak, de nem voltam itthon és átvehetem.

Előzmény: Fenyőfatalp (1225)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 0 0 1229

A Magyar posta valóban bármit megtehet mert nincs retorzió felelőségrevonás. Ezzel ők vissza is élnek sajnos! AZ MPL futárszolgálatuk pedig a lehető leglassúbb. Őszintén szólva nem bánnám ha ettől is elesnének hiszen megérdemelnék! Nagyon nyeregben érzik magukat én megszüntetném az MPL-t. Rajtuk kívül bármelyik futárszolgálat életképesebb és rugalmasabban kezelik a kiszállítást is. 

Fenyőfatalp Creative Commons License 2021.12.08 0 0 1228

Akkor, ha másik ember hozta, mint aki a levelet (hiszen a levél beletalált a ládába). De midegy, mert a mellérakás is Posta-hiba.

Előzmény: halaloszto (1227)
halaloszto Creative Commons License 2021.12.08 0 0 1227

Simán lehet, hogy a szomszédba dobták be, és a szomszéd ma reggel tette át a te ládádba.

Előzmény: Fenyőfatalp (1225)
Fenyőfatalp Creative Commons License 2021.11.30 0 0 1225

A DHL intezett nekem nemzetkozi csomagot Budapestre.

 

A trackingen tegnap du fel 1-kor 'delivered' allapotba kerult. En meg mondom wtf, hat itthon voltam. Na mindegy, lehet, hogy a tracking elorebb jar vagy ilyesmi (nem ez lenne az elso, hogy pontatlan).

 

Tegnap delutan (4 utan) megyek el itthonrol, benezek a postaladaba, hatha. Semmi (egy masik level volt csak, tehat postas jart).

 

Most az elobb nezem a ladat, lass csodat: megjott tegnapi datummal az ertesito.

heyderia Creative Commons License 2021.11.19 0 0 1224

Sziasztok! Nem tudom, hogy valaki szokott-e Franciaországból Collissimot kapni, a lényeg, hogy ott még a posta veszi fel, de Magyarországon egy ismeretlen futárszolgálat veszi át azt. A Magyar Posta sok helyen kiszervezte a csomagszállítást, de eredménytelen voltam, hogy kinyomozzam, vajon melyik futárszolgálathoz kerülhetett a küldeményem. Valaki tud ebben segíteni? Köszönettel

halaloszto Creative Commons License 2021.11.17 0 0 1223

Ne gyere el, amíg meg nem keresték. Legyél hangos. Szar, de ez működik.

Előzmény: LegaBalu (1222)
LegaBalu Creative Commons License 2021.11.17 0 0 1222

Sziasztok!

Rendeltem eBayről egy terméket szándékosan EU-n belülről (Franciaország), hogy hamar ideérjen. Vámon nem nyerek, ugyanis Kínából még ennél is olcsóbb lenne, az idő volt a lényeg.

Pár napja ránéztem a nyomkövetőszámra, azt írta hogy a helyi postán átvehető. Be is mentem boldogan, kivártam a sort, mikor mondtam hogy külföldi csomagért jöttem a nő kérte hogy mutassam meg az értesítőt. Mondtam neki hogy nem most sem kaptam (nem egyszer volt már hogy "elkallódott", vagy egyszerűen csak úgy gondolták hogy nekem nem kell adniuk, mégis a postán volt a csomagom), erre a nő közölte hogy akkor biztosan nincs itt. Megmutattam neki a nyomkövető számot, hogy nézzen utána. Kb 20 másodpercig keresgélt (vagy csak úgy tett) a számítógépen, utána mondta hogy vámeljárás alatt van. Mondtam neki hogy EUn belül rendeltem, tudtommal erre nincs vám. Ekkor lenézően közölte, hogy biztosan rosszul adtam meg az adatokat. Mondtam neki hogy mindig ugyanazokkal az előre beállított adatokkal rendelek, általában jó szokott lenni, szinte mindig mindent megkapok, továbbá megkértem hogy nézze meg, hátha mégiscsak ott van valahol. Azt mondta hogy jöjjek vissza holnap, az is lehet hogy a postásnál van (este fél 6-kor...), menjek be másnap. Már ez a bizonytalansága is kérdéseket vetett fel bennem, hogy egyszer ezt állítja, másszor azt, de másnap visszamentem végül, egy másik kollega sem volt hajlandó utánajárni, ő is azt mondta amit a másik, hogy biztos elcsesztem valamit az adatok megadásával kapcsolatban, emiatt elkallódott egy vámeljárás alatt, stb...

Azzal nincs gondom hogy esetleg várnom kell pár napot plusszban, a Covid miatt biztosan még annyira sem mennek gördülékenyen a dolgok mint előtte, viszont nem tudom hogy a posta mennyi ideig tartja meg a csomagokat visszaküldés előtt, nem örülnék annak ha pár nap után visszaküldenék a feladóhoz én meg 3 hetet a semmiért vártam... A nyomkövetés alapján ott van már 13-a óta, de még mindig semmit nem mondtak nekem azon kívül, hogy majd értesítenek ha át tudom venni. Aggódjak? Kérjem vissza a pénzemet? Az a baj, hogy az eBay sem hinne nekem hogy nem érkezett meg, ugyanis a nyomkövetés azt mutatja, hogy ott ül a csomagom a postán arra várva, hogy átvegyem.

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.12 0 0 1221

Na tegnap írtam, ma megkaptam, Bpestről lejött a 2csomag Debrecenbe, majd vissza, másnap vissza Debrecenbe!!!!! Filctollal rá van írva: adathiány!!!! Pedig rajta a nevem, címem teloszámom, egész nap egy helyen vagyok!!! Meg a postások is ismernek .

Pedig már 3x rendeltem ugyanazt ugyanonnan,  azok 7-10 nap alatt mejött németből, ez az utolsó 2csomag több mint 2hetet utazott magyarországon!!!!

Igaz a csomagolás kicsit megviselt, szakadt))))

gondban_a_postával Creative Commons License 2021.11.12 0 0 1220

3 apró kütyüt rendeltem, amik 3 különböző módon keveredtek el a Posta rendszerében.
Az adatok szerint ez a csomag dolog mindenkinek megy (naprakész adatok hol jár a csomag), ChinaPostnak, a Cainiao-nak, a belga Bpost-nak, DHL-nek, GLS-nek, PDP-nek, Packetanak, csak a Postának nem. Nagyon nem. A mi Postánknak csak annyi sikerült, hogy "30 napos elintézési határidőn belül - tájékoztatni fogjuk" a 32 napja eltűnt csomagjáról. Ne válaszoljon, mert "The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Please try resending your message later, or contact the recipient directly."
Vagyis a Magyar Posta Ügyfélszolgálata "The recipient's mailbox is full and can't accept messages now." És még sehol a Black Friday és a Karácsony...

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.11 0 0 1219

Engem is elért a magyar posta átka, 

Eddig azért sok hétre azért megkaptam mindent, röhej h németből itt van a csomag 2-3 nap,  m.p rajta ül hetekig.

Na most két csomagom úgy látom visszaindult a feladóhoz, egész nap egy helyen vagyok , várom a csomagom, se csomag, se telefon, írtam ügyfélszolgálatnak, na azok mire megmozdulnak, addigra visszamegy a csomagom, gondolom pénzem is oda...

írásos Creative Commons License 2021.10.23 0 0 1218

Sziasztok !

A DHL hoz nekem Peruból csomagot, a nyomkövető írja, hogy mielőtt megérkezik elkezdhetem a vámügyintézést. De hogyan, milyen nyomtatvány kell hozzá, honnan töltsem le? 

Nem rendelt áru, a kint meghalt fiam laptopját küldik.

Valaki segítene?

Flippy-Murdoc Creative Commons License 2021.10.07 0 0 1217

Kedves postával szenvedők, nekem is eljött a nagy pillanat: új vám/áfás rendszerrel csomagom fog érkezni.

 

De nem lesz egyszerű... ajándékba kapok egy használt 3D nyomtatót EU-n kívül lakó régi ismerősömtől, de a postaköltséget én fizetem.

 

Hogy lesz a vámolás-áfa? Én szívesen felmutatom az általam átutalt postaköltség bizonylatát (sima paypal pénzküldés, vagy banki átutalás még nem tudom), de mást nem tudok, hiszen ennyit fizetek érte. Erre szívesen befizetem amit kell.

 

Nem vicc, nem ügyeskedés, ez komoly, nem fogok tudni más összeget mutatni, nem bizti, hogy a nyomtató még kapható, hogyan lesz ez így? Csomagolás nem eredeti, a nyomtató használt, ráadásul tuningol, házilag átalakított.

 

Köszönöm a hozzászólásokat!

Nanaki Creative Commons License 2021.10.07 0 0 1216

Ma pontosan 30 napja, hogy befizettem a vámot. Azóta semmi. Érdemes erre még várnom?

mayus001 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 1215

Én egy db kozmetikai cuccot vásároltam magamnak. Nem gondoltam, hogy ennyi ideig fog tartani a dolog. 1 hete fizettem be a vámolást, azóta megint kussban vannak.

 

Kérdeztem már a helyi postán is, hogy nem jött valamim? Mert volt már rá példa, hogy a postás is cseszett küldeni értesítőt, amire meg küldtek, addigra már vissza kellett küldeni a hivatalos levelet. Amikor meg odamentem, hogy akkor átveszem, hát ők már nem adják ki. A szemem előtt küldték vissza a levelemet - ennyit a postásokról is - tudom, tudom, ne általánosítsak!

 

Mondták mások, hogy de DPD vagy DHL mennyivel drágább a külföldi vásárlás, de már úgy vagyok, hogy letojom, de tisztességgel, időben kapjam meg az árut, amiért fizettem (mivel nem kereskedő vagyok, sima magánegér). Egyáltalán örülök, ha nem bontották fel a csomagomat és nem használta a terméket, amit vettem.

Előzmény: Rebbeka az én nikem (1210)
mayus001 Creative Commons License 2021.10.06 0 0 1214

Én annyival járok előrébb, hogy 2021.09.28-án küldték, hogy fizessem be a vámolást. Azonnal be is fizettem. Na azóta megint ennyi. Ennek megint 1 hete. Kezd a tököm tele lenni.

brien145 Creative Commons License 2021.09.17 0 0 1213

Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de én 3. hónapja várok...

Íme a teljes történet, túl hosszú lenne ide leírni:

 

https://giantgloryzero.blogspot.com/2021/09/magyar-posta-es-2-honapos-csomag-ki-nem.html

Előzmény: Erős Barnabás (1207)
E36328iCoupe Creative Commons License 2021.09.14 0 0 1212

Köszi, eddig soha nem volt gond az Angliából rendelt cuccokkal, de ugye nem figyeltem a brexitre (és az állami tolvajlás újabb lépésére sem). 
Legközelebb okosabb leszek :)

Előzmény: Rebbeka az én nikem (1210)
C128 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 1211

Aliexpressen 5+ terméket akarok venni, 1 termékből több db-ot is, össz. 20+ db, egyik sem free shippinges. 1 USD körüli termékek, de már 1 db-nál 1-2 USD a posta, 5 db-nál 5 USD, 10 db-nál 10+ USD. A 25 termék 40+ USD, erre 30 USD posta jön ki, mínusz 10 USD savings (a 2+ db-osak miatti termékárkedvezmények), össz. 60+ USD. Ez így értelmetlen baromság, mert a posta majdnem annyi, mint a kedvezményes termékár, így nem lehet több terméket venni 1 eladótól, se 1 féléből többet, se többféléből. Miért így számolja a postát már néhány db-nál 1 terméknél, és miért adja össze simán a postadíjakat? Hogyan tud így bárki bárkitől bármit venni, ami 1 db-nál több? Hogyan lehet több terméket úgy megvenni, hogy alapból a reális postadíjat lássam már a kosárban? Teljesen eltűntek az olcsóbb, 10 USD alatti 1 db-os termékeknél a free shippingek, csak 5-10 db/lotos cuccoknál látni. Ebayen nem így volt, ott 1 termékből 40-50 db-ot megvéve a vásárlás után, de még a fizetés előtt lehetett invoice-t, számlát kérni, amiben a reális postaköltséget beállíthatta az eladó, elküldte a számlát ezzel a postadíjjal, és ezt kellett kifizetnem. Ilyen miért nincs Alin? Így csak 3-4 USD postákat fizettem az ebayes termékekre, sosem többet. A mostani Alis cuccomra se lehet több a posta 4-6 USD-nál, mert fél-1 kg- os az egész a csomagolással. Nem fogok 30-at fizetni. A termékárakat, és a postadíjakat is jól megemelték már Alin is (főleg júl. 1 óta, a free shippingeseknél bele van építve a postadíj is), kizárt hogy még ezeken felül extraprofitot fizessek nekik a 30 USD-os postával, és így a magyar államnak is az ÁFA-val.

Rebbeka az én nikem Creative Commons License 2021.09.11 0 0 1210

Igen a Posta monopol helyzete miatt bármit megtehet. Felesleges időpocsékolás tárgyalni velük! 

ÉN a Wish-től rendeltem dolgokat (USA cég de Kínából jön az árú) Darabonként kell szállítási költséget fizetni, a lakásra kiszállítási díj többnyire megegyezzek az árú árával), ha pár napon belül vásárolsz több árut, akkor egy csomagba összevonják! Ráadásul nem mindig azt kapod amit rendeltél!

Akkor megérkezik a csomag időben, ha korrekten a DPD-vel küldik, de a Magyar postával nem érkezik meg. Ráadásul a posta úgy vámol, hogy az árú árára ráteszi a szállításért fizetett összeget és arra számolják az ÁFÁ-t és VÁM-ot! Én biztos leállok a külföldi vásárlásról, mert az elektromos bővítőket computerhez amiket vettem, nem azt küldték, hanem gagyikat,  a ruhákkal most próbálkoztam nem azt a méretet és nem az az anyagú amikért fizettem. Az egész világ átverés, de Magyarországon a multik a legszemetebb módon járnak el, mint a posta. Utolsó rendelésem a mai napig nem kaptam meg, ha megvámolják, akkor nem veszem át, mert a vámolási díjat sem vagyok hajlandó megfizetni. A posta semmilyen külföldi csomagot nem visz li, amit nem tudnak bedobni a postaládába!  Termék ára 1.979,-HUF, szállítás díja lakásra 1.706,-HUF, összesen: 3.685,-HUF és a posta a teljes összegre teszi rá a vámot stb. A DPD e-mait küld, telefonál és ha lebeszéled akkor kihozza még kétszer. A Posta lehúz, eltűnek a csomagok, mert "Érintés mentes" és senki nem ellenőrzi őket! Gondoljátok meg, hogy a Magyar Postán kívül is van olcsóbb lehetőség ami biztonságosabb! Ha hosszútávon bojkottáljuk, majd észbe kapnak!

 

Előzmény: E36328iCoupe (1209)
E36328iCoupe Creative Commons License 2021.09.09 0 0 1209

Te piszok mázlista! (Life of Brian :) )

 

Augusztus elején rendeltem Angliából két vacak laptop ventilátort mert kerreg az egyik.

Augusztus 16-án beküldtem a kért dokumentumokat.

Azóta két érdemben semmitmondó levélváltás történt, én feladtam.

 

Majd kihozzák a rohadékok amikor jólesik nekik.

Előzmény: Erős Barnabás (1207)
mayus001 Creative Commons License 2021.09.09 0 0 1208

Én 1 hónapja várok egy csomagra, ebből 3 hét csak dokumentumpótlás. Ugyanazt kérik tőlem, telefont basznak felvenni már. Van pofájuk azt mondani, hogy újból dokpótlás, ezzel elkerülhetem a visszaküldést. Röhej

Előzmény: Erős Barnabás (1207)
Erős Barnabás Creative Commons License 2021.09.08 0 0 1207

Sziasztok.
Sajna elég hosszúra nyúlik a tortúrám a postával és tanácstalan vagyok. 2021.08.10-én rendeltem egy cuccot Angliából és ezt 4 csomagba küldték el, amihez egy csomagkövetés tartozott. Egyszer csak 08.18.-án kopogtat a postás és hoz 2 dobozt a 4-ből. Mondom neki, hogy itt valami nincs rendbe, mert még kéne lennie. Azt mondta, hogy nem lesz gond, valószínű az elkövetezendő napokba jön a többi is. Így is lett: a második napon kaptam még egy dobozt, így bizakodtam, hogy "na akkor biztos jön az utolsó doboz is holnap és happy ending. Aztán teltek a napok és semmi. Felhívtam a posta vám ügyfélszolgálatát, hogy miért akadt fent a csomagom, de lényegi információt nem tudtak adni. Hosszas várakozás után 09.01. kaptam egy levelet, hogy dokumentumpótlás szükségeltetik és online kell elvégezzem ezt. Azt hittem, hogy na végre finishbe vagyunk. Kitöltöttem a formot, elküldtem a számlát, digitalizáltam a 2 bizonylatot, ami arról árulkodik, hogy már a 3 doboz áfáját megfizettem és legyenek szívesek ne az egész összeget rárakni a negyedik dobozra. Beküldtem a dokumentumot és kaptam egy visszaigazolást emailbe, hogy beérkezett a dokumentum és innentől már nincs teendőm. Felhívtam a biztonság kedvéért őket, hogy beérkezett-e és mondták, hogy igen és valószínű 1 héten belül kapom az emailt, hogy fizethetem a csomagom online és onnantól már tényleg a vége fele járunk. Aztán megint teltek a napok és semmi. A mai napon felhívtam újra őket, hogy mire várható a csomagom és azt mondták, hogy még mindig nincs postai vámeljárás alatt, pedig látják, hogy a dokumentum beérkezett. Kérdeztem őket, hogy akkor ki tud erre nekem választ adni és azt mondták, hogy senki. Közöltem vele, hogy "ez érdekes, mert az előző ügyfélszolgálatos beszélgetésemkor egy úr azt mondta, hogy 1 héten belül...most meg nincs rálátásuk?" A posta a vámosokra keni, ha felhívoma  vámosokat akkor azok meg a postára kenik és az információszerzésbe két szék közé esek. Senki nem tudott arra se választ adni, hogy a csomagomból miért szállítottak ki már hármat és 1 miért akadt fent. Teljesen tanácstalan vagyok. 2 olyan állami szervről beszélünk ami támadhatatlan és fegyvertelen vagyok ellenük. A napokba 30 telefonhívást indítottam és semmi. A munkámhoz kéne az amit rendeltem, de meg lettem lőve. Valaki belefutott már ebbe az anomáliába és ha igen akkor kb. dokumentumpótlás után hány nap az átlag kiküldés?

E36328iCoupe Creative Commons License 2021.09.08 0 0 1206

Akor rakják bele a faszukat a törvényükbe. Rohadékok.

 

Előzmény: Zozzantoz (1204)
lencsep Creative Commons License 2021.09.03 0 1 1205

Ma rákérdeztem telefonon, azt mondták 08.24-től továbbításra vár a csomag. Voltam a postán is, ott is ezt mondták. Osaka-Budapest 5 naptári nap, Budapest-Miskolc 9 nap kevés.Valami zavar támadt az erőben. Szerintem ez nem egy siker történet. 89 előtt sem lehetett csomagot fogadni egyszerűen a kapitalista országokból, ezek szerint most is ez a helyzet. Remélem rácáfolnak.

Előzmény: Zozzantoz (1204)
Zozzantoz Creative Commons License 2021.09.03 0 0 1204

Ők döntik el, hogy mi vámköteles, nem te.

Előzmény: E36328iCoupe (1203)
E36328iCoupe Creative Commons License 2021.09.03 0 0 1203

Nem figyelted: a 40 után ott egy "+" jel, jelentése: bármennyi :D

 

Nekem most küldték a rohadékok a második sablon levelet: vámolásra vár.
(Mertem újra rákérdezni arra, hogy mit vámolnak egy nem vámköteles cuccon)

Előzmény: lencsep (1202)
lencsep Creative Commons License 2021.09.03 0 0 1202

Akkor már csak 10 van hátra.

Előzmény: E36328iCoupe (1201)
E36328iCoupe Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1201

40+ napra számíthatsz...

Előzmény: lencsep (1199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!