Keresés

Részletes keresés

svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.26 0 0 229
Off
Tisztázzuk
Baloldal: fidesz, félig miép
liberális internacionalista: mszp,szdsz
Egyébként minimális különbség van közöttük
Jobboldal: Mo-n minimális, szvsz ide tartozik a László András féle blokk, és 50 darab tisztelőjük. Én vagyok az 51.
Előzmény: Deimoss (227)
req999 Creative Commons License 2003.06.26 0 0 228
Jon Nödtveidt (Dissection) a bácsi. Ha igaz, nemsokára szabadul. Valójában nem ő gyilkolt, hanem egy haverja; ő "csak" végignézte. Tanulság, nem szabad dicsérni a blackesek haját, akármennyire is tetszik. :]

Baloldal, jobboldal. Fogalmam sincs. A csürhe mindenhol ott van. Varg azt fejtegeti valahol a könyvében, hogy ő teljesen baloldali forradalmár... De ez komolytalan politika, így eléggé off.

Nem olvastam. De gondolom ez is off. :]

Előzmény: Deimoss (227)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.26 0 0 227
Szevasz Req!
Ismerôs a sztori. Nevet nem tudok, de egy másik black-es fazon meg azért ült, mert megölt egy buzit.

Mellesleg Req, te nem baloldali vagy:)?

Más: a “Negyedik birodalom” c. könyvet olvastad már? Elég húzós.

Előzmény: req999 (223)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.26 0 0 226
Hello Svmmvm bonvm!

“Ahhoz 1. le kell építeni a demokráciát 2. le kell építeni a kapitalizmus 3. át kell alakítani a teljes társadalmi/gazdasági struktúrát 4. át kell alakítani az embereket. Van erre esély?
Nincs.”

Az összeomlás elkerülhetetlen. Már ma is látszanak az elsô jelei. A probléma tényleg ott van, hogy addig kibírja-e a bolygó ökorendszere.

Előzmény: svmmvm bonvm (216)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.26 0 0 225
Szia Akyra!

“Nézd, a globális felmelegedés egyik fő tényezője a metán. A világóceánok mélyén iszonyat mennyiségű fagyott metán található, amik csak azért vannak ott, mert a hőmérséklet és a nyomás megfelelő.”

Csak nem a NatGeo-n láttad ezt a dok. filmet? Csak mert akkor ugyanarról beszélünk. Abban a filmben van az is, amit én mondtam:) Milyen durva már, hogy lángol a tenger...

“Az ösztön fontos és hasznos dolog, ezzel harmóniában szükséges élnünk -uralni, de nem elnyomni, elfojtani. “

Errôl van szó.

“Szóval, aki ezen alapelveket magáénak tudhatja, abból lehet mágus. Szerintem”

Mi a véleményed a fordított pentagramról? Ott a víz mással asszociál? Vagy borul az egész rendszer?

“Ténylegesen nincs más megoldás, hagyni kell kifutni a dolgokat, had omoljon össze a rendszer (ha nem az emberiség falja fel önmagát, megteszi majd Gaia), és menteni, ami menthető.”

Szerintem nem elég hagyni. Segíteni kell az összeomlást. Gaia már morgolódik, hamarosan megmutatja a másik oldalát:)

Előzmény: Törölt nick (212)
req999 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 223
A "Vargsmal" Varg Vikernes könyve, azé a srácé, aki jelenleg a börtönbüntetését tölti, részben mert templomokat gyújtott fel (Norvégiában), részben meg mert megölt egy bizonyos Euronymous nevű black metal zenészt. Vikernes elég hírhedt a szélsőjobbosnak, rasszistának nevezett világnézetéért, és ezt az egészet a nordikus mitológiára alapozza, és ebben a könyvben -- amit már a börtönben írt -- szépen elmeséli, hogy mit hogyan képzel (ok, okozat). Úgy látszik, az ásatrú egész radikális dolgokat is hoz. Tetszik. :]

Vårgsmål

Ő egyébként az ingát emlegette: az emberiség ritmusosan elkurvul, aztán főnixként feltámad, majd megint elsatnyul. Szerinte most kezdődik az aktuális feltámadás. Mármint Norvégiáé.

Előzmény: svmmvm bonvm (222)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.25 0 0 222
Nem, ez csak az allergiám miatt van. :)
Komolyan, mi az, miért?
Előzmény: req999 (217)
ciszko Creative Commons License 2003.06.25 0 0 221
Oksa?
Még csak véletlenül sem kivánnám a bajuszt összeakasztani Veled. Olvastam az írásaidat, sok igazságok vannak bennük. Mint ahogy én, egyszerű a mostanit is, egyetértőleg csak elfogadni tudom. Szép kerek gondolat.
Kösz.
Előzmény: Törölt nick (213)
Sense Creative Commons License 2003.06.25 0 0 219
***
Ezért a helyzetet addig húzzák, amíg lehet, vagyis az elkerülhetetlen összeomlásig. (ld. pl schumacher, a folyamatos bűvülésre épülő gazdaság nem tarthat örökké - bizonyos jelek szerint nem is fog, ld. háborúk az erőforrásért.)
***

Naja, csak kérdés, hogy mire fog ez a folyamat vezetni, és mikor jön el azaz idő, amikor a régi rendszer (mint pl. a folyamatos bővülés) már nem tartható, gyanítom még jópár évtizedig húzódik a dolog, mindenesetre egyre élesebb feszültségek vannak a "fejlett" társadalmakon belül.

Előzmény: svmmvm bonvm (216)
req999 Creative Commons License 2003.06.25 0 0 217
Hejj, svmmvm bonvm, olvastad te a Vargsmalt?
Előzmény: svmmvm bonvm (216)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.25 0 0 216
*A probléma inkább ott van, hogy az emberiségnek egy fejlettebb, felelôsségteljesebb tudatosságra van szükségük. Ha ez megvalósul, nem lesz szükség kemény, igazi hatalomra.*

Az emberiségnek? Ahhoz 1. le kell építeni a demokráciát 2. le kell építeni a kapitalizmus 3. át kell alakítani a teljes társadalmi/gazdasági struktúrát 4. át kell alakítani az embereket.

Van erre esély?
Nincs.
Ezért a helyzetet addig húzzák, amíg lehet, vagyis az elkerülhetetlen összeomlásig. (ld. pl schumacher, a folyamatos bűvülésre épülő gazdaság nem tarthat örökké - bizonyos jelek szerint nem is fog, ld. háborúk az erőforrásért.)

Előzmény: Sense (215)
Sense Creative Commons License 2003.06.25 0 0 215
***
*A probléma inkább ott van, hogy az emberiségnek egy fejlettebb, felelôsségteljesebb tudatosságra van szükségük. Ha ez megvalósul, nem lesz szükség kemény, igazi hatalomra.*

Ez pedig csak úgy érhető el, ha a vezetők a Tao Te King alapján járnak el. Ez sem megvalósítható.
Valójában a legjobb egy tabula rasa volna -ezzel viszont rengeteg szépség és értékes dolog is eltűnne.
***

Mindkettőtök hozzászólásával egyetértek, mivel ezt vallom én is, de egy "tabula rasa" megoldáson kívül lenne esély, hogy egyszer ilyen társadalom alakuljon ki (amúgy vsz mindent előlről kezdve ugyanide jutnák)?
Nem bízok benne és nem tudom milyen változásokra lenne szükség, hogy az emberek maguktól felelősséggel gondolkodjanak, hogy az legyen a természetes stílus, hogy nem azért nem teszem meg, mert megbüntetnek érte, hanem azért, mert nem érzem helyesnek...

Előzmény: Törölt nick (212)
ciszko Creative Commons License 2003.06.25 0 0 211
Akkor miért tiltották le a Budapest TV-ről?
Előzmény: Elizabeth Stride (210)
Elizabeth Stride Creative Commons License 2003.06.24 0 0 210
Szerintem aki fizet érte az megérdemli. Ő a legjobb mágus, ezeket a bohócokat simán a köpönyege alá csapja.
Előzmény: Sense (209)
Sense Creative Commons License 2003.06.24 0 0 209
Lenne, ha nem kéne érte pénzt, báár aki ilyennek fizet az talán meg is érdemli(?)
Nah akkor részemről Off befejezve, nem tudja vki, hogy áll a mágusok háborúja, mindkettő él még? :)
Előzmény: Elizabeth Stride (208)
Elizabeth Stride Creative Commons License 2003.06.24 0 0 208
Ő legalább vicces:)
Előzmény: Sense (207)
Sense Creative Commons License 2003.06.24 0 0 207
Legalábbis torzonborz szakáll kategóriában esélyes lehet :)
(amúgy meg: érzi már, hogy jobb? nem, nem érzem. és tudja mennyit fizet ezért a hívásért percenként? iiigen, már sokkal jobban vagyok :)))
Előzmény: Elizabeth Stride (206)
Elizabeth Stride Creative Commons License 2003.06.24 0 0 206
Ő a legjobb:

Goat of Mendes Creative Commons License 2003.06.24 0 0 205
"Csodálatos" és "mérhetetlenül logikus" okfejtések. Pontosan olyan, mint a wicca maga. Tökéletesen illik ebbe a témakörbe.
Előzmény: Törölt nick (202)
ciszko Creative Commons License 2003.06.24 0 0 204
Nem tettem ilyet, és nem gondoltam olyat.
Mert mi a Mágus barátom?
A Mágus a mágikus művészetekben jártas ember. A kifejezést általánosságban a ceremoniális vagy rituális mágusokra használják, akik istenségeket és szellemeket idéznek meg;n jelképeket használnak, mint a kardok, csészék, tőrök, palástok, és pálcák;mmellett saját állításuk szerint külöleges és természetfeletti hatalommal rendelkeznek.
Ha két írásomon gondolkodtál, valyon ebben a topicban ki a Mágus?
Előzmény: Törölt nick (200)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.24 0 0 203
Hello!

“Az emberi annyiban más, hogy képes ösztönein, természetén úrrá lenni, s a spiritualitás felé fordulni.”

Az ember bizonyos értelemben valóban több, mint az állat. Szerintem ahhoz, hogy az ember teljesen uralni tudja természetét, még sok idô kell. Az ösztönösség még mindig az ember Természetes viselkedéséhez tartozik.

A spiritualitás és a természet rengeteg hasonlóságot mutat. A spiritualitás is tartalmaz negatív dolgokat. Úgy vélem a spiritualitás nem feltétlenül zárja ki az ösztönösséget. Bár annak szerepét csökkenti.

“A magyarok -hagyományosan- harmoniában éltek a természettel. Szerintem ez még a mostani világban is megvalósítható a legtöbbünk számára.”

Megvalósítható mindaddig, amíg “él” a bolygó. Egy kiterjedt tanulmány szerint az ôserdôk kipusztítása miatt növekszik a bolygó hômérséklete. Ez a hôm. növekedés azt eredményezi, hogy nagyobb lesz az erdôk pusztulási aránya. Emiatt az arány miatt a lebomlás során termelôdô Co2-t nem tudják megkötni, ami kiszabadul a légkörbe. Ez gyorsítja a melegedést. Folytassam? Ennek a bolygónak már nincs sok ideje hátea, ha ez így megy tovább.

“félelem és hatalom. “

Hatalomra szükség van, mert a civilizáció a szabályozásra épül. Az egyenlôség elvét logikátlannak és kivitelezhetetlennek tartom. A probléma inkább ott van, hogy az emberiségnek egy fejlettebb, felelôsségteljesebb tudatosságra van szükségük. Ha ez megvalósul, nem lesz szükség kemény, igazi hatalomra.

Előzmény: Törölt nick (202)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.23 0 0 201
Szia Akyra!

A természethez füzôdô viszony valóban fontos kérdés. Szerintem te túl békésnek tartod a természetet. Van annak sötét oldala is. Ott is van agresszió, sôt igencsak fontos része. Vannak összetüzések, vannak destruktív elemek. Ilyenekre mindig szükség volt és mindig is szükség lesz. Ez az egyensúly.

Ily módon én nem vetem el a háború fogalmát, mert azt természetes dolognak tartom. Más kérdés, hogy az atombombával és társaival már akadnak problémáim, hiszen azok erôteljesen pusztítják a természetet. Szóval az ilyenekkel tényleg vigyáznunk kéne.

Mi képtelenek lennénk úgy élni, mint az – általad megállapított – 1. kategóriába tartozók, egyszerüen a népesség miatt. Kicsit sokan vagyunk egyszerre ezen a bolygón. Nagy bajok vannak az emberi mentalitással. Vannak dolgok, amikben túlságosan (feleslegesen) karitatívak vagyunk (Afrika+éhezés), van ahol meg nincs kegyelem (pénz).

Kulcsszavak: globalizáció, kapitalizmus, pénz, uralom – ezeknek vagyunk a rabjai.

Mondjuk ez a téma kicsit off, úgyhogy valahogy vissza kéne mászni a mágusok harcához:)

Előzmény: Törölt nick (198)
ciszko Creative Commons License 2003.06.22 0 0 199
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (195)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.22 0 0 197
Szélvándor:

“Az érettségit, meg az első diplomát ingyér' nyomják a kezedbe, mégsem szól le senki, ha ezek és a hozzájuk járó tudás birtokában leakasztasz valami cégről havi 500k-t mondjuk szoftvertervezés címszóval.”

Mint programozó, át tudom érezni a szitut. Viszont nem kellene egy kalap alá venni a mágiát, mint tudást, illetve teszem azt a számtech-et.

Ég és föld. Szó szerint.

Előzmény: Szélvándor (170)
Deimoss Creative Commons License 2003.06.22 0 0 196
Szia Akyra!

Néhány hozzászólás:

“Tudod, ott cseszték el a technokraták, hogy a háborúkra és nem az űrprogramra helyezték a hangsúlyt.
Még mindig volna lehetőség a túlélésre, de ezek a hülyék inkább háborúznak folyamatosan, semmint, hogy kolonizálnák a Marsot első körben, majd a Holdat.”

Jogos a feltevés, de van egy bökkenö: ilyen mentalitással szerintem ne terjeszkedjen az emberiség. Anyagias, kétszínü, pondró népség (tisztelet a kivételnek). Jobb, hogy háborúzunk. Így legalább hullik a férgese.

“Aki pénzért "űzi" a mágiát, az anyag felé süllyed”

Teljesen egyetértek. Bár én inkább azt mondanám, hogy aki a pénzt helyezi a mágia fölé, az süllyed.

“nem pénzért neveljük a gyerekeket (kivéve pár megélhetési szülő),”

Pár? Hidd el, nagyon sok ilyen van. Nem akarok konkrét faji csoportot említeni...;)

Előzmény: Törölt nick (195)
ciszko Creative Commons License 2003.06.21 0 0 194
Ezért a "zsoldos"?
Előzmény: Törölt nick (193)
ciszko Creative Commons License 2003.06.20 0 0 192
Zazen párnát használt. Letérdelt, alsó lábszárára párnát tett reá és arra helyezte fenekét, majd kiegyenesítette gerincét, és kihúzta magát. Eképp
elmélkedett Ő, és tanított órákig. A csan=zen.
Előzmény: Kartal_ (188)
ciszko Creative Commons License 2003.06.20 0 0 191
Jól teszed, ha tartózkodol ilyenektől, mert ki leszel belezve.
Soldier of Fortune. Azt mondom;yázz magadra!
Előzmény: Törölt nick (190)
Kartal_ Creative Commons License 2003.06.20 0 0 188
Lin Csi szerintem nem hasznalt imazsamolyt, esetleg elmelkedozsamolyt, amit hajlando is volt felebaratai iranti szeretetbol tanitasi celzattal hasznalni. :)

Akyra: miota vagy te csanbuddhista? :)

Előzmény: Törölt nick (181)
ciszko Creative Commons License 2003.06.19 0 0 187
akkor bocsi.
Előzmény: Törölt nick (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!