Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.14 0 0 387
Hú! Köszi Ballage!

Az aby jellemét ismerem, ezért kértem, hogy előny hátrány szerüen...most nem tudom jobban megfogalmazni, bocsi...azért köszi!

Üdv!

Előzmény: ballage (385)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.07 0 0 386
Ballage: gratulálok!!!!!!!!!:)))))
ballage Creative Commons License 2003.08.07 0 0 385
Poche: Sztem alapvetően attól is függ ez, hogy milyen volt a cicák első 3 hónapja az életben. Pl s Sába közvetlenebb, mint a Nighty... 1 fontos dolog: nem mindegy, hogy melyik tenyészetből való a burma (kinézetre)! De azért megpróbálom:
Aby: bátor, 1 emberes, tevékeny, ügyes, kecses
Burma: játékmackó(minden értelemben!), sétálgathatsz a kezedben vele, gyávább az abynál, testalkatánál fogva kevésbé ügyes, iszonyatosan embercentikus (Nighty is, pedig vele keveset foglalkoztak viszonylag, mert 10 kismacska volt akkor...), rajtad alszik
Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.07 0 0 384
Ballage: Kérdezek! Mi a legszembetűnöbb külömbség a burma és az aby jellemében? Ilyen előny-hátrány stílusban gondolom, persze tudom, hogy cicákról van szó, ráadásul a te két gyönyörűségedről, de amennyire megy objektíven. Tanácsot kellene adnom egy gazdinak aki régebben vett tőlem két tesót, tetszik nekik a burma, de amikor elmentek megnézni burmákat, hiányzott neki az a közvetlen stílus amit az aby képvisel. Fogalmam sincs, hogy otthon milyen egy burma...?!

Előzmény: Vertical (383)
Vertical Creative Commons License 2003.07.30 0 0 383
The Best Cat Links

Gyűjtsük össze a legjobb macskatenyészeteket!!

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 382
Szia Norsy!

Remélem minden rendbe lesz! Nem mondta a doki, hogy mitől vérezhetett? (leváló placenta?)

Érdekes, pont valamelyik nap jegyeztem meg, hogy még nem is láttam mozogni a piciket...valószinüleg nálunk sem lesz sok, akkor volt ez utóljára amikor 1 ciccet szült, de azért látszik a pociján, hogy van benne cica, még két hét van hátra, remélem nálunk is minden rendben! :)))

Előzmény: norsycat (381)
norsycat Creative Commons License 2003.07.16 0 0 381
Nagyon sajnálom, nagy csalódás ezt átélni. Már várod a kiscicákat, számolod a napokat, aztán egyszercsak semmi.
Mócka is nagyon rám ijesztett. Egy hete van hátra a szülésig, határozottan vemhesnek látszik, bár kisebb a pocakja, mint Akikóé vagy Kiaráé volt. Az emlői már kezdenek tele lenni tejjel. Viszont soha nem láttam mozgolódást vagy rugdalózást a pocakjában. Tegnap este véres váladék folyt ki belőle. Reggel mindjárt elvittem az orvoshoz ultrahangra, már azt hittem csak álvemhesség és most vége, jön a méhgyulladás. Szerencsére az ultrahang mutatott két kiscicát, dobogott a szívük, tehát élnek. Talán nincs is benne több, ezért viszonylag kicsi a hasa. Ez megnyugtató, de azért az a vérzés aggodalomra ad okot. Remélem kibírja még ezt az utolsó hetet és egészséges kiscicákat szül. Kettő pont elég lenne, nem is kell több!
Előzmény: Danone (379)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.16 0 0 380
Szia!

Sajnálom!!!

Sok szerencsét a következőhöz!!!

Igen, ez elég érthetetlen, főleg, hogy nem egyedi esetről van szó...

Üdv!

Előzmény: Danone (379)
Danone Creative Commons License 2003.07.16 0 0 379
Mi is zsilipezünk,bár néha nagyon nehéz. Roxy pl. rettentően erőszakos tüzelő,ezt Szuszmókék is tapasztalták.Ez első időben szinte elviselhetetlen volt,mára immunissá váltunk az óbégatásra :)
Viszont most el voltam keseredve,nálunk is felszívódtak a magzatok.Jól megfigyelhető volt a változás.Mérlegen mértem minden nap,4,45-ről rohamosan (egy-két hét alatt) visszazuhant a súlya 3,6-ra,és a jelleme is visszaváltozott gyerekessé,rohangál,mint az őrült.Ja,és elkezdett tüzelni... Az orvos szerint a vetélésnek két oka lehet- egyik a fiatal kor,de már 10 hónapos elmúlt,mikor befedeztettük,akkor is csak azért,mert legalább a 6. ciklusán volt túl,és beállt állandó tüzelésre-elfelejtette abbahagyni.
A másik ok az esetleges A és E vitamin hiánya.Prémium tápot esznek,mellette VItapetet,Calopetet...hát,nem tudom. MOst várom,mi lett a következő akció eredménye...
Előzmény: Törölt nick (373)
Danone Creative Commons License 2003.07.16 0 0 378
SZia Quaigon,
Nagyon szomorú,amit írtál, őszinte részvétem.
Vesztettünk már el kiscicát,tudjuk,milyen nagy tragédia...Akár egy gyerek,családtag elvesztése. Hagyni kell időt magadnak,amig elviselhetővé válik a fájdalom. Nekem is évekbe telt,míg Danone után egyáltalán másik négylábú szóba jöhetett,de akkor sem egyből cica. Megelőzte mókus,kutya,táncoló egér,de végül a szívem visszahúzott a bársonytalpúakhoz.
Kívánom,hogy soha többet ilyen tragikus élmény ne érjen.
Előzmény: Quaigon (367)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.14 0 0 377
Szia!

Üdv a topicon! :)))

Hát szegényke még nagyn kicsike!

Az első kombinált oltást 8 hetesen kell beadatni, két hét múlva az ismétlőt. A többi oltást (veszettség, leukózis) csak akkor ha kinti cica lesz...
Féreghajtást azt legjobb lenne azonnal elvégezni és szintén két hét múlva ismét. Az oltásokat utána évente kell, a féreghajtást negyedévente ajánlatos megcsinálni.

Mit adsz neki enni?

Milyen a kiscicád?

Előzmény: blackcat12 (376)
blackcat12 Creative Commons License 2003.07.14 0 0 376
Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de lenne hozzátok egy kérdésem!
Tegnap találtam egy kb 6 hetes kiscicát, és szeretném tudni, hogy mennyi idősen milyen oltásokat kell neki beadatni.
Nekem még nem volt cicám, így sajnos nem vagyok járatos a dolgokban.:(
Előre is köszi a választ.
Üdv: Blackcat

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.14 0 0 375
Ebben mindenképp egyetértünk!

Sajnos van olyan, hogy akár egyetlen üresivarzás is gondot okoz, de gondolom ehhez több dolog együttállása is kell, amire talán nem is derül fény!

Én is a zsilipelést alkalmazom, de hosszab idő v. sürü ivarzás esetén fogamzásgátlót. A téma "sajnos" megint aktuális, mert Xsara ivarzik...egyenlőre Fahéj ügyet sem vet rá, de nem ismerik egymást túl rég óta...

Előzmény: szuszmok (374)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.14 0 0 374
Mi természetes fogamzásgátlást alkalmaztunk , Jack az egyik szobába, Manó a másikban, utána csere. Természetesen egyikük sem egyedül, hanem más macska társaságában. Mindenütt van nekik mászófa vagy kaparóalkalmatosság (ha más nem, egy óriási kaparófa-hal), alom, kaja, játék, tehát ez nem volt senkinek sem bünti, egyszerűen zsilipeltünk.
Manó rendes ebből a szempontból, a ciklusa nem vészes, tehát egyet kihagytunk, sőt volt olyan, amikor nem is kellett kihagyni, mert pont úgy jött ki a dolog, hogy megvolt a várakozási idő.
nem hiszem, hogy egy-két tüzelési ciklus komoly gondot okozna, bár ez is elképzelhető szerencsétlen esetben. Én inkább aggódtam Flamy miatt, a rengeteg gyors tüzelése miatt.
Szóval az igazi gond, szvsz, az, amikor valaki nem tenyészt, csak van egy macskája és az tüzel folyton, de nincs befedeztetve (a nem kívánt szaporulat miatt ez a legjobb megoldás), ahelyett , hogy a házi kedvencét elvinné a dokihoz és ivartalaníttatná...
Előzmény: Törölt nick (373)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.13 0 0 373
Szuszmók: Ti hogyan vészeltétek át azokat az ivarzásokat amikor nem szabadott megházasítani a leányzót? Emlékszem, írtad, hogy a fogamzásgátlót most próbáltad ki, (mondjuk első pároztatás elött az nem is ajánlatos), de nektek több almotok is volt, szóval mit csináltatok közte? Nem féltél az "üresivarzás" káros hatásaitól?

Üdv!

Törölt nick Creative Commons License 2003.07.13 0 0 372
Szia!

Én is sajnálom a cicceidet! Remélem azért még átélhetitek majd 1 ilyen kedves lény szeretetét az életetekben! Sok szerencsét kívánok hozzá!!!

Nem hinném, hogy bárkit is befolyásolt az írásod, mert abban mindannyian egyetértünk szerintem, hogy utáljuk a FIP-et, hogy óvni kell a cicáinkat tőle és hogy sokszor sajnos nem elég amit tehetünk ezért...

Üdv! Poche

Előzmény: Quaigon (367)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.13 0 0 371
Néha hiába tesz meg mindent az ember, az is kevés:-( Van, amit nem lehet kivédeni, bármit teszel is. Sajnos, ez egy gyilkos kór. Purring disease-nek is "becézik", mert a macskák nemcsak akkor dorombolnak, ha örülnek, hanem a haláluk előtt is:(
Főleg az USA-ban folynak kutatások e téren, de sajnos - bár vannak bizonyos eredméynek és különböző nézetek - még mindig nem sok a siker....
Előzmény: Quaigon (370)
Quaigon Creative Commons License 2003.07.13 0 0 370
Bocsi, ha összekevertem, de akkor ez is az állatorvosokat "dícséri", tisztelet a kivételnek. Merthogy tőlük szedegettem össze azt a keveset, amit lehetett, amikor Liza megbetegedett. Összesen 8 orvosnál jártam- tudom, hülye vagyok, de az állataimért megpróbálok mindent megtenni- legtöbbje mást mondott mint az előző, így kénytelen voltam átlagolni. Amit mondasz indokolja a gennyet a hasüregben. most, hogy erről beszélgettünk elővettema fotókat! Olyan szerencsém volt Velük, és annyira hiányoznak! :O((( Pedig már két éve, hogy Perecet is eltemettük!
szuszmok Creative Commons License 2003.07.13 0 0 369
elnézést az elütésekért, csak siettem....
Előzmény: szuszmok (368)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.13 0 0 368
Nagyon sajnálom, ami a cicáiddal történt, és megértem, mit éreztetek:(

De néhány kiegészítés. A FIP nem macska AIDS, mert a FIV-et, macskák szerzett immunhiányos megbetegedéssét hívják annak. A FIP - fertőző hashártya -gyulladás és valóban menthetetleünl megöli az állatot.
Valóban fehér folt sok területen az ismeretanyag róla, különböző véleméynek ütköznek mind a kialakulását, mind a tesztelését, mind pedig az ellene kifejleszett oltást illetően.

Előzmény: Quaigon (367)
Quaigon Creative Commons License 2003.07.13 0 0 367
Bocsi,csak beestem hozzátok. :O)
Én csak macskatartó vagyok- voltam, most a regenerálódás korszakát érem.
Nem akarok senkit befolyásolni, csak elszeretném mesélni élményeimet a FIP-el.
Több kutyánk van lakásban, de mindig is volt cicám, Hosszas győzködésre és némi aknamunkával sikerült egy kollégám almából venni egy tünemény, régi típusú kerek fejű ezüst füst perzsa kislányr Elizabeth hercegnő volt a neve. Olyan macska volt, amiről az ember álmodik, csendes, bújós, tüneményesen tudott vonulni a lakásban, a kutyákkal pillanatok alatt pertuba került. Hogy ne legyen sokat egyedül( a kutyákkal dolgozom, napközben velem vannak) szereztem hozzá egy teknőc perzsa lányt, Tepsikét. Gondolom kitaláltátok,Tepsike egy lapos fejű, rém buta mancs volt,nevét azért kapta, mert úgy nézett ki, mintha tepsivel jól orrba verték volna. De azért őt is megszerettük.
Tellt az idő, egy évesek lettek, s kezdtek problémák lenni Lizával. Lefogyott, egyre csöndesebb lett, alig kommunikált. Azt hittük Tepsi az oka, ( Tepsi teljesen degenerált- mindenkitől szopni próbált még egy évesen is- kutya, ember, Liza- még tévedésből se volt szobatiszta, meg volt még egy két hülyesége.)Annyira lógott szeretetével Lizán, azt hittük ez a baj. Ideiglenesen Tepsi anyósomhoz költözött. Lizával orvoshoz fordultunk. Kezelgették jobbra balra,a helyzet egyre romlott, míg nekem egy régi cikkből fel nem rémlett a FIP. Gyors teszt, és a pozitív eredmény. Ekkor már csont és bőr volt, magától meg se mozdult, nem evett ivott, szőre kihullt, hasa felpuffadt, tele volt gennyel. Még nem adtam fel, próbáltuk kezeltetni- az orvos meg csak bíztatott, szedte a pénzt. Pedig ő már tudta a végkimenetelt. Iszonyú volt végigasszisztálni haldoklását. Kénnytelen voltunk elaltatni. Nagyon kikészültünk, Tepsit haza se hoztam, elajándékoztuk.:O(
A párom Liza után talán már sose fog elfogadni egy macskát.
Eltelt fél év. Fertőtlenítés, önmagunk lebeszélése, nem kell macska. Aztán megláttam egy hírdetést, ahol burma cicákat árultak olcsón. Szerencsém voltm, egy szimpla szaporító helyett egy csodálatos embert ismertem meg. Megvettük Perecet, aki ha lehet Lizusnál is tökéletesebb volt( élete egy éve alatt egyszer sem karmolt, a konyhából a hálóba első hívásomra befutott evés közben is, a kutyák imádták), csodaszép sötét csokoládé színű, párducsezrű lény volt. Iszonyatosan ragaszkodtam hozzá, a párom is lassacskán megenyhült. Hogy megint ne legyen egyedül, szereztem egy vörös cirmos házi cicát, Vili, Te nagyon hülye-t! :O)))) VIli is fantasztikus mancs, (herélt fiú) egy éves koráig a nap 24 órájából 23- at aludt, fél órát nézelődött, fél órát evett. Nem volt túl problémás. :O))) Viszont nem egyszer nekiment bútoroknak, leesett az ágytámláról, nekifutott a teraszajtó üvegének, belesett a centrifugába és a gulyás levesbe.
Lassan megnyugodtunk. Aztán egyik napról a másikra beütött a menykő. Perec visszahúzódóvá vált, abbahagyta az evést, lefogyott, hasa felpuffadt. Már sírva vittem orvoshoz, nem értette miért gondolok rögtön a legrosszabbra.. Egy kis mintavétel hasból- tiszta genny! Iszonyú volt, de ott helyben, a karjaim között altattuk el. Nem tudom leírni mit éreztem, és mit érzek most is. Párom tudta, hogy elszakadt valami, így mire hazaértem Vilit is elköltöztette egy baráunkhoz ( tök jól érzi magát- kerti vagány lett). Azóta minden macska vágyat ébreszt bennem , de még nem tudtam kilábalni a fájdalomból, mi lesz , ha megint megtörténik.

Amit megtudtam: a FIP egy ritka betegség, macskaécnek hívják. A terjedése még nem tisztázott teljesen, cseppfertőzéssel magyarázzák. Először levertség, csökkenő étvágy, fogyás. Aztán egy etióp éhezőt kapsz nagy , kemény hassal. Besárgul. Szép fokozatosan megeszi belülről a cicát, feloldja belső szerveit. Végül az egész hasüreg megtelik gennyel, és iszonyú szenvedések közepette, vérmégezésben meghal a végén. Kezelgetni lehet, de menthetetlen. NA, mindjárt pityergek. Kétféle megjelenése van - ezért is az emberi párhuzam- van aktív szakasza és van lappangó, akár hosszú évekig is. Nem kell feltétlenül tünetesnek lenni, lehet, hogy haláláig hordozó marad. Tepsike és Vili a mai napig vidáman élnek. Nem tudom, hogy került hozzánk a fertőzés, a Perec- Vili páros és Lizáék között nem volt átfedés, sőt , ép albérletet váltottunk. Egyik tenyésztőnél se tudtam bizonyítani, hogy onnan származott a fertőzés. Csak a fájdalom maradt. Szóval kívánom Nektek, hogy ne éljétek át ezt a kínt, s vigyázzatok az új cicákkal, sose tudhatjátok, hogy mit hoznak magukkal. Sziasztok.
Ja és még egy, azóta több emberrel beszéltem aki átesett mindezen- egy dologban egyetértünk. Ha diagnosztizálták( márpedig addigra már elég előrehaladott állapotba szoktak kerülni, a dokiknak nem szokott eszébe jutni), akkor altassátok el, ne hagyjátok szenvedni. Emlékezzetek úgy rá, amilyen még viszonylag egészségesen volt. Félre ne értsetek, gyűlölöm az altatást, három nyugdíjas kutyát istápolunk a családban( 10- 12-14 évesek) és amíg jól lesznek meg is maradnak.
De azt a kínt, amit a cicák érezhettek, amikor belülről szétette őket a betegség...

szuszmok Creative Commons License 2003.07.13 0 0 366
Kombinált: Felocell CVR
leukózis: Leukocell 2
Veszettség (kintiek): Nobivac
Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.13 0 0 365
-l
Előzmény: Törölt nick (364)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.13 0 0 364
Szia Danone!

Örülök, hogy látlak, meg hogy látok egyálltalán valakit! :)))

Mivel Szuszmók nem válaszol, tőled is kérdem! Mivel oltatsz?

Üdv! Pussz a cicáknak!

Előzmény: Danone (363)
Danone Creative Commons License 2003.07.13 0 0 363
A FIP teszt, pontosabban maga a betegség és az összes corona vírus megérne egy egész kutatóhadsereget...számomra felfoghatatlan,hogy még mindig ennyire keveset tudnak erről a témáról.Főleg ma,amikor a genetika és az orvostudomány ekkora tempóban fejlődik...
Előzmény: szuszmok (359)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.12 0 0 362
:(((((((((((((((((((

Eléggé úgy érzem magam, mint aki büntetésbe van...egyedül....a sarokban....

:(((((((((((((((((((

Előzmény: Törölt nick (361)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.10 0 0 361
ÁHÁ! Érthető...

És mivel oltatsz?

Előzmény: szuszmok (360)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.10 0 0 360
S hogy miért mégis ennek ellenére???

egyrészt a saját magam megnyugtatására, a gazdik megnyugtatására, meg persze az orvos anyagi jobbulása okán:))

Előzmény: szuszmok (359)
szuszmok Creative Commons License 2003.07.10 0 0 359
Valóban, a helyén próbálom meg kezelni a FIP-tesztet. a legtöbb Nyugat-európai és amerikai tenyésztő nem tesztel, nem mondom, hogy ez helyes vagy nem. nem hiszem, hogy a FIP-teszt kizárólagos lenne, de mivel az IFA-tesztet megbízhatóbbnak tartom, mint az ELISA-t (kár, hogy nem tudsz angolul, tudnám javasolni az UC Davis Egyetem oldalát és infoit), ezért ezzel a teszttel végeztetem el a cicák tesztjét.
Nem írom ki az oldalamra, éppen azért mert nem hiszek igazán a 100 százalékosságában, másrészt mert arra a kérdésremég sohasem és seholsem kaptam választ, hogy lehet egy olyan betegséget tesztelni vagy éppen megelőzni 100 %-osan, ami egyenlőre nagy fehér folt nagyrészben a kutatók számára???? Harmadrész meg sokkal fontosabbnak és megbízhatóbbnak tartom a többi tesztet a macskák egészsége és örökítése szempontjából (HD, PKD, HCM, patella lux.)!!!!
De ebbe inkább nem is mennék bele, mert ahány orvos, annyi nézet, ahány tanulmány,annyi magyarázat, én meg nem vagyok szakember.
Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.10 0 0 358
Szia!

Nem következtettem, hanem a bemutatkozó oldalatokon minden teszt szerepel, csak a FIP nem és mivel volt is arról szó hogy nem megbízható, gondoltam...

Előzmény: szuszmok (357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!