Keresés

Részletes keresés

Spinderella Creative Commons License 2003.12.04 0 0 0
Senki....?

Egyébként most tudtam meg, hogy a nyugtató injekció nem Seduxen, hanem valami Sevenarella (?) volt.

Előzmény: Spinderella (-)
Spinderella Creative Commons License 2003.12.04 0 0 topiknyitó
Sajnos a neten elég kevés információt találtam erről a betegségről, csupán 1-2 írást.
12,5 éves kan kutyámon - életében először - ma epilepsziás tünetek jelentkeztek. (Rángatózás, habzó száj, bepisilés, stb.) Képzelhetitek az ijedtséget. Elvittük állatkórházba (két orvos sem volt hajlandó kijönni, mondván, nincs életveszély), ott kapott Seduxen nyugtatót injekcióban (szvsz elég keveset, mert az orvos szerint legalábbis órákig kába és "mozdulatlan" kellett volna legyen a kutya, de fél óra múlva már járt).
Amit nem értek, hogy bár az eddig olvasottak alapján a roham után a kutyának egy ún. megnyugvási szakasza kellene, hogy legyen, amikor is nyugtatgatni kell, simogatni, és akkor megnyugszik, de a kutya rohama reggel 9-kor volt (kb. 2 percig tartott) és azóta sem nyugodott meg, sőt. Fel-alá járkál, nekimegy mindennek, a sarkokba dugja a fejét, ha le akarom fektetni, nem hagyja magát, sőt minden erejével ez ellen küzd, és egyfolytában hangosan sír + bepisil. Simogatás, nyugtatgatás lófüttyöt nem ér, ha hagyja is magát nyugtatni, akkor is kb. 2 percig, és már kelne fel és menne. A Seduxen után ez kissé jobb lett, de még mindig nem múlt el nála; látom rajta hogy teljesen ki van fáradva már. Napközben egyszer sikerült aludnia egy órácskát, de amikor fölkelt, ezek a rendellenes tünetek folytatódtak tovább.

Most "röviden" ennyi; a kérdésem az, hogy másnál is előfordul ez? A kutyám elég nagy hisztérika (kan létére), úgyhogy biztos ez is belejátszik a dologba, hogy ennyire nem nyugszik le. Másik kérdésem, hogy sajnos Seduxent csak receptre adnak, úgyhogy ma már nem tudunk szerezni - más nyugtató is jó, ha ne adj' Isten holnapig még lenne rohama?

Üdv,
Spin

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!