Keresés

Részletes keresés

????? ???? Creative Commons License 2019.05.08 0 0 200

Üdv! 

 

Fél évet kínlódtam vele ami nem segített:

  • orvos
  • pihentetés
  • keplat tapasz
  • olcsó tigris tapasz
  • drága tigris tapasz

Ami két hét alatt rendbe vágta:

  • powerball (mozgatás, nyújtás)
  • óvatos edzés

Sok sikert!

jeepy Creative Commons License 2018.12.22 0 0 198

Szia!

Ha (sokat ) kell ásni: rugós ásó!

Derekat is kíméli.

Előzmény: ghepard (181)
Szabó_56 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 197

Proactive Láb néven megtalálod a Facebookon. BP. XVII. kerület VIII. u. 2. Telefon: (70) 908 5080

Előzmény: Kosag (196)
Kosag Creative Commons License 2018.12.03 0 0 196

Kedves Szabó 56!Megírnád a terapeuta elérhetőségét?Szeretnék hozzá elmenni.Szintén fél éve teniszkönyökkel szenvedek.

Előzmény: Szabó_56 (183)
ghepard Creative Commons License 2018.10.24 0 1 195

Mi más lehetett szerinted? Jó, akkor nem teniszkönyök, hanem gerelykönyök. No meg  a golfozóknál is van, meg egypár tevékenység is előidézheti. Nálam kb fél, háromnegyed év után kezdődött a gerelyhajítás kezdete után. Először csak gyengén, majd egyre rosszabb lett. Nem volt elég a 4-5 nap gerelynélküliség, ugyanis csak hétvégeken megyek dobálgatni, meg itt ott hétfőn is, meg itt ott pénteken is. Mikor hogyan. Volt úgy is rosszul, hogy a villamosban nem is igen tudtam fogni a csövet, konzervet borzalom volt kinyitni (amit kitekerni kell) stb.

 

Az elején sokat dobálgattam, kb 15ezer kisérlet egy év alatt, ebből fele bal kéz fele jobb. Mindkét kézen jelentkezett a probléma. A balon jó egy évre rá a jobb kéz után. Kb akkor a balon is, mikor elérte azt a teljesítményt, aminél a jobb kézen megjelent. A bal kéz max 90%-át tudja a jobb kéznek. Mikor megjelent a probléma és nem szűnt, akkor kezdtem jobban gondolkodni, hogy mit lehetne csinálni ez ellen. Azt agyaltam ki, amit leírtam. Már az első ilyen hét után jóval jobb volt, nem fájt annyira. A másik héten már szinte alig alig volt valami fájdalom a terhelés után. A harmadik negyedik hét után már nem is éreztem semmi fájdalmat. Egyre jobban tudtam véghezvinni a semlegesítő gyakorlatokat s így a mai napig semmi gond nics ezzel. Minden héten beírom, hogy mekkorát dobok (ballal és jobbal) és hányszor. Jelenleg a számláló 53590 kisérletet mutat.

Előzmény: Móricz75 (194)
Móricz75 Creative Commons License 2018.10.23 0 0 194

Nem tartom valószínűnek,hogy neked teniszkönyök problémád lett volna..én is sportoltam évtizedeken keresztül és nekem is voltak könyök problémáim, amik 2-3 hét alatt rendbe jöttek.

A teniszkönyöknél ez esélytelen 2-3 három hónap sem elegendő.

 

Előzmény: ghepard (193)
ghepard Creative Commons License 2018.10.23 0 0 193

Hát nem akartam abbahagyni (gerelyt) amit elkezdtem 2012-ben. Úgy próbáltam menet közben megoldani. Mint már írtam, ezt sikerült is megoldani pár nap alatt (1-2 hét). Kb úgy, ahogy az előbbi hsz-ban írtam. Tehát a körülötte lévő cuccokat kezdtem jobban mozgatni, erőltetni - vagy éppenséggel fordítottan terhelni, mint annál a tevékenységnél, amelynél kialakult. Azóta nincs vele semmi probléma, annak ellenére se, hogy azóta a teljesítményem bal kézzel több mint megduplázódott, jobb kézzel kb 70%-kal lett nagyobb. Ezt az óriási terhelést is simán viseli a könyök. Tehát nem kellett semmi segédeszköz, semmi kenőcs, semmi bogyó stb....

Előzmény: Szabó_56 (191)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.10.22 0 0 192

Azt hiszem én linkeltem azt a képet a múltkor, hogy mit használok. Tegnap szinte egész nap nehéz, terjedelmes holmikat pakolásztam és szereltem. Nem mondom ,hogy nem fájt utána, de gyakorlatilag reggelre regenerálódott. Ma meg délelőtt pihenés volt, de délután egy autóra felraktam a téli kerekeket. A kerékcsavarok rohadtul meg voltak húzva, alig tudtam kilazítani. Utána még a szélvédő mosót cseréltem télire. Aztán levezetésképp egy diófának majd emberderék vastagságú ágát vágtam le és fel láncfűrésszal. Ebből a munkából még maradt némi holnapra. Fűrásszel talán 2-3 kisebb darabot kell még vágni. Ehhez képest szinte egyálktalán nem fáj a könyököm. Ha teljesen kinyújtom a karom, akkor érzem egy picit. Igaz, naponta 3-4 alkalommal kenem az ördögcsáklya krémmel. Valami használ a kettő közül, vagy a kettő így együtt. De egy ideje már szinte megszűnt a fájdalom, ami az előtt már hónapok óta folyamatoisan tartott.

Szabó_56 Creative Commons License 2018.10.22 0 0 191

Valamit biztosan változtatni kell, mert előtte is csinálta az ember és akkor nem fájt. Nekem sem volt problémám korábban, pedig sok éve ugyanazt csinálom. Ha valami konkrét tevékenységre gondolsz amit nem szeretnél/tudsz abbahagyni, akkor lehet erre is van megoldás: az én terapeutám mondott olyan gyógyulási lehetőséget, hogy van valami olyasmi szorító, ami szerintem hasonlíthat a lent linkelt képen levőhöz csak azt levegővel lehet kellő nyomásúra felpumpálni és úgy tartja szorítva az alkart. Aztán ezzel a szorítóval kell fizikai gyakorlatokat végezni, tornázni. A szorító hatására a gyullaldt területeken nincs fájdalom, gondolom ott nem terhelődik a csonthártya, de erősödik az izomzat. Valami spéci eszköz.

Előzmény: ghepard (190)
ghepard Creative Commons License 2018.10.18 0 0 190

De mi van akkor, ha a kiváltó okot nem akarod kerülni, továbbra is művelni akarod? Lehet nem is az a bizonyos dolog a hibás, hanem inkább az, hogy rosszul csinálja az ember azt amit csinál. Vagy úgy is lehetne mondani, hogy amellett nem csinál meg olyan dolgokat, amit meg kellene tenni azért, hogy ne fájjon ott. Nálad is akkor kezdett javulni, mikor a kérdéses rész kürüli izmokat, inakat, izületeket, porcokat stb kezdted el egy kicsit jobban használni. Mikor egy bizonyos rész állandóan feszülve van, görcsös, gyulladásba megy át - ezért ott kicsi az anyagcsere. A merevség, nagyobb nyomás stb miatt nem tud rendesen tápanyagokat felvenni, no meg nem is tudnak rendesen távozni. Ha a körülötte lévőket teszed feszülés, húzás, nyomás alá, akkor így már sokkal többet sajtolnak be és ki a kérdéses részbe/ből is és így elindítják a javulását.

Előzmény: Szabó_56 (184)
Szabó_56 Creative Commons License 2018.10.17 0 0 189

Valószínűleg egy korai stádiumban ezek is segítenek, de ha valakinek krónikussá vált a problémája akkor ahhoz nem elegendő ennyi. Amikor én szakemberhez fordultam azt mondta, hogy a korai/akut szakaszban sokkal könnyebben megoldható lett volna a gyógyulás, de akkor amikor hónapok óta fennállt a gyulladás, akkor már csak komoly munkával lehet segíteni. Káposztalevelet én is használtam, a kurkumát is szinte folyamatosan ettem, de ezeknek nem volt hatása. A jegelés viszont minden szakaszban használható, csak arra kell vigyázni, hogy ne fázzon meg az izület.

Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.16 0 0 188

Sziasztok.

Látom más is szenved a nyavajánkkal..

A természetgyógyászom javasolta az alánbi módszereket.

Leírom mi vált be nekem, hátha másnak is segít:

Nappal 20-30 percig jegelés fagyott fél kilós borsóval, óránként ismételve, reggel és amikor gazaérek.

Éjszakára káposztalevélben egy.kanál méz, rádunsztolva a könyökre.

Kurkuma naponta, kb bármire-bármivel.

Hihetetlen, de 2 hét alatt látványos javulés lett, a napi túlterhelések ellenére.

 

Landsmann_ Creative Commons License 2018.10.15 0 0 187

Én ebben nem hiszek. Egy gyulladást ez hogy tudna kezelni? szerintem sehogy. Én ezt vettem:

http://gyogyexpressz.com/spd/791674/Teniszkonyok-pant-EPIMED-THUASNE-4800

Kenegetem közben naponta 2-3 alkalommal ördögcsáklya krémmel is. Hetekig használtam a leírásnak megfelelően feltéve, nem vettem észre hatást. Aztán fogtam magam, egy kicsit fordítottam rajta, hogy a kiöblösödő rész azon a ponton legyen, ahol érzékenyebb. Pár nap után már érezhető javulást tapasztaltam. Igaz, hogy reggeltől estig rajtam van folyamatosan. 

 

 

Előzmény: micaamica (186)
micaamica Creative Commons License 2018.10.15 0 0 186

Új vagyok itt...régen szenvedek, sok mindent kipróbáltam, most olvasta egy készülékről ismeri valaki ? Tenease készülék naturamed oldalon? Ez valami lökéshullámos készülék, én jártam ilyenre, de fájdalmas volt, és 4-5 hét után jelentkezett a fájdalmam. Köszönöm a választ..

Landsmann_ Creative Commons License 2018.10.12 0 0 185

 Én is jó ideje küszködök már ezzel a nyavalyával. A doki által felírt Voltaren az jó volt, míg szedtem, nem fájt, d eugyebár ezzel nem a problémát oldjuk meg, hanem csak a tünetet kezeljük.,Írt még fel egy kenőcsöt is, de attól 2 hét után elkezdtem vakarózni. Annak nem vettem észre hatását ezen kívül. Abba is hagytam. Vettem egy kimondottan teniszkönyökre való ortézist, meg ördögcsáklya krémmel kenem naponta 3-4 alkalommal. Azt hiszem most már mondhatom, hogy tapasztalok javulást. A megerőltetést természetesen nem bírja, de egyre rövidebb idő kell a regenerálódáshoz. Teljesen nem múlt el, de azért ezzel már el lehet lenni. Hogy az ortézis, a kenőcs, vagy a kettő együtt hat, nem tudom. Néha mikor kicsit jobban megerőltetem, rohadtul tud fájni másnap.  De már sokkal hamarabb csökken a fájdalom. Semmilyen gyógyszert vagy orvos által felkírt kenőcsöt nem használok. Ezt az ördögcsáklyát itt is írták többen meg mástól is hallottam, hogy jó dolog. Már a másdoik tubust kenem, szóval valami használ. :) Volt olyan, hogy a bal könyököm jobban fájt mint a jobb. Most ugye a bal van jobban erőltetve ha nehezebb dolgot kell megfogni. Jobbkezes vagyok, d epéldául az egeret évek óta bal kézzel használom. Az írás az jobb kézzel történik, míg esetleg át nem szokok. :) A szükség nagy úr.

Szabó_56 Creative Commons License 2018.10.11 0 0 184

ui.: ami nagyon fontos: meg kell találni a kiváltó okot, mert ameddig az nincs meg addig semmilyem terápia vagy kezelés nem szünteti meg a betegséget, mert a gyulladás vissza fog térni. Ezután lehet csak megszüntetni a gyulladást, de ha már meszesedés van, akkor a fájdalom addig nem fog megszűnni, ameddig meszesedés van az adott területen. Teljes gyógyulást csak akkor lehet elérni, ha a kiváltó okot el tudjuk kerülni és eltűnik a meszesedés.

 

Előzmény: Szabó_56 (183)
Szabó_56 Creative Commons License 2018.10.11 0 1 183

Sziasztok sorstársak!

 

Szeretném megosztani veletek az én esetemet, hátha valakinek segít a gyógyulásában.

 

Nálam 2015 őszén kezdődött, hogy éjszaka egyre intenzívebben fájt a jobb könyököm a tricepszem felőli oldalánál. Később már napközbeni terhelés során is fájdalmassá vált. Rendszeresen jártam úszni, arra gyanakodtam, hogy talán ott terhelem túl, emiatt fáj éjszaka. 2016 nyarára el kezdett fájni a bal oldalon is,  a nyár végére pedig már nem csak a tricepsz felől, hanem az alkar külső-belső oldalán mindkét könyökömnél.

A kezdetek kezdetén próbáltam Voltarennel/Dolobene-vel meg hasonlókkal kenegetni, semmit sem segített. A masszírozás jól esett, főleg olyan krémekkel amik mentolos hűsítő-égető érzést keltettek. Mivel itthon kisebb felújítást csináltunk 2016 nyarán, úgy voltam vele biztosan a kőműves munka az oka plusz az úszás. 2016. őszén olyan szinten begyulladt mindkét könyököm, hogy bedagadtak az alkar felőli részen. Mivel korábban volt már bursitisem ezért tudtam, hogy jegelni kell mert ez is az. A jegelés segített annyit, hogy a bal oldalon lement a duzzanat, jobb oldalon maradt egy kisebb csomó a könyökcsont mellett, ami terhelésre mindig megduzzadt. 2016. november elején fordultam orvoshoz, mert gyanítottam, hogy ez teniszkönyök/golfkönyök kombó vagy ezek egyike lesz..... Eddigre semmilyen fizikai erőkifejtést nem tudtam végezni egyik kezemmel sem: befőttnyitás kézzel nem ment, 0,5-1 kg-os tárgyakat csuklóból nem bírtam egy asztalról felemelni. A háziorvos beutalt a rheumatológiára. Azzal tisztában voltam, hogy a műtétbe nem fogok belemenni ha ezt javasolnák, nem részletezem miért.... A Honvéd kórház osztályvezető „csodája” vizsgált meg, Dr. S* S*, ami abból állt, hogy megszorítgatta mindkét könyökömet, megrángatta a nyakamat jobbra-balra, majd NYAKI! röntgent kért, illetve 10 db sugár/ultrahang/stb. terápiára utalt be, valamint Ung. antiphlogistic kenőcsös éjszakai dunsztot írt. Mellette kaptam pár gyógyszert, amik gyulladás csökkentők. Nem mondott semmit, hogy mi ez.

 

A kezeléseket nem csináltam meg, mert 3 órás várakozás után sem került be az ember az első kezelésre, felálltam és eljöttem (egyébként is 3 hónappal későbbi időpontot adtak). Ekkor (2007 január) már fél éve nem úsztam a legnagyobb bánatomra, az itthoni fizikai munkákra pedig megpróbáltam valakit megfizetni. A munkám nagy része számítógép előtt történik, van amit telefonon is meg lehet oldani, így úgy voltam vele, majd megkeresem az így kieső pénzt  és többet dolgozok a gép előtt, a billentyű/telefon nyomkodás nem fájt. Egyedül az éjszakai dunsztot csináltam, és a gyógyszereket szedtem be (de ezt nem kellett volna, mert semmi értelme sem volt). Próbáltam a könyökömet tehermentesíteni a mindennapjaim során, így minél kevesebbet használtam a karjaimat. Kenegettem mindenfélével, többek között az itt ajánlott tőgykenőccsel is, volt feltéve kinezio tape, de sok változás nem történt, a dunszt mintha jó lett volna..... Voltam természetgyógyásznál, érdemi javulás nem történt.  Ha itthon gyújtóst hasgattam, akkor az úgy tűnt, hogy jól esik a könyék tájéki izmoknak, de a statikusabb terhelés már nem, az éjszakáim sokszor fájdalmakkal teltek. 2017 nyarán megpróbálkoztam az úszással, a következő éjszakán jobban fájt, így teljesen lemondtam a sportosabb életmódról. Emiatt hízásnak is indultam, felszedtem kb. 10-12 kg-ot. 2017. november elején elkezdtem jógázni egy olyan jóga oktatónál, aki sport (de leginkább futó) sérülteket szívesen lát az óráján, kifejezetten futókra van építve a tematikája. December elején kezdtem el Salonplast gyógytapaszt használni. December végén vettem észre, hogy csökkennek az éjszakai fájdalmak, sőt egyre többször volt, hogy egész éjszaka nem fájt a karom.

 

2018. február végén ismeretségi körön keresztül vettem fel a kapcsolatot egy sport/műtéti rehabilitációval - mozgásterápiával - manuálterápiával foglalkozó sráccal, aki már az első konzultációján elmondta, hogy mi a baj. Felmérte az életmódomat, megvizsgált ultrahang készülékkel és kézzel is alaposan feltérképezte a könyökeimet. Elmondta, hogy mindkét karomban teniszkönyök és golfkönyök sérülés alakult ki (de ezt igen erősen sejtettem), majd megkért, hogy küldjek fotót arról, hogy hogyan dolgozom a számítógép előtt, majd menjek vissza újra. A második alkalommal megmondta azt amit Ő már korábban is sejtett, hogy a problémáim oka a rosszul megválasztott számítógépes munkakörnyezet: otthon, egy laptopon dolgoztam egy konyhai széken. Figyelmeztetett, hogy a következő problémám egy nyaki gerincsérv lesz (ekkor már két hónapja majd megbolondultam, mert annyira fájt a nyakam a számítógép gép előtt és éjszaka is kegyetlenül fájt), és idővel a térdemmel is lehetnek gondjaim.

 

A probléma amiatt alakult ki, hogy a rossz ergonómiából kifolyólag folyamatosan megfeszítve tartott csuklók, a lógó vállak miatt állandóan meg van feszítve a könyök környéki izomzat, ami ott csonthártya gyulladást okozott (lényegében ez a teniszkönyök és a golfkönyök annak függvényében, hogy hol gyulladt be), ez krónikussá vált és elkezdett meszesedni a csont felszíne. A meszesedés folyamatosan irritálja az ottani ínszalagokat, ami szintén fáj, kb. úgy mintha csiszolópapíron mozognának az ínszalagok. Mivel folyamatosan pihentettem és nagyon keveset terheltem a karjaimat, emiatt el kezdtek sorvadni az ottani izmok.....úgy mondta, hogy „nincs tónusa” az alkaromnak, de ez szerintem a tricepszre és a bicepszre is igaz volt. Az éjszakai fájdalmak szerinte azoktól a jóga gyakorlatoktól csökkentek, amik nyújtó hatásúak és nem a Salonplas tapasztól.

 

Mit ne mondjak, nem voltam felvillanyozva. Én gondolatban hozzátettem a dologhoz, hogy nem csak a számítógép miatt lehetett az egész, hanem elég sokat volt kezemben az okostelefon, ami szintén megfeszült csukló és kartartást jelent.

 

Véleménye szerint előbb meg kell szüntetni a kiváltó okot, utána a gyulladást, eközben el kell kezdeni felépíteni az izmokat, majd a meszesedéssel kellene valamit kezdeni.

 

Amit javasolt:

 

- megfelelő számítógépes munkakörnyezet kialakítása

- az alkar izmainak rendszeres nyújtása

- az alkar fasciális teniszlabdás masszírozása

- az alkar izmainak erősítése

- jegelés

- ultrahangos kezelés 5-10 alkalommal

- omega 3 bevitele.

 

Elkezdtem a nyújtásokat (napi 3 x javasolta, de csak 2 x csináltam), ami miatt kezdetben újra fájt éjszakánként. A javaslatait megfogadva ergonomikus billentyűzet/egérpad/forgószék és monitor beszerzésével április elejéig teljesen megváltoztattam a számítógépes környezetemet, addig ha lehetett hanyagoltam a munkát. Az erősítés fájt, azt nem csináltam. A fascia tréning és a masszázs jól esett. Kb. 1-1,5 hónap után vettem észre, hogy elkezdett javulni mindkét karom.  2018. áprilisban MINDEN REGGEL ÉS ESTE már 1-1 órát foglalkoztam a karjaimmal: teniszlabdás fascia masszírozás/krémes masszázs/nyújtás, este pluszban jegelgetés. Kezdtem elhasználni azokat a krémeket amik korábban nem használtak semmit, de most a masszázsnál nagyon jól jöttek. Az okos telefont amennyire lehetett száműztem a mindennapokból. Hó végén a javaslatára újra el kezdtem az úszást - 2,5 hónap után ez hihetetlen volt számomra -, de csak óvatosban, kisebb távokat. Vettem marokerősítőt, használgattam azt is. Májusban elkezdtem az erősítést is, előbb kb. 0,5 kg-os majd kb. 2 kg-os súllyal, de ezt nem vittem túlzásba, úgy gondoltam inkább úszással erősítek, illetve a korábban mellőzött fizikai tevékenységet növeltem. 2018. június elején voltam nála az utolsó ultrahangos kezelésen (5 x kellett mennem csak). Az izmaim elkezdtek tónusoabbá válni, az ultrahang kezelés fellazította a meszet a csont felszínén, amit a tornáztatás miatt a vérkeringés elszállított onnan és a nyirokrendszer kitakarította a szervezetemből.

 

Kiszámoltam, hogy többet költöttem a korábbi krémekre/pakolásokra/természetgyógyászra/tablettákra stb-re, mint amit kifizettem a konzultációkra és a kezelésekre nála (kicsit reklámszagú, de nem amiatt írom).

 

Júliusra sajnos a nyújtások miatt elkezdtek zsibbadni az ujjaim (alagút szindróma), így azt abbahagytam, az erősítések elmaradtak, de minden fizikai munkát el tudtam végezni a ház körül. Az úszás azóta is megy, már újra 3 x 3 km-t úszok egy héten, így közeledek a korábbi súlyom felé. A telefon (sajnos) megint előtérbe került, de nem akkora mértékben mint korábban, az ujjzsibbadás már megszűnt, ezért minden úszás után csinálom az alkar nyújtást, mert megint szükségét érzem. Összegezve: bár még nem 100%-osak a könyökeim, de olyan szintű életminőség változáson mentem keresztül 2-3 hónap alatt, amit el sem tudtam képzelni korábban, ráadásul szteroid injekció és műtéti eljárás nélkül. A bursitis miatt megmaradt egy valami  könyökömnél, szerintem kipukkant anno az a tasak ami ott van, de problémát nem okoz.

 

Ha a gyakorlatokkal vagy bármivel kapcsolatosan tudok segíteni, akkor bárkinek, és szívesen. Mindenkinek, aki szeretne meggyógyulni azt javaslom, hogy minél előbb forduljon SZAKEMBERHEZ - ami nem feltétlen orvost jelent -, illetve ha megismeri a gyógyuláshoz vezető utat akkor minél fanatikusabban álljon a dolgokhoz, mert nagyon makacs betegségekről van szó.

 

Jobbulást mindenkinek,

P. István

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.19 0 0 182

Én ezt nem értem. Vannak napok , amikor szinte alig fáj, máskor meg az orrfújás is nehézkessé válik. JÓ lenne tudni, mitől jobb ma. Tegnap elég rossz volt. Tegnap este lefekvés előtt jégzselés borogatást tettem rá miután bekrémeztem. Az ortézist nem úgy tettem fel ahogy a leírás mutatja, hanem úgy, hogy a szélesebbik fele ott legyen, ahol fáj. Mondjuk elvileg is oda kellene szerintem, de az adott leírás és a neten fellelt fotók alapján nem úgy kell. Hoyg most a három közül melyik használt, nem tudom, de folytatom ezt a módszert. 

ghepard Creative Commons License 2018.09.18 0 0 181

Na látod, ez is megviseli ott a cuccokat. Nem is kell nagy súlyt cipelni, 1-2 kg is elég ahhoz. Én például úgy is szoktam vinni a táskát, nehezebb súlyt, hogy folyamatosan változtattam a hatást. Egyik ujjról  a másikra, egyszer előre nézett a kezem, máskor hátrafelé csavartam - így sose görcsölt be és fájdult meg semmi a könyöknél. A gond csak akkor jött, mikor gerelyezni kezdtem. Nem akartam abbahagyni, mert nagyon megtetszett és nagy teljesétményre vagyok képes - ezért ki kellett találnom, hoyg ne legyen könyökprobléma.

 

Régen például nagyon sokat kellett ásnom (kb 30 árt, tehát jó nagy darab) kézzel, ásóval. Na ez se volt egyszerű, ekkor is ki kellett találni valamit, amitől ezt fájások és görcsök nélkül simán meg lehet oldani. Akkor például kitaláltam valami 8 féle ásást. Ennek köszönhetően szinte megállás nélkül áshattam és mégse fáradtam el és nem voltak fájásaim. A mai napig e módszer szerint ások, igaz már sokkal kevesebbet kell, de így gyerekjáték....

Előzmény: Landsmann_ (179)
Roberta75 Creative Commons License 2018.09.15 0 0 180

Sziasztok! Köszi Móricz a jó tanácsokat. Meg is fogadnám őket, de sajna újabb fejlemények vannak. A héten voltam röntgenen és kiderült, hogy a csonthártya folyamatos gyulladásától elkezdett a csont szivacsosodni. Ez gáz. Úgyhogy elkerülhetetlen a műtő. Max kéz nélkül maradok... Ez vicc volt. Gyógyulást mindenkinek!

Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.15 0 0 179

Nagyjából tisztában vagyok a nyavalya mibenlétével. Sokat olvasgattam róla. Hogy nincs ideje regenerálódni, az biztos. Folyamatos munka mellett, kertes házban, szinte esélytelen. Ma gyalog jöttem haza a melóból 700 méter  a távolság. Útközben bementem az egyik boltba. Durván 2 kg volt a szatyor. (1 üveg méz, 2 dobozos sör [alkoholmentes :) ] mire haza értem, azt hittem már leszakad a bal könyököm. Pedig a jobb fáj jobban, de jó ideje érzem, hogy hasonló sorsra kerül a bal is, hiszen most azt terhelem. Írással nem, mert az nem megy. 

Előzmény: ghepard (178)
ghepard Creative Commons License 2018.09.14 0 0 178

Minden ilyesmi amit csinálsz, hozzáadhat egy kicsit és érzed, hogy ott fáj, húzódva van, vagy gyulladva stb. Néha nem árt a tartások, húzások fordítottját is elvégezni. Például olyasmit is, hogy összerakod az egyik kéz ujjaid végét a másik kéz ujjaival meg körbefogod és próbálod kinyitni (de másféle lehetőség is van). Ez kb a tolltartás fordítottja, meg például az autó kormánya tartásának is, meg másnak is. Itt az ujjak kifelé próbálnak erőt kifejteni - s így a könyöknél is egész másképp feszülnek az izmok, inak, szalagok stb. Meg azon is sok múlik, hogy tud e az a hely regenerálódni rendesen - van e elég ideje rá. 

Előzmény: Landsmann_ (177)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.14 0 0 177

Írni írok,  hiszen van papirmunka is,  még a számlákat is kézzel írom. Bal kézzel nem megy az írás.

Előzmény: ghepard (176)
ghepard Creative Commons License 2018.09.14 0 0 176

Nem kell ahhoz nehéz tárgyak emelése, tartása. Elég ahhoz a kicsi, könnyű is. Már az üres kéz becsukása is mondjuk ökölbe - megfeszíti a könyöknél lévő izmokat, szalagokat stb. Próbáld ki: nyitva tartott tenyérnél a másik kezed ujjaival tapogasd a könyök alatti részt - egész laza. Na most csak azt tedd, hogy az ujjaidat összehúzod a tenyeredig egész lázán, de odaérjenek. Közben állandóan a másik kéz ujjaival figyeld, hogy hogyan keményednek az izmok, inak, szalagok a könyöködnél. Ha ez naponta sokszor történik, akkor ez is gondot okozhat idővel. Például, aki sokat ír naponta tollal - már ennek a tartása huzamosabb ideig érezhető lesz a könyöknél is.

Előzmény: Landsmann_ (175)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.13 0 0 175

Vas-Műszaki boltban. Nem jellemző a nehéz emelgetés. 1-2 kg vagy még könnyebb a jellemző. Ismétlődő mozgás sorozat nincs,  leszámítva a pénztárgépszalag használatot, de aligha ettől lett. 

Előzmény: ghepard (174)
ghepard Creative Commons License 2018.09.13 0 0 174

Nem tudom milyenben, de ott általában emelni kell ezt azt, tartani, helyére tenni, kiadni, pultra tenni stb. Tehát ilyenkor is terhelődnek a kömyök körüli részek rendesen. Ez is közrejátszhatott, meg ki tudja, hogy még mi...

Előzmény: Landsmann_ (173)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.13 0 0 173

Használok számítógépet a munka során, de nem ez a munkavégzés tárgya. Boltban dolgozok.  

Előzmény: ghepard (172)
ghepard Creative Commons License 2018.09.12 0 0 172

Nos maga az egerezés is nagyban közrejátszhatott ebben, meg a billentyűzet ütögetése is. De lehet van még más is. Az egerezésnél főleg a mutatóujjal böködi az ember a jobb oldali gombot - tehát lefelé nyomja, s ez meg bizonyos inakat, izmokat feszít. Szinte egész nap, ha ez az ember melója (nekem például az). Ugyanis gyakorlatilag egész nap a számgép mögött tevékenykedem és a billentyűzetet meg az egeret is nyomkodom rendesen. Naponta hányszor is - senki se olvassa, de rengetegszer. Voltak évek, amikor én is éreztem, hogy bizonyos fájdalmak ettől vannak. Nos és mikor ráadásként 2012-től elkezdtem gerelyezni, akkor elég hamar még jobban éreztem, hogy fájdogál a könyököknél. De mint írtam, a fordított és másirányú terhelések aztán megoldották a problémát. 

 

Számgépezésnél (mobilozásnál is) nemcsak ezt, hanem mondjuk a szemeket is tönkrevágja az ember. Mit gondolsz, miért van annyi közellátó már egész fiatalon is?

 

Persze, segíthetnek a kenőcsök, ortézis meg stb - de aztán, ha ugyanúgy fogod csak terhelni továbbra is, akkor megint előjön a probléma. De ha nem fogod sehogy se terhelni, akkor lehet, hogy nem fog fájni - de azért kellemesebb az élet, ha az ember tud ezt azt csinálni.....

Előzmény: Landsmann_ (171)
Landsmann_ Creative Commons License 2018.09.11 0 0 171

Akárhogy kutakodok az emlékezetemben, nem tudok olyan okot, amitől kialakult volna. Már vagy 7-8 évvel ezelőtt is éreztem, de nem ennyire és el is múlt, 1-2 évig semmi. Aztán ahogy telt az idő, egyre inkább előjött, eleinte el-el múlt, de már most jópár hónapja állandósult. Az egeret is bal kézzel használom évek óta, annak ellenére, hogy jobbkezes vagyok.  2005-ben, mikor sérvvel műtöttek és itthon voltam táppénzen, annyit interneteztem, hogy a jobb vállam, felkarom fájt az egértől. Akkor szoktam át a balkezes egerészésre. 

Tudom, hogy az ortézis sem oldja meg önmagában a problémát. Ezért is kezdtem el használni a gyógyszerrel és a kenőccsel együtt, hogy a gyulladás elmúlik, talán gyorsabb lesz a gyógyulás. Tegnap óta kenem ezzel az ördögcsáklya kenőccsel. Nem akarom elkiabálni, de mintha jobb lenne. Ez már tegnap is feltűnt az első kenés után, pedig nyilván egyszeri használattól lehet észlelni hatást. Ma még kétszer kenegettem, de mindjárt megint befogom, meg még lefekvés előtt. Hátha pont ez hozza el a kánaánt. :)

Előzmény: ghepard (170)
ghepard Creative Commons License 2018.09.11 0 0 170

De valamitől csak. Talán már az is elég, ha valamit huzamosabb ideig tartasz - mittudomén kasza, lapát, fűnyíró, nehezebb könyv stb stb. Nem kell, hogy megerőltető legyen, de ha majd mindennapos és hosszabb ideig tart, akkor okozhat egy idő után ez is gondot.

 

Ja úgy :)   én tényleg iszappakolásra gondoltam :)

 

Az ortézis is csak műmegoldás......

Előzmény: Landsmann_ (168)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!