Keresés

Részletes keresés

krisssz Creative Commons License 2005.01.02 0 0 22
Sziasztok, és boldog új évet !
Ezt épp most olvastam:

A migrénnek még a kiváltó okát sem tudják biztosan, orvosi körökben több elmélet is létezik. Az egyik, miszerint a migrént az okozza, hogy az izmok becsípnek, vagy megbénítanak bizonyos idegeket. Egy új módszer esélyt nyújt a migrén teljes megszüntetésére, amennyiben a fejfájást az idegek becsípődése okozza. Az eljárás során botox injekciókkal kezelik a pácienst, ezt az injekciót leginkább a szépségiparban használják a ráncok feltöltésére és kisimítására. A botox megbénítja az izmokat, ezáltal például a kezelt páciens nem tudja ráncolni homlokát, így nem látszanak a ráncai. A botox azonban arra is alkalmas, hogy az izmok bénításával rájöjjenek, melyik izom okozta a becsípődést, vagy idegbénulást. Ezt aztán utólag, sebészeti úton eltávolítják. A műtét 92 százalékkal csökkentette a migrén gyakoriságát, sőt a betegek egyharmadánál teljes tünetmentességet tapasztaltak- írja a BBC.

Persze ez még nagyon új, meg szerintem nem tudják kideríteni, hogy mi is okozza a migrént. Legalábbis encénél nem. Most, kb. két és fél hónap után, ami csodának számít, karácsonykor becsúszott egy, hányt is szegénykém, de viszonylag hamar jobban lett. Régebben csak kialudni tudta.

Szipolyka! Gyereknek biztos nem adnának ilyen gyógyszert, de felnőttnek ez is egy lehetőség lehet. Bence egyébként nem is hajlandó semmit bevenni. Igazság szerint talán jobb is, hogy nem. Még nem vagyunk teljesen túl a kinezológiai kezelésen, nagyon remélem, hogy az is segít.

Csibekicsi! Nálunk meg, se közel, se távol a családban nincs mégrénes. Nekem még nem sikerült semmi összefüggést találni, pedig nagyon igyekszem:)) (Mit csinált, evett előtte, mi érte az iskolában, edzésen vagy itthon) Most karácsonykor aztán tényleg csak jó érte, aztán mégis. Bár a pozitív stressz is stessz, a Jézuska várás izgalmai is okozhatnak migrént.

bombaba Creative Commons License 2004.12.31 0 0 21

Szia,

nálunk az arcidegzsába-okozta migrén nem egyoldali volt, az injekció minden esetben mindkét oldalra megtörtént. Nálam a megjelenése az ismerősődéhez hasonló volt: hányás, sötétszoba, vizes rongy a homlokra, ember ne kerüljön a közelbe, és ne zajongjon senki, mert vér fog folyni. A gyerekek tüneteiről ilyen részletesen nem tudok beszámolni, de mindkét felmenőjétől mindkettő örökölte, bár egyik fiú, másik lány.

Előzmény: Szipolyka. (19)
csibekicsi Creative Commons License 2004.12.30 0 0 20
Migrénmentes szépjónapot!

Nálunk is anyai ágon öröklődik a migrén, de generáció ugrással és csak női ágon. A nagyanyámnak nem volt, anyámnak igen, nekem nincs, a lányomnak van :(
Előzmény: Szipolyka. (19)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.12.29 0 0 19

Szépjóestét

Érdekes a topik, hogy a fene vinné el.

 

Nálunk anyai ágon mindenki migrénes volt, beleértve engem is, sajnos.

Mostanában a 7 éves kisfiam kezdi, egyelőre csak "sima" fejfájással (miként anno én is).

 

Azt figyeltük meg, hogy amikor nagyon felpörög (enyhén hiperaktív), olyankor jön a fejfájás. Nem tudjuk, mi lesz belőle, de szívből remélem, nem kell átmennie a poklon, mint az anyjának, nagyanyjának, dédnagyanyjának...

 

Bombaba, az arcidegzsába okozta migrén mindig ugyanazon az oldalon jött? Logikus lenne, és akkor máris van egy jó elkülönítési pont a sorstársaknak.

 

Gyógymód (felnőtteknek - gyereknek nem tudom, használ-e):

Van egy bisobloc nevű, elvileg vérnyomáscsökkentésre használt gyógyszer, ebből szedek naponta egyszer egy felet (a vérnyomásra ekkora adagnak nincs hatása, hálistennek, a 90/60-amnak nem hiszem, hogy további csökkentés kellene), és a migrénes rohamok az azelőtti heti 1-2-höz képest havonta egyszer ha jönnek, de inkább még ritkábban. Nem tudom, miért nem ismerik ezt a kezelést a magyar orvosok (én megjártam itthon a neurológiai klinikát is, ezt a bisobloc-ot Németországban a _háziorvos_ javasolta!!!!!).

Azóta egy ismerősömnek is meséltem, szegénynek elég gyakran voltak rohamai, és nem kispályásan adta elő: két nap, hányás, ágybanfetrengés. Orvoshoz el, orvos aszongya: "Jé, de jó ötlet" (!!!!!). Tabi felír, azóta _nem_ volt migrénje az illetőnek (2 hónapja).

Nna. Csak ennyit akartam elmesélni.

Ötletek engem is érdekelnének, rossz látvány egy kicsi gyerek, amint fáj a feje.

krisssz Creative Commons License 2004.12.02 0 0 18
Szia Ényu!

Sok mindenben egyetértek Veled, persze van, amit másként látok. Az akarat egy nagyon fontos dolog. Mi is az, hogy az akaratunk érvényesítése? És ez miért lenne minden esetben baj? Az akarat nem feltétlen jelenti azt, hogy másoknak problémát okozol. A pszichológusok is rendkívül fontosnak tartják a gyerek életében azt az időszakot, amikor elkezdi próbálgatni akaratának érvényesítését. Ha ezt mindig megtöröd, akkor is beteg embert nevelsz belőle. Én jónak tartom, ha egy gyereknek, vagy akár felnőttnek van akarata. Akarom, hogy elérjek valamit, és teszek is érte, akarom, hogy megoldjak egy problémát és foglalkozom vele. Miért lenne az akarat egy másik ember leigázásának eszköze?? Saját magunkat legyőzni egyébként is sokkal nehezebb. Pl. rendszeresen futok. Ez nem mindig tillárom. És igenis akarnom kell, hogy mégis elmenjek. Na, ettől biztos nem leszek migrénes. Csak akarattal és hittel lehet millió dolgot véghezvinni. Gyerekem egyáltalán nincs túlterhelve, sose volt pl. napközis. Sportol, ez ma már napi két óra edzést jelent. El se fárad tőle, de nyilván szívesebben ülne itthon a számítógép előtt. Ez is "rossz" akarat, hogy én mégis az edzésre küldöm? Célok nélkül mit sem ér az élet, s hogy utunkat helyesen járjuk, hát bizony ahhoz is akarat kell.
Előzmény: Ényu (16)
krisssz Creative Commons License 2004.12.02 0 0 17
Szia wheather!
Arra már én is rájöttem, hogy legjobb ha a gyerekkek együtt mi találjuk ki, hogy mitől is fáj a feje, mert az orvosok csk sablonokban gondolkodnak, és csak a tünetet vizsgálják, nem az egész embert. Jó ideig rendszeresen írtam, mit evett. Nem jött be. Figyeltük mi történt előző nap, vagy mi várt rá aznap. Hát semmi extra. Mit mondjak, elég nehéz utolérni a dolgot. Most, hogy hetek óta nem volt migrén, szintén nem tudom, mitől van. Bár most járunk a kineziológiára, de már előtte javult a helyzet. Remélem ez még javít rajta, és mi is túl leszünk rajta:)))
Előzmény: wheather (15)
Ényu Creative Commons License 2004.11.30 0 0 16

Sziasztok,

 

nem vagyok orvos, sem pszichológus, csak kiváncsi ember, aki sokat olvas, tapasztal és az okokat, az összefüggéseket kutatja, alapvetően önmagán, ott befelé.

 

Az orvostudomány is elismeri, hogy a betegségek jelentős része lelki eredetű. Nem nagyon esik szó arról, hogy a betegségesk gyökere a tudat szintjén gyökerezik. A tudat a legmagasabb szintű részünk, a középső a lelkünk és alul kullog a testünk, aminek fontosságát mi emberek rendesen eltúlozzuk és a legszerencsétlenebb esetben kizárólagosnak tekintjük. Főleg azért, mert a nagy hármas működését nemigen ismerjük.

 

A szabályok nemismerete nem mentesít a következmények alól! 

 

A problémáink gyökere a tudat szintjén jelenik meg úgy, hogy nemszabad dolgokat művelünk vele, ami az Élet alaptörvényeit  (nem a tízparancsolatról beszélek) sérti. Ha nem változtatunk, a tudat szintjén elkövetett probléma hosszabb idő után ("ez az XY hú de szemét, bele tudnék rúgni, majd megmutatom neki!" Ez egy lájtos, példa. Nem hajthatjuk a másik embert a saját akaratunk alá) "átszivárog" a lélek szintjére és ott lelki tünetet okoz, pl. alkalmi, vagy permanens nyugtaltanság, depresszió, hiperaktivitás, stb.). Ha nem változtatunk és lelki szinten is hosszabb ideig ott van, akkor jön a szervi baj a testünkben.

 

Vigyázat az én csak jót akartam, a legnagyobb csapda, amibe az ember önként és dalolva belesétál. Még a régi mondás is arról szól, hogy a pokolba vezető út csupa jóakakrattal van kikövezve. Szó szerint kellene venni és észre kellen venni a figyelmeztetést.

 

Problémáink alapoka a tudat szintjén keresendő, nem egyszerű a dolog, mert a tudati probléma a lélek szintjén további problémát, problémákat okoz, végül ezek a testben konkrét fájdalomként, betegségként jelennek meg. Minden betegség visszavezethető lelki problémákra, erre van számos irodalom, a tudati alapok ugyanúgy jellemző, erre csak lájtos próbálkozások vannak. 

 

A tudat szintjén az akaratunkkal, az akaratunk érvényesítése érdekében garázdálkodunk napjában sokszor, különféle módokon, mi több, nem is tudjuk, hogy ezzel testi, lelki bajaink magvát vetegetjük szorgalmasan. A végeredmény siralmas.

 

A tudat a fejben lakik. Ha a fej fáj, az azt jelenti, hogy a tudatunkat valamilyen módon intenzíven nemjól használjuk, az akaratunkat túladagoljuk mások rovására. Ha nem hagyjuk abba, módszeresen csináljuk, a fejfájásos ember migrénes lesz. Nehéz dolog megérteni, elfogadni ezt, mert nem érzékeljük, hogy nemszabad dolgot művelünk, általában úgy éljük meg, hogy mi csak védjük magunkat, ahhoz meg jogunk van, gondoljuk.

 

Voltak migrénes éveim, tudom miről beszélek. Már több, mint öt éve nincs.

 

Érdemes elgondolkozni mindezen akkor amikor migrénünk van, mi történt velem az elmúlt egy nap során, milyen konfliktusom(saim) voltak másokkal, mit csináltam az akarataommal. Tetten érni az akaratot. Alapvetően arra jövünk rá, hogy valaki más volt az, aki keresztbe tett nekünk. Na ezt az esetet kell megvizsgálni. Mi volt a vita tárgya, mit akartam én akkor, hogyan akartam én érvényesíteni a saját érdekeimet, vélt, vagy valós igazamat. Itt most nem szabad azon merengeni, kinek volt igaza, mert eltérít a lényegtől. Nem az igazságról beszélünk, hanem az akarat használatáról, az pedig megtörtént, akár jó volt a célja, akár nem. Egyaránt baj.

 

Ha migrénes a gyerek, elmondani neki ezt, és figyelni, hogyan reagál. Mi felnőttek nehezen fogadjuk el a kényelmetlen dolgokat, a gyerek egyrészt rugalmas és részletesebben látja, éli meg az életét mint mi. Megéri kideríteni, hogyan reagál, lehet, hogy meglepő lesz. Tapasztalatom szerint, a gyerekek simán elfogadják, amit a felnőttek elutasítanak és meglepő módon értik is a dolgot.

 

Ez csak cseppben a tenger, mert az összefüggések bonyolultak. Nagy és felelősségtejes kaland az emberi miértek kutatása önmagunkon, önmagunk iránti szeretet, őszinteség magunkkal, és elfogadás szükséges hozzá. Az élet bonyolult és nagyon egyszerű is egyszerre. És ezt csakis önmagunkban fedezhetjük fel. Ha szeretjük és megértjük és elfogadjuk magunkat, akkor válunk képessé szeretni, megérteni és elfogadni másokat is. Ott már nem érdekes az akarat,mert nincs értelme használni.

 

Ha szeretjük, megértjük és elfogadjuk önmagunkat, onnantól kezdve nincs helye a harcnak, márpedig az akarat a legnagyobb fegyver, harci eszköz, a szeretet a legnagyobb öngyógyító hatóerő, ami a birtokunkban van.

 

Az Életben mindent önmagunkon kell kezdeni. Az akarat harci fegyver, a másik ember leigázásának eszköze. Ha nem akargatunk, nem kell félni, nem válunk bábbá, mert onnantól fogva tudjuk mit kell tennünk és mondanunk, mert az Élet támogat.

 

Tudom, hogy szokatlan, amit leírtam. Az összefüggések bonyolultak, a megoldás egyszerű. Az akarat használata vakmerőség, nem bátorság, az igazi bátorság merni elengedettnek lenni (az akarás az elengedettség ellentéte, vagyis energia koncentráció) és hagyni szétterülni a belülről a mélyből jövő szeretteljes mosolyt az arcunkon és úgy bámulászni a világba.

wheather Creative Commons License 2004.11.30 0 0 15

Sziasztok!

Megpróbálok érthető lenni, ha nem így lenne, ezer bocs, de reggel 1/2 6 van:-)

Nos:

1:a migrént bizonyos ételek is előidézhetik. Sokan mondják/írják a mogyorót, mandulát...stb, no meg a csokoládét!!!!!!! Ezeket meg lehet próbálni kiiktatni, hátha...

2: bizony-bizony gyermekeknél a stressz is előidézheti...még akkor is, ha a család, óvoda, suli... szóval harmonikus minden. ha épp váltottatok ovi/ suli/ új lakás stbstb...... a fene tudja néha, mi foglalkoztatja néha a kis manókat odabenn, amiről nem biztos, hogy tudnak vagy akarnak beszélni. Vagy épp meg sem tudják fogalmazni, és így reagálnak....

3: igen, én is évekig szenvedtem ( szoba-toalett-beájulni az ágyba, gyógyszer gyógyszer hátán ). Az ergam tartalmú gyógyszereket mondják hatékonynak. Nekem neurológus mondta. Ezt akkor mondta, amikor már a 4 napja tartó migrénemmel kerestem fel.... de 'biz abban a gyógyszerben volt Seduxen......én meg gyorsan rájöttem, hogy így könnyebben átvészelem a rohamot. Ez ugye nem mehet a végtelenségig. A munkahely sem tolerálja. No, vettem nagy levegőt, felkerestem egy akupunktúrás SZAKembert! És lőn, 3!!! éve kutya bajom! Nagyon hálás vagyok neki!!!!!Én spec a melegfrontra voltam érzékeny. Még be s em mondták az időjárás-jelentésbe, már előre prognosztizáltam:-)))))

Szóval a kiváltó ok sok lehet, gyermek esetében "rá kell jönni", és amennyiben lehetséges, azt megszüntetni. Jó, jó, könnyen beszélek:-)

Ja igen, Budapesten van fejfájás ambulancia. Gyerekeknek is, talán azt még érdemes lenne kipróbálni:-)

bocsi, még valami: a hársfaméz ajánlott a migréneseknek és CSAKIS az! Ezt is az akupunktúrás bácsi mondta!

 

További szép és frontmentes napot Nektek

 

wheather

bombaba Creative Commons License 2004.11.29 0 0 14

Szia Krissz, örülök, hogy elolvastad,

azt nem állitom, hogy MINDEN orr-fül-gégész felismeri az arcidegzsábát. Nekünk szerencsénk volt a dokibácsival, de ő egy idős professzor volt, sajnos már csak volt.

Szerinte a hajlam örökölhető. A nagyobbik gyereknél gyakoriságot ennyi idő távlatából már nem tudok mondani. Más tünete nem volt, azért is merült fel a sumákolás (iskolakerülés) halovány gondolata bennünk. A kisebbik gyereket az első alkalommal már vittük is ugyanoda. A férjem betegesen fél az injekciótól, azért szenved a mai napig is (néha napokon keresztül).

Nálunk migrén idején a szemöldök ivet végignyomogatva lehetett megtalálni azt a kilépő ideget, ami huzatra vagy akármire begyulladt és okozta a migrént (miután a gyereknél láttam a vizsgálatot, már magamon is megtaláltam a bűnöst).

Most olvastam a neten kicsit, alapvetően nem orr-fül-gégész feladata a diagnózis, hanem ideggyógyászé vagy idegsebészé, és amit a dokibácsi az injekcióval csinált, azt idegblokádnak hivják. Gyógyszerrel is próbálják kezelni, szerintem az 1 db szuri jobb (és többnyire végleges) megoldás, mint a gyógyszer.

 

 

Előzmény: krisssz (13)
krisssz Creative Commons License 2004.11.29 0 0 13
Szia bombaba!
Orr-fül-gégész vizsgálta Bencét a teljes kivizsgáláskor, és nem talált semmit. Nálatok a migrénen kívül semi más tünetet nem okozott? Milyen sűrűn voltak a migrénes panaszok? Csak azért, hogy én is át tudjam ezt is gondolni, mert sajnos az orvosoknak sokszor elkerüli a figyelmét egy-két dolog. Férjednél is megállapították az arcidegzsábát és mégse akarta az injekciót??:)) Nálunk már pár hete nem volt migrén, de azt sem tudom, hogy miért. Remélem így marad:))
Előzmény: bombaba (12)
bombaba Creative Commons License 2004.11.29 0 0 12

Szia, Mindenki!

Krissz-nek egyszer már leirtam, de talán elkerülte a figyelmét. Nem baj, itt még több migrénes van, többen elolvassák, és talán valaki megszivleli.

Van kettő, mostmár felnőtt (26 és 29 éves) gyerekem, van egy férjem és vagyok én. Férjem is, én is kb 20 éves koromtól voltam migrénes (sötét szoba, vizes kendő a fejre, hányás, alvás, kombinált por). A nagyobbik gyereknél iskolás korban kezdődött a fejfájás, azt hittem, sumákol az iskolából (reggel fejfájás, aludt tovább, délutánra semmi baja). Elkezdtem futkosni vele kivizsgálásra, hátha mégsem sumák. A véletlenek úgy hozták, hogy a szokásos orr-fül-gégész dokibácsihoz mentünk először, aki szerint az gyerekorvosok nem szokták felismerni a gyereknél az arcidegzsábát, és ezért szokták az ilyennel küzdő gyerekeket össze-vissza küldözgetni kivizsgálásra, és végül pszichológiai okokra kenik a gyerek migrénjét.

A dokibácsi EGY DB injekcióval elintézte a gyerek migrénjét, és ez a mai napig nem tért vissza. Amikor a másik gyereknél is megjelent a migrén, ugyanez történt, aztán nálam is. Igy a gyerekeim és én már rég elfelejtettük a migrént, a férjem viszont nem merte bevállalni az egy db injekciót és a mai napig szenved, szedi a gyógyszereket, és nem használ semmi.

Manapság nagyon divatos módszerek, 'gyógyitási' eljárások vannak (és az ember mindent megpróbál a gyerek érdekében, kerül, amibe kerül), amiknek én nem vagyok ellene, de lehet, hogy nem feltétlenül kell a gyereknek évekig gyötrődnie a migrénnel.

 

KERESSETEK EGY ORVOST, AKI HALLOTT MÁR AZ ARCIDEGZSÁBÁRÓL!  

 

Nem állitom, hogy minden migrénnek ez az oka, de egy vizsgálat, és gyógyitható vagy ez az ok kizárható.

anyabanya Creative Commons License 2004.11.26 0 0 11
Nekem is kicsiként kezdödött. Nem is emlékszem mikor, csak arra, hogy a hülye öregasszonyok azt mondták mindig, hogy gyereknek nem lehet migrénje...oh hogy utáltam öket ezért...volt féloldalas fejfájás, hányás, sötétszoba és Kefalgin nevü gyógyszer...akkor ezt irta fel a doki és egyébként használt...talán recept köteles votl.
Előzmény: krisssz (3)
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 10
Szia Ammandina!
Most ezt a kineziológiai kezelést csináljuk végig, aztán meglátjuk.

Gubike! Kineziológia nagyon érdekes dolog. Leegyszerűsítve, a "testedtől" kérdeznek meg akármit, és az izomválaszokból lehet igen vagy nem feleletet kapni. Így lehet tesztelni, hogy mi miért van. Lényegében a tudatalatti ad választ. Kicsit tudományosabban:

A kineziológia egy Amerikában kifejlesztett stresszoldó módszer, amely az 1990-es években kezdett elterjedni Magyarországon.

Több irányzata létezik: One Brain, Touche for Health, EDU-k, Brain Gym. Mindegyik módszer alapja az ún. izomteszt, amire a név (kineziológia=mozgástudomány) is utal. Az izomteszt alkalmazásával pontos információkhoz jutunk a tesztelt személy problémáival kapcsolatban.

A módszer működésének lényege, hogy az izmok stressz hatására elgyengülnek, amely gyengülés időpontját, körülményeit, az agy tárolja. Ezt a gyengülést lehet a későbbiek során "visszafelé" az izokon keresztül tesztelni.

A módszer alkalmazásával helyreállíthatók az egyensúlyukból kibillent állapotok. Sok esetben nem tudjuk, hogy egy-egy helyzetben miért reagálunk úgy, ahogy. Azt tesszük, amit teszünk, esetleg negatívan, esetleg nem a megfelelő módon, de valahogy nem tudon változtatni rajta, mert reakcióink szinte ösztönösek.

Ezek, a jelen problémáit okozó múltbéli események, traumák, stresszhelyzetek izomteszteléssel megkereshetők, az átélt negatív érzelmek feloldhatók. Így a jelenlegi helyzetek könnyebben kezelhetők.

A módszer jól használható gátlások, szorongások feloldására, tanulási problémák kezelésére, párkapcsolati gondok megoldásához, vissaztérő betegségek kezelésére.

Előzmény: Ammandina (8)
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 9
Szia Bokor:)) Hát igen, elég szörnyű szegénykémnek. Nekem meg nézni borzasztó tehetetlenül.

Szia Spiny Norman! Ismerősöd esete nem vidított fel:(( A "normál" orvosok valóban azt állítják, hogy étkezéstől nem lehet, a gyerek-gasztroenterológus 2 perc alatt hajtott el minket azzal, hogy semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. A természetgyógyászat viszont pont az ellenkezőjét mondja. A homeopata orvos - és végül is ő is gyerekorvos alapból - írisz vizsgálatból emésztési problémát állapított meg, ami miatt a tejtől és tejterméktől eltiltotta Bencét. A magyarázat egyébként igen logikus. Emésztési probléma miatt nem emésztődik meg a tej, így a máj méregként értelmezi, méregtelenít vadul, aztán mikor "belefárad", jön a migrén. Teljesen elfogadható érvelés, csak ez 1 év alatt sem vezetett eredményre. Szervi okot ugye nem találtak, pszichés sokkal kevesebb, mint más gyereknél. Nem napközis, igaz, most már minden nap van edzése, de fizikailag elfáraszthatatlan. Nyáron 6 hét edzőtábor volt, napi 5 óra edzéssel, utána hazajött, és még órákig biciklizett, rohangált. De most bizakodom, mert ez az egy hónapos szünet már fantasztikusnak számít:))
Előzmény: SpinyNorman (5)
Ammandina Creative Commons License 2004.11.25 0 0 8
Krisss!

Én is elég migrének vgyok, kb 8 éves koromban kezdőött. Nekem semmi se segített, csak a sötét szoba és az alvás, szerencsére másnapra mindíg kialudtam. Nálam 1/2 napig tartott, délutántól amíg el nem aludtam.
Felnőttként ritkábbak a migrénes rohamok. Az okát nem tudom, akkor jön ki, ha : erős melegfront van, túlfűtött szobában vagyok legalább 1 órát, keveset eszem.

próbálkozhatnátok akupunktúrával, akupresszúrával (persze ha nem fél naygon a tűtől) Ártani nem árthat, hátha segít azzal, hog ya megfelelő heylen felgyorsítja akeringést.
Előzmény: krisssz (-)
gubike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 7
Az utolsó bekezdés nálunk is érvényes.
Előzmény: SpinyNorman (5)
gubike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 6
A kinezilógiát nem ismerem. A fiam már 18 lesz. Másodikos korában kezdődött, de nyáron végképp nem, és télen is nagyon ritkán jelentkezik szerencsére. Az ilyen két héten belül 20 fokos hőmérséklet-különbségek viselik meg, mint most november eleje és közepe között is volt.
Előzmény: krisssz (3)
SpinyNorman Creative Commons License 2004.11.25 0 0 5

A migrénnek több oka is lehet. Sőt, rengeteg. Nekem 14 éves korom óta van migrénem, ma éppen eléggé fáj a fejem :( Valóban rosszabb ősszel és tavasszal, amikor frontosabb idő van, amikor jobban fúj a szél... A migrént okozhatja stressz (nekem elég rendesen), más pszichés probléma (pszichológus...) vagy szervi problémák. Nem akarlak rémisztgetni, de egy szintén migrénes ismerősöm 20 évesen meghalt agyérgörcsben, biciklizés közben, úgy, hogy az orvosok többször megvizsgálták előtte és nem találtak problémát... Mondjuk szegénynek annyira súlyos volt a migrénje, hogy ha migrénes rohama volt, akkor nem nagyon tudta mozgatni a végtagjait sem. Olyanról még nem hallottam, akinél az étrendváltás működött volna.

Utoljára ősszel mentem el a körzetimhez, hogy most már találjunk ki valamit, mert rohadtul unom és egészségtelennek tartom a Quarelin szedését. Beutalt cétére, de elmondta úgyse fognak rájönni semmire. Szokás szerint.

 

Egyébként magamon mefigyeltem, hogy amikor nem ér stressz, avagy ér, de sikerrel küzdök meg vele, amikor "jó paszban" vagyok, főleg, ha a lehető legjobban lefoglalom magam, akkor nincs fejfájás. Viszont rossz kedv esetén minden front átgázol rajtam.

bokor Creative Commons License 2004.11.25 0 0 4
Jaj, istenem, krisssz, kedves, nekem szokott lenni migrénem, de szörnyű lehet egy ilyen manónak... :-((
Előzmény: krisssz (-)
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 3
Szia Gubike!
Az én Bencém még óvodásként kezdte, akkor aztán végképp nem érte stressz. Tüneményes óvónénik, remek környezet, még ma is vissza szoktunk menni. Itthon is minden rendben van, semmi okot nem találok a migrénre. Ráadásul örökölni sem tudta, senkinek nincs a családban. És nála is kb. 1 nap. Nagyjából alvás és hányás. Enni, inni ilyenkor nem hajlandó semmit. Fájdalomcsillapítót sem szed, nem hajlandó bevenni. Persze ez talán jobb is. Most kb. egy hónapja nem volt migrénje, de ennek sem tudom az okát. "Normál" esetben hetente jelentkezik Azért ezt a kineziológiai kezelést végigcsináljuk. 3 hét diéta, amit 100 %-osan persze nehéz betartani, de igyekszünk, a kezeléseken meg ugye a fémek kivezetése stb. Nem tudom ismered-e? Te gyereked mekkora?
Előzmény: gubike (2)
gubike Creative Commons License 2004.11.25 0 0 2

Szia Krissz,

A migrén okát nem tudom. Olyankor jön nagyobb valószínűséggel, amikor nagyobb a nyomás az iskolában vagy amikor kevesebbet alszik a gyerek. Tavasszal és ősszel is gyakoribb, amikor változékony az időjárás. Csak az segít, ha sötétben marad és kialussza magát. Szerencsére egy napnál nem szokott tovább tartani. Az ételeket már régen nem erőltetem. Még ha meg is kérdezem, jó lesz-e a kaja, és azt mondja, jó, mire elkészül, van úgy, hogy mégsem eszik. Nem pörölök, keres valamit, ami megfelel. Ényuval egyet értek. Egy ideig én is fölírtam, mit evett a migrén előtti este. Ui. általában este még semmi baja, reggel meg nem bír fölkelni. Ha fél hatkor megyek a szobájába és a feje már a párna alatt van, újabban már nem is keltegetem. Ha nincs semmi baj, nem húzza álmában a fejére a párnát. Az én fiamnál a migrén a gyomorfájással váltakozik. A neurológus szerint a kettő összefügg. A  homeopatikus készítmények közül a Cephyl és a Sedatif kombinációja enyhít valamit a fejfájáson. Plusz a sötét és az alvás. A barátnőmtől hallottam, aki orvos - pszichiáter és homeopata - és a kislánya szintén migrénes, hogy van akinek jó, ha a homloka köré szorosan kendőt kötnek, mintegy abroncsot.

Kívánom, hogy a kisfiad nője ki minél hamarabb ezt a betegséget.

Előzmény: krisssz (1)
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 1
Szia Ényu!
Kösz, amit írtál. Sok mindenben egyetértek Veled. A kineziológust, azért tartom jónak, mert végül is, ő is "tőlünk" tudja meg a választ sokmindenre. Pl. az evéssel kapcsolatban is. Ajánlott egy jó könyvet, Otfried D.Weise: Tisztító kúrák. Még nem olvastam végig, de nagyon sok érdekes dolog van benne. Pl. az is, hogy a szervezet sokszor olyan dolgot kíván, ami nem jó neki. Jó példa erre a candida. A gombák cukrot akarnak enni, ezért a szervezet mindenáron cukrot szeretne. stb. Ezért jó a kineziológia, hiszen ott viszont kiderül, hogy mi a jó a szervezetnek. Én az okát szeretném megtudni a fejfájásnak, nem magát a tünetet megszüntetni.

Na egyenlőre ennyit, mert csak jól elbeszélgetek magammal:)) Remélem lesznek hozzászólások, esetleg más is küzd ilyen problémával és akkor tudunk egymásnak segíteni.
Előzmény: krisssz (0)
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 0
Nos, akor bemásolom Ényu hsz-át, mert nagyon is idevág:


Szia Krisssz,


Bocs mindenkitől, nem szorosan kenyér és azért is bocs, hogy időnként csak úgy berobbanok, szeretném folyamatosan követni és résztvenni, dehát... Nem tudom megállni, amiről beszéltetek nemtombefogni.

Valaha nagyon régen az embernek jólműködő ösztönei voltak, amire ügyelt és hallgatott is. Ha baja volt meggyógyította magát, vagy elment ahhoz, aki tudott ebben segíteni neki. A segítség sokszor nagyon egyszerű volt.

Az ember úgy született, hogy tudta mi a jó neki, és mi a nemjó. Ez nagyon régen volt, valamely oknál fogva azóta rendesen elfelejtettük.

Mély gödörből kimászva (lyme-kór, utána candida, ma makkegészség) sokmindent megértettem és tanultam önmagamat figyelve. Ja és gyerekkorom óta erős virágpor allergiám volt, ami a líme-kórral és candidával együtt öt éve nyomtaltanul elmúlt. Olyannyira, hogy el is felejtettem.

Próbáld meg, nem dönteni a gyerek helyett, hanem támogatni a saját döntésében, akármilyen kicsi. Mondd el neki amit az előbb leírtam, és azt is, hogy tanuljon meg figyelni magára, ő ott bent a saját lénye mélyén mindenről tudja mi a jó és mi a rossz. Többek közt a kajákról is. Hallgasson az intuíciójára. A belső mérce nem ad felmentést semmi alól, és őszinte. Gondoljon az ételre, ne miután elkészítetted, hanem ha van ideje és kedve, mondjuk elalvás előtt, azokra, amit enni szokott. Amiket szeret és amiket nem szeret. Egyszerre egy ételre és kérdezze magától gondolatban jó ez nekem? Gondolkodjon róla több oldalról. Szeretem, és mondjak le róla, jó lesz az nekem, meg ilyenek. Próbálja meg kideríteni melyeket eheti és melyeket nem. És majd mondja el neked, mire jutott. Mondd meg neki ez olyan dolog, hogy neki most felnőttként kell csinálnia egyedül és te tudod, hogy meg tudja csinálni, bízol benne. Magyarázd el neki, ezt. Persze félre lehet hessegetni, mint marhaságot, amit itt elmondtam, de lehet, hogy ez a megoldás útja, hisz az orvosok és a természetgyógyászok is csak a vállukat vonogatják és a zsebüket tartják.

Szerintem megéri próbálozni vele. Nem kerül semmibe, egy kis türelem, egy kis nyitottság és lazaság kell hozzá. A lazaságot szószerint értem, ha úgy kezelitek, mint egy feladatot, nem fog működni, csak lazán és elengedetten, görcsölés mentesen. A görcsölésre ma nagyon hajlamosak vagyunk, félre kell rakni.

Ne becsüld alá, hogy gyerek, kicsi még ehhez. Ami nekünk felnőtteknek nehezen elfogadható, az nekik a zsebükben van, mi felnőttek nem vesszük észre milyen képességekkel születnek a gyerekeink egyszerűen azért, mert mi nem úgy születtünk és nem olyanok vagyunk. Ők pedig nagyon korán megtanulnak hallgatni arról amit másként látnak mint mi, mert rálegyintünk, hogy gyerekbeszéd.

Egyszerűen meséld el neki ezt itt és hagyd hogy gondolkodjon rajta. Akár fel is olvashatod. Pár nap múlva lefekvés előtt kérdezd meg jutott-e valamire, ezzel figyelmezteted is. Erőltetni nem lehet, mert bezárkózik. Mégegyszer bocsika, próbáltam rövidre fogni.
krisssz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 topiknyitó
10 éves fiam migrénes. Minden létező vizsgálatot elvégeztek nála, szerencsére semmi baja. Csak a migrén... Aminek nyilván szintén van oka, csak éppen senki sem jön rá, hogy mi. Mikor a nyugati orvoslás széttárta a kezét és nézett bambán, kerestünk egy homeopata orvost, akit egyébként jónak tartok, ennek ellenére nem ért el eredményt. Tiltás tiltás hátán. Egy évig nem ivott tejet. Eg darabig még a savanyított tejtermék mehetett, aztán már az sem. Közben persze szedte a bogyókat. Egy év után meguntam, és abbahagytuk. Gyerekorvosnak persze azóta sincs semmi ötlete, pontosabban ajánlotta, hogy talán fektessük be a gyereket a kórházba, mert majd az orvos az "ágya fölött" jobban elgondolkozik a dolgon:)) Ez elég viccesnek tűnt és persze nem mentem bele. Egyébként makkegészséges, sportol, most épp volt egy kis vírusos akármilye, ezt megelőzően utoljára talán 4-5 éve volt beteg. Most egy kineziológushoz járunk, aki megint egy más oldalról nézi a dolgokat. Az ötlet, hogy nyitok egy topicot, onnan jött, hogy erre a témára egy másik fórumon Ényu írta meg nekem az ezzel kapcsolatos véleményét, amit mindjárt be is másolok. Úgy gondolom más is tudna segíteni vagy ötletet adni a dologban. Bár azt is el kell mondanom, hogy fogalmam sincs mitől, de kb. 1 hónapja nem volt a fiamnak migrénes fejfájása, ami csodának számít:)) Kineziológushoz csak egyszer mentünk, tehát attól még nem lehet. Ki érti ezt???

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!