Keresés

Részletes keresés

cságé Creative Commons License 2016.07.18 0 0 9787

Köszi, megnéztem az oldalt, tök szupik, de egyelőre a csirke miatt nem merem megvenni neki. Meg a rizs, sertés stb. Ezeket eddig is kapta és az állatorvos azt mondta, hogy most csak olyat adjunk neki amit még nem igazán evett. Ezért került "asztalra" a lazac, kacsa, hering, és az adalékanyagokat is igyekszünk kizárni...lényegébe szegény Gyömbér lassan semmit nem kaphat....és még ezt sem eszi meg :D

Ti amúgy milyen gyakran fürdetitek a kutyusokat? Ezzel a hiper-szuper allergén samponnal szerintetek lehet most sűrűbben amíg nyihelőzik?

Előzmény: landigabi (9786)
landigabi Creative Commons License 2016.07.18 0 0 9786

Általában az allergia a helytelen táplálásból fakad...

A tápok nagy részében a "hús"-, fehérje inkább állati melléktermékekből áll... úgymond mindent bele... :(

Az én kutyusom 3 éves... nem allergiás... hanem csak mocskosul válogatós... :)

De a linkelt táp rengeteg allergiás kutyust is rendbe hozott...

Böngészd végig a honlapot... és dönts! :)

 

Előzmény: cságé (9784)
landigabi Creative Commons License 2016.07.18 0 0 9785

Elküldtem....

 

 

Előzmény: cságé (9783)
cságé Creative Commons License 2016.07.17 0 0 9784

Egyébként az a táp amit most találtál az is allergiás kuttyoknak való? Te sem csináltattál még vizsgálatot,h mire allergiás a kutyusod? Milyen idősek vagytok?Én már megőrülök ettől a fóka póztól (mellső lábai előre, hátsók hátra nyújtva, fejét felszegi és szerelmeskedik a szőnyeggel) annyira viszket a pocija és mindene.

Előzmény: landigabi (9782)
cságé Creative Commons License 2016.07.17 0 0 9783

Huh légyszi küldd eeeeeeeeeel........:D köszi köszi köszi köszi

Előzmény: landigabi (9782)
landigabi Creative Commons License 2016.07.17 0 0 9782

Kezet foghatunk...

Én már minden kapható prémium tápot kipróbáltam, az Acana-, Orijen tápokra egy kisebb vagyont költöttem.

Ami persze nem lenne gond.... ha őurasága megenné.... és nem turkálna benne, mintha valami moslék lenne.

Próbáltam mindenféle trükköt, a táp vizes áztatásától kezdve, a rotációs etetésig... de még nem láttam jóízűen enni a kutyát.

Viszont... most találtam egy tápot... és nem reklám jön.... falja, habzsolja. Negyedik napja kapja és még tart a "kezdeti lelkesedés"... remélem így is marad.

A honlapjukon van lehetőség ingyenes próbacsomagot kérni... szerintem meg kéne próbálnod Neked is.

PM-ben szívesen elküldöm az elérhetőségüket...

Előzmény: cságé (9781)
cságé Creative Commons License 2016.07.17 0 0 9781

Mostmár kezdek idegbeteg lenni! A Royal táp mellé vettünk neki a Fressnapf-ban Real Nature Wilderness konzervet és tápot- Lazacos, heringes a cucc. Erre azért lett szükség mert sem a bárányos sem a vadhúsos konzerv nem jött be Gyömbinek (Happy Dog). Konkrétan hátrál és néz ránk, h "ugye nem gondolod, h megeszem?". Lassan több a hűtőben a kutyakaja :D Szóval a halas cuccokat eddig szerette. Most egyébként majdnem azt látjuk, h sztrájkol....nem érti miért nincsenek asztalról leugró párizsifalatok stb...fogyott is, pedig 10 kiló volt kis izmos :( Megszakad a szívünk.1 hete fürdettük spec. samponnal, de a vakarózás is megvan még, 1 fokkal sem jobb a dolog sajnos.

Egyébként a ti westie-tek szokott hányni? A miénk soha, de az utóbbi hónapban 2x is hányt, vízállagút, de sárgás-zöld színűt. Több helyen olvastam, h lehet, h a szőrtől. Ami nálunk lehetséges is, mert amióta vakarózik, egyfeszt rágja a mancsait is....

pablotaxi-69 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 9780

Az enyém is volt allergiavizsgálaton, de nem egy vérvétel volt!

Ugyan úgy,mint az embereknél szinte, csak nem karcolják a bőrtés csepegtetik rá az allergén anyagokat, hanem a bőr alá fecskendezik be. 16 vékony kis fecskendő volt kikészítve,mikor mentünk, leborotválták a hasánál a szőrt, és 2-3 cm távolságra benyomták a bőr alá a cuccot. 10-15 perc múlva, kipirosodott amelyikre allergiás. 2 nagyon piros volt,egyik egy kicsit, a többinél semmi. 

Ezt  Káposztásmegyeren, a Kutya bőrdoki specialista csinálta. 

Előzmény: topi mackó (9779)
topi mackó Creative Commons License 2016.07.11 0 0 9779

Igy igaz, egy vérvétel és kész, +kb 2 hét türelem az eredmény megérkezéséig.

 

Aztán kezdődik a harc az allergia ellen és küzdelem, hogy ne adj neki olyat, ami nem használ neki.

Előzmény: cságé (9777)
cságé Creative Commons License 2016.07.11 0 0 9778

Ezért próbálunk most csak olyan kajákat adni neki, amit még nem evett, vagy baromi régen, ritkán. Füstölt angolnát még nem evett :D ez most krumplival van, krumplit meg alapból soha nem adtunk neki, úgy tudtuk árt a kutyának mert nem tudja megemészteni. Marha, csirke, sertés, tojás, tészta, rizs - ezeket ette rendszeresen, napi szinten. A sajtot imádja, most ezt is mellőzöm. Majd meglátjuk alakul-e? Kárpótlásul a "diétáért" kapott egy csipogós disznót - jelzem ez már kb az 5. csipogós dög a háznál - de ahogy a többi játék, erre is halál várt már az első pár napban. Amputálta a lábát. :D 

Előzmény: topi mackó (9774)
cságé Creative Commons License 2016.07.11 0 0 9777

Sziasztok! Pár nap eltelt, de aminek egyelőre örülök, az az, hogy MEGESZI a royal tápot, sőt mi több, nagyon ízlik neki. A füstölt angolnás cuccal együtt nagyon bejött Gyömbinek. Tegnap azonban felbontásra került a bárányos konzerv, köszönte szépen, még 2-3 lépést hátrált is és úgy nézett rám, h "ugye nem gondolod, hogy megeszem?" Hát gratulálok, ez sem egy olcsó cucc, de korábban már egy bárányos táppal befaragtunk nála, az viszont valami gagyi volt, gondoltam azért nem eszi. De ezek szerint a bárány lesz a bűnös. Vakarózni még vakarózik, tegnap fürdettük az új allergén samponjával, olyan tiszta illata lett a gyönyörűmnek és a pihe puha kis szőre.....imádom. Nem nagyon érti még, hogy hová tűntek a finom házi kaják, mert ebédnél azért tudta, hogy 1-2 falat csurran csöppen, most meg miért vagyunk ilyen "gonoszok". Valami jutifalit muszáj lesz beszerezni.

Allergiateszt???? Jaj istenem, már előre félek. Az csak egy vérvétel és kész?

pablotaxi-69 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 9776

 Egy még a lábam alatt...

Előzmény: pablotaxi-69 (9775)
pablotaxi-69 Creative Commons License 2016.07.09 0 0 9775

Nálunk négyen vannak. Az egyiknél megállapították az allergiateszten,hogy 2 féle gyomallergiája van,júli-augusztusban virágzik ez a gyom. Olyankor vakarózott, de még nem sebesre. 

4 éve csak kizárólag Bosch Lamb&Rice  száraztápot esznek, felváltva sima vagy Sensitiv,  jutifalat  ugyanez a márka, Kacsahúsos. Néha egy-egy db. száraz töltött keksz (Fressnapf), meg egy-két falat a mi ételünkből, néha egy-egy Prémium konzerv szárazzal keverve.

Az allergia szinte teljesen megszűnt, a másik háromnál nincs semmi.

Egy ismerősnek, akinél az egyik kutyám anyja és testvére van, szintén ajánlottam, Őnála is bevált.

Nem gondolom,hogy csak a Boschnak van ilyen jó kajája, de ami biztos, minden kutya más.

A teszt mindenképp sokat elárul, de nembiztos,hogy a legdrágább eleség hozza meg az eredményt.

2x 15 kg. táp 18.000 ft házhoz szállítva jó ár, főleg,hogy egészségesek a kutyáim, és ez a lényeg!

Előzmény: cságé (9773)
topi mackó Creative Commons License 2016.07.08 0 0 9774

SÜRGŐS allergiatesztet javaslok.

 

Sok mindenre fényt derit.

 

Mi is etettük mindenféle allergiás kutyáknak való táppal, házi koszt (marha+sertés+zöldség+riszs) nem javult a helyzet.

 

Allergiateszt (15-20 e ft:-( ) csak kacsa, pulykahúst ehet, se marha, se sertés, se csirke, se tojás, érdekes, hogy tejterméket ehet. Sajt dől bele rendesen :-)

 

Azóta pulyka+zöldség+rizs a menü, száritott kacsahús a jutalomfalat és jelentősen javult mindenféle allergiás tünete. 

 

remélem segitettem...

 

 

topi mackó

Előzmény: cságé (9773)
cságé Creative Commons License 2016.07.05 0 0 9773

Sziasztok!

Egy 1,5 éves tündéri westie gazdija vagyok. GYÖMBÉR-nek hívják, "kisfiú"Bármit megtennék érte, okos, huncut és nem tudom ti tapasztaltátok-e már, de az én drágám "táncol". Két lábon és képes akár fél percig is előre-hátra mozogni, természetesen a figyelmünk fölkeltése a cél, de eszméletlen....Sajnos már fél évesen műteni kellett, mert toklász ment a kis lábába....idén tavasszal babéziás lett, annak ellenére, hogy kullancs ellen is védekezünk ezerrel. Kb 1 hónapja pedig állandóan vakaródzik és “radíroz”. Bolhásság és különböző élősködők kizárva, bűzmirigy tiszta. Állatorvosunk szerint lehet pollen, étel stb. Házikosztot kap (tojás, rizs, tészta, párizsi, virsli, sárgarépa – ezeket rendszeresen). Folyamatosan dörzsöli a hasát és a lágy részeket a fűhöz, vakarja a füle tövét, nyalja és rágja a mancsait és sajnos a “radírozástól” pár napja a heréi fölötti – farok alatti részen megvastagodott a bőr. A kutyakozmetikusom Kék Lukács kenőcsöt ajánlott, ez persze gondolom csak tüneti kezelés, az okot nem szünteti meg. Kálciumot vettünk neki, napi 250 mg-ot kap, de nem sokat segít.  A krém rendbe hozta a megkeményedett részeket, de azt hiszem nem tudjuk elkerülni, hogy prémium minőségű táppal etessük és mellőzzük pl a kedvencét, a bundáskenyeret. L Holnap várom a futárt, ami hozza a Royal Canin tápot kifejezetten allergiás kutyusoknak és füstölt angolnás, vadhúsos és bárányos konzervjét, ami Happy Dog típusú. Mellé viszketés és bőrgyulladásos kutyinak való sampon…mondanom sem kell fél vagyon. Remélem jobban lesz.

 

gzozo72 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 9772

 


 

 

gzozo72 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 9771

képek

gzozo72 Creative Commons License 2016.06.03 0 0 9770

Sziasztok. Ma az egyik barátunk Westiét ilyen állapotban találtuk. Igazából nem tudja mi tévő legyen. 

Megbeszéltük hogy kiderítjük mitől van bepirosodva a bőre és olyan mintha korpás lenne de ez kemény . Mintha száraz lenne az egész bőre. Kímélő bárányos és halas tápot kap és néha rizst.

Mivel lehetne kenni,?

nixon70 Creative Commons License 2016.04.21 0 0 9769

A kezèt törnèm ès feldugnám a senkiházi seggèbe!

Felháborító!

Előzmény: Pandamaci8513 (9768)
Pandamaci8513 Creative Commons License 2016.04.18 0 0 9768

Kérlek segítsetek.

 

Tudom, hogy régóta nem máűködik ez a fórum, de talán életre tudjuk kelteni.

Agyonvertek egy westie-t kőbányán.

Lakossági segítséget kérünk!
Ma reggeli bejelentés alapján ez a látvány fogadta járőreinket a Zach utcai kutyafuttatóban... Agyonverték...
Mivel chip nem volt a kutyában, ezért kérjük a segítségeteket.
A kutyuson lévő hám alapján hátha ismeri, látta már valaki Őt és eljuttat bennünket a "gazdához"!
R. I. P. kicsi Lélek

 

Talán valakinek ismerős lehet a kutyus, vagy a hám...... :-(

 

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/13051682_1768872046677400_3008069556365709869_n.jpg?oh=d3310e9e4552a0330c28533d2a9c2000&oe=57A71D81

 

Kérlek segítsetek megosztásokkal

laaj Creative Commons License 2015.08.28 0 0 9766

sziasztok!

 

Hajdú-Biharban Balmazújváros oz közel keresünk fedező kan westit.

mi kutyánk most lesz 3 éves(Molly).

üzeneteket váunkm

 

sarandilaaj@gmail.com

topi mackó Creative Commons License 2015.05.06 0 0 9765

Én az állatorvos javaslatára lefelé vittem, felfelé meg hagytam kibontakozni. 4. emeleten laktunk 7 évig.

 

A doki szerint a lefele menetnél a vállizületre nem javasolt terhelés jut.

 

MáZLis topi mackó

Előzmény: Ilona Komár (9763)
nixon70 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 9764

Szia!

Ezt találtam:

http://vitapet.hu/lepcsozes/

Előzmény: Ilona Komár (9763)
Ilona Komár Creative Commons License 2015.05.01 0 1 9763

Sziasztok Ica vagyok ,van egy két éves Westie kutyám . nem régen  kaptam és nagyon imádom,mért nagyon sokat segít a gyógyulásban.  Lenne egy kérdésem ? Egy  3 emeletem Társasházban  lakom a kutyámmal együtt ,3-4 szer lemegyünk egy napon .Ö maga megy le és fel nagyon ügyesen ,mért én nem bírom öt vinni ,ártani fok az neki ? vagy nyugodt lehetek és nem lesz baj?????????????

pablotaxi-69 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 9762

Szia!

Próbáld meg az almásat kihagyni. Egyszer én is próbáltam náluk, de egyből elkezdtek vakarózni.

De ez csak egy tipp!

Előzmény: Miss.Vivien (9761)
Miss.Vivien Creative Commons License 2015.04.14 0 0 9761

sziasztok!

Látom mostanában nem aktív a fórumozók élete, de úgy gondoltam írok, hátha valaki elolvassa, és tud valami tippet.

Szóval az én kis mamlaszom  idén töltötte az 5 -öt, mondanom sem kell allergiás. Nálunk "csak a magas tartalmú fehérje" a probléma legalábbis eddig. Tehát szárnyas hús kizárva az életünkből.

Egyébként novemberben előjött egy csúnya fülgyulladás, akkor kikezelték, ennek ellenére megint előjött nála. 

most ismét, fülcsepp és antibiotikum kúra alatt állunk várva a csodára. 

Mi már kezdetektől kedve betegesek vagyunk....

Ő egyébként acana bárány-alma vagy orijen tápot eszik vörös húsosat. 

van itt valaki aki esetleg akkor is tisztítja a kedvence fülét, amikor nincs begyulladva ha igen akkor mivel? 

Bármilyen tipp bevált  dolog jól jönne, mert jobb lenne a megelőzés mint a baj. 

 

 

Müty11 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 9760

Sziasztok!

Nem tudja valaki 2015-ben mikor lesz westie találkozó?

pablotaxi-69 Creative Commons License 2015.02.08 0 0 9759

Nem allergiásak, csak elszeretném kerülni,hogy azok legyenek.

A nagyobbik fiún csináltattunk allergiavizsgálatot, a Káposztásmegyeri Állatdokival( Ő ebben specialista) , kiderült,hogy augusztusban virágzik valami, amire allergiás, de csak arra. 

Olyankor kicsit vakarózik, de nem olyan erősen,mint amiket itt olvasok! (sebes, kihullik a szőre, stb. )

Olyankor hetente fürdetem a gyógysamponnal, és kész.

Ennyi év , és ennyi kutya után én úgy gondolom a megfelelő táplálék a legfontosabb a Westie-nél.

A múltkori szállításnál kaptunk egyfajta jutalomfalatot, hiába prémium minőségű volt az is, elkezdtek tőle vakarózni,mind a négyen. Miután nem kapták, 4-5 nap után megszűnt a vakarózás.

Tavaly 6 alkalommal rendeltem nekik a 2X15 kilót! :-)

 

 

Előzmény: dudoka49 (9758)
dudoka49 Creative Commons License 2015.01.31 0 0 9758

ők is allergiássak?

Előzmény: pablotaxi-69 (9755)
dudoka49 Creative Commons License 2015.01.31 0 0 9757

a 2x15 kg mennyi ideig elég a négy kutyának?

 

Előzmény: pablotaxi-69 (9755)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!