Keresés

Részletes keresés

babaji Creative Commons License 2010.12.24 0 0 74

http://www.youtube.com/watch?v=2OcXwd71WQg&feature=related

A zene is ellazit és segit gyógyulni.Persze ha tetszik és  jótékonyan megmasszirozza a lelkünket

Niki__ Creative Commons License 2010.11.18 0 0 72

Hm, ez a könyv érdekesnek tűnik. Szerintem ebbe beleolvasok!
Hiszen valóban, ha a tudat beteg, akkor hogy várja a testtől, hogy mentes legyen a betegségtől?! Hiszek abban, hogy sokkal hamarabb múlnak el a fizikális tünetek egy betegség alkalmával és hamarabb is kilábalsz belőle, ha a tudatodban leküzdöd az egészet. Érdemes mentálisan regenerálódni, mit ér a sok antibiotikum, ha nem is akarsz meggyógyulni, csak a gyógyszerektől várod a csodát...
Épp ezért gondolom úgy, hogy érdemes, egy egyszerű náthát természetes módokkal kezelni. Citrom, méz, C-vitamin...

Ragazzieval meg teljesen egyetértek! : )

ragazzie Creative Commons License 2010.11.15 0 0 70

Na igen... Ebben teljesen egyetértek veled. Szerintem nem véltelten, hogy nagyszüleink/dédszüleink kevésbé voltak betegek. Jött egy megfázás, csináltak egy gyógyteát és kész. Nem a gyógyszereket kapkodták be. Meg persze a táplálkozásuk és teljesen eltért a miénktől. És meg is volt az eredménye. Elkerülték őket a betegségek és sokáig éltek. Persze most nem azt mondom, hogy hermetikusan zárjuk el magunkat minden 'modern dologtól'. Nyilván ha beteg az ember elmegy az orvoshoz, nyilván kezelik. A kaja vásárlásnál sem lehet egyételműen törekeni arra, hogy minden zsíros vagy káros dolgot kizárjunk az étrendünkből.
Azonban ha alapul vesszük, hogy igen sokat tehetünk az egészségünkért, akkor szerintem érdemes több figyelmet fordítani erre. Nincs szükség arra, hogy őrült módon kapokodjuk be a gyógyszereket. Sem arra, hogy állandóan junk foodot zabáljunk. Szerintem vissza lehet kanyarodni arra, hogy egy megfázást például alternatív módon  kezeljünk, akár homeopátis szerekkel, akár gyógyteákkal. Ha nem tudsz aludni, akkor is felesleges altatót kajálni. Igazán megér egy próbát a meleg tej lefekvés előtt vagy egy nyugatató hatású tea.

Előzmény: Zetorforever (69)
Zetorforever Creative Commons License 2010.11.11 0 0 69

Én inkább azt mondanám hogy nagyszüleink sokkal jobb erőben voltak mint manapság az emberek. Ők még meg voltak edződve. Például nagypapám munkás ember volt, világ életében dohányzott, 70 éves korában hagyta abba, nem volt az aki odafigyelt a táplálkozásra, kolbász, hagyma...86 évesen halt meg, és nem azért mert bármi baja lett volna hanem azért mert elesett és beütötte a fejét. Szóval valahogy ők jobban bírták a gyűrődést mint a mai ember. Mindenhol lehet végleteket találni. Én ettől még az egészséges táplálkozás és egészséges életmód híve vagyok próbálok odafigyelni. Nagyszüleinknek voltak nagyon jó módszereik a betegségek elkerülésére,anno sokkal divatosabbak voltak a gyógynövények. Szerintem a nyugatiasodás az oka annak hogy a természetgyógyászat és ezek a módszerek háttérbe szorulnak. A mai modern ember számára az a jó ha gyorsan bekap egy tablettát és csinálhatja tovább a dolgát, arra már nem figyelnek hogy ezzel mennyi rosszat tesznek hosszú távon. Én attól vagyok ki amikor már a kisgyerekeknek gyógyszert adnának ahelyett hogy gyógynövényekkel vagy homeopátiás szerekkel kezelnék őket. Teljesen elrontják az immunrendszerüket, aztán csodálkoznak hogy mért beteg a gyerek folyton idősebb korában....!

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.09 0 0 68

És abból -még mindig- az arzén és a kutyagumi természetes, és lassan már az aides vér is az lesz...

Előzmény: afintha (67)
afintha Creative Commons License 2010.11.09 0 0 67

1900-ben az atlageletkor kb. 45 ev volt. Most a nok varhato eletkora kb. 76 ev.

 

A homeopathias szerekben nem csak termeszetes anyagkok vannak. HAsznalnak pl HIV fertozott vert, arzent, allai uruleket, es meg sok egyeb erdekesseget.

Előzmény: HegeHelga (66)
HegeHelga Creative Commons License 2010.11.09 0 0 66

Nagyon sok használható dolog, módszer van szerintem a népi gyógymódok közül. Nagyanyáink sokkal tovább éltek, mint mostanság az emberek, mégsem volt ennyire fejlett az orvostudomány. Ugye, csak kórházba ne kerüljön az ember, mert ha addig nem volt beteg, ott majd az lesz. Én is igyekszem elkerülni, s ha tehetem, szívesen használok olyan módszereket, amik orvosoktól mentesek. Például, ha fáj a torkom én szódabikarbónás vízzel szoktam gargalizálni. Igyekszem sok zöldséget, gyümölcsöt enni, hogy ellenállóbb legyen a szervezetem, és csak a legvégső esetben megyek dokihoz.

Viszont elmegyek, ha muszáj, szóval nem vagyok az a fajta, aki még akkor sem megy, ha tényleg baj van.

Viszont én előnyben részesítem a természetesebb módszereket. Ezért is próbáltam ki tavaly egy homeopátiás szert, amikor beteg kezdtem lenni. Úgy tudom, ezek csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, úgyogy nagy kárt nem tehetnek.  Persze, ha nem javulok, orvos:-(

afintha Creative Commons License 2010.11.05 0 0 65

Nyilvanvalo, hogy a nepi gyogymodokban van valami, hoszen sok hatoanyagot (gyogy)novenyekbol izolaltak.

De van sok-sok mereg is a nepi gyogymodokban, amelyekkel meg jo tisztaban lenni.

Előzmény: peweee (64)
peweee Creative Commons License 2010.11.05 0 0 64

Szerintem sok lehet a népi gyógymódokban, nemhiába fordul most a nyugati társadalom a természetes gyógymódokhoz, bár a legtöbb eljárás lehet, hogy humbug, azért néhány dolog még a nagy tudósokat is gondolkodóba ejti... ;)

Előzmény: peterfizora (63)
peterfizora Creative Commons License 2010.11.05 0 0 63

Nekem még édesanyám alkalmazta ezeket hatalmas előszeretettel, én is eltanultam tőle jópár trükköt, amelyeket én is továbbadok a későbbi nemzedéknek :)

szancseeka Creative Commons License 2010.11.05 0 0 62

Ezek népi gyógymódok sokszor használnak szerintem. bár én mégis a jól bevált orvos által felírt gyógyszerekre esküszüm.

A legjobban az ilyen homeopátiás meg ilyen dolgoktól vagyok ki. Amik nem is használnak csak költi az ember rá a pénzt és közben nem használ semmit.

ezüstszalag Creative Commons License 2010.09.21 0 0 61
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 58
Nyers krumpli leve és szódabikarbóna :-)

Akutan is, és érdemes megcsinálni a kúrát (évente 2-3 alkalommal): 3 hétig 3x1 kiskanál szóda egy pohár vízben, a reggeli után 15-20 perccel citromos vizet inni (1 kiskanál citromlé egy pohár vízbe).

És minél több friss zöldség és csümölcs, nyersen. Minél kevesebb hús, tojás, tej(termék), hüvelyes.

Plusz szódás (meleg!/forró) fürdő, de legalább lábáztatás.
Előzmény: Kitkat01 (57)
Kitkat01 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 57
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy valaki tud-e valami tea keveréket ajánlani refluxos panaszokra illetve gyomorsav ellen?
cs_dy Creative Commons License 2010.06.06 0 0 56
Ez egy nagyon hasznos topic
Bár csak többen tudnának ezekről a dolgokról, csak sajnos sokan nem engedhetik meg maguknak, illetve nem jutnak el erre a tudás színvonalra:(
Északiszél Őrző Becse Creative Commons License 2009.12.14 0 0 53
Reuma:

Elsődlegesen az étrenden és étkezési szokásokon szükséges változtatni. Csökkenteni kell a fehérje, hús és cukor bevitelt. Kerülendők a hüvelyesek, maximum 1x egy héten javasolt a fogyasztása az ilyen betegségben szenvedőknél. Lúgosítani kell a szervezetet (a köszvényes, reumás betegek szervezete kivétel nélkül mindig el van savasodva): zöldségek, zöld levek, gyökérfélék, hagymafélék, burgonya, tök, gesztenye, füge, fűszernövények, hántolatlan gabonák, mazsola, zöldséglevek, csírák, korpák, sörélesztő fogyasztása javasolt. Lúgosítást elérhetünk 3 hetes szódabikarbóna-kúrával is, amely napi 3-szori késhegynyi mennyiség beviteléből áll.
Jól bevált a barnarizs-diéta: 10-20 napig barnarizs fogyasztásából áll, esetleg zöldséggel, zöldséglevekkel kiegészítve. Fontos a lúgos étel naponta kétszeri fogyasztása, főleg nyers formában. Ajánlott ételek még: a rozs, zab, köles, hajdina, frissen csíráztatott magvak, főleg a lucernacsíra. A mandula szintén jó gyógyhatással bír.
A reumás betegnek annyi nyers zöldséget és zöldséglevet kellene ennie-innia, amennyi csak belefér!
Fokozottan oda kell figyelni a folyadékbevitelre, mert a kiszáradástól tovább romlik az izületek állapota és ezáltal is fokozódik a gyulladásuk.

Heveny fájdalomnál jól beváltak a lázcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógynövények belső használatra – fűzfakéreg, rozmaring tea formájában. (Vigyázat a rozmaring erős vérnyomásnövelő hatással bír. Hipertóniásoknak ellenjavallt!)
Izületi merevségre belsőleg kiválóan alkalmasak a mezei zsurló, csalán, fehér babhéj tartalmú gyógynövény-teakeverékek. Külsőleg izgató masszázst és pakolást végzünk, hogy a merevséget megszüntessük, felgyorsítsuk a vérkeringést és csökkentsük a fájdalmat – mentol, kámfor, csípős paprika, koriander, borókabogyó tartalmú kenőcsök a legalkalmasabbak. Később éjjeli pakolást végzünk gyógyító céllal – fekete nadálytő, gesztenye, kakukkfű tartalmú krémekkel.

Fűzfakéreg…..………..100 g
Rozmaringlevél….……. 50 g
Mezei zsurló…………...100 g
Citromfű…………………20 g
Aranyvesszőfű…………100 g


1 evőkanálnyi mennyiséget főzünk 2 dl vízzel 15 percig, majd leszűrjük. 3-4-szer naponta 2 dl propoliszos mézzel ízesítve, étkezés után. Fájdalomcsillapító, merevséglazító, vizelethajtó, méregtelenítő, feszültségoldó.


Vérehulló fecskefű………50 g
Fehér babhéj……………100 g
Feketenyárfa-rügy……...100 g
Citromfű………………... 10 g


1 evőkanálnyi mennyiséget leöntünk 2,5 dl vízzel, 20 percig állni hagyjuk, majd szűrjük. Naponta 2 x 2,5 dl iszunk belőle étkezés után.

Aranyvesszőfű…………100 g
Mezei zsurló……………100 g
Csalánfű………………..100 g
Kakukkfű………………..50 g
Citromfű…………………20 g
Borókabogyó…………….30 g
Rozmaringlevél…………100 g

1 evőkanálnyit számítunk 2 dl vízre, 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Eleinte naponta 3x majd javulás esetén naponta 2x isszuk propoliszos mézzel ízesítve étkezés után.
Természetesen ajánlott a csalántea-kúra is legalább 3 hónapon keresztül. A csalán az egyik leghatásosabb méregtelenítő hatású gyógynövény. Három hét után mindenképpen kell mellé inni más gyógynövény-teát is, mivel a benne található mikroszőrök érzékenyebbeknél lerakódhatnak a béltraktusban, ami alhasi görcsökben és bizonytalan jellegű hasi fájdalmakban nyilvánulhat meg.
Célszerű, ha egy kúra alatt nem váltogatjuk a teakeverékeket, hanem kitartunk a választott mellett és annak befejezése után térünk át egy másikra.


Pakolások

Torma-pakolás: reszelt tormát ecetbe áztatunk, leszűrjük, a levet külsőleg borogatásként használjuk. Az almaecetet önállóan is lehet a bőrbe dörzsölni.
Mustármag-pakolás: finomra őrölt mustármagból pépet készítünk almaecet hozzáadásával, vászonra kenjük és a fájó testrészre helyezzük a másik felével (hogy közvetlenül ne érintkezzen a bőr felületével a pép).
Káposztalevél-pakolás: sodrófával megtört káposztalevelet mézzel megkenünk, ráhelyezzük a fájó izületre éjszakai pakolásként és fóliával betekerjük.


Északiszél Őrző Becse Creative Commons License 2009.12.14 0 0 52
Izületi panaszokra:

Elsõ a helyes étrend, amely nem tûri a cukrot, a fehér lisztet és az állati fehérjéket. Legfonto­sabbak a gabonafélék teljes õrlé­sû formái, a zöldségek nyersen, fõzve, grillezve, párolva, majd késõbb a hal és a tojás. A heveny idõszakban napokig nyákká fõ­zött zab, vagy rizskása. Eze­ket akár váltogathatjuk is, de ne fogyasszunk semmi mást a nap során! Az így elkészített kását érdemes megsózni, tökmagolaj­jal, fûszerekkel ízesíteni, hogy monotonitása ellenére ehetõ, emészthetõ legyen.

Ugyancsak jó hatást ta­pasztalhatunk, ha a kérdéses ízület területét bekenjük lan­gyos akácmézzel, majd laza csuklómozdulattal paskolni kezdjük mindaddig, amíg a méz el nem tûnik. A "becsapkodást" ezután még 15-20 percig folytat­juk amíg meg nem jelenik egy kellemetlen szagú, sûrû, szürke váladék, melyet kiürülése után lemosunk, s befejezésül a gyul­ladt bõrt bekenjük valamilyen nyugtató krémmel.

kelkáposztás mézes pakolás:

Az elõzõleg mézzel bekent ízületre este lefekvés elõtt egy késfokával kissé megütögetett kelkáposzta levelet helyezünk, melyet fóliával rögzítünk. Reggel a kötést eltávolítva szurkos, feke­te és bûzös váladékot találunk, egyidejûleg tapasztalhatjuk, hogy az ízület jobban, könnyebben mûködik.

szoffya Creative Commons License 2009.12.09 0 0 51
Ha már itt vagyok szeretném közkinccsé tenni egy friss tapasztalatomat


GYÖMBÉR FÁJDALOMCSILLAPÍTÁSRA


Azért írtam nagy betűkkel, hátha valakinek így jobban megakad a szeme rajt.

Az édesapám idős, rossz a szíve és most reumás fájdalmak gyötrik. Csak az tudja milyen elviselhetetlen tud ez lenni, aki már érzett ilyesmit. A szíve miatt elég korlátozott lehetőségek vannak a fájdalom csillapítására. Bár ki tudja, lehet, hogy vannak, de az orvosa ennyit tud...

Mindenesetre én már nem tudtam elnézni a szenvedését és internetes nyomozás után találtam a gyömbérre. Neki csípőtől a bokájáig fáj a lába és egy kisebb gyömbért lereszeltem és végig rákentem egy csíkban a fájó részre. Aztán végigcsavartam folpack-kal. Így pihent egy 1/2-1 órát. Ez csillapította a fájdalmát. Aztán csináltam azt is, hogy babaolajba a kifacsart gyömbér levét kevertem. 1:1 arányban. Mindig alaposan felrázta és amikor fájt a lába ezzel bedörzsölte. Azt mondja ez ugyanolyan jó, mint a borogatás.

Nem állítom, hogy teljesen fájdalommentes lett, de elviselhetőbbé tette azokat az órákat, amikor más fájdalomcsillapító hatása már elmúlt. (Napi két Kataflant szedhet, ami 4-5 órás nyugalmat tud biztosítani, de a nap 24 órából áll, ugye...)

A gyömbér ráadásul a gyulladást is csökkenti, nem csak a fájdalmat.
szoffya Creative Commons License 2009.12.09 0 0 50
Most készülök kipróbálni ezt a szert. Már megrendeltem, megvettem a desztillált vizet, ha használ, akkor megveszem a könyvet is, mert abba leírták, hogy házilag is elkészíthető a szer.

A fiamnak a fejbőrén vannak olyan elváltozások, amivel nem bírnak a bőrgyógyászok, nekem egy kis idült arc és homloküreg gyulladásom van, ill. most éppen nincs, de a sok fejfájásom lehet, hogy erre vezethető vissza. Aztán a legbetegebb a "családban" a macska. Neki náthája van, amire már mindenféle állatorvosi csodaszert kipróbáltam, de semmi változás.

Nos, ha ebből a fenti választékból egynek is használ, az már csodaszámba fog menni.

Feltétlenül beszámolok róla.
Előzmény: Mirdad (49)
Szotyol Creative Commons License 2009.06.29 0 0 45
Másoldalról viszont ezen termékeket üzleti érdek és személyes ambició által motiváltan rendre tuldicsérik....becslésen szerint minusz 33 százalék a hatékonyságuk.Sok józanság is szükséges a paciensek részéről....
ferigabor Creative Commons License 2008.07.26 0 0 42
Ismeri valaki a Ganoderma kávét?
noninővér Creative Commons License 2008.06.21 0 0 41
Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak a Nonival kapcsolatban. Párom pajzsmirígy túlműködését segített rendben tartani, és így nem kell egyenlőre újabb adag gyógyszerrel bombázni. Nagymamám vérnyomása látványosan elindult a normál irányba. 10 éve szedi a gyógyszereket, és most csökkenteni kellett, mert alacsony volt velük a vérnyomása. Nővérként dolgozom, 10 éve belgyógyászaton ill. sürgősségin, úgyhogy rengeted tapasztalatom van a Nonival.Az orvosi véleményeket is testközelből hallom és bátran ajánlom mindenkinek a munkahelyemen is. És szerencsére mostmár a beszerzést is megoldottam. Nem csak betegeknek ajánlom azonban, hanem mindenkinek, hiszen az immurendszer megerősítése, a betegségek megelőzése a legfontosabb!
BBgabi Creative Commons License 2008.06.16 0 0 40
Jó, hogy ezt leírtad! Ezt pl. nem ismerem.
Előzmény: Törölt nick (34)
Bazsira Creative Commons License 2007.11.21 0 0 38
Béky László természetgyógyász minden kedden, Budapesten előadást tart a Tahitian Noni Juice, szervezetünkre gyakorolt hatásairól. Előadás után, kérdések feltevésére van lehetőség.
Szeretettel várom a jelentkezőket!
erikatunde@freemail.hu
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 37
Szívesen, Elemér!
Milyen kivonat? Benne van a gyertya anyagában? Akkor ahogy ég a gyertya, a kurkumában lévő illóolajok párolognak pl, és kifejtik gyógyító hatásukat. Ezek a géz lyukacsain könnyen át tudnak jutni, papíron keresztül már nehezebb lenne, ha egyáltalán menne.
Előzmény: urkon elemer (36)
urkon elemer Creative Commons License 2007.11.11 0 0 36
Koszonom az informaciot.ha alaja gezt teszunk,hogyan hat a Kurkuma kivonat?
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 35
Használatához még: ahogy fekszik az ember féloldalt, és felső fülén a gyertya, ha egyedül van használhat egy zsebtükröt, h lássa, hol tart, de anélkül is érzi, h ahoyg az elsó részét fogja agyertyának, egyszercsak már forró, és akkor befejezi. Persze ha van segítség, akkor könnyebb, mert a segítő tartja a gyertyát, és ő figyeli, h hol tart az égés, és veszi el, mikor már leég pár centire. Víz alá tarva könnyű eloltani. Szét lehet szedni, megnézni mi van benne, és ezt a kezelések során a későbbi "végtermékkel" összehasonlítani.
Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 34
Igen, a Tádé az egyik fajta. Belül üres. Alulra nem papírt, hanem gézt szoktak tenni, h a leolvadó viasz ne folyjon le a fülbe, köldökre, bőrbe. BÁr sokan smit sem tesznek alá, az sem probléma. Égetni nem szokott a gyertya, inkább inkább morzsaszerűen ki lehet utána afülből rázni ezt-azt. A fülgyertya vékonyabb, a testgyertya vastagabb szokott lenni, de a fülygyertyát is lehet bhol máshol is a testen használni.
Használata: alulra egy gézlap, gyertyát meggyújtani fent, végét a hallójáratba illeszteni. Konkrétan betegségben nem használtam, de nagyon kellemes volt, utána jó közérzet.
Előzmény: urkon elemer (33)
urkon elemer Creative Commons License 2007.11.11 0 0 33

Tisztelt Csillagszem

 

  Azok a gyertyak,ures beluek?Itt nalunk lattam az uzletben;Tade a nevuk,

 Hogyan hasznaljak,amint kepen lattam mikor meggyujtjak alaja papirt tesznek.....

 Milyen erdemenye volt  e terapianak?

  Elemer

Előzmény: csillagszem030 (20)
Litiana Creative Commons License 2007.09.07 0 0 31

Kedves Hozzászólók, Fórumtagok!

Keresem a Tibeti gombát, sokat köszönhetek a gyógyhatásának, és én is tovább adtam a szünet ideje alatt, sajnos nem tudtam szerezni, és hiányzik. Ha van valakinek, kérem jelezze, előre is köszönöm. e-mail címem: optimuscredit@shp.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!