Ha jól értem és az ilyen fajta "rézedényekről" beszéltek /remélem megjelenik/ akkor a helyzet a következő:
Az edények ugyanabból a 18/10 -es anyagból készűlnek amiből Zepter,AMC,Berghoff, WMF stb.A külső megjelenésük réz, amire azért van szükség, hogy azok is tudjanak konyhájukba illő edényt vásárolni akiknek, antik, vagy klasszikus megjelenésű enteriőrjük van. Egy ilyen környezetben hogyan néznének ki a fényes króm szinű edények ?
Árusitunk kimondottan antikolt rézedényt is de elmondjuk, hogy csak dekorációs célokra ajánljuk. Remélem, hogy segithettem.
Zitka, tényleg elijesztik az embert azzal, hogy nem írnak ki árakat, de én egyszer bementem abba a boltba, a főnök volt éppen benn, és nagyon kedvesen elmesélt minden edényről mindent (engem pont nem a rézedények érdekeltek, hanem a szilikonos sütőformák), az árakat is megmondta, tanácsot is, katalógust is adott:) Szóval be lehet menni és kikérdezni őket, nem voltak megsértődve, hogy semmit se vettem!
A Petőfi S. utcai nagyposta melletti utcában ha elindultok a Városház u. felé, a jobb oldalon (már majdnem a túlsó sarkon) van egy francia edénybolt, tele csilivili :-) vörösréz edényekkel és egyéb firlefranccal. :-) A márkanév nem jut eszembe. Árakat nem láttam a kirakatban. Azt hiszem, maradok a jólbevált rozsdamentesnél...
Arra azért vigyázzatok, ne tároljatok benne ételt. Nekem csak néhány alpakka régi evőeszközöm van, de az is megzöldül, ha benne felejtem valamiben. És salátát, savanyúkáposztás ételt sem ilyenben csinálnék.
Amúgy főztem már régi, vastagfalú vörösréz üstben, az kb. úgy működött, mint az öntöttvas edények. De ezek a mai "nosztalgiabográcsok", amik lemezből vannak sajtolva, ezek egyszerűen csak jól néznek ki.
Régen is valszeg a könnyű megmunkálhatóság volt a vörösréz legelőnyösebb tulajdonsága, amiért dolgoztak belőle.