Keresés

Részletes keresés

nagypapi Creative Commons License 2006.11.06 -9 0 159
Teljes útzár a ferihegyi gyorsforgalmi úton
2006. november 6. 11:14


MNO
Magasságkorlátozó sorompónak hajtott egy osztrák rendszámú kamion hétfőn délelőtt Budapesten a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Jelenleg tart a műszaki mentés, az utat teljesen lezárták - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A XVIII. kerületben, a Felsőcsatári útnál bekövetkezett balesetben senki nem sérült meg - mondta Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A kamion a város irányába tartott, amikor figyelmen kívül hagyva a magasságkorlátozást, a szerkezetnek hajtott. A jármű roncsolódott, darabjai szétszóródtak az úton. Bálint Gabriella elmondta: az osztrák sofőr ellen szabálysértési eljárás indul közúti közlekedési szabály kisebb fokú megsértése miatt.
Jelenleg teljes útzár van érvényben, az útszakaszon torlódás van.
Ezen az útszakaszon már több hasonló baleset történt, ez év februárjában egy szerb autóbusz három utasa az ütközés következtében meghalt és sokan megsérültek.

 

Na bakker, már megint. 

Azért a közutasok is elgondolkodhatnának, hogy is van az, hogy a kamion átfér az alaguton, majd utána elakad az azt jelző majomfogóban.

Nem akarom védeni a kamionost, de talán másképp kellene megszűrni ott a forgalmat, nem így. Van olyan hely (pl. Kő-alsó mh. vasúti híd alatt), ahol van bizonyos mozgása a magasságkorlátozó berendezés keresztrúdjának, persze úgy, hogy a kamionos azért észrevegye, hogy nem fért át alatta simán. Ja, és ott a híd előtt van felszerelve ez.

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.21 0 0 158
A reptéri lámpa, meg ez, ugyanugy megfogja a forgalmat mint régebben az Üllöi.
radio100jozsi Creative Commons License 2006.10.21 0 0 157

Vagy a felüljárót nem kellett volna kispórólni, ami fog oda épülni, hisz az új út folytatása miatt amúgy is kell ide felüljáró, mert szintbeni keresztezés nem lehet. Helyette most épült egy lámpa, amit majd évek múlva elbontanak, és a csomópontot is átépítik. Gondolom úgy számolták, hogy majd akkor olcsóbb lesz építeni egy hidat, mint ezt korábban tették volna. Közben meg a valóságban egy másik felüljáró ára is elvész az egészben. ( később drágábban épül, csomópont átépítés, lámpa építés, baleseti károka...stb összeadva).

 

Bezzeg a 4-esen Monoron a csévi elágnál nem épült meg a körforgalom, így most már 2 naponta történnek a tömegbalesetek itt. Legutóbb pénteken 3 kocsi ütközött összze reggel 7:50-kor, így Csév felől egy szűk sávon lehetett kijutni, Cegléd felől meg el volt zárva a sáv, amiért jó kis káosz alakult ki reggel. A roncsok szana szét, nyomai most is láthatóak. Hasonló szerdán is történt itt.

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.20 0 0 156
Hát ezaz, azt a tervezöt kéne seggbekurni, aki nem egy körforgalmat tervezett oda. Meg a többi "hozzáértőt". Bizonyos idöszakokban gyorsabb a régi út.
radio100jozsi Creative Commons License 2006.10.20 0 0 155

Rég volt már itt írás, igaz én rég jártam kocsival Pestfelé, legalább is nem volt gond eddig.

 

Bezzeg ma, hazafelé este fél 8-kor 1,5 km dugót kellett végigszenvednem az elkerülőn a Gyömrő-Üllő csomópont előtt, köszönhetően a szuperul beállított lámpának.

 

Hát bejött az amitől féltem, azaz ezek a dugulós kaotikus állapotok. Na legközelebb péntek délután--este jövet nem is megyek erre, az Ecseri úton visszakanyarodok a régi útra, és Üllőn megyek keresztül. Már néztem ezt az útvonalat, és elég jó alternatíva az új lámpa elkerülésére.

 

Bezzeg kereszt irányba vagy semmi, vagy max 1-2 autó ment át a zöldön. Miközben a 4-esen dugult az egész út Pest felől, és 12-15 autó mehetett át egy zöldön Cegléd felé. Ez abszurd, mennek a milliárdok az útépítésre, és a helyzet jótányit sem javul, mert építenek egy elkerülőt, oszt rátesznek egy lámpát, és rögtön ott tartunk, mint 10 hónappal ezelőtt, amikor még Üllőn-Vecsésen dugult az út. Hát ez Magyarország...

 

 

radio100jozsi Creative Commons License 2006.09.03 0 0 154

Bezzeg Ferihegy után a vasúti átjárónál az Agip kút előtt ott díszeleg a 30-as tábla, amit kintfelejtetek a legutóbbi árvízkor.

 

Amúgy az Üllőnél lévő lámpa tényleg jó, nagyon gyorsan vált a 4-esen zöldre, így eddig nem volt még torlódásban részem. Persze a 60-as tábla nemsokakat érdekli, így a múlkor is az ívben jött egy őrült száguldozva mögöttem Monor felől, és csak csikorgó kerekkel állt meg mögöttem, miközben vártam a zöldet.

 

Szombat reggeli meglepetés 5:30-kor, megyek ki a Csévről, és a csillag saroknál, csak látom, hogy megy az autósor, se eleje, se vége. Hát le volt zárva Monortól a 4-es, mert volt 2 halálos áldozattal járó baleset hajnalban, így Csév-Nyáregyháza felé terelték a forgalmat.

Előzmény: nagypapi (153)
nagypapi Creative Commons License 2006.09.03 -9 0 153

Holnap kezdődik a suli, hétfő is van, Üllői út feltúrva, normális ember ne próbáljon meg a 4-esen bejutni...

 

Tegnap esti anyázás:

Üllői úton este 9 után jövök Monor felé, a népligeti felüljáró után közvetlenül hirtelen egy szakaszon felmarva az asztalt (huppanás le), majd ugyanilyen hirtelen néhány méter után hupli fel! Jelölve nem volt semmi, a közvilágítás gyenge, jóformán csak a tompított világította meg az egészet, de ha padlófékkel megyek rá, akkor mindjárt cserélhetem is az első futóművet. Így talán megúsztam egy kis beállítással...

 

Kedves útépítő szakmukik, egy kurva táblát kirakhattatok volna, hogy útépítés, neadjisten egy sárga villogó szart, vagy egy sebességkorlátozó táblát (abból úgyis marha sok van nektek nyilván, mert szinte mindenhol van már, ahol nem is kéne). De semmi.

Mit is mondhat ilyenkor az ember? Inkább semmit, anyukáitok biztos csuklanak...

 

radio100jozsi Creative Commons License 2006.08.14 0 0 152

Ez a gyorsforgalmi továbbra is necces út, és a leggyengébb láncszem Ferihegy felé. Tegnap egy halálos frontális ütközés is volt a gyorsforgalmin.

 

 

Előzmény: nagypapi (151)
nagypapi Creative Commons License 2006.08.14 -8 0 151

No, ma reggel megint beszorult egy kamion a gyorsforgalmin.

Vajon miért nem az út elejére (a Határ úthoz, illetve az 1-es terminálhoz) rakják a majomfogót, hogy ne kelljen 2 km-t visszatolatgatni? 

Ilyenkor hétfőn reggel amúgy is elég gáz a közlekedés (ráadásul a MÁVnál is gubanc van).

 

A cikk:

 

"Beszorult egy kamion a magasságkorlátozónál a gyorsforgalmin
2006. augusztus 14. 8:41

MNO
Egy kamionos hétfőn reggel, Budapest központja felé haladva figyelmen kívül hagyta a gyorsforgalmi útra érvényes magasságkorlátozást, emiatt elakadt az egyik magasságkorlátozó elemnél. A kamion túl magasnak bizonyult, ezért a sofőrje nem tehet mást, minthogy legalább két kilométeren át visszatolat.

A helyszínen percek alatt hatalmas kocsisor alakult ki, a forgalmat jelenleg már rendőrök segítik. Ezen az útszakaszon az elmúlt hónapokban több hasonló eset is történt, februárban pedig egy halálos buszbaleset is bekövetkezett ugyanitt a figyelmen kívül hagyott magassági értékhatár miatt.

(HavariaPress)

 

 

radio100jozsi Creative Commons License 2006.08.06 0 0 150

Rég volt itt írás, igaz nem is voltam mostanság itthon.

 

Szombaton voltam Pesten, és nem volt torlódás a lámpás csomópontban Üllő mögött.

A forgalom is rendezett volt, köszönhető a rendszeres ellenőrzésnek, MOnoron egész nap ment a lézeres három lábú.

 

Most olvasva az Auchan beruházását Szemeretelepnél, ezt találtam:

 

Többek között vasúti átjáró épül a Május 1. térnél, ezzel egyidejűleg 2 x 3 sávosra bővül a Ferihegyi reptérre vezető út Csévéző út – Igló utca közötti szakasza. Ezen a szakaszon kinyitják a gyorsforgalmi utat.

Infomaker Creative Commons License 2006.07.21 0 0 149
Ja, hogy keresztben? Az tényleg nehéz ügy :D
Előzmény: radio100jozsi (148)
radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.21 0 0 148
A régi út is vasárnap délután Pest felé, és péntek élután Szolnok felé állt a legjobban be. Most is ezen időben hosszú várakozás után lehet csak Monornál átmenni a 4-esen, mert egyfolytában mennek az autók libasorban.
Előzmény: Infomaker (147)
Infomaker Creative Commons License 2006.07.21 0 0 147
Nekem mondjuk nem rossz a tapasztalatom annyira, pedig voltam arra csúcsban is 5után hazafelé...elég hosszú a zöld szerencsére.
Előzmény: radio100jozsi (146)
radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.21 0 0 146

Én is ezen döbbentem meg, hogy már a 3. a héten. Holnap pont arrafelé megyek reggel.

 

Üllőnél működik a lámpa!

 

Viszont így elvesztette részbeni gyorsaságát a kerülő út, mivel majd 2 km-el hosszabb, és nem olyan hosszú az új út, valamint mindössze 1x1 sávon biztosítja a 4-es út átvezetését a csomópontban, így várható, hogy ugyan az lesz, mint vasárnaponként Üllőnél volt, vagy péntekenként Vecsésen. 1X1 sáv irányonként nagyon kevés egy ekkora forgalmú úton, és ezért volt állandó dugó a régi úton is. Ha már lámpát épíettek, irányonként 2 sávon kellett volna a 4-es út forgalmát átvezetni a csomóponton.

 

Így irány a régi út, ha csúcs van megint. Végül is így most annyit sikerűlt elérni, hogy mind a két út zsúfolt, és lassú lesz. Ezt mind egy meg nem épült felüljáró miatt, ami így is, úgy is meg fog épülni ide, csak akkor már drágábban, és még egy lámpás csomópont árát is ráköltötük.

Előzmény: nagypapi (145)
nagypapi Creative Commons License 2006.07.21 -6 0 145
"Tolató kamion miatt zárták le a Ferihegyi utat

július 21. péntek 11:34

[MTI]

Ismét le kellett zárni a Ferihegyi utat péntek délelőtt egy kamion miatt - közölte a Fővinform ügyeletese az MTI-vel. A kamion vezetője észlelte, hogy járműve nem fér át a gyorsforgalmi út fölötti híd alatt, így jelenleg mintegy két kilométeres szakaszról ki kell tolatnia - tette hozzá az ügyeletes. A héten ez már a harmadik hasonló eset. "

 

Bakker, nem hiszem el, hogy nem tudnak csinálni valamit!!! Mondjuk egy olyan magasságmérő-korlátozó izé felszerelése a gyorsforgalmi elejére szerintem viszonylag egyszerűen orvosolná a problémát.

radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.15 0 0 144
A 40-es táblák az átépítésre lettek hókihelyezve, így azok hamarosan eltünnek, és marad a 60-as a csomópontban. Monor felé a csp után azértz van 40-es, mert ott is volt egy kis földmunka.
Előzmény: nagypapi (143)
nagypapi Creative Commons License 2006.07.15 -6 0 143

Ma este én is felmentem Pestre, megcsodáltam az új sebességjelző berendezéseket, és a nem üzemelő lámpákat.

Óceán-tecsó nagybevásárlás után hazafelé 10 után (talán fél 11 lehetett) viszont már sárgán villogtak a lámpák.

 

Viszont az ominózus elágazás után Monor felé, a csomóponttól kb. 100 méterre is van egy 40-es tábla, annak nem nagyon látom az értelmét.

Amúgyis remélem, hogy ezeket a 40-es táblákat (is) leszedik, ha üzembe helyezik a lámpát, mert azért ezt egy ilyen úton túlzásnak tartom.

 

Sok helyütt külföldön, de itthon pl. Miskolcon vannak olyan jelzőlámpák, amelyek mutatják, hogy még mennyi ideig zöld vagy piros a lámpa. Szerintem ez nagyon hasznos dolog. Itt is alkalmazni lehetne, akkor a vezető könnyebben eldönti, át tud-e még menni, mintha mondjuk 100 méterrel előtte vált sárgára.

 

 

Előzmény: radio100jozsi (142)
radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.14 0 0 142

Ma tapasztalatom. 17 óra után indultam Pest felé, odafelé a régi úton kicsit nézelődés képpen, nosztalgiázva. Meglepődtem, hogy milyen nagy forgalom van errefelé, na meg Üllő-Vecsés között 60-70-el döcögő személyautók, aminek nem tudom az okát.

Vecsésnél kihajtva a 4-esre, megláttam a nagy dugót, a Határőr Igazgatóságtól egészen a Vecsés-Nyugat 400-as kiágazásig mind a 2 sávon állt Cegléd felé a kocsisor.

 

Hazafelé 20:30-kor indultam Kőbányáról, és már minden csendes volt az úton, még az új 4-es is nagyon üres volt már. A kritikus elágazáshoz érve azt látam, hogy a lámpák állnak, az útnál végzett munkákat befejezték, és ami újdonság, hogy mind Pest, mind Cegléd felől digitális kijelzésú sebességmérő berendezéseket szereltek fel, ami sokakat hírtelen fékezésre kényszerít. Nem értem, hogy ezt nem korábban kellett volna megcsinálni, nem akkor, amikor már lesz lámpa?

 

A lámpa nem tudom mikor lesz beüzemelve, gondolom hamarosan már.

radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.14 0 0 141
Pont ezt láttam meg én is, akkor még nem működik a lámpa. Pont ma megyek Pestre 17 óra felé, majd jövök vissza, kíváncsi vagyok mi van arrafelé.
Előzmény: Infomaker (140)
Infomaker Creative Commons License 2006.07.14 0 0 140
http://index.hu/politika/bulvar/bulvarhirek/?main&272744
Infomaker Creative Commons License 2006.07.10 0 0 139
De legalább jól lenne beállítva..reménykedjünk.
Előzmény: radio100jozsi (138)
radio100jozsi Creative Commons License 2006.07.09 0 0 138

Ezt én is láttam, írtam a 118-ban.

 

Üllőnél a lámpás csomópont épülget, de tegnap még nem volt bekapcsolva.

Előzmény: nagypapi (137)
nagypapi Creative Commons License 2006.07.09 -7 0 137

Féloff:

Jómúltkorjában panaszkodtam, hogy Gyömrőn van egy igen veszélyes, nehezen belátható kereszteződés, az egyik út épp az új 4-es elkerülő felöl (a készülő lámpától) jön be.

Ebben a csomópontban most végre körforgalmat építenek. Köszönet érte az Illetékeseknek!

 

 

Yv Creative Commons License 2006.06.27 0 0 136
hmm, köszi az ötletet:)
Előzmény: radio100jozsi (135)
radio100jozsi Creative Commons License 2006.06.27 0 0 135
Akkor viszont ajánlom a Pécel-Maglód-Ecser-új M0-ás-Alsónémedi-5-ös út-Bugyi-Kiskunlacháza utat.
Előzmény: Yv (133)
Yv Creative Commons License 2006.06.27 0 0 134

és természetesen KÖSZÖNÖM az infót:)

 

(túl hamar nyomtam a mehet gombot meg:D)

Előzmény: Infomaker (132)
Yv Creative Commons License 2006.06.27 0 0 133

hidd el, egyenesen nem félnék ott menni:)

 

ámde én Pécelről megyek Lacházára (vagyis Vecsés-Üllő, ugye jól mondom a városokat?). szóval inkább a párom vezet most is:)

Előzmény: Infomaker (132)
Infomaker Creative Commons License 2006.06.27 0 0 132
Még tegnap nem volt kész. Szerintem a hétvégén még nem lesz meg. Nyugi, nyugodtan menj arra, már ha egyenest mennél át, nem keresztben :)

Lassíts le jól ,és kész. Annyira azért nem veszélyes :) Csak sok barom van, aki 130cal megy..
Előzmény: Yv (131)
Yv Creative Commons License 2006.06.27 0 0 131

sziasztok!

Nem tudjátok, hogy a lámpa elkészült-e már?

hétvégén arra kell mennünk és ha még nincs kész a lámpa, akkor nem szívesen vezetnék én, mert nem érezek magamban annyi magabiztosságot, hogy be merjem vállalni az áthajtást azon a kereszteződésen (hosszú évek óta most kezdek újra vezetni)

köszi a választ előre is!

Yv

radio100jozsi Creative Commons License 2006.06.23 0 0 130

Épül a lámpás csomópont a 4-es elkerülőn Üllő-Gyömrő úton. Ezért torlodásokra lehet számítani.

Délelőtt is Pest felől már kisebb kocsisór alakúlt ki, mert az egyenesen/jobbra kanyarodó sáv le van zárva, és csak a balra (Gyömrőre) vezető sávon át lehet egyenesen Cegléd felé jönni, és a balra kanyarodó autók megakasztják a sort. Ennek csökkentésére rendőri forgalomirányítás volt délelőtt, de délben már nem volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!