Keresés

Részletes keresés

sierra Creative Commons License 2006.02.17 0 0 14
Énszerintem ez aligha Hiller érdeme egyrészt (de lehet, hogy alábecsülöm), másrészt nyugtával a napot, még nincs vége a kampánynak, lehet, hogy később lesz zaftos botrány.
Előzmény: zorki (11)
zorki Creative Commons License 2006.02.17 0 0 13

Alpári Gnác

Megértem, hogy sokat nem tehet. Egy lehetősége azonban van. Kilép a szerepéből.

Ez naon súlyos döntés a kampány alatt, de -most már- az egyetlen hiteles döntés.

Az én olvasatomban két lehetőség van.

1. a bűncselekménynek számító kukkolásnál, ami egy véletlenszerűen megjelent jelszó alapján történt súlyosabb az eset. Nagy valószínűséggel a Fidesz nem tudja, hogy mit tudhatnak erről a másik oldalon.

Ezért ilyen zavaros a kommunikáció.

 

2. Zavar keletkezett a párt vezetésen belül. Hogy ennek az oka mi lehet (1. ponton kívül) arról halvány gőzöm sincs.

Egyik kikövetkeztethető eset, hogy a pártból szövetségbe való átalakulás következményeivel nem tudnak megbírkózni.

Ez a stratégia mintha szétesett volna. Hova lettek mostanra a "széles nemzeti frontot" jelképező Fidesz politikusok és szimpatizáns kirakat emberek?

Gondolom azzal a céllal plakátolták ki őket országszerte, hogy aztán lássuk, halljuk kedves szavaikat.

A Fidesz legbelső magjának vezető emberei próbálkoznak a kármentéssel, sokszor egymásnak is ellentmondva, ötleteket feldobva, majd még aznap, másnap elvetve.

Egyre érthetetlenebb az egész. (Ebből sajnos az is kiderült, hogy mennyire vették komolyan a szövetséget.)

 

A folyamat ősszel kezdődött, amikor a szocik javuló közvéleménykutatási adatai és a megkezdett szoci kampány miatt a mostanra tervezet Változás kampányukba -azt előrehozva- belekezdtek. Azzal, hogy kb. most új kampányba kezdenek. Ebből nem lett semmi.

Helyette naponta mennek az események után.

Például az aláírásgyűjtési akció is igen zavaros dolog. A törvények szerint nem lehetne ilyenkor bármiféle népikezdeményezésbe, népszavazásba belefogni. Egy sima jogilag értelmezhetetlen aláírásgyűjtés meg necces akció egy kampány alatt, egy éppen kampányoló politikai párttól. A szocik naponta bombázhatnák a választási bizottságokat a választók megtévesztésére hivatkozva. Mivel ezt az aláírásgyűjtést vélhetően a párt tagjai és aktivistái szerveznék, így bizony talán nem is alaptalanul.

Ha jogkövetőek, akkor aláírás előtt közölni kellene minden aláíróval, hogy az ön aláírása akkor sem kötelez senkit semmire, ha pont elég aláírás összegyűlt. Ebből látszik, hogy az aláírásgyűjtés is egy kósza ötlet volt.

 

Már csak arra tok gondolni, hogy március közepétől elkezdett Orbánra épített intenzív kampányban bíznak.

Előzmény: Alpári Gnác (12)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.02.16 0 0 12

és ennek minden hordaléka Rogánra ragad, akit pedig jó politikusnak gondolok, de most nem igazán remekel.

 

Ebben a helyzetben mi a fenét tudna csinálni szerencsétlen?

Úgy látom, hogy ezek az ügyek mindenképpen megtörik a lendületet.

Kétségbeesetten próbálják napirenden tartani az eheti ötleteiket, de a kutya se kíváncsi a tizensokadik havi nyugdíj cuccukra.

Meg kapkodnak is mint Bernát a ménkűhöz, hátha eldöntik végre, hogy milyen indokkal akarják összehívni 5 percre a Parlamentet.

 

Ha nem lennének ennyire elszállva maguktól, simán kijöhettek volna az ügyből, csak szerintem senki sem meri felvállalni, hogy elnézést kérjen. Ha azt mondják, bocs, egyik aktivistánk túl aktív volt, megtaláljuk és átadjuk a rendőrségnek, akkor már el is felejtettük volna.

Csakhogy kampány van, most a tévedhetetlenség az imázs és ha valaki puszta racionalitásból ez ellen lépne, mindjárt megkapná, hogy nem a párt érdekeit helyezi előre.

 

Úgyhogy menekülnek az idióta és előre láthatóan zsákutca tagadásba, meg ellentámadásba.

 

Tegnap véletlenül láttam Ádert a napkeltében és amikor azt mondta, hogy nyilvános volt a jelszó, ezért álláspontjuk szerint nem követtek el törvénytelenséget, akkor Aczél helyében csak annyit kérdeztem volna: Igen, és ön jogász?

Előzmény: zorki (11)
zorki Creative Commons License 2006.02.16 0 0 11

Minden valószínűség szerint kimeríti a bűncselekmény fogalmát. Ami nem tetszik, hogy választási érdekből most általuk hozott, és általuk is jól megindokolt törvényt gyengítenek. Akkor pont, mikor az internetezés az országban egyre jobben elterjed. Amikor a közvéleménynek pont a szabályokat kellene megismerni, elfogadni és normává tenni.

 

Érdekesebb oldala, hogy a kampány oldaláról nézve -másodszor is- olyan történt, ami fordítva szokott. Egy-egy ügyre való azonnali reagálásban eddig mindig jobb volt a Fidesz. Most ez vizsla és kukucskálás ügyben megtört. Más jelek is vannak. Pl. az ígéretek közül egy csomó nem következett az ősszel kezdett kampányukból

Mindez olyan képet mutat, mintha a Fidesz kampány stábja nem lenne egységes, és ennek minden hordaléka Rogánra ragad, akit pedig jó politikusnak gondolok, de most nem igazán remekel.

 

A másik oldalon Hiller azt teljesítette, ami elvárható alapban, hogy a szoci vezetők táborából nincs kifelé beszélés. Ez azért érdekes, mert ezt rajta kivül eddig egyetlen szocialista politikus sem tudta elérni. Még Horn sem, pedig ő róla mindenkinek az volt a véleménye, hogy kordában tartja az embereit. Jelen pillanatban összefogottabbnak látszanak a szocik.

 

Eddig bekövetkezett, amit sejtettem, hogy a kicsiknek alig osztanak lapot.

Ha csak nem lesz mindkét nagy pártnál valami nagybalhé, egyre valószínűbb a két párti Országgyűlés. (Ehh, akkor mi lesz itt a kétforduló közt!)

Előzmény: sierra (10)
sierra Creative Commons License 2006.02.16 0 0 10

Úgy tűnik, semmi

 

A Fidesz-honlap szerkesztőségének azóta sem alátámasztott magyarázatát Rogán Antal kedden az Este című műsorban módosította. „Most képzeljen el egy olyan helyzetet, hogy mondjuk kap egy olyan e-mailt, ami egyébként bárkitől érkezik, és az szerepel rajta – nagyon sokszor ezek beazonosítatlan e-mailek –, és az szerepel rajta, hogy van itt egy tárhely, ez a felhasználónév, ez a jelszó, nézd meg. És képzelje el, hogy mondjuk ebben az esetben ön gyanútlanul bekopogja ezt, megnézi, és akkor jön rá, hogy amit csinál, az végül is az egyébként nem olyan hosszú ideje hatályos jogszabályok szerint akár még büntethető is” – mondta a Fidesz kampányfőnöke a műsorvezetőnek.

 

És úgy tűnik, büntetendő

 

"Mindenképpen bűncselekmény történt, tehát itt már régen nem etikai kérdésekről beszélünk" – nyilatkozta a Hírszerzőnek Ormós Zoltán, Magyarország első számú internetjogásza.

 

Ormós szerint "a büntető törvénykönyv 300/C paragrafusa pontosan definiálja a számítástechnikai rendszerekkel szembeni bűncselekményeket, a jogosulatlan hozzáférést, és esetünkben éppen ez történt. Itt tehát a védett jogi tárgy az, hogy csak arra jogosult személyek léphetnek be egy adott rendszerbe. A Fidesznek tudnia kellett, hogy nem legálisan lép be, a lépés fejlett számítástechnikai ismereteket igényel, tehát nem hivatkozhatnak arra, hogy a jelszó úgymond ’nyilvános’ volt. Az nem analóg példa, hogy az MSZP-sek is letöltöttek adatokat a Fidesz honlapjáról, hiszen az nyilvánosan hozzáférhető."

Előzmény: Alpári Gnác (8)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.02.15 0 0 8

Először is mi szól amellett, hogy valóban egy nyilvános fórumról szerezték a jelszót azon kívül, hogy ők azt mondják?

Mert azóta már régen megmutathatták volna, hogy tessék, innen.

Ettől még jogtalan maradna, csak egy hazugsággal lenne kevesebb.

 

Egyébként meg egyre inkább tele van a hócipőm azzal az ovodás tempóval, ahogyan ezek az életünket intézik.

Mint a gyerekek, de abból is a debilebbek.

Itt van pl. az MDF.

Ha bekerül a Parlamentbe, jó eséllyel lehet kormányon. Aztán hallottunk tőlük eddig bármi érdemlegeset? Gödröt ásnak a saját kertjükben és eltemetik a haláladós ládikájukat. Ezt a haláladó cuccot nyomatják évek óta. Ettől fog valaki rájuk szavazni?

 

De egyébként meg hülye a jelszó? Lehet, én biztos nem találtam volna ki. Mindenesetre bármennyire hülye is, az még nem jogosít fel senkit belépni oda, ahol semmi keresnivalója.

Előzmény: sierra (7)
sierra Creative Commons License 2006.02.15 0 0 7

Inkább Kampányfüldugó-t kellett volna indítani...

 

Mi a vélemény a Fidesz-hekkelésről és Lendvai Ildikó fantáziadús jelszaváról?

Ha akad jógázó kolléga köztünk (jogász), akkor megmondhatná a frankót, vajon egy nyilvános helyen kiírt jelszó felhasználása valóban jogsértésnek minősül-e?

 

De különben függetlenül attól, hogy jogsértés-e, látom, a kampányetika nem csak Tóbiás József fekáliájával van borítva, mások is rászékelnek olykor-olykor...

Előzmény: Törölt nick (6)
sashimi Creative Commons License 2006.02.10 0 0 5
A jelek szerint egyetertes van a ket nagy part kozott abban, hogy mi szavazok gyengeelmejuek vagyunk: csak azon vitaznak, hogy a szocik szerint imbecillisek, mig a fidesz az idiotizmusra tesz.

sashimi
Előzmény: Alpári Gnác (4)
Alpári Gnác Creative Commons License 2006.02.08 0 0 4

Most csak röviden:

 

Annyiban nem értek egyet veled, hogy én a Fidesz érvelését soha nem tartottam koherensnek.

A 100 napos programot ők is megszavazták, pedig nyugodtan mondhattak volna nemet is. Az ugyanis nem egyszeri kiadást jelentett, hanem azóta is hurcoljuk magunkkal, évről évre.

És hát ma már azok sem méltányolják, akiknek konkrétan több pénz került a zsebébe és kerül azóta is.

 

Ha akkor nemet mondanak, akkor talán hitelesebb lett volna az összes érvük.

 

Kezdettől egy jól koreografált mintát követnek. Orbán mond valami egetverő hülyeséget, mindenki hajtogatja napokig, aztán mikor Varga Mihály megpróbál számokat rendelni mellé, akkor persze kiderül, hogy hülyeség, de azt már az emberek jelentős része úgysem érti, viszont addigra már beépült az üzenet: A Fidesz tudja a megoldást, a szocik meg csak kekeckednek. És hogy miért? Mert rárontanak a nemzetre, tönkre akarnak tenni minket, stb.

 

Én elismerem, hogy ellenzékből ezt könnyebb kivitelezni. Ettől még nem értek egyet vele.

 

Azt meg egyenesen fájlalom, hogy újabban Gyurcsány is beszállt az ígérgetősdibe, de azért megnyugtatásul közlöm, hogy egyiküknek sem hiszem el, hogy bármit is megcsinálnának a mostani ígéreteikből.

 

sierra kérdése is érdekes, hogy vajon megoldás-e még a demokrácia. Még nem gondolkodtam rajta komolyan, most egyelőre annyit tudnék válaszolni, hogy ha szerte a világon annyi helyen bevált, akkor miért éppen mi lennénk éretlenek rá?

Végülis az is demokrácia, hogy önként s dalolva vágjuk ki magunk alatt a fát.

Előzmény: zorki (-)
sierra Creative Commons License 2006.02.07 0 0 3

Álláspontom változatlan: a szavazóknak büntetni kéne az ilyesmit (és itt nem a Fideszre gondoltam, hanem a felelőtlen politizálásra en bloc). Ha áprilisban megbüntetik, megnyugszom a demokrácia értelme felől. Ha nem, akkor két eset van.

 

1, a demokráciának van értelme, de Magyarország továbbra sem érett rá -> további egy ciklusnyi demokratikus erodálódás.

 

2, a demokrácia fénykora elmúlt, a jelen problémáit egyre nehezebben kezeli -> aktuális lesz azon gondolkodni, mivel lehet felváltani a szisztémát

Előzmény: zorki (-)
sierra Creative Commons License 2006.02.07 0 0 2

És a nyitó utáni harmadik hozzászólásban megjön az első, teljesen témaidegen offolás is:

:o)

 

Vérszívó kartács (Bögöy kollég), mijeza pálfordulás és fideszreszavazás, amit emlegettél? Aszontad indoklást fogsz közzétenni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (0)
zorki Creative Commons License 2006.02.07 0 0 1

És még Te is cikizel, ejnyehh!:D

Még a végén elkeseredek itt, a magányomban!:D

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.07 0 0 0
Kampány figyel0.

Tizenöt 0ra elteltével 0zás... Ilyet se láttam még...
Előzmény: zorki (-)
zorki Creative Commons License 2006.02.06 0 0 topiknyitó

Az apropót az adta, hogy a Fidesz eddig gőzerővel kampányolt a hiánnyal. A koala kormány ellen ez volt eddig a legütősebb érvük. Ez amúgy nem is volt hatástalan, hisz sokan emlékezünk még mi lehet az eladósodásból. (Az ország 1998-as teljesítményét sikerült az új évezred első éveiben utólérnünk, és kellett hozzá egy csomag is.)

Gyakorlatilag a Fidesz érveivel nem igazán lehetett vitázni.

Ehhez képest már Orbántól és Vargától is hallottam, maguk is természetesnek veszik, hogy választási ígérteik (különösen tb) az idén tovább növelnék a hiányt.

Nyahh itt aztán elakadtam. Akkor még sincs itt a gazdasági válság, "kicsi hiányt"még be lehet pakolni a hátizsákunkba? (Nem is az enyimbe, a gyerekeinkébe.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!