Keresés

Részletes keresés

krz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 112

elnezest, mert ez itt off, de ez hol volt?

 

Tekintetbe véve Matolcsy fél évvel megkésett vallomását arról, hogy ők 14-15%-os (!) hiányt terveztek

 

Előzmény: Profán Béni (85)
Profán Béni Creative Commons License 2006.10.02 0 0 111

sierra

 

Az MSZP nem fog távozni a közéletből (ez nem kívánság kérdése, hanem tény). A mostani eredmények tökre megegyeztek az augusztus eleji kvkkal, ami azt jelenti, hogy a választók kb. egyharmada az MSZPre szavaz, ha fene fenét eszik is. Illetve amíg nincs más, akire helyette szavazhatna.

 

Mégeccer, szerintem Orbán már soha az életben nem lesz miniszterelnök, viszont a "Kossuth téri tömeg" nem jelent semmilyen kontrollt, az egy csomó frusztrált és mosdatlan ember, aki megkapta élete nagy Hyde Parkját. Csurka fénykorában kétszer ennyit tudott bármikor összetrombitálni, és az sem osztott, nem szorzott.

Előzmény: sierra (110)
sierra Creative Commons License 2006.10.02 0 0 110

Az mszp oldalarol az egesz part benne volt a buliban, amely rozsaszin, adocsokkentesekben gazdag jovot vetitett elenk. Az oszodi beszedbol vilagos, hogy epp GYF volt az, aki megelegelte a kamuzast, az " ej, raerunk arra meg" politikajat. Ha GYF-nek mennie kell, akkor az egesz mszp-nek tavoznia kell.

 

-- Az egész MSZP, mint párt távozását a közéletből csak egy választás tudja elérni függetlenül attól, hogy milyen rózsaszínt vetített és hova. Ugyanez igaz minden pártra. A választók döntenek róla, hogy kinek kell menni. Ha választás van. Úgyhogy legyen választás.

 

"GYF menesztese egyebkent egyenesen vezetne honapokon belul uj valasztasokhoz es OV miniszterelnoksegehez."

 

--  Ám legyen. A lényeg, hogy az új ME előtt már lebegjen egy fenyegetés, hogy elk****, semmittevés és lehazudás esetén a tömeg ismét megjelenik a Kossuth téren és kierőszakolja az újabb választást. És ez esetben már majd nem merészel kormányzati pozícióból felelőtlenkedni.

 

"Orban viszont jelenleg drasztikus adocsokkentest hirdet drasztikus megszorito csomag nelkul, ami azonnali koltsegvetesi osszeomlast okozna."

 

-- Az még megoldható, hogy a mindenkori kormányzatot arra kényszerítsük, hogy kötelessége legyen okosabbnak lenni a népénél és ne folytathasson kormánypozícióból felelőtlen magatartást. Ez sem éppen könnyű, de megoldható.

Az viszont, hogy a népet arra kényszerítsük, hogy okosabb legyen mint eddig és ne legyen megnyerhető alaptalan ígérgetéssel (ami bizonyos mértékben egyben a választási siker záloga is) - no ez teljességgel megvalósíthatatlan a mai állás szerint. Erre semmiféle eszköz, vagy morális alap nincsen a mai III. Köztársasában. Ehhez már az kéne, amit időnként propagálok, a választók hozzáértési tesztjének mellékelése a szavazatukhoz és az aszerinti indexálás.

Amíg a választó joga hülyének lenni, addig az alaptalan ígérgetés megszüntetése csak vak optimizmus esetén tűnik elérhetőnek. Ennek a mai alkotmánynak a keretei közt az egyetlen lehetőség a kormány kényszerítése az okosabbnak levésre. Ebből kifolyólag azt az érvet, hogy Orbán ígéretei miatt Gyurcsány minden eddigi kormányzati felelőtlenséget megúszhasson, nem tartom jónak.

Előzmény: sashimi (107)
Profán Béni Creative Commons License 2006.10.02 0 0 109
Ha emiatt aggócc, Orbán úgy saccra soha többé nem lesz miniszterelnök.
Előzmény: sashimi (107)
sierra Creative Commons License 2006.10.02 0 0 108

Világos. El kell kerülni Orbán győzelmét. Ezért szét kell kúrni Magyarországot, s ehhez szükség van, hogy éveken keresztül hazudjunk éjjel-nappal. Rendben, mindenki, aki az mszp-szdsz koalára szavazott és szavazni fog, fizessen ún. Orbán-adót, amiből az ÁHT-t rendbe lehet hozni. Engem már meg is nyertetek az ötletnek. :)

:-DDD

Nagy ötlet!

Előzmény: Törölt nick (87)
sashimi Creative Commons License 2006.10.02 0 0 107
Az mszp oldalarol az egesz part benne volt a buliban, amely rozsaszin, adocsokkentesekben gazdag jovot vetitett elenk. Az oszodi beszedbol vilagos, hogy epp GYF volt az, aki megelegelte a kamuzast, az " ej, raerunk arra meg" politikajat. Ha GYF-nek mennie kell, akkor az egesz mszp-nek tavoznia kell. Ertheto persze, hogy a fidesz eloszor GYF-et akarja leszalamizni, de azert ennyire az mszp politikusai sem naivak, hogy ezt bevennek.


GYF menesztese egyebkent egyenesen vezetne honapokon belul uj valasztasokhoz es OV miniszterelnoksegehez A korlatozott mandatumu szakertoi kormany szoveg olcso propaganda, s alkotmanyjogi keptelenseg.

Orban viszont jelenleg drasztikus adocsokkentest hirdet drasztikus megszorito csomag nelkul, ami azonnali koltsegvetesi osszeomlast okozna. Ha elfogadjuk, hogy OV igazat mond, akkor sajat jolfelfogott erdekunkben nem szabad felni GYF-tol: barmilyen disznosagot is csinalt nem lehet rosszabb, mint egy olyan hatalom, amely alamcsodot iger, amelt azzal "kecsegtet", hogy megtakaritasaink elertektelenednek s csupan kaosz var rank.


sashimi
Előzmény: sierra (106)
sierra Creative Commons License 2006.10.02 0 0 106

"2. Ami az árulást illeti, nem vagyok szakember államháztartási ügyekben, de újságot azért olvasok. Tekintetbe véve Matolcsy fél évvel megkésett vallomását arról, hogy ők 14-15%-os (!) hiányt terveztek, ehhez képest a Zemberek négy éven át folyó könyörtelen és masszív hülyítését (Nemzeti ezmegaz, gázárazás, 3,2 millió programíró), Orbán múlt heti manifeszt hazugságát arról, hogy Írországban az adócsökkentést nem kísérték mexorítások, másik manifeszt hazugságát arról, hogy a Kertesi-Köllő tanulmányból levezethető volna az 1% járulékcsökkentés = 19 000 új munkahely tétele, és harmadik manifeszt hazugságát arról, hogy ő sohase hazudott a Zembereknek, valamint a kampány során folytatott ideológiai ámokfutását (amit kevesen érzékeltek, mert kéne hozzá a két vh közötti magyar politikatörténet ismerete, az pedig hiányozni szok), beleértve a nagytőke- és idegentőke-ellenes retorikát, valamint azt a tényt, hogy ha akkorát hazudott is, hogy ahhoz képest Gy kismiska, és valami brutális reformdiktatúrát kívánt bevezetni a lelke mélyén, annak is általában az urakodó politikai-gazdasági elit konmszenzusa a minimális feltétele, annak pedig az a feltétele, hogy a szóban forgó elitet beavassák, és ez itt a Fidesz legfelsőbb szintjeiig hiányzott vagy további masszív, kötelező hazugságban volt feloldva, melyik a jobb?"

 

-- Ez az, amit a ballib vezető körök nem szeretnének megkérdezni a zemberektől, mert jobbára sz.házi megélhetési pondrók. Maradjon inkább Gyurcsány, ugye.

 

A másik, amit nem szoktam érteni a gyurcsányvédő orbánikák hangoztatóitól, hogy rendben, rendben, Orbán is hazudott - no és akkor most őt pontosan miről kívánják leváltani? Az ellenzékiségről? Ellentétben Gyurcsánnyal, akit persze semmiről...

Előzmény: Profán Béni (85)
sierra Creative Commons License 2006.10.02 0 0 105

"meg a ma véletlenül látott Tartlós "független" István reklámja, miszerint DG nem tud rendet tartani - miközben tudom, hogy amennyiben a rendőrség nem bénázta volna el az mtv ostormát, akkor most a magyarnemzettől a demokratán és a vau-n át hírtévéig a jobbos médiákok azon hisztinének, hogy mecsoda egy rendőrállamban élünk"

 

-- Igaz. És éppilyen hazug volt az a demszkiánus választási hirdetés, miszerint ebben a városban kétmillióan ébrednek föl reggelenként, akik munkába mennek és nem zavargást szítanak az utcákon. Békés polgárok, akik biztonságra vágynak, stb.

 Mellőzve annak kifejtését, hogy vajon a zavargások maguktól lettek-e, vagy esetleg vannak néhányan a "kétmillióból", akik meg azért kelnek-e föl, hogy hazudjanak, elk***janak és semmittegyenek.

Előzmény: Törölt nick (83)
sierra Creative Commons License 2006.10.02 0 0 104

Nekem egy pohár ciánkálit, légy oly kedves.

 

off

Brutus messzemenőkig tisztességes ember volt, abszolút közmegbecsülésnek örvendett és hát lássuk be, Caesar egyeduralomra tört világéletében. Aztán kiderült, hogy az ő egyeduralma nagyságrendekkel jobb, mint az addigi és azt követő, demokratikusság maszkjában folyó polgárháború. Szerintem inkább az Elysiumban volna Brutus helye.

 

Ami Gyurcsányt illeti: nem félni kell tőle, hanem elzavarni. Annak érdekében, hogy a következő hazudozó, elbaltázó és semmittevő miniszterelnököt is el lehessen zavarni. Aki őt védi, az a hazugságát, elk****át és semmittevését fogadja el. És egyben felhatalmazza a következőt, hogy ugyanezt szintén büntetlenül megtehesse.

 

Bolgár Györgynek abban speciel igaza volt, hogy melegedik az a hideg polgárháború. Többek közt őmiatta melegedik. Az előcsatározást már megvívtuk a tévé előtt, a legközelebbi felvonás valszeg ennél durvább lesz, amennyiben továbbra sem történik semmi lényeges változás. És miért történne?

 

"Just as every cop is a criminal
And all the sinners saints
As heads is tails, just call me Lucifer
cause I'm in need of some restraint"

"I stuck around st. Petersburg
When I saw it was a time for a change
Killed the czar and his ministers
Anastasia screamed in vain"

 


 

Előzmény: Törölt nick (82)
Tiborc Creative Commons License 2006.10.02 0 0 103
Temessük el.

Békében.

Maradjon csúnyácska felesége mellett!

Történelmi vicc.

-   Rákosi elvtárs, van magának felesége?

-  Van.

-  Akkor azt „gyurcsányolgassa”, ne minket!

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 101
Off
Wágner Úr néha megdöbbentően józan tud lenni (no nem hosszú ideig). Ilyenkor Zaturek Manfred jelenik meg, s próbálja a zembereknek megmagyarázni, hogy miért nem kell a fórumokat felgyújtani, sóval behinteni. De ez hamarosan a Kékszakáll részeges dülöngélésébe omlik. Ha nagy a bunyó a korcsmában, s nem bír már sem a részeges, sem a bolondjózan, akkor jön PapaKrest, s a visszautasíthatatlan ajánlatai (mint Marlon Brando). Nagyon régen ehhez a Keresztpapa zenéje (Nino Rota) is szólt midiben, ha rákettyintettél a végrehajtó adatlapjára. Ha a moderáció root-közelményekre kattintasz, akkor látod az utóbbi 24 órában elhulltak nickjeit. Szép névsor... PapaKrest-tel nem érdemes viccelni. Eccer Alfus odaszólt neki még 2000-ben, hogy vörösbort iszik, s rögtön megjelent a célkereszt. Azóta senki sem piszkálja, vagy aki mégis, az már betonozva fekszik a Duna mélyén. Röviden ennyi, az én átiratomban. :)
Előzmény: Profán Béni (100)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.30 0 0 100

off

A többit értem PISA-ilag, de ebből engem kihagytak:

Keresztpapának pedig visszautasíthatatlan ajánlatai voltak, a Root-ot végignézve.

 

Ne hagyj ennyire műveletlenül.

on

Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 99
Off
Geonak és Béninek. Már nem tudok válaszolni, meg látom, hogy Wágner megint besörözött, Keresztpapának pedig visszautasíthatatlan ajánlatai voltak, a Root-ot végignézve. A szavazás után átmeneti illumináltság, majd közepes depresszió vesz rajtam erőt, úgyhogy egy kis spétes reakció elképzelhető. De ez úgyis egy kontemplatív topic... :)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 96

a csillaghegyi labdarúgó szerint Horn, Medgyessy és Gyurcsány (et alii) nem mond semmi olyat ami szerinte nem fér bele a normális politikai viselkedéskultúrába

 

MInden irónia nélkül mondom, h jó lenne, ha segítenél, mire gondolsz, mert mind2 oldalnak van egy nagy sérelemlistája, azon belül egyéni listák, és én csak a sajátomat tudom észben tartani.

 

A magyar "keleti part" pillanatok alatt felsorakozott a magyar Nixon mögé.

 

Van, aki felsorakozott, van, aki nem. Ennyivel is előrébb tart a magyar Texasnál.

 

Mire gondolsz?

 

Egynek arra, hogy humánerőforrás-politikailag még a Zorbánnál is bénább tud lenni.

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 95
"Ez egy hosszabb elméleti téma, de ha megfigyeled, EP mint nyelvében élő ember sohasem azért piszkálja Orbánt stb., amit csinál (ha jól emx, egy szóval se csatlakozott a bánya és tokaji ügyekhez), hanem azért, ha olyasmit mond, ami szerinte nem fér bele a normál politikai viselkedéskultúrába."

Ezzel rosszabb bizonyítványt állítasz ki EP-ről, mint vártam. :)

Gondolatmeneted alapján a csillaghegyi labdarúgó szerint Horn, Medgyessy és Gyurcsány (et alii) nem mond semmi olyat ami szerinte nem fér bele a normális politikai viselkedéskultúrába. Biztos, hogy ezt akartad mondani? Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy EP-t intellektuálisan nem izgatja a bánya és a szőlő, s olyan terepen támadja a sporttársat, ahol ő a jobb. A szőlőbányát meghagyja Kovácsnak. SzVSz a honi politika értékelése több a viselkedéskultúra böszmeségeinek a körbelövésén. S ha nem lövi a MSZMPKISZKB balra húzódott prominenseit, akkor nekem kissé hiteltelen bármiféle (akár jogos) filippika is "Orbánvik" ellen.

"Hátugye, Nixon lemondását finom keleti parti értelmiségiek követelték"

Hátugye ez a bajom. :)

A magyar "keleti part" pillanatok alatt felsorakozott a magyar Nixon mögé. Naja, a mi Ferkónk, tudomásom szerint, még nem bombázta meg Laoszt.

"Itten más bajok voltak vele, de szvsz az nem jutott el a szétkúrás szintjéig, egyszerűen az idő rövidsége folytán."

Mire gondolsz?
Előzmény: Profán Béni (94)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 94

Ez egy hosszabb elméleti téma, de ha megfigyeled, EP mint nyelvében élő ember sohasem azért piszkálja Orbánt stb., amit csinál (ha jól emx, egy szóval se csatlakozott a bánya és tokaji ügyekhez), hanem azért, ha olyasmit mond, ami szerinte nem fér bele a normál politikai viselkedéskultúrába.

 

Hátugye, Nixon lemondását finom keleti parti értelmiségiek követelték, nem a Hipós Feri vagy Szűrös et. a Kossuth téri bokrok alól, egy habzó szájó fiatal demokratával karöltve...

 

De, Kuncze is, mint macskosz az alább mondta. Gyurcsány ideológiai értelemben max. a posztkommunista zsírszagot kúrta szét, ami nem lett volna baj. Itten más bajok voltak vele, de szvsz az nem jutott el a szétkúrás szintjéig, egyszerűen az idő rövidsége folytán.

Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 93
Na, kapkodtam.

"Ő mindössze a Kádár felé zárt erőteljesen, s én nem olvastam egyetlenegy Horn, Medgyessy, Gyurcsány (és a többi kiszesbaszki). Linkkel meggyőzhető vagyok."

helyette

Ő mindössze Kádár felé zárt erőteljesen, s még nem olvastam egyetlenegy Horn, Medgyessy, Gyurcsány (és a többi kiszesbaszki) elleni kirohanást sem. Linkkel meggyőzhető vagyok.
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 92
Off
"Csak a háttérvokált akartam imitálni :)"

Na, akkor mellélőttem. Egyébként éppen a minap sikerült megnéznem, amitől Kádár annakidején megóvott, Godard 68-as remekművét. :) Már nem emléxem kristálytisztán, de Magyar Dezső filmjében Hobó mintha a Sympathy... zenéjére menne, mint leninfiú, vidékre tisztogatni.
On

"EP-t nem lehet azzal vádolni, hogy valaha is felült volna a kommunistáknak."

Bár nem a topic témája, de ezzel nem értek egyet. Ő mindössze a Kádár felé zárt erőteljesen, s én nem olvastam egyetlenegy Horn, Medgyessy, Gyurcsány (és a többi kiszesbaszki). Linkkel meggyőzhető vagyok. (Ellenpélda, Kovács Zoltán marhára nem bírja Orbánt, alig találni a 3 hetenkénti kolumnáiból olyat, amelyikben nem szerepel -- elítélően -- Orbán neve. Viszont, becsületére legyen mondva, Hornnak több ízben is nekiment, mikor az miniszterelnök volt.)

"Nádasnak emlékezz a D-209-es cikkére, ő ilyen."

Nádas cikkét éppen előbb olvastam, afeneegyemeg, kár volt ezért az interjúért. Hallgatás is árulkodó, ugye Catilina, de bölcsebb lett volna meg se szólalnia. Nádast jó írónak tartom, s olyan moralizálgató, szöszölös entellektüelnek, akiből hiányzott az irányított cinizmus. Eddig.

"de a menesztést most nem ez akadályozza"

Úgy emlékszem, hogy Nixon se nagyon akart lemondani... :)

"Orbán viszont az alternatívát kúrta szét, míg Fletó esetében megvolt a remény, hogy tudja, hogy hazudik."

Szerintem olyasmiket látsz bele jóindulatúan Gyurcsányba, ami egyszerűen nincs meg benne. Jó, a ballib narratíva szerint minimum Szent György, aki ledöfte a jobbsárkányt, de érdemesebb lenne őt is a helyiértékén kezelni. Well, a hazugság és igazmondás relációja: "kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot." Ez ide pont illeszkedik, aszem. :)

Alternatíva meg a szétkúrás: Kuncze és Gyurcsány nem azt kúrta széjjel? Oszt Geo leszavaz az mszpre, te meg macskosz az szdszre. Én meg kúrvára a fideszre.

Volt régesrég egy jól indult topic, a Moncloa-paktum és Magyarország volt a témája, a címére nem emlékszem, s arra sem, hogy ki nyitotta... ;) szóval el van ez már régen kefélve, "nem kicsit, hanem nagyon..."

Na, nemsokára úgyis zárolják a polfórumot, ezt meg mindenképpen el akarom küldeni, mert rakoncátlankodik a gépem.
Előzmény: Profán Béni (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 91
off

Orbán viszont az alternatívát kúrta szét,

de érdekes, én is pont erre jutottam egy egészen más topikban egészen más kapcsán, hogy a fidesz a honi konzervatív jobb lehetőségét, míg a szadi a honi liberalizmus esélyét kúrta el nekünk jó hosszú időre
szomorú
Előzmény: Profán Béni (89)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 89

Csak a háttérvokált akartam imitálni :)

 

EP-t nem lehet azzal vádolni, hogy valaha is felült volna a kommunistáknak. Nádasnak emlékezz a D-209-es cikkére, ő ilyen. Ujról nem nyilaxok a vendéglátónk iránti tapintatból. A beszéddel nem a hazugság beismerése volt a baj.

 

Asszem a közmegegyezés megvan, természetesen mindig vannak ellenvélemények, de a menesztést most nem ez akadályozza. A kettős lemondás igen üdvös lenne, de míg Fletónak van hová visszavonulnia, Orbánnak nincs. Bár a fene tudja, Váncsa is megírta, hogy milyen jó üzletember volna, mér nem foglalkozik inkább azzal.

 

Az ország szétkúrásáról: "de én reggelre kialszom". Természetesen aki kormányon van, annak több eszköz van a kezében, és övé a felelősség a szétkúrásért. Orbán viszont az alternatívát kúrta szét, míg Fletó esetében megvolt a remény, hogy tudja, hogy hazudik.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (87)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 88
"az legyen az ő bajuk, ha nem tudnak disztingválni"

Ez rendben, s minden országban van néhány ezer agyhalott, aki élteti a Vezért vagy az istenkirályt. De az értelmes embereknek abban konszenzusra kellene jutnia, hogy az öszödi mp3 után le kell mondani. Aztán onnan folytatjuk. Nem olvastam el a topicok terméseit, képtelenség lenne. De nem nagyon hallottam-olvastam (élőszóban, cikkekben, tévében) arról baloldalról, hogy Gyurcsánynak mennie kell. S számomra ez a legszomorúbb tanulsága ennek az egész történetnek.

Off
Francia turistákkal beszélgettem minap, mesélik, nem tudtak bemenni a Parlamentbe, mert folyt a demonstráció. Kérdezem tőlük: nem féltek? Kérdőn néznek vissza, miért? Ennél különbet is láttak már Párizsban. Mondják, hogy ők szocik, de nem értik, hogy mire vár Gyurcsány. Mondom nekik, ez Magyarország. Bólogatnak, de nem értik... :)
Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 87
Benitó, ez mostan jó, hogy húgacc, vagy húzzam le a rolót? :)

1. EP és Nádas. Persze, mindenkinek szuterén joga hogyan értelmezi ezt a beszédet. Nyilván az iróember meg olyan, hogy szereti a szöveget, nézegeti, ízlelgeti. EP-t sajnálom, Jóisten látja a lelkem, nagyon kedveltem, Kosztolányi és Ottlik óta nekem ő volt a magyar próza. Az el nem kötelezettséget én nem látom (NB nem olvastam Medgyessy- és Gyurcsány-ellenes, vitriolos szöveget tőle, Hornról is azt bírta megjegyezni, miszerint egy kicsit zavarja a pufajkája, de ez nem ez a topic, volt is erről, elolvastam, de nem volt kedvem hozzászólni). Nádas tkp. még érdekesebb, mert nem cinikus mint EP, inkább erősen moralista (cf. Révész Aczél-könyve), ami nekem bejött. Eddig. S ez teljesen független attól, hogy ők mit gondolnak Orbánról, vagy a honi jobbról. Uj Péter sokkal inkább bátrabb volt (szegény Hajóst most nem számítom). Egy barátom azt mondta -- persze két turulröptetés között a gyepűn --, hogy Ujnak mégiscsak van hátra vagy 30 munkaéve, neki muszáj Ferkót is ütnie. :) Nekem úgy gömbölű a labda, ha abban a magyar véleményformáló értelmiség meg tud egyezni, hogy Gyurcsánynak mennie kell. Aztán utána lehet ütni egymást, mint szombati kultúrprogram...

2. Orbán és a krétaiak. Hámostan azt a kört ne fussuk le, hogy a fidex kampánya -- ha nyert volna 2006-ban -- nem valósult meg volna. Nagyjából ugyanezt kellett volna összeütni, Orbán meg huzogathatta volna Balónak a vállát: ja kérem, nem kellett volna Gyurcsánynak ennyit ellopnia. Az obligát tökönszúrást már írtam. Hasonló esetben ugyanúgy üdvözítőnek látnám Orbán lemondását (+bocsánatkérés). Utána lehet gondolkozni, hogy mostan mi legyen.

"valamint azt a tényt, hogy ha akkorát hazudott is, hogy ahhoz képest Gy kismiska, és valami brutális reformdiktatúrát kívánt bevezetni a lelke mélyén, annak is általában az urakodó politikai-gazdasági elit konmszenzusa a minimális feltétele, annak pedig az a feltétele, hogy a szóban forgó elitet beavassák, és ez itt a Fidesz legfelsőbb szintjeiig hiányzott vagy további masszív, kötelező hazugságban volt feloldva, melyik a jobb?"

Nekem beragadt a hazugságmérőm. Az pedig azt mutatja, hogy a hatalomban lévő miniszterelnök hazugsága többet ér. :) Szóval lehet méricskélni, de minek? Minden krétai hazudik. Nekem tetszene az a megoldás is, hogy Gyurcsány és Orbán eccere mondjon le, hétfőn este, egyik a miniszterelnöki, másik az elnöki posztról.

"szóval mindezeket tekintetbe véve láthatjuk, hogy mitől mentett meg minket Gyurcsány, igaz, drága áron."

Világos. El kell kerülni Orbán győzelmét. Ezért szét kell kúrni Magyarországot, s ehhez szükség van, hogy éveken keresztül hazudjunk éjjel-nappal. Rendben, mindenki, aki az mszp-szdsz koalára szavazott és szavazni fog, fizessen ún. Orbán-adót, amiből az ÁHT-t rendbe lehet hozni. Engem már meg is nyertetek az ötletnek. :)

"Ettől függetlenül természetesen mennie kell"

Izé, nagyon szerény mucsai vagyok, kevéssel is beérem. Nekem ez a mondat tökéletesen elég.

"szvsz lesz egy utcája Pápán"

Belefér, ha a pápai önkormányzat is úgy akarja. De remélem a Kövér utcába fog torkolni... :)
Előzmény: Profán Béni (85)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 86

Ferkóistenkirályt pedig szentté avatta a syma sátorban Korda György rajongói köre.

az legyen az ő bajuk, ha nem tudnak disztingválni

Gyurcsány vasárnap este 9-kor egy nemzetközi sajtótáj keretében 1.) bocsánatot kér 2.) lemond ----> nem törtek volna ki a lázadások.

abban nem vagyok olyannyira biztos, hogy nem törtek volna ki a lázadások, ha esetleg lemond, különösen annak a fényében, hogy Orbán ugyebár már hetek óta nyomatja a "népszavazás" blődségét meg a kormány "illegitim" blődésget, melt témakörben egyébként fridi tegnap kicsit megfingatta, amiből is kiderült, hogy az orbáni szóhasználatban az "illegitim" jelentése a "nem elfogadott"


Előzmény: Törölt nick (84)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.29 0 0 85

Huh-húúúú!

 

Dottore,

 

1. EP és Nádas emberismerete és dramaturgiai érzéke szvsz messze meghaladja az átlag magyar publicistáét és politikusét, azonkívül egzisztenciálisan egyáltalán nem függenek a mostani kurzustól, úgyhogy nyugodt lehecc, nincs itt semmi asztrofizika, ők így látják a beszédet magát, senkinek sem kötelező elfogadni, még nekem se.

 

2. Ami az árulást illeti, nem vagyok szakember államháztartási ügyekben, de újságot azért olvasok. Tekintetbe véve Matolcsy fél évvel megkésett vallomását arról, hogy ők 14-15%-os (!) hiányt terveztek, ehhez képest a Zemberek négy éven át folyó könyörtelen és masszív hülyítését (Nemzeti ezmegaz, gázárazás, 3,2 millió programíró), Orbán múlt heti manifeszt hazugságát arról, hogy Írországban az adócsökkentést nem kísérték mexorítások, másik manifeszt hazugságát arról, hogy a Kertesi-Köllő tanulmányból levezethető volna az 1% járulékcsökkentés = 19 000 új munkahely tétele, és harmadik manifeszt hazugságát arról, hogy ő sohase hazudott a Zembereknek, valamint a kampány során folytatott ideológiai ámokfutását (amit kevesen érzékeltek, mert kéne hozzá a két vh közötti magyar politikatörténet ismerete, az pedig hiányozni szok), beleértve a nagytőke- és idegentőke-ellenes retorikát, valamint azt a tényt, hogy ha akkorát hazudott is, hogy ahhoz képest Gy kismiska, és valami brutális reformdiktatúrát kívánt bevezetni a lelke mélyén, annak is általában az urakodó politikai-gazdasági elit konmszenzusa a minimális feltétele, annak pedig az a feltétele, hogy a szóban forgó elitet beavassák, és ez itt a Fidesz legfelsőbb szintjeiig hiányzott vagy további masszív, kötelező hazugságban volt feloldva, melyik a jobb? (lásd Áder utolsó pillanatig folytatott, Huggyos Józsi-szintű gázárazását),

 

(huh-húúúú!),

 

szóval mindezeket tekintetbe véve láthatjuk, hogy mitől mentett meg minket Gyurcsány, igaz, drága áron.

 

Ettől függetlenül természetesen mennie kell, mert a politika nem üzlet, ahol két milliárd veszteséget kompenzál ugyanannyi nyereség, hanem a hibák megmaradnak az emlékezetben, és megkopva bár, de kumulálódnak, meg más baj is van itt. És menni is fog előbb-utóbb, hacsak valami csoda nem történik, de szvsz lesz egy utcája Pápán.

Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 84
Ad notam: Κρῆτες ἀεί ψεύσται

Kedves Macskosz, minden bizonnyal én tévedek, előfordult már a történelemben. Egyébként az eseményektől légvonalban többezer km-re voltam, úgyhogy kivülálló rácsodálkozásával néztem Ferihegyen: mi minden történt, mióta elmentem. Tudod, se drót, se telefon, se postagalamb. Orbán az ostromot aludta végig, én meg az egész elkúrtukat... :)

Azt a kört már ne játszuk le, hogy nekem mi a véleményem a jobboldali Központi Bizottságról, igazolt hozzászólásaim vannak e tárgykörben, szerintem te is ismered őket.

Viszont. Két tény elég könyörtelenül láccik: Gyurcsány évekig nem csinált semmit, s folyamatosan hazudott. S van egy aprócska különbség az alcsúti labdarúgó és közötte: Orbán 2002 tavasz óta nincsen a hatalomban. Namostan akinek egy csöpp kis esze volt az tudta eddig is, nem kellett hozzá az öszödi mp3. Gyurcsány vasárnap este 9-kor egy nemzetközi sajtótáj keretében 1.) bocsánatot kér 2.) lemond ----> nem törtek volna ki a lázadások. Okot és az okozatot Lendvai Ildikó keverje, ne mi.

Az pedig csak hab a szoci tortán, hogy Orbán a szokásos bölcsességével tökön szúrta magát (minden krétai hazug), majd a jobboldal, a szokásos ügymenetben, beöltözött a Júdeai Népi Front öngyilkos kommandójának. Botox Gábor és Strabag Gábor pedig boldogan vicsorog...

Ferkóistenkirályt pedig szentté avatta a syma sátorban Korda György rajongói köre.

Itt tartunk, s ez ennél jobb már nem lesz.
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.29 0 0 83
nem, Követ Uram, tévedni méltóztatik, nem Gyurcsány a mozgósítóerő, hanem - esetemben legalábbis - Orbán, ahogy a pofámba vigyorgott, hogy ő sosem hazudott, holott ez sajnos egy ordas nagy hazugság a részéről

meg a fidesz a mozgósító erő, Wittner "forradfalmi" Mariskával meg Kelemen képviselőfánkkal meg a ma véletlenül látott Tartlós "független" István reklámja, miszerint DG nem tud rendet tartani - miközben tudom, hogy amennyiben a rendőrség nem bénázta volna el az mtv ostormát, akkor most a magyarnemzettől a demokratán és a vau-n át hírtévéig a jobbos médiákok azon hisztinének, hogy mecsoda egy rendőrállamban élünk

meg az a mozgosító erő, ahogy feltűnik Pozsgay meg Szűrös a Kossuth-téren, ahol a magukat 56 örököseinek képzelő ápoltakveresre tapsikolják a tenyerüket, miközben a két pártállami masztodonnak nem sül le a bőr a képiről

azt kell mondja, hogy Gyursány a fasorban nincs ezekhez képest
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.28 0 0 82
Úgy tűnik, hogy Gyurcsánynál jobb mozgosítóerő nem nagyon van ebben a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes hazában. :)

Látom az elmúlt napokban egyesek felülírták az asztrofizika törvényeit (Nádas, EP), a topicokat olvasva, a tévét nézve egyre inkább Ferkóistenkirály megigazulása megyen minden fronton, mi meg szopni fogunk ezerrel.

Mit tehet ilyenkor a rocker, felteszem a Rolling Stones-t, 40 nyalintás, oszt marad a szimpátiám az Urdunggel, s kúrvára leszavazok a fideszre.

Remélem Gyurcsány azér' a Pokolba végzi, a legmélyebb bugyorban Cassius, Brutus és Judás mellett.

Feltekertem a hangerőt: Pleased to meet you, hope you guess my name... :)

Kinek mit tölthetek?
Előzmény: Profán Béni (79)
Tiborc Creative Commons License 2006.09.25 0 0 80
Nem tőle kell félni, hanem a Hasznos Idiótáktól!

Gyurcsányt elintézi pártja, de a HI –k maradnak.

Előzmény: Profán Béni (73)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.24 0 0 79

Stimmt.

Előzmény: Törölt nick (77)
Profán Béni Creative Commons License 2006.09.24 0 0 78
Na igen, itt is túl jól teljesítette a feladatot.
Előzmény: krz (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!