Keresés

Részletes keresés

Dafnéka Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1910
Sziasztok! Új vagyok a fórumon és gondoltam megosztom veletek ezeket a képeket, olyan édesek. Ma apró sünöket mentettünk esőcsatornából. Az anyjuk elhagyta őket, mert megijedt a földmunkásoktól. Holnap felszedik a csövet ahol laknak. Még a szemük se nyílt ki rendesen. Az állatkertben gondjukat viselik, épp oda utaznak. Figyeljétek a méreteket, ilyen aprót sosem láttam még:-)
Előzmény: atrego (1909)
atrego Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1909
ez nem gyenge...
Előzmény: Jokeva (1904)
oncogito Creative Commons License 2009.06.09 0 0 1908
Még egyszer a link:
http://www.blikk.hu/aktualis/botrany-megussza-az-allatkinzast-149974.html
Előzmény: oncogito (1907)
oncogito Creative Commons License 2009.06.09 0 0 1907
Nem tesz senki semmit, a macskakínzók semmi büntetést nem kaptak!
Olvassátok
Előzmény: Norani2 (1893)
Nyafkamacska Creative Commons License 2009.03.30 0 0 1906
Kedves Állatbarátok!

Egy magánszemély állatbarát, aki már több olyan eseményben vett részt, ahol többek összefogásaként sikerült telefonon keresztül eredményt elérni hatóságoknál, most új segítőket keres. Aki szeretne csatlakozni hozzá, csak annyi dolga van, hogy felveszi vele a kapcsolatot, és ha olyan eset kerül a látóterébe, ahol szükség lehet többek telefonos segítségére, hogy legyenek, akik hívogatják a hatóságokat, jegyzőket, rendőrséget, stb., akkor ő riadóztatja a csatárláncot és onnantól összehangolt támadást indítanak azok ellen, akiknek bár törvényes kötelességük lenne az ügyek intézése, nemtörődömségből, hanyagságból lazán elhajták azokat a magánszemélyeket, akik egy-egy állat érdekében szót kívánnak emelni. Most ezt ezentúl már nem tehetik meg, mert naponta fognak kapni sok tíz telefont és e-mailt, míg végül kénytelen lesznek végezni a dolgukat - és így hoznak majd kobzási, állattartástól való eltiltási határozatokat, szabnak majd ki állatvédelmi bírságokat, stb. Ezekre évek óta lenne joguk, de nem szeretnek ilyesmivel foglalkozni, mert macerás. Aki meg veszi a fárdságot és naponta zaklatja a jegyzőt a szerencsétlen szomszéd miatt, mert annak van egy kutyája és az őt zavarja, annak képesek a kedvére tenni és bírságokat kiszabni. De nem kell, hogy mindig az állatbarát húzza a rövidebbet! Ha összefogunk, akkor a világot megváltoztathatjuk. Kicsiben is lehet kezdeni, hiszen a leghosszabb vándorút is egyetlen lépéssel kezdődik.

Ha összefogunk, új világ kezdődhet!

Írjatok Macimamának!
m.macimama@upcmail.hu
Jokeva Creative Commons License 2009.03.22 0 0 1904
Sziasztok!

Erős idegzetűeknek :(((

http://www.mno.hu/portal/624376
atrego Creative Commons License 2009.02.25 0 0 1902

az ember nem más,mint egy penészvirág egy Föld nevű rothadó almán......

Gabiiiiii Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1901

sziasztok

 

igazad lehet,valoban a neveltetesukben kellene keresni a magyarazatot erre az aberralt viselkedesre.Lenne par szavam az edesanyjukhoz,mert van egy olyan sanda gyanum,hogy nem ez volt az elso probalkozasuk.Mikor 2 evesen azzal jatszott,hogy huzgalta a macska farkat,na akkor kellett volna eloszor jol nyakonvagnia az anyjanak.

 

Nem hiszem,hogy ezek az "emberek" meggyogyithatok,ezt en nem tartom betegsegnek...Ezek az emberek egesz egyszeruen veszelyesek  es nem hiszem,hogy akiben ennyi aggresszio van az allatok fele,az az emberekkel maskepp viselkedne...

 

Lehet itt is vitatkozni a halalbuntetesrol,de a minimum szerintem az eletuk vegeig tarto elzaras /azt meg fizethetik az adofizetok/

Előzmény: Rumcice (1894)
Norani2 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1900
Atyaisten! És az a szörnyű, hogy ez nem csupán fikció:(((

Mellinda, hány évet adnék nekik? Egyet sem: halál. Ugyanígy a pedofiloknak, és a hasonló aberráltaknak.
Előzmény: arnys (1895)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1899
Hát először is talán alkalmassági teszthez kéne kötni a gyerekszülést. Az állatkínzó és az orrbetörő anyukájánál egyaránt.
Előzmény: E66 (1898)
E66 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1898

a videón szerepló "radikálisokra" bíznám őket, a faszkalap Toeplerrel

 http://www.pestplaza.hu/cica/  együtt...

 

radikálisok:

http://index.hu/video/2008/12/18/a_radikalis_allatvedok_orrot_tornek_egy_kiskutyaert

 

Előzmény: Dogfüggő (1897)
Dogfüggő Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1897

Atyavilág..  : (((((((((

Nem találok szavakat.

 

Hogy ezekkel mit kéne tenni? Tulajdonképp attól félek, nekik már mindegy, ők már érzésekkel rendelkező emberi lények nemigen lesznek.

Aminek értelme volna: ha (lehetőleg állandó) megfigyelés alá kerülnének, mert iszonyú veszélyesek (az emberekre is).

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1896
Szerintem ha két évig seggbekúrelják a kis középiskolást a sitten, az már elég szép.
Te hány évet adnál nekik? Vagy mit kéne és kinek tenni már végre? Kénsavat csöpögtetni a szemükbe?
Előzmény: Norani2 (1893)
arnys Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1895

Kötelező olvasmány: Csáth Géza: Anyagyilkosság

http://epa.oszk.hu/00000/00022/00009/00207.htm

Előzmény: Rumcice (1894)
Rumcice Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1894

Nyilván létezik olyan ember, aki pontosan tudja, hogy fájdalmat okoz, és pl. ebben örömét leli. De ezek "gyerekek" voltak. Szerintem ez egy betegség-féle lehet. Az empátia abszolút teljes mértékű hiánya. Képtelen beleélni magát egy másik élőlény helyzetébe, légyen az ember vagy állat. Nem tudja elképzelni, milyen fájdalmat okoz. Az ilyeneket, ha becsukják börtönbe, attól nem változnak meg, későbbi tetteiket legfeljebb titokban követik el, nincs garancia rá, hogy nem lesznek ismét elkövetők. Valami speciális módon kezelni kellene őket, hiszen ezek még kis- vagy fiatalkorú elkövetők. De a hogyanról gőzöm sincs. Valószínűleg a családi és neveltetési körülményeik közt húzódik a válasz ennek a megdöbbentő cselekedetnek az okaira. Ott kellene megoldani ezt a kérdést. Remélem vannak szakemberek akik ismerik a megoldást.

 

Hasonló ahhoz az esethez, ami nemrég történt, 2 gyerek kivitt egy harmadikat valami tóhoz és belefojtották. Mert állítólag nem kedvelték meg beszólt nekik.

Előzmény: Norani2 (1893)
Norani2 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1893
Sziasztok!

Még soha nem írtam ebbe a topikba, de a legutóbbi, különösen kegyetlen kismacska-kínzást nem tudom szó nélkül hagyni.

Ezeket a torz lelkű senkiháziakat egyszerűen likvidálni kellene. Nincs más megoldás. Tiszta sor: ott voltál? Igen. Te csináltad? Igen. Puff, tarkón lőni. Nem vagyok amúgy szélsőséges, de ez kivágja a biztosítékot. Miért kellene az ilyen elemeket életben hagyni? Később emberrel fog kegyetlenkedni, ez tudományos tény.
A videót természetesen nem néztem meg, mint ahogy annak idején a Toepler Z. remekét sem, csak sírok és dühöngök! Miért vannak ilyen emberek????? Mi az hogy 2 évet kaphatnak??? Miért nem tesz már valaki végre valamit???
cutty sark Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1892
Nem vagyok brutális,de a két kis iparmüvészeti alkotást szivlapáttal cspkodnám agyon.
E66 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 1891
Előzmény: Rumcice (1887)
Rumcice Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1890

Már itt is van . A hírben benne felejtették a törölt linket.

 

http://velvet.hu/sztori/kg090204/

 

Elfogták a brutális pécsi macskagyilkosokat

 

A rendőrség két középiskolást gyanúsít a három kismacska kegyetlen kivégzésével. Jelenleg is folyik a kihallgatásuk, otthonaikban házkutatást tartanak. Az Orpheus Állatvédő Alapítványhoz egy informátoruk juttatta el a kismacskák brutális kivégzéséről készült felvételeket, aki szerint az állatkínzást néhány pécsi fiatal vitte véghez. A Pécsi Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen indított nyomozást, az elkövetők akár három évet is kaphatnak kegyetlen tettükért.

 

Elfogta a pécsi rendőrség azt a két fiatalkorú diákot, akiket a kegyetlen állatkínzással gyanúsítanak, tudta meg a Velvet Bojtor Bernadettől, a Pécsi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. A diákok gyanúsítotti kihallgatása és a helyszíni szemle jelenleg is tart, illetve a nyomozók házkutatást tartanak otthonaikban.

A pécsi középiskolában a diákok egymásnak küldözgettek különböző videókat, és a brutális állatkínzást tartalmazó felvételeket két diák valószínűleg véletlenül kaphatta meg. Az állatkínzást tartalmazó videóról értesítették az iskola vezetőségét, akik feljelentést tettek az ügyben. A két diákot a rendőrök tanúként hallgattak ki, és tanúvallomásuk, valamint egyéb adatok alapján sikerült azonosítani az egyik feltételezett elkövetőt. A fiatalkorú tanulót a rendőrség kihallgatta, majd miután elismerte az állatkínzást, megnevezte társát is, akivel együtt kivégéztek a három kismacskát.

Az Orpheus Állatvédő Alapítványhoz egyik informátora juttatta el azt a videót, melyen néhány fiatal kismacskákat végez ki. A feltételezett gyilkosok különös kegyetlenséggel oltják ki a három macska életét. Többek között felakasztják őket, kiszúrják a szemüket, elvágják a torkukat, agyonütik őket.

A videót megvágták, így nem látszik az elkövetők arca, csupán néhány testrészük látható, és beszédükből is mindössze néhány hangfoszlányt lehet hallani. A sokkoló képeket tartalmazó felvételeket csakis 18 éven felüli, erős idegzetű olvasóink nézzék meg.

 

„Az állatokkal való különös kegyetlenség, a direkt bántalmazás túllépi a gyerekcsíny, a „csak játék volt” fogalmát. Azok az eltorzult fiatalok, akik az állatokat bántalmazzák, környezetük révén egyfajta társadalmi / szociális szakadékban vannak, pszichiátriai segítségre szorulnának”, írja levelében az Orpheus Állatvédő Egyesület [2], akik a birtokukba jutott felvételt eljuttatták a pécsi rendőrséghez is. Az elkövetőket legfeljebb három év szabadságvesztésre ítélhetik kegyetlen tettükért.

 

 

Rumcice Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1889

Akkor fiatalkorúak? Azokat már lehet büntetni, ugye?

 

Láttad a felvételeket? A kínai élvenyúzás semmi ehhez képest.

 

Ezeknek örömet okozott, amit csináltak ezekkel a süldőmacskákkal.

Előzmény: nextdoor (1888)
nextdoor Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1888
elfogták őket - középiskolások
Előzmény: Rumcice (1887)
Rumcice Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1887

Fenn voltak a videók is, de törölték őket. Remélem elfogják az elkövetőket.

 

http://index.hu/politika/bulvar/kinzas090204/

 

Brutális állatkínzók Pécsett Pécsett állatkínzó fiatalok videóval rögzítették, ahogy három kismacskán megmutatják az ölési technikákat. A feltehetően fiatalkorú elkövetők a felvételeken kötélre akasztják a macskákat, késsel a szemüket kiszúrják, nyakukat metszik, egyéb módszerekkel kínozzák őket.

 

Az videókat egy ismeretlen állatvédő juttatta el az Orpheus Állatvédő Egyesülethez. Az felvételeken a fiúk nem mutatják az arcukat, hangfoszlányok hallhatóak és testrészek láthatóak csak. Az informátor, aki az Orpheus Állatvédő Egyesületet értesítette az ügyről azt mondta, hogy az eset Pécsett történt.

 

Az Orpheus Állatvédő Egyesület közleménye szerint az állatokkal való különös kegyetlenség, a direkt bántalmazás túllépi a gyerekcsíny fogalmát. A szervezet úgy véli, azok az eltorzult fiatalok, akik az állatokat bántalmazzák, környezetük révén egyfajta társadalmi, szociális szakadékban vannak, pszichiátriai segítségre szorulnának.

 

Az egyesület szerdán feljelentést tett a Pécsi Rendőrkapitányságon, ahol kivizsgálják az ügyet.

koppy1 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 1884

Szomorú képek ezek számomra, hogy ilyen képeket fellehet tenni az internetre amin egyértelműen látszik a disznó szenvedése!!! Felháborító, hogy egyesek még így vágnak disznót az országunkban nyilvánosan!!!!

A képek Rábahídvégenn készültek ahol egy NB1-es kosárcsapat és szurkolóik disznót vágnak http://falcokc.nyugat.hu/tartalom/galeria/3450

Végkép elgondolkodtatott az hogy ehez egy nagymúltú kosárlabda csapat adta a "nevét"!

 

nextdoor Creative Commons License 2008.03.16 0 0 1883

A LELENC Kutyamentő Egyesület és a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület közös aláírásgyűjtő akciója során 2007. szeptember 30 – november 30. között:

 

34 289 aláírás

 

gyűlt össze az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítésére!

 

 

A LELENC Kutyamentő Egyesület és a Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület az aláírások összegyűjtésében segítő állatvédőkkel, valamint a 34 289 aláírásával csatlakozó állampolgárral együtt kezdeményezi a rendőrök oktatását különösen az alábbi témakörökben:

 

Mi minősül állatkínzásnak?

Mit tegyen a rendőr, ha állatkínzást észlel?

Mikor köteles lefoglalni az állatot?

Hová viheti a rendőr a lefoglalt állatot?

 

Tudjuk, hogy a rendőrségen folyt oktatási tevékenység az állatkínzás bűncselekményének tárgyában, de ennek eredményét mi, állatvédők, akik nap mint nap szembesülünk az állatkínzásokkal sem Budapesten, sem pedig vidéken nem tapasztaljuk.

 

Az összegyűjtött aláírásokat – a társadalmi akarat jelképeként – át kívánjuk adni az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter Úr részére, segítségét kérve a néma, de érezni és szenvedni képes állatok nevében.

 

Kezdeményezzük a rendőrök – különös tekintettel az utcán szolgálatot teljesítő, bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ághoz tartozó rendőrök – oktatását az állatkínzásos esetekkel kapcsolatos jogi szabályozás vonatkozásában. A rendőrséggel való együttműködés keretében felajánljuk gyakorlati tapasztalatainkat az oktatási tematika kidolgozásában, és az oktatás lebonyolításában.

Előzmény: nextdoor (1882)
nextdoor Creative Commons License 2007.10.02 0 0 1882
Aláírásgyűjtés 2007. szeptember 30 – november 30. között.

Célunk az állatvédelem és a rendőrség együttműködésének elősegítése.
Kezdeményezzük a rendőrök oktatását különösen az alábbi témakörökben:
Mi minősül állatkínzásnak. Mit tegyen a rendőr, ha állatkínzást észlel. Mikor köteles elkobozni a megkínzott állatot. Hová vigye az elkobzott állatot.

Követeljük a Hatóságok jogszabályban előírt eljárását állatkínzás esetén!

Aláíróívek mailben kérhetők: info@lobbiiroda.hu vagy info@lelenc.hu vagy
Hamarosan letölthető is lesz: www.lobbiiroda.hu vagy www.lelenc.hu

NEM VIRTUÁLIS ALÁÍRÁSGYŰJTÉS, AZ ÍVEKRE VALÓS SZEMÉLYEK VALÓS ALÍRÁSÁT, VALÓS ADATAIVAL VÁRJUK.
AZ ALÁÍRÓÍV ALJÁN MEGTALÁLHATÓ A CÍM, AHOVÁ POSTAI ÚTON VISSZAKÜLDHETŐ.
nextdoor Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1881
Olvassátok, adjátok tovább
FigyelőNet
steyr26s32larmarm Creative Commons License 2007.09.22 0 0 1880

Sziasztok!Jó a topik.

Kicsit beleolvastam,aztán már kezdtem írni a dühöngő cetlimet.

Elképesztő hogy "emberek" milyen gusztustalan módon tudnak bánni az ártatlan állatokkal.Én sose bántottam állatot . Macskákat különösebben nem kedveltem ,mignem "utamba került"egy zsömle méretű vak fekete nőstény.

Mentsük meg mondok,és hazavittem,aztán az állatorvoshoz,aki majdnem megfojtotta,majd el akarta altatni./Én meg a doktorbácsit/

Azóta lát,teljesen egészséges,és a család-főleg én- szeme fénye a kis rosszaság.

 

Sziasztok.

Előzmény: Rumcice (1878)
nextdoor Creative Commons License 2007.09.21 0 0 1879
Nem magamért sírok én: testvérem van millió
és a legtöbb oly szegény, oly szegény,
még álmából sem ismeri ami jó.
(Babits)


2007. augusztus 12-én a Teve utca egyik emeleti lakásából saját gazdája kidobta kistestű kan kutyáját. A kutya egy hét után belehalt sérüléseibe.

Emlékezzünk erről a kiskutyáról és értelmetlen szenvedéséről!
Hívjuk fel a figyelmet az állatok elleni bűncselekmények növekvő számára!
Küzdjünk az emberek ilyen esetekben jellemző passzivitása ellen!
Hívjuk fel a figyelmet minden Magyarországon megkínzott állatra!

Várunk Mindenkit 2007. szeptember 30-án vasárnap este 18.30-ra egy csendes, békés megemlékezésre
a Budapest, XIII. kerület Árpád híd metrómegálló aluljáró kijáratánál lévő füves területen (Váci út – Róbert Károly krt. által határolt terület).

Transzparenst helyezünk ki a kiskutya fotójával, az együttérzés kifejezéseként mécseseket gyújtunk.
19h-tól elmondjuk a kutya történetét, majd a jelenlévő állatvédő szervezetek képviselői megosztják a résztvevőkkel az állatkínzással kapcsolatos gondolataikat.
Aláírásgyűjtést kezdünk az állatokat érő erőszak ellen.
20h-tól a megemlékezés helyszínét a Róbert Károly krt. felé elhagyva végigsétálunk a Teve utcán, a Rozsnyai utcáig.

A rendezvény szervezője: Lelenc Kutyamentő Egyesület; Biatorbágy és Vidéke Állatvédő Egyesület. www.lelenc.hu www.koborka.hu Tel.: 06 30 500 02 09
Rumcice Creative Commons License 2007.09.20 0 0 1878

Bár nem vagyok szakértő, de lehet, hogy légpuskánál is meg lehet állapítani a lövedékből, hogy a szóban fordó légpuskából lőtték-e ki.

 

Irány a rendőrség, aztán valami igazságügyi állatorvos, akit elismer a rendőrség, majd ők mondanak biztos nevet, aztán röntgen, lövedék kiszed, és azt átadni bizonyítéknak a rendőrségnek.

 

Egyébként ha több tanú van, hoyg lövöldöz az illető, akkor minden simán lesz.

Előzmény: -=feszterg=- (1877)
-=feszterg=- Creative Commons License 2007.09.18 0 0 1877
Köszi a gyors választ! Van gazdája a cicusnak.. az enyém. De a rendőrség felé bizonyítani is kell hogy ő lőtte meg nem? Bár a zegész utca tudja hogy lövöldöz, állítólag csak csurikra, gyakorlatilag belőtte már egyszer a konyhaablakunkat meg eccer a farmeremet amikor rajtam volt. Mákom volt hogy bő volt a gatyó és a sípcsontom előtti részt nyukasztotta ki. :( Elegem van ebből a tetűből, de félek hogy ezek után jobban rászáll a macsekomra :(
Előzmény: arnys (1875)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!