Keresés

Részletes keresés

suniva Creative Commons License 2006.08.07 0 0 14

Sztem első körben mondd el ezt a vágyadat a dokidnak és kérj tőle tanácsot.

Tutira fog adni vmi támpontot, hogy merre indulj el a kutakodásban (akár itt a neten, akár kórázakban stb)

Előzmény: édes anna (13)
édes anna Creative Commons License 2006.08.03 0 0 13

sziasztok!

Nekem is tapasztalotkra, infókra lenne szükségem. Két fiam van már, és szeretnék egy harmadik babát. LÁNYT. Szóval szeretném meghatározni a nemét. Ha van valkinek tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy tudna segíteni, hogy merre induljak, legyen szíves írja meg.

köszönöm,

Anna

káttya Creative Commons License 2006.08.02 0 0 12

a kistarcsai kórház urológiáján hónapokig feküdtem, és eddig az a hely, és az ottani gárda tűnt nekem a legprofibbnak. Votam már egy pár helyen...

Én konkrétan azt tudom elmondani, hogy annak idején (98-ban) miattam rendeltek külföldről egy igen komoly lézeres gépet, amit persze azóta is használnak. Ebből nekem az tűnt fel, hogy simán elküldhettek volna máshova megműttetni magam, de ők inkább tettek a fejlődésükért. Ja, és a műtét is jól sikerült. :)

Előzmény: suniva (4)
Shiro Creative Commons License 2006.08.02 0 0 11
Felhívtam őket és megkérdeztem. Egyelőre még ugyanúgy működik az ügyeleti rendszer, mint eddig, de hogy meddig lesz ez így, azt a telefonos hölgy sem tudta megmondani, mert mindent össze akarnak vonni. Ő pl. éppen a sebészetet említette. Na, ezt nagyon nem szeretném, ha összevonnák... bár a többit sem szeretném, sőt igazából azt szeretném, ha újra szétválna a két kórház.... jujjjde... áh, mindegy... a lényeg, hogy MÉG működik az ügyelet
S.
Előzmény: Shiro (10)
Shiro Creative Commons License 2006.08.02 0 0 10
Én nem tudtam, de most felhívom őket és megkérdezem. Nekünk egyébként most sokkal közelebb lenne a Heim Pál, de én így is a Madarászba fogom a gyerekeket hordani ha valami gond lesz.
Üdv. S.
Előzmény: bmeli (9)
bmeli Creative Commons License 2006.08.02 0 0 9
Sziasztok!
És arról hallottatok, hogy lehet, hogy megszűnik az ügyelet a Madarászban? Talán pont a Heim Pálba olvadása miatt. Tök rossz lenne... Legalábbis nekünk.
Utazó_1 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 8

Shiro, köszönöm a tippet. Egyébként én is a Madarászra és dr. Sült T. P.re gondoltam (már sokan ajánlották), de csak 14-e után jön vissza és akkor lehet tőle időpontot kérni... ennél meg azért sürgősebb lenne...

Előzmény: Shiro (7)
Shiro Creative Commons License 2006.08.01 0 0 7
Madarász!!! Nekem a Heim Pál túlságosan nagy és személytelen. Tényleg a Heim Pál része lett a Madarász, de az orvosok szerencsére maradtak a helyükön. Én idáig - sajnos - saját tapasztalatból megismertem a Madarász gégészetét, fülészetét, a csecsemő osztályt, a kardiológiát és a sebészetet is. Volt, ahol csak egyetlen vizsgálatra, de volt, ahol huzamosabb ideig is. Szerintem nagyon profik és türelmesek. Egyébként nem tudom, hogy a ti problémátokra jó e, de Dr. Sült Tamás, sebész és hozzá járunk minden ilyen problémával, fitymaletapadástól fejreesésig. Üdv.: S.
suniva Creative Commons License 2006.07.30 0 0 6

Ha nem sürgős a beavatkozás/vizsgálat, mindenféleképp járj utána, akár a neten is, hogyan végzik a vizsgálatot stb. + érdemes esetleg elmenni a kérdéses kórházakba, megkeresni a kiszemelt orvost és beszélni vele még mielőtt a kisfiút megvizsgálná. Fontos, hogy már előre tudd, mi fog történni a vizsgálat során, így te is megnyugszol, hogy nem az ismeretlennel kell esetlenül (bocs a szóért, magamból indulok ki: olyan szerencsétlennek érzem magam eü-i intézményekben, pláne, ha nem mondanak semmit) szembenézned, és ami a legfontosabb: fel tudod készíteni a csemetét, hogy mi vár rá. Pláne ez az urológia elég kényes terület.

Nálunk sajnos szemészeti gondok vannak... De már 8 hónaposan is magyarázgattam neki, mit fognak csinálni és megértette.

Előzmény: Utazó_1 (5)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.30 0 0 5

Köszi a válaszokat!

Nálunk most azért fontos a kérdés (kórház is), mert olyan vizsgálatok várhatók, ahol nem mindegy, hogy milyen műszerekkel végzik. Egyébként a Madarászban van olyan orvos, akit ajánlottak és akihez szívesen mennék, a gyerekorvosunk viszont a Heim Pált javasolta, szerinte ott jobbak a műszerek (de nem tudom, van-e konkrét ismerete, vayg csak úgy általánosságban mondta...).

Ezért indítottam ezt a topikot, hátha valaki tud konkrétumot a Madarász vs a Heim urológiájáról.

 

Ha még tudtok infót, jöjjön:)    

Előzmény: suniva (4)
suniva Creative Commons License 2006.07.30 0 0 4

Sztem inkább az számít, ki a doki, nem pedig a hely.

Én is jártam urológián a fiammal (4 éves), de nálunk nem kimondottan urológiai vt a probléma, hanem olyan, amit egy egyszeri alkalommal meg lehetett oldani. A doki, dr. Kántor Mihály főorvos nagyon szimpatikus és korrekt volt, elmondott mindent és ez sztem a paciens szempontjából az egyik legfontosabb tényező. Mindez a kistarcsai Flór Ferenc kórházban.

 

Előzmény: Utazó_1 (0)
Edmond Dantes Creative Commons License 2006.07.30 0 0 3
A Madarász régóta a Heim Pál része, szóval igazán nagy különbségek nem is lehetnek.
Előzmény: Utazó_1 (0)
suniva Creative Commons License 2006.07.30 0 0 2
Személyes tapasztalat, de nem az urológia, hanem a szemészet a Heim Pálban: katasztrófa. A sebészet ugyancsak borzalom (ez már szerencsére nem személyes tapasztalat). Tehát, ha egy mód van rá, kerüld a Heim Pált úgy, ahogy van.
Előzmény: Utazó_1 (0)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.29 0 0 1
Madarász
Előzmény: Utazó_1 (0)
Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 0

Rögtön lenne is egy kérdésem: mit tudtok a Madarász kh. és a Heim Pál kh. urológiájáról? Szakmailag menlyik a jobb? Van esetleg valamelyik ellen vagy mellet valamilyen érv? 7 éves kisfiammal sajnos urológiai kivizsgálás előtt állunk, és nem tudom, melyikbe menjünk. Nem mindegy, mivel sajnos valszeg hosszabb "kapcsolat" lesz belőle. Előre is köszönök minden infót!

 

Utazó_1 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Ennek a topiknak az lenne a célja, hogy akik valami gond miatt gyerekorvost, kórházat stb. keresnek, de nincsenek információik egy-egy adott helyről vagy dokiról, vagy nem tudják, hogy hová érdemes menni, azok segítséget kapjanak a tapasztaltabbaktól.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!