Keresés

Részletes keresés

Éva999 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1313

Köszi a válaszokat!

Azért ez az utazási időpont tényleg nagy szívás. Általában azért úgy van, hogy aki reggel megy, az hajnalban jön, aki este megy, az du. jön. 

 

Remélem azért volt pozitív élményekben is részetek és nem utáltátok meg ezt a szép országot!!!!

Előzmény: desplaca (1310)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1312
Egyiptomban melyik szállodában voltatok?
Előzmény: desplaca (1306)
desplaca Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1310
Szia!

A kajákat illetően csak azt tudom hogy mindig volt valamilyen hús,de hogy mik azt nem tudom mert nem ismertem fel öket,az biztos hogy hal az mindig volt valami rakott formában,a szagáról fel ismertem.saláták is vagyis zöldségek is voltak.A reggelinél müzlit,palacsintát lehetett még választani a szokásos fött tojás,felvágott,pékárú mellé.általában volt még a reggelihez valami elözö napi maradék fött étel.de olyan sosem volt hogy pl:fött virsli vagy sültkrumpli lett volna.1x volt sültkrumpli de az csak a gyerekek részére!felnöttnek nem adtak belöle.általános volt az hogy várni kellett a kajákra mert ami ehetöbb volt azt azonnal elkapkodták,igy javaslom ha tudtok akkor az elsök közt menjetek kajálni,úgy biztos jut sorbanállás nélkül.
törölközöt mi kaptunk rendesen persze lehet csak azért mert mindig hagytunk borravalót a takaritóknak.
A medencék állapota elfogadható,bár nem mondható melegnek a benne található viz,de mire ti mentek már valószínüleg felmelegszik.

mi eredetileg május 28-án reggel 08:30 kor indultunk volna és vissza pedig junius 4-én ottani idö szerint 06:05 kor indultunk volna vissza.ehelyett 28-án 17:30 kor indultunk és vissza pedig 04-én 05:05 kor indult a gép.tehát innen is és onnan is lecsiptek a nyaralásunkból.
A velünk együtt utazott emberek töbssége is nehezményezte ezt,többen is mondták hogy panaszt fognak benyújtani az iroda felé.
Már az indulás elött mi is jeleztük ezt az iroda felé de ök magasról tojtak a fejünkre.azt mondták ha nem felel meg az indulás akkor is elmegy a repülő nélkülünk.
esetleg irjunk nekik panasz levelet.....
Sajnos az ilyenfajta hozzá állás pontosan azt tükrözi hogy csak addig számitasz nekik amig ki nem fizeted a pénzedet az utazásért,aztán meg magasról..................
Az már biztos hogy ha legközelebb nyaralni megyünk nem irodán keresztül fogunk menni.
Előzmény: Éva999 (1309)
Éva999 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1309

Szia!

 

Köszi a válaszaidat. Remélem azért vagy változik a helyzet, vagy mi látjuk majd máshogy a dolgokat. Mindegy, inkább felkészülünk mindenre. A poharak terén szerintem majd inkább bevezetik a müanyagot, ez általában nagy divat és ezt is fel szokták negatívumként hozni. A kajákra azért kíváncsi lennék, bár tudom, nektek nem jött be. Volt azért hús féle, sültkrumpli, tunéziai specialitás és többféle süti és saláta? Pótolták rendesen a kaját, vagy harcolni kellett érte? Egyébként a gyrost hol ettétek és ez is volt a neve? Törölközőt adtak rendesen? A medence jó állapotban van, vagy már az is felújításra szorul?

Azért meglepődtem ezen az ügyvéd dolgon. Voltak olyan dolgok, amikkel lehet visszatérítést igényelni? A repülő indulást hogyan módosították?

Bocs, hogy egy kicsit sokat kérdezek, csak kíváncsi vagyok.

 

Üdv., Éva

Előzmény: desplaca (1306)
desplaca Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1308
Szia.

A bestt és a medina egy és ugyan az.pont emiatt tart jelenleg az eggyeztetés az ügyvédemmel hogy melyiknek is írjunk a kártalanitás miatt.ugyanis az emlitett dolgokon felül még az indulás elött is akadt problémánk a szervezéssel.
mivel mi 8 nap 7 éjszakára fizettünk be és ehelyett 6 napot töltöttünk csak kint mivel az indulás elött megváltoztatták az indulások időpontját oda is és vissza is.
igy kevesebb napot töltöttünk kin ugyanazért az árért:(
Előzmény: Emőke1 (1307)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1307

Szia,

A poharas dolgot kösz, hogy mondtad, majd szerzünk magunknak, és elmossuk fent.

Besttel, Medinával, vagy a Neckerrel voltál?

Előzmény: desplaca (1306)
desplaca Creative Commons License 2010.06.08 0 0 1306
Szia!


Tunéziában elösször jártunk,de már jártunk Egyiptomban igy van viszonyitási alapunk.
Tudom jól hogy nem szabad ugyan úgy nézni a kinti szállást és ellátást,mert nem ugyan úgy van osztályozva mint ithon,de akkor is vannak alap dolgok amiket az ember elvárna ha már ennyi pénzt áldoz azért hogy pár napra jól érezze magát.
Én realista ember vagyok és Nem akartam senkit sem elrettenteni ettöl a szállodátol,inkább csak leirtam az általunk tapasztalt dolgokat,ugyanis sehol sem találtam a neten erröl a szállodáról friss tapasztalatot mielött utaztunk csak régieket 2-3 évvel ezelöttieket:(
A prospektusok természetesen nem irják le a valós állapototkat ,hanem csak a szokásos reklám szöveget nyomják amiböl az emberek azt hiszik hogy minden szép és jó!
Ha sört vagy üveges üditöt akartok inni akkor számitani kell a sorbanállásra ugyanis soha sincs elég mennyiségü poharuk!
Ha majd sorban áltok a Snack Bárnak elnevezett valamiben látni fogod hogy a poharak elmosása abból áll hogy a sörcsapon található viz spriccelöre rá nyomják és kész is,bár ettöl még ugyan olyan koszos maradt.Ha ez téged zavar akkor jobb ha eldugod a már kapott poharat hogy ne kelljen arra is várnod ha inni akarsz.Saját pohárba nem szolgálnak ki csak az ott használtban!
A vacsorát megprobálják szigorúan venni bár töbször is volt rá példa a késöbbi kezdésre.
A szobával kapcsolatban nem tudok neked pontos válasz adni mert a mi szobánk 2+1 ágyas volt,de szerintem van olyan is ahol ti elfértek.

Remélem tudtam segíteni.
üdv..Laca
Előzmény: Éva999 (1305)
Éva999 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1305

Szia!

 

Szeretném Tőled megkérdezni, hogy először jártatok Tunéziában? Van összehasonlítási alapod szállás és ellátás terén? Ezt csak azért kérdezem, mert csak reménykedem benne, hogy mégsem olyan rettenetes ez a szálloda, ugyanis mi is ide megyünk, de mi már voltunk korábban a Skanes Beach-ban. Üdítőért és sörért nagy volt a sorbanállás, vagy aránylag gördülékenyen megy? Tartják magukat a cetlihez, hogy mikor mehetsz vacsorázni és hová ülhetsz? A főépületben is van olyan szoba, ahol elfér egy család 2 gyerekkel?

 

Üdv., Éva

 

Előzmény: desplaca (1302)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1304
Így igaz, ha nem olyan amilyennek lennie kell majd balhézom:)
Előzmény: Törölt nick (1299)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1303
O.K. Biztos ez a vacsora azért van, hogy minden pincér egyenlőn kapja a jattot.
Majd kerítek valami normális helyet:)
Előzmény: desplaca (1302)
desplaca Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1302
Nincs mit.szivesen.
én Márciusban voltam Egyiptomban ott találtam számomra is megfelelő ételeket,ott semmi gond nem volt a kajával,pechemre azt reméltem hogy itt is hasonló lesz az ellátás de sajnos nagyot csalódtam:S
Azt tudtam hogy a légkondi majd csak késöbb lessz,de az elsö 2-3 napban szakadt az eső és nagyon hideg is volt ezért jó lett volna ha van fütés a bungalloban.mikor átköltöztünk az új szobába ott már volt fütés,érdekes módon!
A prospektusok mindenütt azt irják hogy van hütő és a minibár fizetös,legalább is azokban amiket mi láttunk.De amig mi kint voltunk még csak hütöt sem láttunk nemhogy minibárt:S
Remélem nektek jobban fog sikerülni a nyaralás mint nekünk,és tudtam segiteni .
üdv..Laca

ui:az első nap ha megérkeztek este nem lessz helyetek vacsoránál!
adnak majd egy sárga papirt amin rajta van mikor tudtok vacsorázni és melyik asztalhoz kell ülnötök,azt az elsö vacsora alkalmával vinni kell magatokkal és úgy adnak majd asztalt nektek,utánna már csak oda ülhettek vacsoránál.
Ezt nekünk senki sem mondta el és csak áltunk ott és néztünk mint........
Előzmény: Emőke1 (1301)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1301
Szia Laca,
Kösz az infot, semmiképpen nem bungallo lesz, mert csak ketten megyünk a lányommal.Törökországban is 50 USD volt,hogy kifogástalan legyen a szállás:)
Kajákat illetően, ha még nem jártál arab országban,elhiszem,hogy fenntartásaid vannak, én már több helyen megfordultam,nagyjából tudom az ízeket,ha nem olyan, akkor eszünk mást. Mindenesetre viszek téliszalámit, meg májkrémet. Amúgy a hűtő fizetős,a légkondi meg jún 15-től működik.
Köszi aképeket:)))
Emőke
Előzmény: desplaca (1300)
desplaca Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1300
Szia.Emöke!

Mi a hivatalos programokat kihagytuk,mert elég drágának tartottuk,igy inkább magunk szerveztünk taxis kirándulást Monastirba és Soussa-ba.az utobbiba 2x is elmentünk annyira tetszett.
A takaritás csak felületes,csak ott ahol látszik max,de azt is csak akkor ha hagysz borravalót az ágyadon.
Számomra az ehetö ételek sora igen rövid volt:palacsinta,fött tojás,pizza szeletek,esetleg egy kis sütemény és gyümölcsök.nekem nem volt bizalomgerjesztö az ott feltálat ételek nagy töbsége igy nem is kisérleteztem velük.maradtam a jolismert ételeknél.minden esetre Soussa-ban nagyon finom girost ettünk abból még haza is hoztunk a szállodába.
El nem tünt semmink mivel minden értékünket egy kézitáskában hoztuk vittük magunkal mindig,mint sokan mások is.
Ha van lehetöséged akkor az utazási irodában úgy foglald le a szállást hogy semmiképp ne bungalloba legyen!!ha már nincs rá lehetöséged akkor ha megérkeztek akkor mikor kiosztják a szobákat kérjél tengerre néző szobát az új épületbe és adj 10-20 eurot az emberkének,ugy biztosabb a siker:D

képeket küldök.

üdv..Laca
Előzmény: Emőke1 (1296)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1298
Azért nem megy az olyan gyorsan:)
Előzmény: Törölt nick (1297)
Emőke1 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1296
Szia,
Milyen fakultatívon voltatok? Mennyibe kerültek? Másrészt pedig , ha küldesz képeket a mailemre, nyilvános, azt köszönöm.
Mik voltak azok az ételek, amik ehetőek, illetve mik azok, amiket nem ajánlasz?
Takarítás milyen, nem tűnt el semmitek?
Kösz: Emőke
Előzmény: desplaca (1295)
desplaca Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1295
Folyt köv...


Az étterem:
Számomra meglepő módon verebek és egyébb hasonló állatok repkedtek az étteremben,esténként pedig a hely saját MACSKÁJA mászkálta és pisilte össze a székek lábát ahol mi ettünk volna.
azon már meg se lepödtünk mikor az eggyik reggelinél az elözönap délben összetört tányér és ételmaradék még mindig a földön hevert ahogy hagyták.
A tengerpart:
Iszonyatosan koszos a viz,és hínáros!!probálják a partrol összeszedni de nem sok sikerrel.
napozó ágyak 99% törött. a maradék 1% pedig azonnal foglalt.bár a kényszer miatt a törötteket is elkapkodják gyorsan.
ettöl eltekintve persze szép a hely hisz tengerpart,pálmafák,homok,napsütés minden adott a nyaraláshoz.
Vendégek:
A vendégek szószerint 99%-a külföldi,tehát alig van magyar akivel a gyerköc játszani tudna.nagyrészük Orosz,Lengyel,néhány Német.Az animátorok még a magyar is sajnos velük foglalkozik.magyar szót vagy magyar zenét ne nagyon várjunk tölük!
Tudnék még mesélni de szerintem ennyi bőven elég.ha esetleg valakinek van még kérdése az szóljon bátran.
Sajnos nem sikerült a képeket felcsatolni mert túl nagy de ha kell tudok azt is küldeni.
desplaca Creative Commons License 2010.06.07 0 0 1294
Sziasztok!

Sajnos senki nem tudott érdemben segiteni a Monastiri Hotel Ruspinával kapcsolatban,
igy sajnos saját börünkön kellett megtapasztalni a hotel milyenségét.
Leirom a tapasztaltakat hogy más ne essen ugyan ebbe a hibába hogy ide megy!
Szállás:
A hotel egy az ithoni besorolásnál max 2-3* nak felel meg.A 3* a főépületre értendő.
Külsöre pofás jónak mondható a Bungalló,de belülröl szörnyen lelakott,igénytelen minden ami bent található.klima nem müködik,hütőszekrény nincs ez értendő a szálodai szobákra is.Ágynemű,fogmosó pohár szintén nincs.A teljes berendezésre ráférne már a csere.A lefolyón nem megy le a viz ráadásúl büdös is!
Mi 2 napot voltunk kénytelenek eltölteni a Bungallóban aztán szobacserét követeltünk,és kaptunk is nagynehezen.
A kapott szoba a főépületben volt ami már kulturáltabb is,bár a hűtöszekrény helyén
pótpárnák voltak.
Az étkezés:
Reggel,Délben és Este van étkezés az étteremben,ahol vagy helyed nincs,vagy poharad,vagy evöeszközöd,ha véletlenül minden van akkor az csak azért mert ehetetlenek az ételek és senki nem akar enni belöle,bár az igazsághoz hozzá tartozik az is hogy a végére már mindegy mit csak lehessen enni mert különben az All inklusive ellátásban éhen halsz!
A három fő étkezésen kivül ebéd utánn kb 3-órátol palacsintát és pizzát sütnek a Snack bárban,ahol alkalmanként csak 3db palacsintát adnak amit nem is értek,nem mindegy nekik hány darabot adnak?
Ugyan ez a helyzet az alkoholos rövid italokkal,a prospektusok azt igérik hogy 10-24 ig ihatsz.nos ez nem igy van este 6-tól 23 ig van rá lehetőséged napközben max sőrt és üditöt.
desplaca Creative Commons License 2010.04.10 0 0 1292
sziasztok!

mi május 28-án indulnánk a ruspina hotelbe.esetleg van valakinek nem régi véleménye róla?esetleg jó tanács hogy mire figyeljünk oda?nagyon megköszönném:D
üdv...Laca
Sünegér Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1291

Szia tittinabart!

 

A tengerre néző szobák a régi szárnyban vannak. Ez tulajdonképpen maga a főépület, ami magában hordozza az esélyt, hgy némiképp zajos lesz a vendégsereglettől.

Ha az irodánál nem kértétek a tengerre néző szobát, akkor becheccoláskor tegyetek az útlevélbe egy 10 eurost és mondjátok meg, hogy tengerre néző szobát szeretnétek.

 

Medúza nem lesz, júniusban még nem szokott lenni, a medúzaveszély augusztus és szeptember elején áll fenn, mert addigra melegszik fel a tenger annyira, hogy az nekik is tessék... :-)

 

Érezzétek jól magatokat!

Előzmény: tittinabart (1290)
tittinabart Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1290
Sziasztok!
Mi juni.23-30- ig megyünk az EL Mauradi Skanes- ba. 3 felnőtt +1gyerek.Olvasgatom a tavalyi infókat. Tengerre néző szobát szeretnénk, tudna nekem valaki ebben segíteni?
Régi szárny- új szárny?
A medúzáktól tartok egy kicsit, vn aki azt mondja van, vn aki azt, hogy nincs...
Előre is köszönöm a segítséget.
Döme-Ádám Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1289

Sziasztok!

 

Igen én is láttam, hogy idén nincs már. Helyette a Ruspina Hotel van, ami egy új szálloda. Szerintem ez az lehet, ami tavaly ott mellette épült. Vagy nem?

Előzmény: Sünegér (1287)
kvalcsi Creative Commons License 2010.02.19 0 0 1288

Szia Sünegér!

 

Idén már nincs a Medina Tours vagy a Best Reisen kínálatában az El Mouradi Skanes Beach**** hotel. Most a Taurus Reisennél lehet foglalni oda utakat nagyon jó áron (február 28-ig). Mi csak azért nem oda megyünk vissza (bár tökéletesen meg voltunk elégedve mindennel a szállodában), mert ki szeretnénk próbálni az El Mouradi Palm Marinát***** (Port El Kantaouni), ahol ultra all inclusíve ellátás van.

A Taurus Reisen utazási iroda tulajdonosa egyben az El Mouradi szállodalánc tulaja is.

Előzmény: Sünegér (1287)
Sünegér Creative Commons License 2010.02.18 0 0 1287
Sziasztok!!

Úgy nézem idén senki nem megy a Skanes Beachre! Vagy már nem Dino Clubos az idén?

Sünegér
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.10 0 0 1286

Szia!

Bár csodálatos élményekkel tértünk haza, legközelebb szerintem más országot választunk úticélul, már csak azért is, mert itt már a fakultatívokkal szinte mindent sikerült bejárnunk.

Üdv:

Ildi

Előzmény: Manóbabó (1285)
Manóbabó Creative Commons License 2009.11.09 0 0 1285

Szia Döme-Ádám!

 

Zsuzsi és Emese haza utaztak, így utószezon  miatt!

Biztos, miután hazajöttünk, akkor volt az a nagy esőzés, mert még akkor ott nem hallottunk róla, habár csepergett az eső két naponta mikor ott voltunk.

Ige este cserélődtek az előadások, hastánc előadásról mi kimaradtunk, mert már kásőn fél tíz után adták elő. Akkor már a fiúnk aludt.

Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Visszamentek oda valamikor még?

Üdv:

Andi

Előzmény: Döme-Ádám (1284)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1284

Teljesen érthető, mikor az én gyerekeim is ennyi idősek voltak max. a Balatonig utaztunk el! Majd ha nagyobb lesz, minden másképp lesz, a fiam (12 éves) "itta" a történelmi helyszíneket, ezért is választottuk úticélul Tunéziát.

 

Edina, Pisti ott volt és Veronika is. A többiekkel nem találkoztam.

Fakír lehet, hogy volt, de én nem láttam, talán akkor lehetett, mikor a Szaharában aludtunk?

Ne hidd: sok gyerek táncikált esténként, mindenféle nemzetiségűek. Magyar lurkók is min. 10-12-en lehettek, estéről-estére cserélődtek. Volt tunéziai est, s hastánc, tam-tam dob előadás is.

 

Tényleg nagyon jó volt minden!!!!

 

Még az jutott eszembe, hogy az időjárással is nagy szerencsénk volt:

Eső egyáltalán nem esett, a nap mindig sütött, a szél hűsítette, így a kirándulásokhoz is ideális volt. Állítólag szept.-ben olyan özönvízszerű eső volt, hogy a Szahara-túra több állomását is ki kellett hagyni, mert az utakat lezárták a sár és csúszásveszély miatt.

Előzmény: Manóbabó (1283)
Manóbabó Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1283

Szia Döme-Ádám!

Köszönöm, hogy írtál nekem, és nem felejtettél el!

Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Mi csak Monastirt és Sousse-t a bazárt néztük meg, idegenvezetővel fél napos volt. De egy 20 hónapos babával elég is volt ennyi nekünk, inkább fürödtünk, szállodában maradtunk, szálloda környékén sétáltunk. Így is jó volt, de azért, ha nagyobb lesz a fiúnk, legalább 7 éves,  mi is elmegyünk ismét és megnézzük a szahara túrát és a többi kirándulást. 2 éves babával nem lehet elmenni, ilyen fakultatív kirándulásokra, főleg a 2 naposra. Nagyobbaknak való.

Viszont tényleg, hogy írod, ott emlegették is, akik részt vettek a hajókiránduláson, hogy nem volt jó.

Animátorok akkor még ott voltak? Zsuszi, Pisti, Edina és Emese? Találkoztál velük? 

Veronika várt benneteket a reptéren? Ő tartota sz infós órákat is, igaz?

Volt nektek is egy este fakír előadás? Mini Dico-ban nem sok gyerek táncolt, igaz? De azért a gyermekeid kipróbálták, igaz- A Dino Clubos mini diskót? Nekem nagyon tetszett, a babámnak is.

 

Üdv:

Manóbabó

Előzmény: Döme-Ádám (1282)
Döme-Ádám Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1282

Szia Manóbabó!

Már napok óta tervezem, hogy írok, de a hazajövetel óta annyira "be vagyok havazva", hogy mindig csak halogatom.

 

 Számunkra csodálatos 1 hetet töltöttünk kint, azt hiszem a gyerekeim is sokáig emlegetni fogják, most mindenesetre szárnyalnak!!!

Sünegérrel találkoztam személyesen is, s valószínüleg Tri-Errel is, de Ő előttem nem fedte fel a kilétét.

 

Először megpróbálok a többi kérdésedre is válaszolni:

A tenger volt  a legmelegebb most is, csak szinte állandóan erős szél volt, így hatalmas hullámokat vetett. Ezért az én gyerekeim nem mertek bemenni. A külső és belső szállodai medence is üzemelt, de alig 1-1 ember volt benne, mert bizony hideg már a vize. Ennek megfelelően mi nem igazán a fürdőzős programokat preferáltuk.

Ne hidd, most is voltak útitársak karon ülő kisbabákkal, de nem mind a mi szállodánkban. Amúgy a miénkben kb. 100(!) magyar volt ebben az időszakban. Mostanra viszont valószínűleg kihaltabb, az idegenvezetők 1 része is hazajön.

Animációs programokon végül nem nagyon voltunk, mert a gyerekeim 1x próbálták, s nekik nem jött be annnyira. Az esti táncba néha becsatlakoztak, s ennek ellenére sok kis barátot szereztek, de főleg a fakultatívokon.

Az időjárás teljesen jó volt, 20-25 fok közötti hőmérséklettel, állandó széllel. Reggel-este a kardigán nagyon jól jött, de aztán egész nap rövidujjúban mászkáltunk.

A szálloda is teljesen rendben volt, a személyzet kedves és segítőkész, az ételek finomak és a maguk módján változatosak.

 

A fakultatívokról:

Mi szerencsésen elég sok mindenben részt vettünk, nem volt igazán 1 nap pihenőnk sem. Voltunk Friguia-Zulu esten, a 2 napos Szahara- túrán, Tunis-Karthagoban, s hajókiránduláson. Ezenkívül egyénileg bementünk Monastirba és Sousse-ba.

 

AZ állatkert kultúrált, szép volt, gyönyörű állatokkal, sok szép fényképet csináltam. A gyerekeimnek alkalmuk volt strucc hátára is ülniük, máig is mosolyogva emlegetik. Ezután jött a Zulu show, fergeteges táncokkal és zenével, s igen finom 6 fogásos vacsorával. Az est végén volt közös zenélés és tánc, ahol a nézők is szívesen részt vettek.

 

Tunis-Karthago szép és tartalmas kirándulás volt, sok történelemmel, látnivalóval, kár lett volna kihagyni.

 

Nálunk (de bátran mondhatom az összes ottlévőnél) az első helyet a 2 napos Szahara-kirándulás vitte el! Ahogy a 9 éves lányom mondta az idegenvezetőnek: "Felejthetetlen élmény volt, sajnálhatja, aki kihagyta!" Csodálatos tájakat jártunk be, megismerhettük az ország szegényebb felét (akik nem a szálloda sorokból, s turizmusból élnek), bejártuk az egész déli és nyugati részig az országot. Láthattuk El Jem-ben az amfiteátrumot, berber barlanglakás lakóinak sanyarú életébe tekinthettünk be, megnézhettük a sivatag mindhárom (kő, homok és só) formáját. Lovaskocsiztunk datolyaoázisban, az út mellett tevék legeltek, mint nálunk a birkanyáj .Felejthetetlen emlék számomra a homoksivatagban teveháton a naplemente képe. Filmekben sem láttam hasonlót még! Ráadásként itt még alkalmunk volt quadozni is (itthon sem próbáltam még), miközben leszállt már a sötétség, s én a lányommal a homokdűnéken száguldoztam. Félelmetes volt, világosban a terepet látva nem biztos, hogy megismételném! Mindnyájan nagyon vártuk a tevegelést, de utólag kiderült, hogy bár az is felejthetetlen, de az igazi, mindent felülmúló élmény a másnapi Atlasz-hegységi napfelkelte utáni 4 órás dzsip túra! Háááát, kaptunk egy kis ízelítőt a Dakar rali világából, de bármikor a családommal együtt újból befizetnék rá! A sivatagon át száguldozott kb.8 autó, időnként egymást előzve, külön utakon járva, nekünk nagyon jó és humoros, tapasztalt sofőrrel, sokszor domb nagyságú dűnékre felkaptatva, néha visszacsúszva, fennakadva, de a végén a mélységbe leereszkedve. A gyermekeim folyamatosan sikítottak, de nem a félelemtől, hanem az izgalomtól boldogságukban, s kérték a sofőrt, hogy a következőnél is száguldjon az égbe.

Egy szó, mint 100, ezt a tartalmas túrát valóban kár lett volna kihagyni, aki teheti mindenképp menjen el!!!!!!!!!!

 

Amit viszont mindenképp ajánlok kihagyni!!!!: A kalózhajó kirándulás. Nagy átverés az egész, szörnyű körülmények közt!!!!!

A hajó majd' 1 órát késve indult, s a tengeren kis kört leírva a partok közelében haladt. A kikötőtől nem messze lehorganyzott, itt lehetett ugrálni, fürödni a koszos vízben. Majd enni adtak valami keveset, mi meg sem mertük kóstolni, mert csak rá kellett nézni a személyzetre, a mosdó higiéniájáról meg már írni sem merek! Alig vártuk, hogy kiszállhassunk, menekülhessünk. Közben a semmiért is állandóan kalapoztak, borravalót szedtek. Botrányos volt, a többi útitárs szerint is. Nem is értem, hogy miért propagálják!

 

No ennyi "röviden".

Ha valakinek kérdése van, írjon bátran!

 

 

 

Előzmény: Manóbabó (1277)
Manóbabó Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1281

Szia Kabikacska!

Gratulálok nektek! Nagyon aranyosak a lányok, a háttér szuper!

 Megnéztem az összes képet, nagyon jók lettek!

Üdv:

Manóbabó

Előzmény: Kabikacska (1280)
Kabikacska Creative Commons License 2009.11.03 0 0 1280

A 2008-as nyertesek mi voltunk a 3 bikinis lányzó képpel. Az ajándékunk kulcstartó, dinoclub-os póló.. és egy műszőr teve---

Előzmény: Manóbabó (1277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!