Keresés

Részletes keresés

szunyi91 Creative Commons License 2015.05.22 0 0 95

Kedves Anita!

 

A homeopátiás szereket manapság már rendes gyógyszertárban is lehet kapni/rendelni, de vannak kifejezetten homeopátiás gyógyszertárak is.

Szeretném leszögezni, hogy nem vagyok orvos, csak a saját tapasztalataimat írtam le. Feltételezem, a gyógyszerek, az adagok akár kutyánként, vagy a betegség súlyosságától függően is változhatnak. Az orvosokat, akiket ajánlottam, szerintem telefonon is lehet "zaklatni", bár talán célrevezetőbb, ha látja is. Bábolnán rendel Dr. Mátray Árpád doktor úr, őt javasolnám elsőkörben - bár nem sokkal, de közelebb van, mint Szombathely :)

A szteroid szuri fájdalomcsillapító hatású is, talán azért érezhette magát jobban a kutyus.

Kívánok Nektek mihamarabbi felépülést!

 

U.i.: Az én kis tacsim "jobb", mint újkorában.

 

 

Babó Marcsi Papp Creative Commons License 2015.05.21 0 0 94

Sziasztok szeretnék a forumozóknak segíteni a saját készítésű kutya kocsimmal ! Nekem a  kutyám fél évre meggyógyult a gerincsérvből. Nagy segítségünk volt ez a kiskocsi a járásban és a mozgatásában ! Igy mindenhová eljutott maga is és még sétálni is eltudtunk menni könnyedén ! Akit érdekelne irjon bátran :)

Erika9158 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 93

Kedves Anita.

Az én kutyám is kapta ezeket a szereket.némelyik emberi gyógyszertárban is lehet kapni,illetve rendelni (mi onnan rendeltük) meg bioboltban érdemes megkérdezni szerintem.

Előzmény: Anita Lakatos (91)
Erika9158 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 92

Sziasztok!

 

Nekem januárban megműtötték a kutyám,hogy attól majd jobb lesz.Egy bulldolgról van szó,aki sajnos azóta is gyógyszeres kezelés alatt áll és elsem tudom mondani,hogy milyen szenvedésen ment már keresztül.Az egész egy cauda equinával kezdődött,amihez kellett mri felvétel,ahol több csigolyánál potrusiót,vagyis kezdődő sérvet láttak.a kutya járt,csak egyre többször mutatott az egyik lábára bénulásos tünetekek. 

megmagyarázták,hogy a műtét ebben a szakaszban jó lesz,mert időbe megállítjuk a bajt.hát persze. 

az első probléma,hogy futószalagon folynak manapság a műtétek,ami azt hozza magával,hogy a kutyát nem vizsgálják ki alaposan,mielőtt bárhol összekaszabolnák.Jó tanács,bárki bármire adja a fejét,követelje a vérvételt.mert anélkül Téged se műtenek meg.. itt már eleve látszik,hogy ha van valami olyasmi gyulladás vagy akármi ami miatt nem nagyon kéne erőltetni a dolgot.Rajtunk ez valószínűleg segített volna,illetve ez is.

Ne feledjük el,hogy a kutya gerincéről van szó.Ott egy apró rossz mozdulat kell csak,hogy megsértsenek valamit.Lgyen az első mindig az alternatív megoldás..fizió,gyógytorna,gyógyszerek,akupunktúra,homeopátia és bármi ilyen,amivel javítható. Nekünk csontfertőzésünk lett a műtét után.ami iszonyatos fájdalmakkal jár.valószínű,hogy benne volt ez a baktérium a szervezetébe,amit egy előzetes szűréssel az állatorvos felelőssége lett volna megvizsgálni,mint mondtam:vérvétel.amit nálunk véletlenül elfelejtettek. de műtét közben is kaphatta,ezt nemtudni. hónapig tartó gyógyszerezéssel most úgy,ahogy megvagyunk és javulgatunk talán. nem mellesleg pedig az mr,ct felvételek,kezelések,folyamatos próbálkozások,hogy könnyítsünk az életén borzalmasan költségesek is és az embernek elégetik a lelki-fizikai energiát is,de persze mindent elkövetünk a gyógyulása érdekében.

Mindenki mérlegeljen,nézzen meg minden lehetőséget,alaposan gondolja végig mit csinál. Mert mi is csak a legjobbat akartuk neki,de ennek pont az ellenkezőjét sikerült elérni.

 

Természetesen én is ismerek olyat,akinek már szinte kiszakadt a sérv és sos-be kellett műteni,aztán lábraállt és azóta is rendben van,ebben az esetben természetesen nincsmit tenni.

 

Valaki nem ismer Szombathely környékén kutys  gyógytornászt véletlenül?

 

Üdv,Erika

Anita Lakatos Creative Commons License 2015.05.08 0 0 91

Kedves Szunyi91!

Olvastam a hozzászólásodat... sajnos a héten nekünk is lebénult a kis keverék tacskó kutyinknak, Somának a hátsó két lába. Szegényke nem bír menni, csak húzza maga után. Rögtön elvittük orvoshoz, aki egy három napos szteroid kúrát javasolt, azt mondta porckorongsérve van. A kúra második adagját kapta meg tegnap, ma kapja a harmadikat.

Közben több állatorvost is felhívtam itt Miskolc környékén, és azt mondták, hogy rögtön kellene műteni. Akkor nagyon elkeseredtem, mert Nyíregyházán van csak műtét, és már arra a napra nem igazán lett volna ideje az orvosnak.

Szörnyű érzés volt, a tehetetlenség. Aztán el kezdtem olvasgatni és rátaláltam a topikra...ami kicsit megnyugtatott, hogy azért van több kutyi, aki meggyógyult, még ha nem is teljesen. :)

Bízom benne hogy a mi Sománk is meg fog gyógyulni.

 

Amit szeretnék kérdezni Tőled (mivel Szombathely elég messze van tőlünk), hogy a homeopátiás kezelést azt az orvos javasolta azt írtad. Rá fogok kérdezni, de honnan szereztétek be a gyógyszereket, mert sajnos a neten nem találom. Mindenképpen szeretnék neki venni, de lehet ez orvosfüggő is, ki miben hisz.

Megköszönném, ha segítenél nekem ebben.

Egyébként az első injekció után már mintha másképp húzna szegény a lábát, és érzi is ha csikizzük :)

Köszönöm válaszodat!

 

Előzmény: szunyi91 (88)
Bányatörp Creative Commons License 2015.04.22 0 0 90

Mik voltak a tünetek?

Előzmény: szunyi91 (88)
xanav555 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 89

sziasztok

 

szeretném megtudni hogy délelött a kistacsinak semmi baja nemvolt most elkezdte húzni az egyik hátsólábát

nincs eltörve nem történt semmi nem fáj neki nem értem egy lelketlen gazditól került hozzánk rengeteg

 

problémája volt de már szépen rendbejött  ezért félek hogy  mi baja?

 

 

                                                                                   segítséget köszönöm

szunyi91 Creative Commons License 2015.02.05 0 1 88

Kedves Tacsigazdik!

 

2014 szeptemberében szeretett életvidám 5 éves tacsinkat is elérte a tacsibaj. A hosszadalmas, de abszolút sikeres felépülést követően megfogadtam, hogy megpróbálom minél több tacsigazdihoz eljuttatni bevált tapasztalataimat.

Sok gazdihoz hasonlóan, mi sem tudtuk értelmezni a helyzetet, hogy mi történt a kutyánkkal. Állatorvosról állatorvosra jártunk, sok fájdalomnak kitéve ezezel a kutyust. Először méhdaganatra gyanakodtak ultrahangot követően (a diagnózis után közöltem az állatorvossal, hogy ha nem tűnt volna fel neki, a kutya kan!), majd ideggyulladásra, gerincsérvre, stb. Ezzel csak szeretném szemléltetni, mennyire kétségbeesett helyzetben voltunk, az állatorvos(ok)nak eszébe sem jut a tacskóbénulás mint diagnózis? Persze gyógyszereket, antibiotikumokat, szteroidokat sorra írtak fel... a nemtudjákmire.

Most jönnek a jobb hírek... Másfél hónapos értelmetlen küzdelmemet a helyi állatorvosokkal feladtam, és a Szombathelyi Állatkórházba vittem a kutyát, példaértékű körülmények közé, ahol egy rendkívül jó állatorvoshoz kerültünk, kifejezetten gerincspecialista. Doktor úr részletesen elmagyarázta a problémát - puritán nyelven fogalmazva a csigolyák közötti kocsonyás gerincvelő kvázi "csontosodik", mérhetetlen fájdalmat okozva ezzel a kutyusnak. A röntgen kimutatta, hogy a mi kutyusunknak súlyosabb a helyzet abból a szempontból, hogy nem a hátsó gerincrészen, hanem a nyaki részen jelentkezett a probléma.

Megtörtént tehát a diagnózis, 3 napos szteroid injekció kúrán esett át a kutya - erre azért volt szükség, hogy az ödémák eltűnjenek - majd ismét egy nehéz két hetes időszak következett, amikor egyáltalán nem kaphatott szteroidot, sem fájdalomcsillapítót. Doktor úr javaslatára homeopátiás szereket kezdtünk el alkalmazni - elkerülendő a fölösleges, kockázatos, kétséges sikerű műtétet. Ha tehetném, ezt vastagon szedve emelném ki: fölösleges, kockázatos, kétséges sikerű műtét. Tehát, meg kellett várnunk míg a szteroid teljesen kiürül a szervezetéből (2-3 hét), közben már adagoltuk a homeopátiát (hetente egyszer kevés vízben felhigítva, fecskendővel a szájába 5-5 golyócska: Nux vomica C2H00, Rhus toxidendron CH200, Arnica CH200 és a nyaki rész miatt még minden másnap 5 golyócska Hypericum C30). Fontos, hogy a homeopátia csak akkor fejti ki hatását, ha nincs ami gátolja (pl. szteroid). Amint letelt a két hetes "ürülési" szakasz, napról napra egyre jobban lett a mi kis hősünk, ma már újra a régi. Milgamma vitamin szedése is hasznos, kiegészítésként.

És akkor most jönnek a tanulságok a történetünkből... Azonnal vigyük a kutyát értelmes állatorvoshoz! Ne hagyjuk megműteni, végképp ne elaltatni! Tapasztalat alapján, csak homeopátiával kezeljük, elkerülendő a fölösleges köröket, fájdalmakat, stb. A szombathelyi állatorvosunk, akinek mérhetetlen hálával tartozunk: Dr. Peresztegi Attila. Mindamellett, az állatorvosi homeopátia magyarországi "atyja" Dr. Mátray Árpád doktor úr, akit mindenképp ajánlok felkeresni hasonló esetben.

Bízom benne, hogy fenti tapasztalataim minél több gazdihoz eljutnak, így minél több tacsit menthetünk meg a műtéttől, elaltatástól...

Babó Marcsi Papp Creative Commons License 2014.10.27 0 0 87

Kedves kutyagazdik.sajnos az én tacsimat is megkellett müteni.az a kérdésem lenne hogy segitsetek irjàtok le légyszives hogy tornàztattàtok bénult làbacskàkat.nagy segitség lenne köszönjük

 

GiorgioHU79 Creative Commons License 2013.06.04 0 0 86

Küldj egy mail-t a bajgunar79kukachotmailpontcomra 

Előzmény: kissorsy (85)
kissorsy Creative Commons License 2013.06.04 0 0 85

Sziasztok.

 

Nekünk is 1hete bénult le a kutyin Laca :/ de másnap rögtön megműtőtték és ma hozzuk haza :)

Segítségeteket szeretném kérni mert nem nagyon tudjuk mit és hogyan kell csinálni?!

Mármint a masszírozást,hogy-hogy tudunk segíteni a járásban neki?!

Laca nem egy öleb kutyus elég kis morgós,anyukám kicsit fél is hogy majd nem hagyja magát hogy segítsünk neki :)Nagyon megköszönöm a segítséget mert kicsit kétségbe vagyunk esve hogy mit és hogy kéne csinálni.

Nagyon köszönöm mégegyszer a segítségeteket.

GiorgioHU79 Creative Commons License 2013.06.01 0 0 84

Sziasztok!

 

Akkor elmondom az én szomorú történetem, remélem hasznos lesz másnak. Nem vagyok állatorvos, nem tudom, hogyan működik a kutya. Én csak egy gazdi vagyok, aki a legjobbat akarta a kutyájának és sajnos megbízott az orvosában. Alany: 8 éves tacsi. 2009 novemberében bénult le először, 2010 augusztusában másodszor, 2012 decemberében harmadszor. Az első két esetben két szteroid injekció helyrehozta a kutyát. A harmadik esetben is kapott szurkát, de nem javult, végül januárban műtét lett a vége. Az orvos szerint a műtét sikerült. Mivel harmadik ígérete után sem jött (engem pedig nem engedett hozzámenni) kivenni a varratokat, ezért közel négy hét után elvittem egy másik orvoshoz kiszedetni a varratokat. Ezt a műtétet végző orvos kissé zokon vette és azóta sem érdeklődött a kutya felől. Kiderült, hogy bár nincs jelentősége, de elcsúszott valami csigolya alkatrész, ami miatt a tacsinak „krokodilháta” lett. Ez a látható hiba és ki tudja mit művelt alatta. Öt hónapon keresztül naponta 3x40 perc kutyatorna, 8 akupunktúra és 3 mágnesterápia kezelés után sem tudtam elérni azt a tónust, ami a műtét előtt volt a kutyának. Mondanom sem kell, hogy széklet és vizelettartási problémák megmaradtak. Végül a lebénulástól számított fél év után kénytelen voltam elaltatni. Nem akarom ezt újra átélni, ezért úgy döntöttem, hogy sosem lesz többet kutyám.

 

 

Az alább felsorolt következtetéseket nem csak hasra ütve és tehetetlen dühtől elvakulva vontam le, hanem sok-sok orvossal való beszélgetésből, valamint saját szomorú tapasztalatom alapján:

 

 

Idő: Amint lebénul a kutya, hasíts a rendelőbe és kezdjétek el a kezelést. 

 

Még mindig idő: Elkezded a kezelést és amennyiben a kutyád nem áll lábra két héten belül, akkor ne szarakodj, mert műtét kell. Biztos rizsázni fognak a szteroid kúrával, de többet fog ártani, mint használni. Megjegyezném, hogy vannak orvosok, akik szerint a lebénulástól számított minden óra számít, ezért javasolják az azonnali műtétet. Íme két példa az utcából: tacsi lebénult, másnap megműtötték, pár nap múlva járt. Ugyanott egy másik kutya lebénult, egy hetet vártak és utána műtötték, kutya jár, de szoftverhibásan. Az én kutyám egy hónap múlva lett megműtve ...

 

Esély: Amennyiben a kutyádnak már másodszor van porckorongsérve, akkor biztos lehetsz benne, hogy harmadszorra is lesz és nem fogod megúszni a műtétet. A kockázat ugyanakkora lesz, csak eltolod egy évvel.

 

Humanoid: Eszméletlen sok „hentes” van a szakmában, látszólag veszettül tudják, hogy mit kell csinálni, nagyon kedvesek, még a gyerekük is ott rohangál a rendelőben, akik szintén állatorvosok akarnak lenni, de ez ne tévesszen meg. Az internet teli van a műhibákkal. Én csak három helyre merném elvinni a kutyát (reklám nélkül, de kitalálható): állatorvosi egyetem, M3 kivezető környékén, Lehel út (azt hiszem utóbbiban nem műtenek,  de ezt nem tudom). Egyébként a statisztika szerint a műtött kutyák csak 10%-át kell újraműteni! (ami jó arány)

 

Rehab: A kezelés alatt, műtét után nagyon fontos a rehabilitáció. Javaslom egy fizioterapeuta felkeresését, mert sokzor a dokik is képesek ellentmondásos nyilatkozatokat tenni.

 

Döntés: Van ez a blöki-akupunktúra. Ellenőrizni nem tudom, de állítólag a nem műtött, de lebénult kutyákat mind lábra állította 5-10 kezelésből. Ez 35-70eFt. Kb ennyi a műtét is MR nélkül. Persze ez nehéz helyzetbe állítja a gazdit: műtsem, vagy szurkáljam? Bármelyiket is választjuk, az idő múlása miatt kiüti a másik lehetőséget. Ezt sajnos nektek kell eldönteni.

 

Hát, ennyi. Persze biztos lesz majd egy „mindenre van válaszunk és te csak egy hülye gazdi vagy” típusú „doktorbácsis” hozzászóló. Annak ugyanazt kívánom, mint F.Zs.-nak: ezerszer több tehetetlenséget, reménytelenséget és fájdalmat éljen át a szerettei felé, mint amilyet az én családomnak okozott.

 

Nyugodj békében tacsim, remélem már a mennyben vagy. 

 

hovirag1208 Creative Commons License 2012.12.15 0 0 83

Hogy vagytok? hol tart a dolog? Várom válaszod!!!

Előzmény: sirius77 (82)
sirius77 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 82

Sziasztok,

sehol senki?

Azóta hozzáértő értelmezte az MRI eredményét részleteiben is nekünk. Úgy tűnik, hogy a gerincvelő továbbra is nyomás alatt van, úgy mint műtét előtt, csak még pluszban a gerinc velő is sérült a műtét során, s magát a gerincet is roncsolós műtéttel csinálta.

Szóval ez az oka annak, hogy a kutya még 4 lábon ment be, de soha többé nem tud majd már járni.

Voltunk egy hasonlóan pórul járt -már kiskerekes tacsinál- ugyan ez a doki műtötte, csak ráadásul rossz helyen és pluszban még egy 5 mm-es csontszilánkot is beletört a gerinc velőbe.

Gerinc műtét szempontjából mindenki messzire kerülje az AlpahVet kórházat, Szfehérváron. doki: P.CS.!!

 

sirius77 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 81

Sziasztok, látom megállt ez a topic, de azért leírom hogy jártunk. :( A mi kis drága tacsink nem állt lábra a műtét után. Már fél éve, hogy műtötte a doki. Vasárnap elvittük újabb MRI-re és megerősítették, hogy már nem is fog lábra állni, mert annyira sérült a gerinc velője.

Csak azt nem értem, hogy a műtétre a kutya még nagyjából 4 lábon járva ment be....szerintünk tuti a doki ronthatott el valamit műtét közben. (megyünk is hozzá elbeszélgetésre....)

De nem altatjuk el. Csináltatunk neki kerekeket. Nagy kérdés még a tél átvészelése....valszeg átépítjük a keneljét, teszünk be neki valahogy kis fűtést...de ez még képlékeny, hogy hogy oldjuk meg.

Meg ezen kívül sok kérdés még válaszra vár....

hovirag1208 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 80

Szia!!

 

Már későn írok???.......

Előzmény: sirius77 (74)
hovirag1208 Creative Commons License 2012.04.07 0 0 79

Sziasztok!!

 

Nagyon rég jártam erre... és már bánom hogy miét nem írtam hamarabb. Látom hogy lett volna olyan ember akinek lehet szüksége lett volna egy két jó szóra. Én ide 2010 ben írtam , nekem sem segíteett sajnos nagyon senki! Szóval én akkor még decemberbe megmütettem a kutyusom Pesten.( ott 50 % esélyt mondtak a műtét utánra hogy helyrejön )  Sok Sok Rossz élményben volt részünk, ..... de ezt ide nem írnám le... . Mi is kaptunk vénásan mindenféle gyulladás csökkentőt, hiszen máról holnapra történt a dolog. Egyik este kint futkározott mikor nyűszített egy nagyot cica hajtás közbe majd bement a lakásba. Anyukám ezzel hívott fel. Másnap reggelre teljessen lebélult a két hátsó lába. A mai napig előttem van ahogy kétségbe esetten összepisilva magát jött elém, a szeme mindent elárult. Idegileg nagyon megviselte őt hiszen nem érette a helyzetet. ( én nem otthon élek már, és sajnos nem hozhattam magammal oda ahol lakok, így mentem a szüleimhez ahogy tudtam és akkor láttam...) A műtét után nagyon sokat volt velünk, nálam. De egyedül nem maradt meg a lakásba így 3 hónap után vissza kellett vinnem a szüleimhez, ahol sokkal nyugodtabb volt hiszen ott élt.

 

Amint begyógyult a varrat mehettünk fizikoterápiára, úszás volt. Pesten vagy egy hely ahol kutya rehabilitáció van . A baj csak az hogy a kezelés 4000 ft ami 20 perc és még ugye fel is kell jutni oda. Nagyon sokat masszíroztuk és foglalkoztunk vele. Napi 2x 3x 20 perceket. Ezt úgy tudtuk megoldani hogy a párom pont itthon volt mert nem volt munkája. A lábai " rongy lábak voltak" semmit nem érzett, szó szerint semmit. Az összes vizsgálat  alatt meg sem moccant annyira érzéketlen volt.

 

2011.

Karácsonyán hozzánk került, mert mondták hogy mivel van macskánk hátha össze barátkoznának és jobban el lenne. Mostanra nagyon jóban vannak, és így itthon lehet őket hagyni. Nincs ugatás nyüszítés ... egy árva hang sem...

Per pillanat egészség ügyileg ott tartunk :) hogy a lábával mindent érzékel, nagyon pici csikizést is. Erős láb ellrándítás van, a farkát tudja mozgati ha rászáll egy légy még azt is érzi. Néha tudatosan , de néha nem csóvája a farkát :D:D főleg ha valami finomat kap, vagy játszik. Úszás közbe pedig azzal tereli magát a vízbe.  Felhúzza kinyújtja a lábát. Ha fel van állítva és fogom akkor váltott lábbal lépeget. Van kiskocsink, de nem tetszik neki. Amúgy nagyon boldog kiskutya sokat játszunk és jelez. A pisi kaki érzete megvan, hiszen nagyon nagy szemekkel néz ha baj van :D illetve ha megtörtént a baj akkor nagyon szégyelli magát.

 

Az orvosok csodát nem tudnak tenni ez tény, és nagyon nem is mondanak semmit.. lehet nem is akarom hallani. De az biztos hogy azon leszek hogy neki jobb és jobb legyen. Nem vesztettem el a hitem még ennyi idő után sem. A lábacskája mozog, a farka mozog. Szépen tisztálkodik és a helyzethez képest nagyon jól van :) Lehet hogy ő már örökké így marad, mi akkor is szeretni fogjuk, de most a jóidő beköszöntével többet tudunk tenni érte. A friss levegő csodákra képes. A linkelt oldalt megnéztem és ki fogom próbálni ezt a gyógyszert is.

 

Mivel más munkahelyünk lett a párommal ezért most a kutya pelenkára szeretném rászoktatni. Mert 9 órát valószínű  távol leszek, vagy váltva leszünk.( akkor nincs gond ) .  Nagyon jó lenne ha ezt meg tudnánk valahogy tanítani vele. Kész csoda lenne :) . Ha van kérdésetek írjatok bátran. Most már nézni fogom az oldalat. Sok sikert kívánok mindenkinek soha nem szabad feladni a harcot, tudom hogy nehéz!! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek !!!

briogit Creative Commons License 2012.02.23 0 0 78

Szia!

De ha meg lett műtve a gerincvelő felszabadult.Ismerős nem műtette meg mert 50% volt hogy sikerül vagy nem,így nincs fájdalma a kutyának,műtétnél ez nem biztos hogy így alakul.

A B vitaminok többsége de főleg a B1 vitamin az idegrendszer vitaminja.

Az ismerős kutyája 3 éves ,2 hétig szinte folyamatosan ürített mert nem volt záróizomzat-de szépen fokozatosan minden helrejött neki,a pisivel még gond van nem mindíg szabályozza de ő kinti kutya így az se akkora gond.

 

 

Előzmény: sirius77 (77)
sirius77 Creative Commons License 2012.02.23 0 0 77

Hát nálunk a gerincvelőt nyomta szinte teljesen a besűllyedt porckorong. szerintem azt egy vitamin készítmény sem oldotta volna meg. De azért köszi.

Előzmény: briogit (76)
briogit Creative Commons License 2012.02.22 0 0 76

Szia!

Ismerősnek kutyusa szintén lebénult.

Nem műtette meg.

Kapott nagy dózisú b vitamint b1-ből 50-100mg-osat.

 

 http://www.vitaminkiraly.hu/b_vitamin/stressz_b-komplex_60_tabl-p26.html

 

ez új gyógyszer de ez olcsóbb :

 

 http://www.vitaminkiraly.hu/b_vitamin/b1-vitamin_100mg_100-p34.html

 

Porcerősítöt,torna ,masszázs-saját kezüleg.A kutya tökéletesen jár,na legyen 90% .

Kb 3 hónap volt a felépülése.

Már kinézte a kiskocsit neki.

 

 

 

 

Előzmény: sirius77 (74)
sirius77 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 75

Senki nem jár már erre? :(

sirius77 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 74

sziasztok,

 

A világ legédesebb drótszőrű tacsiját 3 hete már, hogy gerinc sérvre műtötték. Doki bíztat, hogy nagyon jók a reflexei, ne adjam fel, lábra fog állni. De még mindig szinte teljesen rongylába van.

Ha van itt olyan fórumozó, akinek hasonló volt 3 hét után, és mégis végül lábra állt a kutyusa? Kérem írjon nekem pár bíztató sort.

Férjem még 3 hetet "adott" a kutyának, mert így nem maradhat.

 

Nem is tudom más, hogy bírta ezt hetekig csinálni, főleg a szoba(nem)tisztaság részét. :(

Dia és Axi Creative Commons License 2012.01.18 0 0 73

Sziasztok! Látom már nagyon régen írtak erre a fórumra ,azért megprobálkozok. Nekem a tacsimat, csütörtökön lesz 1hete hogy műtötték. Tegnap észrevettem hogy púposodik a háta a varrat mellett. Valószínű "megtelt" alatta. Úgy hogy ma megyünk a dokihoz. Vkivel történt már ilyen? Gondolom hogy nem pozítiv. Az enyém is bepisil, de leviszem sétálni -itt Nagykanizsán még hála nincs hó- és lennt tud kakilni,meg pisilni is. De rengeteget iszik, étvágya jó, a játék nem érdekli. Kinek mennyi idő alatt gyógyult meg a kutyusa?? Én sokat maszírozom. Előre is köszi ha vki reagál. Dia gazdi, Axel kutyus

Katica 01 Creative Commons License 2011.07.31 0 0 72

sziasztok

 

rögtön belevágok a közepébe:

 

kb.8 hónapja műtötték a tacskómat gerincsérvre, és 1 hónapja nagyon megtekeri a gerincét és olyan mint egy kérdőjel. elvittem arra a klinikára ahol műtötték, természetesen ott nem produkálta ezt a tünetet :) jól megvizsgálták és az mondták hogy semmi baj. kapott egy infúziós kezelést. de még igy sem lett tökéletes. erre elvittem egy másik orvoshoz. 2 hete, ő is megvizsgálta és azt mondt hogy semmi baja  a kutyának. de 3- 4 napja már brutálisan tekergeti a gerincét , és 1 ponton a nyaka allatt nagyon ézékeny ha ott megsimogatom neki akkor összehúzza a hátán a szört és megtekeredig a kutya. étvvágya és jókedve az van.

 

valaki tudja hogy mi lehet a baja?

hovirag1208 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 71

Sziasztok!!

 

Tegnap éjjel lebénulta a kutyám deréktól lefelé. Az állatkórházban a hölgy azt mondta lehetek bizakodó mert reagáll az ingerre a talpával és a farkával kapcsolatban is mondta hogy pozitív. A röntgen után kiderülthogy 2 csigolyával is gondunk van nem csak 1 el, ez a rosszabb eset. Kapott ő is erős innyekciót, és gyógyszereket. Étvágya van, laza ételeket eszik, iszik... széklete, vizelete van.. persze fekve. Mi a gyomrára kaptunk gyógyszert és még + ba gyulladás csökkentőt és ajánlottan Béres porcerősítőt és még egy dolgot. A kérdésem az lenne hogy vagy itt vagy privát emailbe írhatna nekem valaki hogy a kutyusa mit kapott, és mi vált be. Nagyon sajnállom szegényt hisz látom hogy vonszolja magát ( amit nem engedek neki ) mint egy kis fóka. Kedve nem rossz, alapjában egy elég akaratos erős 6 éves szuka kutyus. Pozitívan állok hozzá, hisz rengetek hozzászólást láttam amibe azt írtátok hogy gyógyszerrel is helyrejött és nem kellett műtét. Persze ez sok mindentől függ én is tudom.

 

Segítségeteket előre is köszönöm:

 

Ági és Tüncikém

nddori Creative Commons License 2010.06.25 0 0 70
Köszönöm szépen!
Jó dokihoz járunk, több kutyust (több félre kezelt kutyust) kezel ezzel a problémával. Ma megyünk vissza, letelt a 14 nap, amíg szednie kellett a gyógyszert. A gyógyszer tuti hatásos, mert nagyon jó kedvű utána, mint akit kicseréltek, meg talán már jobban van, de tegnapelőtt nagyon le volt hangolódva, nagyon lassan is sétált (gyógyszer előtt)És leginkább a jobb hátsó lábát sajnálja. Persze, most, hogy megyünk vissza a dokihoz, nem látszik, hogy bármi baja is lenne...
Jobbulást Nektek is!
Előzmény: palánta01 (69)
palánta01 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 69
Szia!
Szerintem először is ne engedd ugrálni!!! Valahogyan, bár tudom szinte lehetetlen- szoktasd le róla! Ne gyógyszerezd, ha nem szükséges! És vidd el egy olyan dokihoz, aki biztosan meg tudja mondani mi a helyzet vele. Max. kell egy röntgent csinálni nála!
Lehet, hogy ő megússza a műtétet, de akkor viszont nagyon oda kell figyelni rá. Nincs lépcső , ugrálás...stb. Az én kutyámat 3 hónapja műtötték, kinlódunk vele rendesen, de talán fog tudni járni,mert még ott sem tartunk, hogy járni tud. Hihetetlen erőt energiát ölünk bele abba, hogy meggyógyuljon, nem csak én(mi) hanem a kutyus is. Nagyon vigyázz rá, és tényleg járj utána egy olyan dokinál, aki érti, és ismeri ezt a betegséget!
Vannak olyan gyógyhatásu készitmények, amik segithetik hogy regenerálódjon a csigolyája, ha ott a baj. Ilyen pl a zöld kagyló kivonat, és a Milgamma N nevű vitaminkomplexum.
Javulást kívánunk Nektek: Marcsi és Palánta!
Előzmény: nddori (68)
nddori Creative Commons License 2010.06.11 0 0 68
Sziasztok!
Még új vagyok itt! Nekem is van egy rövidszőrű 4 éves tacsim.
Egy hete tacskóbénulást diagnosztizált az állatorvos...
Tulajdonképpen annyi, hogy elmentünk sétálni, majd másnap, mikor jöttem haza, nem szaladt elém és nem is ugrált. Furcsának találtam, mert ilyenkor mindig így üdvözöl, de most csak nyüszített a teraszon... Nem tud felugrani két lábra és pici sétától is nagyon elfárad. A doki végignyomkodta a gerincét, de nem talált semmit. Kapott 6 szurit, azt mondta, ha nem változik, akkor Ketofen nevű tablettát kell adni neki. Ez 4 napja volt és nem változik...szaladozik (bár kevesebbet, mint eddig) de ugyanúgy nem tud felugrani a lábamra. Ez tacskóbénulás lesz? Ilyenkor már gyógyszerezzem? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm a segítséget!
bimbosissi Creative Commons License 2010.05.10 0 0 67
gal.gabriella1111 skype
Előzmény: palánta01 (66)
palánta01 Creative Commons License 2010.05.08 0 0 66

Szia Gabriella, Sziszike!

De jo lenne, ha segitenel nekem abban, hogy kaphassunk mi is olyan ruhacskat. Megbeszeljuk a reszleteket skypen.Ha nincs letoltom az msn-t. HolnMit jelent, hogy javulgat? Mukodik a hatso laba is? Holnap beszeljunk neten.

Marcsi

Előzmény: bimbosissi (64)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!