Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.11.29 0 0 1649

Nutellás kenyér... holnap kipróbálom.

Előzmény: fakutyafakutya (1644)
Törölt nick Creative Commons License 2021.11.29 0 0 1648

Milyen fagyálló?

Metanol, etilén glikol?

Én metanolos kenyeret raktam ki tálcán, alul metanollal, rá se bagóztak.

A nyomós jó lehet, majd ha télen lesz időm, összebarkácsolom, de ahhoz sok idő kell

és némi faanyag.

A méregtől csak híznak, mármint ha megennének, de meg sem eszik.

A csapós csapdák kint vannak 1 hete, a sajt és a szalonna nem kell nekik.

A sajt már lassan beleszárad.

Hát ez borzalmas.

Már vagy 20 e ft-ért vettem mérget, de nincs hatása.

Itt rág a padláson egy (vagy több?) minden este, meg tud őrjíteni.

Már bánom hogy kőzetgyapotot raktam a két deszka közé.

Az üveggyapotba biztos nem menne bele,mert az irritálná.

 

Gipszporral kevert lisztről hallottam még, azt még nem próbáltam. 

Ha valakinek van ötlete, írja meg.

Átolvastam az utolsó kb. 10 oldalt a fórumon, nem találtam meggyőző megoldást itt sem...

atomik851 Creative Commons License 2021.09.12 0 0 1647

Hello . Köszönöm válaszodat, válaszokat! 

 

A kérdésem az lenne még, hogy melyik a jobb vagy hatásosabb szer a rágcsálóirtó granulátum vagy a pép?  Protect rágcsálóirtó pépet néztem ki 150 g- osat. Kinek melyik vált be jobban? Tudom nagyjából hol lehet , mert néha szokott kaparni is ami hanggal jár.

Valamint találtam a kertben vilmoskörtét, majd láttam hogy megvan rágva az is gondolom rátalált a körtefára is. Jó kis csemege neki az is. 

 

Amit kiraktam csapós fogót(fémből van, jó erős) na arról már 2 szer leszedte a kolbászkarikát, és nem csapódott el! Rafinált egy valami. És amikor én tettem rá a kaját meg minden nem volt rajtam se kesztyű se semmi!  Köszi a sok infót.  

Előzmény: fakutyafakutya (1644)
zénó75 Creative Commons License 2021.09.06 0 0 1646

Sziasztok, most hallottam egy ismerősömtől,hogy ő fagyállóval itatja a patikat , egy kis tálba önt nekik ahol járni szoktak(persze olyan helyre rakja le  az edényt ahol kutya, macska nem férhet hozzá. Állítja ,hogy azóta nem lát patkányt a portán. Szerintetek jó ez a módszer?

japipapi Creative Commons License 2021.09.05 0 0 1645

Szia!

Ne nagyon reménykedj, ahol 1 van, hidd el van jóval több is, sajnos. 

Előzmény: atomik851 (1643)
fakutyafakutya Creative Commons License 2021.09.04 0 1 1644

Üdv.

Ezt a csapdát piacon vettem, valaki készíti. Nekem (illetve a patkányoknak) bejött a nutellás kenyér Összesen 36 darabot fogtam vele. Mindig ugyanoda tettem le, nem változtattam meg a helyét. Amikor kiürítettem, vagy kaját raktam bele, mindig egy koszos munkás kesztyűt vettem fel. Kb. két hónapja nem fogtam semmit. De volt, hogy a csapdába került patkány lefialt benne. A méregről azt mondják, rögzíteni kell, mert elhordja a patkány a fészkébe bélésnek. Ha a közelben döglik meg az bizony büdös lesz. Aztán idővel persze összeszárad.

Előzmény: atomik851 (1643)
atomik851 Creative Commons License 2021.09.02 0 0 1643

Hello  Fakutyafakutya!

 

 Nagyon frankó a patkányfogó ketreced! Jó lenne többet látni belőle.   Lehetne kérni esetleg erről az élvefogó ketrecről több képet? Hogyan zárja be a patkányra az ajtót, milyen megoldással? Ha szükséges küldök email címet. Van egy patkány a háznál, vagyis nagyon remélem, hogy csak 1 van belőle.  Kitettem a sima csapós erős  egérfogót egy nagyobbat 2 szelet füstölt kolbászt tettem rá de semmi nem megy rá!  Lánccal kikötöttem nehogy elvigye magával . Igaz nem használtam kesztűt se lehet az volt a baj.   Ha esetleg másnak is lenne házi készítésú élve fogóról képei azt is szívesen megnézném.  

 

Illetve lenne még egy kérdésem. Ha mérget helyezek ki azt elviszi , vagy eszik belőle majd utána egy zárt helyen megdöglik a patkány az nem fog ,,bűzleni,,  Vagy simán majd összeszárad aztán annyi neki? Bocsi ha bolondságot kérdeztem.  Köszönöm majd a segítségedet.(segítségeteket)

Előzmény: fakutyafakutya (1642)
fakutyafakutya Creative Commons License 2021.05.09 -1 0 1642

Sziasztok..Nálunk is elszaporodtak a patkányok a lakatlan harmadik szomszéd portáról valószínűleg. Régebben is voltak, akkor mérgeztük őket. Most vettem egy élve fogó csapdát egy hete. Nutellás kenyeret tettem bele, reggelre fogott is egyet. Aztán csak egy kis kukoricát szórtam bele, az is jó volt. Így három nagyot fogtam a héten. Utána úgy leették róla a kukoricát két éjszaka is, hogy a csapda nem lépett működésbe. Tegnap megint nutellás kenyeret szúrtam a tüskére, azt nem tudják olyan óvatosan felcsipegetni. Reggelre meg is lett az eredménye egy jó kis családi vacsorának. Ugyanis egy nagy és két kicsi volt benne egyszerre. Gondolom még rengeteg lehet belőlük sajnos.

zénó75 Creative Commons License 2021.03.31 0 0 1641

Ha tényleg a csatornából jönnek fel be kell építeni a csatorna csőre egy visszacsapót.. 

Előzmény: survivor8 (1633)
atrego Creative Commons License 2021.03.10 0 0 1640

Szàndékos turpissàgot sejtek...

Régebben is volt,hogy fogtam patit,de most színesek jönnek.

Fahéjszínű,tejeskàvé színű,fehér piros szemmel,foltos,koromfekete...ezüstszürke...

Szerintem valaki elengedett hàzi patkànyokat,azok összeszűrték a levet a csatornapatkànyokkal és a vérfrissítés patkànydömpinghez vezetett...

Mindez Budapest XVI.kerületében...

survivor8 Creative Commons License 2021.02.12 0 0 1639

Nos, meg is érkezett az új páciens...mondom én, hogy ez így szélmalomharc lesz. A méreg jó, de egy hiába hullik el, jön helyette új.

japipapi Creative Commons License 2021.02.09 0 0 1638

Végül is az utolsó mondatod a lényeg, gyenge szar a méreg.

Előzmény: survivor8 (1636)
meszi67 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 1637

Az jó, valószínűleg a bábolnai cég terméke. Abban kétszeres a hatóanyag a boltihoz képest. Itt is azzal dolgozott a Bábolna Bio tökéletes minőségben, amíg  valaki szemet nem vetett erre a bizniszre is és 40 év után kirakták a bábolnát -mint a szaros macskát. Az új cég csak ugatja az irtást, azóta van Pesten is patkányinvázió.  

Előzmény: survivor8 (1636)
survivor8 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 1636

Nálam egy bordó színű, szappan formájú van berakva a lyukba, kikötve (van is rajta erre kialakított gyűrű). Rátettem széles ragasztó szalagot, hogy ne tudja felfelé kitolni és purhabbal lefujtam, hogy a szag ne jöjjön ki. Be is vált a taktika. Meg is ették már az egyiket. Ez valami ipari, szakember adta, jegyzőkönyv stb. Kereskedelmi forgalomba nem kapható, de még ez is állítolag 4-5 nap mire hat. Az még oké, hogy ezt megeszik a nagyok és pár nap mulva elhullanak. De a járat bejárata nincs meg...és amig ez nincs meg, félek sosem lesz vége ennek, mert laikusként azt gondolom lesznek ujabb "bandák", akik rátalálnak a nyilásra és bejárnak majd, aztán kezdődik minden előlről.

Előzmény: meszi67 (1635)
meszi67 Creative Commons License 2021.02.09 0 1 1635

Szerintem meg épp, hogy rögzíteni kell. Ha nem teszi akkor csak behordják a fészekbe --töméntelen mennyiségben-- aztán ott  rápiszkítanak és nem  hasznosul. Ha rögzíti akkor látja az aktivitást, ami hiányzik belőle azt biztosan elfogyasztották. A felnőtt állatok úgyis odajárnak a rögzítetthez, a kölykök meg az alomban sem fognak enni belőle. Ha még nem kijárósak úgyis elfognak pusztulni miután már a  nagyok sem élnek. Egyébként az elpusztult társból is szoktak enni, a hatóanyag egy része így átkerül. 

Igen, azért olyan lassú a hatás, hogy nem tudják összekapcsolni a táplálékot az elpusztulás tényével. Ráadásul kb. két éve a hatóanyag tartalmat is lefelezték valami idióta uniós irányelvnek megfelelően. 

Előzmény: japipapi (1634)
japipapi Creative Commons License 2021.02.08 0 0 1634

Szerintem ne rögzísd a mérget, hagycipeljék a fészekbe, akkor eheti a teljes alom. Ezek a zacskós mérgek lassan ölnek. Állítólag így nem tapaszalják az azonnali pusztulást.

Előzmény: survivor8 (1633)
survivor8 Creative Commons License 2021.02.08 0 0 1633

Hasonlóan bosszús vagyok én is. A 4 lakás alatt folyamatos jön mindig újabb és persze nálunk a padló alatt a leghangosabb, amelyik éppen arra jár. A beépített szekrény sarkában lévő lyukon már tettem len mérget, kikötöttem, elvinni nem tudta, a 3/4-e már elfogyott. Rakok le újabbat, fel már nem jön, de óriási hanggal rágja a falat (is). vélhetően az utcai csatornából kerültek be a ház alá, de ez kezd nekem egy szélmalomharc lenni...Hiába mérgezek le 2 naponta egyet ha mindig jön újabb. Nem tudom mi lehetne a megoldás. De már baromi jó lenne aludni egy jót :D

Már az is eszembe jutott, hogy felszedem a parkettát (szerencsére nem nagy terület) és felöntöm betonnal... De félek, hogy ha a járat a csatornánál megmarad, akkor keres máshol helyet, ahol nekiáll kaparni, rágni...vagy a szomszédnál kezd nagyobb munkába...Fogalmam sincs ilyenkor mit lehetne tenni.

Még annyi bizodalmam van, hogy megtalálják kamerával a csatornában a lyukat, ahol elindul a ház alá...

Itt is a környékben elszaporodtak, de senki nem tesz semmit, csak a közös képviselő és pár lakó. De az önkormányzat semmit... :/

Előzmény: japipapi (1632)
japipapi Creative Commons License 2021.02.07 0 1 1632

Már semmivel.

Valamikor a rugós fogókat lánggal szagmentesítettem/tük, de nem sokat ért. Tapasztalt pati ügyesen kikapja a csalit, hogy a fogó meg sem rezdül. Az ügyetlen, tapasztalatlan akkor is fennakad. 

Ezek szinte iskolázott egyedek, fél éve nem fogok semmit, pedig mindig elfogy a zselé, granulátum de a cukros-vannilliàs-stukaturgipsz is. A ragacsot elkerülik.

Hiába gázosítom kénnel, karbittal, fúr egy új kijáratot. Most már ott tartok, hogy vennem kell tacskó párt, talán tudnám legalább gyéríteni. 

Már nincs semmilyen haszonállatom, hát megedték a télire betárolt 120 kg krumplimat! Most szégyen szemre kilózni vagyok kénytelen vennem. 

Tényleg örjítő és mind ez Budapesten a XVII. kerületben! A főtéren nappal lehet látni patkányt, de az önkormánytat (fidesz), a fóváros (ellenzéki) semmit sem tesz ellene, okádják a sportkomplekszumot rogyásig, ill. az esztelen kerékpár utakat. Szar az egész politikai oldal.

 

Előzmény: george619 (1631)
george619 Creative Commons License 2021.02.04 0 0 1631

Kedves Kollégák!

Mivel tüntetitek el a csapdáról az "emberszagot"?

Gumikesztyűt használva tettem be a csalit , de nem akar rámenni? Előtte már használtuk a csapdát egéére , ott nem gumikesztyűvel tettük bele a kaját.

Köszönöm a válaszokat.

survivor8 Creative Commons License 2021.02.02 0 0 1630

Szia! 

Köszönöm válaszodat! Azóta kiderült, hogy patkány és az egész ház alatt van (4 lakás van egymás mellett). Igy hivunk görényest vagy valami hatékony módszert, mert másoknál is kapar, rág. Sajnos a környékben egy állatpark miatt elszaporodtak nagyon durván és mi is megnyertük.

Szoval most intézzük a hatékony megoldást, irtást és megszüntetést :/

 

Köszönöm szépen segítségedet!

Előzmény: japipapi (1628)
zénó75 Creative Commons License 2021.01.31 0 0 1629

Szia, köszönöm szépen az infót,  hétvégén figyelni fogom, hogy van e mifelénk is ez a storm nevű méreg. Kipróbálom, aztán meglátjuk mi lesz.... :)

Előzmény: noholy (1626)
japipapi Creative Commons License 2021.01.30 0 0 1628

Sajnos van esélyed, hogy patkány. Jó lenne tudni, hogy a parkettád szegezett vagy ragasztott. Ha ragasztott, akkor csak szu lehet, mert nem férne el. 

Lehet besurranó patkàny vagy egér is. Ahol rágási nyom vagy ürülék, tegyél granulátum vagy zselés mérget és sűrűn ellenőrizd.  

Előzmény: survivor8 (1627)
survivor8 Creative Commons License 2021.01.28 0 0 1627

Sziasztok!

 

4 lakásos társasházban élek. Földszinti lakás, kert elől hátul rendezett, tiszta. Jó pár hete kaparást hallottam, azt hittem valami bogár. Aztán kiderült, hogy parketta és járólap alól jön, rágta a fát. Később talált egy rést és a beépített szekrénybe garázdálkodott, szerencsére semmi nem volt benne. Egyet elfogtam 2-3 hét taktikázás után, de sajnos képet nem készítettem és már nem vagyok biztos benne, hogy patkány volt-e vagy egér? :) Mikor feljárt, készitettem az ürülékéről egy képet, mellett mérőszalag. 

Tud valaki esetleg segíteni abban, hogy ezen kép alapján ez mi is lehet? Sajnos 3 nappal az elfogás után megint hallok motoszkálást. Szeretnék beszerezni pár normális csapdát, de nem tudom, hogy egér vagy patkány irányba menjek el.

A mérete kb, amit fogtam 13-15 cm lehetett, de sötétben vittem ki, szoval lehet, hogy csak 10 cm volt :) 

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

 

noholy Creative Commons License 2021.01.07 0 0 1626

Szia, 

 

én STORM blokkot használom. Az fogy a legjobban, van benne valami ami a többibe nincs és hatásosabb is. Állítólag újabb készítmény, nem szoktak még hozzá. 

 

Nálunk (Békés megye) néhol már hozzá szoktak:

PROTECT Paraffinos rágcsálóirtó blokk 300gr. - ROJAKER hiába etettem mindig volt maradó példány

 

Utána tértem át a STORM -ra.

Storm 4G BB, 3 kg rágcsálóirtó Basf, Flocoumafen | Nexles Magyarországtól

BASF készíti

 

Itt a a hatóanyag 0,005 tömeg%

 

A bolti mérgekben a hatóanyag már csak 0.0025 tömeg % és nem is nagyon eszik meg.

 

Az sem jó ha nagyon gyorsan hat, mert akkor megjegyzik, és nem fogják enni.

 

 

 

Előzmény: zénó75 (1624)
successful77 Creative Commons License 2020.12.31 0 0 1625

Es itt a vége ☺ Lehet elemezni

 



 

zénó75 Creative Commons License 2020.12.14 0 0 1624

Sziasztok egy kérdésem lenne,  a piacon kapható Orosz patkánymérgekről  mi a véleményetek? Ha jól sejtem talán több hatóanyag van benne mint az unióba kapható mérgekben. De lehet ,hogy tévedek.

successful77 Creative Commons License 2020.12.13 0 0 1623

Emlegetett szamarak 😁👌

 

https://youtu.be/P74N1g1a4tQ

successful77 Creative Commons License 2020.12.11 0 0 1622

nekem van belole hat db, nem occo de hatasos szegeny menyusok 

is belesetalnak ez a gond vele

Előzmény: tboy723 (1621)
tboy723 Creative Commons License 2020.12.10 0 0 1621
Pesthunter Creative Commons License 2020.11.28 0 0 1620

Köszönöm  ott nincs, meg a vaterán se,  online  körülnéztem már.

Előzmény: successful77 (1619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!