Keresés

Részletes keresés

Atis57 Creative Commons License 4 napja 0 0 215024

Szia!

 

?????

 

 

Eva Menta

Előzmény: Mlle. Grenelle (215023)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 4 napja 0 0 215023

Szőke nő.

Atis57 Creative Commons License 4 napja 0 1 215022

Szia Endre Bá!

 

BCS 622 nek hivják ,az olasz vidéken népszerű.

 

Előzmény: endrebá (215003)
Aphelix Creative Commons License 4 napja -4 6 215021

Na először is :)

Az ukrán gabona csak egy példa az ezerből amivel az EU szivat minket, még ha ebben az egy példában én totál tévednék, a helyzet akkor is maradna ugyanolyan.

 

Másodszor, nem tévedek, legföljebb a helyzet egy kicsit javulhatott, de 2023-ban még több mint 1 millió tonna cucc érkezett Ukrajnából direktbe hozzánk, pedig már akkor is háború volt. Egy másik cikkből egy idézet:

"Brüsszel támogatása az okozott kárnak a töredékét sem fedezi, inkább sértés, mint megoldás, hiszen több millió tonna ukrán gabona áramlott be Magyarországra – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke."

Hogy idén mi van, azt már nem követtem nyomon, de ebből a 2 nappal ezelőtti videóból az derül ki számomra, hogy a helyzet továbbra sem rózsás. Az EU úgy kezeli Ukrajnát, mintha tagállam lenne, és ezzel alávág az EU-s termelőknek, dehát ezen nincs mit csodálkozni, tudván hogy kőkemény euro-milliárdokat fordítanak az EU-s élelmiszertermelés tönkretételére a klímakamu ürügyén. Mindenre adok linket, ha kéred :)

Előzmény: Hooti (215020)
Hooti Creative Commons License 4 napja -1 1 215020

Vávávárj már.

Belépéskor határon plomba ráakaszt, HuGo (útdíj rendszer randszámfelismerő kamerákkal) rendszeren követhetően hagyták el az országot.

Híres összeeskövés elméleteket gyártóknál van meg ez, hogy itthon ragadtak ezen szállítások. Ne legyél konteós. 2024 van.

Képezeld olyan is van, hogy tengelysúlymérés autópályákon, sőt fontosabb főutakon is, 90-el átszalad rajta a kamion és hitelesített mérést végez +-100kg pontosággal, nohát :) HuGo kamera meg kb 10km-ként van, csak nem figyelted eddig.

 

Persze azt nem állítom, hogy Szerbiából nem csorgott vissza, de az elenyésző mennyiség lehetett.

 

Csak ráfogják, hogy elárasztotta az EU-t az Ukrán gabona.

Előzmény: Aphelix (215018)
Töck Jenő Creative Commons License 4 napja -2 4 215019

"ez Magyarországnak egzisztenciális fenyegetés."

 

Tévedés. Ez katasztrófa.

Előzmény: Aphelix (215018)
Aphelix Creative Commons License 4 napja -5 4 215018

"úgy emlékszem, hogy átengedés volt"

 

A fityisz sokat maszatol a kérdésben, próbálják úgy feltüntetni magukat mintha baromira védenék a magyar gazdákat, de azért vettünk ukrán terményt, elsősorban kukoricát, de búzát is. Persze hónapról hónapra változik a helyzet, ember legyen a talpán aki nyomon tudja követni.

 

A tény tény marad, hogy az EU vezetése a globalista elit érdekei szerint jár el, és hogy ez Magyarországnak egzisztenciális fenyegetés.

Előzmény: schlumberger (215016)
Töck Jenő Creative Commons License 4 napja -4 6 215017

Magyarországgal az a baja az EU-nak, hogy amíg önállóan gondolkodik és nem hajlandó az amerikai érdekeket korlátlanul kiszolgálni addíg fennáll a veszélye, hogy az a sok agymosott eu-s állampolgár rájön, hogy hülyét csinátak/csinálnak belőle és elzavarja ezt a bagázst. Na, ezt nagyon nem szeretnék.

schlumberger Creative Commons License 4 napja 0 4 215016

 az olcsó (de szar) ukrán gabona beengedését

 

Én már vénember vagyok, rossz a memóriám (is), de úgy emlékszem, hogy átengedés volt, szigorúan ellenőrizve a be- és kilépést. Sok gabonavonatot láttam akkoriban (az 1-es vasútvonal mellett lakom, gyakori utas vagyok Bp-Győr között).

Előzmény: Aphelix (215014)
Töck Jenő Creative Commons License 4 napja -3 5 215015

"Ez konkréten mit jelent?"

 

Csak azt, hogy minden áron ki akarják erőszakolni, hogy mi is az USA érdekeit szolgáljuk. Másét nem. Az USA az orosz-ukrán háború előtt a gazdasági csőd szélén állt, lévén a világ egyik legeladósodottabb országa. Nem véletlenül próbálta rémisztgetni Taivant kínai és Szaud-Arábiát iráni támadással aminek elhárítására amerikai fegyvervásárlási hitelt kínált. Taivan igen elmés módon hajtotta el őket, közölték, hogy Kínában van egy nagyon beteg panda, amit a kínaiakkal együtt gyógykezelnek, arra kell a pénz. Szaud-Arábia nem reagált. Mielőtt valaki is kételkedne a föntiek valódiságában, az internet hírkeresőjében jelent meg, DE CSAK EGYSZER. Értsen belőle aki akar, de nem reklámozzák többször.

Előzmény: schlumberger (215012)
Aphelix Creative Commons License 4 napja -4 4 215014

Konkrétan ránk akarják erőszakolni amitől a nyugat is rohad, az ellenőrizetlen tömeges migrációtól kezdve az iszlamizáción át a gyermekcsonkítással járó LMBTP agyhalálig, plusz gazdaságilag is mindent megtesznek, hogy (magukkal együtt) minket is kinyírjanak, kezdve az olcsó energiahordozóktól való elzárkózástól az atomenergia elutasításán át a mezőgazdaság szándékos lebontásáig. Hogy csak egy példát mondjak csak a legutolsóra, a magyar gazdák terménye silókban rohad miközben az EU ránk kényszeríti az olcsó (de szar) ukrán gabona beengedését, attól függetlenül hogy Ukrajna nem EU-tagállam, ami duplán érdekessé teszi az egészet.

 

Az csak szösz, hab a tortán, hogy a nekünk járó pénzeket nem adják ide, mert szerintük csak az a "jogállam" ahol globalista kormány van hatalmon.

Előzmény: schlumberger (215012)
Atis57 Creative Commons License 4 napja 0 0 215013

Szia!

 

Ez a kérdés sokkal bonyolultabb. 

 

gondolj a Román, Szlovák, Ukrán "nemzetállamra "? 100 év után vannak még magyarok bárhol is? 

 

Még a Horvát, Szlovén, Szerb részen sem . Pedig Szerbiában van magyar tartomány ",magyar parlamenttel" is.

 

Itt a ki -kinek barátja , meg a hátulról mellbe szurás  esetei fontosabbak.

 

 

Előzmény: Töck Jenő (215010)
schlumberger Creative Commons License 4 napja 0 0 215012

 dolgoznak Magyarország elpusztításán.

 

Ez konkréten mit jelent?

Előzmény: Aphelix (215011)
Aphelix Creative Commons License 5 napja -4 4 215011

"De hát nem volt! Ez a lényeg. Csak a becsület az kevés, csak a szegény hülye minősítéshez elég."

 

Ezt az aktuális helyzetre értelmezve az a vicc, hogy elvileg az EU, a NATO, az USA, meg úgy általában minden és mindenki a mi szövetségesünk, tehát papíron kurvakönnyen ki kellett volna hogy harcoljuk az ukrajnai magyarokkal szembeni jobb bánásmódot, oszt' érdekes módon az összes "szövetségesünk" a pofánkba szart ezügyben, ha nem egyenesen ellenünk fordult. Aztán az EU-hívő majmok meg csodálkoznak, hogy sokan Putyinnal szimpatizálnak, aki bár elvileg nem szövetségesünk, korrektebbül viszonyul hozzánk mint azok akik igen. Az EU és az USA az utóbbi években nagyságrendekkel többet ártott nekünk, mint azok elvileg az ellenségeink a nemzetközi politikai színpadon. A ruszkik és Kína érdemi diplomáciai kapcsolatokat ápol velünk és kvázi egyenrangú félként tárgyal, vagy legalábbis fenntartja ennek a látszatát, miközben a szövetségeseink folyamatosan gyaláznak és csicskáztatnak minket, és vért-verítéket nem kímélve dolgoznak Magyarország elpusztításán.

Előzmény: Töck Jenő (215010)
Töck Jenő Creative Commons License 5 napja 0 1 215010

"És igen,ha lett volna elég erőnk,pénzünk,szövetségesűnk,becsületűnk-ez esetben bizony ki kellett volna állnunk a határon kivűl rekedt nemzettársainkért-de hát nem volt"

 

De hát nem volt! Ez a lényeg. Csak a becsület az kevés, csak a szegény hülye minősítéshez elég.

Előzmény: ötbites stihles ziles (214997)
Aphelix Creative Commons License 5 napja -3 4 215009

"Ami érdekes, hogy ők se rosszabb képességekkel rendelkeznek a tájékozódás terén mint te, és ők is a legjobb szándékkal védik a saját meggyőződésüket."

 

Az emberek zöme csak választ egyet a felkínált narratívák közül, és eszébe sem jut sem az, hogy a saját fejével gondolkodjon, sem az, hogy esetleg az a narratíva (is) hamis amit ő kiválasztott magának. Van a két nyilvánvalóan agymosott oldal, balról a puytinhitler, jobbról a putyinamegváltó banda, akiknek a valóságról lövésük sincs, de olyan erővel harsogják a véleményüket mintha legalábbis fizetett szakértői lennének a kérdésnek. Ezúttal a középút ezerszer normálisabb a két szélsőségnél, a "fejezzük már be ezt a baromságot minél hamarabb és a lehető legkevesebb áldozattal" nyilvánvalóan az egyetlen épelméjű álláspont, bár ez sem feltétlenül jelenti, hogy a véleménygazda gondolkodik, mert sokan ezt is csak mint sablont használják.

 

Szóval kétségeim vannak a tájékozódási képességről és a jószándékról egyaránt :) A legtöbben átverik saját magukat azzal, hogy ők tájékozódnak és jószándékúak, de emögött nincs igazából semmi, amire a legjobb példa pont az ukrán konfliktus. A balosok pl. jószándékukban ragaszkodnak ahhoz, hogy csak úgy lehet vége a vérengzésnek ha Putyler visszavonul, és nem érdekli őket, hogy ezt elérni minimum plusz többszázezer halott. Felőlük az a több nagyvárosnyi ember igenis dögöljön meg a lövészárkokban ha erre van szükség ahhoz hogy az ő Putyingyűlöletük kielégülhessen. Nem az emberélet a fontos, hanem hogy az ő akaratuk érvényesüljön. Persze ha erre válaszul besoroznák őket az ukrán frontra, akkor háborognának, hogy nem így gondolták, mert az oké, hogy mindenki más dögöljön meg az ő kedvükért, de nekik ne kelljen. Az Isten óvjon meg mindenkit az ilyen jószándéktól.

 

Amúgy milyen kényelmes a zsidó Zelenszkinek, hogy világszerte agymosott tömegek támogatják vakon a tervet, hogy az utolsó ukránig harcol, mielőtt veszít... Ez a második holodomor, ugyanazok követik el mint az elsőt, és ugyanúgy nem lesznek érte felelősségre vonva.

 

A másik oldali narratívában azt még megértem, hogy Putyin a szanaszét szivatott orosz kisebbséget menti meg, illetve a NATO terjeszkedése ellen harcol, de az mekkora hülyeség, hogy a nácikat irtja... Mi a f*szt érdekelné Putyint ha egy másik országban van pár karlengető majom? Ez a ruszkikra nézve semmit nem jelent. Ez a duma arra volt jó, hogy rámutatott a balosok abszolút gerinctelenségére, de mint háborút indokló tényező még viccnek is gyenge. A szájukat rongyosra nácizó liberálisok egyetlen ütemtévesztés nélkül simán felsorakoztak a szószerintnácik mellé és teljes mellszélességben kiállnak mellettük a korábban hazugmód lenácizott mezei konzervatívokkal szemben, lol.

Amúgy azon is elgondolkodhatnának azok akik szerint Putyin nácitlanít, hogy ennyi erővel bármelyik országba bemehetne, hozzánk is, mert mindenütt van pár karlengető majom, szóval talán nem a legszerencsésebb döntés támogatni a náciirtó háborúk ötletét.

 

"Aphelixnek való szintű kérdés az, hogy kell-e nekünk terjesztenünk az igazságot, vagy majd a haláluk után  Isten a Teremtőjük kiválogatja a megtévesztetteket az igazhitűek közül."

 

Is :)

Szerintem aki ismeri az igazat az terjessze, mert jó ha terjed, de ne fűzzön a dologhoz nagy reményeket, mert az emberek zöme immunis az igazságra, sőt, sokan elvi alapon szándékosan utasítják el, úgyhogy nekik marad a Teremtő általi válogatás...

Előzmény: endrebá (214990)
schlumberger Creative Commons License 5 napja 0 2 215008

Akkor hát még erősebb az óhajom :-)))

Előzmény: Negyvenes nő (215006)
_nyunyuka Creative Commons License 5 napja -3 1 215007

Attól függ, mekkora a kudarcélmény. A magát legyőzhetetlennek gondoló német hadsereget is visszafordították Sztálingrádból. 

Előzmény: endrebá (215003)
Negyvenes nő Creative Commons License 5 napja 0 1 215006

Te írtad a 215.000. hozzászólást :-)

Előzmény: schlumberger (215000)
endrebá Creative Commons License 5 napja 0 0 215005

Ámmmen !       :-)

Előzmény: schlumberger (215000)
endrebá Creative Commons License 5 napja -2 0 215004

Van egy hiánypótló cikk a nácifasiszta fogalmáról - mert mi azt hisszük hogy náci az a keresztény aki származása miatt akarja leöldösni a tőle különböző másságot.

  ..és a fene gondolná, hogy nem ez a helyes megfejtés.

 

Nna, ezt azért mondtam, mert ha azt olvasod hogy senki ne ölhessen meg senkit, azzal egyetértesz.

Ha azt olvasod, hogy senki ne támadhasson meg senkit a hadseregével se - azzal is.

  Ha csak.. CSAK ennyi a különbség a véleményeitek között..

Márminthogy te azt mondod hogy mindíg az erősebb kutya alapít családot, ő meg azt mondja hogy tessék mindenkinek a nemzetközi szabályok szerint alapítania családot ?

 

Akkor te a valós világot nézed, ő meg nem akar soha semmitől félni.

 

Te is tudod (meg már én is tudom), hogy aki nem akar félni - az is fog.

Ő meg azt tudja hogy ha minden törvényileg lenne szabályozva és mindenki törvénytisztelő lenne, akkor mindenkinek sokkal jobb lenne.

 

Ennyi az a kibékíthetetlen ellentét te és őközötte. 

    Kibékíthetetlen ?  Jól gondold végig, tényleg az lenne, hogy valaki ENNYIRE nem akar félni?

 

 

Jjja, a fasiszta-értelmező cikk linkje :

 

Mi is az a fasizmus - Deansdale

Előzmény: ötbites stihles ziles (214997)
endrebá Creative Commons License 5 napja 0 0 215003

Csak a fogalom magyarázatához tennék még annyit, hogy az erősebb kudarcélménye nem gyűlöletet eredményez..  hanem folytatást.

 

Írtam egy cikk-formát a gyűlöletről, de pont a karácsony előtti napokban alakult ki hozzá az indíttatás - szóval nem jelent meg.  Elküldöm neked magánban valamikor még ma.. hátha közelednek a véleményeink.

:-)

Előzmény: Qqberci (214996)
schlumberger Creative Commons License 5 napja 0 1 215002

Már láttam, és káromkodtam...

Előzmény: Qqberci (215001)
Qqberci Creative Commons License 5 napja -3 0 215001

1etértek!

 

Egyébként meg nézd meg ezt és keseredj el...

 

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=167055684&t=9188003

Előzmény: schlumberger (215000)
schlumberger Creative Commons License 5 napja 0 0 215000

Sehun se gyilkolásszanak senkik!

Előzmény: _nyunyuka (214999)
_nyunyuka Creative Commons License 5 napja -3 0 214999

Különösen ne gyilkolásszanak Ivano-Frankivszk környékén, igen dekoratív hölgyek a partnercég dolgozói! 🙂 (kb. 800-an, tuti hogy a HR-es egy jó ízlésű ember, aki bikinis albumból válogatott...) 

Előzmény: Qqberci (214998)
Qqberci Creative Commons License 5 napja -4 3 214998

szlávaukránéltető koma

 

Az nem éltetés, ha szótlanul nézzük az ipari szintű gyilkolászást és rombolást, a "megvédés jegyében"...

 

.

Előzmény: ötbites stihles ziles (214997)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 5 napja -5 4 214997

Még egy gondolat,azt befejezem ezt a szlávaukrán témát-mert ennél többet még egy ilyen helyen sem vagyok hajlandó beszélni a nácisimogatókkal..lehetnek egyébként akármekkora fenomének,de a nácizmus mint államvallás támogatása számomra.. nem jó irányú minősités az illető szellemi képességeit illetően-magyarán kinullázta nálam magát a szlávaukránéltető koma.. jelen helyzetben.

Tehát,a gyengébbek,lustábbak kedvéért-van itt az Index Fórumon egy topic,ahol a téma adott-A kijevi helyzet fokozódik a cime-ott  el kell olvasni a nemrég megjelent 610708 számu hozzászólást-ebben a dologban némi tömör véleményt fogalmaz meg a koma,ami a miért igy történtek kérdés egy részére rávilágit..

És igen,ha lett volna elég erőnk,pénzünk,szövetségesűnk,becsületűnk-ez esetben bizony ki kellett volna állnunk a határon kivűl rekedt nemzettársainkért-de hát nem volt,nincs is,és talán nem is lesz,legalább is a "mi"idönkben nem..

Szerintem

Politikai rész ennyi volt részemről-lenne még,de megtartom magamnak,nem e topic ennek a helyszine..

Előzmény: endrebá (214990)
Qqberci Creative Commons License 5 napja -3 0 214996

az erősebb haragja nem mérgeződik tehetetlenséggel.

 

Legfeljebb a kudarcélménnyel...

 

No, most már tényleg befejeztem... 

 

 

Előzmény: endrebá (214995)
endrebá Creative Commons License 5 napja -2 0 214995

Köszönömuram, nagyjából egyetértünk.  :-)

 

Mert szerintem a gyűlölet nem szül az erősebb fél lelkében is gyűlöletet.. gyűlölet az amikor a gyengébb fél haragszik az erősebbre.

És ez azért nem szül viszonosságot, mert az erősebb haragja nem mérgeződik tehetetlenséggel.

 

Szóval.. a gyűlölet legfeljebb kiirthatatlanul bevésődik a gyengébbikbe.

Előzmény: Qqberci (214994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!