Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.30 0 0 79

Mi is lefektettük mindig a pireneusit ha kicsi kutyával játszott, de mellette nincsen kis kutyus és keveset találkozott kicsi kutyákkal, inkább nagyokkal játszott. Úgyhogy a kiskutyákkal óvatosak vagyunk, mert hajlamos rájuk taposni, bár ha egy kistestű kutya mellett nőtt volna fel, akkor valószínüleg megszokta volna és sokkal óvatosabb lenne. De így nem árt az elővigyázatosság. Nekem a landseerekkel elég jók a tapasztalataim, 2 landseerrel is szoktunk együtt sétálni, nagyon toleráns, óvatós, kedves, nyugis és kezelhető kutyusok. Szerintem ha következetesen érezteted vele, hogy mit szabad és mit nem, és az elején tisztázod vele a határokat, akkor nem lehet vele gondod. A pireneusival nap mint nap tisztázni kell a határokat kb 2 éves koráig, a landseerrel sokkal könnyebb dolgod lesz, a kicsiket is meg fogja szokni, hogy mit szabad és mit nem. Csak türelmesen, még kölyök...fektesd le a kicsihez, legyél ott mellettük, hagyd őket ismerkedni és ha a kölyök részéről megy a pofozkodás állítsd le határozottan. Ne féltsd, nincs cukorból, az elején kell meghúzni a határt. Az sem baj, ha a kistestű kutya megmorogja vagy megcibálja. A kicsik mennyire jól szocializáltak? Mert azért nekik sem szabad minden helyzetben morogni, tehát  velük is tisztázd, hogy mit szabad és mit nem. A mi kutyánk egy kaukázusin, egy argentin dogon és egy moszkvai őrön szocializálódott, gondolhatod, hogy nem bántak vele kesztyűs kézzel. A dogó vele egyidős volt, a moszkvai és a kau már felnőttek. A kau rendszeresen éreztette vele a fölényét, kapott egyet kettőt, de sosem avazkoztunk közbe, persze figyeltünk rájuk, de hidd el, hogy lerendezik egymás között. A kölyöknek meg jót tesz, ha éreztetik vele, hogy ő még csak egy kölyök és legyen tisztába a határokkal. 

Előzmény: temick (78)
temick Creative Commons License 2012.11.29 0 0 78

Szia

Én úgy oldottam meg a kis kutyákkal való játékot hogy mindíg fekve kellett játszania a kicsikkel.Felnőt korába akár milyen kicsi kutyával játszott azonnal lefeküdt,így nem féltek tőle.

Előzmény: Ingrid-Zima (76)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.29 0 0 77

sziasztok!

 

Ha jól olvasom, akkor most 2 kutyus is van a Jéke kincse kennelből Z betűs alomból. A netboard fórumon is vannak landseer gazdik, sőt egy tesóka is van Z  betűs alomból, az egyetlen kis fickó :) Mi ott a pireneusi fórummal indítottunk, de már lassan csak én vagyok az egyetlen pireneusi gazdi, a többieknek már mind landseerjük van. Regisztráljatok, egy picivel aktívabb fórum, bár most ott is kicsit pangás van, de azért tudtok tanácsot kérni. Én egyébként a kutyussal kapcsolatosan azt javaslom, ha a kicsikkel dömper módon játszik, hogy hagyd nyugodtan, hogy a kicsik lemorogják vagy helyre tegyék, és akkor tudni fogja, hogy hol a helye.   http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18970   ez a  netboard link.

 

 

üdv

Előzmény: Ingrid-Zima (76)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2012.11.22 0 0 76

 

 

Szia,

 

én is szeretnék tőled tanácsot kérni.

Legmoncsi Zetájának testvérét Zimát ( Ingridnek hívjuk) mi vettük meg múlt szombaton.

Van 3db havanese kiskutyánk is,velük nem tudom összeszoktatni Ingridet.

Akkora hévvel rohan feléjük,h megijednek tőle a kicsik,vagy játékra hívás közben akkora

taslit nyom le nekik,h ezt zaklatásnak veszik,morgással reagálnak rá. Ha a felügyelek

rájuk,a kicsik odabújnak a lábamhoz, várják a segítségem,ha pedig egyedül hagyom őket

biztosan összemordul vmelyikkel. Mit tegyek,h békességben eggyütt játszanak?

 

Üdv Ági

 

 

Előzmény: temick (71)
Ingrid-Zima Creative Commons License 2012.11.19 0 0 75

Szia Ramóna!

 

Mi vettük meg a kutyusod testvérét, Zimát,mi Ingridnek hívjuk őt.

Mi történt veletek amióta hazavittétek Zetát, megszokta már az új helyét?

Nekünk a hosszú út teljesen problémamentes volt,az éjszaka viszont írtó ramazurit

rendezett,azt hittem szétszedi a bejárati ajtót... Nem is tudom,hogy fogom megszoktatni

őt a kint alvásra. Nappal bent lehet a lakásban,jelenleg szabadságon vagyok az ő érkezése miatt,de fogalmam sincs mit fogok vele csinálni ha két nap múlva dolgoznom kell menni...

Neked, vagy valakinek volna valami hasznos tanácsa? Szívesen fogadnám....

 

Üv Ági

 

Előzmény: legmoncsi (70)
temick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 74

Szia Legmoncsi!

 

A kiskutya nevelése kicsit hasonlít a gyerek neveléshez, rengeteg türelem és gyakorlás kell hozzá. A kiskutya a parancsokat nem direkt nem csinálja meg, ő ezt az egészet játéknak fogja föl.Meg kell érnie ahoz,hogy tudja ez nem játék ez parancs.

Ezért folyamatosan gyakorolni kell vele,hogy rögződjön benne.

A gyerek neki játszótárs, úgy is bánik vele mintha Ő is kiskutya lenne, ezért nem szabad felügyelet nélkül együtt hagyni Őket, mert nagyon hegyesek a babafogai és képes sebet ejteni vele a gyereken, amitől Ő természetesen fél.

Fektessük vagy ültessük le a kutyát, és csak akkor menjen oda a gyerek, és akkor is csak simogassa, ne engedd, hogy a kutya simogatás közben rágcsáljon.

Igyekezz, hogy a kutya mindent szóra vagy intésre csináljon,ne kezdj el vele birkózni, vagy rángatni, mert egy év múlva már ő lesz az erősebb.Fél éves kora előtt csak az alap dolgokat kell megtanítani neki: ül,áll, fekszik, vissza vagy lábhoz, nemszabad,ereszd.

Fél év után már érdemes kutya iskolába vinni,mert azért Ők a szakértők.

Vigyázni kell vele, mert a természetéből adódóan,nem minden kutyát szeret,kis korától kezdve nem szabad engedni a kutyákkal veszekedni, de játszani vinni kell a kutyák közé,hogy szicializálódjon.

Nagyon hamar megfogja tanúlni a dolgokat, de nem árt hetente felujítani a tudását.

Előzmény: legmoncsi (73)
legmoncsi Creative Commons License 2012.11.14 0 0 73

Előzmény: temick (71)
legmoncsi Creative Commons License 2012.11.14 0 0 72

Szia!

Basszus. Tegnapelőtt írtam egy hosszú hsz-t és elszállt. Zeti már sokkal elevenebb. Mindent szétrág, eleven. Most vettem egy könyvet, Kölyökkutyák címmel. Ebben sok feltett kérdésemre megkaptam a választ.

Két nagy problémám van. Az egyik, h. a fiam nagyon fél tőle(4éves) és nem hajlandó ki se menni az udvarra és nem tudom,h. mit tegyek vele. A másik,h. nem mindig fogad szót. Hívom és sokszor jön, de nem mindig. Eldobom a rongyot és visszahozza, de nem mindig adja oda (jutira se).Ültetem, de nem mindig ül le. Nem fogad szót feltétel nélkül. Ja és a póráz. Ha húz megállok és amíg nem lazul nem megyek. Ez oké. De ha megállok ő leül és nem hajlandó felállni és elindulni.

Néhány kép Zetiről

Előzmény: temick (71)
temick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 71

Szia

Nagyon szép a kiskutyád.Ha valamit akarsz kérdezni szivesen válaszolok.

Előzmény: legmoncsi (70)
legmoncsi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 70

Sziasztok!

Megpróbálkozom, hátha valaki ír majd, bár látom, hogy elég régen nem fórumoztatok.  Mi 3 napja lettünk Landseer tulajdonosok. Mi is, mint Raggi a Jéke Kincse Kennelben vettük Zetát, akit mi csak Zetinek hívunk. Tök nyugis, bár éjjel tombol. Jó lenne ha újra éledne a topik, mert én egy tök kezdő kutyatartó vagyok és mindent tök jól szeretnék csinálni. Szeretném, ha lenne a családunknak egy barátkutyája, aki szinte mindenhová jönne velünk, de ahhoz ugyebár kifogástalanul kell viselkednie.

 

Ramóna

Előzmény: Raggi (59)
Raggi Creative Commons License 2011.01.13 0 0 69

 

Ez se egyértelmű, Cimbora pl. rettenetesen nyálzik, pont, mint egy bernáthegyi. Mindenhova türcsivel járunk és állandóan törölgetni kell a száját.

A szemproblémák is a bernáthegyi vonalból jönnek nála.

 

Jelezni egyébként jelez ő is, szaladgál ugatva a kerítés mellett (ha éppen kitn van és valaki elmegy), ha megáll egy autó a kapuban, ha csöngetnek ugat és rohan oda, ha bárki bejön, azt megugatja de ha látja, hogy nekünk semmi bajunk az illetővel, akkor meg lenyalja a fejét....

Az a furcsa, hogy kezdetben mindenkivel barátságos, egy idő után viszont kezd el bizalmatlanná válni. Tavaly nyáron dolgoztak nálunk mesterek, kezdetben tök rendben elvolt velük, aztán pár nap elteltével már inkább pórázon vittem ki pisilni a kertbe, amíg ott voltak, mert kezdte csúnyán ugatni őket.

Előzmény: ponydog (68)
ponydog Creative Commons License 2011.01.12 0 0 68

Igazából nem volt ismert fajta Mo-gon. Az enyém törzskönyvi bejegyzése szerint 864. volt 3 és fél éve. De nagyon sok kölyök landseer került külföldre. Pedig ha valaki nagy kedvencet akar, a landseer ideális fajta. Kifejlődve nem eszik méretéhez (70-85 kg) képest sokat. Ha ifjú korában megkapta a csontjainak, izomzatának növekedéséhez megfelelő tápot, vitaminokat, később már olcsóbb kajával is nagyszerűen el van. Intelligens, kicsit ugyan kajla, de nagyon jó szándékú kutya, ideális családi kutyának gyerekek mellé is. Egész kicsikhez nem, mert súlyánál fogva fellökheti őket. Egyébként húzhatják, vonhatják, lovagolhatják. Házőrző képességeit valóban nem hasonlíthatjuk mondjuk egy kaukázusi j-hoz, vagy egy komondorhoz, de az enyém például jelez, ha valaki jön. Igaz csak 2-3-at vakkant, de ez elég. Méreténél fogva pedig aki nem ismeri a tulajdonságait, nem mer mellette bejönni. Szerencsére közel sem nyálzik úgy, mint egy bernáthegyi. Én nagyon megkedveltem ezt a fajtát.

Előzmény: Raggi (67)
Raggi Creative Commons License 2011.01.12 0 0 67

Cimbiről képek a blogon találhatók , rengeteg:))

 

Nos, őszintén, én sem gondoltam, hogy ilyen szobakutya lesz, az előző kutyáim is valahogy télen érkeztek, ők is bent töltötték az első hónapokat, aztán mindegyik fogta magát és kiköltözött. Bejártak persze, idős korukra  vagy amikor betegek lettek, akkor javarészt bent laktak - főleg ha hideg, esős, pocsék idő volt vagy éppen tombolt a kánikula, de van kint egy egy óriási szigetelt kutyaház, mindegyik szerette. Cimbinek a kinti játékait tartom benne most ... Egy litván tenyésztő ismerősöm kérdeztem, hogy mennyire népszerű a landseer nálunk. Merthogy ott nem nagyon. Hát itt se.. és ennek gondolom főleg ez az egyik oka, hogy egy ekkora méretű kutya és nem őriz.

Viszont ez a  közelség, ami így akarva-akartlanul kialakult, egészen fantasztikus és új dimenziókat nyitott meg.

Előzmény: ponydog (66)
ponydog Creative Commons License 2011.01.12 0 0 66

Nem is vettem bántásnak, jól néznénk ki, ha egymás véleményét nem tisztelnénk. Mivel elhangzott az érdeklődő kérdés, hogy Landy hogy viseli a hideget, megírtam, hogy ő mindig kinn van. Amellett, hogy "egymás mellett" élünk, ő kinn én meg benn, tényleg jól megvagyunk. Landy kutyus, része az életemnek - mint eddig mindegyik kutyám -, de tényleg nem úgy, mint a Tiétek. Attól, hogy Landy másképp él, még nagyon szívesen olvasom a többi kutyus életét, különösen szeretem a fényképeket a kutyákról - szívem szerint a fórumot is szinte csak fényképes fórummá tenném - és Benneteket sem akarlak sem megváltoztatni, sem kritizálni, főleg nem bántani. Távol álljon tőlem. Szeretettel: Ponydog.

Raggi Creative Commons License 2011.01.12 0 0 65

Távol álljon tőlem, hogy kritizálni akarjak bárkit. Landynek biztosan szép élete van.

Én csak egy másfajta - mifelénk még nem túl elterjedt - kutyatartás híve vagyok, amikor a kutyám része az életemnek és nem párhuzamosan élünk, ő kint, én bent és néha találkozunk. De ez nem ide tartozik, azt hiszem.

 

 

 

 

Előzmény: ponydog (64)
ponydog Creative Commons License 2011.01.07 0 0 64

Mivel Landy soha nem jöhetett be a lakásba, kevés egy-két perces kivételtől eltekintve, neki ez egyáltalán nem furcsa. A küszöb fontos határ. Egyébként tudtommal ez a fajta eredetileg a kanadai partok környékéről való az új-foundlandival együtt, a természetes környezete is hideg volt. Kiválóan tűri, télre vastag bundát vesz, és ha nem fúj a szél, még a házába sem megy be, az udvaron fekszik. más kérdés, hogy valóban emberbarát, ha kimegyek az udvarra, vagy ha vendégek jönnek és játszanak vele, az ünnepszámba megy nála. Nálam a korábbi - és egyébként - nagyon szeretett kutyáim sem jöhettek be a lakásba. (új-foundlandi, jugoszláv farkasölő, német juhász, kuvasz, és 3 keverék a kutyás múltam. Szeretem az állatokat, etetem, jól tartom, beszélgetek vele, játszom is néha, de a kutya az kutya. Azaz, ha van nagy udvar, vagy kert, akkor ott a helye. Ha nem volna udvaros házam, nem tudom tartanék-e kutyát. Valószínű, hogy nem.

Még egyik kutyusom sem fordult ombudsmanhoz a rossz sorsa miatt, mert szerintem nem is volt rossz sorsuk. Megkötve egyik sem volt, a kennelbe is igen-igen ritkán voltak becsukva olyankor, amikor a nagykaput nyitva kellett hagyni, és fennállt a szökés veszélye.

Előzmény: Raggi (62)
Raggi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 63

Mackó is gyarapítja akkor a konyhamalacok családját? A tejszínhab nálunk is nagyon menő, meg a krémes tál kinyalása...

Raggi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 62

A Libris Hort kennelt mi is néztük annak idején, de aztán megláttuk a Jéke kincse Erikről a fotót, a kis folttal a szája szélén és kész... szerelem volt első látásra.

És Landy hogy visel, hogy kint van? Nem is tudom elképzelni, hogy Cimbivel mi lenne, szinte alig megy ki egyedül a kertbe, a lakásban is követ, mint az árnyék, 2-3 méternél soha nincs messzebb tőlem. Leginkább láb alatt szeret lenni, na ezt aztán magas fokon műveli:))

 

 

E.B.B. Creative Commons License 2011.01.07 0 0 61

Karácsonyi tejszíhabos orros:)

Sziasztok!

Mi Mackót elég messziről hoztuk. Maci Miskolcról érkezett hozzánk ide Győrbe. Az Estike-Bérczy csodálatos kennelből! Gyönyörű kutyusaik vannak, családias hangulatban, szép környezetben nevelik őket!

Hát a kiállításokon sajnos nem vgyunk sokan, ált. 4-5kutyus szokott lenni, 2 osztrák kennel meg mi és az Éviék Dunaszegről, velük nagyon jóban vagyunk, nemsokára lesznek náluk kistutyák:) Amúgy hasznos dolog a kiállítás, aki nem veszi véresen komolyan, a bírók nagyon sok jó tanácsot adnak!

Édes is Mackónk most kezd férfiasodni, sokat nőtt az utóbbi hónapokban, 60kg-os lett 1éves korára és akkora feneke lett...,amit úgy tud riszálni ha vmit akar, mint egy plaza cica, meg persze olyan hisztis is! Mindent elér amit akar, folyamatosan itt van velünk a lasásba, ha a kezembe veszem a pórázt már annyira izgatott h megyünk sétálni, szerdán a mínuszokba 2 órát kinnt voltunk sétálni, már lefagytam,de neki meg se kottyant, állandóan a varjakat kergeti, fel akar menni a fákra is utánuk, lassan már repülni is megtanul:)

Én is néztem,hogy Cimbi Macira hasonlít, főleg a pofijuk!

Előzmény: Raggi (59)
ponydog Creative Commons License 2011.01.07 0 0 60

Szia! Landy a Libris Hort-ból származik. Német származású tenyésztő, Csengelepusztán lakik. Peter Pan néven kölyökkori képe fenn is van a tenyésztő oldalán az archívok között.

Természetesen törzskönyves, de tenyészszemlén és kiállításon nem járt, nem is fedezett soha. Nincs ivatralanítva, csak egyszerűen agglegény.

Előzmény: Raggi (59)
Raggi Creative Commons License 2011.01.07 0 0 59

BUÉK!

 

Nagyon szépek a kutyik:))

Ti melyik kennelből vettétek őket? Cimbi Jéke-kincse kutya, van esetleg másik landseer itt ebből a kennelből?

Még nem voltunk kiállításon landseer nézőben (Cimbi már ivartalanítva van, ő nem is fog menni), de a fotók alapján úgy nézem, hogy kicsit másabb felépítésű  Panda és Landy, de a fotók csalnak azért. Mackóval hasonlítanak leginkább, Cimbi nem masztiffos alkat, inkább magas és vékony, szűk a mellkasa is.

 

Az este néztem az Animal Planeten a 101 kutyát, most volt az újfunlandi, persze amerikai a film meg a kutyák is és ott mások a kutyák valahogy, mint Európában, nem csak az újfunlandi, hanem a többi fajta is, valahogy kisebbek és tömzsibbek, csak innen jutott az eszembe.

 

 

ponydog Creative Commons License 2011.01.05 0 0 58

Tényleg nem sokat beszélünk. Kivételes alkalom volt, hogy Landy bejöhetett a lakásba karácsonykor. S ha már bent volt készült egy kép is, amit a blöki oldalra a karácsonyi hangulatban című het fotópályázatra is beküldtem. 210-ből 58. lett a kép. Utólag is Mindnyájatoknak áldott új esztendőt!

Orszo Creative Commons License 2011.01.05 0 0 57

Sziasztok!

 

B.Ú.É.K. !

 

Hát nem vagytok valami bőbeszédüek! Tiszta halott ez a fórum, ez nekem nagyon nem tetszik. Pörögjenek már fel a landseeres gazdik. Vagy mindenki ennyire el van foglalva a kutyájával, hogy nincs ideje két sort írni? Pedig szerintem nagyon jó lenne megosztani a sztorikat és egyéb dolgokat egymással.

 

Üdv, mindenkinek!

temick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 56

Sziasztok.

A Panda fél a petárdától,és bekéredzkedik.Télen biztosan bent lakna bár öt perc múlva melege van,és ki akar menni.Gondolom ez a pár nap így fog eltelni.

Mindenkinek Boldog Újévet Kivánok.

Orszo Creative Commons License 2010.12.30 0 0 55

Sziasztok!

 

Nem csodálom, hogy ebben a hidegben Mackónak nincs kedve kimenni. Bár Orso elég sokat kint van, jön-megy. Kicsit beül a karifa alá, várja a szaloncukrot. Először megszagolja, megbögdösi az orrával aztán néz ránk, hogy "aggyá má!" Még mindig ellopkod mindent, kergetteti magát. Ez a kedvenc szórakozása. Ha szalad a helyére, akkor tuti, hogy vmit vhonnan elcsent. Tegnap a szárított narancshéjakat lopkodta a radiátorról. Elakarta dugni (ásni) a paplanja alá. Ilyenkor annyit röhögünk rajta, túr mint a malac.

 

Nagyon Boldog Új Évet kívánok, mindenkinek!

E.B.B. Creative Commons License 2010.12.28 0 0 54

Sziasztok! Hogy telnek az ünnepek? Mackóka napközben mindig bennt van velünk, vhogy nem akar kinnt lenni egyedül, amit meg is értek!:) Inkább itt lustizik velünk!:) Remélem mindenki jól van! És előre is mindenkinek nagyon nagyon BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!!!!

Raggi Creative Commons License 2010.12.25 0 0 53

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Most indulunk a napi sétára, az elemekkel dacolva, mert az kijár Cimbikének:))

Eddig fagyott eső zuhogott, most már havazik és tombol a szél...

temick Creative Commons License 2010.12.24 0 0 52

Sziasztok.

A Panda is már nagy lány lett,már két éves.Képet most nem szivesen tennék fel róla,mert a Bogival  folyamatosan játszanak a nagy sárban,gondolhatjátok hogy néz ki.Mi is boldog ünnepeket kivánunk a többi Landseereseknek.

E.B.B. Creative Commons License 2010.12.24 0 0 51

Szia Orszo!

Köszönjük szépen a szülinapi köszöntést! Igen a mi nagyfiúnk tegnap 1éves lett! Sok-sok puszit kapott, meg finomságokat!

Most dístzítjük együtt a karifát,ő ellenőrzi,hogy szép legyen!:)

MINDENKINEK NAGYON NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK!

Előzmény: Orszo (50)
Orszo Creative Commons License 2010.12.23 0 0 50

Szia E.B.B.!

Boldog születésnapot kívánunk Mackó kutyátoknak! Nektek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk Orszóval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!