Keresés

Részletes keresés

Mira_kutya Creative Commons License 2017.02.07 0 0 354

Kedves Malnagazdi,

 

a dokink Dr. Oroszy Andrea.

A konzultácio ugyan annyi mintha bárhova elmennél állatorvoshoz... nem emlékszem mennyit fizettünk, de nem az a  rendszer van mint Dr. Kissnél.

Nállunk az étrendden nem kellett változtani, nyersen etetünk. Viszont azt már tudom, hogy nincs olyan etetés ami jó mindenkinek.

Kb 1 év alatt lett gyógyszermentes a Mira.

Mi szedünk homeopátitát ami fillérek, és az Enegy vet termékeket, kúra szerüen, aminek az ára olyan mint egy táplálékkiegészítőnek.

 

Jobbulást

Miráék

Előzmény: malnagazdi (353)
malnagazdi Creative Commons License 2017.02.06 0 0 353

Kedves Mira Gazdi!

 

Nekem ugyanilyen gyógyszereket szed a kutyám. 3 éve kifizettem Kiss doktornőnél a konzultációt, és lett némi javulás, most viszont már heti rendszerességgel vannak rohamai a kutyusomnak. 

Érdeklődnék, mibe került Oravecz dokornőnél a konzultáció; mennyi idő volt, mire el tudtátok hagyni a gyógyszereket, és mibe kerülnek a mostani készítmények, amiket Mirának szednie kell?

 

Kaptatok valami speciális étrendet is?

 

Előre is köszi ha válaszolsz. 

 

Üdv:málnagazdi

Előzmény: Mira_kutya (339)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.01.07 0 0 352

Szerintem inkább egy őszinte ölelés kéne neki, hogy ráébredjen, az emberi hiányosságai ellenére szerethető mint mindenki. A hiányosságok kompenzálásának meg nem az a módja hogy egy rohadt nagy barom, mert ha így folytatja lehet kutyakaja lesz belőle, de ezt senki nem akarja. Inkább az első verzió. Az visz is valahova. Többnyire előre.

Előzmény: miskagéza (351)
miskagéza Creative Commons License 2017.01.07 0 3 351

Téged kéne jól szájba baszni te ember állat!

Előzmény: Prometeus7564 (350)
Prometeus7564 Creative Commons License 2017.01.06 -6 0 350

A szomszéd rühes kutyája folyton átjön,hogy nyírjam ki?!!!! Méreg?!? Szerintetek???az összes baromfimat elviszi,meg tele szarja a kertet!

Prometeus7564 Creative Commons License 2017.01.06 -4 0 349

Pofán kell b*szni szívlapáttal a rühes korcs kutyát,többet nem vergődik,habzos szajjal horog...pfuj undorító..…...csináld ki a dogot!

Előzmény: molaren (345)
molaren Creative Commons License 2017.01.06 0 0 348

Írtam mailt, de visszajött!

Előzmény: Mira_kutya (346)
molaren Creative Commons License 2017.01.03 0 0 347

Szia Mira!

 

Voltunk, de ezt majd mailben. 

agneskukacgerendelypontcom

Előzmény: Mira_kutya (346)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.01.03 0 0 346

Szia Molaren,

 

nekünk jó az emil , ha van olyan elérhetőséged amit nem bánsz ide kiírni, akkor tőlünk rendben.

Lehet későn írom....sőt biztos, mert úton vagytok a dokihoz, hogy meg kéne kérdezni a doktornőt, hogy a mindennapos tejtermék adása jó e nekik?

Nállunk tűnete volt a Mirának, hogy nem ivott, a legnagyobb hőségbe is csak akkor ivott ha mozgott. A kajáján keresztül csempésztük bele a folyadékot, de amikor kánikula volt, akkor picit kefíres vizzel itattuk meg napközben, mert így megitta. Hát nem tett neki jót, de minden szervezet más, de nekünk begyulladt tőle mindkét szeme és meg se itta 1 hét után. Leáltunk vele és elmúlt. Ma már iszik magától, hál isten.

Az ember dokik is szokták mondani, ha bármilyen pici gyulladás van a szervezetben, akkor kerüljük a tejes dolgokat, mert fokozza a helyzetet és nehezíti a gyógyulást. Ma már csak az üres tejfölös, joghurtos..stb műanyagokat nyalhatja ki. Ez tradíció, ezt meghagytuk..  :) Labrador, ha egyszer nem kapná meg, nem is tudom mi lenne, ég és föld helyet cserélne.. :)

Nem okoskodom tovább csak ez eszembe jutott.

Rágcsának, szárított pacalt, malacfület...stb ilyeneket szoktunk adni.... és mi is etetjük kurkumával... :) Szerencse hogy megeszik a zöldségeket, van olyan kutyus, akit semmivel nem lehet rávenni a zöldségevésre.

Remélem meg lesz az oka és a forrása a problémának!!!

Szorítunk.

Üdv

Miráék

Előzmény: molaren (345)
molaren Creative Commons License 2017.01.02 0 0 345

Kedves MIra!

 

Köszönöm a linket, beszerzem. Közben hál Istennek találtam én is gyógynövényes segítséget, többek között érdekes módon pont a Nervenpfleget, amit a doktornő is javasolt Bogimnak. 

Az etetés hasonló, bár szerintem Bogiék gyomra nem kényes, de lassan 2 éve nyersen etetm őket, leginkább csirkével, reggelire párolt sárgarépa tejföllel, kefírrel, imádják. Semmi mű kaja, csont rágcsának, zsíros bőre, kókuszzsír, kacsazsír, kevés uborka, tök, cukkini, len, szezámmag őrölve, kurkuma, a reggelire. Sose voltak tápos kutyák, főztem nekik eleinte, később álltunk át a nyersre.

 

Ha tudnánk levélben, messengeren értekezni nem offolnánk szét a fórumot magán dolgokkal. Persze, ha csak nem terhes nektek. 

 

Nagyon várom a holnapot, szörnyű volt ez a pár napos tehetetlenség. Féltem egy újabb rohamtól is, a Kiss doktornőre viszont nem lenne pénzem, illetve a sok esetet olvasva csak elodázza a szomorú véget bivalyerős gyógyszerekkel.  

 

Szép estét Nektek is!

 

Előzmény: Mira_kutya (344)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.01.02 0 0 344

Kedves Molaren,

 

nekünk öröm, ha tudtunk valamiben segíteni.

Beszúrok ide egy linket, ezt állatnak és embernek is lehet adni, mi akkor használjuk, ha magunkon vagy a kutyuson érezzük hogy zaklatott, ingerürült, ideges. Ez a csepp picit segít megnyugodni, és ha ilyen nehéz időszakban vagy, akkor engedj meg magadnak egy kis segítséget.

http://www.aranysarkanypatika.hu/web-patika?page=shop.product_details&flypage=patika_termeklap.tpl&product_id=932&category_id=95

Etetés témában, mindenen túl vagyunk és a minden, mindennel kombinálásán is, mert csak ideig óráig volt jó az emésztése a kaja váltások után is.

Ami bevált nekünk az a nyers csontos hús ( kivéve disznó ) + félig főt zöldségekkel. Semmi más. Csak rágcsák.

Szurkolok hogy holnap minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd.

Szép estét

Miráék

 

Előzmény: molaren (342)
molaren Creative Commons License 2017.01.02 0 0 343

Bocsi, megkérdezhetem mit eszik a kutyusod? 

Előzmény: molaren (342)
molaren Creative Commons License 2017.01.02 0 0 342

Kedves Mira Gazdi! 

 

Nagyon köszönöm a válaszod, hasonlóan gondolkodom, bár nem vagyunk homeós fanok, de kevés gyógyszert használok magam is. 

Bogikát az 5 testvérkéjvel tették ki 7 évvel ezelőtt, ketten maradtak életben a -6 fokos éjszaka után, így mentettként nálunk ragadtak. Náluk jó eséllyel genetikus gondok is vannak, a tesóka Tücsi sajnos kezdetektől produkál kis rohamokat, merev nézés, ijedezés, fagyizás, stb, de nem tudtam, h ez epilepszia. Neki én még nem láttam nagyrohamot, képzeld mindentől fél, kivéve a durrogás, villámlás, égzengés! Max megugatja, de nem retteg. Bogi viszont az első időben stabilabbnak nézett ki, de pár évesen elkezdte a rettegeést az említett zajoktól. Rohamot egészen idáig nem produkált. Sajnálatosan a tavalyi év számomra veszteségekkel teli volt, egy év leforgása alatt elment szeretett. 9 éves, vak goldikám, majd a nagynéném, epével műtöttek, férjem súlyos tüdőbeteg lett, stb. Nem voltam a helyzet magaslatán, ez tetőzött október környékére, amikor megcsappant a család létszáma, ezt a kutyák is nehezen viselték - vagy csak érezték rajtam, hogy nagyon lenn vagyok. Konkrétan egyedül maradtam velük, nem halt meg hál Istennek senki. November végére jött férjem haza a szanatóriumból, de már előtte elkezdte Bogi a kényszeres mancs nyalogatást, ugatást minden neszre, kereste a gyerekeket, stb. Álmában sokat rángatózott, követett mint az árnyék, bújt folyton az ölembe. Én már jobban vagyok, de őgy látszik a kutya magára vette az idegállapotomat, mert dec. 5-re megvolt az általam látott első roham. Pár perces lehetett, nagyon meg voltam ijedve, kimerevedett, rángott, nyálzott, maga alá pisilt. Hamar visszajött belőle, azt hittem ennyi, nem lesz több. Persze elvittem dokihoz, de azt mondták figyeljem, stb, jól van a kutya, egészséges a szőre, éber, stb.

A kényszeres dolgok maradtak, egyre félősebb lesz, már egy szekrényajtó kinyitásától is fél, eddig csak jelezte. Ugatás, stb, maradt. Dec. 31-én pontban reggel megvotl a második roham, azóta bújtam a netet. Megtaláltam Kiss doktornő férjét, rendesek voltak, a doktornővel is tudtam beszélni, ő javasolta Nervenpflege bogyót, úgy tűnik jó volt Boginak, átaludta durrogást, ilyet nem szokott csinálni. Félt, ment a sarokba, de nem lihegett, nem pánikolt. 2 éve a xanax semmilyen hatással nem volt rá, így tavaly nem is adtam neki. Idén egész tűrhető volt, pedig volt durrogás órákon át. 

Szóval eddig jutottunk, beszéltem az Oroszy dokinővel, holnap megyünk hozzá 4-re. Várom nagyon mit mond, jó lenne megfogni az elején a dolgot, nem maikor már menthetetlen. Mivel viszonylag közel vagyunk hozzá, örülnék, ha egy kézben lennének a kutyák, nehéz jó dokit találni.

Előzmény: Mira_kutya (341)
Mira_kutya Creative Commons License 2017.01.02 0 0 341

Kedves Molaren,

 

a vizsgálat az többszöri beszélgetés és kikérdezés volt. ( nem óradíjas ) Kaptunk egy rohamszert, meg homeopátiás szereket, illetve elkeztük kezelni a Mirát Energyvet termékekkel.

A homeopátia filléres, az energyvet átlagos táplálékkiegészítő ára van, de a dokinénivel lehet beszélni, és odafigyel a gazdaságosságra.

Én direkt nem említettem a Kiss doktornőt, mert nagyon hálásak vagyunk neki, de nekünk, akik meg akartunk szabadulni ettől a problémától, nem kínált számunkra elfogadható megoldást.

A mi hozáállásunk az, hogy mindenre van megoldás, csak nem tudjuk még, vagy nem találjuk. Tehát tanulni kell vagy keresni, esetünkben mindkettőt. Minket az érdekelt, hogy miért epilepsziás a kutyánk, nem csak az, hogy milyen gyógyszerekkel tudjuk ritkítani a rohamokat. Meg akarjuk gyógyítani.

Ezzel a hozáállásal kerestünk alternatívát. Hozzáteszem, hogy magunkon is alternatív módszereket alkalmazunk, ha van valami gond...nem szedünk gyógyszereket és eszünkbe se jut mint megoldás...mondjuk egy megfázásra...stb

Nem tudom, hogy melyik doki tud többet, csak azt hogy másképp közelítenek a problémához. Nekünk Andrea azt mondta, hogy sok oka lehet az epilepszának...hormonrendszer, emésztés...stb, nállunk úgy néz ki, hogy az emésztőrendszer helytelen működése volt az alap gond. Mi is fórumon találtunk egy gyógyult kutyust, akin segített.

Mi azzal mentünk Csobánkára, hogy a gyógyszereket leváltsuk alternatív megoldásokra és ha lehet meggyógyuljunk. Benne volt a pakliban, hogy azt a választ kapjuk, hogy nem lehet. Azért írtam a fórumba, mert nállunk nem így történt, lehet szerncsénk volt.

Ha van kérdés válaszolok szívessen. Rohammentes Áldott Új Esztendőt kívánok.

 

Előzmény: molaren (340)
molaren Creative Commons License 2017.01.01 0 0 340

Kedves MIra kutya!

 

Sajnos ide is be kellett lépnünk, mert a 7 éves, ivartalanított leány kutyusom 1 hónap leforgása alatt a második nagyrohamot produkálta. Már amit én láttam. A mostani tudásom szerint kisrohamai voltak már és vannak is, nem tett jót neki a petárdázás se, de túléltük egy kis Nervenpflegével, ezt a Kiss doktornő tanácsára.

Kutakodtam a neten, megtalálta dr KIss Gabriellát, aki biztosan tudja és érti a szakmáját, de számomra megfizethetetlen, ráadásul ha baj van tőlem 15í km-re van oda-vissza. Szóval más megoldást kell keresnem a kutyámnak. Napok óta bújom a netet, elolvastam a fórumokat, el is szomorodtam. Valóban kevés a pozitív sztori. Hozzánk Csobánka elég közel lenne, nem tudom milyen vizsgálatokat tud megcsinálni a doki néni és mennyire van képben az epilepsziában. Nem kérdőjelezem meg a tudását, de az epilepszia elég kényes terület. 

Ha váalszolsz megköszönöm és jobbulást neked, gazdistól!

Előzmény: Mira_kutya (339)
Mira_kutya Creative Commons License 2016.12.23 0 1 339

Tisztelt Gazdi társak,

 

előre is elnézést kérek, de nem figyelek a helyesírásra, mert nem érdekel. Beírtam a gugliba, hogy gyógyult kutya epilepszia és így találtam a fórumra. Gyógyult történetre, viszont nem akadtam.

Még mielőtt hiú ábrándokat kergetne bárki, nem tudom, hogy gyógyultak vagyunk-e, de 99% os tünetmentességünk van gyógyszerek nélkül.

Nem akarok regényt írni, csak a tényeket.

Orvoshoz mentünk, diagnózist kaptunk... nem fog meggyógyulni a kutyánk..élete végéig gyógyszereket kell szednie...azt meglátjuk mi lesz. Gyógyszerek mennyisége folyamatossan nőt.

Levetiracetam, Tegretol, Lamolep.

2 fajta roham típus, ( falhoz vágos, vívóállásos, felborulós, rángatózós és a szipogós ) 3 féle antiepileptikum napi 2x . Ct alapján agykamra tágulat és bal halántéklebenyben 1cmx1cm daganat. Javaslat...sugárkezelés.

Egy gyönyörű kedves 35 kilós ízmos labrador kislány aki imádja az életet.... szóval nemet mondtunk és alternatvát kerestünk.

Most már kb 1,5 éve folyik az intenzív terápia, aminek lassan a fenntartó szakaszába érünk... de végre nem szed gyógyszert. :)

Energy Vet termékekt szedünk és homeopátiát.

Az 1% tünet annyi, hogy ha néha kedve szottyan ásni, akkor utánna szipákol párat, de ezt nem tudjuk, hogy az orrüregbe kerülő por, föld okán e???

 

Lényeg: mi is az interneten találtuk a doktornőt, és ezzel a bejegyzéssel is szeretnénk megköszönni az eddigi és az elöttünk álló törődést.

Dr. Oroszy Andrea, Csobánka Állatorvosi rendelő

 

Kérdés?

Mi segített abban, hogy alternatív gyógyítás irányába merjünk lépni egy ilyen beteg kutyával?

- a gyógyszerek nem kínálták a megoldás lehetőségét sem.

- a betegség tanulmányozása, tanulása

 

Ha valakinek van kérdése, szívessen állok rendelkezésére.

 

Jó egészséget kívánunk.

 

Mira és a gazdik.

 

 

 

igazhit Creative Commons License 2016.06.18 0 0 338

Nekem is van egy epilepsziás kutyám és felismertem benne a te helyzetedet! Nálunk mindig ilyen a roham vége, sír a kutya ok nélkül, fel-le megy nem találja a helyét és igen a látására is kihat szerintem el is veszti nagyfokú látását, mert szagol mindent minket is úgy ismer meg ha megszagol, nekimegy az ajtónak pont mint akinek nem jó a látása vagy talán néha meg se ismer minket és azt se tudja hol van szegénykém. Ezek a tünetek nagy rohamkor vannak gondolom a ti kutyusotoknak is az volt ilyenkor az agy is nagymértékben károsodhat.

Nem akarlak elkeseríteni, nagyon sok állat orvossal beszéltem a kutyám ügyében, de ugyan azt a kezelési módszert egyik se mondta mindenki mást- és mást mondott és mindenki meg cáfolta a másik Dr kezelési javaslatát(majd nem hogy lehülyézték egymást). Beszéltem telefonon(messze van nagyon a lakhelyemtől és a kiskutyám nincs hozzá szokva az utazáshoz ) egy epileptikus specialistával aki azt mondta, hogy nagyon sok vizsgálat után be lehet állítani nagyon minimális rohamszámra a kutya rohamait, DE vannak emberek ők is nagy rohammal küzdők akiknél egyik  gyógyszer sem hat , pont egy szomszédom ilyen beteg emberke ugyan ezekkel a rohamokkal mint a kiskutyám és nála is ugyan ilyen roham utáni zavartsággal úgy képzeld el, hogy a szomszéd bácsi felesége látta a kiskutyámat roham után, és azt mondta felismeri a férjét benne mert ugyan ezt csin ő is rohamok után (pl:ivás közben a férje egy kis zaj és figyel, megijed minden kis csörgéstől bemutatkozik a fiának, feleségének nem ismeri fel őket! ) és nem hat neki egyik gyógyszer sem így van ez kutyáknál is nagy rohamos epilepsziásoknál!!!

Gyógyszerezés nálunk: 15kg a kutyám reggel félszem este félszem SEVENALETTA (nem SEVENAL ez több mg-os) én ajánlanám nektek is mellé a CAVINGTON reggel egy negyed szemet kap az enyém, CARDILAN  reggel-este egy fél ez a gyógyszer nem kapható nálunk én úgy tudom, az én orvosom szlovák és tőle kapom ezt a gyógyszert kérdezd meg esetleg a tiéteknek van e! Ez a gyógyszer vitamin és a szívet segíti! Ha nem tudnál szerezni és úgy gondolod megpróbálnád ezt is szívesen szerzek neked a dokimtól és el is postázom neked nem drága gyógyszer pár száz forint. Rendszeresen EKG -ra hordom és kiderült, hogy már nem zár normálisan a szíve se jelzem már 5éve epilepsziásak vagyunk és kap még VETMEDIN kapszulát is ezt a szívére reggel este! Cardiac speciális táppal etetem javaslom nektek is rengeteg olyan vitamin van benne amire nagy szüksége van a kutyának! Szerencsére az én kutyám nagyon szereti a répát ajánlom nektek is, hogy tömjétek ahogy tudjátok vele, és minden zöldséggel gyümölcsökkel rizsával.A szívére figyeljetek mert a roham legyengíti csirkehúst se adok már neki mert sokat hallottam, hogy rohamnak az idézője lehet egy idő után a csirkehús! Figyeljetek arra ha tehetitek, hogy SÓ -t ne adjatok neki ha tehetitek! 

Regényt tudnék írni sajnos, remélem tudtam segíteni és bármi problémátok van itt figyelemmel kísérlek titeket, de email címet is cserélhetünk hogy segíthessünk egymásnak!

Ja és a legfontosabb ha egy kutya epilepsziás márpedig a tiétek is az SOHA nem hagyható már el a epileptikus gyógyszere mert nagy rohamú epilepsziája van a kutyánknak elhagyható azoknál a kutyáknál akiknél gyógyszer hatásától teljesen megszünt a roham kb 1 év után csökkenthető és teljesen elhagyható. A ti kutyátoknál elhagyhatatlan a gyógyszer elhagyása a kutya halálát is okozhatta volna a ti esetetekben kezet fognék a ti állatorvosotokkal is mint még sok más állatdokival !!!!!

És kíváncsi vagyok mit mondott a dokitok legutóbb írtad hogy mentek hozzá !?

Sok sikert a blökinek !

Előzmény: bigimama75 (337)
bigimama75 Creative Commons License 2016.06.11 0 0 337

Sziasztok!

Bújom a fórumot, és minden más elérhetőséget az interneten, hasznos tanácsok ügyében kutyaepilepszia terén. Röviden a mi történetünk, még elég friss. 5 hete fogadtunk örökbe állatmenhelyről egy staffordshire terrier kutyust, Bellát, mikor örökbe fogadtunk, tudtuk, hogy epilepsziás.( Előtörténete: a kutyust Veszprém mellett találták, ott kóborolt, befogták, menhelyre került, de mivel a menhely tele volt, onnan ideiglenes befogadóhoz került, 2 hétig nem jelentkezett érte az eredeti gazdija,  de közben, mivel a fényképét felrakták az örökbefogadható kutyusok közé, mi egyből beleszerettünk, jelentkeztünk gazdi jelöltnek, tartottunk a kapcsolatot az egyesülettel, és az ideiglenes befogadóval is, látogattuk a kutyust. Közben a kutyust ivartalanították, ivartalanítás után jelentkezett az első ismert rohama, ekkor még az ideiglenes befogadónál volt, orvoshoz vitték, ott írták fel a sevenal gyógyszert. Május 6-án került hozzánk, mikor elfogyott a gyógyszere a helyi állatorvos javasolta, vonjuk meg tőle, de mikor elhagytuk a gyógyszert, rögtön rá másnap volt a következő rohama május 28-án , eldölt görcsösen rángatózott, és hörgött, mikor észleltük rögtön vittük dokihoz, nyugtató injekciót kapott, újból felírták neki a sevenalt, reggel 1db, este 1/2 szem, de éjjel megint álmában újabb roham érte. A gyógyszereket rendesen szedi, de ismét hidegfront volt, és tegnap pénteken megint rohama lett, de másféle mint eddig, az elejét nem láttam, mert dolgoztam, mikor hazaértem a kutya a kennelben körbe-körbe járt, kótyagos volt, mindennek nekiment, nem ismert meg minket, és rángott a szája, légykapkodás ment, megállás nélkül ment körbe-körbe, és nyüszített, ez kb délelőtt 9 felé volt, és csak délután 3 felé ismert meg minket, addig bizalmatlan volt, és kicsit agresszív, és csak vonyékolt. Délután próbáltuk lekötni, séta stb, de egyszer se pihent meg, még csak le se ült, éjjelre behoztuk, de a lakásba is csak ment mint a bolygó hollandi, és nyüszögött, nem aludt, és nem is állt meg 24 órán keresztül, most szombat reggel levittük a dokihoz, aki friss vérvételt javasolt, majd az eredmények függvényében esetleg agyi ct, mr vizsgálat . Sok jót hallottam a homeopátiáról, az állatorvosi rendelőben is ezt javasolta egy kutyás gazdi, esetleg tudna valaki javasolni homeos állatorvost itt a környéken, veszprém-fejér megye? A neten nézegettem, legközelebb Székesfehérváron mellett Csákváron találtam dr. Locker Lóránd állatorvost, aki homeopátiával foglalkozik, esetleg tapasztalat róla? Vagy a környéken állat epilepsziára szakosodott doki?

Koko16 Creative Commons License 2016.04.05 0 0 336

Sziasztok! 

 

Most találtam a fórumot habár már késő. Kiskutyám koko 8 éves York-i most 2-an elpusztult. Hajnalban kezdődtek a nagy rohamok egymás után nem is tisztult ki. Beadtuk neki minden lehetséges gyógyszert ami kéznél volt és két óra múlva alább hagyott az epilepszia. Mire az orvoshoz értünk már nem volt neki.  Ott infúziora tettek hogy fenn tartsák a vérnyomásat és nyugtatoztak. Este haza engedték aznap már nem voltak rohamai de semmire sem reagált csak feküdt nézett maga elé a nyelve kint volt nem is ivott fecskendővel nyomtam a szájába a vizet de nem nyelte le. Éjszaka aludt másnap ugyan olyan volt elkezdett maga alá kakalni és a széklete véres volt. Hiába nyomtam a fenekébe az esedékes gyógyszert azt is kikakalta.  A légzése végig hangos volt. Egyszer csak vett két nagy levegőt és örökre elment. Csak azt szeretném tudni mi okozhatta a halálát. Fáj hogy nem tudtam segíteni rajta. Sajnos Angliában élunk és itt nagyon gyerek cipőben jár a kutya epilepszia kezelés a gyógyszereket is otthonról kellett beszerezni mert itt nem írhatja fel. Ha valaki tud nekem válaszolni köszönöm. 

yorki2008 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 335

Sziasztok!

Kedves Kilyum!

A blogodat szerettem volna megnézni,de nem jön be.A ketogén diétáról szerettem volna olvasni.Írnál róla légyszíves.

Köszönöm

kata0526 Creative Commons License 2015.12.16 0 0 334

Kedves Babyke 1,

 

Nekünk szükségünk lenne ezekre a gyógyszerekre, az Illatos útról elhozott 4 éves kis keverék Foltikánk szedné. Mennyibe kerülnek, ha még megvannak? 

 

Előre is köszönöm a választ,

 

Kati 

Előzmény: babyke1 (329)
tücsi11 Creative Commons License 2015.12.08 0 0 333

Sziasztok régen voltam már itt,megszakad az ember szive a sok szomoru történetektöl,mi is harcolunk ezzel a csunya betegséggel 2,5 éve ezért tudom miröl beszéltek,az én kutyusom kéthetente havonta rohamozott,remegés,imbolygás,dülöngélö járás ,elesés,merev test,és vergödös rohamok is elófordultak,ráckevére vittük  kivizsgálásra az epilepsziacentrumba ott irták fel neki a tegretol cr250mg, teva250mg,tegretol kup gyenge roham,gordyusz kup erös rohamra,azt hittem minden rendben lessz,de rohamok jöttek,elküldtek mr vizsgálatra,azt mondta a doktornö beárny ékolódás látható a kis agyában de nincs daganat,csak a gyogyszeradag növelését javasolták,ami nem jött be semmi változás,volt olyan a gordiusz kuptól 1 hétig rosszul volt,persze idöbe telt mig rájöttem,rengeteget keresgéltem,hogy mi okozhat ilyen tüneteket pl:hirtelen vécukorszint leesés,kalcium hiány,hasnyálmirigy probléma,a vérképén nagyon alacsony cukoszintje volt,ez már látszott a kezdetén is,de ez figyelmen kivül maradt,többé nem halgattam senkire,elkezdtem csökkenteni a gyogyszeradagot,változtattunk az étrenden,eukanuba tápot kap,fött csikemáj heti 1-szer,fött sovány csirkehus,szöllöcukros viz,háztartásikeksz nasi,házi tej,sajt,kicsi adagokban töbszöri evés,gyogyszert amit a doktornö javasolt,már semilyet nem adok neki saját dötésemre neurobion forte b1 vitamint kap azt is csak heti 2 alkalommal 1/4-et most 4 honapja tünetmentesek vagyunk remélem igy is marad

babyke1 Creative Commons License 2015.11.03 0 0 332

Elhiheted,hogy aminletezikna  Foldon en mindent megprobaltam erte! Az eletemet odaadtam volna neki.Szeretett elni.Mindnenki szerette.A mai napig emlegetik,hianyoljak.Mindent megprbaltunk es nem mi gyoztunk.Mindig azon inadkoztam minne jussunknelnidaig mert azt nem elem tul.Es vegigvjellett neznem a halaltusajat es zokogva semmit sem tudtamntenni.Most isbsirok.Mar felnsem jovoknerre azvoldatra mert azbembernek csaknszetszakad a szivem.Soha tobbet nem kell kutya,azveletben tobbet nem.Egyszer talalkozunknodafont Gyemantoska!!! Tudom!!!! Szerettem nagyon.Szetszakad a lelkem.

edite72 Creative Commons License 2015.10.31 0 0 331

Természetesen 2015-öt szerettem volna írni. 

Jártam már itt régebben, de aztán hosszú ideig nem mertem jönni, nem akartam a sok szívszorító történetet olvasni..

Azt hittem sikerül...sajnos nem így történt.

Viszont, ahogy olvasom, mindenkinek más válik be a kezelések során..

És ahogy ezt itt most olvasgattam olyan rossz, mért nem próbáltunk ki más és más dolgokat...hátha..

Szörnyű..tényleg nem kívánom ezt egyetlen gazdinak sem. Vigyázzatok rájuk..

edite72 Creative Commons License 2015.10.31 0 0 330

Mi 2105.10-29-én veszítettük el a kutyusunkat. 3,5 évig voltak epilepsziás rohamai. Sevenalettat és homeopátiás szereket szedett, az utóbbi 2 hónapban, azonban nagyon elhatalmasodtak a tünetek. Volt, hogy 6 "grand mal" rohama volt 1 nap leforgása alatt, meg rengeteg kicsi.. Az utolsó napokban, már 2 percenként összeesett, állandóan beremegett, szinte csak előre nézett, teljesen üres tekintettel. Senkinek nem kívánom, hogy ilyen szörnyűséget kelljen átélnie a kedvencével..

Iszonyatos a fájdalom, amit érzünk..

babyke1 Creative Commons License 2015.10.30 0 0 329

Ha valakinek vannak szuksege gyogyszerekre,akkor szivesen atadom.Nekunk mar sajnos nem kell.Twgretol cr,leveriravetam,lapomel.

babyke1 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 328

Igen igy van.Belehalok annyira faj. :'((((((((((((((((((((

oncogito Creative Commons License 2015.10.12 0 0 327

Részvétem, nagyon megértelek. Ezt csak azt tudja megérteni, aki veszített el nagyon kedves kutyát. 

 


 "Az, hogy túlteszed magad rajta, nem jelenti azt, hogy elfelejted, nem jelenti azt, hogy hűtlen leszel az érzéseidhez, csak annyit jelent, hogy tűrhető szintre csökkented a fájdalmad, egy olyan szintre, ami nem tesz tönkre. Tudom, hogy pillanatnyilag elképzelhetetlen, hogy túltedd magad rajta. Lehetetlen. Felfoghatatlan. Elképzelhetetlen. Nem akarsz túl lenni rajta. Miért is akarnál? Nem maradt neked más, csak ez. Nem kellenek a kedves szavak, nem érdekel, mit gondolnak vagy mondanak mások, nem akarod tudni, hogy ők mit éreztek, amikor elvesztettek valakit. Ők nem te vagy, igaz? Ők nem érzik azt, amit te. Az egyetlen dolog, amit akarsz, az, amit nem kaphatsz meg. Elment. Sosem jön vissza. Senki sem tudja, milyen érzés. Senki sem tudja, milyen az, kinyújtani a kezed, és megérinteni valakit, aki nincs ott és soha nem is lesz. Senki sem ismeri ezt a betölthetetlen űrt. Senki, csak te."
(Kevin Brooks )

Előzmény: babyke1 (326)
babyke1 Creative Commons License 2015.10.11 0 0 326

Nalunk is megtortent a tragedia!Amitol mindig is annyira feltem.Rettegtem,hogy elveszitem azven dragamat de tegnap delutan mikor hazajottem a vasarlasbol ott vart kint a kis parnajan mint ahogy mindog is szokott majd beszaladt a szobaba otomeben ugralt nekem,eppenhogy megsimogattam es egyszeruen szo nelkul eldolt.Fennakadtak a szemei,elesett kinkserves vinnyogo hang jott ki belole randult kettot es soha tobbet nem mozdult meg.Rohantam vele sirva a klinikara,de azt mondtak o abban a pillanatban meghalt.Stroke valoszinuleg Beteg volt a kis feje.Az egesz eletem o volt,mindenem.A levegom,a Gyemantom, a tarsam,az oxigenem,es mar nincs.Nem var haza.Tegnap ota nem birom abbahagyni a sirast.Eltemettuk a Parkba egy fahoz.Ki tudoknjarni hozza.Vittem ki neki viragokat.A kis lelke mar a mennybl figyel.Nem rosszalkodikntobbet itt nekem,pedig bar tenne.Ugatna minden kutyat,bar rosszalkodna.Belehalok a fajdalomba.Ures a lakas,csind van.Nincs semkim.Megorjit a csond A csond nelkule.Mert nem tori meg a szuszogasa.A sohajai.Megyek utana,mondtam neki es vigyazok ott ra font is.Addig az angyalok vigyazzak a kis lepteit!Az elet elvette tolem a vilag legnagyobb kincset.Kiteptek a lelkem es vele egyutt ott akkor en is meghaltam. Az Ur es az angyalok vigyazzanak Rad kis Gyemant amig nem talalkozunk!Arany pici husa.Erzem az illatat azborromban.Megorjit a hianya.Tallakozunk Dragam,csak legyek eleg eros! Vigyazzatok a kicsieitekre.Azvelet kemeny es nem mi valasztunk,nem mi dontunk.Az elet megint elvett egy artatlan kis kincset!A szemei mar nem csillognak tovabbA lelked mar megnyugvast talal.Fent mar nem faj semmi.Nincsenek rohamok,hamarosan ujra olellek!Szeretlek Dragam!Eletem Gyemantja!Kis Poci Megszamolhatatlan koszonet Kiss Gabriella Doktornonek!Ezt a csatat a betegseg nyerte. 

 

jó szándék Creative Commons License 2015.08.19 0 0 325

Sajnos már két éve epilepsziás a 6 éves Német Juhászom.Sorozatrohamai vannak és a következő a tapasztalatom:50 kg a kutya,2x1,5 tb100 mg-os Sevenalt kap.Két éve 2x1  fogta meg.Két év után már merek írni:ha jönnek a sorozatrohamok 16 óráig valóban szó szerint nem használ semmi.Azt tapasztaltam ,hogy a megemelt Sevenal adag-ilyenkor 2x2,ha nagyon súlyos,mondjuk 20 percenként nagyroham,akkor 2x2,5 tb 3 napig.Valahogy mindig a 16-ik órától hat.Három napig kapja az emelt dózist,utána fokozatosan visszacsökkentjük a 2x1,5 mg-ra.

Valóban szörnyű a 16 órát tehetetlenül nézni és adtam én is mellé mindent amit csak lehet....csak a Sevenal hat de lassan és nagyon pontosan kell adagolni.Így van ,hogy akár 3 hónapig is teljesen rohammentes,nincs mellékhatás,boldog és nem változik a személyisége.abban is használt a Sevenal tartós adagolása,hogy ha nem is lehet a sorozatrohamot megállítani,hamarabb feltisztul és nem akar megharapni,kiszámítható még zavartan is.

Remélem segítettem.

Előzmény: Törölt nick (324)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!