Keresés

Részletes keresés

Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 643
hát nem tudom, amennyiben egy tag véleménye = a párt véleménye, akkor bizonyára. De ha figyeltél, pont azért vették le a listáról a fószert, mert a párt állásfoglalása ellenében nyilatkozott. Ez kis logikai bravúr segítségével annyit jelent, hogy nem támogatják az ingatlanadót. Persze ettől függetlenül lehet, hogy 2010-ben megszavazzák, de mint Nyakó óta tudjuk, ez nem jelenti azt, hogy támogatják.
Előzmény: toloba (641)
_Hypo_ Creative Commons License 2010.01.30 0 0 642
Hu hát ez aztán a jó tanács, éljen MO ay individumok és egoisták országa, mindenki más dögöljön meg. Megoldás, belépni a fideszbe most ők jönnek és velül aztán lehet harácsolni, aztán amikor majd jön a váltás, akkor gyorsan átlépni az új hatalom tagjai közé......

Amilyen az ország, olyanok a politikusai
Előzmény: Törölt nick (635)
toloba Creative Commons License 2010.01.30 0 0 641
Mondjuk a Fidesz is, bár porszem került a gépezetbe, mer egy tag véletlenül elszólta magát, hogy mégsem ellenesek...
Előzmény: Magic Horse (638)
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 638
Nemtom, toloba, csak lehetőséget említettem, lévén nem Delphoi-ból loggolok be. Ez mindig utólag derül ki. Egy biztos: ha nem akarsz ingatlanadót fizetni, a szocikra adod le a voksod, hiszen ők mindvégig ingatlanadóellenesek voltak (leszámítva egy gombnyomásnyi időt, de az bagatell).
Előzmény: toloba (637)
toloba Creative Commons License 2010.01.30 0 0 637
tehát orbáncék gyurcsányi szintjén...csak gratulálni lehet hozzá...mostan az a kérdés a gyurcsányi szintje magas, vagy a fideszé alacsony...
Előzmény: Magic Horse (623)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 635
,,Az adocsalasbol minimalberre bejelntett cetgvezetok a 200 millas hazuk utan nem fizetnek, es most mar a 11 millas autojuk utan se "

Vegyél te is 11 milliósat autót,építs 200 milliós házat.
Előzmény: _Hypo_ (628)
pacsepa Creative Commons License 2010.01.30 0 0 632
Én nem vagyok maszopos, sem fideszes, vagy jobbikos (más párt asszem nincs is). Ha lenne ingatlanadó, 5 ingatlant kellene nálam kalkulálni. Na nincs mérhetetlen jövedelmem, csak így alakult (sajnálatos módon örökség két oldalról, stb.). Most nem lenne érdemes eladni, de nem is szeretném, mert a gyerekeimnek szeretnék valamit a feneke alá tenni, pénzben meg csak értékét vesztené, felélnénk. Ennyit előzményként, környezettanulmánynak...

Szóval én támogatnám az ingatlanadót. Sok hülye balfasz politikusnak a gondolkozás nagyon nehéz. Egymást marják, ahelyett hogy egy működő adórendszert összeraknának. Ennek lehet része akár az ingatlanadó is. Na nem úgy, mint amilyen a most elmeszelt volt. A lényegi kérdéseket nem oldotta meg, csak feszültségeket szított, az ÁB ettől függetlenül alapból elmeszelte, na nem szakmai alapon, de ugye Magyarországon vagyunk. Egy adószakértő (asszem Vámosi Nagy Szabolcs) nyilatkozata szerint ezen az alapon érdemes lenne megtámadni a már létező (önkormányzati) ingatlanadót is, az is elmeszelhető lenne ezzel az indoklással.

A magyar adórendszer(ekkel) az a baj, hogy túl bonyolultak. Mint a választási rendszer.
Szerintem jót tenne a gazdaságnak és az adómorálnak is egy négyzetméter alapú ingatlanadó. Nem a lakás négyzetméterére, hanem az építménynek helyet adó ingatlanra! Mondjuk 50-400 ft/nm, a minimum 4 lakásos (pl társasházas) típusú beépítés esetén 25-200 ft/nm (övezettől függően). Az ingatlan nyilvántartásból könnyen ellenőrizhető, megkerüli a rajta álló épület értéke körüli polemizálás lehetőségét. Az adó 50%-a teljes egészében levonható lenne az SZJA-ból, a másik fele pedig az ingatlanra fordított karbantartási számlákkal lenne leírható/visszaigényelhető akár visszamenőleg 5 évre is.
Aki bármilyen oknál fogva (önhibáján kívül) nem tudná fizetni az adót (pl. regisztrált munkanélküli, egészségügyileg korlátozott keresőképességű, nyugdíjas) az választhatja, hogy az ingatlanra mint terhet ráterheljék, befizetni nem kell. Az összeg nagysága nyilván összevethető az ingatlanértékekkel és akkor belátható, hogy valószínűleg egy emberöltő kell ahhoz, hogy az ingatlan 100%-ban eladósodjon.
Ennek az adórendszernek fontos eleme lenne, hogy nem lenne a minimálbér sem adómentes, és célszerűen egységesen egy alacsony pl. 15-20%-al adózna valamennyi bérjellegű jövedelem. Ebből nem csak az ingatlanadót lehetne levonni, hanem a lakásbérlésre fordított összeg mondjuk 10%-át is. Ezekkel kalkulálva egész tisztes SZJA csökkentés érhető el. Az adójóváírást csak az adózott jövedelemmel élők tudnák érvényesíteni, az ingatlan fenntartására és karbantartására fordított kiadások meg csak számlával lennének elszámolhatók, amely a szürkegazdaságot is fehérítené.
Nekem nem jön be az a duma, hogy egyszer már becsületesen adózott jövedelemből vásárolt ingatlan után miért kell fizetni? Akkor az üzemanyag hányszorosan van adóztatva? A kenyérért nem fizetünk áfa-t? Pedig azt is adózott jövedelemből vesszük. Az ingatlan értéke növekedhet, az is jövedelem, még ha talán csak az unokáink fogják hasznát venni, akkor is jövedelem. Szerintem az adó lényege, hogy a társadalom/ország működtetésének költségeit a lehető legigazságosabban ossza el a polgárok között. Nem az a lényeg, hogy mi alapján fizetjük, lehet az füstadó, kapuadó stb. is. Tökéletes megoldás nincs, de törekedni kell rá.
Az SZJA a legrosszabb, mert lényegében ellenőrizhetetlen. Az ÁFA valamivel jobban ellenőrizhető, hiszen csak a számlaadást kell figyelni. A vagyoni helyzetet a birtokolt és megszerzésre került vagyontárgyak jellemzik a leginkább. A legjobb adórendszer a két utóbbi kombinációja lenne, mert ez igazságosabban a vagyoni helyzet és a fogyasztás mértékének arányában ossza szét a terheket.
halkergető Creative Commons License 2010.01.30 0 0 631
Vegyél helyette egy 15 éves Matizt-t, és egyből megspórolsz egy csomó adót.  :)))
Előzmény: _Hypo_ (628)
toloba Creative Commons License 2010.01.30 0 0 630
Az ingatlanadóról szóló vita akkor vált igazán élessé, amikor a Fidesz politikusa, Mádi László a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezetének csütörtöki rendezvényén kijelentette, hogy az ingatlanadó rövid távon nem bevezethető, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után igen. Ezzel gyakorlatilag megcáfolt minden addigi fideszes nyilatkozatot, melyek kivétel nélkül arról szóltak, hogy az ingatlanadó ördögtől való. A párt rögtön lépett, pénteken gyakorlatilag kirúgta Mádit: levette az országos választási listáról, közleményükben pedig kijelentették, hogy a politikus a Fidesz álláspontjával ellentétesen nyilatkozott.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a döntésre reagálva kijelentette, Mádi Lászlót a Fidesz "statáriális bírósága" azért radírozta le a párt országos listájáról, mert megsértette a hallgatás törvényét. "Aki beszél a Fidesz programjáról az politikai értelemben halott" - fogalmazott.
...


A Jövőképben is szerepel az adónem

A történet érdekessége, hogy a Jövőkép című kötet - melyről azt mondták, ez adhatná az alapot az új Orbány-kormány politikájához - is tartalmaz hasonló terveket. A könyv szerzői szerint az egyik oldalon csökkenteni kellene a munkára rakodó közterheket és a jövedelemtípusú adókat, a másik oldalon viszont emelni kéne a vagyoni és forgalmi típusú adókat. Vagyis, a tanulmány alapvetően jó ötletnek tartja az adónemet. Orbán Viktor a kötetről azt mondta: a mostani kormányt nem legyőzni, hanem túllépni kell. "Ennek a receptje ez a könyv" - szögezte le.
toloba Creative Commons License 2010.01.30 0 0 629
És az Orbán ezt nem akarja ám eltörölni....mer őt meg a sleppjét nem érinti, állami autóval, vagy pártautóval járnak...
Előzmény: _Hypo_ (628)
_Hypo_ Creative Commons License 2010.01.30 0 0 628
AB is elmehet a jo....ba, ahelyett hogy a gépkocsikra kisyabott ETIKÁTLAN, ERKÖLCSTELEN teljesitmény adót törölték volna el. Nem eleg hogy a sulyadobol teljesitmeny adot csinaltak, most még ez is, 15 eves 900 eyer ft oos autora fizethetek 40 eyret evente mint LUXUS, a 11 millas 105KW os ra meg semmit nem kell, Hol itt a LUXUS??????

Ay ingatlanado ehhez képest tizparancsolat. Na ilyenek miatt kell utcara menni nem ÖSZÖDI BESZÉD meg a többi hulyeség.

Az adocsalasbol minimalberre bejelntett cetgvezetok a 200 millas hazuk utan nem fizetnek, es most mar a 11 millas autojuk utan se SZÉP GRATULÁLOK éljen Magyarország az urambátyam és a mutyizás nagy országa ay 1000 éves lopás csalás hazugság.
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 627
tették volna el láb alól, vagy mi? vazze, egyszer az a baj, hogy leveszik a listáról, majd az, hogy de mér csak a listáról veszik le és mér kap később egyéb pozíciót

btw most milyen államtitkár lesz mádi? elég jólértesültnek tűnsz
Előzmény: Törölt nick (625)
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 626
Honnét tudjam... Ha bevezetik az ingatlanadót, mint ahogy Andriska szent meggyőződéssel állítja, akkor igen. Ha ez nem tetszik, kivonulsz tüntetni, aztán majd megunod és hazamész.
Előzmény: Törölt nick (624)
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 623
Nem Mádi itt a lényeg, hanem az üzenet. Egyébként szerintem szarul csinálja a fidesz, bár ez a topik maga az igazolás egy ilyen barom lépésre: az egyeztetések után hosszútávon bevezethetőséget a bögreaspiránsok máris bevezetett ingatlanadóként interpretálták. No ezt a propagandát próbálják most csírájában elfojtani. Persze nem tartom kizártnak, hogy lesz ingatlanadó (amit egyébként lehet értelmesen csinálni), de orbáncék megtanulták a gyurcsányi leckét: nagyokat kussolni arról, mit fogsz tenni kormányon.
Előzmény: Törölt nick (621)
az ég Creative Commons License 2010.01.30 0 0 622

Buta ez a fószer. Nem politikusnak való."

 

Na és tisztességes,tedd hozzá .Ez utóbbi jobban indokolja kijelentésedet szvsz.

Előzmény: Törölt nick (615)
halkergető Creative Commons License 2010.01.30 0 0 619
Levontam. Nem hallgatok a szívemre! Szereztem magamnak okos, jólképzett tanácsadókat.    ;-)))
Előzmény: Törölt nick (618)
halkergető Creative Commons License 2010.01.30 0 0 617
A jövőre!  ;-))
Előzmény: Törölt nick (613)
pikdáma Creative Commons License 2010.01.30 0 0 616
"Ennek a receptje ez a könyv" - szögezte le.

Semmi gond, le kell venni a listáról.....
Előzmény: Törölt nick (611)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.30 0 0 615

Amire Mádit kényszeritette a Fidesz enyhén szólva is gusztustalan!

 

Buta ez a fószer. Nem politikusnak való.

Előzmény: Törölt nick (607)
Magic Horse Creative Commons License 2010.01.30 0 0 614
nemtom, szerinted azért vették le Mádit, mert támogatják? Szerintem azért, mert ellentétesen nyilatkozott a hivatalos állásponttal. Értem én, hogy egy darab fideszes véleménye egyesek szerint a fidesz véleménye en bloc, dehát a szociknál se szavazta meg mindenki az érintett törvényt, tehát ennyi erővel a maszop nem támogatta. Sőt, most már Nyakó megmondta a tuttit: nem támogatják, és a jövőben sem fogják. Igaz, megszavazták.
Előzmény: kalevaleez (610)
halkergető Creative Commons License 2010.01.30 0 0 612

Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre! - ilyen egyszerű!     :-))))

(Aztán viseld a következményeit.)

Előzmény: kalevaleez (609)
kalevaleez Creative Commons License 2010.01.30 0 0 610

vagyis bocs, a fityisz ma éppen nem.

 

vagy ma megint igen (nem tudom követni a fordulatait már)?

Előzmény: kalevaleez (609)
kalevaleez Creative Commons License 2010.01.30 0 0 609
én speciel támogatom az ingatlanadó befezetését, csak az vicces számomra, hogy most már a fiyisz és a jobbik is :)
Előzmény: Törölt nick (600)
tute-ne-gravas Creative Commons License 2010.01.30 0 0 606
talált...
Előzmény: Törölt nick (604)
tute-ne-gravas Creative Commons License 2010.01.30 0 0 605
Yes, Sir!
Előzmény: Kagakusha (602)
Kagakusha Creative Commons License 2010.01.30 0 0 602
Előzmény: tute-ne-gravas (597)
tute-ne-gravas Creative Commons License 2010.01.30 0 0 601
"Szerintem még van meglepi a Fidesz tarsolyában!"

de a valasztok tarsolyaban is!;-)
Előzmény: Törölt nick (84)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2010.01.30 0 0 599
"érdekes péláid vannak"

Bizony, bizony, van ilyen. Tudod az élet azért kissé bonyolultabb, mint ahogy a nemzetiszocialista vezérek láttatják, illetve a hülyébbek elképzelik.
Előzmény: Törölt nick (595)
tute-ne-gravas Creative Commons License 2010.01.30 0 0 598

"fidesz kormány lesz az első amelyik belebukik a mókába és rendkívüli választások lesznek.
Megehetik amit főztek."
nem. a valasztokkal etetik meg...mint mindig....
Előzmény: Törölt nick (53)
tute-ne-gravas Creative Commons License 2010.01.29 0 0 597
"Ennek a Mádi Lászlónak teljesen elment az esze. "


Viktor is igy gondolta....;-)
Előzmény: Törölt nick (15)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!