Keresés

Részletes keresés

Ho anyó Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11376

Ne vedd személyeskedésnek, de megkérdem, - miért kapaszkodsz "ebbe"a Horthy Miklósba?

Mi az ami olyan hősi, bátor, humánus volt ebben az emberben? Azt kell gondoljam, hogy számodra (meg mások számára) egy idol.

Pedig csak egy egyszerű tengerész tiszt, aki meglepő karriert futott be. Olyan "magyaros karriert..."

Előzmény: Törölt nick (11364)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11375

Ha úgy látod, hogy kemény karaktert adtam elő, akkor félreértettél.

Se Te sem én nem vagyunk kemény karakter. (Az általad említett Godzillát meg nem is értem, irodalmi műveltségem Godzilláig meg nem terjed.)

Nem akarok én 67 év távlatából sem okosabb lenni, mint voltak az akkori magyar poltikusok. De ha csak nézője vagyok az akkor történteknek, akkor megállapíthatom, hogy bizony a bátorságnak "híjján" (Te úgy írod, hogy karakánság) voltak. Nem csak ők, hanem azok is, akik nem értettek egyet a dolgok menetével, - magyarul, nem tudok számottevő magyar ellenállókról. Vagy Te tudsz?

Előzmény: Zerwikaptur (11359)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11374

Azt látom, hogy nem válaszoltál a felvetésemre. Csak elmaszatolod a dolgot. Itt bizony a Mo.-i antiszemitizmus a lényeg.

Ahelyett, hogy azt írnád, hogy Te nem vagy sem antiszemita, sem rasszista, hetet-havat összehordasz, hogy de bezzeg mások, meg a kommunista diktatúra, meg az elnyomás.

Nem azt várom Tőled, - mint az egyik leaktívabb hozzászólótól, hogy a fejedre hamut szórj, hiszen Te korodból adódóan bocsánatot kérj (mkiéárt kérnél, hiszen Te nem tettél semmi törvénysértőt, - de azt legalább megtehettede volna, hogy ne menj bele olyan vitába, ami nyilvánvaló bűnösökről szól. Üdv: M.

Előzmény: Törölt nick (11356)
Rendíthetetlen Álamkatona Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11368

A magyarok négyharmada antiszemita, de felük zsidó.

Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11359

En inkabb ott latom a kulonbseget, hogy nem adom elo evtizedek multan a kemeny karaktert, aki elokapta volna rettenetes da'ko'ja't es agyoncsapta volna vele Godzillat.

 

A csehekrol pedig annyit, hogy az elso deportaltakat vivo transzport 1941. oktober 16.-an hagyta el Pragat, de a Szudeta-teruleteken (amelyeket mar elobb visszaadtak a nemeteknek) mar 1939. majusara csak 2373-an maradtak azok kozul akiket a nemetek a nurnbergi torvenyek hatalya ala esonek tekintettek.

 

Es nem, en sem latok olyan megoldast ami kevesbe szornyu es pusztito eredmenyeket hozott volna, egesz egyszeruen azert, amiert az egernek sincs eselye a malomkovek kozt.

 

Udv,

 

Z.

 

Előzmény: Törölt nick (11345)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11345

Van aki a hibái mellett mást is lát... írod. Lényeges külömbség van közöttünk. Én EGY ember megölését bűnnek tartom, nem hibának. Bűnnek tartom azt is, ha veleki elnézi, eltűri egy ember megőlését, vagy éppen közreműködik az ölésben.

Ennek a topicnak éppen az a címe, hogy a magyarok között sok az antiszemita és ennek a címnek a hsz-ok szerint sokan meg is felelnek. Itt.

 

Nagyon leegyszerűsítve. H.M. biztosan sok humánus törvényt hagyott jóvá, amit a parlament fölterjesztett. (Mindent! jöváhagyott, mint S.P...)

De ha igaz az, hogy köze volt magyar emberek - vallási hovatartozás nélküli - lemészárlásához, akkor én egyértelmúen negatív személynek itélem őt meg.

Nem menti számomra az sem, hogy megúszta a felelőségre vonást, hiszen annyian megúszták (Pl. Bormann, Mengele, stb.)

 

Sokan itt hónapok során mentséget látnak abban, hogy kényszerű helyyzetben voltunk, nem tehettünk mást, mint beállni a németeket mellé.

De bizony lett volna más lehetőség. A csehszlovákok kiadták a lakosságnak, hogy Prága elesett, senki egy puskagolyót se használjon el a német megszállók ellen, - túlerő, stb, - majd mikor a háború menete megfordult, és a szovjetek álltak a fővárosuk közelében, ezt megismételték. Nem is volt a megszállókkal szemben semmi harcuk. Nézd meg, hogy nézett ki Prága a vh. után és hogy nézett ki Budapest. Erre mondom azt, hogy mi rossz döntéseket hoztunk/hozunk.

Üdv: M.

Előzmény: Zerwikaptur (11318)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11343

...akkor az utolsó magyar zsidót is kiirtják... írod. Hát ahogy elnézem ezt a topicot, itt a többség nem búslakodott volna ha az megtörténik.

Előzmény: Törölt nick (11312)
Hajmeresztő Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11339

Csak a történelem ismétli önmagát...

 

Így van , gondoljon a legutóbbi franciaországi esetekre és ennek megfelelően kiabáljon farkast.

:-))))))

Előzmény: Ho anyó (11286)
Hajmeresztő Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11338

Ja! Az akkori törvényeknek megfelően járt el?

 

Érdekes a kommunista liberális gyilkos ügyészt a " nyugdíjas " bírónk felmenetette , mert az akkori törvényeknek megfelelően járt el.

A baloldali libelálisz banda meg kussolt az itélet után.Mi kutyánk kölyke. A libást támogató nagy barátunk meg vizumot adott Mátsiknak , a kommunista vér ügyésznek.

Nem gondolják , hogy szánalmasok maguk ? A világ már kiismerte magukat. Vége.

:-))))))))))

Előzmény: Törölt nick (11284)
Hajmeresztő Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11337

Bele sem kellett volna kezdeni a nácik oldalán a háborúba.

 

Igaza van. Ma sem kellene......

 

Kifosztották volna Magyarországot

 MH-összeállítás- 2012. augusztus 25., szombat

 

Chicagóban elbukott a holokauszttúlélők tizenhétezermilliárd forintos keresete

 

http://www.magyarhirlap.hu/kulfold/pert_vesztettek_a_holokauszttulelok.html

 

 

Előzmény: Törölt nick (11327)
Callie Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11331

Természetesen.

 

 

Előzmény: Törölt nick (11270)
Patreides Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11328

Magyarország geopolitikai helyzete miatt nyilvánvalóan nem létezett jó döntés, amikor a világháborúban potenciálisan majdan harcoló felekhez való viszonyról kellett előzetesen döntéseket hozni. Vagyis hogy hová álljunk, hová ne, és álljunk-e egyáltalán, vagy milyen mértékben. Itt nyilván döntő súllyal esett latba az, hogy milyen eséllyel lesz nyertes az eljövendő háborúban egyik vagy másik hatalom, és hogy kitől várhatjuk jó eséllyel Trianon revízióját. Hiszen ez a trauma volt az, ami Horthy két évtizedének Magyarországán a hangulatot, a gondolkodást alapvetően meghatározta. Itt nagy politikai tehetség kellett volna az optimális út megtalálásához, ez szinte már "politikai művészeket" kívánt volna meg a vezetésben. És hát mi volt helyette...?

De a zsidótörvényeket az akkori Magyarország vezetése és törvényhozása önként és dalolva hozta meg, arra őket senki nem kényszerítette, és nyilván nem az általános közhangulat ellenében tették ezt... És ezt nem menti semmi. Persze, az USA-ban meg ott voltak a négerek a korlátozott jogaikkal, de ott a folyamat pozitív irányba tartott, vagy (akkor, amikor) stagnált, miközben nálunk egyértelműen negatív irányú tendencia volt, a jogfosztás irányába lépkedett az ország határozott léptekkel.

Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11325

Tedd hozza, hogy a cseheknek meg Heydrich-et sem sikerult a terv szerint megolniuk, ugyanis amikor elkezdett visszaloni a merenylok elfutottak es a gauleiter csak kesobb, a korhazban halt bele a granatszilankokba.

 

Előzmény: Törölt nick (11323)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11324

Megoldottak volna ugy is, raadasul sokkal tobb ido allt volna a rendelkezesukre.

 

Előzmény: Törölt nick (11321)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11323

Talán a cseh karakánságot kellett volna választanunk. Kapitulálunk harc nélkül, ezért áldozatok vagyunk. A zsidókat kiirtják, de mi azért majd lelövünk mondjuk egy Budapestre kivezényelt náci helytartót.

Ebből később akár több filmet is csinálhatnának, különös tekintettel a hősies ellenállásra. A History TV csatornák pedig mostanság már full HD-ba nyomatnák milyen keserű sors jutott nekünk akkoriban.

Persze időközben azért hoztunk volna egy-két törvényt a kitelepített szlovák bűnös nép kapcsán, például arról, hogy állami szempontból megbízhatatlanok. Kollektíve, ezért is koboznánk el vagyonukat, származási alapon.

 

De Európa mostanában roppan elégedett lenne velünk. Hisz lehet/szabad fasisztoid törvényeket hozni, csak előtte meg kell nyerni egy háborút. Vagy ha ez se megy, hát a győztesek oldalán kell befejezni. Ez az eurokonform.

Előzmény: Zerwikaptur (11319)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11319

De milyen jol mutatott volna egy a Brian elete-ben latott Judeai Nepi Front ongyilkos kommandojahoz hasonlo jellegu akcio, amikor a teljes magyar hadsereg felsorakozva beintett volna a nemeteknek, majd eltunik a Tigrisek lanctalpai alatt. Igaz hogy nem lenne senki aki magyar reszrol megirja a sztorit, de mi megmutattuk volna.

 

Előzmény: Törölt nick (11306)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11318

Koszonom.

 

Szerinted hagytak volna az orszagot nem belepni a haboruba, vagy ugyanugy atment volna rajtunk Europa legerosebb hadserege (es az az elejen meg a nemet volt) mint a lengyeleken? Maradt volna Magyarorszag a terkepen, vagy Goring megkapta volna a magyar-szerb-roman teruletekbol kialakitott utkozozonajat? A szituacioban az volt a pocsek, hogy nem letezett jo megoldas, csak olyan ami utan Pilatuskent moshatta volna kezeit, a kovetkezmenyeket viszont ugyanugy a nep fizette volna meg. A nemetek es az oroszok ugyanugy megvivjak a maguk haborujat, csak eppen belolunk ketszer lett volna hadszinter. A zsidokat ugyanugy deportaljak,  csak eppen sokkal korabban kezdik.

 

A Don helyett pedig mashol haltak volna meg azok a szazezrek, ugyanis a nemetk meg veletlenul sem hagytak volna szamottevo potencialisan ellenseges erot a hatorszagukban.

 

Horthy-t pedig nem kell mentegetni, pusztan annyi a kulonbseg hogy van aki a hibai mellett mast is lat es van aki csak a hibait akarja latni.

 

Előzmény: Törölt nick (11301)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11312

Igen, így is lehez nézni.

Ha ellenállunk majd nagyon rövid idő alatt kapitulálunk, akkor az utolsó magyar zsidót is kiirtják, ellenben a győztesek oldalán fejezzük be a háborút és nem nyilvánítanak minket bűnös népnek. Ebben nagyon igazad van, ezért e részét nem is kommentáltam hsz-ednek. Adja magát.

Előzmény: Törölt nick (11309)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11310

Katynt "fáni" nem említette... Legyél tárgyszerű.

Előzmény: Törölt nick (11308)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11309

Tisztelettel kérem, hogy olvasd végig a hsz-emet, külüönös tekintettel a két utolsó mondatra.

Előzmény: Törölt nick (11306)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11307

Én ilyen nem mondok, nem írok! Azt vkiszont állítom, hogy a háborúba (I. és II. vh.) nem a liberálisok, nem a ,kommunisták vitték az országot, -országodat... - hanem a nemzeti elkötelezettségü jobboldali konzervatívok. Így korrekt?

Előzmény: Törölt nick (11302)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11306

Akkor valszeg, a teljes magyar zsidóságok kiirtják.

Ez itt nem Jugoszlávia, szinte teljes egészében sík vidék az egész megmaradt ország. A Jó Isten is villámháborúra teremtette. A Wehrmacht játszva, röpke idő alatt lerohanta volna, a többit már a fantáziádra bízom.

Előzmény: Törölt nick (11301)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11305

A korulmenyek vizsgalata nem akademikus, hanem a tortenesek megerteset segito folyamat.

 

Annak idejen volt a dilin egy topic Sagvari "hudesoknevemvolt" Endre halalaroles az ot lelovo nyomozo felelossegerol. Ha a szikar tenyeket nezzuk, akkor Sagvari terrorista volt, aki a torvenyes allam eroszakszervezeteivel tortent osszetuzesben vesztette eletet, meghozza teljesen torvenyes keretek kozott. Erdekes modon voltak akik nem osztottak ezt a velemnyt.

 

Előzmény: Törölt nick (11294)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11304

Drága barátom. Horthy nem a pesti zsidókat mentette, hanem a saját bőrét! 1944 június, vagy júliusában két levelet kapott. Egyet a svéd királytólmelyben kéri, függesszék fel a deportálásokat. A másikban a szövetségesek (USA és UK.) felszólítják, hogy amennyiben nem függeszteti fel a deportálásokat, abban az esetben a háború végeztével a háborús bűnösök között felel a tetteiért. Ilyen egyszerű ez.

Előzmény: Törölt nick (11297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11303

Két üveg tejnek őü

Előzmény: Törölt nick (11297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 11301

OK. Nem léptem volna be a háborúba, nem üzentem volna se a szovjeteknek, sem Szerbiának hadat.Kiadtam volna a magyar csapatoknak, hogy "fegyvert lábhozz"! és nem háborúztunk volna.

És legalább fél évvel megrövidítettük volna a háborút!!! Mert nem haltak volna meg százezrek a Don kanyarnál.

A magyar zsidókat valószínüleg akkor is deportálták volna.

De akkor ma nem kellene magyarázkodnotok egy csökkent beszámíthatóságú öreg tengerész tiszt tetti miatt. Akkor egy politikai vita során nem mutogatna senki ránk, hogy mi voltunk Hotler utolsó csatlósai. Ennyi.

Előzmény: Zerwikaptur (11290)
Ho anyó Creative Commons License 2012.11.08 0 0 11296

Először is nem vagyok a komád. Másodszor nem bírod a feszültséget, tehát lazíts. Harmadszor meg mást utasítgassál.

Előzmény: Törölt nick (11292)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.08 0 0 11293

"volna eljutnod-e"

 

Előzmény: Zerwikaptur (11289)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.08 0 0 11290

Ezek a kalandok es "rohan lerohanni" olyan jol hangzanak, ezert toled is megkerdezem: tudod hogy mi lett volna a delnemet-utkozoallam es hogyan kerulte el az orszag a letrehozasat?

 

Mindenki olyan marha konnyen osztja hogy mi lett volna a helyes megoldas, csak eppen arrol feledkezik meg, hogy az orszag nem legures terben elt hanem a II.VH koranak Europajaban. Te komolyan azt hiszed, hogy adolfek hagytak volna Horthy-t szepen kibekkelni az egesz haborut?

 

 

Előzmény: Törölt nick (11283)
Zerwikaptur Creative Commons License 2012.11.08 0 0 11289

Nem azt kerdeztem hogy mit valaszthattal volna, hanem azt hogy mit valasztottal volna. Kulonbseg.

 

Tovabba kerdes hogy sikerult volna-e eljutnod csaladostol Svajcba, a filmek dacara ugyanis nem minden nemet volt hulye, raadasul ok siman belephettek a kantonokba az utleveluk egyszeru felmutatasa utan.

 

Előzmény: Törölt nick (11285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!