Keresés

Részletes keresés

Karakhul82 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 21835

Üdv

Hátha most kapok is választ.. december óta megint előjött a prosztatagyulladásom... kaptam rá antibiotikumokat,fogjuk rá,hogy jobb lett.. de most pár napja megint égető vizelés,ma meg már szinte olyan érzés,mint ha zsilettpengét pisálnék.. karcol húgycsövemben,és picit vérzik is.. Elkezdtem 100%os áfonyalevet inni,mert nem akarok újra AB.t szedni,de úgy néz ki az se ér szart se.. kikészít már ez az egész.. 
Másnak is volt hogy vérzett gyulladás miatt mikor nagyon égette vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen?

lukeskywalker921 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 21834

Nyújtást, tornát te próbáltál korábban?

Előzmény: Hbezy79 (21833)
Hbezy79 Creative Commons License 2024.05.03 0 0 21833

Most kezdek egy kúrát Banyó doktornál. Roxicytlyn (AB) 10 db, aflamin (gyulladáscsökkentő) 30 db, illetve heti 1 db lökéshullám terápia. 5 héten keresztül. Majd beszámolok milyen eredménnyel. Aggódtam, hogy belekezdek egy újabb AB-be. Ezért kértem vizsgálatokat, sperma, masszázs után vizelet, középsugaras, illetve húgycső. És semmi nem tenyészett ki semmi. Nekem a PCR-nél se tenyészett ki semmi korábban. Viszont nekem a jobb herém fáj, illetve a prosztata bal oldala, végbél bal oldala. Továbbá térdhajlat, de néha a hónaljamban is érzek ilyen himi humi fájdalmat. A prosztatám sajna szemcsés és echosszerkezetű. Tűnetek tavaly augusztusban kezdődtek. Vízelet nem fáj, de gyenge sugarú, ejak nem fáj, de sajna csak bugyog. Később írok, hogy használt-e. Korábban voltam Merth-nél is. Ő se tudott meggyógyítani. 

lukeskywalker921 Creative Commons License 2024.05.01 0 0 21832

Felfázásos tünetekkel kezdődött, enyhe diszkomfortérzettel a combhajlatban, herében, amiből aztán durva herefájdalom lett, tényleg mozogni nem bírtam. Húgycsőfájdalom, vizelési nehézség, ejakuláció utáni fájdalom, combhajlatba, combba sugárzó fájdalom, rossz volt ülni is. Ezek persze változtak, egyszer ez lett erősebb, aztán más, most már elég enyhék, inkább diszkomfort jellegűek, amikre igyekszem figyelni, hallgatni. Az orvosok írogattak antibiotikumokat, sorozatban, egymás után, én egyiktől sem éreztem azt, hogy sokkal jobb lenne.
Ami segített, az a nyújtások végzése volt, meg a légzőgyakorlatok, a medence izmainak tudatos ellazításával. Mellette életmódváltásba kezdtem, kizártam az ultrafeldolgozott élelmiszereket, fehér lisztet, cukrot, és minél több rostot próbálok bevinni zöldségekkel, gyümölccsel, magvakkal. Folyadékból legalább 2,5 -3l tiszta vizet minden nap. Valójában tényleg semmi komoly dolog, csak sok zöldség, és az élelmiszeripari hulladékok kizárása. A megbetegedésem előtti időszak durván stresszes volt, én alapvetően ennek, meg a kajálásom nagyon igénytelenségének tudom be, hogy megbetegedtem, így ez az amit főleg próbálok most jól kezelni. Étrendkiegészítőket eszem még, az orvos ajánlott a  Fluxus Prostatae-t, jó drága, de azért bízom benne, aztán szedek még omega 3-at, és quercetin-bromelain kombinációt. És továbbra is minden reggel fél óra nyújtás, és este, lefekvés előtt is negyed óra-húsz perc.

Előzmény: Márton Antal Péter (21829)
Karakhul82 Creative Commons License 2024.04.30 0 0 21831

Üdv

Prosztata illetve hólyaggyulladásra valaki próbált már vad áfonyát fogyasztani folyadék formában? És ha igen ért e valamit?

Márton Antal Péter Creative Commons License 2024.04.30 0 0 21830

Szia!

 

Leírásod alapján prosztata gyulladásnak tűnik.

Jobbulást kívánok. 

Előzmény: Thomas43 (21828)
Márton Antal Péter Creative Commons License 2024.04.30 0 0 21829

Szia!

 

Le tudnád írni, hogy milyen tüneteid voltak és  hogyan sikerült élhető állapotot elérned?

 

Köszönöm szépen. 

Előzmény: lukeskywalker921 (21827)
Thomas43 Creative Commons License 2024.04.29 0 0 21828

Sziasztok!

 

A tapasztalatokok, véleményetek érdekelne a témában.

 

Nekem 2024. január óta van vizelést követően fennmaradó vizelési inger, ami egy-két óra múlva enyhül. A következő vizelet után megint, olyan érzés, mintha a húgycsőben maradna vizelet, de csak az érzés olyan, illetve néha ejakuláláskor egy pillanatra erős szúró érzés.

 

Volt vérvétel (PSA 0.3) több hasi ultrahang, vizelettenyésztés, STD panel, sehol semmi.

 

Szedettek velem 4 hét sumetrolimot, proxelan, pollstimol, stb.

 

Kismedence MRI szerint a prostata területében diszkrét gyulladásos, vs. maradvány eltérések. De a prosztatat nem nagyobb, nyomásra érzékeny, főleg a jobb oldala.

 

Volt 2-3 hét, amikor nem volt semmi tünet, most ismét ugyanez, azzal hogy többször van a herékbe sugárzó fájdalom, végbélnyílás körüli fájdalom, illetve ha húgycső érzékenység, lényegében minden 3. vizelés égető érzéssel jár, és a farpofák összehúzásakor egy szúró érzés fut végig a húgycső végéig..

 

Húgycsőtükrözést nem tartanak indokoltnak, tekintve, hogy az Uroflowmetria is rendben volt.

 

Ezek a tünetek mind a prosztata miatt vannak, esetleg más, vagy idegsérülés?

 

Köszönöm előre is!

lukeskywalker921 Creative Commons License 2024.04.29 0 1 21827

Sziasztok!

Érintettként, és szakemberként szeretnék létrehozni egy online támogatócsoportot, ami segíthet abban, hogy mentálisan megbirkózzunk azokkal a nehézségekkel, veszteségekkel, amiket ez az állapot okoz.

Nekem viszonylag friss élményeim vannak arról, hogy karácsonykor, amikor elkezdődött a betegségem, és az azt követő hónapokban milyen rettenetesen kilátástalannak tűnt a helyzetem. Most már egy jól élhető állapotot értem el, de két hónapja még nagyon a padlón voltam, ami ugyanúgy visszafogta a gyógyulást, hiszen nagyon fontos faktor a pszichés jóllét. Emlékszem arra, hogy mennyire nem kaptam támogatást az orvosoktól, akiket végigjártam addig, mennyire hülyén éreztem magamat, és főleg, hogy mennyire nehéz volt megosztani az egészet még a feleségemmel is, aki pedig végig támogatott, és néha mennyire egyedül éreztem magamat még ennek ellenére is.

Szóval amire gondolok, az egy szakember/érintett által vezetett, nyáron induló, kéthetente megvalósuló online találkozás lenne, Zoomon keresztül, ingyenes részvétellel, ahol lehetőség lenne arra, hogy támogatást kapjunk, és mi magunk is támogassunk másokat, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi. Akit érdekelne, az kérem, hogy privát üzenetben jelezze, és ha azt látom, hogy van rá érdeklődés, akkor jelentkezem az indítás információival.

Karakhul82 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 21826

Tiszteletem!

Olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy van e itt olyan akinek olyan panasza van,hogy alkalmanként vizeléskor a húgycső végében érez egy kis égő vagy karcoló érzést,és picit vérzik?
Voltam már vele urológusnál.. egyszer azt mondta prosztatagyulladás antibiotikumokkal tömött,el is múlt.. de aztán megint előjött egy alkalommal.. akkor azt mondta nincs gyulladás valószínűleg homok.. adott rá valamit,megint jobb lett.. aztán megint előjött.. akkor azt mondta véreredmény alapján hogy eléggé a határértéken van a húgysav értéke,lehet húgysav kristály,adott egy Allopurinol nevű gyógyszert,ami a sav csökkentésére szolgál.. Most nem tudom mennyi a húgysavam,de a héten megint előjött ez a probléma.. Van itt esetleg olyan akinél volt már ilyen probléma,vagy észlelt már magán hasonlót?És ha igen,esetleg volt rá valami megoldás?Köszönöm.

Phantom9999999 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 21825

teljesen ebből lehetetlen kijönni szerintem max. elfogadhatón tudod tartani magadat... tudsz élni úgy ahogy azt már el kell fogadni...

Előzmény: Gábor8600 (21821)
Gábor8600 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 21824

Akkor ebből a szar gyulladásból nem is lehet teljesen kigyógyulni? Most lement a gentamicin kúra 5 napos, annyira nem szar, de diszkomfort érzet van. Vitaminokat nyomatom, meg aszalt tözegafonyat. Mit lehet még tenni ?

watson75 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 21823

Progastro825

Előzmény: Márton Antal Péter (21822)
Márton Antal Péter Creative Commons License 2024.04.26 0 0 21822

Sziasztok!

 

Húgycsőkaparék mintából STD panelből ureaplasma parvum jött ki.

A kezelőorvosom szerint ezt mindenképp kezelni kell antibiotikummal.

Nem szedtem még AB-t, nem szeretném, hogy tönkremenjen a bélflórám a kúra alatt.

Nektek milyen probiotikumok váltak be? Milyen gyakran kell szedni és mennyit?

 

Elképzelhető, hogy az ureaplasma okozza a 2022 április óta fenn álló panaszaimat ami végbél és gát táji folyamatos és erős fájdalom? (több szakterület orvosnál voltam, senki nem talált semmit a prosztatagyulladáson kívül)

 

Köszönöm a segítséget.

Gábor8600 Creative Commons License 2024.04.25 0 0 21821

Nem tudom, én is fel akartam adni fél éve, akkor a körzeti urolgos kezelt , hát fél évig annyit értünk el hogy EF eltűnt, a panaszok maradtak. Szedtem az urovaxom is vagy fél évig az is lehetett segített valamit. Aztán Szalai dokihoz kerültem ujra bogyók, aztán nála kis javulások következtek tamsu nélkül is megy a vizelés , és tapintásra nem érzékeny olyan durván a proszti, és ejak se fáj már, nincs utána vizelési és alhasi fájdalom. Valami javulás csak történt. Visszatérve a szerrapeptàzra, jó volt míg szedtem határozottan jobb volt, a széklet teljesen tökéletes volt, mondjuk én egyet vettem belőle hajnalba éhgyomorra. Aztán abbahagytam helyette lett az urovaxom. Ebből a szarból valahogy el lehetne érni a tünet mentességet ? Én pl a szintetikus gyogyszertol nagyjából semmi bajom, de a gyógynövényesektol ülök a retyon. Most abbahagytam probiotikumot is, vitamin szedek, b vitamint, D vitamint, és C vitamint 

Előzmény: TopGuhn (21818)
TopGuhn Creative Commons License 2024.04.25 0 0 21820

Nem. Az egyszerű urológiai rendelőkben remélhetően ma már mindenhol van alhasi ultrahangkészülék. Ezzel meg fognak nézni. Nagyon kellemetlenül hideg, egyébként, a síkosító. Azon túl megtapogatják a heréidet, az ismert módon megtapogatják a prosztatádat, és kikérdeznek a tüneteidről. Nagyobb hasi ultrahangra is onnan utalhatnak tovább.

Előzmény: hd9ctg (21804)
TopGuhn Creative Commons License 2024.04.25 0 0 21819

Ez csak statisztika, akinek van prosztatája, annak problémája is lehet vele. Nem biztos, hogy értem a jelenlegi tüneteidet, de ha bármi vizeléshez, prosztatához, húgyhójaghoz, veséhez, stb. köthető gyanú van, akkor jelentkezz be mihamarabb! A 2-3 hét nem ok a panaszra mai körülmények között. A PSA prosztatagyulladást és esetleges prosztatarákot is jelezhet. Bajod nem lehet tőle, ha leszűrnek rá. Alapból csak 45 éves kor fölött ajánlják fel a közegészségügyben, de ha kéred, leszűrnek rá. (Kérd!)

Előzmény: hd9ctg (21801)
TopGuhn Creative Commons License 2024.04.25 0 0 21818

Az antibiószedés zsákutca.
Szerrapeptázzal kapcsolatban be tudsz számolni bármiről? Te lennél az első. Nekem most megrendült benne a bizalmam, mert többször akkor volt erősebb bedurranásom, amikor elkezdtem szedni. Lehet, hogy teljesen véletlen egybeesés (jobb időszakaim is voltak korábban vele), de jelenleg félek hozzányúlni.

Előzmény: Gábor8600 (21782)
TopGuhn Creative Commons License 2024.04.25 0 0 21817

Én is így sejtem.

Előzmény: lasztifan (21777)
Gábor8600 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 21816

Igen ? Javultál nála ? Fél éve kb hozzájárok van azért javulás ,de nem az igazi még, most hagytam abba egy 5 napos gentamicin kúrát, hát kíváncsi vagyok, most megy ki majd az anti hatása. Elvileg makkon a gomba javult sokat, pisilni is tudok tamsu nélkül , prosztata se érzékeny már mikor felnyult, mikor téli a hólyag akkor ondoholyagot kicsit érzem de az is jobb már mint előtte. Nem fáj már az ejak. Neked milyen tüneted van?

Előzmény: zproszt (21815)
zproszt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 21815

Én is hozzá járok már két éve de sajnos nem sok ötlete volt eddig.. :-(

 

Előzmény: Gábor8600 (21813)
PBateman Creative Commons License 2024.04.23 0 1 21814

Az az orvos sem kompetens, aki ilyet mond, hogy túl fiatal vagy ehhez. Nekem 20 évesen már prosztatagyulladásom volt...

 

Olyan ez, mintha azt mondaná, hogy túl fiatal kedves uram 45 évesen, hogy daganatos beteg legyen, közben meg sajnos gyerekek halnak meg ilyen betegségekben. 

Előzmény: hd9ctg (21801)
Gábor8600 Creative Commons License 2024.04.20 0 2 21813

DR. Szalai István , Szegeden , jó orvos , vevő az új dolgokra, es ő legalább  ki is jelentette meg akar gyógyítani. 

Előzmény: Hbezy79 (21811)
rosszpapa Creative Commons License 2024.04.20 0 0 21812

Sajnos előfordul a kor előrehaladtával, vagy más okból legyengült immunrendszernél hogy a bélflórában jelenlévő feltételesen patogén bacik szaporodnak el. Ilyenkor az utánpótlás miatt ha sikerül is elmulasztani, gyakran visszatérnek a tünetek. Egészséges emberre nem veszélyes, mert mindenkiben ott van. Családban különben is már közös a baktériumflóra jobbára.

Tüneteket ott okoznak, ahol a leggyengébb a láncszem, például hugyutak, prosztata.

Nálam legalábbis ahogy idősödöm egyre gyakrabban jelentkezik. Sokszor észreveszem már az első tünetek megjelenése előtt, a vizelet "kellemes" szagból átvált jellegzetes "öregszagúra". Sajnos a prosztata megnagyobbodással járó álladó mechanikus ingerlés és a gyulladásra való fokozott hajlam miatt könnyen alakul át prosztata gyulladássá, ami azután már akár steril is lehet, nehezen cseng le, mivel maga a gyulladás is növeli a méretet.

Fiatalon még kis szerencsével ki lehet lábalni "véglegesen" a fertőzésből, a kor előrehaladtával azt tapasztaltam, hogy állandó odafigyelés kell, célzottan a különböző pillanatnyi állapot szerint.

Ami nekem hellyel-közzel bevált sok éves kényszerű kísérletezés és tapasztalat során az egy meglehetősen komplex gyógyító, fenntartó, megelőző tevékenység, különböző hatóanyagokkal. Rákeresve úgy láttam mindegyik ismert innen a topikból is, tehát vagy az alkalmazás módja segített, vagy az én esetem egyedi, ezt nem tudhatom.

Amit használok:

Kórokozókra ezüst kolloid+propolisz csepp.

Prosztatára orvosi felügyelet+prosolin+finanormot szedek.

Megelőzésre fűrészpálma+tökmagolaj+kisvirágú füzike.

 

Az ördög a részletekben van, jó néhány heveny és krónikus cikluson túl sajnos még mindig nem találtam egyértelmű standard terápiát, ami rövid úton (beszedem, elfelejtem) kezelné a problémát.

 

Ahogy írtam ha az első tünetek jelentkezésekor, vagy a vizelet szagának megváltozásakor fülöncsípem, akkor elég néhány alkalommal este ezüst kolloid bő vízzel

és elmúlnak a tünetek, mielőtt kifejlődnének.

Amikor ezt sikerül elmulasztanom és kezd krónikussá válni, vagy valami külső fertőzés okozhat akut tüneteket, akkor kezdődik a hosszantartó birkózás.

Ami mostanában nekem segített ilyenkor, az egy kombinált kúra:

Naponta 4-5-ször 4 cent 5-7 ppm ezüstkolloid (nemionos) + 15 csepp propolisz. A propoliszt kevés mézben elkeverem, lenyelem, rá a 4 cent ezüstkolloidot és leöblítem fél liter vízzel. Nagyon fontos az ezüstkolloid adagolási mennyiségének egyéni beállítása.

E mellett tüneti kezelésnek izomlazításra és duzzanat csökkentésére orvosi kontroll alatt szedem a gyógyszereket és a törpepálma++ kombót is. Magyarul ágyúval lövök... sajnos nem verébre.

A fertőzéses tünetek elmúltával még egy-két hétig tartom ezt az adagolást, utána már csak 3-szor 2 cent ezüstkolloid pár hétig, majd lecsengetni esténként 2 cent.

A gyógyszereket a gyulladásos tünetek elmúltáig és addig szedem, amíg a nélkül is problémamentessé válik a vizeletürítés (vagy amíg az orvos előírja természetesen).

Ezután megelőzésre a napi 1000 mg körüli fűrészpálma a tökmag és kisvirágú füzikével folyamatosan, akár évekig tünetmentes lehet.

(Mivel sem orvos, sem távgyógyító nem vagyok, csak a saját tapasztalatimról beszélhetek, kifejezetten ajánlani csak a folyamatos orvosi kontrollt tudom mindenkinek, akinek bármilyen prosztata problémája van.)

 

A fertőzéses tünetek elmúltával a prosztata gyulladása még sokáig húzódik, de javulni szokott ahogy a gyógyszerek hatására szűnik az állandó fizikai ingerlés.

 

Az ezüstkolloidról:

Csodálatos, de nem csodaszer. Főleg az első tünetek megjelenésekor hatékony, később már macerásabb az alkalmazása, Előnye, hogy nem vált ki rezisztenciát, nemionos kolloid hosszabb időn keresztül sem okoz problémát, gyorsan kiürül a szervezetből. A hugyutak és a bélrendszer rendbetételére az én tapasztalataim szerint jól alkalmazható (ha már az antibiotikumos/egyéb orvosi lehetőségek kimerültek).

Adagolása egyénenként nagyon eltérhet, amit írtam az csak magamra vonatoztatható. Általában, sok kis adag felszívódik mielőtt elérné a vastagbelet, azt megkerülve jut el a vizeletkiválasztó rendszeren keresztül a hugyutakba, tehát a bélflórát nem érinti. Nagy adag durván kipucolja az egész emésztőrendszert, ez a széklet megváltozásából, kifakulásából jól látható. Ilyenkor probiotikum kúra.

Ezek az én tapasztalataim, mivel sokan próbálkoztak már az ezüstkolloiddal ahogy a topikban látom több-kevesebb sikerrel, leírtam hogyan alkalmazom, mert ebben rejlik a hatékonysága a tapasztalataim szerint. Ezek egyéniek, nyilván másnak, ha mások a probléma okai, más eredményre vezethetnek.

Előzmény: Pancer89 (21767)
Hbezy79 Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21811

Meg lehet kérdezni, hogy ki az az urologus, aki helyre hozott?

Előzmény: Gábor8600 (21802)
rosszpapa Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21810

Sajnos elég nagy tapasztalatom van már a témában, minden lehetőséget ki kell próbálni, nincs két egyforma lefolyású eset, ami egyszer használ, máskor nem. Természetesen először orvos.

Előzmény: hd9ctg (21804)
Diótörő Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21809

Valahol mintha olvastam volna, hogy ez a Béres csepp már nem az a B.CS.

De ennek utána kell nézni persze.

Előzmény: rosszpapa (21808)
rosszpapa Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21808

30+ évvel ezelőtt történt. 

A sok antibiotikum eléggé kikészített, viszont a probléma nemhogy szűnt, de eszkalálódott, a manduláim is belobbantak az AB mellékhatásaként. Az orvosok már azon vitatkoztak a mandulám vagy a prosztatám vegyék ki először.

 

Lényegében véletlenül kezdtem el szedni a Béres-cseppet, hogy fölerősödjek, ám néhány nap után tünetmentes lettem. Pár nap után abbahagytam, visszatértek a tünetek. Ezt elismételtem még egyszer.

Végül egy hónapos kúra után akkor véglegesen elmúltak a panaszaim.

Pár évtizeden keresztül nem is volt semmi baj, míg a szokásos időskori megnagyobbodással járó problémák nem jelentkeztek, de az már másik történet.

Nem tudom mennyire egyedi eset, de akkor megmentett.

 

Csak azért írtam ennyit, érthetően nem tudom már megmondani milyen dózisban szedtem, de valószínűleg az akkori ajánlás szerint. 

Nem tudom most hányféle van, akkor csak egy volt.

Előzmény: zproszt (21805)
zproszt Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21805

Mit jelent az, hogy alapos bérescsepp kúra? melyik féle, milyen adagolás, mennyi ideig?

Előzmény: rosszpapa (21803)
hd9ctg Creative Commons License 2024.04.19 0 0 21804

Koszi a valaszokat. Eddig en is probalkoztam mindenfele alternativ megoldassal: D-mannoz, tokmagolaj, kamillatea, kisfiragu fuzike tea stb. Ezek ideig-oraig, par napig talan segitettek (de lehet placebo…), de aztan ujra elojottek a tunetek. En is prosztatara gyanakodtam, de a labor eredmenyek es a haziorvosom teljesen elbizonytalanitott, hogy lehet nem is az a baj. Esetleg urologus elott egy hasi ultrahangot erdemes csinaltatni? Ott kiderulhet valami?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!