Keresés

Részletes keresés

Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 846

Tibor fülében annyira zavar a karika! 

Gondolom, Kárász Zénó sajátja, de valahogy nekem nem illik a karakterhez.

janderka Creative Commons License 2024.04.26 0 1 845

Akárhogy is, de elmondhatjuk, hogy egyikünknek sem jött be ez a hirtelen felpörgetett összefércelős megoldás. Még ha voltak is az első felében idegesítő töltelékszálak. 

 

Egyszerűen nem értem. És dühös is vagyok, hogy ilyen szellemi toprongyként kezelik a magyar nézőket, hogy ezeket a zsábanfutós, szerencsedalos, álompáros szutykokat többre tartanak, mint egy (drága pénzen vett licence alapján, drága pénzen leforgatott) hazai tévésorozatot. Nem vagyok egy magasértelmiségi agysebész professzor, de ennél még nekem is magasabb szinten mozog az izlésvilágom. 

janderka Creative Commons License 2024.04.26 0 0 844

Ez a leggázabb megoldás. Niylvánvaló belenyúlás az oka. Ez már az OCs.-ben is dühített. 

Előzmény: Ilhilla (836)
Elhaym1 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 843

Zsákbamacska eredetileg is ekkor kezdődött volna. Ha a Hazatalálszt újra vágták, akkor az januárban történhetett. Eredetileg akkor kezdődött volna a 2. évad, de hirtelen ismételni kezdték az elsőt. 

Előzmény: Mazsola0070 (831)
Djani31 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 842

A horvát verzióban kicsit lassan csordogálnak az események, a három öregasszony sincs benne, azt a magyarok tették bele, nem véletlen hogy érződik hogy nem illenek a történetbe. Amúgy nem kellett volna rétestésztát csinálni belőle, 2x50 rész elég lett volna vagy ha a másodikat rövidebbre tervezték akkor még jöhetett volna egy szintén rövidebb harmadik. A nézettségre azt mondták hogy megvannak vele elégedve, akkor valaki kamuzik. Nem hiszem hogy a sok agyzsibbasztó műsort sokkal többen néznék, például Kasza kerekét, abból mégis legyártottak már nem tudom hány évadot. Persze az jóval kisebb költségvetésű műsor lehet mint egy napi sororat ahol nem ugyanabban a stúdióban forgatnak csak. Több színésszel is nehéz volt egyeztetni mert egyszerre több produkción is dolgoznak.

Előzmény: janderka (829)
Djani31 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 841

Mesi elvileg nem is tudta miért vannak a tanyán, aztán meg már csapdákat készítettek a gonoszok ellen, ezt meglehet magyarázni azzal hogy okos és összerakta hogy bújkálni kell valaki elől. Virág is honnan tudta meg hogy Raja miatt égett le a nyaraló, nem emlékszem hogy bárki is elmondta volna neki, arra se volt idő hogy a szülei megtudják hogy elrabolták. Ezek Tóth Anditól teljesen független szálak, nem hiszem hogy ő miatta kellett megnyírbálni az egészet. A három testvér kapcsolatának alakulása is érdekes lett volna, főleg Brigi és Raja, ők nem is nagyon beszéltek egymással az egész sorozatban. Szerintem nem menet közben nyúltak bele mert a holdponton már hetek óta kint volt az egész tartalom, az első 10 rész a második évadból még az első évad dinamikáját követi majd begyorsul az egész, mintha határidőre be kellene fejezni az egészet. Az első évadot 4 hónapig forgatták még novemberben is, a másodikat kevesebb ideig, lehet kimerült a költségvetés de szerintem eredetileg nem így tervezték. Az utolsó részben minden szereplő sorsát bemutatják kb 3 percben mert többre nem lesz idő de már csak Rajáé az érdekes hogy vele mi lesz, vagy megsemmisítik a bizonyítékokat vagy bújkálhat. Az hogy Brigi és Balázs összejönnek vagy Zsiráf nem válik el már nem olyan lényeges dolgok.

Előzmény: Ilhilla (836)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 840

A mama a Globusnál dolgozik, tehát minden ott készült befőtt a mama befőttje. :D 

 

Mondjuk ez nekem nem tűnt fel, anno anyukám is simán tett el olyan üvegbe befőttet, lekvárt, amiről nem jött le a gyári címke. 

Ez a jelenet még tetszett is, mert eszembe jutott, hogy terhesen faltam a szilvabefőttet (amit egyébként egészen addig nem szerettem).

 

Tibinél ez nekem is megfordult a fejemben. 

 

Briginél viszont talán akkor változott meg valami, amikor Böbének marketingelte Balázst, hogy a helyi kínálatból nem is olyan rossz fogás. Akárhogy lesz is, ők szerintem még mindig nem összeillő pár. 

 

 

 

Előzmény: Ilhilla (838)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.04.26 0 0 839

Benne volt a levegőben, hogy Rajmund kapja a golyót és annyi neki, de azért elég kínos lett volna, hogy Jaskó Bálint megint olyan figurát kapjon, aki végre a javulás útjára lépve dobja fel a talpát egy sorozat legvégén ráadásul ismét egy még meg nem született gyereket maga után hagyva...

Előzmény: Mazsola0070 (830)
Ilhilla Creative Commons License 2024.04.26 0 0 838

Ami Tibort illeti: egyszerre megszólalt a lelkiismerete, amit elótte jó mélyre elásott? Nem is sejti, hogy Raja "megjavult"? Ha ugyanis nem tudta, hogy a lányát elraboták, egyáltalán nincs képben!

Szerintem inkább az lehet, Jankától -aki lassan őket sem ismeri fel- meg akar szabadulni, még olyan áron is, hogy bemegy a börtönbe.

 

...és ott van Brigi! Jó kis ürügy számára, hogy Balázs és ő közös szülei Blökinek. Ez nem csak azóta van így, mióta Böbétől megtudta, mennyire van "eleresztve Balázs odalent"?

 

A legérdekesebb az évszakok "változása". Igaz, globális  felmelegedés van, de nem kellene már tanításnak lennie? Ha jól látom, az van, Mesi mégis fürdőruciban napozgat jó ideje a horgászás közben. Ráadásul Zsiráf is  teljesen lombos erdőben "tüntet", a titkárnője és a többi nő topokban mászkál. Oké, ilyen meleg ősz van ott Farkasligeten, de! ...kíváncsi leszek ma, milyen évszak lesz, mert -elvileg- Trixi szülni fog, tehát valóban eltelt 5 hónap.  

 

...és egy utolsó: Trixi falta a "mama befőttjét", de az nem egy gyári meggybefőtt volt? A cimkéjéről úgy tűnt! :D

Előzmény: Kőkapu1 (833)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 1 837

Igen, ez a fércelés jó szó rá. 

Fércmunka lett belőle, és ez sajnos nem egy pozitív jelző. 

 

Nekem most egy időre megint elvette a kedvem az ilyen napi jellegű magyar sorozatoktól.

Előzmény: Ilhilla (836)
Ilhilla Creative Commons License 2024.04.26 0 0 836

Pontosan emiatt írtam az elvarrás helyett fércelést! Nagyon látszik, hogy nem csak kivágtak részeket, hanem újra forgatták valamiért. Feltűnően így van ez Orsi jeleneteinél. 

 

...é hogy minden "rendben legyen", ma ugranak öt hónapot az időben!  

Előzmény: Kőkapu1 (835)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 1 835

Úgy tűnik, hogy valóban elvarrnak minden szálat, csak az első évadhoz, vagy akár a második évad első feléhez képest rohamléptekben teszik. Időnként nagyon látszik, hogy lett volna még benne anyag, de megvágták. Szerintem legtöbbünkben ezért van rossz érzés.

Viszont olyan dolgok meg benne maradnak, amik felesleges időhúzásnak tűnnek. 

 

Ha meg eredetileg 30 részesre tervezték a második évadot, és eredetileg is így lett leforgatva, akkor még gázabb. 

 

Nem ezért a kapkodva befejezésért kezdtem el nézni, bár, legalább befejezik, ez mindenképpen pozitív.

 

 

Előzmény: Ilhilla (832)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 834

Tényleg, az egyenként verekedés a másik kedvencem...

 

Egyetlen ilyen életszerű jelenet volt, amit eddig láttam: amikor Indiana Jones egyszerűen lelőtte a fickót. :)

Pár éve olvastam, hogy Harrison Ford hirtelen ötlete volt, mert mosdóba kellett mennie. :)

Előzmény: Mazsola0070 (830)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.26 0 0 833

"Nem, vagy alig következik bármi is az előzményekből."

 

Néhány résszel ezelőtt arról beszélgettek, hogy Mesi még nem is látta a kutyát, mekkora meglepetés lesz neki, ha hazajönnek a tanyáról. Ehhez képest, amikor először találkozott vele, akkor egyáltalán nem volt neki újdonság. 

Pedig elvileg nem találkoztak. Sőt, ahogy Brigivel üdvözölték egymást, nemcsak elvileg nem találkoztak, hanem tényleg nem. 

 

És több ilyen jelenet is volt az utolsó 10-15 részben. 

 

Tibort egyáltalán nem érdekelte, hogy honnan is kellett Virágot megmenteni? Ráadásul nem is miatta ment Márkó Rajával, hanem Mesiék miatt...

 

 

Előzmény: janderka (829)
Ilhilla Creative Commons License 2024.04.26 0 0 832

Nekem nincs "hiányérzetem", minden szálat elvarrtak  össszeférceltek, igaz csak pár mondat, vagy apró jelenet erejéig!

 

Elég volt ebből ennyi, nem igen lehetett volna még csűrni-csavarni!

Előzmény: janderka (829)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.04.26 0 1 831

Biztosan azért kellett ilyen viharsebesen befejezni, mert hétfőtől jön helyette a számomra már teljesen nézhetetlen, kutyába levitt (új)Zsákbamacska...

 

Nyilván a műsorvezetői gárda kiválasztásánál előfeltétel volt, hogy a legminimálisabb TV-s műsorvezetői tapasztalata se legyen nekik, persze azt nem értem, hogy Szinte Vajk hogy a fenébe került a három korunkhőse közé....

 

 

Előzmény: janderka (829)
Mazsola0070 Creative Commons License 2024.04.25 0 1 830

"Ha le akarta lőni valamelyiket/mindegyiket, akkor miért nem lő azonnal?"

 

Ez az ilyen jellegű filmek egyik alapkérdése, hogy a mindenkori "pisztolyos ember" miért handabandázik mindig pont annyit lövés helyett a legyilkolandónak, hogy az meg tudjon lépni/le tudja fegyverezni/megérkezzen a segítség....:)

 

Kb. pont olyan, mint amikor a főhőst körbeállja vagy 15 rosszfiú, aztán mindegyiket egyesével  karatéjozza/kardozza le/veri meg, az soha nem jut eszébe egyetlen rosszfiúnak sem, hogy amíg a főhős el van foglalva valakivel, addig hátulról egyszerűen leszúrja/lelője.... 

Előzmény: Kőkapu1 (828)
janderka Creative Commons License 2024.04.25 0 0 829

Kár ezért a sorozatért. És kár, hogy ilyen összecsava húzzák le a wc-n. 

A korábbi ritmusával összevetve ez egy szédült kapkodás már. Nem, vagy alig következik bármi is az előzményekből. Aztán meg minden bántóan leegyszerűsítve oldódik meg. 

 

Balogh éjjeli és napplai furgonos szédelgésének, de már az előző esti leskelődésének sem volt semmi értelme. A gyerekotthonos üvöltözésük alá bekevert szirénzásnak meg aztán végképp. Mert azon kívül, hogy bántóan elnyomta a tiász párbeszédének hangját, érdemi jelentősege nem volt. Sőt ha azt vesszük, akkor dramaturgiailag is rossz időpontban hallatszott...

 

Egyszerűen nem értem. Ha a horvátoknál meg tudott élni 3-4 évadot, és a TV2 is látott benne fantáziát hogy legyártassa és adásba küldje, valamint - a hibák és a direkt belevitt időhúzások ellenére - a stáb is jól végezte a dolgát, akkor ugyan már mitől bukott meg annyira, hogy ilyen méltatlan véget érjen? Ha pedig joggal a megcélzott képzeletbeli néző réteg számára valóban megbukott (amit a helyette, mellette, előtte és utána adott audiovizuális moslék alapján egész egyszerűen nem hiszek), akkor kirúgdalnak-e vajon holnaptól konkrét ügyosztályokat a csatornától?

 

Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.25 0 0 828

Ahhoz képest, hogy a mai az utolsó előtti rész volt, eléggé gyengére sikerült. Tényleg ennyi időt kellett Ibolyka kutyaidomítására és a Böbével való piszkálódásra áldozni?

 

 

Balogh mit akart? Ha le akarta lőni valamelyiket/mindegyiket, akkor miért nem lő azonnal? 

 

 

 

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.04.24 0 0 827

Szerintem zsebkendő volt, én is olyat használok, nem papírt...

Előzmény: gombóc63 (826)
gombóc63 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 826

....szóval rongyot.

Előzmény: gombóc63 (825)
gombóc63 Creative Commons License 2024.04.24 0 0 825

Arról nem beszélve, hogy bár összekötözték a kezét, de a szájához tudja emelni, így ki tudja venni a zoknit/ronygyot.

Előzmény: janderka (820)
janderka Creative Commons License 2024.04.24 0 1 824

Jól volt megcsinálva az éljenző erdei tömeg :)

8 vegyes korú random statkó, beékelve két munkagép mögötti szűkített képkivágásba - mintha a többieket csak ezért nem tudnák mutstni :))))

Az ilyet mindig szánakmasnak gondoltam. Nincs a stábban +50 rokon/haver, akik ilyenkor biodíszeleghetnének egyet a hitelesség kedvéért???

Előzmény: Ilhilla (823)
Ilhilla Creative Commons License 2024.04.24 -2 0 823

Ismét húzták a műsoridőt felesleges dolgokkal. Persze Ibolykának az erdőbe is be kellett tolnia a képét az üres ételhordóval! Lehet, hogy Zsiráf fényevő lett közben? :D

 

Ma pedig megjelennek a lányok, gondolom a Trixi-Orsi részt le is zárják (tragikusan). 

janderka Creative Commons License 2024.04.23 0 0 822

:))))

Előzmény: Kőkapu1 (821)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.23 0 0 821

Hát, ha pár napig volt előtte használva... 

 

Bocsiiiiii :))))))

Előzmény: janderka (820)
janderka Creative Commons License 2024.04.23 0 0 820

És itt is eljátsszák, hogy azzal ha belenyomkodnak egy zoknit vki szájába, majd úgyhagyják, attól az illető képtelen lesz már többé beszélni. Könyörgöm, próbáljátok már ki! Ha nincs leragasztva, bármekkora nagy rongyot ki tud köpni az ember a szájából.

Előzmény: Kőkapu1 (818)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2024.04.23 0 0 819

Jack meséje nagyon tetszett, kár, hogy Krisztián végül rájött a cselre, szerencsére már későn!

 

Lopott ötlet, a Sziki-szökevényben is van egy ilyen.

Előzmény: Ilhilla (804)
Kőkapu1 Creative Commons License 2024.04.23 0 1 818

Nagyon töltelékrész volt ez a tegnapi.

Egyébként Gerlóczy minek ment be a farkasligeti örsre izmozni? Értelme semmi sem volt...

 

Virág elrablása közben azon derültem, hogy vajon ha engem akarnának így elvinni, hány perc alatt taccsolnám telibe a kocsit (egyébként sem nagyon bírom, de letakart fejjel pláne nem).

janderka Creative Commons License 2024.04.22 0 2 817

Akárki is az illető, nagyon erős védelmezői lehetnek, ha máig "nem tudta" felfedni a bulvársajtó a kilétét. Bezzeg Herczegről már akkor leírták hogy dorogbirtoklásért eljárás indul ellene, mikor kvázi még kis sem postázták neki az idézést... 

Előzmény: Ilhilla (816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!