Keresés

Részletes keresés

Robin Creative Commons License 1999.06.08 0 0 193
üdv mindenkinek,
áprilisban volt 5 éves a belga juhászom (kép hamarosan). Ő már a második, az előző sajnos korán elment. (Lehel útra azóta nem járok). Van csapat akikkel naponta együtt sétálunk - történetek a falkáról: tagok Axi - malamut, Jessie - husky, Csöpi - háát talán német juhász és labrador mix, de neki külön története van, és Titi a belga hölgy.
Csöpi úgy került a gazdáihoz, hogy kisGyula úgy este 10 körül egy novemberi nap ment hazafelé, és furcsa hangokat hallott az egyik 10 em. háznál. Kezdte keresni honnan a hang, és bement a szeméttároló helyiségbe. A lezárt kukából jött a hang, egy műanyag szatyorban egy még eleven (nem fúlt még meg, vagy feltámadt) pár hetes kutya nyüszített nagyon. Nem akart ő kutyát, de ott hagyni sem tudta. Hogy mi módon került oda bele??? Gyorsan megszokta az otthont, nyugdíjas páros kedvence lett, az ágy alatt tud csak jót aludni - meg az a menedék ha jön a vihar (van olyan kutya, aki nem fél a dörgés villámlástól?). Tavaly nagy veszteség érte. Szeretett gazdiját infarktus érte, és sajnos meghalt. A lakásból még elvitte a mentő, de a kórházban meghalt. Csöpi azóta nagyon ragaszkodik megmaradt övéihez. Imád fürödni a Dunában - itt az északi végén még elfogadható - és a macskákat rejteni kell tőle, mert mindenütt megtalálja. Ezen kívül kedvenc utcai csemegéje a lókaki, mert felén az is van (meg 'lósétáltatás' - nemrég új csikó is született). Ezt messziről kiszúrja, és minden trükköt bevet, hogy ha a gazdi nem figyel, lehessen lakmározni.

Axival történt: szeret csetepatézni, nemrég a lába sérült, 2-3 öltés is került bele. Neki is első a pocak, és talált valami ehető finomat (leginkább az elhasznált papirzsebkendőre hasonlított), amit nyomban be akart kóstolni. Gazdi utánna: fúj Axi fúj. Fele kiköpve, fele lenyelve - na most jön a szidás...
Lehajtott fejű kutya áll, aztán fej fel, fájós láb megemelve : nézd én sérült fájós lábú kutya vagyok, engem nem szabad összeszidni! Jót nevettünk a gazdival együtt - de bejött neki, mert a szidás tényleg elmaradt.

Titiről is: ha otthon fenni kezdem a kést, bármit csinált is a kuty, ha aludt is éppen abban a pillanatban a konyhaajtó előtt ül várakozással telve. Késfenés=csirke lesz az asztalon. Hiába imád enni. Folyton fogyózunk. Esetleg tudtok valami ötletet a 'nemevésen' kivül?

hosszu Creative Commons License 1999.06.08 0 0 192
Mit illene tudni errol a diszplaziarol? Mi nemreh voltun allatorvosnal, elso ranezesre megallapithato bizonyos jelekbol vagy x-ray kell hozza?
Ujabban lusta okelme lepcsozni (kb. 8 lepcso). Regen ha nyilott az ajto, mar fenn is volt, most a legalso lepcsorol les felfele, hogy erdemes-e felgaloppoznia.
berku Creative Commons License 1999.06.08 0 0 191
Érdekes, a mi kutyánk egyik lábát műtötték a diszplázia miatt (de a másik is beteg) és azt mondták, mozgassuk sokat és változatosan. Persze nem szabad túlerőltetni, de kirándulni vihetjük. Igaz, ő mozgás közben nem mutat fájdalmat.

hosszu, :-))))))

SaGa,
Geryke bejöhetne az erkélyről, de nem akar?? Gondoltam rá most a melegben, nem elég, hogy csaubundája van, ráadásul még fekete is!
Bertalanból újabb hatalmas kullancsot operáltam ki a hét végén. Pedig most Frontline-nal van bekenve és a doki szerint emellett a kullancsnak nincs ideje megszívni magát. Hát ennek volt. :-(

Előzmény: Szimba (190)
Szimba Creative Commons License 1999.06.07 0 0 190
Halihó,

mi ma voltunk a golden kislánnyal diszplázia vizsgálaton, úgyhogy most liheg rendesen.
Ami szomorú, hogy nagyon csúnyán néz ki a felvétel, majdnem súlyos fokú.:-(((
Többet sajnos nem jöhet velünk túrázni.:-((
Remélem nálatok minden rendben van.

Szimba

hosszu Creative Commons License 1999.06.07 0 0 189
Meleg: Kutyaul :) De ez nem akadalyozza meg okelmet abban, hogy a tuzo napon kint maszkaljon. Viszont annyi esze van, hogy ejjel nem az ajto elott alszik, hanem az udvar kozepen a fuben vagy a hideg foldon.

A heten haztomb koruli futoversenyt rendeztunk. Az eb velunk egyutt a a haz elott tartozkodott szabadjara engedve, amikor is meglatott egy matskat. Azt bekergette az egyik keritesen, es mikozben mi megindultunk utana, o is futasnak eredt. Negy rovidebb utca es 4x90 fokos kanyar vegiggaloppozasa utan szerencsere magatol visszatalalt a kiindulo ponthoz. Futas kozben idonkent hatranezett, birjuk-e meg. Egy utcabeli megkerdezte tole, "Hova szalad ez a szepseg?", na annak megallt, majd eszrevette, hogy felzarkozunk es futas tovabb. Egy kicsit elcseszte a becsuletet a gyerkoc, egyhamar nem szamithat poraz nelkuli setara.

SaGa Creative Commons License 1999.06.07 0 0 188
na mivan kutyások. Vége már a sztárjknak. Vagy mindenki nyelvetlógatva liheg?

Hogy viselik a jószágok a meleget?

Geryke egy dinnye (lányom szerint: süti). Itt van a jó hüvös, klimatizált szoba (26 fok), ez a lökött meg kint liheg az erkélyen a 35 fokban...

SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 187
Sajnos nálunk a lakáson belül is van egy csigalépcső... Mondtuk a dokinak is, de szerinte nem probléma, az a lényeg, hogy most mozogjon a kutya minél többet és mindenfélét. Ja, és a hetediken lakunk és időnként elromlik a lift...
Bercike sem tudott lefelé menni a lépcsőn, illetve legelőször még felfelé sem. Felrakta az első mancsait az első lépcsőfokra, aztán szintén az első mancsait a második lépcsőfokra, aztán nem tudta, hogy legyen. Megmutattam neki, hogy tegye fel a hátsó tappancsait is, ezek után hamar rájött a technikára. Lefelé egy darabig szintén ölben vittem, aztán ráébredtem, hogy vészesen növekszik, nem bírom már sokáig. Elkezdtem tanítgatni, először csak az utolsó 3 lépcsőfokon ment le egyedül, aztán ötön, végül az összesen.
Most csak úgy száguld lefelé, ha indulunk sétálni! Igaz, jelenleg a fájós lábát nem teszi le (egyébként már igen), gondolom, így kímél
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 186
Jut eszembe: ha nyílt seb van rajta (nem mély, csak olyan, amit nyalogat és emiatt nem gyógyul endesen, vagy kirágta magát (ezt sajna évente egyszer elöadja), érdemes Oxycort spray-vel lefujni. Nem nagyon szeretik, mert hideg, amikor kifujod, meg rossz az ize. Viszont emiatt nem is nyalja le. Úgy vettem észre, 2-3 nap alatt szépen begyógyulnak az így kezelt sebek, még a bundájukat se zavarja nagyon (azért ne tapadjon bele a fújásnál a sebbe). Vékony bevonatot képez a felületen.

Néha többet ér, mint a tölcsér...

Hali

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 185
A diszpláziának megvan az a nagy hibája, hogy igazából sosem "múlik el". Az ismeröseim között akinél ilyen van, néhány évente elöjön a dolog. Figyeljétek állandóan és a legkisebb jelre pihentetni kell! Nem kell kimélni, mozogjon csak, amennyit csak tud, viszont pl lépcsön le, vagy meredek hegyoldalon lefele nagyon ellenjavallt. Persze a sokadik emeletröl nehéz így levinni. Sajnos nagyon ritka, ha nyomnélkül sikerül kimüteni.

Lépcsön le: mikor pici volt, nem mert lejönni (fölfele nem volt semmi gond), így hónapokig kézben vittük le sétálni (a földszinen lakunk, ami tkp az elsö emeletnek felel meg). Egyszer pont akkor akarta a fiam levinni, amikor hazaértem. Meglátott a lépcsö tetejéröl a kapuban és örömében lerohant. Talán az utolsóelötti lépcsönél juttott eszébe, hogy ö nem is tud itt lejönni, de akkor már késö volt. Még két-három alkalommal próbálkozott, hogy hozzuk le kézben, de aztán feladta és azóta is vidáman üget le-föl...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 184
A tölcsérrel kapcsolatban nincs jó élményem. A diszpláziával kapcsolatban két műtétje is volt egymás után. A combcsontja kiugrott a csípőjéből és először csak visszahelyezték. Nagyon csúnyán borotválták meg, tiszta seb volt a bőre, ezeket nyalogatta, így kénytelenek voltunk ráadni a tölcsért. Szegény csak állt búsan a teraszon, mikor elindultunk dolgozni, nem tudta hogyan és merre mozoghatna. Mire kora du. hazamentünk, ismét kiugrott a combcsontja. :-(( Vagy nekimehetett valaminek, vagy az egész napos ácsorgástól. Így hát megcsinálták a második műtétet, a combcsont fejéből levágtak egy darabot és inakkal rögzítették a csípőhöz. Úgy tűnik, ez sikeres. (Kopp-kopp-kopp)
Hétvégén már a Te módszered szerint fésültem. Most vedlik úgy istenigazából, eszméletlen, mi jön ki belőle! Eddig még csak egy kölyökszőr vedlést éltünk át, az piskóta volt ehhez képest. Ezenkívül egy kullancsot is ki kellett szednem belőle, nagyon hülye helyen volt, a szeme sarkában, közvetlenül a szemgolyónál. Be volt csepegtetve vmi riasztóval, de hát ezek szerint az nem volt tökéletes, így most Frontline-nal csepegtettem be.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 183
Megtörtént, hogy este a kuty javában horkol (szó szerint), midőn feleségem a lehető leghalkabban felbont valami nassolnivalót az ágyban. Mit tesz isten, ennek a kutyának a szaglása és a hallása a lehető legfinomabbra van hangolva.
Typo
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 182
Minden alkalommal, ha valaki bármely részének a lakásban valami ehetőt visz a saját szája közelébe.
Typo
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 181
Typo,
milyen gyakorisággal adja elő az éhező, árva kutya c. magánszámot?

A hallásuk is kiváló. A múltkor az egyik kutyahaver keríténél próbáltam előbűvölni a hátizsákomból a lakáskulcsom, meg a szomszéd kuttynak szánt nassolni valót. Egyszercsak jön vágtatva a kert legmélyéről az eb (akit egy pisszenéssen sem szólítottam) és lelkesen üdvözöl. :o))
tisztelettel
r_bendegúz

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 180
SaGa
Hiába no ez a panellakás átka. Bármelyik ismerőshöz elmegyek, nem bírok eltévedni a lakásában. Egyébként nálunk 3 férfi + 1 nő van a lakásban - akik emberszabásúak - a többi 1 azaz egy fő kuty. Mindenki körülötte forog, főleg azért mert Őt kell kerülgetni. Ő mindenhol ott van.
Látnátok akkor amikor valaki a lakás túlsó felén lábujjhegyen elkezd enni, akkor már csak poló (Apolló) körmeinek csattogása hallatszik, majd egy pillanat múlva feltűnik az eb 140 cm magasan hordott orrával és csak szagol csak szagol. Mire odaér már lehet is készíteni neki a partedlit, mert a nyála mint a Niagara. Ha nem kap nassolni semmit, akkor teljesen megsértődik és lefekszik a konyhaajtóban, háttal a konyhának.
Typo
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 179
Mütét nálunk is volt 8-(((

Entrópion. Ez a szemhéjjak befelé fordulása. Azért kellemetlen, mert a szempilla befele fordulva állandóan böki a szemet, így hamar megvakulhat, meg szenved töle.

A már emlegetett kisállatklinikán "kivarrták". Gyakorlatilag kimetszenek a szemhéjjból egy darabot és összevarrják a lyukat. Nem vészes, altatás, fél pofa leborotválva, nyakába a szokásos parabolantenna. Az elsö két nap nagyon rossz szegényeknek, mert mindenben elakad, gondolom a mütét helye fáj, bár folyamatosan adagoltunk egy kenöcsöt, meg fájdalomcsillapítót. Az altatásból magáhoztérés is nagyon kellemetlen, mert szeretne felállni, üdvözölni, de nem tud, esik-botlik és nagyon szenved töle.

Csúnya is szegény kuty bunda nélkül és úgy tünt, ezt tudja is, mert nagyon szégyellte magát. Aztán mikor már kezdett helyrejönni (4-5 nap). megszokta a tölcsért a fején, azzal szórakozott, hogy séta közben a többieket ijesztgette vele. Szinte látszott rajta, hogy bevárja a sarkon, míg a másik kutya közel ér, aztán kidugja a fejét, csak annyi hiányzott, hogy azt mondja: bu...

Egyébként, mikor nagyon rövid a bundája, teljesen úgy néz ki, mint egy shar-pei.

Üdv SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 178
Typographic!

Akár a saját fürdöszobánkat látnám, csak tükörképben. Még a falra szerelt negyedkör alakú piperepolc, telezsúfolva mindenféle sampon, testápoló és egyéb piperecikkel (hiába no: 3 nö van a családban)...

Csak a kutya és a hölgy a képen, nem egyezik...

Egyébként amikor azt írtam: nem raknám a kádba, arra gondoltam, hogy egyedül. Azt sejtettem, hogy belefér (max cipökanál kell hozzá).

Gondolom könnyebben szárad, mint a csocsók...

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 177
Má' fönn is vauuuu :)))
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 176
Az a nagy kutya belefér a fürdőkádba, csak az a két ember aki beteszi, az préseli össze a saját testét.
Imád fürdeni a kádban. A hátsó lábait felteszi a kád szélére úgy áll ott mint egy hegyes faru billegető barázda.
Van-e valakinek tapasztalata az egy heréjű kutyákkal kapcsolatban. Sajnos kis korában minden masszírozás ellenére sem szállt le az egyik heréje. A doki azt mondta különösebb probléma nem származik belőle.

Fürdőkádas képet elküldtem Wágnerur-nak, hogy tegye fel a Zoo-ba

Typo

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 175
SaGa,
nagyon jókat szórakozom a történeteiden! A hüppögés pedig egészen meghatott. Szerencsére a mi kutyánk száját sosem akarták bekötni, ha elkezdenek küzdeni vele, annál rosszabb szerintem. Mi egyszerűen szépen megfogjuk a fejét, és akkor a doki beadja az injekciót. Nehezebb, ha oldalra kell fektetni valamiért , akkor mi ketten "ráhasalunk" és nyugtatgatjuk. Egyébként a dokival egész jó barátságban vannak. Sajnos át kellett esnie egy diszpláziaműtéten, az már rázósabb volt. Amikor a műtét után érte mentünk, már lábra állt, de két ápoló + a doki sem tudta kihozni őt az őrzőből, nem hagyta, hogy megközelítsék. Mi csak nagy ugatást hallottunk, aztán egyszercsak megjelent Bertalan feldúlt ábrázattal, valahogy kiterelgették. Aztán, ahogy meglátott minket, odaszaladt és valamelyest megnyugodott.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 174
Hello Opi,
a linkeket még nem néztem meg, de a papagáj ill. ékszerteknős történeteknek van egy Új aranyhalas topic nyitva.

Szimba

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 173
:) (Most örülök, hogy Szimba előkotorta, és nem nekem kellett!)

Mivel még mindig nem tudok linkelni:
www.yersey.co.uk
www.jwpt.org
(Yersey Wildlife Preservation Trust, tudjátok, Gerald Durell, kipusztulásra ítélt fajok, stb. Bocsánat az OFF-ért, de nagyon szerettem volna már közzétenni.)

Egyébként papagáj és ékszerteknős sztorik jöhetnek?

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 172
Kedves SaGa,

nekem is sikerült elírni a nevedet. :-(
Értekeztem a feleségemmel, mert mostanában nem sűrűn járok kiállításra, és azt mondta, hogy tényleg nem engedi a bíró, hogy a tulaj mutassa meg a fogakat. (Ő a goldeneket viszi)
Amikor én voltam kiállításon, akkor a Szimbácska (Német dog)fogát én mutattam meg, de szerintem nem is jutott eszébe a bírónak, hogy ő nézze meg.
És mi van a Filáknál? Ott ha jól tudom az sem számít hibának, ha bírálat közben megkapja a bírót! :-))

Üdv
Szimba

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 171
A fffene!!! Ahogy sejtettem. Csak valami kozbenso cache lehet a dologban (csak tudnam, holgy es maskor miert nem dolgozik), mert most ahogy visszajottem Fehervarrol es reloadoltam a topicot, nem lattam a reggeli irasomat. Aztan ahogy elkuldtem es ujra reload, latom: mar elment, sot kozben r_bendegúz is irt egyet... Megegyszer bocs, de iszonyta gyenge a net eleresem napkozben...
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 170
Hali!

"Nem lenne elég csak letakarni azt a nózit? :-) "

Jóvanna. Elírtam...8-))

"A kutyaszájban való turkálásról csak annyit, hogy semmiképpen nem szabad megengedni. Gondoljátok el! Lehet hogy már a harmincadikak vagytok a ringben a bíró meg kézmosás stb. nélkül matat a kutymák szájában. Majd én szépen megmutatom. "

Ez lenne helyes, de akkor ezek szerint még nem vitted a kutyádat kiállításra. Ezek a marhák minden hülyeség miatt kizárják a kutyokat. Az egyik ilyen, ha nem engedi, hogy idegen kotorasszon a szájában. Többek között ez is az egyik oka, hogy miért nem járunk vele ilyen helyekre. A tenyésszemle óta nem volt kitéve ilyen stressznek.

Állatorvos: mostanában jól elviseli, bár néha megjátsza magát (legutóbb a doki hömérözésre készülvén megkért: tartsam a böki fejét, mielött belekóstolna a lázméröbe. Fogom, egyszercsak éktelen sivításba fogott. Nézek a dokira, hgyo mi van? Mutatja: a lázmérö a kezében, kb 30 centire a kutytól, a másik keze meg a blöki háta felé indulóban, hogy megtámassza kicsit. Még hozzá se ért, de ez a lökött már elöadta a nyúzott kutya hangjait.) Kölyökkorában volte egy komolyabb afférja: vasárnap (mikor máskor) nekiállt rázni a fejét. Vizsgálgattuk, mi lehet, arra jutottnk, talán toklás ment a fülébe. Ugyan nem tudom, hogyan tudna belemenni, de irány a Budai Kisállat Klinika. (két testvér állatorvos vezeti). Bejutunk, blöki asztalra fel, aszondja a doki: bekötik a száját, ne harapjon (volt vagy 15 kiló). Hmmm. Na próbáljuk meg. Nem részletezem. két orvos, két ápoló meg én próbáltuk leküzdeni. Nehéz volt. Vagy 5 percig csak mindenféle hangok, kutyavisítás, kint azt hitték nyúzzuk épp. A szájára végül rákerülte egy géz hurok, amit elsöre eltépett, a második már kibírta. Vizsgáló asztal, kutya hátulja, ápolók köpenye csupa (hmmm..) kutyahagyaték...

A fülében nem volt semmi, pár nap mulva rájöttem: a fogváltás miatt az egyik laza fogától próbált a fejrázásal megszabadulni.

A sztorinak még nincs vége: hazavittem, leraktam az erkélyre, megállt és hüppögött. Szabályosan, mint egy kisgyerek. És egész délután ott állt egyhelyben, nem reagált semmire, csak hüpp-hüpp. Este át Tárnokra, állatorvoshoz. Elmondom mi van, aszondja: ad egy nyugtatót, aztán meglátjuk. Haza, erkélyre le, ugyanúgy ott áll, egész éjjel. Reggelre az injekció mellékhatására az erkélyröl hömpölygött lefele a pisi... Na másnap reggel vissza: csináljanak vele valamit, ha már így elrontották. Ápoló: na mivan kis hisztis, visszajöttél?
Vizsgálat, (teljes apátiával türi), szakvélemény: az önbecsülésén csorba eshetett, és most nem képes megnyugodni rendesen. Egy injekció, kis simogatás, irány haza. Gerykénk a kocsiban egyre vidámabb, már egyész jól viselkedik. Hazaérünk, kiveszem az autóból, földre le: viháncol, játszik. Séta a lakás felé, meglátja a nejemet: fül-farok leeresztve, nagyon beteg kiskutya póz felvéve... Na elég volt! Pár perc alatt rájött, hogy ezt már nem hisszük el neki, így felvette a szokásos vislekedését.

Másik sztori ma reggel: épp végzem szokásos fürdöszobai teendöimet, mikor bekopog a kisebbik lányom: gyere gyorsan! Mi van?
Az erkélyre, ahol Geryke lakik, leszállt egy feketerigó. A kuty megpróbálta elzavarni, de mint afféle jólnevelt csau, nem ugatott, csak ráhörgött párat. A rigó meg nézi, hogy most mi van. Végül nagy lustán felröppent a korlátre. Gery meg nagy sóhajjal, teljesen "lesújtott" ábrázattal lehevert. Mint aki azt mondja: Már ezek a nyavajás madarak se vesznek semmibe... Annyira megsértödött, hogy nem is jött le sétálni, a szokásos reggeli eü "túrára".

Na jó sokat írtam megint...

Hali SaGa

PS: ha netalan ketszer jelenne meg, bocs. Egyszer elkuldtem reggel, aztan most latom: sehol semmi. Elkuldom megegyszer)

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 169
SaGa, Pocak: köszönöm a csontozós értekezéseket.

SaGa: nyugodtan írj még további hosszú sagákat. :o)
r_b.

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 168
Hali!

"Nem lenne elég csak letakarni azt a nózit? :-) "

Jóvanna. Elírtam...8-))

"A kutyaszájban való turkálásról csak annyit, hogy semmiképpen nem szabad megengedni. Gondoljátok el! Lehet hogy már a harmincadikak vagytok a ringben a bíró meg kézmosás stb. nélkül matat a kutymák szájában. Majd én szépen megmutatom. "

Ez lenne helyes, de akkor ezek szerint még nem vitted a kutyádat kiállításra. Ezek a marhák minden hülyeség miatt kizárják a kutyokat. Az egyik ilyen, ha nem engedi, hogy idegen kotorasszon a szájában. Többek között ez is az egyik oka, hogy miért nem járunk vele ilyen helyekre. A tenyésszemle óta nem volt kitéve ilyen stressznek.

Állatorvos: mostanában jól elviseli, bár néha megjátsza magát (legutóbb a doki hömérözésre készülvén megkért: tartsam a böki fejét, mielött belekóstolna a lázméröbe. Fogom, egyszercsak éktelen sivításba fogott. Nézek a dokira, hgyo mi van? Mutatja: a lázmérö a kezében, kb 30 centire a kutytól, a másik keze meg a blöki háta felé indulóban, hogy megtámassza kicsit. Még hozzá se ért, de ez a lökött már elöadta a nyúzott kutya hangjait.) Kölyökkorában volte egy komolyabb afférja: vasárnap (mikor máskor) nekiállt rázni a fejét. Vizsgálgattuk, mi lehet, arra jutottnk, talán toklás ment a fülébe. Ugyan nem tudom, hogyan tudna belemenni, de irány a Budai Kisállat Klinika. (két testvér állatorvos vezeti). Bejutunk, blöki asztalra fel, aszondja a doki: bekötik a száját, ne harapjon (volt vagy 15 kiló). Hmmm. Na próbáljuk meg. Nem részletezem. két orvos, két ápoló meg én próbáltuk leküzdeni. Nehéz volt. Vagy 5 percig csak mindenféle hangok, kutyavisítás, kint azt hitték nyúzzuk épp. A szájára végül rákerülte egy géz hurok, amit elsöre eltépett, a második már kibírta. Vizsgáló asztal, kutya hátulja, ápolók köpenye csupa (hmmm..) kutyahagyaték...

A fülében nem volt semmi, pár nap mulva rájöttem: a fogváltás miatt az egyik laza fogától próbált a fejrázásal megszabadulni.

A sztorinak még nincs vége: hazavittem, leraktam az erkélyre, megállt és hüppögött. Szabályosan, mint egy kisgyerek. És egész délután ott állt egyhelyben, nem reagált semmire, csak hüpp-hüpp. Este át Tárnokra, állatorvoshoz. Elmondom mi van, aszondja: ad egy nyugtatót, aztán meglátjuk. Haza, erkélyre le, ugyanúgy ott áll, egész éjjel. Reggelre az injekció mellékhatására az erkélyröl hömpölygött lefele a pisi... Na másnap reggel vissza: csináljanak vele valamit, ha már így elrontották. Ápoló: na mivan kis hisztis, visszajöttél?
Vizsgálat, (teljes apátiával türi), szakvélemény: az önbecsülésén csorba eshetett, és most nem képes megnyugodni rendesen. Egy injekció, kis simogatás, irány haza. Gerykénk a kocsiban egyre vidámabb, már egyész jól viselkedik. Hazaérünk, kiveszem az autóból, földre le: viháncol, játszik. Séta a lakás felé, meglátja a nejemet: fül-farok leeresztve, nagyon beteg kiskutya póz felvéve... Na elég volt! Pár perc alatt rájött, hogy ezt már nem hisszük el neki, így felvette a szokásos vislekedését.

Másik sztori ma reggel: épp végzem szokásos fürdöszobai teendöimet, mikor bekopog a kisebbik lányom: gyere gyorsan! Mi van?
Az erkélyre, ahol Geryke lakik, leszállt egy feketerigó. A kuty megpróbálta elzavarni, de mint afféle jólnevelt csau, nem ugatott, csak ráhörgött párat. A rigó meg nézi, hogy most mi van. Végül nagy lustán felröppent a korlátre. Gery meg nagy sóhajjal, teljesen "lesújtott" ábrázattal lehevert. Mint aki azt mondja: Már ezek a nyavajás madarak se vesznek semmibe... Annyira megsértödött, hogy nem is jött le sétálni, a szokásos reggeli eü "túrára".

Na jó sokat írtam megint...

Hali SaGa

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 167
Szia Saga,

"Amikor a fejét zuhanyozom, akkor le szoktam kézzel tekerni a szemét meg az orrát."

Azért ezt nem gondoltam volna rólad! :-)
Nem lenne elég csak letakarni azt a nózit? :-)

A kutyaszájban való turkálásról csak annyit, hogy semmiképpen nem szabad megengedni. Gondoljátok el! Lehet hogy már a harmincadikak vagytok a ringben a bíró meg kézmosás stb. nélkül matat a kutymák szájában. Majd én szépen megmutatom.

Üdv
Szimba

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 166
Luca es Borsi nagyon sok mindent megevett, egy dologtol lett csak baja a Lucanak: kapott egy zacsi hamozott napraforgot, na attol hanyt: pulovert, muanyag tanyert, faforgacsot, meg ami kaja benne volt. Egeszen addig semmi baja nem volt (lehet hogy nem is kutyam van hanem struccom???).
Kincsgyujtogetes kozben (=gyep feltakaritasa) soxor talaltam barna diszitessel megformazott neylonzacsit, illetve muanyagburkolatu hmmm... vegtermeket. Annak idejen mindennap megettek egy muanyag tanyert a dragaim...

Mi pulykacombot vagy pulykafarhatat adtunk nekik, semmi bajuk nem volt tole.

Allatorvosos elmenyeitek vannak?

Mikor a Luca kicsi volt, a karomban tartottam, az asszisztens meg akarta merni a homersekletet, bedugta neki a homerot, mire a Luca ki akart ugrani a kezembol. De csak a hatso labai voltak szabadok, ezert lett belole egy 10 pontos kezenallas, a popsijaban a homerovel...

SaGa,
Edes lehetett a kuty, amikor lealudta magat a teraszrol!

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 165
Naaa kutyások! Nehogymá kitaláljátok, hogy kutyaszakértö vagyok!

A csirkecsontról (pontosabban a csöves csirkecsontról, vagyis a comb, szárnytö csontjairól) nekem is azt mondták, ne adjuk neki. Tapasztalat: ha valami jó vén kakas kerül a fazékba, annak a csontja kemény, mint az acél, fözheted ameddig jólesik. Ezt valószinüleg tényleg nem hasznos nekik (egyik fajtának sem) adni. A bolti bontottcsirke, meg aprólék csont puhára fö. Gery egyébként az ilyen csontok végét (a porcogós részt) lerágcsálja, a többit szépen kirakja a tányér mellé (a lányaim szerint tutajt épít, amiben van valami, ugyanis akkurátusan egymás mellé rakosgatja, majd otthagyja). A pulyka combcsontját meg békénhagyja (az elég kemény).

A leharapott végü maradék tényleg elég éles is tud lenni, de eddig (8 éves) semmi gondja nem volt.

Mikor kicsi volt (4-5 hónapos, 12-15 kiló) elvittük keresztanyámék telkére. Menet közben egy baleset miatt kicsit leargadtunk (mi voltunk a tanu), így több óráig tartott az egyébként kb 40 perces út. Geryke alaposan megéhezett. Vittünk magunkkal sült oldalast. Kb 15 cm-s csontok voltak benne. Kapott egy darabot, két csonttal a tányérba. Kb egy perc múlva nézem: eltünt az egész. Szétrágni nem volt ideje, olyan mohón evett, hogy lenyelte. Egész nap lestük, lesz e valami baja. Kicsit nehezebben mozgott, de ezen kívül semmi. Illetve úgy elaludt, hogy leesett a terasz széléröl álmában. (kb 80 cm-röl) erre fölriadt és minden baja lett (megijedt és nekiállt panaszkodni mindenkinek). A lenyelt csonttól viszont semmi...

A nagyobb disznócsontot meg beosztja magának: leszedi a húst, majd a maradékkal elhasal a "csontozószönyegen" és elcsócsálja vagy fél órát. A maradék szilánkokat meg egyenletesen teríti. Aztán aki papucs nélkül kódorog az elöszobában, néha visít egyet. a "taposóaknák" miatt...

Na hali SaGa

Ps: ne má mindig én írok ilyen hosszúkat...

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 164
SaGa,
csirkecsontot szabad adni (német juhásznak)? Van, aki szerint tilos, mert szilánkosan törik és felsértheti a nyelőcsövet.
A sajtot nagyon szereti, az még a jótét kollégám szájából kinézett sonkás zsömlét is veri. :o)
r_b.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!