Keresés

Részletes keresés

prisoft Creative Commons License 2018.10.09 0 0 2289

És tényleg működik! Csuda ez a program! :)

De jó már a soundfont is, tényleg jó minőségű! Csodát tesz egy jobb fülhallgató és a basszus gomb a lejátszón.

Csak hogy ne üljön le a fórum :) Most majd keresek egy egyszerű midi szerkesztőt, amelyikkel könnyen ki tudom cserélni a hangsávokat, mert ugye a szinti csak az egyesen hajlandó zenélni, és sok zenében a négyesen van a fő hangszer.

Előzmény: zbacsko (2288)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.09 0 1 2288

Ha most kiveszed a pipát a Device Settings-ben a Mixer résznél a 'Use SysEx for Volume/Balance' -ból, akkor a Balance is működni fog Bassmidi outputnál :)

Ez a beállítás külső szintikhez lett kitalálva, pipa nélkül a Bass mixerét használja a Midiplayer és minden működik Bassmidi és VSTi -k esetén is.

Ha jól látom a kép alapján FluidR-t használsz soundfontként. Csodálkozom, hogy szerinted nem jó minőségű. Persze vannak 1GB+ soundfontok is, de tapasztalatom szerint a nagyobb méret nem feltétlenül jelent jobb hangzást/minőséget. Esetleg tehetsz egy próbát az én sondfontommal is, én szeretem ahogy szól, de persze kompromisszumosabb, mint a FluidR (32MB vs. 140MB). Esetleg a 'Device Setting'-ben kapcsold be a 'Use Sinc Interpolation'-t, a default lineáris interpolációnál jobb a minősége.

http://falcosoft.hu/reality_gmgs_falcomod.zip

Előzmény: prisoft (2287)
prisoft Creative Commons License 2018.10.09 0 0 2287

Nem volt világos. Én a szintin vártam a hangot :)

Felvettem a fülhallgatót és láss (hallj) csodát, szól. És jól is szól! A volume, bass, treble csúszkák működnek, a balance itt se, de nem is hiányzik :) Kellene még egy jó minőségű sf2, és mindenhogy tökéletes lenne.

Előzmény: zbacsko (2286)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.08 0 1 2286

Örülök, hogy akkor sikerült találnod egy jó megoldást. A Balance egyébként jobb-ball egyensúlyt állítana, ha a szintid támogatná a GM Master Balance SysEx üzenetet, de a jelek szerint csak a GM Master Volume-t támogatja.

 

1. Sejtettem, hogy halk lesz. Végül is ez nem kísérethez lett kitalálva, csak hogy a teljes némítás helyett azért hallatszon valami a többi csatornából.   

 

2. Csak a teljesség kedvéért azért próbáljuk meg kitalálni mi lehetett a probléma. Az ugye világos, hogy ilyenkor nem a szintiden kell hallanod a lejátszott midi hangját, hanem a laptopodon? Szóval először ellenőrizd, hogy a laptop hangja hallható-e. Ha nem ez a gond, akkor próbáld meg a Buffer csúszkát 10 ms helyett mondjuk 30-50 ms -re állítani, lehet hogy a laptopod nem támogatja a puffrelés nélküli lejátszást (Directsond-ot is kipróbálhatod de ott minimum adj meg 50 ms a puffernek).

Ha ez sem segít légyszi csinálj egy szokásos videót a problémáról ahol látom a 'Visualization (Spectrum & Channels)' ablakot, tudod az a fekete alapú, ahol alapértelmezésben a csatornák hangerő bar-jai látszanak. Kattints bele az ablakba párszor, hogy a Bass Spectrum analyzer ls Waveform analyzer látszódjon. Így ugyanis látszani fog, hogy a Bassmidi maga renderel-e hangot, csak nem hallatszik valamiért, vagy maga a Bassmidi motor nem renderel semmit.

 

 

Előzmény: prisoft (2285)
prisoft Creative Commons License 2018.10.08 0 0 2285

A volume csúszka tökéletesen működik, így le tudom venni a megfelelő hangerőre a teljes midi hangot, hogy a szólózás jól hallatszódjon, majd a szinti hangerőgombjával tudom az összhangzást beállítani. (a balance nem tudom mit balanszírozna, nem veszek észre semmi változást)

Ezzel a csúszkás hangerőszabályozással -és főleg a 0-9 billentyűkkel- tökéletesen megoldódott minden kérésem. Nagyon köszönöm a fejlesztést és a segítséget.

 

1. Tényleg túl halk, de a módszer működik.

 

2. a kíséret nem szól, csak a saját játék hallatszik, semmi más:

Előzmény: zbacsko (2284)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.07 0 1 2284

Nem a szintin lévő Volume állítására gondoltam. Arra voltam kíváncsi, hogy a Midiplayer Volume és Balance csúszka kontrollerei tudják-e változtatni a szintid megfelelő beállításait, ha bepipálod.

 

A problémád kapcsán 2 dolgot még meg lehetne próbálni.

 

1. Fő menü -> Compatibility Setings -> Set Mute/Solo to Attenuate legyen bepipálva. Ezután kapcsold be a Solo módot (kis zöld gomb) azon a csatornán ahol ki szeretnéd emelni a saját játékod. Szerintem így túl halk lesz a többi csatorna, de azért egy próbát megér.

 

2. Próbáld ki a beépített Bassmidi szintetizátort outputként a saját szinyód helyett.

Use Bass(Soundfonts/VSTi) legyen bepipálva. Ezután tallózz be egy soundontot a Default Soundfont-hoz. Állítsd az output módot WASAPI-ra és a Buffer csúszkát a minimumra (10ms).

Nyomj OK-t. Ezután a fő felületen a Channel kontrol alatt állítsd a User Controller Number-t 94-re.

Majd azon a csatornán ahol ki szeretnéd emelni a saját játékod a User Controller (94) értékét állító kör gombot állítsd 127-re.

A 94-es Controller-hez a Bassmidi esetében lehet különböző DSP effekteket/VSTi pluginokat társítani, de ha nincs egy sem társítva, akkor alapértelmezetten növeli a csatorna hangerejét (127-es értéken lényegében duplázza).

Előzmény: prisoft (2283)
prisoft Creative Commons License 2018.10.07 0 0 2283

Módosítanám előző hozzászólásomat (ha engedné a rendszer), a pipát ha beteszem, ha kiveszem, a szintin a style vol., a master vol, a dual vol állítható valamennyire, de a saját játékot csak akkor tudom igazán kiemelni, ha az egyes midikben minden csatorna volume-t leveszem 50-60-ra és az 1-est hagyom 127-en.

Előzmény: prisoft (2282)
prisoft Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2282

Nekem magas amit írogattok, de ha erre gondolsz: a stylevolume és a dualvol (a basszus, azt hiszem a 2. csatorna) állítható a szintin, egyedül a 4. csatorna hangerejét nem tudom lejjebb venni. A lejátszás hangját felnyomtam maxra (Mastervolume: 127), de a kíséret még így is hangosabbnak tűnik mint amit én játszok. Még próbálgatom a beállításokat, biztosan lehet finomítani.

A program tesztelését nyomom, de eddig nagyon jók a tapasztalatok. A 0-9 billentyűk tökéletesen váltanak hangszínt! :)

Nagyon köszönöm, jövök egy (pár) sörrel! :)

Előzmény: zbacsko (2272)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2281

Köszönöm :)

Ha már akkordokkal játszol (még ha véletlenül is) szerintem prábáls ki a "Scale Effect" -eket (Scale Effect Settings...). Érdekes tud lenni néhány Midi más hangnemben.

Ha engedélyezed az "Apply Scale to Midi in/Virtual Piano" beállítást akkor nem tudsz melléütni, mindig hangnemben maradsz :)

https://youtu.be/kFe07eD6_dY

 

 

Előzmény: Törölt nick (2280)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2280

Ja, rájöttem: chord mode.

Jó a programod.

Előzmény: Törölt nick (2279)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2279

valamit elállíthattam?: ha a zongorára klikkelek, vagy a-k bill.re-re, akkordot játszik, nem 1 hangot

Előzmény: zbacsko (2275)
djuice Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2278

:)))

 

Fejlesztő úrnak pedig hálás köszönet! :)

 

(Amúgy ez a probléma nagyon rég fennáll, nem tudom mások hogy nem vetették rá magukat, hisz pl adott szintiken, hangmodulokon ahol nincs még számbeviteli lehetőség sem numerikusan csak mondjuk adattárcsával, mindig is macerás volt hangszínek, bankok váltogatása. Régebbi hangszereken is csak pl. sequencerbe lehetett ilyet megírni hogy váltson egy modulon stb, mert magán a szintin nem lehetett adott esetben MSB, LSB értéket sem megadni. A teljesebb ilyen funkciókhoz még most se vetettem el egy Arduino Nano hadrendbe állítását, csak most ez a probléma adta magát hogy ott a számítógép klaviatúra is adott esetben... Szóval magam részéről én még nem adom fel a teljes funkcionalitás megvalósítását akár külön alkalmazás fejlesztésével sem a későbbiekben, csak ehhez még sokat kell tanulnom.)

Előzmény: Törölt nick (2276)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 1 2277

Neked jár a sör :)

Előzmény: zbacsko (2275)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2276

Ja értem, igazad van.

Akkor ez nem bug, hanem feature 😀

Előzmény: zbacsko (2275)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2275

Ahogy írtam:

"Arra kell még ügyelni, hogy miután olyan beviteli mezőt használsz, amelyik elfogad számot, ne maradjon azon az input fókusz, mert akkor a 0..9 hotkey-ek nem működnek."

A Program választó combobox is elfogad számokat, és az amit látsz az a default Windows működés :) Nevezetesen a Windows megpróbál a combobox listájából olyan találatokat adni, amelyek első karaktere megfelel a bevitt karakternek. Ha több ilyen van, akkor azok között lépked. Kipróbálhatod más programokban is.

Előzmény: Törölt nick (2274)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2274

működik, de ha közben kézzel a legördülő menüben programot váltok, akkor utána 0-ra 0-tól 99-ig (aztán újra), 1-es gombra meg 100-túl felfele lépteti egyesével a programot 127-ig, aztán vissza 100-ra :)

Előzmény: zbacsko (2272)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2273

nem igazán értem, nálam egy KORG microstation van és teljesen jól működik ha IN és OUT is a szinti, meg anélkül is, ha csak az OUT

 

és igazából Nálad sem szabadna huroknak kialakulni, ugyanis amit a szinti MIDI OUT-on kiküldesz a PC felé, az max plusz egyszer szólaltatja meg a szintit amikor az IN-re visszaküldi, de többet nem "keringhet"

gyakorlatilag annyi történik, hogy egyszerre 2-szer szólal meg ugyanaz a hang, ezt hallani is mert egyrészt hangosabb így, másrészt van egy minimális késése (vélhetően a PC-t megjárónak)

 

még azt is el tudom képzelni, hogy az USB-MIDI kábeled a ludas (tekintve, hogy a szintin nincs ennek más állítási lehetősége)

Előzmény: prisoft (2270)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.06 0 1 2272

OK, végül a könnyebb utat választva csak a Bank Select + Program Change küldése lett implementálva.

Fő Menü -> Dialog Boxes -> Patch Change Hotkeys..

 

Annyival rugalmasabb, mint a Miditester megoldása, hogy a csatorna nincs hard-kódolva, szóval nem kell külön hotkey-t definiálni, ha ugyanazt az hangszert szeretnéd 1,2,3 stb. csatornákra. Mindig arra a csatornára lesz küldve az üzenet, amelyik aktuálisan ki van választva a 'Channel' kontrollal.

Arra kell még ügyelni, hogy miután olyan beviteli mezőt használsz, amelyik elfogad számot, ne maradjon azon az input fókusz, mert akkor a 0..9 hotkey-ek nem működnek.

A legegyszerűbb a lejátszási listára, vagy valamelyik csúszka kontrollra (hangerő stb.) átkattintani, hogy azon legyen az input fókusz.

 

@prisoft:

Apropó hangerő, megnéznéd hogy ha a Device Settings-ben a Mixer résznél bepipálod a 'Use SysEx for Volume/Balance' -t, akkor működik a szinyódon a fő hangerő és balansz állítása? Köszi.

 

@Mindeni akit érdekel: kéretik tesztelni :)

http://falcosoft.hu/midiplayer_55_test.zip

 

Előzmény: prisoft (2270)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 1 2271

addig is megoldás prisoftnak, ha:

- felrakja a loopmidi-t

- a szintin Local Off

- a miditesterben (MIDI-IN: semmi, MIDI-OUT: loopmidiOUT), felprogramozza az F1-F12-t

- a Te Midi Playeredben MIDI-IN-nek kiválasztja a loopmidiIN-t, MIDI-OUT-nak az USB-MIDI-t

- elindítja a midi lejátszást

- és a miditesterből küldi a hangszínváltásokat billentyűvel

Előzmény: zbacsko (2269)
prisoft Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2270

A midi tester-t próbáljátok már ki más szintivel is, de nekem nem jó. Az F billentyűkkel ugyan tudnék hangszínt váltani, de csak akkor ha a midi in be van állíta az usb-re. Ekkor viszont sípol össze-vissza minden billentyűre. Ha a midi in-t kinullázom, akkor pedig nem vált hangszínt.

https://youtu.be/-2mTN12CZU8

Előzmény: zbacsko (2269)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.06 0 2 2269

Sajnos ez a célprogram biztos, hogy nem a Midiplayer lesz. A "hotkey domain" nagy része foglalt:

Ctrl +0..9 -> Bankot vált az összes csatornán ('Use Bank LSB' esetén LSB-t, egyébként MSB-t). Ez egy nagyon hasznos funkció tud lenni pl. több soundfont egyidejű tesztelésére:

https://youtu.be/aBhTH1Z9s4I

Ctrl+Alt+0..9 -> Konfigurációs presetek betöltése:

https://youtu.be/6CdJ7sEt8UM

Shift + 0..9 VST pluginok megnyitása.

Stb.

Sajnos az F1 - F9 is foglalt oktáv váltásra...  A jó hír viszont az, hogy a módosító billentyűk nélküli 0..9 számbillentyűk szabadok, itt el lehetne helyezni 10 "midi makrót/preset váltót".

A probléma itt az, hogy le kell kezelni, hogy a felületen (Pl. Bank, Csatorna megadása) levő beviteli mezőkbe számokat írva ne küldjön beállított Midi üzeneteket...

Nekem speciel tetszik a Miditester megoldása, mivel nincs korlátozva, hogy milyen Midi üzenetet lehet megadni (lehet SysEx is). Csakhogy a Miditesterrel szemben a Midiplayer esetében nem egyféle hanem 3 féle outputot kell kezelni (Windows Midi out portok, Bassmidi, Vsti pluginok). A Windows portok esetében könnyű a helyzet mivel a midiOutLongMsg() függvény mindenevő, lehet vele küldeni short és long (SysEx) üzeneteket is. Ellenben pl. VSTi pluginok esetében teljesen külön kell kezelni a csatorna specifikus short és a SysEx üzeneteket. Szóval emiatt kéne írni egy parser-t ami szétválasztja a különböző üzeneteket és ez nem 10 perc... Egyszerűbb a helyzet, ha csak Bank Select+Program Change üzeneteket lehet felprogramozni a 0..9 számbillentyűkre, ez ugyanúgy működne mindhárom output mód esetén (csak short message küldés), csak kevésbé lenne rugalmas.

Szóval még gondolkodom mi lenne a legjobb általános megoldás, de az már látszik, hogy ez nem lesz kész azonnal.

 

Addig is úgy tűnik a Miditester használható azonnali üzenet küldésre, a Midiplayer pedig segíteni tud, ha permanensen (fájl szinten) akarod módosítani egy adott Midi fájl által használt hangszereket. Ez akkor a legegyszerűbb, ha tudod hogy melyik csatornán milyen hangszert akarsz használni, és ezt a hangszert akarod használni végig a szám alatt. Ehhez elég betölteni a Midi fájlt, majd a betöltés után a felületen beállítani a kívánt Program + Bank MSB +Bank LSB kombinációt az adott csatornákra. Ezután jobb oldali egérgombbal kattints a lejátszási lista részen, majd a kontextus menüben válaszd ki a "Save Re-patched Midi" opciót.

Ha ennél részletesebb testreszabásra (pl. szám közbeni hangszer váltás) van szükséged az "Event Viewer/Debugger" dialógus ablakban tudsz szerkeszteni/beszúrni Midi üzeneteket, majd a "File -> Save File As" segítségével el is tudod menteni.

 

Előzmény: djuice (2268)
djuice Creative Commons License 2018.10.05 0 1 2268

+1, a presetváltó gombok engem is érdekelnének, akár külön célprogramként is.

Pl. olyat gondoltam ki, hogy:

  • SHIFT + num.gombok = bank váltás,
  • Csak num.gombok magukban prg.chg. váltás, 
    (ezekkel több helyiértéken bármit lehetne beírni, "+" és "-" gombok léptethetnének egyenként prg.chg-et).
  • A "," billentyűvel lehetne olyan funkció, hogy akkor 0-9-ig 1 lenyomás konkrét beállítást hozzon, (esetleg advanced módban 2 számjegy megadási móddal már 100 gyors presethez is elegendő volna). 
  • A "*" billentyűvel mondjuk lehetne a 10 gombra felprogramozási lehetőséget adni az előbbiek alapján. Enter = nyugtáz, "/" = töröl vagy valami ilyesmi.

De hát nem biztos hogy kívánságverseny ez, minden esetre az ötlet megvan. :)

Előzmény: prisoft (2266)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2267

akkor van 2 megoldás?:

- miditester: PC-n MIDI-IN semmi (hogy ne zúgjon), MIDI-OUT=USB, szintin kézzel prg=000, miditester F1-F12 billentyűkre: C0 xx

- Falcosoft Midi Player: szintin Local Off, MIDI-IN, -OUT=USB, + kis fejlesztés :)

Előzmény: prisoft (2265)
prisoft Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2266

Zoltánt nem akarom nagy fejlesztésekbe hajszolni ha csak nekem érdekes a dolog, de ha további igény is van rá, én szépen megkérem hogy tegyen egy pár programozható gombot ebbe a jó kis lejátszóba :)

Előzmény: zbacsko (2253)
prisoft Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2265

Ha 000-nál küldök rá hangszínváltást, ugyanúgy működik, mint az 1 zongoránál, tehát a kiírás az marad a kijelzőn, de a hangszínt átváltja!

Ez a midiplayer szépen megoldja a kerülő megoldást, nem sípol, nem is késik a hang a leütéshez képest.

A miditester továbbra is kattogva sípol és jelentősen késik a hang.

Előzmény: Törölt nick (2264)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2264

és ha ilyenkor (000) küldesz rá PC-ről hangszínváltást? - az a leírás ezt írta

Előzmény: prisoft (2262)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 1 2263

igen, akkor végre a "kerülő megoldás", hogy a PC-n megjáratod a MIDI parancsot működik

 

ezek szerint a MIDITESTER okozta a zúgást?

 

a duál jogos, mert egyszerre küldte egyből a bill. a zongorahangot, és PC-n keresztül a furulyát

a "kétszer olyan hangos" is jogos, mert az a max. billentés erővel küldi, Te meg nem verted a szintit

 

hát lehet, ha szépen megkéred Zoltánt, belefejleszt a programjába Neked egy pár billentyűre hangszínváltást küldő funkciót

Előzmény: prisoft (2260)
prisoft Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2262

Tudok 000-t állítani, de ott mindig az a hangszer szól ami a kiválasztott stílusban be van állítva. 000 stílus viszont nincs.

Előzmény: Törölt nick (2258)
djuice Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2261

Végre beindult a topic! (:

prisoft Creative Commons License 2018.10.05 0 0 2260

De, van siker is:

https://youtu.be/L257iiM-4MQ

 

Az inputot is a szintire kötöm, a szintit pedig pc2 mode-ba, akkor úgy néz ki hogy tudom váltani a hangszínt a programból. :)

Már csak az a kérdés, hogy hogyan kell egy billentyűvel megoldani.

 

A szgép billentyűje is leadja a hangot a szintire csak kb. kétszer olyan hangosan mint a szinti billentyűzettel:

https://youtu.be/Ggi2_pyLXRI

Előzmény: Törölt nick (2256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!