Keresés

Részletes keresés

Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.27 0 0 99793

Vörös lidérc villant fel martfűi webkameránkon
"Igazi ritkaság akadt horogra marfűi webkameránk késő esti felvételén. A délnyugati égboltot kémlelő kamerának kevéssel éjfél előtt sikerült lencsevégre kapnia egy vörös lidércet, ami a tőle több mint 200 kilométerre, a Balatontól délnyugatra tomboló zivatarok felett villant fel.
A lidércek vörös színű kisülések, melyek a zivatarfelhők felett, kb. 50-90 kilométeres magasságban a felső atmoszférában jelennek meg. Ezek a kisülések általában csak néhány milliszekundumig tartanak, így szabad szemmel szinte lehetettlen őket megpillanatani, de a fényképezőgépes, kamerás észleléshez is kis szerencsére van szükség."

eRoovu Creative Commons License 2023.07.27 0 0 99792

Grusch említette, hogy voltak nem emberi biológiai lények a lezuhant tárgyak/űrhajók? fedélzetén, de erről csak részletekben a zárt tárgyalásokon fog nyilatkozni.

Előzmény: jee_c (99791)
jee_c Creative Commons License 2023.07.27 0 1 99791

Utólag kezdtem el nézni a meghallgatást. Jó hosszú volt, nem jutottam a legvégére, sztem ma befejezem azt a részt, ami tegnap kimaradt.

 

Volt egy-két igen durva dolog, főleg azok közt, amiket a Grusch mondott.

És persze pont ő volt az, aki a legtöbbször mondta, hogy ezt a nyílt meghallgatáson nem mondhatja el, de biztosítja az anyagokat a bizottságnak, illetve hogy zárt ajtók mögött el tudja mondani, vagy a zárt részén a meghallgatásnak. Nyilván az adott információ titkosítási fokának megfelelően.

 

Összességében van egy igen komoly üzenete ennek a meghallgatásnak:

1. az UAP jelenség komoly és létezik

2. ténylegesen tárgyakról is szó van

3. ez egy valós nemzetbiztonsági és légi, repülésbiztonsági kérdés

4. rengeteg megfigyelés van, sokkal több, mint amennyi nyilvánosságra kerül, de sok pilóta nem meri elmondani, mert féltik az állásukat és azt, hogy komolyan veszik őket (hogy nem veszítik el a szavahihetőségüket emiatt). Ezen változtatni kell, és terveznek bevezetni egy FAA eljárást, hogy sztenderd módon lehessen jelenteni az eseteket. Azt remélik, hogy ez segít majd javítani a 3. pontban foglaltakon

5. Az USA egyes kormányzati szervezetei az 1930-as évek ta sokkal nagyob tudással és tárgyi bizonyítékokkal rendelkeznek (mind a mai napig) a jelenségről, amit földönkívüli technológiának is neveztek

6. egyes szervezetek félrevezető információs kampányt csinálnak a jelenséggel kapcsolatban, amiben benne van szemtanúk megfélemlítése, akár erőszak alkalmazása sőt emberek likvidálása is.

7. ezen (5, 6 - ha nem ugyanaz) szervezetek anyagi fedezetét más hivatalos kormányprogramok finanszírozásának egy részének az eltérítésével oldják meg

 

Ezen dolgok mind elhangzottak egy hivatalos Kongresszusi meghallgatáson, eskű alatt, egybehangzóan. Én egy szkeptikus helyében szkeptikus lennék az eddigi véleményemmel és annak az érvelésével szemben ezeknek a tükrében. Persze lehet, hogy a szkeptikusság nem terjed ki a saját véleményvilágukra, egyéne válogatja.

 

Nem ez az első ilyen hivatalos kormány szintű, hasonlóan komoly bejelentés ebben a témában, bár a fiatalabbak nem emlékezhetnek rá. Volt egy élő TV-híd az Washington és Moszkva közt a rendszerváltás környékén, amiben hasonló dolgokról számoltak be az USA-ban és az akkori Szovjetunióban is. Elmondták, hogy bitrokukban van lezuhant nem emberi járművek, sőt akkor szó volt EBE-ről is (Extraterrestrial Biological Entity), egy tényleges földönkívüliről, aki az USA vendégszeretetét élvezte. Erről most nem esett szó (amit eddig láttam, addig nem).

Előzmény: <KRYPTO> (99780)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.27 0 0 99790
Előzmény: Kreezpeebékön (99788)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.27 0 1 99789

https://www.youtube.com/watch?v=TVQdn_oaoyg

Congressman Tim Burchett speaks after Congressional Hearing on UAPs and UFOs

Előzmény: Kreezpeebékön (99788)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.27 0 2 99788
Rinkhals Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99787

Így kimaradsz mindenből.

Előzmény: Fat old Sun (99786)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.26 -1 0 99786

Hát persze hogy nem. Kifejezetten örülsz, hogy a komoly dolgokat nem kötik az ufóbuzik orrára.

Előzmény: <KRYPTO> (99785)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99785

Én nem kesergek semmin sem. Te viszont itt szenvedsz és fölényeskedsz, hasztalanul.

Előzmény: Fat old Sun (99784)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.26 -1 0 99784

Valamiért mégis minden alkalommal ezen keseregsz :D

Előzmény: <KRYPTO> (99782)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99783

Rep. Anna Paulina Luna (R-Fla.) said a group of Republican and Democratic lawmakers will seek a closed meeting with Wednesday's witnesses to discuss confidential information.

 

She said Republicans on the committee along with Rep. Jared Moskowitz (D-Fla.) signed onto the request for a sensitive compartmented information facility (SCIF).

 

“Not only do we have the support of he chairman, but they're going to get a nice letter from Congress,” she said of the request, adding they would “defund” officials if their request was rejected.

<KRYPTO> Creative Commons License 2023.07.26 -1 0 99782

Normális embereket ez nem izgat fel, maximum a szkepóbuzikat. Nyilvánvaló,  hogy titkos anyagokat nem fognak a sajtó előtt feltárni.

Előzmény: Fat old Sun (99781)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.07.26 -1 1 99781

Szar lehet az ufóbuziknak, mindig jól fölizgatják őket, hogy namostaztánmártényleg, aztán megintcsak az orrukra vágják újra az ajtót :D

Előzmény: <KRYPTO> (99780)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.07.26 -1 0 99780

Megint zárt ajtók mögött akarják a komolyabb anyagot tárgyalni. Érthető módon...

Előzmény: jee_c (99777)
<KRYPTO> Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99779
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.26 0 1 99778

Pár óra, és kezdődik az UFO-ügyet robbantó tiszt kongresszusi meghallgatása – így lehet élőben követni

"David Grusch, elismert titkosszolgálati tiszt nemrég azzal került a figyelem középpontjába, hogy az USA által eltitkolt UFO begyűjtési és tanulmányozási programokról beszélt nyilvánosan, ami évek óta tart. A Kongresszus ma fogja Gruscht és más tanúkat az ügyben meghallgatni – mutatjuk hol lehet követni az eseményt, valamint ismertetjük az immár nyilvános nyitó- és záróbeszédet, ami nincs híján a szenzációs állításoknak.

Július 26-án, szerdán az Egyesült Államok Képviselőháza három tanú vallomását hallgatja meg az UAP jelenségekkel kapcsolatban. Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy az UAP (Unindefinited Anomalic Phenomenon/Azonosítatlan Anomáliás Jelenség) egy új fogalom, amely immár nem csak az azonosítatlan repülő tárgyakat (UFO-kat) foglalja magában, hanem minden olyan jelenséget is, amelyeket nem lehet azonosítani az űrben vagy a víz alatt.

A meghallgatást a Ház Nemzetbiztonsági, Határügyi és Külügyi Albizottsága tartja, és az amerikai katonai és hírszerzési közösség volt alkalmazottainak vallomásai fognak elhangozni, akik azt állítják, hogy kapcsolatba kerültek olyan eszközökkel, amelyek dacolnak a fizika törvényeivel, valamint az ismert repülési képességekkel, és ezek akár "nem emberi intelligencia" bizonyítékai is lehetnek. A meghallgatást július 26-án, szerdán, budapesti idő szerint délután 4-től élőben közvetíti a YouTube-on a képviselőház felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága:

Subcommittee on National Security, the Border, and Foreign Affairs Hearing
Mint arról korábban részletesebben írtunk, Grusch szerint “egzotikus” járművek darabjai, sőt teljes járművek is vannak az USA birtokában, és ezt illegális mód titkolták eddig a Kongresszus elől, ahogy azokat az erőfeszítéseket is, amelyek ezen technológiák visszafejtésére irányultak.

Grusch szavait egyéb hírszerző tisztek is megerősítették, akik egyike szerint ezen világrengető bejelentés napvilágra hozatala már csak amiatt is fontos, hogy az USA-ra ne égjen rá a stigma, hogy ezt ők titkolták el a világ elől, miközben hasonló programokat több ország is futtat szintén titokban, de az USA beavatkozása nélkül, saját elhatározásukból.

Mint a Politico kitér rá, Grusch mellett a tervek szerint Ryan Graves, az Amerikaiak a Biztonságos Repülésért felelős ügyvezető igazgatója és David Fravor, a haditengerészet korábbi pilótája is tanúskodni fog a meghallgatáson. Mint azt a republikánus Tim Burchett elárulta a tanúkról:

“Lesznek tanúink, akik őszintén tudnak beszélni a nyilvánosság előtt tapasztalataikról.”

A meghallgatás tervezését egyébként Burchetten kívül egy másik republikánus képviselő, Anna Paulina Luna vezette, de a meghallgatás mögött kétpárti érdeklődés áll – amire utal, hogy a sajtókonferencián egy demokrata képviselő, Jared Moskowitz is megjelent. Moskowitz így nyilatkozott a mai eseményről:

“A meghallgatás megbízható emberek valós beszámolóiról szól… és hogy a hadsereg és a kormány miért nem őszinte velünk.”

A Politico megemlíti azt is, hogy többen több helyről akadályozták a meghallgatás szervezését, ami miatt lehetséges tanúk sem jelentek meg végül. Mint Burchett elmondta:

“Sokan vannak, akik nem akarják, hogy ez napvilágra kerüljön.”

Közben nyilvánossá vált David Grusch nyitó- és záró nyilatkozata, ami a meghallgatáson fog elhangozni. Ebből kiderül az a már ismert információ, hogy Grusch a PPD-19 Urgent Concern alatt nyújtotta be panaszát a hírszerzési közösség főfelügyelőjéhez. Az USAF Nemzeti Felderítő Irodájánál (NRO) 2019 és 2021 között eltöltött ideje alatt Grusch az UAP Task Force (UAPTF) tagja volt, és az igazgatói tájékoztató stábban betöltött szerepének köszönhetően szigorúan titkos információkhoz férhetett hozzá. Grusch ekkor ébredt rá arra, hogy régóta folyik egy UAP roncs-visszakereső és technológiai visszafejtő program.

Grusch a bizonyítékokról a következőket írta:

“Tanúvallomásom olyan információkon alapul, amelyeket olyan személyek adtak át, akik hosszú múltra tekintenek vissza az ország szolgálatában és legitimek – akik közül sokan meggyőző bizonyítékokat is megosztottak fényképek, hivatalos dokumentumok és minősített szóbeli tanúvallomások formájában. Minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy 4 éven keresztül megerősítsem ezt a bizonyítékot, és az azt megosztó egyének tekintetében kellő gondossággal járjak el, és e lépések miatt hiszem, hogy erősen fontos, hogy ezt az információt önök elé tárjam.”

Arról, hogy miért tárta ezeket a bizonyítékokat a Kongresszus elé, pedig így számolt be:

“E kötelességem teljesítésére az a meggyőződés vezérel, hogy leleplezzem azt, amit súlyos kongresszusi felügyeleti problémának és a végrehajtó hatalommal szembeni esetleges visszaélésnek tekintettem.

Ez a törekvés nem rosszindulatból vagy elégedetlenségből született, hanem az igazság és az átláthatóság iránti megingathatatlan elkötelezettségből, amely azon eredendő kötelességünkben gyökerezik, hogy betartsuk az Egyesült Államok alkotmányát, megvédjük az amerikai népet, és betekintést nyerjünk ebbe az ügybe, amely potenciálisan újredifiniálhatja a világról alkotott felfogásunkat.

Remélem, hogy az általam közölt nem emberi technológiák visszafejtésére irányuló programok vizsgálata során feltárt felfedezések ontológiai (földrengető) sokként fognak hatni, katalizátorként szolgálnak prioritásaink globális újraértékeléséhez.

Ahogy haladunk ezen az úton, készen állhatunk arra, hogy lehetővé tegyük a rendkívüli technológiai fejlődést egy olyan jövőben, ahol civilizációnk felülmúlja a jelenlegi csúcstechnológiát a meghajtás, az anyagtudomány, az energiatermelés és -tárolás terén.”
Mint azt Anna Paulina Luna elmondta, a mostani meghallgatást továbbiak követhetik, és ha a bizottság úgy érzi, hogy szándékosan hallgatnak el előlük információkat, akkor ez helyszíni meghallgatásokat is jelenthet."

jee_c Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99777

Nem várok sokat ettől a meghallgatástól, de szerintem várjuk meg, amíg megtörténik, majd utána meg tudjuk állapítani, hogy elhangzott-e valami új, vagy nem.

 

És persze ott van azért az a tény, hogy a kongresszus előtt, eskü alatt, nem beszélhetnek össze-vissza bármit a meghallgatottak. (ez persze nem technikai bizonyíték)

Előzmény: Hoaxvadász (99776)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99776

"Burchett could subpoena witnesses to explain exactly what is going on, but he does not have the time. He'd rather have three witnesses we've heard from before. Two pilots who will tell the same story they have told for years, and a whistleblower with no first-hand knowledge."

Előzmény: jee_c (99775)
jee_c Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99775

Az egyik hozzászóló a videó alatt elég jól megfogalmazta:

"If you expect this meeting to blow the doors off it won’t. However it is a sign of possible progress. Maybe."

 

másik:
"He's* talking about evidence as if he's seen what the committee hearing is presenting tomorrow."

* Mick West

Tehát, hogy olyan bizonyossággal beszél a mai meghallgatásról, mintha már látta volna. (előre :) )

 

 

Előzmény: Hoaxvadász (99773)
jee_c Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99774

Angry Astronaut videója a mai kongresszusi meghallgatásról (még az esemény előttről, egy összefoglaló): https://youtu.be/JW3L2uRmDzM

Beszél még a Loeb féle Galileo project IM2 vizsgálódásairól is, valéamint arról, hogy milyen támadások érik ezzel kapcsolatban (és itt kiderül az is, hogy miért is pont Galileo a project neve - visszautalva azokra az időkre, amikor az egyház nagyon durván beleavatkozott a tudományos élet fejlődésébe /a geocentrikus világkép véedelme érdekében/).

Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.26 0 0 99773

Science writer thinks we will learn ‘very little’ from UFO hearings | NewsNation Now
On Wednesday, lawmakers are set to hear from three witnesses about their alleged experiences with UFOs.
Science writer Mick West believes the public will learn “very little” new information during the UFO hearing.

Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.24 0 0 99772

ezt a Tim gyereket sem az esze miatt választották meg:

Wild moment Tennessee congressman claims Bible has 'pretty clear' evidence of UFOs and calls on Biden to stop the 'shenanigans' and to release evidence of aliens

"Tennessee congressman Tim Burchett thinks it's time the government stops covering up evidence of UFOs.

The Republican representative told News Nation over the weekend that the US government has been perpetually participating in a 'huge cover-up' of potential alien life, adding that there is proof of UFOs in the Bible.

When asked by anchor Natasha Zouves what he thought of the 171 UFOs that displayed 'unusual fight characteristics' and for which there were no explanations, he said that he has been a 'believer in phenomena for a long time.'

Citing the King James Bible, Burchett said, 'The first chapter of Ezekiel is pretty clear of a UFO sighting.'"

Előzmény: Kreezpeebékön (99771)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.23 0 0 99771
Altair Ibn-Laahad Creative Commons License 2023.07.22 -1 0 99770

A feldolgozott radar adatokból azt következtették ki, hogy 24000 mérföld/óra sebességgel közlekedett az UAP ami kb 32 Mach. 

Előzmény: Kreezpeebékön (99767)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.22 -2 0 99769

"The New York Times helped launch the new UFO mania over five years ago with its bombshell report about a $22 million secret UFO research program. The Times article was part of a series, first published in December 2017, that featured mysterious “alloys” and the three Navy videos purporting to show UFOs, including one of a “Tic Tac”–shaped object. All three videos were first obtained by TTSA through Elizondo and Mellon.
The videos were later thoroughly debunked. Visual expert and noted skeptic Mick West for years has offered commonsense visual explanations of rotating cameras and other visual effects for all three videos featured in the Times—explanations that the Pentagon ultimately accepted for most of its released military videos. The Tic-Tac, West said, was more plausibly a faraway jet."

Spaceship of Fools

 

Előzmény: Mord Alexos (99766)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.21 0 2 99768

Előzmény: Kreezpeebékön (99767)
Kreezpeebékön Creative Commons License 2023.07.21 0 2 99767
Mord Alexos Creative Commons License 2023.07.21 -2 0 99766

helyesen:

a szakértők csalódottak saját magukban Mick West gyorsasága és szakértelme miatt, lásd:

Hoaxvadász  2023.06.01    0 0 99566

nahát, a NASA szakértői ugyanarra a következtetésre jutottak, mint Mick...

Előzmény: Altair Ibn-Laahad (99765)
Altair Ibn-Laahad Creative Commons License 2023.07.21 0 0 99765

A szakértők is csalódottak lehetnek a Mick Westben.

Előzmény: Hoaxvadász (99764)
Hoaxvadász Creative Commons License 2023.07.21 0 0 99764

Mick West: UFO hearing witness list ‘disappointing’ | CUOMO

The House Oversight Committee will hold a hearing on UFOs next week, this time with whistleblower David Grusch and two former military personnel. Mick West, a science writer and author of the book, “Escaping the Rabbit Hole,” said the witness list is “disappointing” because he doesn't think any of them will offer new information.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!